|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() ![]() W sumie to az tak zle to nie wyglada ![]()
Ostatnio edytowane przez killzone : 12.02.2009 o godz. 16:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Przypomina halę tylko, że bez dachu
![]() A tak apropo nie sądziłem że ktoś będzie miał brzydszy stadion niż nasz |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Fajne miejsce do podwieszania flag pod dachem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
To jest owszem dobry stadion, ale na trzecia lige. Jesli Piast ma takie ambicje to jestem zdziwiony. Wiem, wiem, nie ma pieniedzy i lepszy taki niz taki jak jest, ale wczesniej czy pozniej wszyscy beda mieli w miare porzadne stadiony w Ekstraklasie i z takich bedziemy sie smiac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
a mi się bardziej podoba niż w Kielcach np.
Kameralny. A to że zamurowali prześwity to wszyscy docenią jak wybiorą się do Kielc.A jaką ma mieć pojemność ten stadion |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Cos mi swita ze około 5000
![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
,,Inwestycyjne referencje Niemiecka spółka zrealizowała wiele inwestycji przemysłowych i logistycznych, a w tym roku zakończyła prace przy budowie stadionu piłkarskiego „PARAGON-ARENA” w Paderborn, który także zaprojektowała. Obiekt może pomieścić 15 tysięcy widzów (6 tysięcy miejsc iedzących, 9 tysięcy miejsc stojących). Zrealizowanie projektu tego typu inwestycji było jednym z warunków przystąpienia do gliwickiego przetargu. Na początku października działacze „Piasta” pojechali do Niemiec, aby przekonać się, jaki standard oferuje zbudowany już stadion w Paderborn."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ten stadion ze zdjec (Paderbornu) ma dokladnie 3 207 miejsc siedzacych i 12 tysiecy miejsc stojących (co jak wiadomo jest pojęciem względnym)
![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
![]() ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
To oświetlenie to tak na pierwszy rzut oka, wydaje się mocno prowizoryczne. Druga rzecz to krzesełka. Wie ktoś czemu one są tak dziwnie? Np na tym w/w zdjęciu przy narożniku, sektor podzielony jest na kilka takich pionowych pasów z krzesełek. W ogóle czemu nie dokończyli montażu siedzisk? W każdym sektorze niemal brakuje kilku fotelików. Rozkład sektorów/wejść na sektory tez taki jakiś z dupy...
![]() ![]() |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() P.S. Mi to tam się podoba stadion w Lubinie. Życzyłbym sobie podobnego w Częstochowie ale to marzenie ściętej głowy, bo tu śpiewa się tak jak zagra Kościół. ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
słyszałem że w Częstochowie też "coś tam" planują ze stadionem Rakowa...jakąś wizualizacje widziałem...trzeba iść do Paulinów, niech się dorzucą...wkońcu mają z czego ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Czy to Lubin czy Kielce taka sama prowizorka i tandeta ale na takie miasteczka wystarczy.
Jeszcz nizej stoi moze tylko to "cos" z Gliwic ale zawsze mozna jeszce zamurowac od góry udostepnić jako muzeum ![]() W kazdym razie odnosnie Zaglebia to kazdy stadion nawet z 10 krzeselkami i wiatą chroniacą przed deszczem bylby lepszy niz to "cos" co bylo przez nich przez lata uzytkowane i zywalo sie "obiektem sportowym ".
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 17.02.2009 o godz. 19:11.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Co do stadionu Zagłębia to należało by go porównywać do stadionu Korony, bo to podobne inwestycje i stwierdzam że Zagłębie - Korona 3:0.
Gol 1 - Brak podziału na mikro piętra, piętra mają sens przy 30 tysięcznych i większych stadionach. Gol 2 - Składane siedzienia, wiadomo nie brudzą się, a na sektorach gdzie się stoi, więcej miejsca do stania. Gol 3 - Wizualnie lepiej to wygląda. Tu kolejne dzieło Architektów stadionu Korony ATJ Architekci - Stadion żużlowy w Toruniu nna 15.000, cóż mikro pięterka to chyba ich znak firmowy, dach identyczny jak na koronie (wiata dworcowa). Nie za bardzo mi się podobają stadiony projektowane przez to studio. http://www.stadion-dla-torunia.alsta...category/23/50 A skoro już o małych stadionach to tu jak dla mnie ideał takiego stadionu: http://stadiony.net/stadium.php?s=825 3 trybuny 1-piętrowe, duże jak nasze D,E, 2 piętra tylko tam gdzie to potrzebne, czyli na głównej aby zmieścić loże Vip, profesjonalne wykończenie. Super stadionik sobie Czesi zafundowali.
Ostatnio edytowane przez matt_21 : 26.02.2009 o godz. 16:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Pomysłowości, finezji i polotu- jak widać poniżej- co poniektórym nie brakuje... Gorzej się tego chyba zrobić nie dało.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Normalnie powaliło mnie na kolana
|
|
|
|
Voyage! Voyage!
Od: 02.2004
Offline |
|
|
http://photos.nasza-klasa.pl/2046947...4bb7ba911.jpeg
Foto z kibice.net Sektor gości będzie w narożniku między Dialogiem, a Zagłębiem ![]() ![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Niezle pomyslane, jak sie zmieni sponsor to tylko przestawia pare krzeselek i git.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() Chodzi tylko o rozłożenie literek - w Lubinie mogli to zrobić trochę bardziej estetycznie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
http://www.skyscrapercity.com/showth...18239&page=161
Najnowsze fotki stadionu w Lubinie. Polecam zwlaszcza te zrobione wieczorem, przy sztucznym oswietleniu. Nawet estetycznie to wyglada. ![]()
Stan , sciagnij nam paru konkretnych pilkarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
ten nowy stadion Zagłębia to ile ludzi pomieści?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Docelowo 16.300.
Obecnie (ukonczone trzy trybuny) ok. 10 k ![]()
Stan , sciagnij nam paru konkretnych pilkarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kilka zdjęć z Poznania, 5.03.2008:
trybuna I trybuna III autor: Carte z ssc |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
No nieźle wam to idzie. Rozwiązaliście już ten problem z tymi zaciekami i syfem pod zbudowanymi trybunami?
![]()
PSIA KREW
"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma... ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
ktos moglby powiedziec w jakich miastach obecnie buduje sie nowoczesne stadiony nie liczac tych na Euro?
![]()
http://www.lolowisko.republika.pl/ !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na dwójce problem sam się rozwiąże po zbudowaniu dachu i otuleniu elewacją. Problem jest z IV, tam trzeba by wydłużyć dach w stronę boiska (co ma się stać dzięki konstrukcji reszty dachu) i przede wszystkim na zewnątrz. nie może być tak, że topniejący śnieg ścieka na tył trybuny i klatki schodowe, bo ktoś nie pomyślał o tym, że dach musi nachodzić na budynek też od zewnętrznej strony. Póki co, ta sprawa nie jest rozwiązana niestety.
|
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Fajniutki ten stadion sobie buduje Zagłębie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|

|