The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.03.2009, 20:27
W 44 minucie walka o mistrzostwo się chyba dla nas skończyła. Jeśli się nie wykorzystuje tylu sytuacji w meczu i nie wykorzystuje przede wszystkim potknięć rywali to o mistrzostwie można zapomnieć. Ciężko mi to powiedzieć, ale my na to mistrzostwo po prostu nie zasługujemy....
Nie chce mi się wierzyć aby Lech tej całej serii potknięć rywali jutro nie wykorzystał.

O dziwo zagraliśmy chyba najlepsze 90 min w całej rundzie. ALe zabrakło kropki nad i. Pozytywem jest poprawa jakości gry, minusem kontuzja Brożka. Oby Heniek i spółka pozwolił nam jutro marzyć ciągle o mistrzostwie.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 14.03.2009 o godz. 20:29.
Odpowiedz cytując
SuperTSW
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 14.03.2009, 20:27
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Wisła Kasperczaka to miała Żurwskiego, Frankowskiego i momentami Kuźbę.

My mamy (mieliśmy?) jednego skutecznego napastnika. Taka drobna różnica.

W poprzednim sezonie obok Brozia bramki strzelał seryjnie Zieńczuk. Teraz takiego drugiego strzelca brakuje.

Przecież sytuacje były, tylko skuteczność do bani.

Niestety, wydaje się że jest pozamiatane. A jeśli z Brożkiem będzie źle, to nawet o pudło może być trudno.
Po wczorajszych wynikach ,gdyby im zalezalo to powinni wyjsc na takiej ku*wie ze iskry powinny leciec,tymbardziej ze dzisiejszy GKS to bylo dno ! Nie da sie rozgrywac ataku pozycyjnego ? Zgoda to wtedy gdy sie straci pilke ,gra sie presingiem i z kontry i zawsze da sie strzelic,niestety jak sie udaje gre w pilke to tak sie to konczy.
PO CO WY GRACIE JAK WY AMBICJI NIE MACIE
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 14.03.2009, 20:28
Strata punktów, strata kluczowego zawodnika najpewniej do końca rundy.
Miały być 3 punkty w niezłym stylu, a jest dramat.
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Mizeria straszna, zwłaszcza z przodu. Fakt, że Bełchatów bronił się w 11 na własnej połowie, ale my raziliśmy nieskutecznością. Niby mieliśmy więcej z gry, niby mieliśmy więcej strzałów, ale... Statystyki nie grają. Miejmy tylko nadzieję, że Pawłowi nie stało się nic poważnego.
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Nie chce mi się nic pisać po takim meczu, ale coś skrobnąć trzeba. Walczyli, pod koniec pierwszej połowy wreszcie te akcje zaczęły się zazębiać i nagle, jak grom z jasnego nieba spadła na nas kontuzja Brożka, która totalnie nas rozbiła. Beto ładnie przytrzymywał piłkę, miał pecha w obu sytuacjach bo raz w ostatniej chwili wybiłl mu piłkę Gol, a poźniej za lekko strzelił i bramkarz złapał.

Nie chcę zwalać winy na jednego piłkarza, ale jak dla mnie winny straty punktów jest Sobol. 5 metrów do bramki, trzebabyło przyjebać po krótkim, albo pod poptrzeczke albo w ogole gdzies i tak by był gol, wszystko by się otworzyło i jestem pewny, że wygralibyśmy ten mecz. Poźniej fantastyczna interwencja Sapeli po strzale Ćwielonga....

Boli, bardzo boli strata tych dwóch punktów w obliczu kontuzji Brożka ale trzeba wierzyć w Górnika.Możebędą 4 punkty a może 5, a może niestety już 7 punktów straty do Lecha, ale trzeba jeszcze wierzyć...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

SuperTSW napisał(a):Wyświetl post
Po wczorajszych wynikach ,gdyby im zalezalo to powinni wyjsc na takiej ku*wie ze iskry powinny leciec,tymbardziej ze dzisiejszy GKS to bylo dno ! Nie da sie rozgrywac ataku pozycyjnego ? Zgoda to wtedy gdy sie straci pilke ,gra sie presingiem i z kontry i zawsze da sie strzelic,niestety jak sie udaje gre w pilke to tak sie to konczy.
Prosze Cie przestań już .......ić! Napisałeś raz więc wystarczy kibicu od 7 boleści
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Schabek
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 14.03.2009, 20:29
Piłka po prostu nie chciała wpaść widać nieporadność naszych pod bramką rywala, umiejętności to oni mają jednak w sytuacjach to nagle gorące głowy się robią. Następny mecz - derby tu musimy wygrać. Zobaczymy jak jutro Amica sobie poradzi bo znając życie taktyka Górnika będzie podobna jak dziś Bełchatowa
95% idiotów czyta posty z reką na myszce ... Nie zdejmuj teraz ręki za późno

Wisła Kraków!
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Nie można odmówić im ambicji i zaangażowania. Stworzyli 4-5 setek, największy żal do Sobola, czemu nie zamknął oczu i nie huknął z całej siły?

Moje oceny
Pawełek - bez oceny bo był bez roboty, chyba pierwszy mecz w sezonie bez kiksu (jedyny pozytyw )
Baszczu - 6
Brożek - 7 - na prawdę, dziś forma blisko z tej z Beitaru
Głowa - 6
Marcelo - 8 - dobrze że obrona bez kartek
Ćwielong - 6 - próbował, dużo lepszy od Małego i Łoba
Sobol - 5 (gdyby nie ta sytuacja dostalby 7)
Diaz - 8 - z Marcelo byli najlepsi
Zieniu - 2 - niestety, dzis nie umiał dograć dobrej piłki
Boguski - 1 - on jest bez formy, najgorszy na boisku z naszych
Brożek - bez oceny wiadomo dlaczego

Beto - 4 zastawienie się i nic poza tym
Łobo - grał za krótko, a ten jego piękny półwolej...
Mały - 1 - kolejny zupełnie bez formy
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Cóż od dzisiaj walczymy w zasadzie o wyprzedzenie Polonii Warszawa. W zasadzie w PP już odpadliśmy i jeżeli nie powalczymy to może być katastrofa(brak pucharów). Mam nadzieję że jakimś cudem 4 miejsce da puchary(do tego potrzeba finału PP z uczestnikami z 1 czwórki). Po sezonie pożegnać Łobodzińskiego jak najszybciej i kupić ze 3 piłkarzy.

++++ są takie że pewnie Brożek zostanie na następny sezon(kontuzja) i że Garguły kontuzja jest poważna ale mniej poważna niż się baliśmy i prawdopodobnie na początku przyszłego sezonu wróci do treningów.

TRZEBA WYGRYWAĆ U SIEBIE chociaż to już będzie coś. w przyszłym sezonie walczymy w Tarnowie w pucharze UEFA+ wywalczamy mistrzostwo, odbudowana forma Pawła Brożka i Garguły i już na nowym stadionie walczymy o Ligę Mistrzów. Viva Wisełka!!!
Ostatnio edytowane przez Acapelo : Dzisiaj o godz. 20:29.
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.03.2009, 20:31
ichigo napisał(a):Wyświetl post
Był jakiś wywiad z Brożkiem po meczu? Bo przez ostatnie minut miałem istny pokaz slajdów i wyłączyłem zaraz po gwizdku
Nie było.Paweł zszedł oparty o Cantoro,Szymek powiedział,że odmówił mu wywiadu,zresztą trudno się dziwić
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.03.2009, 20:32
Bardzo szkoda Pawła Brożka. Jeżeli Paweł nie zagra do końca sezonu z powodu tej kontuzji to przy takiej grze reszty zespołu miejsce z przedziału 4-6 będzie dla nas jak najbardziej realne.. Jak się patrzy na Ćwielonga czy Beto to można tylko zapłakać.... ale czy tylko nad ich grą Powolutku na Reymonta kończy się czas Bednarza i Skorży. Takie rezultaty (a raczej ich brak) mogą zagwarantować inni ludzie za znacznie mniejsze pieniądze. Skoro nie dokonujemy transferów to szanowny panie Cupiale , Rado Nadzorcza po co nam Bednarz.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 14.03.2009 o godz. 20:39.
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.03.2009, 20:32
SuperTSW napisał(a):Wyświetl post
Co Ty człowieku gadasz? Mecz oglądałeś może? Ze 2/3 razy GKS wybijał piłkę z własnej linii bramkowej, Ćwielong trafił w słupek, GKS nie był w stanie sie wygrzebać z połowy i murował własną bramkę. Setka SObola powinna się zakończyć bramką, Beto również mógł wpakować po którymś rzucie rożnym. A jeśli to faktycznie było udawanie, to kurna, mamy gwiazdy holywoodu w klubie, to może też wyjaśniać tak wysokie kontrakty.
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 14.03.2009, 20:33
Panowie, jak widziałem to co wyprawiają nasi kopacze w sytuacjach podbramkowych, to myślałem, że wy.......e telewizor przez okno. Ileż ****a moża partaczyć sytuacji. tam nikt nie umie strzelic oprucz Brożka, no chyba, że Boguskiemu zejdzie piłka z nogi. "gramy dobrze, tylko brakuje nam skuteczności", "byliśmy lepsi od przeciwnika, ale zremisowaliśmy" - czasami sie zastanawiam czy Baszczyński wie na czym polega piłka nożna. Żenada
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.03.2009, 20:34
Cytat:
TRZEBA WYGRYWAĆ U SIEBIE chociaż to już będzie coś. w przyszłym sezonie walczymy w Tarnowie w pucharze UEFA+ wywalczamy mistrzostwo, odbudowana forma Pawła Brożka i Garguły i już na nowym stadionie walczymy o Ligę Mistrzów. Viva Wisełka!!!
Jak zwykle, idziemy w przyszłość. Nie mamy zawodników na LM, my nie mamy zawodników na to, by zdobyć MP. Kiedys to mogliśmy sobie pozwolić na takie remisy, dzisiaj nie.
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.03.2009, 20:35
Płakać się chce...
Nie dość, że straciliśmy 2 bardzo ważne punkty, to jeszcze kontuzja Pawła. Niestety nie było mi dane oglądać tego spotkania, ale jak przeczytałem o kontuzji Brożka to po prostu mnie ścięło z nóg.
Straciliśmy okazję na dojście Legii. Szkoda... Niestety, ale jeśli potwierdzą się najczarniejsze scenariusze, to uważam, że nie obronimy tytułu.

Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce...

EDIT: Ciekawe jak sobie poradzimy bez Pawła? Kto będzie strzelał bramki?
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 14.03.2009 o godz. 20:42.
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Cytat:
Pawelek przy nim to profesor.
Nie szalej. Każde dośrodkowanie pewnie wyłapane, to też jest ważne. Nie popełnił żadnego błędu. Chciałbym mieć takiego bramkarza w każdym meczu, takiego grającego z regularną poprawnością (i zaręczam Ci że Wisła miałaby więcej punktów) U Pawełka już przy łapaniu piłki widać nerwowość. A że wprowadzał nie dokładnie, tak naprawdę to komu miał ten chłopak podać?

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
Waldus88
Senior Member

Od: 01.2009

Żal zmarnowanych szans przez Wisłę, niestety strata do Lecha jest duża jednak ja wierze jutro w Górnik Zabrze, a przede wszystkim wierzę w WISŁĘ KRAKÓW.
Co do GKS-u to widzimy jakim jest "dnem" bez Łukasza Garguły. Teraz najprawdopodobniej(niestety - osłabienie Wisły, albo stety - Brożek i tak zapewne odchodzi za pół roku z Wisły) zobaczymy jaką drużyną bez Pawła Brożka jest Wisła.

btw. chciałbym zobaczyć Lecha bez np. Stilicia czy Lewandowskiego.
Odpowiedz cytując
Nitrox
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.03.2009, 20:37
I po raz kolejny drużyny, które sa przed Nami tracą punkty, My tego nie potrafimy wykorzystac. Jeszcze znając życie jutro lech przegra. Co do meczu, to zaangażowania nawet im nie brakowało, sytuacje mieli żeby zdobyć zwycięską bramke, ale niestety nie strzeli. Zastanawia mnie tylko teraz, kto bedzie bramki strzelał, jezeli kontuzja Pawała okaże sie poważna !!

Co do Beto, po oglądnieciu paru meczy z jego udziałem, uważam ze na chwile obecną nie jest dla Nas żadnym wzocnieniem. Jedynie co potrafi to sie dobrze zastawić, kolejny mecz bez gola i strzału na bramke a z tego będzie sie go rozliczac. Którys z komentatorów C+ powiedział, że według statystyk Beto przez 4 czy 5 sezonów w Brazylii strzelił chyba 5 goli ( to pozsotawie bez komentarza, ale do Wisły był sprowadzany, z myslą o strzelaniu bramek). Jeden z większych plusów tego meczu to jest, że żadnen z Naszych stoperów nie dostał żółtej kartki i nie bedzie pauzował w derbowym meczu.
Ostatnio edytowane przez Nitrox : 14.03.2009 o godz. 22:50.

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 14.03.2009, 20:38
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Baszczu - 6
Brożek - 7 - na prawdę, dziś forma blisko z tej z Beitaru

No nie, chyba inny mecz oglądaliśmy. Jak widziałem te zagrywki Brożka na wolne pole - do zawodników Bełchatowa, albo na aut to miałem dość. Baszczu podłączał się w akcje ofensywne, harował na całej lini.

Coś mi się wydaje że jakby Paweł nie był taki dobry to na Piotrka nikt by nie spojrzał :/
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 14.03.2009, 20:38
Waldus88 napisał(a):Wyświetl post
Żal zmarnowanych szans przez Wisłę, niestety strata do Lecha jest duża jednak ja wierze jutro w Górnik Zabrze, a przede wszystkim wierzę w WISŁĘ KRAKÓW.
Co do GKS-u to widzimy jakim jest "dnem" bez Łukasza Garguły. Teraz najprawdopodobniej(niestety - osłabienie Wisły, albo stety - Brożek i tak zapewne odchodzi za pół roku z Wisły) zobaczymy jaką drużyną bez Pawła Brożka jest Wisła.

btw. chciałbym zobaczyć Lecha bez np. Stilicia czy Lewandowskiego.
Widzieliśmy tydzień temu bez Stilica w meczu z Jagą. Lech wygrał 1:0, z tą samą Jagą, która wczoraj pokonała Legie...
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.03.2009, 20:39
Skręcenie stawu kolanowego

http://wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5429
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Waldus88 napisał(a):Wyświetl post
Brożek i tak zapewne odchodzi za pół roku z Wisły
Jeśli się okaże, że to więzadła to wątpię, w to, że jakiś klub będzie go chciał teraz kupić. Polscy piłkarze i bez tego mają problem, żeby wyjechać do przyzwoitego klubu za granice.
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Uff..skręcenie....wiedzę medyczną mam kiepską...ale przynajmniej to nie więzadła..
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
Waldus88
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 14.03.2009, 20:40
Zieniu17 napisał(a):Wyświetl post
Widzieliśmy tydzień temu bez Stilica w meczu z Jagą. Lech wygrał 1:0, z tą samą Jagą, która wczoraj pokonała Legie...
Wiem, wiem troche źle się wyraziłem. Miałem na myśli obydwóch piłkarzy, gdyż nie umiem wskazać zdecydowanie kto jest tam wiodącą postacią(czyt. w Lechu).
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 14.03.2009, 20:40
mnie **** strzela jak widze Diaza na środku... ****a ten gosc jest dobry ale nie na środku kazda akcja spowalniana zero klepki, fajny gracz ale nie na swojej pozycji... nie da sie grac z ultradefensywą bokami skrzydłami ja widziałem ze srodkiem mozna bylo jechać cały czas. Czasem bylo tak ze tamci wogole srodka nie mieli... a my i tak do boku... Mógł Jirsaka za Zieńczuka i diaza na lewą... boguski dramat, po **** sciągnął cwielonga? beto fajny gosc ale on musi grac z brozkiem, bo on nie ma sie z kim uzupełniac
Odpowiedz cytując
vojtex
Member

Od: 02.2009

Stary 14.03.2009, 20:41
Beto-człowiek nieporozumienie,koszykarz, chłopaczek wygrany w Lejsach on jest beznadziejny :/

Wystep dobry ale brak gola!!!
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Taka mała dedykacja dla płaczków , nikt nie gwarantuje samych zwycięstw i mistrza co sezon bo jesteśmy Biała Gwiazda z Krakowa taką mamy drużynę na obecną chwilę i nawet Boguś Cupiał nie ma na to wpływu że mytlana z przeciętnymi kopaczami z Bełchatowa wyglada jak wygląda , mimo walki i zaangażowania .
Nam i tak nic innego nie pozostaje jak przyjść na mecz w dużęj ilości bez względu na ostatnie wyniki i pokazać dopingiem że jesteśmy z tymi co walczą o jak najlepszą pozycję naszego klubu .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Przez jaki czas sie pauzuje po skręceniu stawu?
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 14.03.2009, 20:43
jabadabaryba napisał(a):Wyświetl post
Przez jaki czas sie pauzuje po skręceniu stawu?
Jeśli to tylko skręcenie stawu, to 2-3 tygodnie. Ja po 3 wróciłem do treningów.
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Stary 14.03.2009, 20:43
Pusiek napisał(a):Wyświetl post
ale przynajmniej to nie więzadła..
Tego jeszcze nie wiadomo. Brożek przejdzie dokładne badania i dopiero wtedy będzie jasne na czym stoi i ile potrwa leczenie.

vojtex napisał(a):Wyświetl post
Beto-człowiek nieporozumienie,koszykarz, chłopaczek wygrany w Lejsach on jest beznadziejny :/

Wystep dobry ale brak gola!!!
Nosz kur... mać! Zdecyduj się chłopie!

Czego Ty sie spodziewałeś? Ze wbiegnie i na wstępie 2 bramy walnie? Tak bardzo na bramkach i zwycięstwach Ci zależy? W tej rundzie ŁKS nieźle daje czasu jak na razie, więc może sie przerzuć- Ty będziesz szczęśliwy na pewno, a na forum będzie jednego płaczka mniej.
Powód: zuo
Ostatnio edytowane przez fst : 14.03.2009 o godz. 20:48.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów