The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2009, 09:31
co z tego ze za clebara dostaniemy 300 czy 400tys euro.jak ta kase pojdzie albo dla Zarzadu na wyplaty albo Cupial sobie ja zatrzyma,o jakimkolwiek trnasferze mozemy zapomniec,przecierz widac ze u nas na transfery nie wydaje sie ani jednego euro bo woli sie szukac zawodnickow gorszych,na ktorych nie trzeba zaplalacic,najbardziej traci MACIEJ SKORŻA któremu stawa sie wymagania-mistrzostwo,puchar polski,europejskie puchary ale rozwala mu sie zespol jak tylko mozna a wzmocnien jak nie bylo tak nie ma!moze cos zmieni chyba dopiero wtedy jak Cupial sprzeda NAsza Kochana Wiselke komus kto bedzie profesjonalnie podchodzil do sprawy,trzeba sie chyba oto zaczac modlic...
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.03.2009, 09:38
jezeli nikogo nei kupimy w jego miejsce, to na pewno nie jest dobry ruch, mam nadzieje ze mamy kogos na oku (teraz juz tylko wolnych graczy)
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.03.2009, 09:51
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
jezeli nikogo nei kupimy w jego miejsce, to na pewno nie jest dobry ruch, mam nadzieje ze mamy kogos na oku (teraz juz tylko wolnych graczy)
Chlopie przeciez wisla nie ma skautingu i go miec nie bedzie, wiec nie rob sobie zludnych nadzieji. Jedyni gracze jakich sprawdza Bednarz to z polecenia menagerow np. bramkarz ligi indonezyjskiej
Odpowiedz cytując
ogr
Member

Od: 03.2006

Stary 03.03.2009, 09:53
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Przypominam, że od mniej więcej pół roku na forum słyszy się utyskiwania, że Cleber coraz wolniejszy i robi coraz więcej błędów (kartki, kiksy etc). I że teraz to już tylko równia pochyła.

Teraz jest szansa, by zasłużony zawodnik mógł sobie dorobić godnie do emerytury, a i do klubu wpadnie trochę kasy. Za 35-letniego stopera, który w obecnej sytuacji jest trzecim środkowym obrońcą (po Głowackim i Marcelo).

A co słyszymy na forum? Dramat, wyprzedaż, oddanie mistrzostwa walkowerem. A dla mnie to normalny, biznesowy transfer. Jest satysfakcjonująca oferta dla klubu i zawodnika, to się z niej korzysta.

Ok, dla każdego jest jasne że zaciskamy pasa i oszczędzamy. Ale nie sprzedajemy teraz Brożka w pakiecie z Boguskim i Małeckim, tylko stopera-weterana. Jakoś po pozbyciu się Stolarczyka tak nie płakano, a to podobny transfer.

Na chwilę obecną na pozycji środkowego obrońcy mamy Głowę i Marcelo. Dalej: Baszczu, Diaz i ew. Singlar. Po zakończeniu sezonu, nawet jeśli Baszczu odejdzie (co wcale nie musi nastąpić) pewnie wróci Kowalski.

Obyśmy na innych pozycjach mieli podobne "braki kadrowe".
W końcu jakis głos rozsądku.

BTW. Chyba pPierwszy raz sie z tym panem zgadzam.
Odpowiedz cytując
Ricken
Senior Member

Stary 03.03.2009, 10:00
jachting napisał(a):Wyświetl post
Jeśli wyciągnął za niego przyzwoitą kaskę i mają na oku już piłkarza,który go zastąpi ,miałoby to sens .
Bo co jak co ale perspektywiczny to on już nie jest,poziomu wyższego od Marcelo moim zdaniem też nie gwarantuje .
Właściwie obrońców nam pilnie nie trzeba ,przynajmniej nie na teraz,Jest Głowa i Marcelo jakby co Baszczu czy Diaz zawsze mogą zagrać na środku .
Więc mam nadzieję że przymierzamy się do jakiegoś piłkarza o przysposobieniu ofensywnym ,wtedy miałoby to na pewno sens .
Ja tam jestem spokojny o obronę.Tylko jak trener postawi na Marcelo to żeby nie zagrał tj w Zabrzu z Górnikiem, który nie należał o jego lepszych meczy.Ale może to jest kwestią rozegrania bo z Arką ładnie sobie radził.I następna rzecz jak Marcelo rozegra dobrą rundę to przecież Panathinaikos chciał go już kupić.To trzeba będzie się ,liczyć z tym iż może już latem odejść.
Na środek obrony mamy: Głowę,Marcelo. A mogą też zagrać: Baszczu,Diaz,Singlar,Sobol był wystawiany parę razy na SO no i Norbert Varga jak się wykuruje
Także nie ma powodów panikować(pisze o reszcie)
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.03.2009, 10:01
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Chyba tylko kristos jest zdolny do fetowania Lobodzinskiego, przy jednoczesnym deprecjonowaniu Clebera
Masz rację ,dodam jeszcze że mam skrytą nadzieję iż każde dobre zagranie Łobo będzie się niektórym czkawką odbijać.
Co zaś do Clebera ,to uważam że Skorża za długo bezgranicznie stawiał na niego ,co było powodem odejścia tak zdolnego zawodnika jakim był Kokoszka.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.03.2009, 10:15
kristos napisał(a):Wyświetl post
Masz rację ,dodam jeszcze że mam skrytą nadzieję iż każde dobre zagranie Łobo będzie się niektórym czkawką odbijać.
Co zaś do Clebera ,to uważam że Skorża za długo bezgranicznie stawiał na niego ,co było powodem odejścia tak zdolnego zawodnika jakim był Kokoszka.

Napewno nie będzie to chroniczna czkawka

Powodem odejścia niejakiego Pana Kokoszki był całkowity śmietnik jaki panował pod czaszką tego zawodnika i absolutny brak pokory oraz profesjonalizmu a nie fakt że Trener stawiał na lepszego zawodnika.
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
Bo ogladać już mi mało
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 03.03.2009, 10:25. Cleber
Cleber nie wie ze idzie w czarna dup* liga rosyjska to inny swiat swiat, pamietacie opowiesci Gory jak trafil do FK Moskwa jak opowiadal jak ciezko zima trenuje przed sezonem (Rosja ma lige wiosna-jesien) ile sie biega po gorach jak ledwo zyl w pierwsze dni. Moskwa to jednak raj przy Groznym w Czeczenii, oby Cleber zdal sobie sprawę za wczasu ze ssyłamy go na pilkarski sybir.

Jezeli z telefonika tak zle to nie cupial bierze kazda zlotowke by ratowac firme bo wisla potzrebuje bogatej nie biednej telefoniki. Jesli jedna to redukcja dlugu na linii Wisla-telefonika by klub odluzyc i pozbyc sie go to jest to dramat tysiecy kibicow :(

Co do kolejnego brazyliano w Wisle pamietajmy ze mowi sie o odejsciu latem bszacz, zienia sobala, pawla B., co dalej nadgonimy braki kadrowe altyonsami gdzies kiedys juz tak bylo a skonczylo jak skonczylo ;p
musimy inwestowac w zdolna mlodziez z Polski a tego jakos nie widac...

Pozdrawiam
Bo oglądać już mi mało...
Zapraszam do dyskusji na moim blogu sportowy
www.gniazdowy.blox.pl
Odpowiedz cytując
Staszek
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 03.03.2009, 10:32
Przykre jest to,ze nawet kiedy widac golym okiem ze pewne posuniecia kadrowe klubu sa delikatnie mowiac chybione ,na forum nie ma jednosci.Oni tzn,(pewni forumowicze ) moze znawcy a moze ukryci agenci mosadu z uporem maniaka probuja z najwiekszej glupoty, ( czytaj decyzji) zrobic interes zycia i zaraz przytaczaja mnostwo ,w ich mniemaniu argumentow.
Zawsze wierni i oddani z Nowej Huty Wisły Fani!!
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.03.2009, 10:35
Panowie czy tak postępuje klub z aspiracjami który pozbywa się najlepszego obrońcy w środku rundy.Rozumiem po sezonie ale teraz ?,gdy przepracował cały okres z Wisłą?...Ciekawe jakby Brożka teraz sprzedali jeszcze czy byśmy wygrali wtedy choć jeden mecz na wyjeździe co i tak będzie trudne. Polityka transferowa jednoznacznie pokazuje że Wisła jest obecnie marketem który będzie handlował piłkarzami jeśli tylko nadarzy się okazja. Klub liczy już tylko na wolne transfery i tanich grajków.Weźmy takiego Ettiena gość ograny w śwetnej lidze i nawet na jego kontrakt nie ma pieniędzy. Czyli zasada jest prosta : kupić za zero,kontrakt jak najmniejszy, później sprzedać i zarobić. Powiem tak patrząc jak zarządzany jest ten klub czekają nas kruche lata jeśli idzie sukcesy sportowe. Potrzeba jakiegoś nowego ducha bo to wszystko idzie w złym kierunku. Ruchy transferowe nie udane lub w ogóle nie wykonane ,podstarzała i częściowo wypalona drużyna,brak dobrej pracy z młodzieżą,każdy zawodnik na sprzedaż nawet ten co przyszedł 5 miesięcy temu. Zatem z czym do Europy w co my mierzymy. Chyba gramy w rosyjską ruletkę czyż nie
Borinho
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 03.03.2009, 10:36
JohnnyH napisał(a):Wyświetl post
Napewno nie będzie to chroniczna czkawka

Powodem odejścia niejakiego Pana Kokoszki był całkowity śmietnik jaki panował pod czaszką tego zawodnika i absolutny brak pokory oraz profesjonalizmu a nie fakt że Trener stawiał na lepszego zawodnika.
gra Kokoszka we Włoszech? Gra

Wiec kto miał racje ?

Kokoszka mimo że jest słabszym jeszcze piłkarzem od Clebera na pewno jest bardziej wartościowym.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 03.03.2009, 10:52
Bo ogladać już mi mało napisał(a):Wyświetl post
Cleber nie wie ze idzie w czarna dup* liga rosyjska to inny swiat swiat, pamietacie opowiesci Gory jak trafil do FK Moskwa jak opowiadal jak ciezko zima trenuje przed sezonem (Rosja ma lige wiosna-jesien)
to porównaj sobie z Jopem, któremu liga rosyjska przypadła do gustu
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.03.2009, 10:58
Jeśli najlepszy obronca przychodzi i mówi ; system rotacyjny mi się nie podoba,system motywacyjny również,ale może wyjściem z sytuacji bedzie fakt ,ze dostałem nie zła propozycje z Rusi na której ja zarobię ,Klub też coś uszczknie.
Co ma robić zarząd ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 03.03.2009, 11:07
Garguła prawdopodobnie załatwiony do końca roku - i to wszystko po trafieniu piłką w głowę i nieszczęśliwym upadku. to już jest NIEPRAWDOPODOBNY PECH....
Za GW:
"Aż osiem miesięcy przerwy czeka Łukasza Gargułę - tak wynika ze wstępnej diagnozy. To bardzo zła wiadomość dla Wisły, bowiem reprezentant Polski opuści w ten sposób sporą część rundy jesiennej następnego sezonu - czytamy w "Gazecie Wyborczej".
- Wygląda na to, że Łukasz zerwał jednak więzadła tylne i przednie - powiedział Mariusz Urban, lekarz Wisły."
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 03.03.2009, 11:10
To juz nie chodzi nawet o to ile bedzie pauzowal tylko o to ze jak wroci to bedzie podswiadomie panicznie bal sie wkladac nogi w ostre sytuacje na boisku. No i nie oszukujmy sie, przeciwnik bedzie to wykorzystywal i atakowal go w to kolano. Kaplica.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 03.03.2009, 11:11
Bo ogladać już mi mało napisał(a):Wyświetl post
musimy inwestowac w zdolna mlodziez z Polski a tego jakos nie widac...
Pozdrawiam
"Zdolna młodzież z Polski" to jest wyjątkowo nośne hasło, aczkolwiek w moim mniemaniu jak nośne tak błędne.
Nam nie jest potrzebna zdolna, ale zdolna i ciężko pracująca młodzież, chętna do pracy nad sobą i ciągłego podnoszenia własnych kwalifikacji jako przyszłych piłkarzy zawodowych. To się wiąże z ciężką pracą nie tylko na treningach, ale również z poświęcaniem swojego wolnego czasu na własny rozwój, robieniem "więcej niż inni" (z czym jest problem nie tylko w piłce, ale w ogóle w Polsce).

Weźmy takich skrzydłowych. Według mnie każdy piłkarz ustawiany na skrzydle nalezy do jednego z poniższych typów:
- umie tylko minąć obrońcę poprzez kopnięcie piłki do przodu i wyprzedzenie go bo jest szybszy, następnie do linii, skręt i centra albo wejście w pole karne. To jest skrzydłowy pracujący w trybie konika szachowego.
- ewentualnie ścina do środka bo trener prawonożnego ustawił na lewym skrzydle.
Jeżeli powyższe nie działa - oddanie piłki do partnera.

Proszę mi pokazać skrzydlowego, który jest w stanie przyjąc piłkę na skrzydle, zgasić, rozglądnąć się i ze stojącej piłki, mając przed sobą obrońcę wykonać drybling inny niż "kick and run". Nie ma.

W związku z tym: czy tak trudno być lepszym od tych, którzy są? Pewnie nie, ale to trzeba by prześledzić kika meczy, nagrać sobie kikla zwodów, wziąć piłkę i do upadłego ćwiczyć (to uproszczenie oczywiście). I nie przemawia do mnie historia o złym szkoleniu młodzieży bo do tego trener jest niepotrzebny.
No ale oni wolą ćwiczyć zarywanie dup po knajpach.
Nam jest potrzebny ktoś jak z tej reklamy Nike, kto trenuje aż się zrzyga, a nie ktoś kogo zadowala pozycja "a bo mi nie dają szans". Takich bylo w tym klubie kilku, mających poparcie również na forum, a po odejściu okazywało się, że nawet na ekstraklase są za słabi.
Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.03.2009, 11:12
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
gra Kokoszka we Włoszech? Gra

Wiec kto miał racje ?

Kokoszka mimo że jest słabszym jeszcze piłkarzem od Clebera na pewno jest bardziej wartościowym.
Jasne że gra, tylko w Wiśle Skorży jak pokazuje przykład Marcelo również by grał. Dla mnie osobiście Kokoszka nie jest bardziej wartościowym zawodnikiem niż Cleber. Oprócz poziomu sportowego i perspektywiczności liczy się również charakter i to co ma w głowie. Z tymi dwiema ostatnimi cechami u Kokoszki jest marnie dlatego ja specjalnie nie płakałem za "należy mi się z urzędu miejsce w składzie Adasiem".

Pozdrawiam
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.03.2009, 11:13
TeeS napisał(a):Wyświetl post
Garguła prawdopodobnie załatwiony do końca roku - i to wszystko po trafieniu piłką w głowę i nieszczęśliwym upadku. to już jest NIEPRAWDOPODOBNY PECH....
Za GW:
"Aż osiem miesięcy przerwy czeka Łukasza Gargułę - tak wynika ze wstępnej diagnozy. To bardzo zła wiadomość dla Wisły, bowiem reprezentant Polski opuści w ten sposób sporą część rundy jesiennej następnego sezonu - czytamy w "Gazecie Wyborczej".
- Wygląda na to, że Łukasz zerwał jednak więzadła tylne i przednie - powiedział Mariusz Urban, lekarz Wisły."
Dodajmy jeszcze,że szanse na powrót po takiej kontuzji do piłki na w miarę wysokim poziomie wynoszą 50/50.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Stary 03.03.2009, 11:39
Trzy slowa Bednarza na temat transferu Clebera ...........

http://www.wislasoccer.com/news_item_10494.htm
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki".
Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.03.2009, 11:40
Może kontuzja Garguły uświadomi nas przynajmniej że nie da się uniknąć takich rzeczy i zawsze będzie piłkarz czy 2 piłkarzy którzy będą sporo zarabiać a nie będą grać. Był Dawidowski i Niedzielan. I nie ma co się tym zniechęcać. Tak po prostu jest. Każdy klub ma jakiegoś tam swojego Niedzielana. Np. Legia Szałacha Zagłębie Bartczaka itp...
Przynajmniej kontrakt motywacyjny ma Łukasz.

Ktoś tu wspomniał o tym rozgrywającym z WBA że może teraz się zdecydują? Nie wiem czy to dobry pomysł bo go nie widziałem. Sam bym wolał kogoś młodszego jeżeli już odmładzamy drużynę to na całość. Ale jakby podpisać z nim kontrakt na 1,5 roku i zgodziłby się poprowadzić Wisełkę do pucharów w sezonie gry na klepiskach to czemu nie

Ale myślę że nikogo nie sprowadzą bo sezon już trwa i Skorża znając go i tak nie będzie zmian ryzykował.
Ostatnio edytowane przez Fernando Redondo : 03.03.2009 o godz. 11:43.
Odpowiedz cytując
fugiell
Member

Od: 12.2008

Stary 03.03.2009, 11:54
Cleber podpisal...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.03.2009, 11:55
rada na przyszłośc to taka żeby nie ściagac graczy którzy czesto łapią urazy bo z takich potem nie ma wielkiego pożytku a płacic im trzeba a to boli.Lepiej już kupic ( albo raczej za darmo) zawodnika o mniejszych umiejetnościach ale w miare zdrowego
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 03.03.2009, 12:00
dostaliśmy strzała od tyłu. jak już się wydawało, że w tym okienku już nic gorszego się nie wydarzy
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 03.03.2009, 12:02
Nie wiem jak Wy, ale ja czuję się podobnie jak wtedy gdy przychodził do nas Liczka....
Odpowiedz cytując
cola
Banita

Od: 09.2008

Stary 03.03.2009, 12:05
ej ale on moze odejsc teraz czy latem? bo okienko sie skonczylo przeciez!
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 03.03.2009, 12:08
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=20387
dla mnie nie powazne jest że takie rzeczy załatwia sie sie w czasie sezonu, chciał odejsc ok ale w czerwcu...
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.03.2009, 12:15
Ma ktoś jakieś info za ile odszedł Gdzieś czytałem że 150 00 € ale raz że wydawało mi się śmiesznie mało a dwa, że żródłem informacji była raczej spekulacja niż fakty
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.03.2009, 12:16
kristos napisał(a):Wyświetl post
Jeśli najlepszy obronca przychodzi i mówi ; system rotacyjny mi się nie podoba,system motywacyjny również,ale może wyjściem z sytuacji bedzie fakt ,ze dostałem nie zła propozycje z Rusi na której ja zarobię ,Klub też coś uszczknie.
Co ma robić zarząd ?
Coraz bardziej mnie zadziwiasz.

Ale odpowiem Ci co ma zrobic zarzad. - oczywiscie zakladajac ze to Brazylijczyk chce opuscic Wisle a nie ze wujek Cupial dostal faxa i podjaral sie sumka. Zarzad ma powiedziec , Sluchaj ****a Cleber ,gowno nas obchodzi twoje widzimisie.Mamy swoje cele,waczymy o mistrza, jest 12 kolejek do konca - nie ma takiej opcji bys teraz nas opuscil.Pogadamy za 2 miesiace.

To wszystko - i prosze Cie nie pisz mi ze z niewolnika nie ma pracownika ,bo w dluzszej perspektywie ta jest, jednak zaden klub , ktoremu zalezy na sukcesie sportowym ,nie pozwoli by sobie na taka rzecz w takim momencie.

I powiem Ci ze jest to jawny sabotaz badz jak kto woli potwierdzenie tezy ze Skorza jest tu kolejnym figurantem nie majacym na nic wplywu - szkoda ze cierpi na czesciowy brak kochones ,bo po takim numerze to nie pozostaje nic innego niz podac sie do dymisji.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 03.03.2009 o godz. 12:26.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Stary 03.03.2009, 12:17
Nie mogli Clebera zatrzymać chociaż do końca tego sezonu?
Jakaś paranoja...
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.03.2009, 12:23
Dodam że takie działanie, czyli sprzedawanie za grosze kluczowego piłkarza w śrpodku sezonu to jakgdyby cicha kapitulacja Wisły i wycofanie się z walki o mistrzostwo, i odmładzanie składu na przyszły sezen. Zarok będziemy mieli sytuacje jak Górnik Zabrze...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów