The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2009, 19:48
żałosny ten start, choć mogło być bardziej tragicznie.
Tak czy tak lepiej opanować negatywne emocje, choć cieszyć się nie ma z czego.

Zobaczymy, jak się kolejka ułoży i od poniedziałku znowu zaczniemy wierzyć. .
Taka dusza kibica.

Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 27.02.2009, 19:49
djjamajczyk napisał(a):Wyświetl post
Więc nich Ci co mieli przyjemność lub i nie widzieć mecz oświecą mnie którzy z naszych zagrali najgorzej ? Kto zawiódł?
przyjemność przyjemnościął,cały zespół zagrałsłabo,były wyjątki wg.mnie Małecki,Zieńczuk,Głowacki,Cleber,nie ma kogo wyróżniać zbytnio,oglądniesz jutro powtórkę to myślę,że dojdziesz do tego samego wniosku.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

wojtek90059 napisał(a):Wyświetl post
Może dzięki temu ktoś w radzie nadzorczej sięgnie po rozum do głowy i uda się jeszcze jakiegoś gracza zakontraktować. Z taką grą to o mistrzostwie możemy z całą pewnością zapomnieć. Dzisiaj niech wygra Polonia, żeby nam Legia nie odjechała, bo szybko się zacznie, a jeszcze szybciej skończy z wiosenną przygodą naszych kopaczy.
A za co chcesz kolejnego piłkarza zakontraktować? I o ile faktycznie w 1 połowie gra wyglądała marnie, tak w 2 spokojnie mogliśmy wpakować kolejne 2 bramki [choćby sytuacja po dośrodkowaniu Małeckiego na głowę Boguskiego]. Drugą połowę kontrolowaliśmy, prowadziliśmy grę, a Polonia ograniczała sie do gry z kontry. Zabrakło już tradycyjnie skuteczności i może trochę szczęścia.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Nie no to jest paranoja. Ile my sobie musimy stworzyć sytuacji żeby strzelić o JEDNĄ bramkę więcej niż przeciwnik. krew mnie zaleje przy nic kiedyś.

PS.Karny w 54 minucie swoją drogą...
Odpowiedz cytując
Philips_Zaspa
Member

Od: 03.2008

Dobra za tydzień z Polonią Warszawa trzeba zamazać falstart z Bytomia. Kibice muszą wymusić na piłkarzach więcej zaangażowania, bo tak to chlopaki zapominaja, że grają w Wiśle Kraków.
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !

Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.02.2009, 19:51
Nie wiem kiedy do naszych gwiazd dojdzie fakt że bez biegania nie da się meczu wygrać, zlali pierwsze 45 min. a na wygranie z ambitną Polonią podczas jednej połowy są za rzadcy...Jedyny co cieszy to występ Zienia, powinien rozpocząć w następnym meczu.
Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Od: 07.2007

grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
heh jak sie nie wygrawa meczu z druzyna taka jak Polonia Bytom to ciezko mi przychodzi o optymizm...
pamietasz 2 sezony wstecz? tam po meczu z Arka tez bylo mowione ze to tylko niefart ze stracilismy punkty.. a skonczyło sie... no wlasnie
0 gry 0 zaangazowania 0 pomysłu....
Żyj teraźniejszością. A, że jest jaka jest to nie ma co od razu wylewać takich żali Poczekajmy kilka meczy i dopiero można oceniać piłkarzy,trenera itp..
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Gramy z Polonia W. ,Slaskiem i Belchatowem o 3cie miejsce inie gadajcie ze o cos wiecej.Pierwsza polowa to byla masakra,po interwencji Pawelka powinno byc 0-1.W 2 polowie gdyby nie kiks obroncow Bytomia nawet by remisu nie bylo.Po dzisiejszym meczu co pokazali Piotr Brozek , Diaz , Jirsak to slow brakowalo .Polonia lepiej motorycznie przygotowana do sezonuu. Bahr t ochyba nie jest specjalista klasowy.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

No po tym meczu miałem wrażenie że jest runda jesienna
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Janusz13
Member

Od: 02.2009

Z gówna bata nie ukręcisz. Z Brożkiem i Boguskim to my daleko nie zajdziemy. Ogólnie cierpimy na to samo co w poprzedniej rundzie czyli brak klasowych zawodników w ofensywie.
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.02.2009, 19:52
W gruncie rzeczy Wisła zagrała z Polonią nie gorzej niż Lech, a biorąc pod uwagę wynik na pewno lepiej niż Legia. Bytom dobrze sobie radzi z ekipami z czołówki. Punkty trzeba odrobić w innych meczach.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Wielu wierzy, ze mamy świetnego trenera tylko niewiadomo dlaczego drużyna nic nie gra.
Bo mamy słabą pomoc. Nasi pomocnicy nie mają kreatywności, dryblingu, strzału i podania. Skorża 25 letnich chłopów nie nauczy nagle grać w piłke.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Tobi1906
Senior Member

Od: 05.2004

Slabiutko to wygladalo.

bardzo dobra gra i waleczny Zieńczuk to on rozruszał zespół w 2 połowie. Dziwne ze chcą sie pozbyc zawiodnika ktory jest wg. Mnie najlepszy w meczu.

Jak to mówią Pierwsze śliwki robaczywki...

Oby za tydzien z Polonia było lepiej..
Odpowiedz cytując
kot_dżinks
Member

Od: 08.2008

Stary 27.02.2009, 19:53
''Wisła musi teraz strzelić jakąś bramkę, by dopisać sobie choćby punkt w ligowej tabeli'' - nie chcę więcej tego słyszeć(przynajmniej nie z drużynami pokroju Polonii Bytom). Druga połowa była niezła w naszym wykonaniu, ale co można powiedzieć o tej pierwszej?!
Gdyby nie człapali przez pierwsze 45 minut tylko grali jak w drugiej odsłonie to powinniśmy wygrać.
Z gamoniami punkty tracimy, a z gamoniami się majstra zdobywa.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

i przez takie pobłażanie nie mamy wzmocnień.. "a bo w 2 połowie było lepiej..." co to da trzeba nam świeżej krwi ciągle ten sam skład wychodzi
żałuję że z Felixem nie podpisaliśmy kontraktu ..

obyśmy szybko załapali ten dobry rytm i szli w górę tabeli

Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Od: 07.2008

Jedziemy do Bytomia, walczymy o mistrza i co ? Przez pierwszą połowę stoimy Los jest sprawiedliwy. Kto jest temu winien że w pierwszym meczu odpadamy w walce o mistrza po meczu z jednymi z największych cieniaków ligi przy 4 tysiącach kibiców pod wielką presją na wyjeździe?

Piotr Brożek- oczy z amoku. Jak spojrzycie na niego na meczu- jakby się naćpał. Koleś nie wie o co gra?
Trener Skorża- Diaz na lewej pomocy- mieliśmy to przez całą poprzednią rundę. Czy ten trener ma jakiś rozum zaczynają się zastanawiać kibice.
Paweł Brożek="czekamy na piłkę"
Boguski="lalusie" poprawimy fryzurę nie bluźnimy i coś wpadnie na 1:1 jak popełnią błąd Leo wypatrzy
Singlar "jestem cieńki ale nie zauważycie" Peter skała.

Cóż oprócz tego kiksu to najlepszy był Pawełek, w 2 połowie naprawdę udane interwencje.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.02.2009, 19:54
Pawełek w normie, czyli 2 razy został przelobowany, na szczęscie napastnicy Polonii nie potrafią prosto kopnąć piłki. Kiedy Boguski nie trafił z 5 metrów głowa na pustą bramke powiedziałem że to była piłka meczowa - nie pomyliłem sie, za chwile poszła akcja Bytomian i po ptokach. Gdyby nie prezent od ich obrony to nawet 1 pkt bysmy nie zdobyli. A najlepsze jest to że Ci którzy wyrózniali sie w sparingach dzisiaj zagrali tragicznie. Po co gra Sobolewski skoro widać że odstawia noge i nie ma jeszcze siły na 90 min. Brożek przeszedl koło meczu, Diaz beznadziejny w środku. Zienczuk skreślony przez wszystkich był chyba najlepszy na boisku... to cały komentarz do tego meczu. Beto wprowadzony o 20 minut za pozno, po co wpuszczac piłkarza który ma podobno grac tyłem do bramki jak mamy 4 minuty do konca meczu?...
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

bla, bla, bla
trzeba sie powoli przyzwyczajac, ze w tym roku nie bedzie mistrza.
zespol jest jaki jest, graja jak graja i ****.
jestesmy kibicami Wisly, pieprzyc wyniki i grajkow bez ambicji.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Od: 11.2002

najgorsze w tym wszystkim nie ujmując polonii to jak można grac z takimi patałachami jak równy z równym?! Gdzie tu widać różnice ? Ale gwiazdorstwo w pełni kto jaka fryzura kto jaki tatuaż DRAMAT!!! I jedni i drudzy kopią się po czołach i nic zero kupa duża śmierdząca a nie ekstraklasa
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Janusz13 napisał(a):Wyświetl post
Z gówna bata nie ukręcisz. Z Brożkiem i Boguskim to my daleko nie zajdziemy. Ogólnie cierpimy na to samo co w poprzedniej rundzie czyli brak klasowych zawodników w ofensywie.
Oj, nie tak ostro. Ale fakt, że brakuje skrzydłowych i partnera dla Brożka.
Wg mnie z Polonią Boguski powinien zagrać na lewym skrzydle, by wspomóc pomocników, w środku rozbijający Marcelo z Sobolem, a w ataku Beto. Skoro już gramy na długie piłki, to niech będzie ktoś, kto je zacznie do Brożka odgrywać. Paweł nie może za każdą ganiać na zapalenie płuc, bo później zawodzi w ataku.
..
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Philips_Zaspa napisał(a):Wyświetl post
Dobra za tydzień z Polonią Warszawa trzeba zamazać falstart z Bytomia.
z taką grą to pewnie i z Lecha w PP
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.02.2009, 19:55
Mecz był jaki był każdy widział ....

Zostawiam was z żalami,popłaczcie sobie,po.......cie,posrajcie ,na nic sensownego nie liczę a nerwów też nie mam zamiaru tracić .

Aloha
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Za dużo świeżej krwi naraz. Nowych trzeba wprowadzać powoli. Cwielong po wybitnej grze w Ruchu powinien wejść w następnym meczu. Beto mógł wejść tylko do autokaru. Skład z poprzedniej rundy to i gra taka sama. Ja tam wierzę że mistrza jeszcze ugramy.

PS.Uwierzcie że Beto to nie jest (Be)Beto co nawet zauważył zwykle pijany Iwan.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

hoho napisał(a):Wyświetl post
Gramy z Polonia W. ,Slaskiem i Belchatowem o 3cie miejsce inie gadajcie ze o cos wiecej
A w przyszłym roku o środek tabeli, a za 2 lata już walka o utrzymanie?
Pierwszy mecz w rundzie nam sie nie udał, a pozostaje jeszcze 12 (?) kolejek do zakończenia. Dzisiaj punkty straciliśmy my, jutro może stracić Lech, Legia i cała reszta. Dzisiejszy wynik zawdzięczamy sami sobie, a dokładniej naszej nieskuteczności- niestety po raz kolejny już.
Odpowiedz cytując
palon
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 27.02.2009, 19:56
Watts napisał(a):Wyświetl post
Szmaty bez ambicji U.......ić s****ym synom pensje, bo tego już za wiele
Doszedłeś już do siebie dziecko?
Jak tak to przemyśl co napisałeś i przeproś.
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
Odpowiedz cytując
matt_21
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.02.2009, 19:57
to pograli !!! W pierwszej połowie Wisła zepchnięta do obrony przez Polonię, którą rok temu pykaliśmy 4:0, a wszelkie kontry Wisły rozgrywane tempem żółwia !!! Druga połowa lepiej, Zieńczuk pozytywnie podziałał, ale brak skuteczności, bramka dla nas to tak w prezencie. To teraz oby w derbach Warszawy był remis, bo jak nie to ktoś nam odjedzie w tabeli.
Odpowiedz cytując
wojtek90059
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.02.2009, 19:59
fst napisał(a):Wyświetl post
A za co chcesz kolejnego piłkarza zakontraktować? I o ile faktycznie w 1 połowie gra wyglądała marnie, tak w 2 spokojnie mogliśmy wpakować kolejne 2 bramki [choćby sytuacja po dośrodkowaniu Małeckiego na głowę Boguskiego]. Drugą połowę kontrolowaliśmy, prowadziliśmy grę, a Polonia ograniczała sie do gry z kontry. Zabrakło już tradycyjnie skuteczności i może trochę szczęścia.
Ja już nie wiem co się z tym klubem dzieje, zero pomysłu na grę, organizację, transfery. Czy oni są tacy tępi, że myślą, że MP zdobywa się ot tak? Moim zdaniem taka jest mentalność w naszym klubie, za dużo mistrzostw i sukcesów w ostatnim 10-leciu było. Mimo, że wierze w pomyślne zakończenie, to nie uważacie, że lepiej znowu odstawić szopkę w postaci 8 miejsca i znowu może ktoś ruszy tym zakutym mózgiem? Jakoś wtedy była kasa nagle na zatrudnienie Diaza, Łobo itp. Wiem, że niektóre transfery z tamtych to niewypały, ale wtedy 4/5 forum sikała z zachwytu.
Odpowiedz cytując
fantom chicago
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 27.02.2009, 20:01
Piszcie co chcecie ,ale widac jak na dloni , ze brak srodkowego ofensywnego pomocnika jest az zanadto widoczny.Prawda jest , ze Zieniu byl najlepszym zawodnikiem Wisly na boisku , ale az sie prosilo aby zmienic w przerwie pol skladu i dac pograc mlodym- na pewno by nie odpuscili i gryzliby trawe do konca.Remis z Bytomiem - to nie remis , to porazka a to , ze zdobylismy jeden punkt?Mysle , ze przede wszystkim stracilismy dwa...
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 27.02.2009, 20:04
Kolejne dwa punkty w plecy. W Warszawie będą się lać, że już na "dzień dobry" jesteśmy kolejne punkty do tyłu. Teraz nie wiadomo, czy lepsze dla nas zwycięstwo Polonii, czy może remis. Ale tak czy inaczej, jeśli się samemu punktów nie zdobywa, wtedy trudno liczyć na innych. :-(

Zdziwiły mnie późne reakcje Skorży na wydarzenia na boisku. Co mógł zrobić Beto przez 4-7 minut? A jeśli środek pomocy grał tak słabo, czemu pan Maciej nie wstawił tam Marcelo? Pytań jest coraz więcej. Dlaczego do k*** n*** nie kupiono tego słowackiego bramkarza za 200 tys., skoro Pawełek przyprawia o rozpacz swymi zagraniami? Może niech Jacek Bednarz szoruje póki jeszcze czas do Ruzemboroka i spróbuje raz jeszcze kogoś pozyskać tak "last minute"? Bo marnie widzę wiosnę w naszym wykonaniu, a z silnymi rywalami jeszcze nie graliśmy.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.02.2009, 20:05
proszę, nie mówcie, że gra Wisły w drugiej połowie była lepsza. W przekroju całego meczu nie było widać różnicy między nami a Polonią Bytom. POLONIĄ BYTOM!

Żadnej, absolutnie żadnej koncepcji na grę. I za to odpowiada trener,a nie gracze, nawet gdybyśmy kupili Christiono Ronaldo. Tu nie chodzi o wzmocnienia, bo graczy mam takich, że spacerkiem 3-0 powinno być dziś dla nas. Trener wg mnie nie wie jak poustawiać zespoł, jak mają grać. Długie piłki do przodu i a nuż się uda - co to za taktyka?
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów