The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakie filmy najbardziej lubicie oglądać?
Zdecydowanie nowości 216 34,18%
Stare klasyki - do nowości nie mam zaufania 35 5,54%
Raczej starsze,ale czasem i nowościami nie pogardze 201 31,80%
Obojętnie jakie - żeby tylko była okazja się piwka napić 88 13,92%
Jakie mi znajomi polecą 72 11,39%
Nie lubie oglądać filmów 20 3,16%
Głosujących: 632. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emsi
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.02.2009, 09:15
Arkas napisał(a):Wyświetl post
I takie pytanko, może ktoś polecić jakiś horror idący w najbliższym czasie w tv?
Tu masz rozpiskę co będzie w sobotę i niedzielę

Sobota 21 luty

23:45 "Lęk pierwotny" HBO2

03:05 "Dyniogłowy: W proch się obrócisz" HBO2

22:20 "Pies Baskerville'ów" TV Puls

01:05 "www.strach" Polsat

22:00 "Vampire Hunter D: Żądza krwi" Ale Kino!

Niedziela 22 luty

21:50 "Oko" CANAL+ Film

22:00 "Krwawa łaźnia" AXN Sci-Fi

02:25 "Krwawa łaźnia" AXN Sci-Fi

Z tego polecam Vampire Hunter D na Ale kino świetne anime, i Oko jeśli to wersja azjatycka bo wersja USA to chłam reszty nie polecam.

Pozdrawiam
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.02.2009, 17:51
Ja z tego zestawu polecam Lek pierwotny, co prawda horror to to nie jest ale film przedni, a rola Edwarda Nortona znakomita ,zreszta to w zasadzie debiut Nortona i film po ktorym jego kariera nabrala tempa.

A tu niszczace plakaty do Inglourious Basterds

94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 21.02.2009, 18:01
wyszedł ostatnio jakiś dobry film wojenny?
mam chęć obejrzeć jakiś film w klimatach II wojny światowej.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 21.02.2009, 21:58
Jakos dzis badz jutro ogladne niemiecki Upadek ,o ostatnich dniach hitlera i dam znac czy warto.

A propo Bękartow Tarantino

http://www.makbet.pl/artykul/540/w-s...no-to-gowniarz

Kolejny jelop ,dla ktorego chyba zbyt ciezkie do zrozumienia jest to ze Inglourious Basterds nie jest/nie bedzie zadnym filmem historycznym a jedynie jedna wielka rozpierducha umiejscowiona w czasach 2 wojny.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.02.2009, 22:23
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jakos dzis badz jutro ogladne niemiecki Upadek ,o ostatnich dniach hitlera i dam znac czy warto.
warto i kino godne polecenia
Odpowiedz cytując
zuraw9
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.02.2009, 09:30
Oglądał ktoś Krwawe Walentynki 3D? Nie do końca mi chodzi o samą fabułę bo tu nie liczę na nic wielkiego tylko same efekty oglądania horroru w 3D.
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.02.2009, 10:08
Mialem wczoraj przyjemnosc ogladac film "Slumdog. Milioner z ulicy "
Film bardzo fajnie przedstawia realia Indii... chlopek wygral iles tam milionow rupli w Indysjkeij wersji milionerow zostalo mu ost pytanie do konca... skonczyl sie odcinek a chlopa aresztowalapolicja z domniemaniem oszustwa...
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
tomekk81
Member

Od: 08.2003

Stary 22.02.2009, 10:24
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
wyszedł ostatnio jakiś dobry film wojenny?
mam chęć obejrzeć jakiś film w klimatach II wojny światowej.
W piątek widziałem Walkirię. Film o niemieckich spiskowcach planujących zamach na Hitlera w Wilczym Szańcu. Dobry film, myślę, że warto obejrzeć.

Aha. Początek lekko "dziwny", jak Tom Cruise pisze po niemiecku
*TYLKO WISŁA*
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.02.2009, 11:43
tomekk81 napisał(a):Wyświetl post
Aha. Początek lekko "dziwny", jak Tom Cruise pisze po niemiecku
Dość dziwny, bo najpierw pisząc narrator 'czyta' po niemiecki, a zaraz potem po angielsku

Sam film całkiem dobry, dość wiernie przedstawiona próba zamachu na Hitlera. Dobre kino, ale moim zdaniem bez żadnych rewelacji.
the end
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.02.2009, 12:39
zuraw9 napisał(a):Wyświetl post
Oglądał ktoś Krwawe Walentynki 3D? Nie do końca mi chodzi o samą fabułę bo tu nie liczę na nic wielkiego tylko same efekty oglądania horroru w 3D.
podbijam, nie wiem czy się opłaca na niego iść, był już ktoś, jak wrażenia?
I
Odpowiedz cytując
.:MEDALIK:.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.02.2009, 15:00
Cytat:
Mialem wczoraj przyjemnosc ogladac film "Slumdog. Milioner z ulicy "
Film bardzo fajnie przedstawia realia Indii... chlopek wygral iles tam milionow rupli w Indysjkeij wersji milionerow zostalo mu ost pytanie do konca... skonczyl sie odcinek a chlopa aresztowalapolicja z domniemaniem oszustwa...
Złe słowa się cisną na usta...
Przez takich debili przestaje czytać posty w tym temacie, może za wyjątkiem tych napisanych przez Emsiego i 1q2.

Upadek rówież polecam, choć to nie film, z którego mozna uczyc sie hiostorii.

Jeszcze apropos "Valkirii" - czy historyjka będzie przedstawiona wiernie to mnie przestało obchodzić kiedy zobaczyłem bohatera granego przez Cruisa. No niektórych rzeczy w kinie nie zdzierże poprostu.
Nie mam recepty na jutro, nie umiem pomóc ludziom, cholerny samolub, nie wierze więcej w ludzkość. Nie narzekam, mój świat jest ułożony, wiem co mam, wiem co chce, wiem co muszę zrobić.
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Stary 22.02.2009, 17:09
za spojlery jakis admin dla przykładu powinien zbanowac kilka osob
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.02.2009, 17:17
Akurat to co on opisał, to jest początek filmu
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Andrzej_TSW
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 22.02.2009, 22:16
"Śmierć rotmistrza Pileckiego" warto obejrzeć jest na YT w częsciach

"..i przysięgam być wiernym Ojczyźnie mej, Rzeczypospolitej Polskiej, stać nieugięcie na straży Jej honoru.."
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 22.02.2009, 22:21
zuraw9 napisał(a):Wyświetl post
Wybralem sie na walentynki

Caly film jest w 3D, ale czasem na to sie nie zwraca uwagi (np rozmowa X z Y),efekty sa, ale nie wbijaja w fotel. Jest pare scen typowo 3D (wyrazna przestrzen, latajace przedmioty), ale spodziewalem sie czegos lepszego (tj wiecej efektow). Ale wybrac sie mozna jak najbardziej. Generalnie podczas filmu lepiej usiasc gdzies w srodku albo z przodu, lepiej sie oglada.

A fabula nawet fajna.
Ostatnio edytowane przez mic : 22.02.2009 o godz. 22:35.
Odpowiedz cytując
puszek06
Banita

Od: 11.2008

Stary 22.02.2009, 23:14
Polecam szczerze film "Wrestler" - nigdy nie lubiłem filmów o tematyce związanej ze sportem, jednak ten film obejrzałem z przyjemnością. Historia podstarzałego zapaśnika, ludzki dramat ukazany w spoósb dość konwencjonalny lecz urzekający. Dobrze pokazany świat zapasów od kuchni - umawiane walki,styl,koks. Dla mnie to film nieco pesymistyczny (egozim) lecz pewnie wiele osób się ze mną nie zgodzi. Bardzo dobra rola Mickey Rourke (tytułowa) oraz drugoplanowe. Dla mnie film jak najbardziej warty obejrzenia
Odpowiedz cytując
duren
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 23.02.2009, 13:19
Powiem Wam, że Czesia w kinach nie warto oglądać.

1) gawiedź w wieku 16-18 lat, która przychodzi z popcornem i wypudrowanymi laskami, aby posłuchać "wypasionych tekstów" z mnogością szkłerw i innch wacków.. Irytujące to strasznie, zwłaszcza, gdy pada naprawdę konkretny tekst, np. generał zaklina się na prostatę dmowskiego, to panuje cisza. Pewnie młodzież nie wie nie tyle kto to dmowski, ile co to jest prostata.

2) Fabuła jest po prostu kiepska.
Otwartych jest naprawdę fajnych 5-6 wątków, z których żaden nie jest w ciekawy czesiowy sposób zakończony.

3) Spojrzenie na nasze wady przywary narodowe jest o wiele wieższe w serialu (co odcinek nowa wada ), w kinie to jakoś się zaciera.
Odpowiedz cytując
godzilla
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.02.2009, 22:42
ogladal ktos 'TEETH' ? generalnei ja ten film sciaglem z katalogu komedie a szczena mi opadla doslownie jak to ogladalem...
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.02.2009, 23:01
Valkiria nawet,nawet gdyby nie odtworca glownej roli to byloby dobrze. Madagaskar 2 niestety nie dal kopa,a pozatym to cos sie chyba zacielo w Fabryce Snow,bo coraz mniej dobrych filmow wyszlo w ostatnich latach.
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.02.2009, 23:06
Polecam "Changeling" Eastwooda, IMO najlepszy z tegorocznych Oscarowych filmów choć niedoceniony przez Akademię (mogli chociaż nagrodzić za super scenografię lat 30.)
Bardzo dobre kino, trzyma w napięciu i klimat jaki tylko Clint może stworzyć.
Film oparty na faktach, co jeszcze bardziej powinno zachęcić do obejrzenia, ale nie zdradzam fabuły.

Poza tym polecam "Seven pounds" z Willem Smithem. Ale nie czytajcie wcześniej żadnych recenzji ani zapowiedzi bo to jeden wielki spoiler i psuje oglądanie. Solidne kino.
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.02.2009, 23:24
Wlasnie skonczylem Za liniami wroga 3. Jeden gorszy od drugiego. Tym amerykancom sie juz w d.... poprzewracalo. Kojarzy ktos serial ktory na poczatku lat 90-tych lecial, Space: above and beyond? Po naszemu Gwiezna eskadra, nie ma ktos na plytach?
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.02.2009, 21:42
Polecam każdemu film "Do góry nogami". Polski film z '82 roku, widz przenosi się w bardzo realnie przedstawione lata trzydzieste ubiegłego wieku. Powiem tylko, że warto oglądać do samego końca, po napisach końcowych jeszcze po kilku minutach nie mogłem oderwać wzroku od telewizora.

Jutro na HBO, koło 20 świetny, acz trudny film "Aż poleje się krew". Polecam dla ambitnych
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem."
The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol."
29.05.85
Odpowiedz cytując
zuraw9
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.03.2009, 16:50
Jestem właśnie po oglądnięciu filmu "Mechanik". Musze powiedziec że zaskoczył mnie pozytywnie. Kompletnie nie wiedziałem czego się po nim spodziewać, okazało się że trzyma w napięciu i trzeba przyznać że film jest zakręcony. Bardzo dobra rola Christiana Bale'a, aż ciężko sobie wyobrazić że ten aktor grał batmana. Polecam ten film choć może nie każdemu się spodoba.
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.03.2009, 14:41
Ja ostatnia nadrobiłem kilka filmowych zaległości

Ładunek 200 - Naprawdę mocne rosyjskie kino, brutalność przekazu musi robić wrażenie. Upiorny milicjant porywa córkę wysoko postawionego komucha i więzi w domu dbając żeby się jej nie nudziło...kilka scen naprawdę miażdży i zapada w pamięć.

Gomorra - Włoski film na podstawie książki o tym samym tytule. Przedstawia obecnie funkcjonującą we Włoszech mafie, która nie wiele ma wspólnego z Ojcem Chrzestnym We filmie zagrali amatorscy aktorzy, gdzieś czytałem że kilkoro z nich aresztowała policja za faktyczną przynależność do Gomorry. Na autora książki wydano wyrok śmierci, facet nie ma stałego miejsca zamieszkania i ciągle przebywa pod ochroną. Sposób przedstawienia rzeczywistości o której ludzie wolą nie wiedzieć niekażdemu przypadnie jednak do gustu.

Following - Jeden z pierwszych filmów Chrstophera Nolan'a. Bezrobotny pisarz śledzi ludzi szukając inspiracji i w ten sposób poznaje drobnego włamywacza i zaprzyjaznia sie z nim. Jednak niedokońca zdaje sobie sprawe że wplątuje się w coś znacznie dla niego poważniejszego...naprawdę bradzo dobre kino, polecam.

Słoń - Gus van Sant przedstawia ostatni dzień z życia kilkoro uczniów pochłoniętych codziennym zajęciami niezdającymi sobie sprawy ze zbliżającej się tragedii czyli strzelaniny jaką urządzi sobie dwójka z nich. Przypadek który decyduje o tym czy zachwile umrzemy czy nie jest w tym filmie ukazany z przerażającą szczerością. Film nawiązuje do faktycznie mającej miejsce strzelaniny w jednej z amerykańskich szkół.

Rok diabła - Fikcyjna historia opowiedziana w formie dokumentu (co nadaje jej bardzo realistyczny charakter) przez osoby grające samych siebie. Bardzo ciekawy zabieg dający nam w efekcie bardzo dobry film, który jednak w pełnej krasie jest w stanie docenić tylko czeski widz

Pani Zemsta - Trzecia część koreańskiej trylogii zemsty. Nie tak brutalna jak poprzednie części ale trzymająca wysoki poziom. Scena kiedy zemsta sie dokonuje a ludzie czekają cierpliwie na swoją kolej ubrani w peleryny żeby niepobrudzić się krwią robi wrażenie i choćby dla niej warto sięgnąc po tą produkcje

Slumdog - Fajny film tylko to disneyowskie zakończenie...i po co?
Ostatnio edytowane przez Nergal : 04.03.2009 o godz. 14:44.
The Apostasy

Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 04.03.2009, 15:14
Nergal napisał(a):Wyświetl post
Slumdog - Fajny film tylko to disneyowskie zakończenie...i po co?
Po 8 oscarów, starczy?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 04.03.2009, 15:39
Slumdog to kpina holiłudu z biedy - nie odnosze sie tu do samego filmu bo go nie widzialem a do gaż jakie zostaly zaplacone indyjskim aktorom.Od kilkudziesiesciu dolcow do kilku tys , za role pierwszoplanową a film juz zarobil ponad 150 mln.
Co wiecej , niczym malpki w zoo pokazali ich na gali a potem sru , spowrotem do syfu.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 04.03.2009 o godz. 15:51.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Suszanin
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 04.03.2009, 16:07
Polecam film Eurotrip , można sie pośmiać , na dole recenzja ...

Cytat:
18-letni bodaj Amerykanin Scott korensponduje poprzez e-mail z niemieckim rówieśnikiem Mieke. Pewnego pięknego dnia Niemiec informuje Scotta, iż chciałby go bliżej poznać, po czym nasz bohater wpada w panikę, i odpisuje aby tamten "trzymał się z daleka od jego genitaliów" Sprawa nabiera trochę innego obrotu kiedy okazuje się, że Mieke jest dziewczyną, co więcej, całkiem niezłą jak to się zwykło mawiać. Jednak chłopak zdał sobie z tego sprawę trochę za późno i gdy chce wyjaśnić Mieke nieporozumienie okazuje się, iż ona rezolutnie zablokowała jego adres. I tu zaczyna się zabawa - otóż nasz bohater po namowie swojego przyjaciela Coopera wyrusza w podróż po Europie aby dotrzeć do Berlina, do Mieke. Do dwuosobowej ekipy dołączają się jeszcze bliźniaki - Jenny i Jamie(siostra i brat). Czwórka przyjaciół odwiedza kilka krajów naszego kontynentu, szukając "szalonego europejskiego seksu" czy pragnąc zwiedzać katedry i kilometrowe kolejki do Luwru. Zanim Scott dotrze do Mieke (która w końcu ląduje we Włoszech, udając się na wakacje na jachcie, a chciałoby się rzec - z rozpaczy) musi pokonać wiele przeszkód co obfituje w niebanalne sytuacje. Historia dla mnie ma tylko jedną lukę(zapewne luk jest więcej ale ta kłuje najmocniej) - mianowicie gdy będąc w Bratysławie, nie mając dokumentów ni pieniędzy na drogę do Niemiec z powietrza pojawia się miły pan i zabiera naszych bohaterów ze sobą.
WISŁA- Dla WAS To Pięć Liter...
Dla NAS Całe Życie...

Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.03.2009, 19:57
pietruch napisał(a):Wyświetl post
Po 8 oscarów, starczy?
to ile oscarów dostał film wyznacza "dobrość" filmu?

to co powiesz o Pulp Fiction? zero oscarów
setki innych, często wybitniejszych filmów niż oscarowe, są bez nich.
.
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Stary 04.03.2009, 22:39
Suszanin napisał(a):Wyświetl post
Polecam film Eurotrip , można sie pośmiać , na dole recenzja ...

znów ten chłam eurotrip lansujecie, co 2-3 strone ktoś poleca ten humbuk
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 04.03.2009, 23:09
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
to ile oscarów dostał film wyznacza "dobrość" filmu?

to co powiesz o Pulp Fiction? zero oscarów
setki innych, często wybitniejszych filmów niż oscarowe, są bez nich.
ilosc oskarow nie wyznacza dobrosci tylko kasowosc.
Film nie mial Cie zachwycic jak Into the wild, tylko wyciagnac 20zl z kieszeni.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów