The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2009, 18:39
medyk napisał(a):Wyświetl post
.. zeby nam tylko Maciek jeszcze nie podziękował
Porażka w PP z Lechem i remis lub porażka z Polonią i podziękują Maćkowi.....będzie taniej
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.03.2009, 18:49
oooo, ooona wróciła, coś cicho byłaś przez ostatnie 1,5 roku brakuje tylko kultowego "a nie mówiłam że nie ma pieniędzy w klubie"
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.03.2009, 18:49
Trzeba się wybudzic z pieknego snu jakim bylo mistrzostwo w poprzednim sezonie bez wzmocnień teraz widac co jest grane i na co stac spólkę , dobrze pinformowanych nie powinno to dziwic właściciel w niektórych firmach swego mocarstwa wygasił produkcję do 20 % mozliwości a sporą jej częśc zamierza przenieśc na Ukrainę , to o czymś świadczy .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 03.03.2009, 19:48
Niezmiernie mnie ucieszył powrót naszego Markusa do dyskusji. Wiem, wiem, że ta radość musi być względna, gdyż Wisła jest w bezprecedensowej sytuacji. Jeden z forumowiczów zapytał, czy leci z nami jeszcze pilot ? I jest to ironia na miejscu ( rano Cleber ma być Maldinim Wisły a wieczorem już go nie ma ). Nie będę się powtarzał, ale bez profesjonalizacji struktur zarządzania klubem ( w tym najważniejszy z najważniejszych w klubie - dział sportowy ze scoutingiem ) nie ma co dyskutować poważnie o przyszłości naszego klubu. To loteria, co nasz klub uczyni w najbliższej przyszłości. Przypadek zadecyduje, ilu z pośród usuniętych latem najlepszych naszych piłkarzy, zostanie bardziej niż godnie zastąpiona. Dwuletnia scheda działalności Jacka Bednarza udziela prostej odpowiedzi - raczej nikt. A wtedy bez wyników sportowych wracamy do loterii trenerskiej. Mamy hasło Wilczka o kryzysowym sponsorze a tym samym kryzysowej Wiśle. Klub jednak nie robi nic aby w tym kryzysie zminimalizować błędy tansferowe do zera a wręcz odwrotnie, stara się je powiększać a tym samym zmarnować pozyskiwane środki od sponsorów oraz zepsuć niezbędny finansowo, wynik sportowy.

Przykład Clebera sugeruje, że klub nawet nie jest już w stanie działać w charakterze strażaka, gaszącego kolejne błędne decyzje transferowe, ale reaguje jak desperat. Twierdzi, ze ubytek Clebera załata latem dopiero a teraz postawi na uniwersalność Baszcza i Diaza na stoperze, jeśli ewentualnie niemoc dopadnie stoperów. Diaza, który już daje sygnały, że w roli strażaka raczej nie chce z nami zostać ( Marcelo ma odstępne ). Po kilku latach oczekiwań, mamy wreszcie najdroższego rozgrywającego na papierze ( u księgowego ) oraz kilku rekonwalescentów po Żurawiu i Franku. Jaki kolejny przystanek, spowoduje opamietanie się klubu i chociaż, jakiekolwiek racjonalne jego działanie ? Kryzys, kryzysem ale to jeszcze nie powód do utopii i panicznych ruchów niekontrolowanych. Nikt rozsądny już nie woła w tym kryzysie kasy na Cupiała, ale żeby deawastować posiadany stan sportowo-finansowy, to już wada kręgosłupa obecnej Wisły a nie wieczny przypadek ( brak profesjonalnych struktur zarządzania ). Każda oferta sprzedaży jest akceptowana w klubie, jeśli tylko się pojawi, tak to raczej wygląda ( Baszczu,Zieniu) i aż strach pomyśleć za ile odejdą latem, nasze najlepsze atuty perspektywiczne.

Możecie pisać co chcecie, ale mimo kryzysu, a może tym bardziej przez niego, klub powinien stanąć na wysokości zadania aby wyjść z niego ręką obronną. Tymbardziej potrzeba planowych a nie strażackich działań. Bo w przypadku Wisły, wyjście z kryzysu obronną ręką oznacza grę w pucharach a nie środek tabeli. Aby tak jednak się stało, polityka transferowa a`la Bednarz i jego transfery musi być zmieniona. To jest być albo nie być dla Wisły a nie tylko być albo nie być mistrzem. Dalsze błędy transfetrowe mogą Wisłę skutecznie dobić. Taka dzika przebudowa drużyny, nie ma najmniejszych szans powodzenia.

Ps. żeby nie było, musimy przywrócić tej rundy magię twierdzy niepokonanej przy R22. Tego musimy wymagać od naszych piłkarzy i trenera, niezależnie od wszystkiego. A na wyjazdach, brak zaangażowania powinien być napiętnowany przez kibiców, jak nigdy dotąd. W całym tym bajzlu,na szczęście są jeszcze kibice, którzy zawsze robią co do nich należy i odpowiedzialnie kibicują do ostatniego gwizdka, każdego meczu.
Ostatnio edytowane przez kot : 04.03.2009 o godz. 01:12.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 03.03.2009, 20:07
Normalnie leże i kwiczę tylko jeszcze nie wiem dlaczego. Czy to ze śmiechu czy z rozpaczy. Cupiał powoli zwija manele z Wisły i to widać. W dobie kryzysu każdy grosz jest dla niego na wagę złota i pewnie stąd sprzedaż Clebera. Łudziłem się, że po nauczce jakim było 8 miejsce i teraz brak awansu do dalszych rund PU zarząd sypnie kasą na wzmocnienia. Będziemy mieć 2 Dawidowskiego, czyli Gargułę jeden odejdzie drugi przyjdzie. Ostatni raz uwierzyłem w bajki zarządu pt. 'wzmocnienia' Czas najwyższy na zmianę pokoleniową w strukturach Wisły i likwidacja rady nadzorczej.
Odpowiedz cytując
elbazzzTSW
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 03.03.2009, 20:09
Skoro już popełnili ten błąd i sprzedali Clebera to może za tą kase i kase od nowego sponsora strategicznego kupiliby jakiegoś wartościowego napastnika bo gdyby takowy był to nie byłoby blamażu z polonią bytom
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Od: 02.2009

Stary 03.03.2009, 20:12
elbazzzTSW napisał(a):Wyświetl post
Skoro już popełnili ten błąd i sprzedali Clebera to może za tą kase i kase od nowego sponsora strategicznego kupiliby jakiegoś wartościowego napastnika bo gdyby takowy był to nie byłoby blamażu z polonią bytom
Powiedz mi , tylko szczerze : Sam wierzysz w to co piszesz ?
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.03.2009, 20:13
Maciej o Cleberze:
http://www.youtube.com/watch?v=XVomNWE_Q_Y
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 03.03.2009, 20:19
Fra Mat,

Ależ zgadzam się, że w dobie kryzysu gospodarczego i w obecnej sytuacji spółki trzeba oszczędzać i szukać obniżania kosztów. Tu między nami sporu nie ma, ja również o tym piszę.

Tyle, że:

Polityka „krótkowzrocznego księgowego”, realizowana w Wiśle przez ostatnie lata nie ma nic wspólnego z rzeczywistym, przemyślanym oszczędzaniem i cięciem kosztów działalności. Wręcz przeciwnie. Oszczędzać też trzeba umieć, nie każde cięcia prowadzą do realnych oszczędności. Niektóre mogą jedynie pogłębiać kryzys, jeszcze bardziej obniżyć dochody, zwiększyć straty i doprowadzić do sytuacji, w jakiej dziś pogrąża się Wisła.

Bo przykładowo:

Brak bazy treningowej i wydatków na nią, długofalowo nie zmniejsza kosztów utrzymania i wyszkolenia zawodników, a zwiększa je, obniżając dochody klubu płynące z ich gry i późniejszej sprzedaży. To nie prowadzi do żadnych poważnych oszczędności.

Brak scoutingu długofalowo nie przynosi oszczędności i spadku kosztów prowadzenia polityki transferowej, tylko zwiększa je, podnosząc straty płynące ze złych transferów. To nie stabilizuje budżetu i nie jest dla niego dobre..

Bezmyślne testowanie całych stad egzotycznych i słabych piłkarzy, nie zwiększa oszczędności klubu i zmniejsza koszty jego działalności, tylko przeciwnie.

Zarządzanie klubem przez amatorów czy "krotkowzrocznych księgowych", a nie profesjonalnych menadżerów sportowych, długofalowo zwiększa, a nie zmniejsza koszty funkcjonowania klubu i nie przynosi większych oszczędności, tylko większe straty. To nie stabilizuje budżetu i nie tnie wydatków.

Ignorowanie potrzeb trenerów i drużyny długofalowo nie prowadzi do poprawy dochodów i wyników klubu, oraz obniżki kosztów jego działalności. Może jedynie zmniejszać wpływy i zwiększać straty. To nie stabilizuje budżetu.

Nieustanne kłamstwa w mediach i prasie, oszukiwanie opinii publicznej, nie prowadzi do poprawy dochodów, wizerunku i wyników klubu, oraz obniżki kosztów jego działalności.

Znajdowanie pieniędzy na Matusiaka, Jiraska, Łobodzińskiego, Niedzielna, Dudu, czy Diaza, a nie znalezienie ich dla Kosowskiego, Lewandowskiego, czy Stilica, nie przynosi oszczędności, poprawy wyników i dochodów, nie tnie wydatków, tylko zwiększa straty i dowodzi niekompetencji osób podejmujących decyzje personalne w klubie.

Regularne osłabianie drużyny i nie sprowadzanie następców w miejsce filarów zespołu, długofalowo nie zwiększa dochodów klubu, tylko zmniejsza i nie prowadzi do oszczędności, tylko coraz większych wydatków i strat związanych z pogorszeniem wyników. To nie stabilizuje budżetu.

Polityka kadrowa oparta tylko na darmowych transferach, nie prowadzi do zwiększenia dochodów klubu i spadku wydatków związanych z ogólnymi efektami polityki transferowej.

Żonglowanie trenerami, które do niedawna było Cupiałowym standardem, nie prowadzi do poprawy dochodów i wyników klubu, oraz obniżki kosztów jego działalności.

Tak wyliczać można jeszcze długo.

Jednym słowem, to co robią władze Wisły z nadprezesem Cupiałem na czele w ostatnich latach, na pewno nie jest polityką odpowiedzialnych i sensownych cieć oraz oszczędności, czy rozsądnego odzyskiwania zainwestowanych pieniędzy. Wręcz przeciwnie. Te hasła to tylko pusty slogan, fatalnie i w bardzo szkodliwy sposób realizowany. I tu tkwi problem.

Również pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Markus : 03.03.2009 o godz. 20:30.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 03.03.2009, 20:20
Fernando Redondo napisał(a):Wyświetl post
Niech lepiej Skorża głupot nie gada tylko powie za ile poszedł.
a jaka to róznica za ile go pchnęlismy ... ? milon euro czy pół a moze 1/4 - bez róznicy.
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.03.2009, 20:30
elbazzzTSW napisał(a):Wyświetl post
Juz sprowadzili takiego napastnika, a nazywa sie BETO
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.03.2009, 20:41
Można jeszcze kogoś sprowadzić ,czy juz niema takiej możliwości ?
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 03.03.2009, 20:42
jachting napisał(a):Wyświetl post
Obecnie tylko tych ktorzy nie maja kontraktu z zadnym klubem.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 03.03.2009, 20:42
jachting napisał(a):Wyświetl post
w naszym klubie juz w styczniu nie było takiej mozliwosci.....;/

---------------------------------------------------------------------------------
teoretycznie moga sprowadzic jakiegos wolnego ( darmowego ) grajka...
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.03.2009, 20:44
mic napisał(a):Wyświetl post

No właśnie, uświadomcie mnie - okienko w Polsce kończy się z ostatnim dniem lutego, a przecież Cleber miał kontrakt w Wiśle, mimo to w marcu podpisuje nową umowę z Terekiem
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem."
The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol."
29.05.85
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Stary 03.03.2009, 20:45
marcinarsenal napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, uświadomcie mnie - okienko w Polsce kończy się z ostatnim dniem lutego, a przecież Cleber miał kontrakt w Wiśle, mimo to w marcu podpisuje nową umowę z Terekiem
tam okienko jeszcze trwa..
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Ricken
Senior Member

Stary 03.03.2009, 21:24
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
w naszym klubie juz w styczniu nie było takiej mozliwosci.....;/

---------------------------------------------------------------------------------
teoretycznie moga sprowadzic jakiegos wolnego ( darmowego ) grajka...
czyli dla nas najlepszy okres na transfer
skąd ja to znam
Odpowiedz cytując
fugiell
Member

Od: 12.2008

Stary 03.03.2009, 21:50
eye63 napisał(a):Wyświetl post
fugiell - tylko i wyłącznie dla kasy, no może z minimalnym jeszcze wizerunkiem wielkiej Wisły (bo póki co jesteśmy mistrzami). Przychodzą do nas odpady, pośród których może trafić się ktoś zdolny (Diaz), a takiemu Gargule, jak dobrze pamiętam nie zaoferowaliśmy kontraktu 150 tys. euro prawda? Co do promocji - to my na polskie warunki jesteśmy bardzo dobrym klubem, ale nie bój się, zobaczysz jak stopnieje liczba tych chętnych do reprezentowania barw Białej Gwiazdy i promowania się u nas, gdy latem odejdzie Brożek - a w klubie wciąż będziemy testować piłkarzy z Indonezji. Pierwszą okazję do przekonania się gdzie zmierzamy będziesz miał już w lecie i zobaczysz, czy "sprowadzimy za grosze" i za "niski kontrakt" Żurawskiego.
Ok, umowmy się w ten sposób, że jesli w lipcu okaze się, że kilku zawodników zamiast Wisły wybrało inny klub ze wzgledu na poziom sportowy, organizacyjny ... to wszystko cofne
Odpowiedz cytując
fugiell
Member

Od: 12.2008

Stary 03.03.2009, 21:54
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Przychodzą do nas odpady, pośród których może trafić się ktoś zdolny (Diaz), a takiemu Gargule, jak dobrze pamiętam nie zaoferowaliśmy kontraktu 150 tys. euro prawda?

niestety do Polski przychodzą same odpady a wyjątki potwierdzają tylko tą regułę. Mozliwe, że niedlugo to się zmieni, gdy budżety klubów bedą 3x wyższe niż obecnie....
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.03.2009, 22:20
mic napisał(a):Wyświetl post

ale to chyba tylko z polskiej ligi? Wydawało mi się, że ten przepis nie dotyczy cudzoziemców
może ktoś mnie poprawi?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 03.03.2009, 22:22
fugiell napisał(a):Wyświetl post
niestety do Polski przychodzą same odpady a wyjątki potwierdzają tylko tą regułę. Mozliwe, że niedlugo to się zmieni, gdy budżety klubów bedą 3x wyższe niż obecnie....
Chyba nie u nas. My ściągamy odpady, albo na zasiłek z ZUS'u. Wcale się nie zdziwie jak za rok czy dwa piłkarze zamiast Wisły będą wybierać Polonie W czy też Lecha, bo przy obecnej polityce transferowej(obowiązkowy awans do Pucharu Uefa, transferów brak, sprzedajemy każdego na kogo będą chętni, może za darmo uda się kogoś ściągnąć) nikt inteligentny się tu nie bedzie ładował, bo i po co? Żal mi tylko Skorży, że tak z nim w kulki lecą. W przypadku braku miejsca premiowanego pierwszy na wylocie, powinien byc prezes później dyrektor sportowy(za osłabianie drużyny). W tym wypadku cele powinny się zmienić. Teraz odpuśmy sobie lige i prze 1,5 roku gruntownie przebudujmy zespół na ludzi głodnych sukcesu, których nie zaskoczy zaangażowanie przeciwnika inaczej dalej będzie co roku to samo.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.03.2009, 22:25
fugiell napisał(a):Wyświetl post
łatwiej znaleźc solidnego obrońce ( Cleber,Diaz,Singlar)niż gracza ofensywnego czy bramkostrzelnego napastnika.Tacy to rzadkośc, za darmo nikt sie nie chce takich pozbywac.Cena zaczyna sie od miliona Euro albo lepiej.Wiec dlatego trzeba chociaż rozbudowac scouting skoro wielkiej monety nie ma na transfery i szukac gdzieś w małych klubach
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.03.2009 o godz. 22:27.
Odpowiedz cytując
ubi_es
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 03.03.2009, 23:20
FraMat napisał(a):Wyświetl post
ale to chyba tylko z polskiej ligi? Wydawało mi się, że ten przepis nie dotyczy cudzoziemców
może ktoś mnie poprawi?
Ten przepis dotyczy wszystkich graczy. Bez znaczenia jest skad przychodza.
Chyba nigdy nie widziałem Beenhakkera zdenerwowanego. No, może raz. Gdy jeden z piłkarzy spóźnił się na kolację. Bo Leo nie lubi niepunktualności. Zresztą ja też. Ale przyznam szczerze, że tym piłkarzem, który się spóźnił byłem ja. - (c) Kamil Kosowski
Odpowiedz cytując
elbazzzTSW
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 04.03.2009, 01:09
Wiślak1994 napisał(a):Wyświetl post
Powiedz mi , tylko szczerze : Sam wierzysz w to co piszesz ?
Tu nie chodzi o wiarę w to czy kupią tylko o czystą przyzwoitość z ich strony
a co do Beto według mnie jeszcze nic specjalnego nie pokazał a gdy latem odejdzie brożek i tak będzie luka no a jeśli nie napastnik to ofensywny pomocnik...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.03.2009, 04:11
AYALA napisał(a):Wyświetl post
łatwiej znaleźc solidnego obrońce ( Cleber,Diaz,Singlar)niż gracza ofe.sywnego czy bramkostrzelnego napastnika.Tacy to rzadkośc, za darmo nikt sie nie chce takich pozbywac.Cena zaczyna sie od miliona Euro albo lepiej.Wiec dlatego trzeba chociaż rozbudowac scouting skoro wielkiej monety nie ma na transfery i szukac gdzieś w małych klubach
Jaki skauting?Jacek 'Lysy' Bednarz stwierdzil ze nie bedzie niczego.
A tak bawiac sie w nostradamusa.

W lecie odchodzi - Brozek,Marcelo,Zienu ,Baszczu,Beto-chyba ze dogorywqjacy Skorza przekwalifikuje go na obronce badz bramkarza bo jak wiadomo Beto potrafi robic wszystko oprocz strzelania bramek i w miare szybiego biegania.Oczywiscie pomijam takie wielkie straty jak Dawidowski i Niedzielan, tudziez odchodzacy w zimie niczym niedzwiedz - Cantoro.

Zostajemy z 1 srodkowym obr. - , pod warunkiem ze nie zalapie jakiejs kontuzji ale przeciez mamy rutyniarzy na tej pozycji w osobie Diaza i Singlara...ewentualnie cala reszta, kto bedzie gral na ich nominalnych pozycjach? - mamy przeciez bardzo zdolna młodzież - bez zadnego napastnika ,jak to?Przeciez jest Boguski i Cwielong,- pan w cholere meczy - 0 bramek? - ewentualnie kazdy z pozostalych moze zagrac jako noapastnik .Wszystko pod kontrola.
Oczywiscie braki zostana zastapione gwiazdami typu Beto ,czyli 0 umiejetnosci i minimalne koszty.
Swietlana przyszlosc przed nami

A wszystko usprawiedliwione kryzysem:]

ps no i oczywiscie nieudacznik Skorza zostanie zamieniony na lepszy model a Jacek 'Lysy' Bednarz vel 'nie bedzie niczego' , na jeszcze lepszą fachure.
Natomiast cele jak co roku - mistrz i LM
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 04.03.2009 o godz. 04:36.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Philips_Zaspa
Member

Od: 03.2008

Stary 04.03.2009, 07:47
A skąd masz informację, że Marcelo odchodzi? Pojawiła się gdzieś, czy tylko się domyślasz?
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !

Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.03.2009, 08:13
Co prawda SE ale ...:

Wojna domowa w Wiśle
"...Wcześniej Skorża zirytował się przy okazji niedoszłego transferu Feliksa Dja Ettiena (30 l.).

- Po testach trener był zachwycony Ettienem. Mówił, że dawno nie widział tak dobrego piłkarza. Zaproponowaliśmy Wiśle korzystne warunki, ale nagle Skorża przestał odbierać telefony - mówi Toni Curea, menedżer, który zaoferował Ettiena. O co poszło? Jak zwykle o pieniądze. Czy temat może wrócić?

- Jeśli Wisła sprzedała Clebera, to ma kasę na Ettiena. Negocjuję jego kontrakt w Belgii, ale on wolałby Wisłę. Gdyby krakowianie zadzwonili, to możemy załatwić jego grę w Krakowie - mówi Curea, ale Bednarz pewnie do tematu nie wróci...."

http://www.se.pl/sport/pilka-nozna/e...sle_91720.html
Ostatnio edytowane przez leszekm : 04.03.2009 o godz. 08:43.
Odpowiedz cytując
Philips_Zaspa
Member

Od: 03.2008

Stary 04.03.2009, 08:17
Trzeba czekać cierpliwie i z jakąś nadzieją. Choćby nikłą. Cóż, jeżeli pojawiają się tematy o wyprzedaży połowy składu, to ja mogę to przełknąć, ale pod warunkiem, że za te pieniądze ktoś wartościowy przyjdzie. A niestety tak pewnie nie będzie
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !

Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.03.2009, 08:25
leszekm napisał(a):Wyświetl post
Co prawda SE ale ...:

http://www.se.pl/sport/pilka-nozna/e...sle_91720.html
Ja sie zastanawiam tylko ile kasy wypływa niepotrzebnie na takie bez owocne testy.Przeciez skoro kogos zapraszamy,to rozumiem,ze opłacamy jemu i pewnie menadzerowi,przelot i pobyt.
Dalej wyazam swoje poparcie dla Skorzy jako trenera,ale coraz bardziej dochodze do wniosku(moze mi sie wydaje),ze jest po prostu za grzeczny na Wisłe i nie wyraza prawdziwie swoich odczuc,jak czynił to Petrescu,Kasperczak.
Wiem ,ze moze skutkowało by to koncem pracy w Wisle,ale jakby było wiecej takich przykładów ,to moze prysnął by mit o super zorganizowanej Wisłe i co poniektórzy zabrali by sie albo do roboty,inwestycji,albo... z Wisły.
Mysle ,ze jaka by nie była ,to lepsza jest atmosfera otwarta,kiedy wiadomo na czym sie stoi i czego wymaga,oczekuje,a nie owiana fałszywymi mitami i klamstwem.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 04.03.2009 o godz. 08:34.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.03.2009, 08:56
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
.
Dalej wyazam swoje poparcie dla Skorzy jako trenera,ale coraz bardziej dochodze do wniosku(moze mi sie wydaje),ze jest po prostu za grzeczny na Wisłe i nie wyraza prawdziwie swoich odczuc,jak czynił to Petrescu,Kasperczak.
.
Bo brak mu cohones. Cieszy się ciepłą posadką, najwyżej po sezonie wyleci. Co by nie mówić, to jego mentor Janas raczej pewnych zachowań go nie nauczył. Albo Maciuś nie podpatrzył tego co trzeba,co najważniejsze. Janasowi wyprzedawać zaczęli Bełchatów, to podziękował. Za to ma u mnie szacunek. Dobrze,że Pawełek to słaby bramkarz,bo inaczej i jego by ktoś kupił, a Skorża dalej by mówił, że nic się nie dzieje. Choć jak dla mnie sprzedaż Clebera jest równoznaczna z posypaniem się bloku obronnego. Co prawda jest Marcelo ale jedyne co za nim przemawia to to ,że grał w Santosie, i w tym wszyscy widzą jego zajebistość. A prawda jest taka, że u nas to co najmniej średnio piłkę kopie/.

Teraz rzeczą rozsądną byłoby pozyskanie Ettiena. I to na rok, bo z Gargułą różnie może być. Więc albo Skorża jebnie pięścią w stół na zasadzie, sprzedaliście mi Clebera to chociaż rozgrywajka kupcie,jak nie to odchodzę. Albo będziemy mieć drużynę w rozsypce(kto znajdzie nowego pracodawcę ten odchodzi) z trenerem konformistą na ławce. A taka drużyna to z Wróblowianką po dupie może dostać.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów