The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2009, 22:42
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357...losowanie.html

O tym jak przebiegła dziś sesja rady miasta.

...Zabraknie też na stadiony. Rozbudowa Cracovii może odsunąć się o rok. - Do największego skandalu dojdzie, jeśli okaże się, że nie ma za co rozbudować stadionu Wisły. Przetarg zakończony i czas podpisać umowę, tylko na razie nie ma pieniędzy. PiS dodatkowo opóźnił tę sprawę - denerwuje się Stawowy...
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
mav23
Member

Od: 02.2009

Stary 05.03.2009, 23:42
I doszliście panowie do tego w rozmowie co WEDŁÓG MNIE jest największym zagrożeniem dla Euro w Krakowie a co za tym idzie budowy stadionu Wisły i całego zaplecza, a mianowicie - polityka. Wybór Krakowa jako miasta organizatora Euro będzie wielkim sukcesem władz miasta, sukcesem który jest mocno nie na ręke wielu którzy by chcieli wymienić pana prezydenta i jego współpracowników na "lepszy model". Przykre jest to że nawet wielka szansa Krakowa jaką jest Euro może być zaprzepaszczona przez interesy poszczególnych parti.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.03.2009, 08:17
a czy przypadkiem to nie jest tak, że MUSIMY mieć dwa stadiony rezerwowe na EURO?

w takim przypadku budowa na Reymonta musiałaby zostać zakończona niezależnie od tego czy UEFA nas teraz wybierze czy też nie
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.03.2009, 11:10
Myślałem że taka sesja rady miasta to spokojne spotkanie ale to przecież prawdziwy maraton

Cytat:
Kajetan d'Obyrn: - Nie zdążyłem dobiec do maszyny do głosowania
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.03.2009, 12:10
Najlepszy to był chyba Połomski
Jerzy Połomski (wstrzymał się): - Nie do końca wiedziałem, co się dzieje na sali.
.
Naćpał się ,może popił.
Odpowiedz cytując
mikereg
Member

Od: 11.2006

Stary 06.03.2009, 22:41
Radni nie dobiegli, więc nie będzie stadionu?

Dzisiaj, 01:58
window.google_render_ad();
Rada Miasta Krakowa przegłosowała wieczorem poprawkę uniemożliwiającą możliwość zaciągnięcia przez miasto prawie 230 mln zł kredytów. Bez tych pieniędzy nie uda się rozpocząć większości planowanych na ten rok inwestycji - pisze "Gazeta Wyborcza Kraków".

GW: Radni nie dobiegli na głosowanie >>

Doszło do kuriozalnej sytuacji. Na skutek zamieszania związanego z dyskusją nad osadą komisji rewizyjnej rady miasta spora część radnych nie wzięła udział w głosowaniu bądź... zagłosowała niezgodnie z zamierzeniami. Skutki tego kabaretu zapewne nie będą tak opłakane, jak obawia się GW i cytowani przez nią radni PO, ale kilkunastodniowy poślizg jest możliwy. - Gdyby ta uchwała PiS-u miała zostać utrzymana, byłaby to dla Krakowa katastrofa. Można mówić właściwie o wstrzymaniu wszystkich ważnych inwestycji w tym roku - mówi radny Kajetan d'Obyrn.

Wśród zagrożonych przedsięwzięć inwestycyjnych wymieniane są stadiony Wisły i Cracovii. - Do największego skandalu dojdzie, jeśli okaże się, że nie ma za co rozbudować stadionu Wisły. Przetarg zakończony i czas podpisać umowę, tylko na razie nie ma pieniędzy - przyznaje radny PO Grzegorz Stawowy.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 09.03.2009, 14:01
Moim zdaniem na trybunie wschodniej nie powinno być ułożonego żadnego wzoru z krzesełek, a jeśli już taki miałby być to tylko i wyłącznie prosty napis "WISŁA" na górnym piętrze i "KRAKÓW" na dolnym - oczywiście w białym kolorze. No chyba że ktoś wymyśliłby coś na prawdę dobrego, coś co byłoby estetyczne i fajnie by się komponowało. Chodzi o to żeby z niczym nie przesadzić bo potem może to wyglądać niezbyt ciekawie. Taki konkurs stwarza niestety możliwość do tego że jego uczestnicy będą za wszelką cenę szukać czegoś oryginalnego i w konsekwencji mogą nieco przesadzić... A w tej kwestii według mnie wskazany byłby umiar i prostota. Oczywiście konkurs może też spowodować to, że ktoś wymyśli coś na prawdę świetnego, coś co będzie idealnie pasować do umieszczenia na trybunie wschodniej - mam nadzieję że tak właśnie będzie.
Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 09.03.2009, 14:11
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem na trybunie wschodniej nie powinno być ułożonego żadnego wzoru z krzesełek, a jeśli już taki miałby być to tylko i wyłącznie prosty napis "WISŁA" na górnym piętrze i "KRAKÓW" na dolnym - oczywiście w białym kolorze. No chyba że ktoś wymyśliłby coś na prawdę dobrego, coś co byłoby estetyczne i fajnie by się komponowało. Chodzi o to żeby z niczym nie przesadzić bo potem może to wyglądać niezbyt ciekawie. Taki konkurs stwarza niestety możliwość do tego że jego uczestnicy będą za wszelką cenę szukać czegoś oryginalnego i w konsekwencji mogą nieco przesadzić... A w tej kwestii według mnie wskazany byłby umiar i prostota. Oczywiście konkurs może też spowodować to, że ktoś wymyśli coś na prawdę świetnego, coś co będzie idealnie pasować do umieszczenia na trybunie wschodniej - mam nadzieję że tak właśnie będzie.
A ja uważam że to bardzo dobry pomysł. Dla mnie najważniejsze jest to aby oceniający propozycje nie przesadzili a nie uczestnicy. Fajna sprawa że klub zwrócił się w tej sprawie do Kibiców Wisły. Brawo

Pozdrawiam
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 09.03.2009, 14:16
Mogli by jakiś plan widowni udostępnić, bo później się może okazać ze to co ładnie wygląda na papierku, trudno będzie ułożyć z krzesełek
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
JoeyLG
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 09.03.2009, 14:18
Dokładnie JohnnyH ma racje, najważniejsze aby osoby decydujące o tym który projekt bedzie "zastosowany", zachowały umiar i estetyke w wyborze i wtedy bedzie gites
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.03.2009, 15:12
moze lepiej byloby pomysleć o koncepsji współgrajacej z przyszłą trybuną A i B? jakieś gustowne rozłożenie napisu?
What's new?

Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 09.03.2009, 15:27
Wicked napisał(a):Wyświetl post
Mogli by jakiś plan widowni udostępnić, bo później się może okazać ze to co ładnie wygląda na papierku, trudno będzie ułożyć z krzesełek
Co racja to racja. Sam chętnie był spróbował swoich sił. Mam już nawet pewną wizje tego, ale pewnie będe musiał ją zachować dla siebie Wracając jednąc na budowę to nawet sprawnie idzie im to układanie tego zbrojenia.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 09.03.2009, 15:58
proste Wisła (góra) Kraków (dół) i obok tego obowiązkowo rysy twarzy Henryka Reymana.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.03.2009, 16:13
A czy aby na pewno zwycięska propozycja zostanie umieszczona na trybunie? Nie pisze tam o tym ani słowem. Może to jest po prostu taki konkurs jak ten na nowy stadion Wisły na www.stadiony.net ?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.03.2009, 16:13
Pozwoliłem sobie na zrobienie wstępnego projektu jak by to wyglądało gdyby... Tak więc napis WISŁA umieścił bym na górze a napis KRAKÓW na dole. Tylko że jest mały szczegół który utrudnia wykonanie takiego szyku napisów. KRAKÓW ma 6 liter, a WISŁA 5. Na rysunku widać że ładniej było by gdyby te żółte schody nie przecinały na pół litery tak jak to ma miejsce na sektorze D z Białą Gwiazdą, tylko tak aby litery umieszczone były pomiędzy schodami. Niestety w takim przypadku napis KRAKÓW nie zmieści się na dole gdyż sektory są tak rozmieszczone ( co widać na rysunku) Wychodzi z tego że aby napis WISŁA KRAKÓW mógł powstać litery muszą być przecięte na pół przez żółte schody co wygląda mało elegancko.

Mam nadzieje że zrozumieliście moją intencje

Ewentualnie można napis WISŁA dać na całą szerokość trybuny i to by było najlepsze.
Ostatnio edytowane przez sayek89 : 09.03.2009 o godz. 16:20.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 09.03.2009, 16:19
rafalek napisał(a):Wyświetl post
A czy aby na pewno zwycięska propozycja zostanie umieszczona na trybunie? Nie pisze tam o tym ani słowem. Może to jest po prostu taki konkurs jak ten na nowy stadion Wisły na www.stadiony.net ?
wyraźnie jest w regulaminie napisane, że może wykorzysta może nie.
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
Suszanin
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 09.03.2009, 16:26
Cytat:
Tylko do 6 kwietnia można zgłaszać propozycje w konkursie „Zostań pomysłodawcą wzoru tworzonego przez krzesełka na trybunie wschodniej Stadionu Miejskiego Wisła Kraków” ogłoszonym przez Biuro ds. Euro 2012 wspólnie z klubem sportowym Wisła Kraków S.A. Rywalizacja ma charakter ogólnopolski i jest skierowana do osób prywatnych.

Prace można nadsyłać w wersji elektronicznej (maksymalnie 5mb) na adres mailowy: [email protected] lub składać osobiście w siedzibie Biura ds. Euro 2012 przy ul. Grunwaldzkiej 8 w Krakowie.

Na zwycięzców czekają cenne nagrody.
Regulamin konkursowy dostępny jest na stronach: www.krakowgo.pl, www.wisla.krakow.pl

Ze strony SKWK !!!
WISŁA- Dla WAS To Pięć Liter...
Dla NAS Całe Życie...

Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 09.03.2009, 16:52
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Niestety w takim przypadku napis KRAKÓW nie zmieści się na dole gdyż sektory są tak rozmieszczone ( co widać na rysunku)
Wszystko się zmieści i praktycznie wszystko można ułożyć, tylko trzeba mieć łeb do tego, zajmować się tym, posiadać dobry program do grafiki i oczywiście znać jego obsługę perfekcyjnie.

Cytat:
Raczej im nie chodzi o tego typu projekty

to pewnie będą tego typu projekty co stadionu na stadiony.net
na bardzo wysokim poziomie, do którego Obłutowiczowi jest daleko.
Ostatnio edytowane przez element : 09.03.2009 o godz. 16:55.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.03.2009, 16:53
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Pozwoliłem sobie na zrobienie wstępnego projektu jak by to wyglądało gdyby... Tak więc napis WISŁA umieścił bym na górze a napis KRAKÓW na dole. Tylko że jest mały szczegół który utrudnia wykonanie takiego szyku napisów. KRAKÓW ma 6 liter, a WISŁA 5. Na rysunku widać że ładniej było by gdyby te żółte schody nie przecinały na pół litery tak jak to ma miejsce na sektorze D z Białą Gwiazdą, tylko tak aby litery umieszczone były pomiędzy schodami. Niestety w takim przypadku napis KRAKÓW nie zmieści się na dole gdyż sektory są tak rozmieszczone ( co widać na rysunku) Wychodzi z tego że aby napis WISŁA KRAKÓW mógł powstać litery muszą być przecięte na pół przez żółte schody co wygląda mało elegancko.

Mam nadzieje że zrozumieliście moją intencje

Ewentualnie można napis WISŁA dać na całą szerokość trybuny i to by było najlepsze.
Tlo pod "I" i "Ł" moglby byc niebieskie i wtedy bylby to wzor jak jednego z naszych szalikow.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 09.03.2009, 18:15
jak dla mnie patrząc na krzesełka na D i E projekt mógłby wyglądać:

lub miazga:

oczywiście przedstawiam tylko swój pomysł))
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.03.2009, 18:45
Wydaje mi się, że ważniejszy od napisu na przyszłej C jest napis na trybunie, która powstanie w miejsce obecnych trybun A i B. A to dlatego,że TV umieszczona będzie na trybunie C i pokazywać będzie obraz przeciwległej trybuny (obecnych A i B). I tam przydałby sie fajny projekcik, tak żeby cały światy widział, gdy będzie łączenie np. trenującychprzygotowujacych sie do meczu piłkarzy.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 09.03.2009, 18:50
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że ważniejszy od napisu na przyszłej C jest napis na trybunie, która powstanie w miejsce obecnych trybun A i B. A to dlatego,że TV umieszczona będzie na trybunie C i pokazywać będzie obraz przeciwległej trybuny (obecnych A i B). I tam przydałby sie fajny projekcik, tak żeby cały światy widział, gdy będzie łączenie np. trenującychprzygotowujacych sie do meczu piłkarzy.
a skąd wiesz gdzie będą kamery?miejsca dla VIP maja być na A B. nie spotkałem się chyba nigdzie aby kamery pokazywały trybunę z lożami.transmisje są raczej pokazywane od tamtej strony.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 09.03.2009, 19:01
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Totalna bzdura - Kamery będą na głównej trybunie - czyli dzisiejszym A/B.
Na tej trybunie - także w związku z tym, że znaczna jej część będzie zajęta stanowiskami prasowymi oraz sektorem VIP - nie planuje się żadnego napisu.
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 09.03.2009, 19:05
nie nam sie na fotografii ale wydaje mi sie ze kamery musze byc ustawione tak jak to jest obecnie zeby ewentualnie zachodzace slonce nie swiecilo prosto w kamere.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 09.03.2009, 19:30
a tu pomysł mojego znajomego:

proponuje na dole napis PZPN, a u góry (bo dolna trybuna i tak bedzie pewnie zwykle pusta) ustawić kibiców w barwach Wisły w napis "JEBAĆ".
niby piękne ładne, wszyscy by nas pochwalili, że takie pokojowe i w ogóle...
...dopóki by kibice na góre nie weszli.
już widze jak Lato otwiera stadion, chwali ułożenie krzesełek, potem zdziwienie czemu wszyscy na góre sie pchają... a potem pokazówka i Lato sam by te krzesełka wydzierał, za zadyme go zamkną.

Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 10.03.2009, 00:11
Dannato
Ty wyglądasz na gościa co jest mocno (zawodowo?) związany z tematem budowy stadionu, więc może wiesz bo może się o obracasz w "kręgach".
Są jakieś plany dotyczące "wystroju wnętrz"? Będzie jakaś ogólno-stadionowa koncepcja, z jakimś leitmotivem np. w postaci białej gwiazdy, odpowiednio dobraną kolorystyką, oryginalnym liternictwem itp, czy raczej wszystko najtańszą farbą, na biało, i najtańsze samoprzylepne znaczki z napisem "Wyjście"?

A dwa to jeżeli chodzi o muzeum, to podobne: dwie gablotki i trzy zdjęcia na ścianie, czy też mozna się spodziewać jakiegoś nowoczesnego projektu ewewntualnie konkursu?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.03.2009, 00:25
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
a tu pomysł mojego znajomego:

proponuje na dole napis PZPN, a u góry (bo dolna trybuna i tak bedzie pewnie zwykle pusta) ustawić kibiców w barwach Wisły w napis "JEBAĆ".
niby piękne ładne, wszyscy by nas pochwalili, że takie pokojowe i w ogóle...
...dopóki by kibice na góre nie weszli.
już widze jak Lato otwiera stadion, chwali ułożenie krzesełek, potem zdziwienie czemu wszyscy na góre sie pchają... a potem pokazówka i Lato sam by te krzesełka wydzierał, za zadyme go zamkną.

pomysł genialny pisze sie na niego.

Dorównywał by akcjii jak Legia Polonii kamienną przemalowała to tez była beka

P,S ktos pisal ze na nowym stadionie kamery maja byc na C.......to jakies pewne info?Bo jak to prawda to lipa,90 minut w trakcie transmisjii bedzie mecz z piknikami w tle....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
andalemono
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.03.2009, 00:39
Za taki regulamin i takie wartościowe nagrody to na górnej LOL, na dolnej ROTFL, a vis a vis F/O UMK.
Nie w nagrodach rzecz, ale mieliby trochę szacunku dla kibiców.
Zlecenie jakiegokolwiek logotypu profesjonalnej agencji reklamowo/marketingowej...a zresztą co tu pisać- czytacie prasę, oglądacie tv, wiecie ile takie rzeczy kosztują. Niezłe cwaniaczki i tyle.
Gdybym wygrał, może byłaby okazja do zrobienia z nich kretynów w mediach. Trzeba spróbować ;-)
Odpowiedz cytując
Mako
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.03.2009, 00:44
A Ty myślisz, ze na nowym C będzie tak żywiołowo jak dawniej? Kamery pewnie beda na nowym A,B ale, nie oszukujmy sie na nowym C bedzie zapewne standard zbliżony do A,B.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów