|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
co z tego ze za clebara dostaniemy 300 czy 400tys euro.jak ta kase pojdzie albo dla Zarzadu na wyplaty albo Cupial sobie ja zatrzyma,o jakimkolwiek trnasferze mozemy zapomniec,przecierz widac ze u nas na transfery nie wydaje sie ani jednego euro bo woli sie szukac zawodnickow gorszych,na ktorych nie trzeba zaplalacic,najbardziej traci MACIEJ SKORŻA któremu stawa sie wymagania-mistrzostwo,puchar polski,europejskie puchary ale rozwala mu sie zespol jak tylko mozna a wzmocnien jak nie bylo tak nie ma!moze cos zmieni chyba dopiero wtedy jak Cupial sprzeda NAsza Kochana Wiselke komus kto bedzie profesjonalnie podchodzil do sprawy,trzeba sie chyba oto zaczac modlic...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
jezeli nikogo nei kupimy w jego miejsce, to na pewno nie jest dobry ruch, mam nadzieje ze mamy kogos na oku (teraz juz tylko wolnych graczy)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
BTW. Chyba pPierwszy raz sie z tym panem zgadzam. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na środek obrony mamy: Głowę,Marcelo. A mogą też zagrać: Baszczu,Diaz,Singlar,Sobol był wystawiany parę razy na SO no i Norbert Varga jak się wykuruje ![]() ![]() Także nie ma powodów panikować (pisze o reszcie) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Co zaś do Clebera ,to uważam że Skorża za długo bezgranicznie stawiał na niego ,co było powodem odejścia tak zdolnego zawodnika jakim był Kokoszka. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Napewno nie będzie to chroniczna czkawka Powodem odejścia niejakiego Pana Kokoszki był całkowity śmietnik jaki panował pod czaszką tego zawodnika i absolutny brak pokory oraz profesjonalizmu a nie fakt że Trener stawiał na lepszego zawodnika. ![]()
Żuraw my personal Jesus
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Cleber nie wie ze idzie w czarna dup* liga rosyjska to inny swiat swiat, pamietacie opowiesci Gory jak trafil do FK Moskwa jak opowiadal jak ciezko zima trenuje przed sezonem (Rosja ma lige wiosna-jesien) ile sie biega po gorach jak ledwo zyl w pierwsze dni. Moskwa to jednak raj przy Groznym w Czeczenii, oby Cleber zdal sobie sprawę za wczasu ze ssyłamy go na pilkarski sybir.
Jezeli z telefonika tak zle to nie cupial bierze kazda zlotowke by ratowac firme bo wisla potzrebuje bogatej nie biednej telefoniki. Jesli jedna to redukcja dlugu na linii Wisla-telefonika by klub odluzyc i pozbyc sie go to jest to dramat tysiecy kibicow :( Co do kolejnego brazyliano w Wisle pamietajmy ze mowi sie o odejsciu latem bszacz, zienia sobala, pawla B., co dalej nadgonimy braki kadrowe altyonsami gdzies kiedys juz tak bylo a skonczylo jak skonczylo ;pmusimy inwestowac w zdolna mlodziez z Polski a tego jakos nie widac... Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Przykre jest to,ze nawet kiedy widac golym okiem ze pewne posuniecia kadrowe klubu sa delikatnie mowiac chybione ,na forum nie ma jednosci.Oni tzn,(pewni forumowicze ) moze znawcy
a moze ukryci agenci mosadu z uporem maniaka probuja z najwiekszej glupoty, ( czytaj decyzji) zrobic interes zycia i zaraz przytaczaja mnostwo ,w ich mniemaniu argumentow.![]()
Zawsze wierni i oddani z Nowej Huty Wisły Fani!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Panowie czy tak postępuje klub z aspiracjami który pozbywa się najlepszego obrońcy w środku rundy.Rozumiem po sezonie ale teraz
![]()
Borinho
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
Wiec kto miał racje ? Kokoszka mimo że jest słabszym jeszcze piłkarzem od Clebera na pewno jest bardziej wartościowym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
to porównaj sobie z Jopem, któremu liga rosyjska przypadła do gustu
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeśli najlepszy obronca przychodzi i mówi ; system rotacyjny mi się nie podoba,system motywacyjny również,ale może wyjściem z sytuacji bedzie fakt ,ze dostałem nie zła propozycje z Rusi na której ja zarobię ,Klub też coś uszczknie.
Co ma robić zarząd ? ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Garguła prawdopodobnie załatwiony do końca roku - i to wszystko po trafieniu piłką w głowę i nieszczęśliwym upadku. to już jest NIEPRAWDOPODOBNY PECH....
Za GW: "Aż osiem miesięcy przerwy czeka Łukasza Gargułę - tak wynika ze wstępnej diagnozy. To bardzo zła wiadomość dla Wisły, bowiem reprezentant Polski opuści w ten sposób sporą część rundy jesiennej następnego sezonu - czytamy w "Gazecie Wyborczej". - Wygląda na to, że Łukasz zerwał jednak więzadła tylne i przednie - powiedział Mariusz Urban, lekarz Wisły." |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
To juz nie chodzi nawet o to ile bedzie pauzowal tylko o to ze jak wroci to bedzie podswiadomie panicznie bal sie wkladac nogi w ostre sytuacje na boisku. No i nie oszukujmy sie, przeciwnik bedzie to wykorzystywal i atakowal go w to kolano. Kaplica.
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
Nam nie jest potrzebna zdolna, ale zdolna i ciężko pracująca młodzież, chętna do pracy nad sobą i ciągłego podnoszenia własnych kwalifikacji jako przyszłych piłkarzy zawodowych. To się wiąże z ciężką pracą nie tylko na treningach, ale również z poświęcaniem swojego wolnego czasu na własny rozwój, robieniem "więcej niż inni" (z czym jest problem nie tylko w piłce, ale w ogóle w Polsce). Weźmy takich skrzydłowych. Według mnie każdy piłkarz ustawiany na skrzydle nalezy do jednego z poniższych typów: - umie tylko minąć obrońcę poprzez kopnięcie piłki do przodu i wyprzedzenie go bo jest szybszy, następnie do linii, skręt i centra albo wejście w pole karne. To jest skrzydłowy pracujący w trybie konika szachowego. - ewentualnie ścina do środka bo trener prawonożnego ustawił na lewym skrzydle. Jeżeli powyższe nie działa - oddanie piłki do partnera. Proszę mi pokazać skrzydlowego, który jest w stanie przyjąc piłkę na skrzydle, zgasić, rozglądnąć się i ze stojącej piłki, mając przed sobą obrońcę wykonać drybling inny niż "kick and run". Nie ma. W związku z tym: czy tak trudno być lepszym od tych, którzy są? Pewnie nie, ale to trzeba by prześledzić kika meczy, nagrać sobie kikla zwodów, wziąć piłkę i do upadłego ćwiczyć (to uproszczenie oczywiście). I nie przemawia do mnie historia o złym szkoleniu młodzieży bo do tego trener jest niepotrzebny. No ale oni wolą ćwiczyć zarywanie dup po knajpach. Nam jest potrzebny ktoś jak z tej reklamy Nike, kto trenuje aż się zrzyga, a nie ktoś kogo zadowala pozycja "a bo mi nie dają szans". Takich bylo w tym klubie kilku, mających poparcie również na forum, a po odejściu okazywało się, że nawet na ekstraklase są za słabi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Pozdrawiam ![]()
Żuraw my personal Jesus
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trzy slowa Bednarza na temat transferu Clebera ...........
http://www.wislasoccer.com/news_item_10494.htm ![]() "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Może kontuzja Garguły uświadomi nas przynajmniej że nie da się uniknąć takich rzeczy i zawsze będzie piłkarz czy 2 piłkarzy którzy będą sporo zarabiać a nie będą grać. Był Dawidowski i Niedzielan. I nie ma co się tym zniechęcać. Tak po prostu jest. Każdy klub ma jakiegoś tam swojego Niedzielana. Np. Legia Szałacha Zagłębie Bartczaka itp...
Przynajmniej kontrakt motywacyjny ma Łukasz. Ktoś tu wspomniał o tym rozgrywającym z WBA że może teraz się zdecydują? Nie wiem czy to dobry pomysł bo go nie widziałem. Sam bym wolał kogoś młodszego jeżeli już odmładzamy drużynę to na całość. Ale jakby podpisać z nim kontrakt na 1,5 roku i zgodziłby się poprowadzić Wisełkę do pucharów w sezonie gry na klepiskach to czemu nie ![]() Ale myślę że nikogo nie sprowadzą bo sezon już trwa i Skorża znając go i tak nie będzie zmian ryzykował.
Ostatnio edytowane przez Fernando Redondo : 03.03.2009 o godz. 11:43.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Cleber podpisal...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
rada na przyszłośc to taka żeby nie ściagac graczy którzy czesto łapią urazy bo z takich potem nie ma wielkiego pożytku a płacic im trzeba a to boli.Lepiej już kupic ( albo raczej za darmo) zawodnika o mniejszych umiejetnościach ale w miare zdrowego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
dostaliśmy strzała od tyłu. jak już się wydawało, że w tym okienku już nic gorszego się nie wydarzy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Nie wiem jak Wy, ale ja czuję się podobnie jak wtedy gdy przychodził do nas Liczka....
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
ej ale on moze odejsc teraz czy latem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=20387
dla mnie nie powazne jest że takie rzeczy załatwia sie sie w czasie sezonu, chciał odejsc ok ale w czerwcu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ma ktoś jakieś info za ile odszedł
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Ale odpowiem Ci co ma zrobic zarzad. - oczywiscie zakladajac ze to Brazylijczyk chce opuscic Wisle a nie ze wujek Cupial dostal faxa i podjaral sie sumka. Zarzad ma powiedziec , Sluchaj ****a Cleber ,gowno nas obchodzi twoje widzimisie.Mamy swoje cele,waczymy o mistrza, jest 12 kolejek do konca - nie ma takiej opcji bys teraz nas opuscil.Pogadamy za 2 miesiace. To wszystko - i prosze Cie nie pisz mi ze z niewolnika nie ma pracownika ,bo w dluzszej perspektywie ta jest, jednak zaden klub , ktoremu zalezy na sukcesie sportowym ,nie pozwoli by sobie na taka rzecz w takim momencie. I powiem Ci ze jest to jawny sabotaz badz jak kto woli potwierdzenie tezy ze Skorza jest tu kolejnym figurantem nie majacym na nic wplywu - szkoda ze cierpi na czesciowy brak kochones ,bo po takim numerze to nie pozostaje nic innego niz podac sie do dymisji.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 03.03.2009 o godz. 12:26.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Voyage! Voyage!
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie mogli Clebera zatrzymać chociaż do końca tego sezonu?
Jakaś paranoja... ![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dodam że takie działanie, czyli sprzedawanie za grosze kluczowego piłkarza w śrpodku sezonu to jakgdyby cicha kapitulacja Wisły i wycofanie się z walki o mistrzostwo, i odmładzanie składu na przyszły sezen. Zarok będziemy mieli sytuacje jak Górnik Zabrze...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|