|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mielibyśmy pewnie z 2 nowych perspektywicznych zawodników na ich miejsce i troche kaski.
jasne ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Cytat:
na prawej pomocy mamy Małego, Pepe od biedy Boguskiego, nawet Zieniu może tam zagrać Łobo z całym szacunkiem dla jego osoby, nie jest dobrym skrzydłowym, bo jest poprostu za wolny, dryblingu też raczej nie posiada .. natomiast jako obrońca mógłby być świetny .. biorąc pod uwage, ze gra w pomocy to często by się właczał w akcje ofensywne i dublował prawą flanke .. może to byłby własnie strzał w 10 i mielibyśmy fajnego następne Baszcza na kolejne lata tylko szkoda, ze Skorza o tym nie pomyśli .. |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ale najpierw chłopaki trzeba sobie pomyśleć czy Łobodziński ma szybkość i wydolność aby być prawym obrońcą :/ Jak były robione testy wydolnościowe w Hiszpanii to najlepiej spisał się Burliga więc ja cały czas jestem za tym aby tego chłopaka szykować na następce Baszcza
Prawa flanka, ofensywnie usposobiony tylko ćwiczyć u niego krycie i odbiór i będziemy mieli "Polskiego Lahma" ;p Pozdro |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Koledzy, Łobo nie umie grać w defensywie! Zobaczcie sobie np mecz z Chorwacją na Euro ile on miał odbiorów, on byłby objeżdżany jak nie wiem kto. Gdyby miał szybkość Błaszczykowskiego to co innego. Ale i tak ma zupełnie inną mentalność niż on.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Co wy z tym 400 tysięcy euro? Czy wy nie wiecie, że to nie tylko chodzi o kasę? Chodzi też o zwiedzenie świata, poznanie języka, a przede wszystkim spróbowania szans zagranicą - i zaprezentowania się jak najlepiej, nieważne czy się ma jakieś szanse, czy się nie ma. Polska liga jest po prostu słaba, nieukrywajmy - jedna z najsłabszych w Europie, więc chęć przejścia do lepszej ligi jest jeszcze większa.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Właśnie powinniśmy mu być wdzięczni że nie odszedł po tamtym sezonie bo byłoby krucho.Teraz jeśli dostanie dobrą oferte to nie ma bata żeby nie poszedł za granice.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
dokładnie matthewG.. Pawłowi raczej o kasę nie chodzi, choć ja bym był gotów mu dać i nawet 500 tys kosztem Andrzeja N. czy innych wynalazków.. Brożek jest po prostu o lata świetlne przed większością graczy w naszej lidze i chciałby spróbować swoich szans z kimś lepszym, może w tedy by się jeszcze rozwinął jak Kuba. Nie mówię, że musi być gwiazdą ale dobrym napastnikiem w średnim klubie z Niemiec czy Hiszpani już tak... Musimy się pogodzić z tym, że Paweł odejdzie po sezonie nadzczym i ja ubolewam.. ale trzeba sobie "wychodowac" jakąś kolejna pocieche może Rafał, Patryk albo Piotrek Ć..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
no tak... pozwiedzać to ci oni i mogą.W końcu chłopaki na zachodzie maja mnóstwo czasu.W wiekszości przypadków nawet na ławkę się nie załapują.Ale to takie typowo polskie- nic sie nie narobić a kasę dostać, po co grać ,jak można posiedzieć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
oo przynajmniej mój post zrodził jakieś pozytywne sprawy ....
![]() co do tych pieniędzy to jasne, że kasa jest ważna dla każdego, ale nie na tyle żeby na siłę się pchać zagranice jak Dudka. Brożek mógł uciec już dawno i odcinać kupny, ale jednak został, dziwne? chyba tak.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Odnośnie Marcelo to przecież ew. klauzula w jego kontrakcie powinna być jawna. Inaczej nie miałaby sensu więc dlaczego nic nie wiemy czy tak naprawdę jest i ile ona wynosi. Chyba tylko przez to że mamy nieudaczników dziennikarzy którzy w gazetach piszą tylko to co jest naprawdę oczywiste.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ale po co Ci wiedzieć ile ta suma wynosi?Zapewne jaki ktoś chce wiedzieć to duzo wysiłków go to nie kosztuje. Ewentualny kupiec, wysyła faks do klubu z pytaniem i sprawa jasna. Bo tak szczerze, to na co nam to wiedzieć?
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem ja tam lubię wiedzieć na czym stoimy jeżeli chodzi o takie rzeczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
"Łukasz Garguła, pomocnik PGE GKS Bełchatów i reprezentacji Polski, w sobotę przeszedł operacje kolana w słynnej klinice doktora Volkera Fassa we Freiburgu - pisze "Przegląd Sportowy".
Podobno uraz tego zawodnika nie jest poważny jak pierwotnie sądzono. - Lekarze ostatecznie stwierdzili, że mam zerwane więzadła tylne, ale z przednimi nie ma takiego problemu - powiedział Garguła. Rekonwalescencja zatem powinna potrwać krócej, ale i tak chyba powrót tego zawodnika na boisko jeszcze w tym sezonie jest wykluczony." Chociaż tyle... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Całą tę fascynującą dyskusję przeniosłem do "Nibylandii".
Proszę też o nie posiłkowanie się zwrotami typu "jesteś piłkarskim dyletantem" lub "pieprzysz jak potłuczony"(nie muszę chyba tłumaczyć dlaczego?). ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Strasznie mi się podoba, jak ktoś wygłasza takie autorytatywne sądy o zawodniku:
"Brożek zdecydował o wyjeździe, nic go nie zatrzyma - chce spróbować czegoś nowego". Oczywiście osoby, które to piszą siedzą w głowie Brożka i czytają jego myśli. Po pierwsze - obecnie Brożek ma kontuzję i z wyjazdu po ptokach. Żaden szanujący europejski klub nie złoży oferty zawodnikowi, który przez 2-3 miesiące nie gra. Poczekają, czy dojdzie do formy - i dopiero wtedy się odezwą. Ponadto nawet jeśli się zdecydują - to ryzyko takiego zakupu spowoduje, że oferta będzie nie do przyjęcia przez klub. Po drugie - Brożek uczył się piłkarskiego rzemiosła od Żurawskiego, Frankowskiego i Szymkowiaka. Zobaczył, co spotkało jego piłkarskich mentorów - i wyciąga z tego wnioski. Po trzecie - wbrew pozorom nie wszyscy wybijający się ponad przeciętność ligową kopacze od razu uciekają na Zachód. Wystarczy popatrzeć na Łukasza Gargułę, który podpisując z nami 5-letni kontrakt de facto zdecydował został w polskiej lidze do końca swojej piłkarskiej kariery. Kontuzja Pawła Brożka to szansa. Szansa na to, by tego świetnego zawodnika zachęcić do pozostania pod Krakowem. Wiadomo, że w najbliższym czasie nie będziemy w stanie pozyskać nikogo, kto da nam choćby pewne prawdopodobieństwo na zbliżenie się do osiągów Brożinha. Również w obecnej kadrze zespołu nie ma takiego zawodnika (chyba że zdarzy się cud i renesans formy Niedzielana). Tymczasem, wedle niedawno cytowanego raportu PS, Brożek zarabia u nas niecałe 200 tys. €. Śmiem twierdzić, że opcja nowego, 5-letniego kontraktu motywacyjnego 60 (gwarantowane) + 40 (wyjściówki i premie) w wysokości 400 tys. € rocznie mogłaby go zatrzymać w Krakowie. Jest to opcja realna i o wiele tańsza od sprzedawania zawodnika za marne pieniądze (więcej niż 2-3 mln € za Brożka klub nie dostanie) i przejedzenie tych pieniędzy bez reinwestycji. Brożek w składzie to ciągle szansa na MP i grę w europejskich pucharach. A to się wiąże z wymiernymi wpływami do klubowej kasy. Pieniądze na podwyżkę dla Brożka są: w lecie odpada kontrakt Dawidowskiego, Baszcza, Zienia. W kolejce czeka Cantoro. Nawet obcinając część kosztów stać nas na to. Pytanie tylko, czy w Myślenicach myślą o jakichkolwiek sukcesach - czy też dominuje strategia przetrwania przez najbliższe 2 sezony bez stadionu i tym samym cięcie kosztów za cenę sukcesów sportowych. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jest jeszcze drugie pytanie, ważniejsze - czy Twoja psychoanaliza Brożka ma oparcie w rzeczywistości. Równie dobrze Paweł może chcieć sprawdzić się w silniejszej lidze, a pod względem kontraktu średniaka z Bundesligi, czy też ostatniej drużyny "Primera Division" nie przebijemy. Umówmy się - to "kosmiczne" czterysta tysięcy euro(do tego jeszcze motywacyjne) to jest w warunkach europejskich żart, jeżeli chodzi o bramkostrzelnego napastnika.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Nie chce mi się szukać ale Brożek chciał wyjechać po sezonie i ja mu się nie dziwie bo tak robią ludzie ambitni -chcą swoje 5 minut, bo jak wiadomo kariera pilkarza nie jest długa - wykorzystać.Oczywiście są tacy którzy wiedzą że czeka ich grzanie ławy i robią to tylko dla kasy ale Paweł do nich nie należy. Oczywiście masz racje że najprawodpodobniej z transferu w lecie nici a i cała przyszłość Pawła jako piłkarza,stoi pod znakiem zapytania ,bo jak jest sporo przykładów na piłkarzy którzy poradzili sobie z poważną kontuzją, tak i są tacy co już nie dali później rady. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Wolfy,
wszystko ok - ale dla Pawła - nawet w szczytowej formie w zeszłym sezonie - nie przyszła żadna oficjalna oferta. Ja nie przeczę, że jeśli Paweł dostałby propozycję 3-letniego kontraktu po 700 tys. € rocznie - to wybierze zagraniczny klub. Ale na razie takiej propozycji nie dostał. Co więcej, po tym urazie prawdopodobieństwo że taka oferta się pojawi, znacząco spadło. 1q2 - pewnie i jest ambitny, więc dla niego to jeszcze gorzej. Bo z klubów, które ew. chciałyby go w swoim składzie i byłyby skłonne wyłożyć 3 mln € (to absolutne minimum, za które Cupiał go puści) to realna - pow warunkiem, że Brożek szybko się wykuruje i wróci do formy - jest tylko liga rosyjska. Obecnie średniaki z Francji i Niemiec (pożądany przez Pawła kierunek) nie śmierdzą groszem. No i pomijając to, na ile moja propozycja ma szansę realizacji - kto nie próbuje, to nie wygrywa. Moim zdaniem klub powinien przynajmniej spróbować zatrzymać Pawła - teraz jest najlepszy na to moment. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jodłowcem poza Wisłą interesuje sie też Parma.
http://www.futbol.pl/index_2501.php?...3af70e44baa0f7 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Dla Pawła była oferta po sezonie, tylko z niej nie skorzystał. Kontrakt był odrazu do podpisania bez zadnych badan i testów.
Ostatnio edytowane przez Nitrox : 19.03.2009 o godz. 08:36.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kurcze mam nadzieję że Bednarz wykorzysta sytuację że gramy przez rok na obcym stadionie, że Brożek chyba zostanie i zdecyduje się wymienić starszych piłkarzy na młode wilki.
2 transfery mi wystarczą. Prawy obrońca i lewy pomocnik oboje w wieku 20lat. A pożegnałbym Singlara bo jest słaby, zarabia pewnie sporo, a do tego nie rokuje. W jego miejsce Vlade Lazarewski(ktoś mówił że mu się kończy kontrakt) + ten młodzik o którym mowa wyżej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Żeby nie było ot dodałbym jeszcze do tego zestawu defensywnego pomocnika. ![]()
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::.. ... i nie zmienia sie nic!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niezły numer z tym Olimpiakosem. Co najśmieszniejsze to może być prawda bo zapewne niewiele do gadania mieliśmy. Powiem tak. Jeżeli ma taką klauzulę jak się mówi to lepiej sprzedać teraz niż potem jak się zgra z drużyną. W przyszłości lepiej nie wpisywać takich klauzul do kontraktów. Chociaż jakby to była prawda to 9 mln na paru grajków by wystarczyło.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Wiem, że to kompletna bzdura, ale wydaje mi się, że klub powinien czasem prosotowac takie informacje. Szczególnie kiedy chodzi o dobre imię właściciela Wisły. ![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pięknie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Koles jak to pisal to sie niezle zamotal.Wyszed z teza ze Wiselka bedzie pozbywac sie obcokrajowcow a calosc artykulu konczy sie proroctwem przyszlych transferow z brazylii.... ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
||
|

|
||||||
![]() |
|
|