|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Kilka sprostowań:
1. Pod dachem trybuny wschodniej i zachodniej podwieszone będą telebimy i jeden rząd oświetlenia. Drugi rząd stanowić będą reflektory na wysięgnikach. 2. Piłkarze na murawę będą wychodzic tak jak teraz, tj. ze środka trybuny zachodniej. Tam będą wielke szatnie z pełnym zapleczem dla obu drużyn. 3. Korekcja położenia boiska i jego płyty niewiele dadzą. I tak linia boczna będzie w odlełości ponad 15m. od trybun EW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
WISŁA CHECKS
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Teraz na kamerce widać jakiś pojazd stojący na samym środku "trybuny". WIe ktoś co to może być?
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
"przedłużka" (jak to się nazywa poprawnie nie wiem) z której wylewają beton..
http://wisla.krakow.pl/foto.php?foto...nu&plik=14.jpg http://wisla.krakow.pl/foto.php?foto...nu&plik=16.jpg
Ostatnio edytowane przez element : 23.02.2009 o godz. 15:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jednak to..nie dałem rady rozpoznać, ponieważ miała zwinięte ramię. Teraz jak już pracują to wiem, że jest to SZTETER - tak na przyszlość
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
ojj, jakby tempo troszeczke zwolniło ostatnio, a czas mają niby do soboty.
![]() ![]()
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
nie zwolniło tylko w sobote i niedziele nic nie robili.
A teraz nie widać co sie dzieje bo kamerka nie obejmuje. :/ Orientuje sie ktoś czy pod narożnikami tez będą kopac fundamenty? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
nie wiem czy dobry temat, ale...
po którym meczu zacznie się burzenie trybuny A/B |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Po meczu z Cracovia
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Złudzenie. Po prostu kamerka już nie obejmuje wykopów ziemi, której zostało kawałek. Praca trwa http://www.stadionwisly.info/galeria/298/08.jpg której nie widać na kam. Teraz przez krótki okres tylko zdjęcia będą przydatne, bo kamerka nic już nie pokaże.
Ostatnio edytowane przez element : 23.02.2009 o godz. 17:22.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Był ktoś dzis na stadionie?
Jak prace postepuja? |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
jak wracałem z uczelni to wpadłem w korek, jechałem między 3 ciężarówkami wyładowanymi ziemią, a z przeciwnej strony minąłem chyba z 5 które wracały puste. idzie im szybko
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na stronie SKWK są dwie galerie z dzisiejszych prac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Nie jestem na bieżąco ze projektem ale czy zaszły w nim jakieś zmiany? Oglądałem dziś kronikę i był tam pokazany projekt stadionu który przedstawiał zwartą konstrukcję... Oraz zabudowany okrąglak...
Przyznam że wyglądało to całkiem nieźle )))))![]() ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
sądząc ze zdjęć z linków to gigantyczna robota odwalona. Praktycznie kończą wywozić ziemię z wanny utworzonej przez ścianki szczelinowe.
Tak na oko licząc - 100 metrów długie, 20 metrów szerokie, 8 metrów głębokie to daje 16 tysi metrów sześciennych , po średnio półtorej tony na kubik to 25 tys ton. Można sobie to ciężarówki przeliczyć, jeśli się gdzieś kropnąłem to proszę o poprawkę. ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Ostateczna i jedyna obowiązująca wersja projektu p. Obtułowicza to ta: http://www.stadionwisly.info/?p=projekty&z=185 Okrąglak nie będzie zabudowany. Od dłuższego czasu wiadomo jak stadion będzie ostatecznie wyglądał, jednak wciąż niektórzy o tym nie wiedzą - problem nie jest duży jak nie wiedzą o tym osoby, które na co dzień się tym nie interesują i zerkają na projekty polskich stadionów sporadycznie. Natomiast szczerze mówiąc trochę żenuje mnie fakt niewiedzy w tej kwestii prezentowanej przez niektóre media, np. portale internetowe, gazety itp. Często prezentują one nieaktualne wersje projektu naszego stadionu. Wyrazistym przykładem tego są nieaktualne wersje projektu stadionu Wisły zamieszczone w publikacji Gazety Wyborczej o naszym klubie autorstwa Andrzeja Grupy i Piotra Leśniowskiego. Zamieszczono tam jedno ze zdjęć zaczerpniętych z tej wersji projektu: http://stadiony.net/project.php?p=9 Jak powszechnie wiadomo jest to oczywiście projekt nieaktualny... Jak widać nawet te, uznające się za poważne, media wykazują się rażącą niewiedzą w tak podstawowych sprawach... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
www.eskawuka/gallery/others/294/DSC00794.jpg
Dopiero po obejrzeniu tej fotki, w pełni widać skalę wielkości nowego C, szykuje się nam naprawdę coś wielkiego
Ostatnio edytowane przez simone : 23.02.2009 o godz. 20:32.
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() Wam tez ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() WISŁA KRAKÓW ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
to jak z tą fotką? jak jakieś problemy to wrzucić plik na www.tinypic.com |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2005
Offline |
|
|
poprawny link:
http://www."skwk".pl/gallery/others/294/DSC00794.jpg tylko usuńcie cudzysłowy z adresu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Mam tylko pytanie. Przeglądałem fotki z oficjalnej i na 15 zdjęciu zaniepokoiła mnie ta "górka" zrobiona z chudego betonu. A praca faktycznie idzie szybko, bo jak patrzylem na kamerke to w ciągu 15 minut 3 samochody wyjechały z placu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko mnie ciekawi, jak ta mała kopareczka wyjedzie z tej dziury jak już skończą kopać
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
jak już skończy pracę,to wykopie jeszcze większą dziurę i tam zostanie.dla potomnych.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Co do kopary, to pewnie zamówi taksę pod park. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spokojnie oni już wszystko mają obcykane, nawet się nie oglądniesz jak koparki już nie będzie.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Oglądałem sobie obraz z kamerki i koło 9 godziny , akurat miałem włączony obraz na cały ekran tak więc rozpoznałem chyba dobrze jadąca od strony Błoń zwyżkę na pewno nie była to pompa do betonu . Może ktoś wie co będzie robione na budowie z jej wykorzystaniem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Czy u nas mają zamiar ten płot przy E5 rozbierać czy zostawią niespodziankę dla pikników? ;]
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|