|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Tak mi się kojarzyło, z okresu transferów Niedzielana, ale dawno nie zaglądałem, więc nie byłem pewien co do nicka
...Żeby nie było off-topa, to nie bardzo rozumiem całą atmosferę jazdy po Bednarzu, bo przecież za swoje pieniądze kupować nie będzie, a o wszystkim decyduje Pan Cupiał. Generalnie, mam nadzieje, że po zakończeniu inwestycji stadionowej cokolwiek się ruszy, począwszy od scautingu poprzez marketing a na młodzieży kończąc (choć kolejność może powinna być odwrotna) i zaczniemy dążyć w stronę profesionalizmu, bo czasy kiedy Wisła była w tym względzie na 1 miejscu a reszta była 5 lat za nami skończyły się jakieś dobre 4 lata temu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Cupiał nigdy nie powiedział że ściągnie Smolarka do Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Powiedział czy nie powiedział ale wtedy w gazetach pojawiały się artykuły że tak powiedział.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W gazetach było też, że przyjdą do nas arabowie
..jeszcze brakuje tylko, żeby kolejny forumowicz napisał o Przeglądzie Sportowym - opiniotwórcza gazeta, jak to się zdarzyło tutaj parę dni temu![]() ![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
to,że jakiś dziennikarzyna coś napisze,to nie znaczy,że takie slowa padły z ust Cupiała,Bednarza czy też Wilczka ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Tym bardziej że Cupiał od X-lat udzielił słownie jednego wywiadu i to z tego co pamiętam Basałajowi
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
chyba dwóch ten o którym czytałem był w "przeglądzie tfu sportowym"i był jeszcze jeden w "wybiórczej" bodajże
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Nie udzielił i nie zapowiada się by to zrobił....w dodatku telefonika ma kłopoty w rozprowadzaniu kabli to ciekawe jak to będzie...
![]() ![]() Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jakieś źródło?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czytałem na stronie newsweeku i bodajże również w tej gazecie był ostatnio artykuł o tym znajde to wrzuce
![]() ![]() ![]() Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Punkt widzenia , zalezy od punktu siedzenia....
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 22.02.2009 o godz. 19:10.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jest powiedziane: "będziemy chcieli...". To nie oznacza, że się uda. Nie zawsze chcieć to móc.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
||
|
Domyśl się
Zauważ, że z jakiegoś powodu nie umieściłem tego słowa w poście...
Chcieć, to nie to samo co planować. Ba, być może nawet mieli to w planach, ale one w końcu nie wypaliły. Mnie to nie dziwi, trudno dopiąć transfer, gdy początkowa oferta jest bardzo zbliżona do maksymalnej, na jaką sobie możemy pozwolić. No, ale skoro uważasz, że Wilczek z Bednarzem Ci coś obiecali... Nie wiem, skontaktuj się z nimi, może o tym zapomnieli ![]()
Jak myślisz, czy oni negocjowali na dzień przed podpisaniem kontraktu? Myślisz, że wcześniej sponsor nas nie interesował? Pomyśl...
A jeśli masz z tym taki wielki problem, to mam dla Ciebie dobrą radę - nie czytaj. Nie tylko wypowiedzi naszych działaczy, ale wszystkich innych również. Szerokim łukiem omijaj też wszelkie "niusy" transferowe - 99% to chłam, nie mający żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.02.2009 o godz. 21:30.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Poplułem monitor. PS. Cupiał unika mediów jak ognia. Przez te 10 lat pamiętam tylko jeden wywiad z jego udziałem. To tak na przyszłość.
Ostatnio edytowane przez element : 22.02.2009 o godz. 21:34.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
To skąd oni zatem biorą ten optymizm i stwierdzenia "będziemy chcieli", bo wychodzi na to, że oni sobie dobrze zdają sprawę z tego, że nie mogą, więc co? Chęciami chcą jakichś zawodników tutaj sprowadzić? Czemu nie mogą powiedzieć prosto z mostu, jak Bednarz ostatnio, jest cienizna - nie ma nic kasy, może się uda jakiegoś młodego piłkarza za darmo wyciągnąć i na tym koniec. Ale nie, przecież było gadanie, że szykuje się "wielki transfer" - którym to chyba "okazał się" Beto.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 22.02.2009 o godz. 21:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cóż, jak to powiedział Stanisław Anioł: "Mądremu wystarczy jedno słowo - głupiemu nawet referatu mało".
Wysoki jest? Jest. Nadwagę ma? Ma. Jakby na to nie patrzeć, mały to on nie jest... ![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uwielbiam malkontentów na tym forum..
już nie wiem jak Was nazywać..? kibice sukcesu? Barcelona Wam się marzy? Ciekawe ilu z Was kibicowałoby Wiśle gdyby nie TF.. Za czasów unimilu emocjonowalibyście się transferem Marka Koniarka... Griszka.. Masz taki uraz do Bednarza... wybacz, ale zachowujesz się jak panienka.. moja żona się tak na mnie nie obraża jak Ty na niego ..skoro masz taki żal.. proponuję oflagować się na jakimś meczu i przeprowadzić jednoosobowy protest.. polityka transferowa jest jaka jest.. uważam, że Bednarz tak jak Mielcar robi wszystko co może żeby sprowadzić jak najlepszych graczy.. Jak już kiedyś wspominałem, to jest jego praca..i ewentualny sukces wpisze w swoje CV... Już nie pamiętasz Kapki i jego prywaty w klubie? Dla mnie większym ####asem jest Wilczek... nie dość, że jest ze skarbówki, to on najwięcej obiecuje.. i jeszcze prośba na koniec: nie płaczcie aż tak bardzo...a jak chcecie wielkich transferów, to polecam Camp Nou albo San Siro..
Ostatnio edytowane przez Pusiek : 22.02.2009 o godz. 22:05.
![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Ad2.Planuja dywaguja,mówią,deklaruja od 4 lat.Czy to nie za długo.Przeciez ten zły stan trwa od czterech lat,a nie od tego okienka transferowego.Mnie to akurat dziwi. Nie twierdze teraz ,ze obiecali,tylko składali puste deklaracje ,słowa o du...rozbic. Nie martw sie do Wilczka tez.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 22.02.2009 o godz. 22:22.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
No jak to bramkarza nie ma ?Zaraz podpiszą Filipa kurto i on zbawi naszą bramke.A tak na poważnie to nie ma co srać w gacie za przeproszeniem i mówićże inni mają lepszą kadre na runde wiosenną.My mamy Ducha i niezawodne pomysły.Kadra nawet nie najgorsza więc postaramy się powalczyć o jak najwyższe miejsce.
Rzeczywiście dobry pomysł z tym zachwycaniem sie poczynaniami klubu czuje sie że mamy szanse |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Mimo wszystko do prezesa Wilczka dużych pretensji nie mam ale powinien bardziej ważyć słowa. Dodam że jestem zadowolony z jego prezesury. Cytat:
Tak naprawdę nie trudno zauważyć o co chodzi w naszym klubie. Są dwa obozy Skorża, Bednarz, Wilczek kontra "zaufani" ludzie Cupiała. Kwestia jest teraz kiedy ten drugi obóz wytłucze ten pierwszy bo jak na ten moment to obóz Bednarza trzyma się nadspodziewanie długo. Z informacji SKWK wynika, że podkopy prowadzone już były. Wiem, że nic nowego nie odkryłem, nie od dziś wiadomo, że nie wszyscy ciągną ten wózek w jedną stronę.
Ostatnio edytowane przez Janusz13 : 22.02.2009 o godz. 22:37.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szczerze to wątpie czy Wilczek jest w jednym obozie z Bednarzem i Skorżą...ale mogę mylić..
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszystko opiera się na prostym schemacie.
Cupiał nakreślił wizję rozwoju klubu prezesowi Wilczkowi i on tą wizje realizuję.Tą pracę nadzoruję Rada Nadzorcza, która jest oknem na klub dla właściciela.Pod Wilczkiem jest dopiero Bednarz i Skorża. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Podobnie jak jest celem Polonii, Legii i Bełchatowa, które(realnie rzecz biorąc)w ogóle się nie wzmocniły, a dwie ostatnie wręcz - osłabiły(Bełchatów stracił środek pomocy, Legia ma jednoosobowy atak w osobie kontuzjowanego Chinyamy). Lech też nie kupił nikogo, kto mógłby od razu wejść do składu i o czymś zadecydować(podpierając się opinią Smudy o ich nabytkach). Realnie rzecz biorąc - żeby naprawdę się wzmocnić musielibyśmy wydać kwoty liczone nie w setkach tysięcy, a - milionach euro. Bo wybacz, ale Garguła wirtuozem żadnym nie jest, a porządni napastnicy strzelający dużo bramek są bardzo drodzy. Kogo ty oczekiwałeś? Jakiegoś nieodkrytego diamentu za kilkaset tysięcy euro + śmiesznej wysokości długoterminowy kontrakt dla niego? Rozczaruję Cię - nie ma takich. Albo bierzemy młodego i liczymy, że się rozwinie, albo jakiegoś dziadka i modlimy, żeby się w trakcie sezonu nie rozsypał. Dobrego bramkarza też trudno wyciągnąć za darmo(mówimy tu o kimś klasy co najmniej Muchy, a nie jakimś wynalazku). Beto to "noname", jak wszyscy trafiający do naszej ligi zawodnicy. Nie sprawdzi się - trudno. Będzie trzeba szukać dalej. No chyba, że faktycznie przyjdą Arabowie i wpompują w klub miliony euro ![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Dzięki za tego linka. W końcu ktoś opublikował to od czego powinniśmy zacząć rozważania w tym temacie.
Z tego widać że kasy nie ma i nie będzie. Ciekawi mnie jaki jest wynik za rok ubiegły. Ale o tym dowiedmy się za ponad miesiąc. Mam nadzieję że przez ten kryzys przebrniemy jakoś obronna reką - bo wiele klubów będzie miało poważne kłopoty. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Pewnie mnie wyśmiejecie , ale ja wierzę ,że Bednarz do piątku jeszcze kogoś "niespodziewanie zaklepie".
Może tego Hajducha ? (jeśli już gdzieś nie poszedł). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Ja nikogo nie oczekiwałem, bo wiem jak jest, to Bednarz mówił o "wielkim wzmocnieniu", do niego pisz listy . A bramkarza? Dobrego nigdy za darmo nie wyciągniemy, ale już takiego co będzie miał wielkie szanse na wygryzienie Pawełka jak najbardziej. Tylko, że takiego też nie, bo trzeba by go znaleźć. To nic, że Janukiewicza testuje Korona, u nas chyba nawet przez myśl nie przeszło nikomu, żeby go przetestować. Albo chciał za dużo. Tak, na pewno chciał za dużo . Dlatego, ogółem pełni optymizmu (rywale się przecież też nie wzmocnili, a nam się "wykrystalizowała" kadra, grają już długo ze sobą, więc nie damy się żadnym ŁKS-om, a tym bardziej Kuchenkom) - przystępujemy do rundy wiosennej. Naprawdę polecam to optymistyczne myślenie, człowiekowi dużo lżej i weselej . |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
W obliczu kontuzji Guly, na miejscu naszego zarzadu jeszcze raz dobrze przemyslalbym sprawe Ettiena i probowal goscia sciagnac do klubu, bo wszyscy wiemy jakie mamy szczescie do pilkarzy z poszarpanymi kolanami ;/
![]() "WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER" THE WHITE STAR DIVISION
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|