|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ty się nie obawiaj tylko zachowaj ostatki honoru i nie waż się nawet zerkać na stadion Wisły.
Ostatnio edytowane przez element : 17.02.2009 o godz. 09:17.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Super fota
![]() ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
To jest nowe zdjęcie ? Tzn, kiedy przekazywał koszulkę Jagi z autografem na WOŚP ? Czy może robione z innej okazji ?
![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
no fajne, fajne, trzeba wygwizdać tego gościa jak przyjedzie na R22, nie wiem jak niektorzy moga nie meic urazu do "szczura, ktory uciekł z tonącego okrętu" i ściemnial, ze dzieci potrzebuja slonecznej Hiszpanii, a za chwile skok na wyspy....
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Nie pisze, ze Frankowski super wyglada, nie pisze traktatu oceniajacego moralnosc Frankowskiego, ani nie pisze o Jagiellonii, pisze tylko ze zdjecie fajne. Z naszym herbem w tle.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
wiem, nie piłem tego w Twoim kierunku, w ramach przypomnienia napsiałem posta, aby ktoś nie pisał w sprzeczkach z Amicowcami, ze naszą legenda jest Franek tak jak ich był lub nadal dla neiktórych jest Reiss.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
To już osobny temat, czy ktoś kto strzelił grubo ponad 100 bramek i został kilka razy królem strzelców, ma zostać wyklęty przez kibiców tego klubu za to że chciał zarobić
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
http://sport.onet.pl/0,1248699,1918571,wiadomosc.html
[*] odpoczywaj w pokoju Janusz...:( tylko 50 lat..*( |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
APOEL po 1 połowie prowadzi z Atromitos 3-0. Znów gola zdobył Kosowski (na 2-0), pozniej dorzucił Żewłakow. O asystach narazie nic nie wiem.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Apoel prowadzi juz 4-0 Dwa gole Kosowskiego i jedna Zewłakowa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skończyło się na 4 : 0. Brawo Kosa
Tydzień temu Apoel wygrał na wyjeździe z Apollonem i po dzisiejszej wygranej jest nadal liderem.![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ja jestem zdania, że Franek zrobił wystarczająco dużo dla naszego klubu i miał prawo odejść za granice. Tak samo zrobili wszyscy czołowi piłkarze Wisły: Kosowski, Uche, Zurawski, Szymkowiak i wielu innych. Tak samo zrobią Brozek i Boguski. A zasługi tych dwóch ostatnich są nieporównywalnie mniejsze niż Frankowskiego. W każdym meczu Wisły i reprezentacji oraz w każdym wywiadzie który udzielał Franek, byłem dumny, że ten człowiek jest lub był piłkarzem mojego ukochanego klubu. Dlatego, kiedy Jagiellonia przyjedzie na Reymonta i będzie wymawiane nazwisko Frankowskiego, to wstanę i będę bił brawo. Do tego też zachęcam wszystkich kibiców. Nigdy nie zapomnę ile radości swoimi golami sprawiał nam ten piłkarz i myślę, że każdy się zgodzi ze mną, żę pan Tomek dał nam więcej powodów do dumy, niż do wstydu...
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Mimo tego w jakim stylu odszedł od Nas Frankowski, szacunek mu sie należy!! !! Szczerze to popieram kolege Fredzia. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Nie zaczynajcie.. Proszę Was
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
I ktoś będzie miał do nich pretensje? nie. Jeszcze zostaną wynagrodzeni przez kibiców w postaci prezentów za czas spędzony w Wiśle. Nikt nie ma pretensji o to że Tomasz F. odszedł. Chodzi o to w jakim stylu i momencie to zrobił. Uciekł jak szczur, w chwili kiedy drużyna włącznie z kibicami go potrzebowała. Tak się zachowuje kapitan? Jaki on dał przykład reszcie a przede wszystkim młodym piłkarzom? nie wspomnę o kibicach, którzy stali za nim murem. Wypiął się na nich i na Wisłę. Szacunek za to że strzelił kilka bramek? od tego jest napastnik żeby je strzelał i nic to wspólnego z szacunkiem nie ma. Chyba że bramkarz zostanie królem strzelców. To pełen respekt dla niego.
Ostatnio edytowane przez element : 21.02.2009 o godz. 16:38.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Moderatorzy powinni przeglądnąć temat, wybrać mądre wypowiedzi za i przeciw, stworzyć jakiś minitemat - Frankowski: legenda czy kawał ch...? Włożyć tam ze 10 postów i podsyłać link wszystkim, którzy wciąż na nowo rozpoczynają tę dyskusję. Pewne wątki na tym forum zyskały już niemal miano powracających toposów literackich.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja proponuje każdemu kto znowu zacznie temat-wojnę pt. 'Franek to szmata'/'Franek to legenda' dawać bana. Tyle razy to było wałkowane że aż się rzygać chce. A i tak nikt nikogo nie przekona.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Naturalną koleją rzeczy jest, że wyróżniający się piłkarz odchodzi do lepszego/bogatszego klubu. Cytat:
Dlatego proszę o jakiś argument który dotyczy tylko Franka, bo jeśli Franek był taki potrzebny to klub przecież nie musiał go sprzedawać. Widocznie zarząd uznał, że zawodnik nie jest na tyle potrzebny i go sprzedał. Franek miał obowiązujący kontrakt, dlatego do jego odejścia potrzebna była wola zarówno klubu jak i jego. To dotyczy każdego transferu. O ucieczce z drużyny można mówic tylko w przypadku Uche.
Ostatnio edytowane przez FredzIo : 21.02.2009 o godz. 17:40.
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Nie chce mi się wszystkiego komentować, możesz zerknąć parę stron wcześniej wszystko jest wyjaśnione i opisane.Odniosę się tylko do cytatu powyżej; Uche nie dopłacił do swojego transferu aby odejść z Wisły.Pomijam już bajki o chorobie jego dzieci czy też jak cięzko za jego pensję w Wisle było utrzymac rodzinę.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Pogrzeb piłkarza Wisły Janusza Krupińskiego.
Uroczystości pogrzebowe rozpoczną się na cmentarzu Rakowickim we wtorek, 24 lutego 2009 roku o godz. 12.20 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Dalibyście już spokój i sobie z Frankiem i Frankowi. Ile można klepać to samo
Niech sobie fajnie gra, niech ładne brameczki strzela, byle nie Wisełce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skrót meczu APOELu w którym Kosa strzelił 2 gole i został wybrany graczem meczu, większość akcji była zapoczątkowana przez niego. Popatrzcie jaki przegląd pola i jakie prostopadłe podania i dośrodkowania on ma ...
http://www.esl2006.com/~ellas/2008-2...s.kai.Goal.wmv Takiego goscia stracic :/ z Błaszczykowskim najlepszy skrzydłowy, choc troche o innej charakterystyce. Ale ile mozna żałować ? Tak czy siak polecam skrót. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
88 minuta meczu Larissy z Arisem. Wynik 1-1.
Żurawski strzelił gola z karnego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
zobacz na trybuny.. całe puste.. a gdyby poziom ligi był wysoki to i zainteresowanie by było.. domyślam się, że zespół Kosy coś znaczy, a reszta to ogórki do bicia.. ![]()
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Kolego, świat idzie do przodu, tylko my stoimy w miejscu. Jasne że nie jest to liga angielska ale jeśli ktoś twierdzi że ta liga jest słabsza od polskiej to prawdopodobnie przespał 2 ostatnie lata. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
mieli zespół w LM, ale właśnie jeden, (1) a reszta to dno i 3 metry mułu..
![]()
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zgodze się z Rob_Zombie. Nie wiem czy ta liga cypryjska jest taka słaba. Piszesz ze mieli jedna drune w lm, my nie mielismy zadnej od x lat. Pieniadze placa wieksze, stadiony maja lepsze, zaplecze treningowe maja lepsze. W takim razie w czym nasza liga jest lepsza. Czasy kiedy Wisła łoiła Omonie Nikozje(wówczas mistrza Cypru) minęły bezpowrotnie. Polska liga stała w miejscu, a tamci sie rozwijają. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Omonia, APOEL, Anorthosis, AEL Limassol to zespoły tak jak u nas Wisła, Legia, Lech i GKS (?). Powiedziałbym, że lepsze, są tam tacy piłkarze ... nie jednego chciałoby sie wyciągnąć do nas, ale no niestety u nich zarobki nie na 150-200k euro sie kształtuja tylko 400-500. Te zespoly bardzo ładnie walczyły w LM i UEFA. Jak Kosa szaleje na Cyprze, to u nas by nie szalał ? A szalałby a do tego wystarczy popatrzeć jak podaje, ile widzi, jak sie zachowuje że to piłkarz wyższej klasy. Kto tego nie widział to naprawde musi być ślepy. Zaakimatyzował się tam super i życze mistrzostwa. Oni tez bazuja na graczach darmowych a jak ładnie graja ?
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|