|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dziennik Polski w jednym worku z SE i Fucktem
weź się człowieku zastanów zdecydowanie Wyborcza Kraków i Ogólnopolskie wydanie się łapie ty czytałeś w ogóle kiedykolwiek DP dział sportowy ps. Sasorski z tego co pamiętam nigdy nie pisał antywiślacko. ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
spokojnie jestem w pracy
![]() Dziennik Poski trafił na moją czarną listę za stronniczość, pamiętam jak Cracovia była w 2 lidze i rozpisywali o meczach z jakimiś "cieniasami" na 2 strony, a o Wisła która walczyła o tytuł mistrza traktowana była po łebkach, poza tym też szukanie tanich sensacji, nieprzychylne artykuły dotyczące Wisły - szczególnie jeśli dobrze pamiętam pisane przez Sasorskiego. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Wszystkie media są antywiślackie. Za wyjątkiem TWSD i SKWK. Choć pewnie i te dwa ostatnie znalazłyby coś na siebie nawzajem. Tak więc nie pozostaje nic innego jak popełnić sepuku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Trzeba zrobić taki temacik gdzie dokumentowało by się ,ewentualne nagięcia prawdy i jakieś wpadki .
Będzie wtedy jakiś przegląd ,po czym możliwy byłby także pełniejszy ogląd . Czy choćby nawet temat "Prasa o Wiśle" ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Zapomnieliscie chyba o Wybiórczej ;]
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Ja bym nie umieścił DP na tej liście. Pomijając już tematykę Wisły to ogólnie jest jedyna gazeta, którą się da czytać bez odruchów wymiotnych. O Wiśle też nie pamietam jakiegoś szmatławego artykułu, co nie znaczy, że zawsze piszą pozytywy. Ich dział sportowy to niebo, a ziemia w porównaniu z innymi dziennikami. Pominąłeś GW...
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla mnie media ANTY są takim samym złem jak te PRO.
Taak, to za duże wymagania żeby były obiektywne... o tempora ![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki" - Henryk Reyman |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
DP antywiślacki? Pan Sasorski piszący antywiślacko? Ty się kolego chyba z choinki urwałęs ... Kiedyś, jak Pan Sasorski był w szpitalu, piłkarze zadedykowali mu zwycięstwo meczowe ze względu na szacunek jakim go darzą. Temat bez sensu, walka z wiatrakami, wszyscy są wrogami naszymi.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
![]() Nie ma tematów bez sensu, już widzę fajny pomysł jachtinga, żeby negować bzdurne zachowania wobec naszego klubu. I to nie jest walka z wiatrakami o czym może świadczyć oburzenie futbol.pl po wczorajszym artykule: Moda na "korupcję w Wiśle"! |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Gazety...piszą o czyms co jest na topie by potem...zgnieśc to z błotem.
Liczy sie tylko sprzedaż numeru,nic wiecej ,obiektywizm umarł już dawno ,gdzie sie da wciska sie sensacje byle ciemny lud to kupił. Jak wygrywalismy z Parmą to pisali o Cudownych chłopcach ,jak odpadalismy z Valerengą to z nas szydzono i wysmiewano. Dlatego nie ma co sie spinac bo jakis super kumaty dziennikarz wymislil sobie tytul "Wisla sie konczy" ,-moze dla niego ale nie dla setek tysiecy innych kibicow.Ale problem tkwi w tym ze jego wypociny przeczyta kilka milionow Polakow a glosu prawdziwych kibicow mało kto chce sluchac. Zgadzam sie tez Ig2-klub tak wielki jak Wisła nie mzoe sobie pozwolic na teksty jakis błaznów którzy swoje kompleksy leczą tytułami "Koniec Wisly"-albo watki zwlaszcza dotyczace korupcjii -sytuacja z Andzejem B -jest tu idealnym przykladem ze trzeba prostowac tych błaznów bo beda robili co chcieli.A ze nie chcą dobrze to chyba wszystcy wiemy. Co do listy autora tematu ,to uwazam ze Dziennik Polski zasluguje na wykreslenie z podanej listy. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
gazeta.pl czyli GW to mistrzowie prowokacji . Gazeta ze stolycy zawsze znajduje choćby najmniejszy pretekst by pojechac po Wisełce . Ile już tytułów przeczytałem typu : koniec Wisły , Jak Wisła odpada z pucharów ( przed meczem z Beitarem ( 5:0) u siebie - tytaj bylem w****iony na maxa ) , ostatnio napisali o Wiśle że to królik doświadczalny w rękach Cupiała ( oczywiście tylko dlatego że Wisła rosprzedaje wszystkich zawodników czyli Clebera ) ... ostatnio na topie jets też to że wszyscy nasi zawodnicy są wypaleni .
Ogólnie odważę się wysnuć takową teze że nie ma portali w pełni obiektywnych . Są tylko takie które sprzyjają Wiśle ( GK , portale Wiślackie ) , sprzyjają innym klubom ( Gazeta.pl , onet.pl i inne ) i strikte informacyjne ( 90minut.pl , sportowefakty.pl ). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
nie dostał akredytacji ale dlatego że o ile mnie pamięć nie myli pan Jurczyński zrobił ostrą selekcję i ci którzy nie pisali penegiryków na temat tego jak świetna jest sytuacja w Wiśle, jak bardzo zajebiste są nasze władze dostali szlaban wtedy szlaban dostał też chyba Gilarski (obecnie PS niestety), Batko z GK ... faktycznie jak Sasora był w szpitalu to Wiślacy zadedykowali mu zwycięstwo. Nie pamiętam kiedy to było, ale chyba jeszcze Szymek grał u nas ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A co do akredytacji to było dokładnie tak jak mówisz. Każdy kto pozwolił sobie napisać co się w Wiśle naprawdę dzieje (a działo się tak, że wydźwięk artykułu mógł być tylko negatywny), został pozbawiony akredytacji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Mi to trochę wygląda na syndrom oblężonej twierdzy w niektórych wypadkach. Panowie (I Panie ) wystarczy omijać niektóre art5ykuły z Wisła w tle i będzie ok. nie trzeba od razu robić czarnej listy itp.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Tak może napisać tylko ktoś kto chyba DP nie czyta |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Rolą prasy jest się dobrze sprzedawać, a kiedy sie prasa dobzre sprzedaje?
Gdy pisze wielkie teksty, gdy jej glosne tytulu przykuwaja oczy, gdy jest prowokacyjna, jakos nie widze tematu o prasie pro wislackiej? a o tej anty wisla tu glosno. Ciekawe kto z was kupi chociaz raz jedna z tych gazet lub odwiedzi ktorys z portali zeby looknac za anty wislackimi postami? Wisla to wciaz symbol polskiej kopanej od 10 lat rzadzi w lidze niepodzielnie, zadna inna nazwa klubu nie jest tak rozpoznawalna, wiec artykul o klesce legendy, symbolu oko kibica przykuje. Ja osoboscie nie mam tego za zle prasie ze rozdmu..... problemy Wisly, bo problemy sa i kazdy to widzi, nie ma graczy transferow brakuje kasy, pozostaje wierzyc ze to problemy przejsciowe i wierni smiagc na stadion!! Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Temat bardzo dobry. Niech wielcy dziennikarze wiedzą, że nie jesteśmy obojętni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
jest taki film,który pewnie każdy widział o kibicach WHU(tytułu nie pomne).tam właśnie był taki motyw,że jednymi z wrogów byli min dziennikarze.długo nie mogłem zrozumieć dlaczego...po tych paru ostatnich artykułach jakie ukazały sie w naszej prasie już wiem.i wcale mnie nie dziwi nienawiść angielskich kibiców do dziewnnikarzy.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
A ja kupuję we wtorki tygodnik Tylko Piłka i jestem zadowolony.Nie bazują na plotkach tylko same konkrety.O Wiśle może nie rozpisują się za dużo,ale przynajmniej rzetelnie.Dziennik Polski jak najbardziej lubię.
Niestety poziom dziennikarstwa zszedł na psy, wraz z obcym kapitałem do redakcji przybyły też złe nawyki z zachodu .Takie czasy szmira i tandeta na każdym kroku. Zdarzają się jednak perełki:uwielbiam audycję S-13 w Polskim radiu (pamietam z młodosci dziadków z radioodbiornikami przy uszach na R22), oraz lubię też audycje i transmisje sportowe w Radio Kraków. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Zgodnie z sugestią Kominka, temat został uogólniony na wszystkie media o Wiśle. Tu również zostały wrzucone posty z tematu o gazetach szkalujących nasz klub.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.03.2009 o godz. 15:36.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Marudzenie na prasę, która żywi się sensacją, jest sposobem chyba tylko na wielką NUDĘ, a nadzieja, że "ukarzemy" wydawców lub portale zmniejszeniem sprzedaży czy odwiedzin już przekracza zwykłą naiwność
.A że wszyscy przeciw nam to jasne .Powód: Nie na temat.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.03.2009 o godz. 13:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
jaki kryzys ja się was pytam?
Marcelo,Bbeto te owoce kutwieni kasy przez Cupiala, przycmily reprezentantow Polski, Przyrowski, Majewski, Trałka, Jodłowiec na tle wiślackich Brazylijczyków wypadli jak banda juniorów. Wisła w kryzysie? tak pieknie grającej Wisly dawno nie było, Ćwielong na skrzydle klasa sam dla siebie, Sobolewski, baszczu graja jak w najlepszych latach. Slabsza forma, Boguskiego i Maleckiego ale oni sa mlodzi wszystko przed nimi. Z dumą ogladałem sobotni mecz, Wiśle do kryzysu bardzooo daleko!! Nie dajmy sie zakrzyczęc szukającym sensacji mediom i dziennikarzom, oni robiuą szum za to sie im płaci ;] Pozdrawiam @Kordel Literówka Patałach wołaj tacie Powód: Literówka
Ostatnio edytowane przez Bo ogladać już mi mało : 09.03.2009 o godz. 12:48.
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
To co wczoraj działo się na antenie C+ podczas meczu PGE z Wisłą mogło wkurzyć. Wieszczycki ze Smokowkim obśmiewali Beto, samą Wisłę i jej politykę transferową. To była jawna szydera z podśmiechujkami, bo samą krytykę bym zrozumiał, ale nabijanie się? A szczyt wszystkiego co stronnicze osiągnął Smokowski parskając śmiechem podczas komentowania kontuzji Brożka.
Ten sam Smokowski, który ( z wyraźnym oburzeniem) pytał Skorży czy ten mu zarzuca, że C+ jest stronniczy. Miało to miejsce po ujawnieniu zapisu z meczu z Piastem kiedy Boguski kopnąl obrońcą Piasta. Ja się pytam, gdzie teraz jest ich obiektywizm i brak stronniczości? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|