The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2009, 21:47
No nawet ambicji chłopakom zabrakło. Wg mnie grać zaczęli zaraz po stracie bramki, ale mobilizacji starczyło na 5 min. Po strzeleniu bramki zachowywali się jakby remis ich zadowalał. Ciężko oceniać zawodników bo każdego trzeba byłoby zjechać. Pozytywnie zaskoczył Zieńczuk, ale do bohatera zabrakło kilku lepiej zagranych sytuacji. Martwi również, że nic nie zostało poprawione przez okres przygotowawczy. Tak zaczynamy tą rundę jak kończyliśmy poprzednią a tak chcieliśmy żeby poprzednia zakończyła się jak najszybciej. Ciekawe jak dociągniemy do końca sezonu. Pozostanie jak zawsze nadzieja, ale realnie patrząc z taką gra mistrz jest nie możliwy.

Chciałem się jeszcze odnieść do wypowiedzi trenera i zawodników. Brakuje im jaj. Zamiast powiedzieć, że zawalili, grali źle to niby 2 połowa była taka super gdzie oddaliśmy 1 celny strzał po jakiej akcji wszyscy widzieli. Bardzo lubię trenera Skorżę i Polsce nie ma lepszego, ale zaczynam wątpić w jego umiejętności motywowania zawodników.
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 27.02.2009, 21:49
tym meczem pożegnaliśmy się z mistrzostwem, można podziękować naszym gwiazdom którzy nie potrafili pokonać mocarnej Polonii!! wstyd!!!!!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 27.02.2009, 21:49
Mecz pokazał że chyba narazie Jirsak mus sobie odpocząć zdecydowaniem lepszym pomysłem na środek jest Diaz szczególnie przy lepszej postawie Marka

Na sczęście Legia Polonia 0:0 więc tabela zachowana bez zmian.
Odpowiedz cytując
Szary007
Member

Od: 07.2008

Stary 27.02.2009, 21:55
Polonia 1: 1 Legia.

Wystarczy jeszcze wygrana Bełchatowa w niedzielę z Lechem u siebie i mamy już tylko dwa punkty straty do lidera.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 27.02.2009, 22:00
Szary007 napisał(a):Wyświetl post
Polonia 1: 1 Legia.

Wystarczy jeszcze wygrana Bełchatowa w niedzielę z Lechem u siebie i mamy już tylko dwa punkty straty do lidera.
spójrz w tabelę jeszcze raz, lider Ci się zmienił
a teraz policz punkty jeszcze raz
Odpowiedz cytując
Raul TS
Member

Od: 11.2002

Stary 27.02.2009, 22:15
irman napisał(a):Wyświetl post
Mecz wyglądał tak jak większość od czasu odejścia Kosowskiego i końca życiowej formy Zieczuka. Bez ładu, składu, koncepcji i chęci. Trochę pograli tragicznie, troche przyzwoicie, większość totalnie bezbarwnie. Każdy wie, że nędza w ofensywie wynika z braku odpowiednich wykonawców, jednak złamanego eurosa za wykonawców lepszych się nie wydaje. Do tego dochodzi jeszcze osoba trenera, który przecież wybitnym fachowcem nie jest i nie potrafi wykrzesać z zawodników wszystkiego na co ich stać.

Zastanawia mnie natomiast jedno. Bednarz jest dyrektorem sportowym od niemal dwóch lat (chyba czerwiec 2007). Jak to jest, że przez te dwa lata nie udało się ściągnąć ŻADNEGO zawodnika, który byłby znaczącym wzmocnieniem drużyny. Przecież nie od razu zakręcono kurek z kasą, sporo pieniędzy wyłożono za Jirsaka, nieszczęsnego Łobodzińskiego, kontrakt Matusiaka. Tymczasem o obliczu zespołu decydują Brożki, Boguski, Sobol, Cleber, Głowacki, przez długi czas Zieńczuk. Wszyscy są u nas już od kilku lat, nowych ważnych zawodników brak. Chyba czas kogoś zacząć rozliczać.
Uprzedziłeś mnie bo mam identyczne zdanie a wystarczył tylko jeden mecz, niestety wcześniejsze błędy w tak zwanej polityce transferowej spowodowało że mięliśmy takie okienko jakie widzieliśmy teraz. Wziąć sobie na lata na listę płac Niedzielana, Łobodzińskiego czy teraz Gargułe to ogromne ryzyko, płacić 700tys.Euro za Jirsaka mając oferowanego za pół banki Iwańskiego czy wydając mniej więcej tyle samo co na Matusiaka rezygnować z Lewandowskiego to koszmarne błędy na który nikt sobie nie pozwoli czy to Rada czy Cupiał.

Tak jak zauważył Irman , drużyna od ponad roku trochę „dogorywa” (oczywiście zdarzają się przebłyski ale to rzadkość niestety) i co z tym idzie pan Jacek nie trafił z nikim, nie ma piłkarza który by rokował na dzień dzisiejszy że mamy nową gwiazdę nawet gwiazdkę

Ten mecz jak i poprzednie pokazał że od ponad dwóch lat nic się nie zmienia. Nowych nie ma, dzisiaj najsłabszy na boisku Jirsak , dorównujący mu Singlar czy troszeczkę lepszy Diaz nie wspomnę o innych naszych nabytkach którzy wchodzą na pięć minut czy się leczą .
Więc ile można liczyć na Sobola ,Clebera czy Brożka i naprawdę nie trzeba wielkich milionów żeby tej świeżej krwi do zespołu dodać tylko że jak teraz jest strach żeby więcej wtop nie było to najlepiej nie ryzykować i zostawić co jest, może i teraz też się uda coś wygrać.
Niestety za pól roku będzie prawdopodobnie jeszcze gorzej bo pójdą Zienczuk i Baszczynski może Brożek no ale przyjdzie Garguła i pewnie ten „sukces” wystarczy.
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
wojtek90059
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.02.2009, 22:16
fst napisał(a):Wyświetl post
Polecam zatem post TSW_forever:

straty odpowiednio 5-6 mln złotych rocznie netto, a Ty tutaj mówisz o dokładaniu kolejnych wydatków na około 4,5 miliona. Niestety czasy rzucania pieniędzmi się skończyły i póki co nie liczyłbym na to żeby miały z dnia na dzień powrócić bo najzwyczajniej w świecie sytuacja na to nie pozwala.

A jeśli chodzi o grę Wisły to mam teraz wielką nadzieję, że ta klapa z Polonia to wypadek przy pracy i od tego momentu zespół weźmie się porządnie za siebie, zacznie wykorzystywać swój potencjał w pełni i wejdzie na tory poważnej walki o mistrza, bo nawet mając niekompletną linię pomocy stać ich na wygrywanie z każdym w tej lidze, czy to Legią, Lechem czy też Polonią lub parchami.
Ja Cię bardzo przepraszam, ale opierasz swoją wypowiedź na podstawie budżetu z 2007 roku, kiedy to nie dziwie się, że spółka przynosiła straty, skoro zajęliśmy 8 miejsce w lidze. Z czego miały płynąć te korzyści? Bo ani za sukcesy na krajowym podwórku nie dostaliśmy żadnej kasy (tj.miejsce w lidze, jakąś kase, ale marną ze sprzedaży praw telewizyjnych), ani żadnej choćby za występ w eliminacji LM. Dlatego polecam żyć teraźniejszością, wymienię Ci przychody: dwumecz z Barceloną (duże dochody ze sprzedaży biletów, praw tv i reklam), potem jeszcze TT, gdzie też z pewnością nie było gorzej. Poza tym podpisana umowa z Bet-at-Home, który też solidnie wzmocnił budżet. Teraz też liga pozyskała sponsora. A teraz "odchody": płace dla sztabu szkoleniowego i zawodników i niewiele więcej. W końcu co tu zaliczyć, jak nikogo sensownego nie pozyskaliśmy.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 27.02.2009, 22:21
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Mecz pokazał że chyba narazie Jirsak mus sobie odpocząć zdecydowaniem lepszym pomysłem na środek jest Diaz szczególnie przy lepszej postawie Marka

Na sczęście Legia Polonia 0:0 więc tabela zachowana bez zmian.
niestety...muszę się z tym zgodzić...na tym forum jest wielu entuzjastów Tomka, ja również wierzyłem że się przebudzi...ale niestety, Tomek jest chyba po prostu słabym piłkarzem...a prawde mówiąc to gdyby taki Mączyński dostawał tyle szans co Tomek to też miałby niektóre mecze niezłe...ileż można czekać?
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.02.2009, 22:33
Kolejny mecz, który pokazał jak mocno Wisła leci w dół. Smutne ale prawdziwe, nie ma sie co oszukiwać. Słabe sparingi, brak transferów... cały czas człowiek się łudził, że może zaskoczy jakiś trybik, że może bedzie lepiej... No cóż, po prostu dzieje się to co trzeźwym okiem patrząc dziać się musiało.

Za tydzień mecz z Polonią - moim zdaniem kluczowe spotkanie w walce o 3 miejsce, na więcej (mowię to szczerze i z bólem serca) po prostu już nie liczę Nie zawsze świeci słońce.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.02.2009, 22:34
Jirsak grał dzisiaj po kontuzji.. zacznijmy od tego.

3 dni temu połowa z Was:
-mieszała Zieńczuka z błotem, dzisiaj: Dlaczego chcą się go pozbyć ?! Skandal!
-wychwałała Skorżę pod niebiosa, dzisiaj: Wina trenera! Brak koncepcji na grę! Za późne zmiany! Wylot!

Zastanówcie się... Bo forum onet.pl trzyma czasem lepszy poziom...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.02.2009, 22:35
Trochę ochłonąłem więc można podsumować spotkanie.
Można powiedzieć że ten remis to i tak dobry wynik bo nie zasłużyliśmy na zdobycie bramki, w dodatku grając taką kaszanę też trzeba umieć zremisować, jak to mówią jeśli nie możesz wygrać to przynajmniej zremisuj czy coś w tym stylu(ale to marne pocieszenie). Co do meczu większość została już napisana, to co mnie w szczególności martwi to brak zaangażowania i zdecydowanie szybkości(w pierwszej połowie to wyglądało jakbyśmy grali z drużyną z czołowych lig europejskich). To nie pora aby wyciągać wnioski czy drużyna została dobrze przygotowana ale było mówione że drużyna ma być gotowa na pierwszy mecz a my wyglądaliśmy jakbyśmy przygotowania do sezonu dopiero zaczęliśmy. Bo ja rozumiem że może być niedokładność w rozgrywaniu pewne niezgranie ale pod względem fizycznym powinniśmy się prezentować przynajmniej przyzwoicie, żeby się nie okazało że znowu będziemy się miesiąc rozkręcać a potem będziemy już przemęczeni sezonem. Trenera to może i mamy dobrego ale czy jego współpracownicy są odpowiednimi fachowcami?
Pawełek - za dużo to nie bronił, jedno dobre wyjście i fatalna gra nogami (czy ktoś z nim nad tym pracuje?)
Singlar - słabo przede wszystkim w ofensywie i tutaj sporo odstaje od Baszcza
Głowa, Cleber - dzisiaj według mnie najpewniejsi na boisku
Pi.Brożek - tak jak Singlar zerowe zagrożenie w ofensywie
Małecki - chęci spore ale poza tym to niewiele pokazał, chodź to po jego akcji Boguski mógł zdobyć bramkę
Sobol - jak na niego to słabo, ale usprawiedliwiony jednak kontuzją przed sezonem
Jirsak - fatalnie, zero pomysłu na grę
Diaz - zdecydowanie lepiej w środku pomocy i myślę że to powinna być jego pozycja
Boguski - plus za bramkę, minus za pudło z kliku metrów głową, próbował być aktywny ale różnie wychodziło
Paweł Brożek - jak dla mnie słabo, wiem że nie dostawał piłek ale sporo niedokładnych podań kiedy sam próbował rozegrać, a i piłka kilka razy odskakiwała mu od nóg
Zieńczuk - najwięcej narzekania na niego a dzisiaj najlepszy na boisku, przynajmniej próbował coś zrobić
Ćwielong - tak jak Mały, chęci sporo ale trochę chaotyczny
Beto - za krótki występ
Ale i tak znając życie od poniedziałku wszyscy od nowa będziemy wierzyć w mistrzostwo(zresztą ja cały czas wierzę) i w to że Wisła może grać lepiej, taki już jest los kibica.
Odpowiedz cytując
Samoth
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.02.2009, 22:37
Chciałbym podkreślić jeszcze raz. Mentalność graczy nic a nic się nie zmieniła. I tu żadnych cudów się raczej nie spodziewajmy. To, że przed rozpoczęciem rundy trener i niektórzy zawodnicy starali się przekonać nas kibiców, że głęboko wierzy w odniesie sukcesu i w efekcie obronnę tytułu MP, przestało już robić wrażenie na kimkolwiek. Spora część składu jest po prostu "wypalona" i ona już w zasadzie nic szczególnego nie osiągnie ani też nic nowego do gry nie wniesie. Co było w zasięgu ich możliwości (przede wszystkim na krajowym podwórku), to już osiągnęli. Kilku piłkarzom zaglądnęło w oczy widmo zmiany klubu. Rzeczywistość jednak błyskawicznie zweryfikowała tenże stan i w efekcie ich status pozostał bez zmian. Nawet pięćdziesiąt pod rząd przerw zimowych nic w tej drużynie nie zmieni. Zmiana trenera w chwili obecnej również nic nam nie da, jedynie spotęguje organizacyjny bałagan i pogłębi marazm w jakim się znajduje drużyna. Dopóki BC wraz z RN będą kontynuowali swą "chorą politykę transferową" trzymając zarazem łapska na "kurku" z kasą , dopóty o realnych i konkretnych wzmocnieniach możemy zapomnieć !
I tak prawdopodobnie będzie rok za rokiem...
Odpowiedz cytując
Nitrox
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.02.2009, 22:37
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post

3 dni temu połowa z Was:
-wychwałała Skorżę pod niebiosa, dzisiaj: Wina trenera! Brak koncepcji na grę! Za późne zmiany! Wylot!

Nie przyzywczaiłes sie jeszcze do tego Niektórzy tutaj są jak chorogiewki, jak zawieje tak sie ułoży. Bez napinki.

A co do meczu to można sie było tego spodziewac, zawsze Wisełka ma słabe początki rund. Wazne ze nie przegraliśmu. Dzisiaj legła i polonia zgubiły punkty i trzeba trzymać kciuki aby w niedziele tez był remis, i bedzie ok.

Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 27.02.2009, 22:38
Nie skreślajmy jeszcze szans Wisły na mistrza , myślę że tak za 3 kolejki będzie wiadomo co i jak..

A tak podsumowując mecz to:
a) na plus
-Zieńczuk , druga połowa ,Cleber ,
b)na minus
-JIRSAK! , Singlar , 1 połowa
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.02.2009, 22:42
d napisał(a):Wyświetl post
Najgorsze, że trudno mieć do Skorży jakiekolwiek pretensje, najgorsze, że może to być zwyczajne wypalenie się tego zespołu graczy i trenera.

a ja uwazam, ze mozna. Bo jezeli zespol nie ma ZADNEJ koncepcji na kreowanie akcji ofensywnych to jest to wina trenera. To sie ciagnie juz od jakigos czasu. Jezeli strzelimy szybko bramke to gra od razu wyglada inaczej (vide Beitar, Arka).

Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
b)na minus
-JIRSAK! , Singlar , 1 połowa
tak masz racje Jirsak gral zle. Tak samo jak cala reszta, ale to zawsze pierwszym winnym jest Tomek. Przypomne, ze Łobodzinski dostawal wiecej szans w pelnym wymiarze czasowym, a gral rownie slabo.
Ostatnio edytowane przez tylko_na_kilka_dni : 27.02.2009 o godz. 22:55.
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.02.2009, 22:44
wojtek90059 napisał(a):Wyświetl post
Ja Cię bardzo przepraszam, ale opierasz swoją wypowiedź na podstawie budżetu z 2007 roku, kiedy to nie dziwie się, że spółka przynosiła straty, skoro zajęliśmy 8 miejsce w lidze. Z czego miały płynąć te korzyści? Bo ani za sukcesy na krajowym podwórku nie dostaliśmy żadnej kasy (tj.miejsce w lidze, jakąś kase, ale marną ze sprzedaży praw telewizyjnych), ani żadnej choćby za występ w eliminacji LM. Dlatego polecam żyć teraźniejszością, wymienię Ci przychody: dwumecz z Barceloną (duże dochody ze sprzedaży biletów, praw tv i reklam), potem jeszcze TT, gdzie też z pewnością nie było gorzej. Poza tym podpisana umowa z Bet-at-Home, który też solidnie wzmocnił budżet. Teraz też liga pozyskała sponsora. A teraz "odchody": płace dla sztabu szkoleniowego i zawodników i niewiele więcej. W końcu co tu zaliczyć, jak nikogo sensownego nie pozyskaliśmy.
I sądzisz, ze same przychody z meczów przeciwko Barcelonie i TT uzupełnia znacznie budżet klubu? Sponsorzy pojawili się raptem parę dni temu, a my np od roku rzucamy pieniędzmi w Łobodzińskiego, który gra piach odkąd jest w Krakowie, teraz doszedł nam kolejny kosmiczny jak na Polskie warunki kontrakt Garguły, na to też pieniądze trzeba skądś wziąć. A no i przecież mamy w klubie pijawkę Dawidowskiego, Niedzielan niestety też korzyści żadnych nam nie przynosi. Do tego klub systematycznie stara sie wzmacniać- za piłkarzy nie płaci, ale za kontrakty już tak. Co prawda nie są ta pieniądze tak duże jakie otrzymuje Łobo, ale wciąż spore sumki jak znam życie i Wisłę.
I nawet jeśli te straty są mniejsze to wciąż są, świadczy o tym fakt RN nie wyda ani grosza jeśli tylko jest taka możliwość [czyt. po co kupować skoro można poszukać kogoś za darmo] i zapewne dlatego nie kupiliśmy teraz bramkarza, mimo, że jest on potrzebny.

Ogólnie rzecz biorąc chodzi mi o to, że sytuacja finansowa klubu jest dość napięta i zapewne taka pozostanie jest sporą chwilę. Do tego momentu nie oczekiwałbym spektakularnych ruchów transferowych, które miały by zatrząść Polską piłką.

PS. Chcę też zauważyć,że sprzedaliśmy Żurawskiego i Kubę za wcale nie małe pieniądze, a jednak strata w 2006 i 2007 wciąż była pokaźna.
Ostatnio edytowane przez fst : 27.02.2009 o godz. 22:47.
Odpowiedz cytując
akakiusz
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.02.2009, 22:44
Nie chce mi się czytać 16 stron wypocin, napisze więc tylko tyle:

Człowiek ponad 3 miesiące czeka na start ligi, żyje tym co się wokół drużyny dzieje, chodzi na sparingi przy minus 10 stopniach, a skórokopacze i tak wszystko mają w dupie. Przez brak ambicji straciliśmy te punkty...
Zawsze wierni,choć pijani,zawsze z Wisłą - Pakos-Fani
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.02.2009, 22:55
Brawo dla Macieja Skorży, że nadal z uporem trwa przy swojej taktyce, pomimo że nie ma do niej odpowiednich wykonawców. W pierwszej połowie graliśmy bez lewego skrzydła, do tego dochodzą długie crossy grane zupełnie bez sensu. Aż wstyd pomyśleć, że Polonia rozgrywała lepiej piłkę. Ogólnie załamka, bo a razie nie widać żadnej progresji w grze, a przecież zawodnicy znają się jak łyse konie i powinni mieć wiele wariantów rozegrania piłki. Niestety Skorża wydaje się być Danem Petrescu bis, tyle że ten ostatni przynajmniej dawał w dupę piłkarzom, a Maciuś się z nimi głaska. Nie sztuka jest zdobyć mistrza mając Dream Team i przewagę potencjału piłkarskiego. Chwała temu, kto gra dobrze mając skład przeciętny, a pewnie w tej kolejce Śląsk może nas dogonić mając drużynę opartą na drugoligowcach. I jakoś Tarasiewicz nie narzeka, że nie ma wzmocnień tylko robi stałe postępy z grupą, którą posiada. Smutne to wszystko jest niestety.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.02.2009, 22:56
3 miejsce jest nam przeznaczone...:(
nasze "wzmocnienie"-wysoki napastnik (Beto) wchodzi w 86...
Baszczu, Zieńczuk bez nowych umów-jaka motywacja do gry w Wiśle...
Polonia-Legia 0-0 jeszcze możemy się łudzić...
ale nie ma kim zdobyć MP2009
Ostatnio edytowane przez arti : 28.02.2009 o godz. 06:12.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.02.2009, 22:58
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post

3 dni temu połowa z Was:

Zgadzam się z tobą ale ja nie rozumiem dlaczego więc grał, trener nie potrafi ocenić formy zawodnika czy nie miał kogo innego wystawić(myślę że taki Mączyński przynajmniej by powalczył). Po drugie myślę że nawet po kontuzji kilka dokładnych piłek powinien zagrać. Co do trenera to byłem i jestem jego wielkim zwolennikiem, ale trzeba przyznać jest trochę za ostrożny, a i z organizacją gry jest nie najlepiej. Owszem brak rozgrywającego robi swoje ale dzisiaj nawet kontry nie potrafiliśmy wyprowadzić a w pierwszej połowie była okazja. Paniki dużej być nie może bo to pierwszy mecz, ale może to my kibice powinniśmy trochę wstrząsnąć zawodnikami, bo ciągłe śpiewanie nic się nie stało i późniejsze wypowiedzi zawodników że w następnym meczu będzie lepiej skutku nie przynosi.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 27.02.2009, 23:03
Macie jakiś link do kiksu Pawełka z Pierwszej połowy?
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Od: 12.2008

Stary 27.02.2009, 23:11
Chcesz sie dobijać?
Za tydzień na Reymonta, zaczynamy pogoń za Kolejorzem i resztą . Nie ma co peniać, MP 2009 musi być w Krakowie .
Bełchatów ciupnie Lecha i bd dobrze.
Odpowiedz cytując
Szary007
Member

Od: 07.2008

Stary 27.02.2009, 23:12
gromaders napisał(a):Wyświetl post
tym meczem pożegnaliśmy się z mistrzostwem, można podziękować naszym gwiazdom którzy nie potrafili pokonać mocarnej Polonii!! wstyd!!!!!

To co musiało się dziać w Barcelonie po porażce z Espanyol' em ?

Kibice chcieli pewnie zmiany Guardioli, no bo jak mając taki skład można przegrać z ostatnią drużyną ligi?
I to w derbach ! !

Arsenal, też duży klub, ostatnie 3 mecze po 0:0.

A my walczymy w lidze od dwóch lat praktycznie tym samym składem, a raczej piłkarzami z mniej więcej, a może nawet mniejszym,potencjałem.

I nie z byle jakimi skutkami, bo z MP i równorzędną walką w europejskich pucharach z renomowanymi firmami.

I nie mówcie, że Skorża nie umie zmotywować drużyny

No bo jak tu się podnieść po takim 0:4 na Camp Nou ?

Większości drużyn nawet na boisko nie chciałoby się wychodzić.

Miejmy jeszcze głupią nadzieję, że jakiś transfer jest szykowany na koniec tego okienka transferowego, które kończy się w poniedziałek.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 27.02.2009, 23:19
Tylko że ta Barcelona wcześniej rozniosła ileś tam drużyn a my jak byliśmy w dołku tak jesteśmy. Najgorsze jest to że na boisku biegali chyba najlepsi zawodnicy jakich mamy a wyglądało to jak wyglądało. Pocieszające jest że mecz Poloni i Legii też wyglądał kiszkowato
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 27.02.2009, 23:22
Nam brakuje mózgu ,który by tym wszystkim pokierowal ,bo gramy jak dzieci we mgle.Brakuje ofensywnego pomocnika takiego jak Stilic i Murawski czy Roger i Iwanski ,czy chocby Majewski lub Mila. Takim pilkarzem moglby byc oczywiscie Gargula...albo moze ten Ettien ,ale licho wie o co chodzi .Jirsak to sa najgorsze wydane pieniadze w historii Telefoniki chyba.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.02.2009, 23:22
wydaje mi sie,że można zamknąć "Nibylandię..." i Politykę transferową..." wszystko można znaleźć w temacie o dzisiejszym meczu.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
matt_21
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.02.2009, 23:26
Po meczu Legii odzyskałem humor, nie dlatego, że oni też zremisowali i nie straciliśmy dystansu w tabeli, tylko może takie uroki naszej "prawie ekstraklasy", że po przerwie zimowej WSZYSCY grają kiszkę, a to znaczy, że może będzie jakoś lepiej.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.02.2009, 23:27
akakiusz napisał(a):Wyświetl post
Nie chce mi się czytać 16 stron wypocin, napisze więc tylko tyle:

Człowiek ponad 3 miesiące czeka na start ligi, żyje tym co się wokół drużyny dzieje, chodzi na sparingi przy minus 10 stopniach, a skórokopacze i tak wszystko mają w dupie. Przez brak ambicji straciliśmy te punkty...

Brak ambicjii w pierwszej polowie dodam.........w drugiej juz cos im sie chcialo....

Ale dlaczego zespol ktory ma gonic Amike,chce przez zwyciestwo zrownac sie z nimi punktami ,jezdzi na obozy i trenuje sobie w komfortowych warunkach w Hiszpanii ,co chwile slyszymy o wielkiej mobilizacjii i ambicjii .i........

przychodzi pierwszy mecz rundy ,i wyglada jakby im sie biegac nie chcialo....dlaczego?

Naprawde nierozumiem postawy zespolu w pierwszej polowie.Bidna Polonia juz cos tam probowala ,przynjamniej chciala ....

Skorza musia w szatni sie niezle wk****** ,bo dało to chyba do myslenia co poniektorym ale sam fakt martwi,ze znowu widac TO SAMO TE SAME PODEJSCIE i tu nic sie nie zmienilo.

Ja tam nic krakać nie chce,runda dopiero ruszla ,ale z taka mentalnoscia to my zabawe z Legia i Amka o majstra skonczymy szybko jak nam zwyczjnie oni odjada...

Zespol musi miec JAJA,niestety dzis tego nie bylo,mam nadzieje ze to ostatni raz.

P.S Znow nie che krakac ale ten Beto to chyba Kmiecik II.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
leonardomessi
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 27.02.2009, 23:34
hoho napisał(a):Wyświetl post
Nam brakuje mózgu ,który by tym wszystkim pokierowal ,bo gramy jak dzieci we mgle.Brakuje ofensywnego pomocnika takiego jak Stilic i Murawski czy Roger i Iwanski ,czy chocby Majewski lub Mila. Takim pilkarzem moglby byc oczywiscie Gargula...albo moze ten Ettien ,ale licho wie o co chodzi .Jirsak to sa najgorsze wydane pieniadze w historii Telefoniki chyba.
Zgadzam się z tobą.
Jirsak prawdę mówiąc nie jest ofensywnym pomocnikiem. Ofensywny pomocnik rwie się do gry, szuka piłki, wychodzi na pozycję.
Tomek ma problem z psychiką. Nie potrafi być liderem. Taki już po prostu jest. Klub piłkarski nie jest przychodnią psychologiczną i nie zmieni tego.

PS. Murawski też nie jest ofensywnym pomocnikiem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.02.2009, 23:48
arti napisał(a):Wyświetl post
Baszczu, Zieńczuk bez nowych umów-jaka motywacja do gry...
Jaka motywacja?

Nowy kontrakt(niekoniecznie u nas)!
Jakoś Zieńczukowi dzisiaj "chciało się chcieć"(wnioskuję po opisach).
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów