The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Rev
Junior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.02.2009, 23:56
Incognito2192 - bo w języku polskim druga osoba liczby mnogiej to "wy". A jeżeli oczy mnie nie mylą, to oprócz ciebie była jeszcze jedna osoba, która podała tę informację.
Odpowiedz cytując
Shizuke
Member

Od: 08.2008

Stary 23.02.2009, 00:14
Incognito2192- ktos byl od ciebie szybszy
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.03.2009, 06:05
UEFA się nagle dowiaduje, że jest korupcja w polskiej piłce nożnej ,

zaczynają od rana wszędzie o tym gadać i pisać
http://www.sport.pl/pilka/1,80056,63...orupcje__.html

jeśli to prawda, to parę pytanek się nasuwa:
- dopiero teraz się obudzili, wcześniej jak był Michał L. to było OK ?
- kto z naszych tam rozrabia, czyżby Boniek ?
- na ile to jest poważne, na ile propaganda?

tak czy tak na nudę w naszym piłkarskim światku nie ma co narzekać.
Ostatnio edytowane przez harthausen : 04.03.2009 o godz. 06:07.

Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 04.03.2009, 08:12
Jakim cudem UEFA bagatelizowała przez 4 lata doniesienia o masowej korupcji w PZPN ?.
Wręcz przeciwnie,mimo monitów, listów i spotkań szantażowała rząd zawieszeniem polskich klubów i reprezentacji .
A tu proszę , odpalili Misia z EURO12 , w zarządzie też go nie ma i korytem dowodzi Grześ , aresztowania ciągle trwają, sędziów międzynarodowych (podobno nieskazitelnych) już prawie nie mamy i nagle -Eureka!, w Polsce wykryto korupcję.
Moim zdaniem to tylko dowód że ktoś jakiś interes chce na tym zrobić ,i na sitwowy , matriarchalny charakter układów w UEFA.
Odpowiedz cytując
Ricken
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.03.2009, 11:32
http://sport.onet.pl/0,1248675,19276...wiadomosc.html
Cytat:
Sędziego piłkarskiego Marcina P. ze Śląska zatrzymali w środę funkcjonariusze Centralnego Biura Antykorupcyjnego. Mężczyzna został zatrzymany w związku z toczącym się we Wrocławiu śledztwem dotyczącym korupcji w polskiej piłce nożnej.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 04.03.2009, 11:50
Wygląda to niepokojąco. Tak jakby szukano pretekstu do odebrania nam Euro. Nie przeszkadzało im to przez lata, a nagle się obudzili z ręką w nocniku...
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.03.2009, 12:49
Ale co ma Euro do rozgrywek ligowych?Każdy bawi się jak potrafi. Gdyby chcieli nam odebrać Euro to już by to zrobili. Mają ku temu tysiące powodów.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.03.2009, 15:04
E no, bez jaj, są de facto bezpośrednim zwierzchnikiem PZPN i przez 4 lata nie zwrócili uwagi na tą rozpierduchę? Przecież to nie jest możliwe. Musieli wiedzieć o całej sprawie choćby stąd, że przecież bronili PZPNu przed rządem. Kuratora raczej dla zabawy się do związku nie wprowadza, więc musieliby być bandą idiotów żeby nie wiedzieć o aferze. Ciekaw jestem czyje gierki tu się rozgrywają i na jaką skalę.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.03.2009, 17:33
Wejdźcie sobie na futbol.pl i zobaczcie jaki tytuł do*ebali.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 05.03.2009, 17:40
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Wejdźcie sobie na futbol.pl i zobaczcie jaki tytuł do*ebali.

ale w samym artykule ledwo wspomnieli

ostra patologia
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.03.2009, 18:19
mic napisał(a):Wyświetl post

ale w samym artykule ledwo wspomnieli

ostra patologia
Obecnie standard wśród "dziennikarzy".

Aktualnie to Amica jest na topie, a my - jak co roku - jesteśmy chłopcem do bicia. Bo transfery słabe, Cupiał się wycofuje, w drużynie są konflikty, Bednarz kopie pod Skorżą, gramy brzydką piłkę itp., itd.

Medialnie - jesteśmy złem polskiej piłki.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.03.2009, 19:34
Przepraszam, ale o jakiego Zbigniewa M. chodzi, bo nie kojarzę takiego...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 05.03.2009, 19:48
Gośc nazywa się Zbigniew Murdza ,pamiętam jak grał (bardzo przeciętnie i krótko) we Wisełce dawno, dawno temu.
Zarzuty korupcyjne ma za grę w Lubinie i Śląsku bodajże.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 05.03.2009, 20:50
Cale 11 meczy
http://90minut.pl/kariera.php?id=1429
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.03.2009, 20:58
niedługo to zaczną pisać o jakichś tam kolejnych zatrzymanych coś w stylu:
były piłkarz klubów A i B oraz brał udział w testach w Wiśle Kraków
były trener klubów C i D oraz chętnie by trenował Wisłę Kraków .

Ależ boli niektórych, że nic na Wisełkę nie chce się dać znaleźć

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.03.2009, 00:29
Co za załosny news.
Rzygac sie chce jak sie widzi "starania" dosc usilne zresztą byle znalesc jakas sensacje i pomieszać cos w Wisle.Oczywisce zarzuty dla tego goscia tez dotycza jak gral gdzie indziej.

Ale k**** koszulka z logo Wisla S.A,z marką Umbro to jest przegiecie ,i na bank czyn zamierzony.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.03.2009, 01:22
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Co za załosny news.
Rzygac sie chce jak sie widzi "starania" dosc usilne zresztą byle znalesc jakas sensacje i pomieszać cos w Wisle.Oczywisce zarzuty dla tego goscia tez dotycza jak gral gdzie indziej.

Ale k**** koszulka z logo Wisla S.A,z marką Umbro to jest przegiecie ,i na bank czyn zamierzony.
Pewnie, że zamierzony, ale nie dla ośmieszenia Wisły, tylko przez idiotyzm "redaktora". Wiadomo, wszystko co opakujesz w ładny strój jednej z najlepszych medialnych marek w Polsce sprzeda się bardziej, niż jakiś tam Polar Wrocław.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 06.03.2009, 01:48
Koszulke Zbigniewa M. kupię.
Co za skur__synki "dziennikarze" tego portalu , szmaciarze podpinają pod Wisełkę wszystko co się tylko da.
Niedługo jak frajer przez Kraków przejedzie to napiszą że mógł być z nami powiązany. Nawet jakby grał przeciwko Wiśle to prawie jak nasz. Artykulik oczywiście nie podpisany.
Oj , zaprosiłoby sie takiego dziennikarza na mecz albo "wywiad z kibicami"
Nic sie z tym nie da zrobić? .
Widać jak zal wszystkim mendom że na Wisełkę nic nie mają. Chory kraj.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.03.2009, 09:22
Gilewski chce na mundial !!!
Grzegorz Gilewski któremu prokuratura zarzuca udział w grupie przestępczej " Fryzjera" chce jechac na mundial 2010.W środe przeszedł pozytywnie testy w uefa .Jeśli są nie pozwoli mu sędziowac w polskiej lidze bedzie prowadził mecze tylko za granica
http://www.sport.pl/sport/1,65025,63...a_mundial.html
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.03.2009, 10:21
Frankowski: Niczego nie żałuję, chociaż nie zawsze

"...Na razie jednak pan gra – w klubie z ekstraklasy, ale już zdegradowanym do pierwszej ligi. Kara za korupcję nie podcięła wam skrzydeł?

Podbeskidzie czy Widzew uniknęły degradacji, bo dobrowolnie poddały się karze. Jagiellonia też tak zrobiła, a później bez dodatkowych zarzutów usłyszała wyrok wyrzucający z ekstraklasy. Liczymy na dobrą wolę sądu II instancji. Nie jestem przeciwny karaniu skorumpowanych klubów, ale sankcje muszą być sprawiedliwe. Nigdy nie brałem udziału w ustawionym meczu.

Piłkarze zawsze tak mówią. Dopiero po zatrzymaniu przyznają, że cała liga handlowała.

Ten, kto grał w Wiśle, gdy ja tam byłem, nie handlował. W ogóle się o tym nie mówiło. Czasami pod koniec sezonu słyszałem, jak koledzy mówili o innych klubach, że się umówiły na konkretny wynik, najczęściej remis. Jednak od kiedy wysłałem brata, żeby postawił 100 złotych na dwa mecze, a później żaden z nich nie zakończył się tak, jak przepowiadali wspomniani koledzy, uznałem, że to takie głupie gadanie. Handel mógł być w Jagiellonii, zanim wyjechałem. Wystąpiłem w dziesięciu meczach, a klub spadł z ligi z hukiem. Nikt mnie o sprzedawaniu meczów nie informował, bo byłem za młody. Zresztą nawet gdyby to zrobił, i tak musiałbym podkulić ogon. Nie chcę nikogo bronić, ale wydaje mi się, że w aferę korupcyjną wiele osób zamieszanych jest rykoszetem. Jak pięciu najstarszych zawodników i do tego trener mówiło, że trzeba się złożyć, to co miał zrobić taki 18-latek? Postawić się? To nie grałby do końca sezonu. Liczba zatrzymanych jest dla mnie szokiem. Błędy wielu sędziów usprawiedliwiałem słabą dyspozycją, a potem widziałem ich w kajdankach. Sędziego Piotra S. po meczu z GKS Katowice w 2004 roku, kupionym przez rywali, chcieliśmy powiesić na najbliższej gałęzi. Tak nas przekręcił. Wydawało mi się też, że Mirosław Ryszka, którego nawet lubię, ale który kilka spotkań sędziował nam skandalicznie, lada moment wyląduje we Wrocławiu. Ale okazuje się, że to była jednak nieudolność. ..."

http://www.rp.pl/artykul/107684,2728...e_zawsze_.html
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 08.03.2009, 02:09
Ryszka ma też swoje za uszami i nie wykluczone, że to kwestia czasu kiedy dostanie zaproszenie do Wrocławia.
http://www.weszlo.com/news/2548
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
bulbasek
Member

Od: 03.2008

Stary 08.03.2009, 16:49
To co nizej wklejam to bardziej kategoria "przekrety" niz "korupcja".

Cytat:
Tak działa PZPN!

Siedzę sobie w domu w piątkowe popołudnie. Dzwoni do mnie Janusz Basałaj: "Grzesiek, gratuluję Ci nowej funkcji". Inni znajomi dzwonią i śpiewają mi do słuchawki: "PZPN, PZPN, je... PZPN".

Nie wiedziałem o co chodzi. Okazuje się, że podobno zostałem wybrany do Wydziału Zagranicznego PZPN. Wszedłem oficjalną stronę Związku i moje zdziwienie było jeszcze większe: faktycznie zostałem włączony w skład Wydziału Zagranicznego, a na dodatek "uchwała weszła w życie z dniem podpisania".

Co ciekawe, nikt z PZPN-u do mnie nawet nie zadzwonił, czy zamierzam kandydować do Zagranicznego, czy jakiegokolwiek innego wydziału. Członkiem mimo woli stałem się na wniosek przewodniczącego Wydziału Ekstraklasy - Janusza Jesionka. Nie muszę chyba dodawać, że tego pana w ogóle nie znam.

Nie wiem dlaczego takie obyczaje panują przy Miodowej. Może mają przepis, że po 10 występach w reprezentacji Polski już się po prostu jest w rodzinie i nie masz innego wyjścia! Nie gram już trzy, czy cztery lata w piłkę, a tu dostałem kolejne powołanie. Tym razem nie do reprezentacji, tylko do PZPN-u.

Grzegorz Mielcarski, Ekspert Canal +
A to jest ta uchwala, o ktorej mowi Mielcarski:

Cytat:
W czwartek 5 marca 2009 r. odbyło się – zgodnie z ustalonym harmonogramem – kolejne posiedzenie Zarządu PZPN. Podjęto na nim następujące uchwały:

I Na wniosek przewodniczącego Wydziału Zagranicznego Janusza Jesionka do składu Wydziału powołano następujące osoby: Jan Chaładaj, Romuald Deryło, Edward Halizak, Tomasz Jagodziński, Bogdan Kacpura, Paweł Kosmala, Michał Listkiewicz, Wiesław Łada, Grzegorz Mielcarski, Krystian Rogala, Katarzyna Rud, Bogusław Sosnowski i Sławomir Stempniewski.

II Zatwierdzono listę obserwatorów sędziowskich UEFA na rok 2009:
Iwona Małek-Wybraniec (panel piłki nożnej kobiecej), Michał Listkiewicz, Zbigniew Przesmycki, Mirosław Ryszka, Sławomir Stempniewski, Piotr Werner i Ryszard Wójcik.

Lista nie jest ostatecznie zamknięta. Uchwały weszły w życie z dniem podjęcia.

http://pzpn.pl/?inf=15886
Rozejrzyjcie sie uwaznie, moze ktos tam swoje nazwisko znajdzie
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.03.2009, 17:32
szorstki napisał(a):Wyświetl post
Ryszka ma też swoje za uszami i nie wykluczone, że to kwestia czasu kiedy dostanie zaproszenie do Wrocławia.
http://www.weszlo.com/news/2548

Pan Ryszka ......moj "ulubieniec"

Najwiekszy mądrala ,jak go pamietam nigdy nikt z nim nie mogł słowa zamienić ,bo on wiedział wszystko.

Gorszy niz Małek.

Taki nadęty bufon.

Kartki dawał za byle co,pamietna sytuacja jak nam wyrzucił Radka Kałuznego pare lat temu na Widzewie.

Sam napewno czysty nie był,dlatego nie smuce sie ze "ktos" wreszcie sie nim zainteresował.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 10.03.2009, 09:04
Trzecioligowy sedzia z Krakowa zatrzymany

http://www.tvn24.pl/12694,1590043,0,...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Tom'ash
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.03.2009, 13:39
Policja zatrzymała Andrzeja G., byłego właściciela Widzewa Łódź w związku z aferą korupcyjną w polskiej piłce nożnej.

http://www.sport.pl/pilka/1,95642,63...atrzymany.html
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 10.03.2009, 13:56
Nikt nie da Ci tyle ile obieca Ci Widzew...
Czyli ,że po prostu zatrzymali Grajewskiego. Ciekawe którego klubu i jakiego okresu dotyczą zarzuty.
Jedyne co mnie w tym dziwi to to że tak późno...
Odpowiedz cytując
Szczurek_PB
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 10.03.2009, 14:13
Ale oczywiście Widzewa nie ukarali za korupcję, bo w ich przypadku się "przedawniło". Ciekawe ile kosztowało to "przedawnienie".
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć:
my, wybrańców garść,
...kompania braci"
W.Szekspir

Drink up me Hearties Yo Ho!

You can't always get what You want
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 10.03.2009, 14:43
chyba nikt bardziej ( oprócz wierzycieli ) zadowolony nie jest jak kibice Widzewa z powodu zatrzymania Grajewskiego .to od udupił Widzew na wiele lat - bodajże 10 i oby jak najmniej takich ludzi jak on ...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 11.03.2009, 11:50
Cytat:
Lech Poznań złożył w PZPN wniosek o wszczęcie postępowania przeciw sobie! I drugi - o umorzenie go. Klub chce wiedzieć, czy może być ukarany za korupcję w poprzedniku obecnego Lecha.
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,63...sam_Lech_.html

Nigdy mnie ten klubik nie zawiedzie jeśli chodzi o poprawę humoru
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 11.03.2009, 11:51
Cytat:
Lech Poznań złożył w PZPN wniosek o wszczęcie postępowania przeciw sobie! I drugi - o umorzenie go. Klub chce wiedzieć, czy może być ukarany za korupcję w poprzedniku obecnego Lecha.

Na razie Wydział Dyscypliny poprosił o uzupełnienie dokumentów. - Wtedy podejmiemy decyzję w ciągu dwóch-trzech tygodni - zapowiada przewodniczący WD Artur Jędrych. Wniosek wpłynął kilkanaście dni po postawieniu Piotrowi Reissowi i Waldemarowi K. zarzutów korupcyjnych.

- Jednocześnie z wnioskiem o wszczęcie postępowania przeciw KKS Lech wnosimy o umorzenie go. Będzie to oznaczało, że obecny Lech nie może być ukarany za czyny WKP Lech - tłumaczy prawnik Lecha Jacek Masiota.

Nowa spółka powstała w 2006 r. Stare stowarzyszenie wniosło do niej tzw. prawa niematerialne, m.in. do barw, znaków towarowych i historii. Klub uważa, że o następstwie prawnym nie może być mowy.
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,63...sam_Lech_.html

Hmm...
Cytat:
Osobowość mnoga, osobowość naprzemienna, osobowość wieloraka, rozdwojenie osobowości, rozdwojenie jaźni (ang. multiple personality, dissociative identity disorder, DID) to zaburzenie dysocjacyjne, polegające na występowaniu przynajmniej dwóch osobowości u jednej osoby. Zazwyczaj poszczególne osobowości nie wiedzą o istnieniu pozostałych.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów