The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.02.2009, 22:44
Jirsak powinnien rozegrać kilka spotkań a nie 2 razy gra raz nie.Jak tu ustawbilizować formę?Ja jednak wierze i w niego i w innych naszych zawodników których wiele osób już skreśliłoJeśli u nas im nie wyjdzie to mam nadzieje że znajdą sobie jakiś niezły klub w którym będą grać.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.02.2009, 23:00
martinius028 napisał(a):Wyświetl post
Jirsak powinnien rozegrać kilka spotkań a nie 2 razy gra raz nie.Jak tu ustawbilizować formę?Ja jednak wierze i w niego i w innych naszych zawodników których wiele osób już skreśliłoJeśli u nas im nie wyjdzie to mam nadzieje że znajdą sobie jakiś niezły klub w którym będą grać.
w 100% się z Tobą zgodze..
piłkarz ktory dostaje szanse gry na np 15-20 nic zazwyczaj nie pokaze.. ( a tak najczesciej grywał Jirsak.. jako zmiennik Cantoro) zwlaczcza niesmialy chłopak jakim jest Jirsak..
wiem to z wlasnego doswiadczenia. inaczej sie gra mecz zaczynajac od poczatku, czujac pewnosc.. i mysle własnie ze Tomasowi jest badzo potrzebana ta pewnosc i zaufanie trenera..
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 26.02.2009, 00:13
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
w 100% się z Tobą zgodze..
piłkarz ktory dostaje szanse gry na np 15-20 nic zazwyczaj nie pokaze.. ( a tak najczesciej grywał Jirsak.. jako zmiennik Cantoro) zwlaczcza niesmialy chłopak jakim jest Jirsak..
wiem to z wlasnego doswiadczenia. inaczej sie gra mecz zaczynajac od poczatku, czujac pewnosc.. i mysle własnie ze Tomasowi jest badzo potrzebana ta pewnosc i zaufanie trenera..
a Cantoro odwrotnie, jemu brak tej niepewności
Odpowiedz cytując
travcka
Member

Od: 02.2003

Stary 26.02.2009, 09:56
Witam!

Czy posiada ktos moze zdjecia Macka Zurawskiego i Arka Glowackiego jak byli zawodnikami Lecha? To samo tyczy sie Baszcza z Ruchu i Kosy z Gornika.

z gory dzieki
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Od: 12.2008

Stary 26.02.2009, 10:12
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...zlosc-clebera/
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 26.02.2009, 11:04
Clebera nalezy zostawic w klubie jako trenera mlodziezy. Jest profesjonalistą, nie pije, nie wloczy sie po klubach, ma rodzine i daje dobry przyklad innym. A poza tym to dobry lep na innych brazylijczyków.
Odpowiedz cytując
bigi333
Senior Member

Stary 26.02.2009, 11:06
Tylko ze on jeszcze "nie do końca" umie język polski, a do pracy z młodzieżą to chyba podstawa...
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto

...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę...

KLIKAJ TUTAJ CODZIENNIE
W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund

Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 26.02.2009, 13:44
bigi333 napisał(a):Wyświetl post
Tylko ze on jeszcze "nie do końca" umie język polski, a do pracy z młodzieżą to chyba podstawa...
Niekoniecznie, spojrz na to w druga strone. Mlodzi tak czy tak beda sie musieli nauczyc "obcego" jezyka. Fajnie byloby jakby zostal trenerem mlodziezy
Odpowiedz cytując
zimka
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 26.02.2009, 23:14
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=20351

o Boguskim

Atuty: ruchliwość, kreatywność, gra zespołowa
Wady: niestabilna forma, gra indywidualna, wytrzymałość

ktoś wytłumaczy?
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 26.02.2009, 23:22
mic napisał(a):Wyświetl post
Niekoniecznie, spojrz na to w druga strone. Mlodzi tak czy tak beda sie musieli nauczyc "obcego" jezyka. Fajnie byloby jakby zostal trenerem mlodziezy
Niech najpierw w piłkę się grać nauczą
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 26.02.2009, 23:23
Cytat:
o Boguskim

Atuty: ruchliwość, kreatywność, gra zespołowa
Wady: niestabilna forma, gra indywidualna, wytrzymałość

ktoś wytłumaczy?
Chodzi o to, że kiedy jest potrzebny jakiś indywidualny drybling lub inne tego typu zagranie, wzięcie ciężaru gry na siebie Boguski zawodzi. A to że kiedy trzeba grać zespołowo to gra, nie trzeba tłumaczyć
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 26.02.2009, 23:35
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Niech najpierw w piłkę się grać nauczą
przeciez od tego jest trener
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 26.02.2009, 23:38
Chodzi o to że nie o język chodzi. Bez komunikacji Cleber ich niczego nie nauczy. A poza tym, jakbym był Brazylijczykiem to nie chciałoby mi się w Polsce zostawać.
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.02.2009, 10:39
Ktoś coś wie co z Gargułą. Jakie więzadła stwierdzili uszkodzone podczas artroskopii i jak poszedł zabieg
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 28.02.2009, 21:56
Dołączam się do pytania powyżej. Operacja Łukasza miała być w piątek, teraz jest sobota wieczór i kompletna cisza w tym temacie. Co z jego więzadłami, czy tylko to przednie jest uszkodzone? Odwiedziłem chyba z 5 czy 6 wiślackich stron i nic nie znalazłem. To jakaś tajemnica może? Bo po wczorajszym "super-występie" naszych kopaczy coraz bardziej widać brak rozgrywającego i szybszy (niż jesienią) powrót Łukasza byłby dla Wisełki zbawienny. So, what's going on?
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.02.2009, 22:07
Jak wygląda stan zdrowotny zawodników po ostatnim meczu?

Paweł Brożek kontuzja i Junior lekki uraz kolana. Paweł ma jakiś problem ze stawem skokowym i zobaczymy czy będzie mógł grać w najbliższych meczach. Jeśli chodzi o Juniora to wygląda na to, że wystąpi w następnym spotkaniu. Czego bardzo bym sobie życzył. Jeszcze nie mam informacji od lekarza, ale nie wydaje się aby to była poważna kontuzja.

SKWK

Jak Brożek nam wypadnie na kilka najblizszych spotkań to będzie nieciekawie.... Lech, Polonia,GKS,Cracovia,Lech.....
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.03.2009, 07:24
ciekawe co z Gargułą
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.03.2009, 08:08
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Jak wygląda stan zdrowotny zawodników po ostatnim meczu?

Paweł Brożek kontuzja i Junior lekki uraz kolana. Paweł ma jakiś problem ze stawem skokowym i zobaczymy czy będzie mógł grać w najbliższych meczach. Jeśli chodzi o Juniora to wygląda na to, że wystąpi w następnym spotkaniu. Czego bardzo bym sobie życzył. Jeszcze nie mam informacji od lekarza, ale nie wydaje się aby to była poważna kontuzja.

SKWK

Jak Brożek nam wypadnie na kilka najblizszych spotkań to będzie nieciekawie.... Lech, Polonia,GKS,Cracovia,Lech.....
no to leżymy. W tej sytuacji - Marcelo do ataku! Będzie zgrywał piłki Rafałowi i a nuż...
Nasza "polityka transferowa" przynosi już pierwsze rezultaty, ale to dopiero początek zjazdu...
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 01.03.2009, 18:24
Pomału wcale nie jestem taki pewny czy Brozio nie zagra - nigdzie nie jest powiedziane że na pewno że lekarz już atorytatywnie się wypowiedział. Bardziej mi to wygląda na zasłonę dymną.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.03.2009, 17:54
Pawełek zaskoczony, że Polonii się chciało

http://ekstraklasa.wp.pl/wid,1089939...7992&_ticrsn=3
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 02.03.2009, 18:04
Dziś w PZU na Dunajewskiego spotkałem Dawida. Ciekawe czy ubezpieczał nowy kontrakt?
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.03.2009, 19:47
leszekm napisał(a):Wyświetl post
Pawełek zaskoczony, że Polonii się chciało

http://ekstraklasa.wp.pl/wid,1089939...7992&_ticrsn=3
Ale zwróćcie uwagę, jak w jednym zdaniu wypowiada dwie sprzeczne ze sobą teorie :

"No to pewnie Polonia czymś Was zaskoczyła.
Zaangażowaniem. Oni w każdym meczu zostawiają serce na boisku."

Jak można kogoś czymś zaskoczyć, skoro robi się to w każdym meczu?
Straszne głupoty gada.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 02.03.2009, 20:02
spirit napisał(a):Wyświetl post
Ale zwróćcie uwagę, jak w jednym zdaniu wypowiada dwie sprzeczne ze sobą teorie :

"No to pewnie Polonia czymś Was zaskoczyła.
Zaangażowaniem. Oni w każdym meczu zostawiają serce na boisku."

Jak można kogoś czymś zaskoczyć, skoro robi się to w każdym meczu?
Straszne głupoty gada.
Paradoksalnie rzezc ujmując Nasi zaskoczyli ich i nas tym samym...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.03.2009, 20:03
Już pomijając fakt, że sam sobie zaprzeczył to... akurat żeby nie dorównywać komuś zaangażowaniem to na prawdę trzeba tego chcieć, a Pawełek w obecnej sytuacji powinien być ostatni w kolejce "mniej zaangażowanych". Nie dość, że walczy o mistrza to jeszcze toczy walkę o swoją przyszłość w bramce, bo jeśli dalej będzie zawalał bramki z taka częstotliwością to nic nie będzie stało na przeszkodzie żeby do bramki wskoczył Cebanu- nawet jeśli nie będzie bronił podobnych baboli, to przynajmniej zacznie zdobywać doświadczenie i ogranie co w efekcie może wyeliminować pierwotne błędy.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.03.2009, 00:09
Mariusz Pawełek: Zaskoczyli nas zaangażowaniem
Cytat:
Zlekceważyliście Polonię?

Nie na tyle, żeby tutaj przegrać.

Nie na tyle? Czyli zlekceważyliście.
Nie, nie... Źle się wyraziłem. Ale rzeczywiście, przespaliśmy pierwszą połowę. Nie wiem co się z nami działo. Na drugą wyszliśmy dużo bardziej zmotywowani.

No to pewnie Polonia czymś Was zaskoczyła.

Zaangażowaniem. Oni w każdym meczu zostawiają serce na boisku.

Zaraz pewnie Pan jeszcze doda, że nie ma już słabych rywali.

Ale taka jest prawda. Liga się wyrównała.

Jeśli dalej będziecie grać tak jak w Bytomiu, to w następnym sezonie puchary zobaczy Pan tylko w telewizorze.

Ja mocno wierzę, że do końca będziemy się liczyć w walce o mistrzostwo.

Ale może się zdarzyć, że droga do Europy będzie wiodła jedynie przez Puchar Polski.

Niech nikt nas jeszcze nie skreśla. Zresztą każde rozgrywki traktujemy bardzo poważnie. Celów nie zmieniliśmy. Gramy o wszystko.
Czyli w środę Wisła zatrzyma poznańską lokomotywę?
Bardzo bym chciał, ale wiem, że będzie ciężko.

Więcej w "Gazecie Krakowskiej". Z Mariuszem Pawełkiem rozmawiał Łukasz Madej.

Brawo Mario!!!Kolejna super wypowiedz ,prawie tak samo jak Piotra Brozka

Ja sie tylko chce zapytac czym tak Polonia miala was zaskoczyc,jakie nie zaangazowaniem i gryzieniem trawyWidac bylo ze im sie chcialo w odróznienu od was.

Jak niedoceniacie swojego zawodu,to proponuje niech was Skorza zabierze do Telefoniki na pól etatu wtedy zobaczycie co to znaczy ciezka praca za 1500 zl ,bo najwyrazniej nie zdajceice sobie sprawy z tego co macie.

Oj Dan by sie wam przydał,on by juz was poustawiał.

No ale ze chcial zeby bylo normalnie,a wam to przeszkadzało to sie trzeba go bylo pozbyc,no i wam sie udało.

A z takim podejsciem to wogole mozecie sobie majsta odpuscic,niezaslugujecie na niego.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 03.03.2009 o godz. 00:11.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 03.03.2009, 08:39
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

****a.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 03.03.2009, 08:44
Drugi Niedzielan.Zamiast kontuzjogennego Garguły i słabego Jirsaka to trzeba było ściagnąc z Lubina Iwańskiego
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Od: 02.2009

Stary 03.03.2009, 08:46
AYALA napisał(a):Wyświetl post
zamiast w kontuzjogennego Gargułe i słabego Jirsaka to trzeba było ściagnąc z Lubina Iwańskiego.
Popieram . Wzieliśmy z Lubina nie tego piłkarza , którego trzeba było......
Ja jednak wierzę nadal ,że to nie będzie aż tak grozne i że szybciej wróci do pełnej sprawności ! Walcz Łukasz !
Proponuje aby jutro z trybun rozniósł się okrzyk : Łukasz Garguła !

Niech chłopak wie ,że go potrzebujemy !
Ostatnio edytowane przez Wiślak1994 : 03.03.2009 o godz. 08:52.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.03.2009, 10:01
Niezłego kalekę kupiliśmy. Nic z gościa nie będzie, bo ja nie mogę zrozumieć jak można doznać tak poważnej kontuzji, wykluczającej z gry na 8 miesięcy, przy prostym lądowaniu na nogę. Żadnego starcia z przeciwnikiem.. to mi się po prostu w głowie nie mieści.
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 03.03.2009, 10:45
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Niezłego kalekę kupiliśmy. Nic z gościa nie będzie, bo ja nie mogę zrozumieć jak można doznać tak poważnej kontuzji, wykluczającej z gry na 8 miesięcy, przy prostym lądowaniu na nogę. Żadnego starcia z przeciwnikiem.. to mi się po prostu w głowie nie mieści.
Mało wiesz o życiu chłopcze. Po 13 latach gry w piłkę w seniorach ( ok 16 lat w ogóle) doznałem podobnej kontuzji w jesieni (uszkodzone poważnie więzadło krzyżowe przednie, pęknięcia łękotki, uszkodzenie chrząstki stawowej i wiele innych jeszcze "drobnych" urazów). Kontuzja bez udziału nikogo (!) po prostu chciałem kopnąć piłkę na ok 120 cm od ziemi. W przeszłości nigdy nie miałem żadnej kontuzji, NIGDY nie opuściłem boiska z powodu choćby najmniejszego urazu. Też nazwiesz mnie kaleką? Mnie ta kontuzja wyklucza z gry w piłkę do końca życia tylko dlatego, że mnie po prostu nie stać na opiekę zdrowotną taka jak ma Łukasz. Więc te 8 miesięcy po takim urazie to jest TYLKO 8 a nie AŻ 8. Nie życzę Ci czegoś podobnego ale chciałbym zobaczyć Twoją minę jak na pytanie jaka jest szansa byś jeszcze zagrał w piłkę lekarz Ci odpowiada, że najlepiej jakbyś zmienił dyscyplinę np na szachy. Ja to przeżyłem 2 tygodnie temu i nie życzę tego nikomu. Zastanówcie się 10 razy zanim napiszecie cokolwiek o kontuzjach bo jeśli ona dopadnie Was to radykalnie zmienicie zdanie w tym temacie. Bez napinki
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów