The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.02.2009, 18:29
Wielki pech ale kto mógł przewidzieć, że tak się stanie. Poza tym wielu dobrych piłkarzy miało ciężkie kontuzje i potem wracało do najwyższej formy (choćby taki Messi albo Eto'o czy ostatnio Eduardo).

Umiejętności się nie traci. Jeśli piłkarz jest dobry i ma motywację to nawet po ciężkiej kontuzji powinien dojść do siebie. Drugi taki piłkarz jak Dawidowski nie zdarza się często. Nie wierze, żeby Guła nie był w stanie wrócić do dawnej dyspozycji po powrocie do zdrowia.

Kontrakt jest prawdopodobnie podpisany w formule motywacyjnej więc klub aż tak dużo nie straci na jego pensji. Pamiętajmy, że Garguła przyjdzie do nas dopiero w przyszłym sezonie i być może do tego czasu zdąży się wykurować.
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.02.2009, 18:30
dobra ale jakie więzadła bo nie napisali...
Odpowiedz cytując
Bik
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 21.02.2009, 18:33
Fatum wisi nad naszym klubem ,jak nie wywalaja nas z pucharów za nóż to nie możemy zagrać z Lazio w terminie bo boisko przymarzniete. Teraz po Dawidowskim, Niedzielanie kolejny piłkarz z którym wiążemy nadzieje kontuzjowany.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 21.02.2009, 18:34
Raphael napisał(a):Wyświetl post
Wielki pech ale kto mógł przewidzieć, że tak się stanie. Poza tym wielu dobrych piłkarzy miało ciężkie kontuzje i potem wracało do najwyższej formy (choćby taki Messi albo Eto'o czy ostatnio Eduardo).

Drugi taki piłkarz jak Dawidowski nie zdarza się często. Nie wierze, żeby Guła nie był w stanie wrócić do dawnej dyspozycji po powrocie do zdrowia.

Kontrakt jest prawdopodobnie podpisany w formule motywacyjnej więc klub aż tak dużo nie straci na jego pensji. Pamiętajmy, że Garguła przyjdzie do nas dopiero w przyszłym sezonie i być może do tego czasu zdąży się wykurować.
jak ktoś ma pecha to mu i w drewnianym kościele cegłówka na łeb spadnie...poza tym nawet jakbyśmy mu płacili tylko 50 tyś € a on nie będzie grał to i tak jest o 50 tyś za dużo.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 21.02.2009, 18:34
Fernando Redondo napisał(a):Wyświetl post
dobra ale jakie więzadła bo nie napisali...
Jakie by nie były to i tak do końca rundy nie zagra, a to niestety bardzo zła wiadomość
dla Wisły, bo cholera wie w jakiej formie i czy w ogóle kiedykolwiek Garguła jeszcze będzie
w formie. Tym bardziej, że u Nas jakoś poważne kontuzje nie kończą się happy endem.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.02.2009, 18:38
Ja mam tylko wielka nadzieje ze nasi zabezpieczyli sie przed czyms takim i kontrakt zostanie anulowany - bo inaczej to bedzie TRAGEDIA.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 21.02.2009, 18:38
Zerwane więzadła to "masakra" , Garguła ma wielkiego pecha i szczerze mu współczuję.

Co do jego wcześniejszego (nie)przejścia do Wisełki można spekulować , coby ,gdyby,...

Fakt jest taki że podstawowy gracz kadry Benhauera , kolejny po Błaszczyku wypadł z gry.

Złośliwie można spytać niechętnego Wiśle Ulatowskiego i bossów GKS B. czy są z siebie zadowoleni?
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 21.02.2009, 18:40
Coż.. skąpy (Bełchatów) traci podwójnie.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
frag86
Member

Od: 08.2007

Stary 21.02.2009, 18:43
Jeśli zerwał to raczej nie krzyżowe bo sam by wtedy raczej z boiska nie zszedł.
Rehabilitacja po rekonstrukcji ACL trwa dłużej aniżeli w przypadku np. pobocznych.
Nie zmienia to faktu że to conajmniej 3 miesięczny rozbrat z treningami.
Jeżeli to jednak krzyżowe to na przygotowania z Wisłą się raczej nie wyrobi.
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 21.02.2009, 18:44
Anulowanie kontraktu chyba nie wchodzi w grę...
ale wyobrażacie sobie ten lament jaki by się podniósł..
gdybyśmy zapłacili za Gułę...
przyszedłby teraz...
i zerwał więzadła?......
to dopiero byłaby TRAGEDIA
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
Bik
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 21.02.2009, 18:46
Niech Garguła lepiej już szuka sobie lokum w Krakowie i wynosi sie z tego Bełchatowa bo nie wiadomo jak go teraz tam będą traktować. W końcu juz nie pomoże temu prowincjonalnemu klubowi a tutaj chyba będzie miał lepsza opieke medyczną. Tylko że ma ważny kontrakt to chyba nie realne.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 21.02.2009, 18:48
Problem jest nie w tym czy zdąży czy nie tylko jak rozwiazac kontrakt.
Tak jak pisalem wyzej, to by byla tragedia gdy 30 czerwca odchodzi Dawidowski nr 1 a przychodzi Dawidowski nr 2.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Stary 21.02.2009, 18:51
picasso napisał(a):Wyświetl post
jak ktoś ma pecha to mu i w drewnianym kościele cegłówka na łeb spadnie...poza tym nawet jakbyśmy mu płacili tylko 50 tyś € a on nie będzie grał to i tak jest o 50 tyś za dużo.
Ale jednak 50 tys. (w przypadku Garguły to pewnie 175 tys., mimo wszystko sporo) to nie 350 tys. To jest wyraźna różnica. Nigdy nie będzie sytuacji optymalnego wykorzystania środków.

W tym momencie nie ma sensu tragizować. W każdym razie za wcześnie na to. Za bardzo się tu niektórzy sugerują przypadkami Dawida czy Wtorka. Widać po statystykach, że przez wszystkie lata gry w Ekstraklasie Garguła wystąpił w prawie wszystkich spotkaniach swojego klubu i na pewno nie był piłkarzem notorycznie kontuzjowanym. Ot zdarzała mu się kontuzja od czasu do czasu. Nazywanie go Dawidowskim nr 2 to zbyt duża przesada.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 21.02.2009 o godz. 18:55.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 21.02.2009, 18:58
zgoda Raphael ale sa kontuzje i kontuzje - zerwanie wiazadel(jakie by one nie byly)to najgosze co moze spotkac pilkarza - juz chyba lepiej by bylo gdyby sie caly polamal, dlatego ja przyjmuje ten najgorszy wariant, czyli ze calkiem mozliwe ze tym meczem Gargula zakonczyl gre na przywoitym poziomie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 21.02.2009, 18:59
Albo przynajmniej że by renegocjować warunki umowy.Żeby nie było że Guła za małpowanie Dawidowskiego bierze większą kasę
.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.02.2009, 19:00
A Dawidowski ile miał kontuzji dopóki nie zerwał wiązadeł ? Od tej niefortunnej kontuzji, inne mu sie pogłębiały, wczesniej gral w kazdym meczu i był swietnym piłkarzem.

Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Od: 02.2009

Stary 21.02.2009, 19:07
Z tym ,że Dawidowski był taki świetny bym nie przesadzał ,ale fakt ,że dopóki mu więzadła nie poszły to był wyróżniającym się piłkarzem ligi. Wybaczcie ale ja raczej nie jestem optymistą. Ta wiadomość mi zj...bała
dobry pod względem sportowym (złoto Kowalczyk) dzień ! Może jednak trzeba dzwonić po Ettiena ?
Odpowiedz cytując
bigi333
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.02.2009, 19:16
A mi najbardziej żal samego Garguły. Chłop dokonał dobrego wyboru a tu taki numer... A wszystko przez tych dziadków z Bełchatowa... Po tylu latach gry i poświęcenia mogliby go puścić tak jak w lecie zrobi to Wisła z Pawłem Brożkiem. Cóż, musimy wierzyć że wyzdrowieje jak najszybciej i wróci do formy, już raz miał taką poważną kontuzję i wrócił do formy. Szczęscie w nieszczęściu takie że to więzadła poboczne przyśrodkowe a nie krzyżowe
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto

...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę...

KLIKAJ TUTAJ CODZIENNIE
W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund

Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Stary 21.02.2009, 19:23
1q2 napisał(a):Wyświetl post
zgoda Raphael ale sa kontuzje i kontuzje - zerwanie wiazadel(jakie by one nie byly)to najgosze co moze spotkac pilkarza - juz chyba lepiej by bylo gdyby sie caly polamal, dlatego ja przyjmuje ten najgorszy wariant, czyli ze calkiem mozliwe ze tym meczem Gargula zakonczyl gre na przywoitym poziomie.
Ja wolę przyjąć średnio pesymistyczne założenie: długi okres rozbratu z piłką i dochodzenia do formy (+- pół roku), którego większość Garguła i tak spędzi jako piłkarz GKSu PGE.

Dawidowski to jest jednak ekstremum. Jego przypadku nie można traktować jako reguły bo wielu innych piłkarzy po podobnych kontuzjach dochodziło do najwyższej formy.
Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 21.02.2009, 19:27
teraz pojawia się pytanie, kto będzie płacił za

leczenie Łukasza Garguły?

jeśli Bełchatów - to pewnie najmniejszymi kosztami co nie wróży szybkiego powrotu do zdrowia...
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.02.2009, 19:31
a moze znowu atak hakerow
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.02.2009, 19:34
Zaden inny klub nie moze sie z Wisla rownac pod wzgledem pilkarskich inwalidow, przerobionych w ostatnich latach.

1.Ikeanacho 2.Dawidowski 3.Svitlica 4.Kuzba 5.Kryszal 6.Niedzielan 7.Varga 8.Baretto 9.Golos.

Co gorsze czterech z powyzszych wciaz jest na stanie, a na najlepszej drodze by uzupelnic stawke jest Gargula. To jest po prostu straszne i niepojete zarazem. Sprawa nadaje sie dla egzorcysty.
Mam tylko nadzieje, ze jesli nadarzy sie okazja do przedwczesnego rozwiazania kontraktu, to klub nie zawaha sie ani chwili tak jak to bylo niegdys w przypadku Dawidowskiego. Zwlaszcza jesli dany zawodnik od dawna nie rokuje pod katem czysto pilkarskim (Niedzielan, Golos).
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.02.2009, 19:35
Cała tak ontuzja spowodowana jest tym że nasi piłkarze (polscy) sąźle przygotowywani do sezonu. Cały okres przygotowawczy biegają sobie po ciepłych krajach po czym przychodzi zagrać w mrozie na twardej, zmorzonej murawie i pach - kontuzja.
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
qbbba
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 21.02.2009, 19:36
Oby Guła nie miał na drugie imię Tomek, albo Dawid... Kto będzie płacił za leczenie? Podatnicy.

Z innej beczki: czy ktoś mi logicznie wytłumaczy po co Dawidowski zabierany był na zgrupowania do Hiszpanii, skoro nawet go decydenci na sesję zdjęciową PIERWSZEJ drużyny nie wzięli? Bo ja tego rozumem ogranąć nie potrafie....
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.02.2009, 19:40
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Co do jego wcześniejszego (nie)przejścia do Wisełki można spekulować , coby ,gdyby,...

Nie ,tu nie ma co spekulowac.Stało sie ,nikt juz tego nie odwróci .

Teraz operacja -potem ciezka praca przed Lukaszem i żmuda rehabilitacja.I w jej trakcie mozna bedzie mowic,jak sie sprawy maja ,mam nadzijeje ze pojdzie wsyztko w dobrym kierunku.

Choc na poczatku kiedy przeczytalem tego newsa to mega wpienienie---w koncu kiedy mamy jakiego rozgrywajacego po Szymku ,ten dostaje ciekziej kontuzjii i wogole niewiadomo czy wroci do wysokiej formy.

Ale tak na trzezwo patrzec to nie ma co sie załamywać ,prezesiki z Belchatowa tez maja za swoje ale tak naprawde to straclislimy wszystcy -My-Wisla,Lukasz i PGE.Konkurencja pewnie sie cieszy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.02.2009, 19:43
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Zaden inny klub nie moze sie z Wisla rownac pod wzgledem pilkarskich inwalidow, przerobionych w ostatnich latach.

1.Ikeanacho 2.Dawidowski 3.Svitlica 4.Kuzba 5.Kryszal 6.Niedzielan 7.Varga 8.Baretto 9.Golos.

Co gorsze czterech z powyzszych wciaz jest na stanie, a na najlepszej drodze by uzupelnic stawke jest Gargula. To jest po prostu straszne i niepojete zarazem. Sprawa nadaje sie dla egzorcysty.
Mam tylko nadzieje, ze jesli nadarzy sie okazja do przedwczesnego rozwiazania kontraktu, to klub nie zawaha sie ani chwili tak jak to bylo niegdys w przypadku Dawidowskiego. Zwlaszcza jesli dany zawodnik od dawna nie rokuje pod katem czysto pilkarskim (Niedzielan, Golos).

Po pierwsze - dla czego uważasz, że Baretto jest inwalidą On był wypożyczany a nie kontuzjowany.
Po drugie, już go od października czy listopada nie ma na stanie - masz nieaktualne informacje.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.02.2009, 19:44
ciekawy komantarz przeczytałem na stronie Bełchatowa dotyczacy kontuzji Gargułu:

"To się nazywa pazerność!!!! A Wisła dawała kase i piłkarzy za wcześniejsze przejście!!!!MASAKRA!!!!Teraz ma kontrakt ,trzeba leczyć dla Wsły Kraków na nowy sezon!."

-no cóż mądry Polak po szkodzie

a tu reszta:http://gksbelchatow.com/index.php?pa...&id=339&gid=10
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 21.02.2009, 19:49
rafalek napisał(a):
Po pierwsze - dla czego uważasz, że Baretto jest inwalidą On był wypożyczany a nie kontuzjowany.
Po drugie, już go od października czy listopada nie ma na stanie - masz nieaktualne informacje.
Zaliczylem go do tej zaszczytnej grupy, po to aby nie tworzyc oddzielnej podgrupy. Pozytek byl z niego identyczny, jak z pilkarskiego inwalidy, temu chyba nie zamierzasz zaprzeczac. A o tym, ze nie ma go juz na szczescie na stanie doskonale wiem i informacje mam jak najbardziej aktualne.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.02.2009, 20:33
ciekawie by było, gdyby teraz Bełchatow oddal Gargułę Wiśle za darmo, a tu zonk i okazuje się, że badania medyczne byly blędne i Guła może grać.
Wiem: SF piętro wyżej.
Ale cieszy mnie że te sknery z Bełchatowa będa musiały Łukaszowi za darmo płacic kontrakt do końca sezonu
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.02.2009, 20:43
Zawsze istnieje możliwość rozwiązania kontraktu lub jego obniżenia "via PZPN" w przypadku trwałej niezdolności lub dużego obniżenia poziomu sportowego zawodnika. Ważne, żeby - w przypadku poważnej kontuzji - nie zagrał meczu w Wiśle. Tu trzeba będzie Skorżę(czy kogokolwiek kto będzie wówczas trenerem)wziąć krótko za pysk, żeby nie było takich akcji jak z Dawidowskim, który rozegrał te kilkadziesiąt minut przez pięć lat, ale przez to nie można było rozwiązać z nim kontraktu.
Bo każdy trener będzie próbował, "a nuż wypali", w końcu to nie on płaci zawodnikowi kontrakt.

Jakie to szczęście, że nie mamy kasy, bo do grona klubowych inwalidów dołączył by pewnie Dawid Nowak, o którym bardzo ciepło wyrażał się Skorża i trzy czwarte forum.

Pozdrowienia dla wszystkich przeciwników kontraktów motywacyjnych. Jak już mamy bić rekordy wysokości kontraktów w ME, to niech to chociaż będzie połowa zarobków z ekstraklasy.

I konkluzja na koniec - jak jakiś zawodnik miał w przeszłości poważną kontuzję, to nie nadaje się do Wisły. Bo choćby to był i Messi, to o kulach nam nie pomoże.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.02.2009 o godz. 20:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów