The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.03.2009, 16:50
lol. hmmm no to denna jest też liga holenderska ,tam też każdy potrafi ograć każdego popatrz Espanol wykazał troche zaangażowania i szczęścia i pokonał Barce.I chyba przez to nie będziemy nazywać piłkarzy Barcelony dennymi KAżdemu zespołowi potrzebne jest zaangażowanie i szczęście.Nikt nie dostaje 3 punktów za nazwiska piłkarzy i pozycję w tabel.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.03.2009, 17:13
a na stadionie Cracovii tradycyjna bluzgoniada...
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 14.03.2009, 17:16
rzep napisał(a):Wyświetl post
jakaś transmisja meczu Lechii będzie jak coś to zapodajcie linkiem i hasłem bo czasem jest wymagane
element napisał(a):Wyświetl post
Właśnie, zarzućcie linkiem (najlepiej justin) na Lechię z tym czymś.
http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=sobota

ewentualnie ->http://www.hqtv.com.pl/dostep/hqtvhd/

off.ale mają doping na tej Kałuży,haha co tam ksiądz prowadzi doping ? na moje ucho to tam śpiewa 50 osób maks.
Ostatnio edytowane przez maTyS. : 14.03.2009 o godz. 17:19.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.03.2009, 17:20
LAB napisał(a):Wyświetl post
a na stadionie Cracovii tradycyjna bluzgoniada...
Mnie najbardziej rozśmiesza jak śpiewają np. Hej pasy gol-to śpiewa kilkaset osób i to jeszcze na pół gwizdka. A jak zaczynają śpiewać WTSK to włącza się cały stadion i ,,śpiewa" z całej siły
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 14.03.2009, 17:33
Ich doping brzmi jak wesele w wiejskiej tańcbudzie.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.03.2009, 17:35
Krissu napisał(a):Wyświetl post
dokładnie o tym samym pomyślałem, albo co najmniej jak z "Kawalerii powietrznej"
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 14.03.2009, 17:43
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem niespodzianki, ale u nas każdy może wygrać z każdym - wystarczy trochę zaangażowania i szczęścia. Wynika to z tego, że grający u nas piłkarze są(generalnie)denni, a Ci z klubów czołówki są tylko trochę mniej denni od gości z klubów dołu tabeli.
Nie twierdze, że nasi piłkarze to wirtuozi, ale:

- poziom cały czas się podnosi. Teraz drużyny walczące o utrzymanie, to nie jak kiedyś bankruci bez prądu i wody, grający juniorami, a ekipy z jakimiś tam budżetami, które stać na zatrudnienie Frankowskich, Gorawskich, czy Ślusarskich.
- wielokrotnie mecze są bardziej emocjonujące, od spotkań nudnawej ligi włoskiej, portugalskiej, czy hiszpańskiej...
- to że liga jest wyrównana, to dobrze. Zobacz sobie na wyniki ligi francuskiej, niemieckiej czy holenderskiej.
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, że klasowa drużyna grając z takimi leszczami jak w naszej lidze ,powinna 90% potyczek wygrywać. Dopiero wtedy można myśleć o grze w europejskich pucharach. To że w lidze mamy tyle niespodzianek świadczy o tym, że nie ma w niej drużyny gotowej na podbicie Europy.
Lech w ubiegłym sezonie ni dość że nie wygrywał regularnie, to zajął kiepską czwartą pozycję. A powalczył w pucharach. Wisła zresztą też, ale z mniejszym szczęściem.
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ligi zachodnie do naszej porównywać w tym kontekście respect. Duży szacun.
W kontekście niespodzianek. Dlaczego nie?

Wczoraj dupy dała Legia, zobaczmy statystyki wicelidera Polskiej ekstraklasy:
Legia 20 meczy, 12 zw, 4 remisy, 4 porażki = 40 % meczy Legia nie wygrała.

Francja, drugie w tabeli PSG:
PSG 27 mecz, 16 zw, 4 remisy, 7 porażek = 40% meczy PSG nie wygrało (heh, autentycznie na farta je wybrałem). Stracili punkty z takimi leszczami jak: Valenncienes (15 miejsce w tabeli), Nancy (14), Saint Entiene (17).

Tak jak mówie, w większości lig takie rzeczy się zdarzają, w przeciwnym wypadku byłbym milionerem.
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 14.03.2009 o godz. 18:05.
Ddf
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.03.2009, 18:13
Wg mnie to jest jednak obniżenie poziomu drużyn z czołówki, niż wzmacnianie się tych słabszych. Mamy coraz mniej dobrych piłkarzy ;/
..
Odpowiedz cytując
Mr. X
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.03.2009, 19:20
Konrad. napisał(a):Wyświetl post

Francja, drugie w tabeli PSG:
PSG 27 mecz, 16 zw, 4 remisy, 7 porażek = 40% meczy PSG nie wygrało (heh, autentycznie na farta je wybrałem). Stracili punkty z takimi leszczami jak: Valenncienes (15 miejsce w tabeli), Nancy (14), Saint Entiene (17).

Chyba 25,92% spotkań przegrało a nie 40%, czyli jednak nieco ponad co czwarte spotkanie w plecy.

Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.03.2009, 20:52
Kolejka niespodzianek. Na razie chyba tylko Cracovia nie zawiodła... Oby i jutro była niespodzianka... rzecz jasna w Zabrzu..
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 14.03.2009, 21:51
Z naszego punktu widzenia jest to jakaś przewrotna kolejka. Z jednej strony niby "wszystko" układa się pod nas - piątkowe porażki Polonii i Legii. Potem przychodzi "przeklęta sobota" - Lechia dostaje "pasy" od Pasiaków, Śląsk ledwo ratuje remis, a mógł przegrać (karny), my tracimy Brożka i dwa punkty. Teraz dla równowagi brakuje patowej niedzieli, czyli 0:0 w Zabrzu. Jednak co z tego? Dziś nie wygraliśmy z GKS-em, którego pokonał Piast, wcześniej zremisowaliśmy z Polonia B., dziś wychłostaną przez Ruch (0:3). Będziemy z duszą na ramieniu czekać zdrowotnego wyroku dla Brożka. Oby Paweł mógł jeszcze zagrać wiosna dla Wisełki, bo inaczej...
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.03.2009, 22:37
no to nie wesoło.. tym bardziej dla kadry, moze byc naprawde ciezko..
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Ricken
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 14.03.2009, 22:51
http://sport.onet.pl/0,1248675,19342...wiadomosc.html
Cytat:
trener Polonii Marek Motyka: "W najczarniejszych snach nie przewidywałem takiego scenariusza. Wierzyłem w zespół i w to, że odbudujemy się po porażce we Wrocławiu. Kibice chcą głowy i to prawdopodobnie będzie moja głowa. Ponoszę odpowiedzialność za przygotowanie zespołu i oddaję się do dyspozycji zarządu klubu. Ruch był dziś zdecydowanie lepszy i wygrał zasłużenie, a naszych kibiców za to spotkanie przepraszam".
ot
RecordAble napisał(a):Wyświetl post
Mnie najbardziej rozśmiesza jak śpiewają np. Hej pasy gol-to śpiewa kilkaset osób i to jeszcze na pół gwizdka. A jak zaczynają śpiewać WTSK to włącza się cały stadion i ,,śpiewa" z całej siły
Mecz oglądałem na SopCast i bardziej mi utkwił moment w którym ich gniazdowy poprawiał ich: nie, nie tak!!! lalala.
jakbym to ja miał ująć to przychyliłbym sie do jakiejś wiejskiej składanki przebojów...
a ten ich bęben to już żenada.podkreśla wiejskie klimaty.
Odpowiedz cytując
Szczurek_PB
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 14.03.2009, 23:42
Generalnie to Motyka się gubi. Cały czas w sparingach zgrywał stoperów Killar - Szufryn, chwalił ich grę a w tej rundzie ani razu nie zagrali razem (Szufryn w ogóle) . Jak 4 metrowy Dziółka i 100 kilogramowy Broniewicz mają powstrzymać jakikolwiek atak? To samo Brzęczek. Inny zawodnik w środku pola zagrał dobrze z Wisłą, ale oczywiście Motyka już w meczu ze Śląskiem i Ruchem do środka wstawia trupa Brzęczka.

Brzęczek niech spierdala teraz, a Motyka niech spierdala po tym, jeśli Polonia za tydzień nie zdobędzie punktów w Gdańsku.
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć:
my, wybrańców garść,
...kompania braci"
W.Szekspir

Drink up me Hearties Yo Ho!

You can't always get what You want
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 14.03.2009, 23:44
Szczurek_PB napisał(a):Wyświetl post
Generalnie to Motyka się gubi. Cały czas w sparingach zgrywał stoperów Killar - Szufryn, chwalił ich grę a w tej rundzie ani razu nie zagrali razem (Szufryn w ogóle) . Jak 4 metrowy Dziółka i 100 kilogramowy Broniewicz mają powstrzymać jakikolwiek atak? To samo Brzęczek. Inny zawodnik w środku pola zagrał dobrze z Wisłą, ale oczywiście Motyka już w meczu ze Śląskiem i Ruchem do środka wstawia trupa Brzęczka.

Brzęczek niech spierdala teraz, a Motyka niech spierdala po tym, jeśli Polonia za tydzień nie zdobędzie punktów w Gdańsku.
Brakuje Wam kogoś takiego jak Przybylski ale myślę, że wkrótce scoucie z Bytomia będą znowu mogli coś wypatrzeć w Rakowie.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Szczurek_PB
Senior Member

Stary 14.03.2009, 23:46
Dokładnie, Przybylski to był skarb, najlepszy piłkarz a nasz zasrany prezes go oczywiście musiał sprzedać.

Macie tam jakiegoś Przybylskiego BIS w Rakowie ?
my, wybrańców garść,
...kompania braci"
W.Szekspir

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.03.2009, 00:10

Moze ich gniazdowym jest Marcin Miller z Boys

Szkoda Lechii,odkuja sie w nast kolejce
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Szczurek_PB
Senior Member

Stary 15.03.2009, 09:58
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

Szkoda Lechii,odkuja sie w nast kolejce
Oby nie
my, wybrańców garść,
...kompania braci"
W.Szekspir

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.03.2009, 12:05
myśle że jak Lech dziś wygra w Zabrzu to bedzie milowy krok do mistrzostwa.7 pkt przewagi nie sądze żeby Smuda roztrwonił, jest na to zbyt doświadczonym trenerem no i ma tego niesamowitego Stilicia
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.03.2009, 13:01
Jeszcze nie wygrali ale i bez tego są blisko.
Prawie nie zdarzają się im głupie wpadki lub też nie korzystanie z wpadek konkurentów.
Grają najrówniej, choć i naszym progres formy idzie.
Jeśli za coraz ładniejszą grą przyjdzie (tylko jak) skuteczność to nie odważyłbym się cokolwiek prorokować.

Trza wierzyć

Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 15.03.2009, 13:04
Lech jak wygra, bedzie miał 5 punktów przewagi nad Legią, wieć mistrzostwa chyba pewni być nie mogą.
szczeólnie w kontekscie wyjazdów do Warszawy i Wrocławia.

My szanse mamy marnebez Brożka, Mozna liczyc na obudzenie sie Boguskiego i ekspolozje Cwielonga czy Małeckiego
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.03.2009, 13:17
Na eksplozje Cwielonaga czy Maleckiego, mozna liczyc tylko w przypadku oblozenia ich ladunkami wybuchowymi.
Cwielong moze i cos tam uklul w sparingach (jak przed rokiem), ale widac ze strzelanie goli w lidze go przerasta.
Ogolnie wlasnie teraz wyjdzie najprawdziwsza prawda, ktora przez przeszlo poltora roku tuszowal Brozek, a wczesniej przez rok pomagal mu w tym Zieniu. Bedzie to prawda o braku napastnikow w zespole, lub innymi innymi slowy prawda o klasie "napastnikow" sprowadzonych do klubu przez Bednarza. O ile oczywiscie taki Andrzej N. w ogole sie na to pisze, bo nie wiadomo czy za chwile znowu nie zacznie mu cos dolegac. Tym razem np. korzonki.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.03.2009, 13:17
Szczurek_PB napisał(a):Wyświetl post
Tak, a Polonia niech idzie na mistrza albo co najmniej na puchary przeciez takie transfery porobiliscie, ze ho ho. No i Motyka juz polecial. Niektorym to sie w glowach poprzewracalo. Ale jestescie zasciankowi jak ten wal porosniety trawą na waszym stadonie. Prafarazujac Twoje slowa spierdalajcie to I ligi albo nizej tam gdzie miejsce klubow z taką organizacją i z takim myśleniem.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 15.03.2009, 13:26
Dla mnie Odra Wodzislaw, Piast i Polonia Bytom to murowana trojka spadkowiczow . Odstaja sportowo i organizacyjnie od reszty stawki. I dobrze bo co kolejke czuc powiew węgla to za duzo na mój nos. W przypadku tej ostatniej druzyny to sie nalezy "za działaczy" . Za zgnojenie kapitana zespolu, ktory sie upomnial o pieniadze(ZALEGŁE!) dla druzyny. C.uj wam w d..py!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.03.2009, 14:09
a jak dla mnie mistrzem Polski w tym sezonie będzie Lech. Szczerze mówiąc, to mu się to należy. Gra po prostu najlepiej na przestrzeni całego sezonu. Oczywiście chcę i nadal wierzę w Legię, ale jeśli spojrzeć na to rozumem to nie mamy szans. Legia, Wisła czy Polonia W. grają zbyt chimerycznie, monotonnie i bez pomysłu. Można Lecha nie lubić, można go nazywać Amicą, ale obiektywnie trzeba przyznać, że w tej chwili jest najlepszy w Polsce. W tej chwili, bo po sezonie gdy odejdzie kilku zawodników, może się to szybko zmienić.
Odpowiedz cytując
bigi333
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.03.2009, 14:17
Teraz to już nie wiem co lepsze. Jak Lech wygra to stracimy już szansę na mistrzostwo a jak straci punkty to mnie chyba szlag trafi że nie wygraliśmy. Dla Wisły lepsza druga wersja więc jestem za drugą
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto

...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę...

KLIKAJ TUTAJ CODZIENNIE
W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund

Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań
Odpowiedz cytując
Szczurek_PB
Senior Member

Stary 15.03.2009, 14:19
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
C.uj wam w d..py!
A tobie w gębę.

Tu nie chodzi o słabe ostatnie wyniki tylko o mieszanie w składzie i kompletny brak pomysłu na grę. Sami sobie podcięliśmy skrzydła ściągając z Zabrza niechcianego tam Brzęczka.

dynek - najpierw poczytaj komentarze Waszych kibiców po słabszych meczach Wisły, a później się czepiaj nas. Bo u Was jest nie lepiej.
Ostatnio edytowane przez Szczurek_PB : 15.03.2009 o godz. 14:22.
my, wybrańców garść,
...kompania braci"
W.Szekspir

Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.03.2009, 14:46
bigi333 napisał(a):Wyświetl post
Teraz to już nie wiem co lepsze. Jak Lech wygra to stracimy już szansę na mistrzostwo a jak straci punkty to mnie chyba szlag trafi że nie wygraliśmy. Dla Wisły lepsza druga wersja więc jestem za drugą
jak wygra i w derbach damy plame to po obronie majstra.........

oby tylko kontuzja Pawła nie okazała sie absencją na 6 albo więcej miechów
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 15.03.2009, 15:04
Dzięki naszemu remisowi Amica będzie grała na większym luzie, przez co będzie im łatwiej w Zabrzu.

Co do mistrzostwa...

Nie sądziłem, że to kiedykolwiek powiem, ale wolałbym aby Legia była na pierwszym miejscu niż te discopolowce z Poznania. Oj strasznie się Amice poprzestawia w głowie i jej wiernym fanom...

Patrząc obiektywnei Legia gra jeszcze większą padake od nas, więc raczej będziemy z warszawiakami walczyć o drugą lokatę.

Obym się mylił.

Dawaj Henio! Obij lidera aby Amica" TEJ" Poznań złapała troche ogłady.
Ostatnio edytowane przez lucekj : 15.03.2009 o godz. 15:09.
Odpowiedz cytując
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.03.2009, 15:08
tak samo jak my gralismy na luzie, wiedzac ze Legia przegrala z Jagą?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów