The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Johny84
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2008, 15:24
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
chce zainwestoiwwac na miesiac(spolki z wig20), gdzie znajde info. z danymi gospod. usa, i z najblizszymi terminami w ktorych dane(i jakie oczywiscie) bedą ujawniane... (zwlaszac o to drugie mi chodzi)wole sie ustrzec przed ewentualnym pociagnieciem w dół przez rynek USA
Pisalem prace na ten temat jakis czas temu, wrzuce Ci wieczorem jak znajde, ok?
Per aspera ad astra.

BKS JAGIELLONIA
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 17.07.2008, 16:29
ok,
choć jak mówię, interesują mnie zwłaszcza terminy w najblizyszm miesiącu i co będziu ujawniane
ale wydarzenia przeszle tez moga byc, dowiem sie co jaki miało wpływ
Odpowiedz cytując
Johny84
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 17.07.2008, 20:17
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
ok,
choć jak mówię, interesują mnie zwłaszcza terminy w najblizyszm miesiącu i co będziu ujawniane
ale wydarzenia przeszle tez moga byc, dowiem sie co jaki miało wpływ

Wrzuce ciemna noca czasu polskiego. Przy czym, musisz odroznic pomiedzy leading i lagging indicators...
Per aspera ad astra.

BKS JAGIELLONIA
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 19.07.2008, 07:47
spoko jak coś tam będziesz miał to możesz wsatwić przez weekend
Odpowiedz cytując
Sebo_TS
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 19.07.2008, 09:13
Mam coś około 24 000 zł gotówki. W co najlepiej zainwestować ? Póki co leży to na 3 miesięcznej lokacie. Ale to są śmeiszne pieniądze bo urośnie coś 300zł LEpsze jakieś rozwiązania które przyniosłyby większe zyski ?
WISŁA SKAWINA
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.07.2008, 20:18
kilka stron internetowych w odpowiednich działach, lub jak byś znalazł nisze i w ciągu roku 12 -18 miesiecy masz zwrot kapitału
Odpowiedz cytując
akakiusz
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.07.2008, 14:30
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
akakuiusz. Pewnie,że możesz kłócić sie z bankiem, jednak zanim cokolwiek wplaciłeś czy wypłaciłeś powinnieneś przeczytać dokładnie umowę, to będzie ich lini obrony. Poza tym jakby nie było gość z banku powiedział Ci,że jest taka a tak prowizja. Udowodnij, że nie powiedział o procentach?A siostra za świadka żartujesz chyba. Raczej pogódź się ze stratą tych 160 zeta.
A jednak uwzględnili
Zawsze wierni,choć pijani,zawsze z Wisłą - Pakos-Fani
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 28.02.2009, 20:28
Pytanie, potrzebuje założyć konto w banku chodzi mi głownie o transakcje w internecie, ale tez żebym sobie mógł wypłacić kasę (bankomaty) i żeby to wszystko było jak najtaniej czytaj za darmo i nie wiem jaki wybrać bank myślałem nad mBank, Inteligo lub ING, jakieś opinie ?
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
wojtek90059
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.02.2009, 21:11
Toyota Bank Polska. Jest to czysto bank internetowy. Plusy: nie płacisz nic za konto, wypłacasz 5 razy w miesiącu gotówkę z każdego bankomatu za zero pln prowizji. Poza tym, żeby je założyć, wyrażasz takową chęć na ich stronie internetowej, po paru dniach przyjeżdża kurier i po sprawie.
Odpowiedz cytując
pff
Wielka Wisła

Od: 08.2006

Stary 28.02.2009, 21:30
Alior Bank ma ciekawe opcje, przynajmniej na reklamach Nie wiem jak jest dokładnie
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.03.2009, 12:21
Konto direct w ING polecam.
Odpowiedz cytując
haeno
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 01.03.2009, 12:53
Grzechu napisał(a):Wyświetl post
Alior Bank ma ciekawe opcje, przynajmniej na reklamach Nie wiem jak jest dokładnie
z tego co słyszałem to oni już mają kłopoty (nie mówiąc o właścicielach, którzy ten bank założyli), więc ja bym się nie pakował w alior - ale jak wiadomo Ci co nie ryzykują to nie zyskują...
suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności wzrasta
Odpowiedz cytując
Szofer
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.03.2009, 13:17
Grzechu napisał(a):Wyświetl post
no tak jest ze trzeba utrzymywac obroty na rachunku w wysokosci min 9 tysiecy
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.03.2009, 19:29
a ja mam pytanie
wprowadzenie euro
prosze o kontruktywne argumenty
na tak i na nie
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 16.03.2009, 20:36
haeno napisał(a):Wyświetl post
z tego co słyszałem to oni już mają kłopoty (nie mówiąc o właścicielach, którzy ten bank założyli), więc ja bym się nie pakował w alior - ale jak wiadomo Ci co nie ryzykują to nie zyskują...
jakie kłopoty?
przeciez do 50 tyś ojro jest gwarantowane przez państwo
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.05.2009, 14:10
Maciejj napisał(a):Wyświetl post
a ja mam pytanie
wprowadzenie euro
prosze o kontruktywne argumenty
na tak i na nie
Ale to jest poważne pytanie czy jakaś prowokacja?
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.06.2011, 09:54
Mógłby mi ktoś polecić wiarygodny bank internetowy w którym jest wszystko za darmo(przelewy, prowadzenie konta itp.), a i oferty lokat są na niezłym poziomie? Dziś mnie zdenerwował mbank swoją zagrywką i myślę nad zmianą banku.
Powód: ?
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 01.06.2011 o godz. 09:54.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 01.06.2011, 10:29
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Mógłby mi ktoś polecić wiarygodny bank internetowy w którym jest wszystko za darmo(przelewy, prowadzenie konta itp.), a i oferty lokat są na niezłym poziomie? Dziś mnie zdenerwował mbank swoją zagrywką i myślę nad zmianą banku.
miałem właśnie pisać, że polecam mbank. Czy możesz zdradzić dlaczego jesteś niezadowolony?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Stary 01.06.2011, 10:37
Bez żadnej mojej zgody dorzucili mi usługę: wypłaty ze wszystkich bankomatów i pobrali oczywiście pieniądze z konta, a bardzo nie lubię jak ktoś się rządzi w ten sposób, a szukam banku o takim samym profilu jak mbank tyle, że z wyższym oprocentowaniem na lokacie.
Już się dogadałem z nimi i wychodzi na to, że jednak nie doczytałem nowych warunków gdy wypełniałem wniosek o nową kartę debetową i albo będzie się płaciło im 3,50 za możliwość wypłaty ze wszystkich bankomatów albo 1,50 za użytkowanie karty( chyba, że za zapłacę kartą w ciągu miesiąca powyżej 300 zeta to wtedy za free).
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 01.06.2011 o godz. 11:05.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 01.06.2011, 11:31
Deutsche Bank polecam. Wypłaty z wszystkich bankomatów w PL i zagranicą za darmo,przelewy za darmo, utrzymanie konta za darmo pod warunkiem,że dokonasz jednej transakcji kartą czy wpłaty w miesiącu. Wady to karta kodów do przelewów bo mbank ma kody sms oraz niezbyt przyjemny interfejs na stronie(chodź mi odpowiada) i nie ma aplikacji na telefon. A co do lokat to czytaj uważnie umowy bo 8% okazuje się realnie 2-3% a 11% to kwoty do 1000zł na 1-3 miesiące. Zakładając lokatę czy polisę tracimy na tym no chyba, że chcesz się pobawić i wpłacić do kilku tysięcy.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 01.06.2011, 11:48
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Bez żadnej mojej zgody dorzucili mi usługę: wypłaty ze wszystkich bankomatów i pobrali oczywiście pieniądze z konta, a bardzo nie lubię jak ktoś się rządzi w ten sposób, a szukam banku o takim samym profilu jak mbank tyle, że z wyższym oprocentowaniem na lokacie.
Już się dogadałem z nimi i wychodzi na to, że jednak nie doczytałem nowych warunków gdy wypełniałem wniosek o nową kartę debetową i albo będzie się płaciło im 3,50 za możliwość wypłaty ze wszystkich bankomatów albo 1,50 za użytkowanie karty( chyba, że za zapłacę kartą w ciągu miesiąca powyżej 300 zeta to wtedy za free).
Ja też kiedyś dostałem taką ofertę ale musiałem ją zaakceptować żeby ją wcielić w życie. Samo się nic nie włącza. No chyba że masz nową kartę to może to jest automatycznie włączane czy jakoś tak bo już nie pamiętam.

Podbijam jeśli chodzi o DB. Mam konta internetowe w obu bankach (mbank i db) i nie widzę miedzy nimi różnicy za bardzo. Jedynie nie korzystam z karty bankomatowej w DB, ale z tego co mi wiadomo to nie ma oplat a są darmowe wyplaty ze wszystkich banków we wszystkich krajach, choć możliwe że warunkiem jest jedna wypłata w miesiącu.
http://www.deutsche-bank-pbc.pl/inde...to_internetowe
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 01.06.2011 o godz. 11:52.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Stary 01.06.2011, 12:48
Dzięki panowie, pomyśle o tym DB, a w kwestii mbanku muszę ich oczyścić bo jednak ja zawaliłem nie czytają dokładnie regulaminu promocji jak składałem wniosek o nową kartę, bo jest tak jak piszesz crazykaro, że i tak w sumie musisz się zgodzić na ich ofertę żeby dostać nową kartę debetową.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 02.06.2011, 09:22
Ja jestem w Fortisie i jestem zadowolony z niego. Jeden minus że za granicą pobierał mi 10 zł za wypłatę z bankomatu.
Allior ma fajne konta, sam zastanawiam się czy nie przejść do nich.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 02.06.2011, 09:41
Własnie przeczytałem że mBank wprowadzi opłaty 2 zł za karty debetowe jeśli nie zostanie zrealizowana z nich wypłata 100 zł w ciągu miesiąca w transakcjach bezgotówkowych, tak wiec wiele osób powie "do widzenia"
Odpowiedz cytując
przem
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 02.06.2011, 09:59
Nie wypłata, tylko płatność (różnica). I wystarczy, że zapłacisz tyle kredytówką, bądź w sumie 100 pln dowolnymi kartami. Więc nie jest źle.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 02.06.2011, 10:17
przem napisał(a):Wyświetl post
Nie wypłata, tylko płatność (różnica). I wystarczy, że zapłacisz tyle kredytówką, bądź w sumie 100 pln dowolnymi kartami. Więc nie jest źle.
Ale to jeszcze gorzej.
Kiedyś byli darmowym bankiem a teraz równają z resztą przeciętniaków
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Stary 07.07.2011, 16:14
Korzystał ktoś z Meritum Banku? Byłbym wdzięczny za opinię na temat tego banku.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.07.2011, 18:34
Chciałbym założyć pierwsze "dorosłe" konto. Dotychczas korzystałem z izzyKONTA w mBanku. Zależy mi przede wszystkim na dobrej obsłudze przez internet, bezpłatnych przelewach i niskiej opłacie za kartę debetową (dotychczas płaciłem chyba 1,70 zł za miesiąc). Bankomat bezprowizyjny pewnie się gdzieś znajdzie. Co polecacie?
Odpowiedz cytując
power1928
Senior Member

Stary 07.07.2011, 18:39
ING. Wszystko w internecie zrobisz, za karte opłata bodajże 2zł/mies. Ogólnie tych wszystkich opłat wychodzi około 4zł jeżeli nie wybierzesz z konta 100zł na miesiąc. Jeśli wydasz te 100zł to są mniejsze opłaty. Ja mam ING i polecam.
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 07.07.2011, 18:42
w mBanku na eKONTO masz wszystko darmowe, oplata za karte, jezeli nie zrobisz transakcji na min 100zl , to 2zł. Wystarczy ze przeslesz komus w rodzinie, np ojcu na konto 101zl, a ojciec tobie tez 101zl, to wtedy oboje nie placicie za karte
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów