The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.02.2009, 15:32
Testowani w Legii Andrejew i ten drugi z Afryki jednak okazali sie za slabi. Bardzo dobrze bo jak kontuzji dozna Chinyama to leżą i kwiczą.
Odpowiedz cytując
jgw
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 25.02.2009, 16:26
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Testowani w Legii Andrejew i ten drugi z Afryki jednak okazali sie za slabi. Bardzo dobrze bo jak kontuzji dozna Chinyama to leżą i kwiczą.
Mają jeszcze Paluchowskiego..
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 25.02.2009, 16:36
chyba ciężar strzelania bramek spadnie u Wojskowych na bardzo kreatywnych pomocników jak Giza,Roger,Iwański,Borysiuk , Rybus czy nowy Ostrowski co wkręcił Wisełce bramke we Wrocku.O Legie bym sie nie martwił, na pewno beda walczyli o mistrza do końca.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 25.02.2009, 16:39
szczerze polecam : Pamiętnik Andriejewa po testach w Legii

Poniedziałek. Przyjazd do Warszawy i dzień pierwszy testów. Na ten dzień zaplanowano ćwiczenia na siłowni. Nie jestem wielki, może podniosę troszkę więcej niż Messi, ale na pewno nie tyle, co ten wielki murzyn z Legii. Ale chyba nie o to w piłce chodzi? W każdym razie dźwigam te ciężary i dźwigam. Zrobiłem też 200 brzuszków. Niektórzy się ze mnie śmieją, że chuchro ze mnie, a ja wciąż czekam, aż dadzą mi piłkę.

Wtorek. Dzisiaj zagraliśmy sparing z młodymi piłkarzami Legii. Od rana cieszyłem się na ten występ, ale niestety - nikt nie podał mi piłki. Kilka razy tylko przefrunęła mi nad głową, ale przecież gdzie ja i gra głową? Tak naprawdę to przesadziłem, że nikt mi nie podał piłki. Ze trzy razy ją miałem, ale nie za bardzo coś mogłem zrobić. No i warunki do gry fatalne. Ale w następnych dniach będzie lepiej!

Środa. Siatkonoga. Znowu nikt ze mną nie gadał. I nawet na siatkonodze specjalnie mi nie podawał. Dopiero potem przyszedł do mnie dyrektor sportowy i powiedział, że mogę wracać do siebie, bo jestem za słaby. Powiedziałem, że jak chcą, to mógłbym pokazać, jak gram w piłkę (bo do tej pory nie miałem okazji), ale ten pan powiedział mi, że już i tak za długo tu byłem. Odstrzelono nie tylko mnie. Jeszcze jakiegoś murzyna, który podobno testowany był przez dwa miesiące. Wow, nieźle. Dwa miesiące trzymali gościa i na koniec powiedzieli mu, że nie umie grać. To ja już wolę te moje testy

zródło: weszło.com
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.02.2009, 16:58
^^ cudo

mam nadzieję, że u nas takich jaj nie robią.

Odpowiedz cytując
tomaszek67
Member

Od: 01.2009

Stary 25.02.2009, 17:12
Choto z powodu kontuzji wypada na 2 tygodnie.
http://legia.net/wiadomosci,32752_Kt...1pi_Choto.html
Odpowiedz cytując
sndr
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 25.02.2009, 17:24
Za slasknet.com

Cytat:
Tarasiewicz: Mam kilka propozycji z Polski i zagranicy
To byłby hit wiosny. A raczej klops ze strony działaczy WKS-u. Trenerowi Ryszardowi Tarasiewiczowi kończy się kontrakt i do tej pory nie zaproponowano mu nowego. Szkoleniowiec wrocławian nie kryje, że jeżeli w najbliższym czasie nie dojdzie do podpisania nowej, minimum trzyletniej umowy, zaakceptuje inną ofertę, których mu nie brakuje. Poniżej wywiad „Przeglądu Sportowego” z trenerem Śląska.

PRZEGLĄD SPORTOWY: Po udanej rundzie jesiennej wydawało się, że przedłużenie pańskiej umowy ze Śląskiem jest oczywistością. Tymczasem wiosna za pasem, pana kontrakt wygasa za pół roku, a nowego pan nadal nie podpisał. Tarasiewicz nie chce, bo kuszą go mocniejsze kluby, czy też z drugiej strony nie ma woli dalszej współpracy, bo wchodzi Solorz i może zechcieć trenera z wyższej półki?
RYSZARD TARASIEWICZ: Śląsk jest i będzie dla mnie priorytetowym klubem, ale jeśli w ciągu dwóch tygodni nie będzie załatwiona sprawa mojej dalszej pracy we Wrocławiu, to może być za późno na rozmowy ze mną.

PS: To znaczy, że są inni chętni na pana usługi.
Jest kilka ofert.

PS: Od kogo? Kluby z czołówki mają zaklepanych trenerów na następny sezon. W czerwcu wygasa jedynie umowa Franciszka Smudy z Lechem.
O nazwach nie będę mówił. Mam propozycje z Polski i z zagranicy. Ale nie po to wróciłem do kraju po kilkunastu latach pobytu na obczyźnie, by znowu układać sobie gdzieś na obczyźnie życie od nowa.

PS: A nie jest tak, że mówiąc o ofertach z innych zespołów chciałby, pan ugrać lepsze warunki w Śląsku?
Nie. Stawiam sprawę jasno: mam pewne propozycje i ograniczony czas, żeby się określić. Z kolei prezes Śląska Piotr Waśniewski też ma związane ręce, bo przecież lada dzień do klubu ma wejść Zygmunt Solorz i nie wiadomo dokładnie, kto będzie rządził Śląskiem. Rozumiem to doskonale i mogę trochę poczekać. Ale na pewno nie w nieskończoność. Jeśli ktoś z decydentów myśli, że skoro Tarasiewicz to dziecko Wrocławia i można usiąść do rozmów z nim w maju, bo i tak zgodzi się na wszystko, to się myli.

PS: Są jakieś warunki, które Śląsk musi spełnić, żeby pana zatrzymać?
Nie chcę, żeby zostało to odebrane jako szantaż z mojej strony, bo nie do mnie należy wykonanie pierwszego ruchu, ale chciałbym umowy nie krótszej niż na trzy lata. Uważam, że to minimalny okres pozwalający na rzetelną ocenę tego, co się zrobiło. Zresztą, kiedy negocjowałem obecną umowę, była mowa właśnie o podpisaniu kontraktu do tego roku.

autor : Banan
źródło: Przegląd Sportowy
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 25.02.2009, 18:49
Jeszcze apropos nazwy naszej ligi -->"Czysta ekstraklasa" - sponsorem Łódka Bols
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 25.02.2009, 19:47
Czyli wielka kupa. Zamiast głównego sponsora (tytularnego) oficjalny. Ale za to żaden inny browar nie może od teraz podpisać umowy sponsorskiej z klubem ekstraklasy.

Wszystko za astronomiczną kwotę ok. 125 tys. zł/klub za rundę. No, to dosyć tanio Rusko ligę sprzedał.

Wiem, jest kryzys ale moim zdaniem to za mało pieniędzy. W dodatku wygląda na to, że Lech może teoretycznie mieć tego samego sponsora generalnego - a taki Śląsk już nie. Więc niektóre kluby wręcz stracą na nowej umowie sponsorskiej Ekstraklasy S.A.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 25.02.2009, 20:21
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Czyli wielka kupa. Zamiast głównego sponsora (tytularnego) oficjalny. Ale za to żaden inny browar nie może od teraz podpisać umowy sponsorskiej z klubem ekstraklasy.

Wszystko za astronomiczną kwotę ok. 125 tys. zł/klub za rundę. No, to dosyć tanio Rusko ligę sprzedał.

Wiem, jest kryzys ale moim zdaniem to za mało pieniędzy. W dodatku wygląda na to, że Lech może teoretycznie mieć tego samego sponsora generalnego - a taki Śląsk już nie. Więc niektóre kluby wręcz stracą na nowej umowie sponsorskiej Ekstraklasy S.A.
No wiesz ale Ci co w tym siedzą, czyli klubu głosowały 15 za 1 wstrzymany. Czyli jak na obecne realnie nie jest tak źle dla nich
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.02.2009, 04:10
flamengista napisał(a):Wyświetl post

"Brawa" dla Ruski&co orange dawał 40baniek za 3(3,5?)lata. to było za mało więc jest 0, za to grupa żywiec za 10baniek(3,5roku). Deal jak ch...:(
Sensej:dają Ci cokolwiek lub nic - łykasz cokolwiek - prawda?
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 26.02.2009, 09:14
arti napisał(a):Wyświetl post
"Brawa" dla Ruski&co orange dawał 40baniek za 3(3,5?)lata. to było za mało więc jest 0, za to grupa żywiec za 10baniek(3,5roku). Deal jak ch...:(
Sensej:dają Ci cokolwiek lub nic - łykasz cokolwiek - prawda?
Orange dawała tą kasę za sponsora tytularnego a nie strategicznego jak Grupa Żywiec.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.02.2009, 09:18
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
Orange dawała tą kasę za sponsora tytularnego a nie strategicznego jak Grupa Żywiec.
Oczywiście masz rację.
Chciałem tylko zwrócić uwagę na to, że w rezultacie działań szefów Ekstraklasy SA przez pół roku kluby nie miały nic od sponsora tytularnego,strategicznego czy srategicznego, a dziś mają do podziału mniej niż 3 bańki za sezon zamiast ok. 9-10mln pln, które były na talerzu, ale to było za mało.
Ostatnio edytowane przez arti : 26.02.2009 o godz. 09:23.
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Od: 12.2008

Stary 26.02.2009, 10:25
Sebastian Szałachowski, który przechodzi rehabilitację po złamaniu nogi, znalazł się na liście zawodników zgłoszonych do rozgrywek. W kadrze pozostało jeszcze jedno wolne miejsce, które ma zostać wypełnione. Działacze mają czas do poniedziałku, do północy. Wówczas zamyka się w Polsce okienko transferowe.

http://www.legia.net/wiadomosci,3276...rozgrywek.html
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 26.02.2009, 10:42
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Wypuszczą "Żywiec Football" 4,4% z "opóźnionym łomotem"
Ja myśle, że może Żywiec Porter - 9,5%
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 26.02.2009, 10:58
ciekawy wywiad z Arturem Wichniarkiem dlaczego gracze z naszej ligi kosztuja znacznie mniej niż Chorwaci czy Brazylijczycy.http://www.sport.pl/pilka/1,65043,63...Niemczech.html

Troche jednak nie zgadzam sie z Wichniarem bo ilu tych naszych zawodników strzela tyle bramek co On zagranicą?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 26.02.2009 o godz. 11:02.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 26.02.2009, 12:15
Liga odkodowana

Canal Plus zdecydował, że w najbliższej rundzie będzie pokazywał dwa najważniejsze mecze kolejki w paśmie niekodowanym! - Chcemy przyciągnąć do piłki jeszcze więcej kibiców – powiedział prezes.

Bernard Le Guern, prezes spółki Canal Plus Cyfrowy, poinformował, że celem Canal Plus jest przyciągnięcie do piłki nożnej w Polsce jeszcze większą liczbę kibiców. Warto wspomnieć, że oglądalność meczów ligowych jest porównywalna z zainteresowaniem najlepszymi filmami, jakie emituje Canal Plus.

- Chcemy się wpisać w istniejącą wokół polskiej piłki koniunktury, która powoduje, że zainteresowanie piłką w kraju jest coraz większe – powiedział Le Guern. – Przyciągnięcie nowej grupy kibiców będzie teraz łatwiejsze dzięki przygotowaniom do Euro 2012, czy rozbudowie infrastruktury piłkarskiej, a także ogólnej poprawie wizerunku futbolu w Polsce.

Mimo kryzysu gospodarczego Canal Plus nie zamierza oszczędzać na tej sferze działalności. Nie dojdzie do renegocjacji umowy z Ekstraklasą S.A. odnośnie praw transmisyjnych

DUŻY PLUS
ps. Wichniarek poruszył kilka ciekawych tematów,m.inn. jak traktuje sie polskich piłkarzy w Niemczech.Znam kilka osób które zawodowo kopaly piłkę w nizszych ligach w Niemczech i maja to samo odczucie.
Ostatnio edytowane przez Dubi : 26.02.2009 o godz. 12:19.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.02.2009, 12:22
Dubi napisał(a):Wyświetl post
Liga odkodowana

Canal Plus zdecydował, że w najbliższej rundzie będzie pokazywał dwa najważniejsze mecze kolejki w paśmie niekodowanym! - Chcemy przyciągnąć do piłki jeszcze więcej kibiców – powiedział prezes.
Dwa mecze w rundzie, a nie w kolejce, zapewne te same które będzie miala TVP
Niektóre seriwsy podają wlasnie taką blędna informacje, a prawda wygląda tak:

Cytat:
Specjalnie dla kibiców którzy nie mają jeszcze dostępu do opcji CANAL+ postanowiliśmy odkodować relacje z dwóch ważnych spotkań rundy wiosennej w CANAL+ Sport.
http://www.canalplus.com.pl/canal/prasa?12355729051431

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.02.2009, 18:52
No wlasnie,bo kazdy mysli ze Canal odkodowywuje dwa mecze w kolejce a on odkodowuje owszem dwa maecze ale w RUNDZIE.

i liga "odkodowana "
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 26.02.2009 o godz. 18:55.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Stary 26.02.2009, 19:24
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ciekawy wywiad z Arturem Wichniarkiem dlaczego gracze z naszej ligi kosztuja znacznie mniej niż Chorwaci czy Brazylijczycy.http://www.sport.pl/pilka/1,65043,63...Niemczech.html

Troche jednak nie zgadzam sie z Wichniarem bo ilu tych naszych zawodników strzela tyle bramek co On zagranicą?
A Sosin na Cyprze, Oli w Chinach czy Saganowski w C-C Championship?

A tak poważnie to moim zdaniem naszym kopaczom brakuje przede wszystkim trochę pewności siebie i odpowiedniej mentalności nastawionej na skuteczną rywalizację i dawanie z siebie 100% w dosłownie każdym meczu (zapewne po części wynika to z beznadzieji korupcyjnej panującej w naszych ligach prze ostatnie dekady, która zniechęcała do takiej postawy). To jest szczególnie ważne jeśli się gra zagranicą bo od obcokrajowców zawsze wymaga się więcej niż od tubylców.

Drugą barierą naszych piłkarzy w zaistnieniu w silnych klubach zachodnich są kwoty za jakie odchodzą. Taki grajek z Poslki, który został kupiony za 1-3 mln € dostanie tylko parę szans na pokazanie się ijeśli mu się nie uda to szybko usiądzie na ławce lub na trybunach. Inny kopacz kupiony za 10 mln € takich szans na pewno będzie miał więcej.

Wycenę naszych kopaczy może tylko poprawić ich dobra gra na wielkich imprezach typu Euro czy Mundial, tak jak się to stało m.in. z Czechami po Euro 96, albo dobra postawa klubów w europejskich pucharach.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.02.2009, 21:04
Jacy to są żałośni ludzie, pomyślałem w pewnym momencie gdy dowiedziałem się, że Warka będzie sponsorem ligi. Śmiałem się sam do siebie w duchu,że swego czasu kibice Amiki Poznań protestowali przeciwko temu,że nas Kompania Piwowarska sponsoruje. A ich Warka, ta sama,która daje kasę na ligę. Nikt jakoś z tego rozpaczy nie robi,ani debilnych listów w net nie posyła. Ja .......e,co za cioły. Oni zanim sprzedali swój klub to coś z głowami mieli nie tak.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.02.2009, 12:11
W temacie o europejskich pucharach niektórzy już wieszczą koniec Amiki. Ja bym tak tego nie widział.

Poznaniacy na pewno po odpadnięciu z PUEFA skoncentrują się na lidze. MP to będzie priorytet. Co więcej, widać gołym okiem (ja opieram się na tym co widziałem - II poł. w Poznaniu), że Smuda - mimo że teraz mówi o problemie z przerwą zimową - przytował szczyt formy już teraz.

Dlatego w tej kolejce spodziewam się, że Amika sprawi PGE srogie lanie, szczególnie że Bełchatowianie bez Garguły, Jarzębowskiego i Costly'ego to nie ta sama drużyna.

Natomiast można mieć pewne nadzieje, że Amika w miarę upływu czasu będzie słabła - przygotowanie drużyny na dwa szczyty formy w tak krótkiej rundzie to nie lada sztuka, a Smuda jak wiadomo na wiosnę na ogół zawala przygotowanie kondycyjne.

To samo się tyczy Legii - w "derbach" (co to za derby z Groclinem) spokojnie wygrają, D.Polo moim zdaniem w tej rundzie będzie grało słabiej.

Ja się martwię o nas, bo musimy wygrać w Bytomiu. W przeciwnym wypadku już na starcie będzie nerwówka, a nasi piłkarze do pewnych psychicznie (Boguski) nie należą.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Philips_Zaspa
Member

Od: 03.2008

Stary 27.02.2009, 15:48
Walko o mistrza zapowiada się niesamowicie ciekawa. Oczywiście faworytem wszystkich "dziennikarzy sportowych" jest Lech i Legia ( no przecież wg "PS" Wisła jest słaba ). Na samym starcie zespoły będą chciały się ustabilizować w tabeli, szczególnie kluby z niższych pozycji. Tak więc Lech z Legią ( oby nie my ) z pewnością potraci punkty.
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !

Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.02.2009, 15:58
Philips_Zaspa napisał(a):Wyświetl post
Walko o mistrza zapowiada się niesamowicie ciekawa. Oczywiście faworytem wszystkich "dziennikarzy sportowych" jest Lech i Legia ( no przecież wg "PS" Wisła jest słaba ). Na samym starcie zespoły będą chciały się ustabilizować w tabeli, szczególnie kluby z niższych pozycji. Tak więc Lech z Legią ( oby nie my ) z pewnością potraci punkty.

No to sie te pseldo fachowcy moga lekko zdziwic, ciekawe jakie wtedy beda miec miny jak to Wisla bedzie mistrzem.
Jak mozna mowic ze Wisla z czolowki jest najslabsza, jakiez to wzmocnienia zrobil Lech i Legia nie mowiac o Polonii i GKS Belchatow zeby takie .......y pisac
,
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Stary 27.02.2009, 17:25
Krótko na temat szans na mistrzostwo (bardzo subiektywnie).
Biorę pod uwagę tylko 4 zespoły bo reszta jest wyraźnie słabsza i/lub ma mniej punktów po I rundzie.

1. KADRA
Legia ma zdecydowanie najszerszą kadrę. Ma najwięcej zawodników o wysokich jak na polską Ekstraklasę umiejętnościach. Problem w tym, że niektóre pozycje ma za słabo obsadzone (atak, cała lewa strona), a niektóre nawet za mocno (rozgrywający). Ta nierównowaga częściowo obniża ich potencjał kadrowy.

Wisła ma potencjalnie najlepszy skład. Gdyby zsumować umiejętności wszystkich piłkarzy z I składu to Wisła miałaby wg mnie najlepszy zespół. Byłoby jeszcze lepiej gdyby niektórzy piłkarze nie obiżyli ostatnio lotów. Mimo to nie wierzę, że zespół, który rok temu udowodnił, że potrafi z tak ogromną przewagą zdystansować inne drużyny po krytyce, jaka go spotakła po poprzednim sezonie, nie starał się udowodnić jeszcze raz na co go stać.

O zawodnikach Lecha mówi się teraz najwięcej bo odnieśli spory sukces w P. UEFA. Zasłużenie są teraz na językach wielu kibiców w kraju. Jednak kadra tego zespołu jest najwęższa w porównaniu do Legii i Wisły. Lechici grali przez większość rundy +- 14 piłkarzami. Opiera się w znacznej mierze na umiejętnościach kilku bardzo młodych młodych graczy co, z jednej strony jest atutem (głód sukcesu, przebojowość), z drugiej jednak istnieje tu ryzyko większych wahań formy.

Polonia ma ciekawy skład ale jednak wyraźnie słabszy od rywali z czołówki. Brakuej tu liderów na miarę Stilicia, Brożka czy Iwańskiego. Mimo to zespół ten się chyba najbardziej wzmocnił i może pokazać dobrą grę, jak w rundzie jesiennej.

2. TRENER
Urban jest tu najsłabszy. Ma najmniejsze doświaczenie w pracy z seniorami. Mimo dużych pieniędzy wpompowanych w Legię, nie udało mu się stworzyć zespołu, który w zależności od wylosowancyh przeciwników, mógłby się przyzwoicie zaprezentować w europucharach (a udało się to zarówno Smudzie jak i Skorży; trzeba wziąść pod uwagę przeciwników jakich miały ich zespoły w pucharach).
Smuda góruje nad wszystkimi doświadczeniem, jednak jest to trener , który stosuje stare metody, nie zawsze skuteczne. W zbyt dużym stopniu stawia na ofensywę, zapominając o obronie. Skorża ma tu najświeższe spojrzenie na to, jak ustawić zespół w zależności od przeciwnika. Jest najbardziej nowoczesny.
Trener Polonii wydaje się być solidnym szkoleniowcem ale nic ponadto.

3. TERMINARZ
Nie ma tak wielkiego znaczenia jak dwa poprzednie punkty, jednak warto się mu przyjrzeć. Wiadomo, że najtrudniej będzie się grało, z pierwszą czwórką (Lech, Legia, Polonia i Wisła). Poza tym mecze na stadionach GKSu i Śląska też powinny być ciężkie (ciekawe czy pierwsza kolejka nie obali tej tezy ).

Lech dom: Wisła; wyjazd: Legia, Polonia, GKS, Śląsk.

Legia dom: Lech; wyjazd: Polonia, Wisła, Sląsk.

Polonia dom: Lech, Legia, GKS; wyjazd: Wisła, Śląsk.

Wisła dom: Legia, Polonia, Śląsk wyjazd: Lech, GKS

Warto też zwrócić uwagę na zespoły z dołu tabeli, które się znacznie wzmocniły i będą zaciekle walczyć o utrzymanie (Górnik, Cracovia). Wisła gra oba mecze u siebie z tymi rywalami, Lech jeden (Cracovia), Legia i Polonia oba na wyjeździe.
Generalnie wygląda na to, że najlepszy układ meczów ma Wisła. W tym kontekście bardzo cenna może się okazać decyzja o pozostaniu przy Reymonta do końca sezonu.

WNIOSKI

Częściowo odmiennie do większości mediów moim zdaniem głównymi faworytami do mistrzostwa są, w nieprzypadkowej kolejności, Wisła, i Lech. Legii daje mniejsze szanse, a Polonia raczej o nic więcej niż o puchary walczyć nie będzie mimo, że dokonała ciekawych, najlepszych chyba z całej czołówki wzmocnień. Reszta się nie liczy.
Oczywiście te wszystkie przewidywania mogą wziąść w łeb już po paru kolejkach. Ścisk w czołówce jest taki duży, że nie sposób przewidzieć nawet ze średnim prawdopodobieństwem kto będzie mistrzem.Wszystkie prognozy.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.02.2009, 21:42
Hah Wojciech Łokietek wreszcie wyleciał za to machanie łapami. Legia, Legia kurczak
..
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 27.02.2009, 21:42
Czerwień dla Szali. Jak ten buraczyna śmie się jeszcze kłócić ?
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.02.2009, 21:53
akurat w tym przypadku kartka raczej z dupy, grodziszczanin ładnie przyaktorzył
czerwo raczej za całokształt z poprzednich lat jak słusznie zauważyli komentatorzy

meczu widziałem ledwie fragmenty, ale z komentarzy na forum Legii optymizmem nie powiewa, chyba zagrali podobną padakę jak my

cała ta nasza piłka o kant dupy rozbić
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.02.2009, 21:54
legia zremisowala, na razie jest dobrze. oby w niedziele tez byl remis
Odpowiedz cytując
Szary007
Member

Od: 07.2008

Stary 27.02.2009, 21:57
W niedziele równie dobrze może być zwycięstwo PGE i mamy dwa punkty straty do Lecha.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów