The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.03.2009, 15:07
Dziennik Polski w jednym worku z SE i Fucktem

weź się człowieku zastanów
zdecydowanie Wyborcza Kraków i Ogólnopolskie wydanie się łapie
ty czytałeś w ogóle kiedykolwiek DP dział sportowy

ps. Sasorski z tego co pamiętam nigdy nie pisał antywiślacko.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
honeys
Junior Member

Od: 09.2006

Stary 06.03.2009, 15:13
tylko_na_kilka_dni napisał(a):Wyświetl post
nie odpowiedziales na moje pytanie
spokojnie jestem w pracy
Dziennik Poski trafił na moją czarną listę za stronniczość, pamiętam jak Cracovia była w 2 lidze i rozpisywali o meczach z jakimiś "cieniasami" na 2 strony, a o Wisła która walczyła o tytuł mistrza traktowana była po łebkach, poza tym też szukanie tanich sensacji, nieprzychylne artykuły dotyczące Wisły - szczególnie jeśli dobrze pamiętam pisane przez Sasorskiego.
Odpowiedz cytując
honeys
Junior Member

Stary 06.03.2009, 15:17
emjot napisał(a):Wyświetl post
Dziennik Polski w jednym worku z SE i Fucktem

weź się człowieku zastanów
zdecydowanie Wyborcza Kraków i Ogólnopolskie wydanie się łapie
ty czytałeś w ogóle kiedykolwiek DP dział sportowy

ps. Sasorski z tego co pamiętam nigdy nie pisał antywiślacko.
Chyba jakbym nie czytał to nie robiłbym zamętu, dlatego wyraźnie napisałem, że czekam na uwagi - czy w wyżej wymienionych gazetach coś się zmieniło bo już dawno nie czytam i po prostu nie wiem, jeżeli usłyszę więcej pozytywnych opinii o dzienniku to go wykreślę ze swojej czarnej listy.
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 06.03.2009, 15:21
Wszystkie media są antywiślackie. Za wyjątkiem TWSD i SKWK. Choć pewnie i te dwa ostatnie znalazłyby coś na siebie nawzajem. Tak więc nie pozostaje nic innego jak popełnić sepuku.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 06.03.2009, 15:40
Trzeba zrobić taki temacik gdzie dokumentowało by się ,ewentualne nagięcia prawdy i jakieś wpadki .
Będzie wtedy jakiś przegląd ,po czym możliwy byłby także pełniejszy ogląd .
Czy choćby nawet temat "Prasa o Wiśle"
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.03.2009, 15:42
Zapomnieliscie chyba o Wybiórczej ;]
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 06.03.2009, 15:46
Ja bym nie umieścił DP na tej liście. Pomijając już tematykę Wisły to ogólnie jest jedyna gazeta, którą się da czytać bez odruchów wymiotnych. O Wiśle też nie pamietam jakiegoś szmatławego artykułu, co nie znaczy, że zawsze piszą pozytywy. Ich dział sportowy to niebo, a ziemia w porównaniu z innymi dziennikami. Pominąłeś GW...
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Czesław
Senior Member

Stary 06.03.2009, 15:48
Dla mnie media ANTY są takim samym złem jak te PRO.
Taak, to za duże wymagania żeby były obiektywne... o tempora
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki"
- Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 06.03.2009, 15:52
DP antywiślacki? Pan Sasorski piszący antywiślacko? Ty się kolego chyba z choinki urwałęs ... Kiedyś, jak Pan Sasorski był w szpitalu, piłkarze zadedykowali mu zwycięstwo meczowe ze względu na szacunek jakim go darzą. Temat bez sensu, walka z wiatrakami, wszyscy są wrogami naszymi.
Odpowiedz cytując
honeys
Junior Member

Stary 06.03.2009, 16:31
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
DP antywiślacki? Pan Sasorski piszący antywiślacko? Ty się kolego chyba z choinki urwałęs ... Kiedyś, jak Pan Sasorski był w szpitalu, piłkarze zadedykowali mu zwycięstwo meczowe ze względu na szacunek jakim go darzą. Temat bez sensu, walka z wiatrakami, wszyscy są wrogami naszymi.
OK co do Sasorskiego jednak się pomyliłem, choć pamiętam że parę lat temu po tym co pisał nie dostał akredytacji na mecze Wisły i nie był wpuszczany na nasz stadion, może wtedy się nawrócił
Nie ma tematów bez sensu, już widzę fajny pomysł jachtinga, żeby negować bzdurne zachowania wobec naszego klubu. I to nie jest walka z wiatrakami o czym może świadczyć oburzenie futbol.pl po wczorajszym artykule: Moda na "korupcję w Wiśle"!
Odpowiedz cytując
honeys
Junior Member

Stary 06.03.2009, 16:34
jachting napisał(a):Wyświetl post
Trzeba zrobić taki temacik gdzie dokumentowało by się ,ewentualne nagięcia prawdy i jakieś wpadki .
Będzie wtedy jakiś przegląd ,po czym możliwy byłby także pełniejszy ogląd .
Czy choćby nawet temat "Prasa o Wiśle"
Według mnie to jest bardzo fajny pomysł!
Odpowiedz cytując
honeys
Junior Member

Stary 06.03.2009, 16:38
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Zapomnieliscie chyba o Wybiórczej ;]
No jasne wybiórcza jak najbardziej - zaraz będzie edit ;-)
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.03.2009, 16:51
Gazety...piszą o czyms co jest na topie by potem...zgnieśc to z błotem.

Liczy sie tylko sprzedaż numeru,nic wiecej ,obiektywizm umarł już dawno ,gdzie sie da wciska sie sensacje byle ciemny lud to kupił.

Jak wygrywalismy z Parmą to pisali o Cudownych chłopcach ,jak odpadalismy z Valerengą to z nas szydzono i wysmiewano.

Dlatego nie ma co sie spinac bo jakis super kumaty dziennikarz wymislil sobie tytul "Wisla sie konczy" ,-moze dla niego ale nie dla setek tysiecy innych kibicow.Ale problem tkwi w tym ze jego wypociny przeczyta kilka milionow Polakow a glosu prawdziwych kibicow mało kto chce sluchac.

Zgadzam sie tez Ig2-klub tak wielki jak Wisła nie mzoe sobie pozwolic na teksty jakis błaznów którzy swoje kompleksy leczą tytułami "Koniec Wisly"-albo watki zwlaszcza dotyczace korupcjii -sytuacja z Andzejem B -jest tu idealnym przykladem ze trzeba prostowac tych błaznów bo beda robili co chcieli.A ze nie chcą dobrze to chyba wszystcy wiemy.

Co do listy autora tematu ,to uwazam ze Dziennik Polski zasluguje na wykreslenie z podanej listy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.03.2009, 17:09
gazeta.pl czyli GW to mistrzowie prowokacji . Gazeta ze stolycy zawsze znajduje choćby najmniejszy pretekst by pojechac po Wisełce . Ile już tytułów przeczytałem typu : koniec Wisły , Jak Wisła odpada z pucharów ( przed meczem z Beitarem ( 5:0) u siebie - tytaj bylem w****iony na maxa ) , ostatnio napisali o Wiśle że to królik doświadczalny w rękach Cupiała ( oczywiście tylko dlatego że Wisła rosprzedaje wszystkich zawodników czyli Clebera ) ... ostatnio na topie jets też to że wszyscy nasi zawodnicy są wypaleni .

Ogólnie odważę się wysnuć takową teze że nie ma portali w pełni obiektywnych . Są tylko takie które sprzyjają Wiśle ( GK , portale Wiślackie ) , sprzyjają innym klubom ( Gazeta.pl , onet.pl i inne ) i strikte informacyjne ( 90minut.pl , sportowefakty.pl ).
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 06.03.2009, 18:30
honeys napisał(a):Wyświetl post
OK co do Sasorskiego jednak się pomyliłem, choć pamiętam że parę lat temu po tym co pisał nie dostał akredytacji na mecze Wisły i nie był wpuszczany na nasz stadion, może wtedy się nawrócił
Nie ma tematów bez sensu, już widzę fajny pomysł jachtinga, żeby negować bzdurne zachowania wobec naszego klubu. I to nie jest walka z wiatrakami o czym może świadczyć oburzenie futbol.pl po wczorajszym artykule: Moda na "korupcję w Wiśle"!
Jezus Maria
nie dostał akredytacji ale dlatego że o ile mnie pamięć nie myli pan Jurczyński zrobił ostrą selekcję
i ci którzy nie pisali penegiryków na temat tego jak świetna jest sytuacja w Wiśle, jak bardzo zajebiste są nasze władze dostali szlaban
wtedy szlaban dostał też chyba Gilarski (obecnie PS niestety), Batko z GK ...

faktycznie jak Sasora był w szpitalu to Wiślacy zadedykowali mu zwycięstwo. Nie pamiętam kiedy to było, ale chyba jeszcze Szymek grał u nas
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Stary 06.03.2009, 18:43
emjot napisał(a):Wyświetl post
Jezus Maria
nie dostał akredytacji ale dlatego że o ile mnie pamięć nie myli pan Jurczyński zrobił ostrą selekcję
i ci którzy nie pisali penegiryków na temat tego jak świetna jest sytuacja w Wiśle, jak bardzo zajebiste są nasze władze dostali szlaban
wtedy szlaban dostał też chyba Gilarski (obecnie PS niestety), Batko z GK ...

faktycznie jak Sasora był w szpitalu to Wiślacy zadedykowali mu zwycięstwo. Nie pamiętam kiedy to było, ale chyba jeszcze Szymek grał u nas
I z tego co pamiętam to Szymek po meczu o tej dedykacji powiedział.
A co do akredytacji to było dokładnie tak jak mówisz. Każdy kto pozwolił sobie napisać co się w Wiśle naprawdę dzieje (a działo się tak, że wydźwięk artykułu mógł być tylko negatywny), został pozbawiony akredytacji.
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 06.03.2009, 18:57
Mi to trochę wygląda na syndrom oblężonej twierdzy w niektórych wypadkach. Panowie (I Panie ) wystarczy omijać niektóre art5ykuły z Wisła w tle i będzie ok. nie trzeba od razu robić czarnej listy itp.
Odpowiedz cytując
LeBlanc
Member

Od: 07.2007

Stary 06.03.2009, 18:59
honeys napisał(a):Wyświetl post
Dziennik Poski trafił na moją czarną listę za stronniczość, pamiętam jak Cracovia była w 2 lidze i rozpisywali o meczach z jakimiś "cieniasami" na 2 strony, a o Wisła która walczyła o tytuł mistrza traktowana była po łebkach, poza tym też szukanie tanich sensacji, nieprzychylne artykuły dotyczące Wisły - szczególnie jeśli dobrze pamiętam pisane przez Sasorskiego.
Sasor poszukujący sensacji i antywiślacki Tak może napisać tylko ktoś kto chyba DP nie czyta
Odpowiedz cytując
honeys
Junior Member

Stary 06.03.2009, 19:43
LeBlanc napisał(a):Wyświetl post
Sasor poszukujący sensacji i antywiślacki Tak może napisać tylko ktoś kto chyba DP nie czyta
OK, widzę że same pozytywne komentarze dotyczące DP, więc po kilku latach może nawet się przełamie i kupię tą gazetkę W takim razie usuwam DP z czarnej listy!
Odpowiedz cytując
Bo ogladać już mi mało
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 06.03.2009, 21:48. Prasa
Rolą prasy jest się dobrze sprzedawać, a kiedy sie prasa dobzre sprzedaje?

Gdy pisze wielkie teksty, gdy jej glosne tytulu przykuwaja oczy, gdy jest prowokacyjna, jakos nie widze tematu o prasie pro wislackiej? a o tej anty wisla tu glosno. Ciekawe kto z was kupi chociaz raz jedna z tych gazet lub odwiedzi ktorys z portali zeby looknac za anty wislackimi postami?

Wisla to wciaz symbol polskiej kopanej od 10 lat rzadzi w lidze niepodzielnie, zadna inna nazwa klubu nie jest tak rozpoznawalna, wiec artykul o klesce legendy, symbolu oko kibica przykuje.

Ja osoboscie nie mam tego za zle prasie ze rozdmu..... problemy Wisly, bo problemy sa i kazdy to widzi, nie ma graczy transferow brakuje kasy, pozostaje wierzyc ze to problemy przejsciowe i wierni smiagc na stadion!!

Pozdrawiam
Bo oglądać już mi mało...
Zapraszam do dyskusji na moim blogu sportowy
www.gniazdowy.blox.pl
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Stary 06.03.2009, 21:57
Temat bardzo dobry. Niech wielcy dziennikarze wiedzą, że nie jesteśmy obojętni.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.03.2009, 22:04
jest taki film,który pewnie każdy widział o kibicach WHU(tytułu nie pomne).tam właśnie był taki motyw,że jednymi z wrogów byli min dziennikarze.długo nie mogłem zrozumieć dlaczego...po tych paru ostatnich artykułach jakie ukazały sie w naszej prasie już wiem.i wcale mnie nie dziwi nienawiść angielskich kibiców do dziewnnikarzy.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Yom
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 06.03.2009, 22:27
A ja kupuję we wtorki tygodnik Tylko Piłka i jestem zadowolony.Nie bazują na plotkach tylko same konkrety.O Wiśle może nie rozpisują się za dużo,ale przynajmniej rzetelnie.Dziennik Polski jak najbardziej lubię.
Niestety poziom dziennikarstwa zszedł na psy, wraz z obcym kapitałem do redakcji przybyły też złe nawyki z zachodu .Takie czasy szmira i tandeta na każdym kroku.
Zdarzają się jednak perełki:uwielbiam audycję S-13 w Polskim radiu (pamietam z młodosci dziadków z radioodbiornikami przy uszach na R22), oraz lubię też audycje i transmisje sportowe w Radio Kraków.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.03.2009, 02:47
Zgodnie z sugestią Kominka, temat został uogólniony na wszystkie media o Wiśle. Tu również zostały wrzucone posty z tematu o gazetach szkalujących nasz klub.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.03.2009 o godz. 15:36.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 07.03.2009, 07:43
Marudzenie na prasę, która żywi się sensacją, jest sposobem chyba tylko na wielką NUDĘ, a nadzieja, że "ukarzemy" wydawców lub portale zmniejszeniem sprzedaży czy odwiedzin już przekracza zwykłą naiwność .
A że wszyscy przeciw nam to jasne .
Powód: Nie na temat.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.03.2009 o godz. 13:48.
Odpowiedz cytując
lukiskor
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.03.2009, 12:14
Liga+ 19 kolejka

http://sport-video.pl/Liga-t14473.html
Odpowiedz cytując
Bo ogladać już mi mało
Junior Member

Stary 09.03.2009, 11:19. kryzys?
jaki kryzys ja się was pytam?
Marcelo,Bbeto te owoce kutwieni kasy przez Cupiala, przycmily reprezentantow Polski, Przyrowski, Majewski, Trałka, Jodłowiec na tle wiślackich Brazylijczyków wypadli jak banda juniorów.

Wisła w kryzysie? tak pieknie grającej Wisly dawno nie było, Ćwielong na skrzydle klasa sam dla siebie, Sobolewski, baszczu graja jak w najlepszych latach. Slabsza forma, Boguskiego i Maleckiego ale oni sa mlodzi wszystko przed nimi.
Z dumą ogladałem sobotni mecz, Wiśle do kryzysu bardzooo daleko!! Nie dajmy sie zakrzyczęc szukającym sensacji mediom i dziennikarzom, oni robiuą szum za to sie im płaci ;]

Pozdrawiam

@Kordel
Literówka
Patałach wołaj tacie
Powód: Literówka
Ostatnio edytowane przez Bo ogladać już mi mało : 09.03.2009 o godz. 12:48.
Bo oglądać już mi mało...
Zapraszam do dyskusji na moim blogu sportowy
www.gniazdowy.blox.pl
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 09.03.2009, 12:12
Bo ogladać już mi mało napisał(a):Wyświetl post
Slabsza forma, boguskiej i Maleckiego

Jakiej "boguskiej" patałachu. Czemu nie jesteś w gimnazjum o tej porze?
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.03.2009, 14:46
Bo ogladać już mi mało napisał(a):Wyświetl post
jaki kryzys ja się was pytam?
Marcelo,Bbeto te owoce kutwieni kasy przez Cupiala, przycmily reprezentantow Polski, Przyrowski, Majewski, Trałka, Jodłowiec na tle wiślackich Brazylijczyków wypadli jak banda juniorów.

Wisła w kryzysie? tak pieknie grającej Wisly dawno nie było, Ćwielong na skrzydle klasa sam dla siebie, Sobolewski, baszczu graja jak w najlepszych latach. Slabsza forma, Boguskiego i Maleckiego ale oni sa mlodzi wszystko przed nimi.
Z dumą ogladałem sobotni mecz, Wiśle do kryzysu bardzooo daleko!! Nie dajmy sie zakrzyczęc szukającym sensacji mediom i dziennikarzom, oni robiuą szum za to sie im płaci ;]
Twój nick chyba faktycznie coś znaczy, bo z tego co piszesz to faktycznie wynika, że meczów to ty nie oglądasz.
Odpowiedz cytując
libero
Member

Od: 07.2006

Stary 15.03.2009, 08:18
To co wczoraj działo się na antenie C+ podczas meczu PGE z Wisłą mogło wkurzyć. Wieszczycki ze Smokowkim obśmiewali Beto, samą Wisłę i jej politykę transferową. To była jawna szydera z podśmiechujkami, bo samą krytykę bym zrozumiał, ale nabijanie się? A szczyt wszystkiego co stronnicze osiągnął Smokowski parskając śmiechem podczas komentowania kontuzji Brożka.
Ten sam Smokowski, który ( z wyraźnym oburzeniem) pytał Skorży czy ten mu zarzuca, że C+ jest stronniczy. Miało to miejsce po ujawnieniu zapisu z meczu z Piastem kiedy Boguski kopnąl obrońcą Piasta.
Ja się pytam, gdzie teraz jest ich obiektywizm i brak stronniczości?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów