The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2009, 08:56
Cytat:
- Obawiam się, że nie mam wstępu na stadion Wisły - mówi Adam Kokoszka, były piłkarz "Białej Gwiazdy", obecnie występujący w Serie B, w barwach Empoli.
http://sport.onet.pl/74318,1248685,1...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.02.2009, 09:15
Ty się nie obawiaj tylko zachowaj ostatki honoru i nie waż się nawet zerkać na stadion Wisły.
Ostatnio edytowane przez element : 17.02.2009 o godz. 09:17.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 17.02.2009, 09:57
Super fota

Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.02.2009, 10:39
To jest nowe zdjęcie ? Tzn, kiedy przekazywał koszulkę Jagi z autografem na WOŚP ? Czy może robione z innej okazji ?
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 17.02.2009, 10:49
no fajne, fajne, trzeba wygwizdać tego gościa jak przyjedzie na R22, nie wiem jak niektorzy moga nie meic urazu do "szczura, ktory uciekł z tonącego okrętu" i ściemnial, ze dzieci potrzebuja slonecznej Hiszpanii, a za chwile skok na wyspy....
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 17.02.2009, 11:26
Nie pisze, ze Frankowski super wyglada, nie pisze traktatu oceniajacego moralnosc Frankowskiego, ani nie pisze o Jagiellonii, pisze tylko ze zdjecie fajne. Z naszym herbem w tle.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Stary 17.02.2009, 11:47
wiem, nie piłem tego w Twoim kierunku, w ramach przypomnienia napsiałem posta, aby ktoś nie pisał w sprzeczkach z Amicowcami, ze naszą legenda jest Franek tak jak ich był lub nadal dla neiktórych jest Reiss.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 17.02.2009, 13:56
To już osobny temat, czy ktoś kto strzelił grubo ponad 100 bramek i został kilka razy królem strzelców, ma zostać wyklęty przez kibiców tego klubu za to że chciał zarobić
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 17.02.2009, 21:55
http://sport.onet.pl/0,1248699,1918571,wiadomosc.html
[*] odpoczywaj w pokoju Janusz...:(
tylko 50 lat..*(
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.02.2009, 14:40
APOEL po 1 połowie prowadzi z Atromitos 3-0. Znów gola zdobył Kosowski (na 2-0), pozniej dorzucił Żewłakow. O asystach narazie nic nie wiem.

Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 21.02.2009, 15:38
Apoel prowadzi juz 4-0 Dwa gole Kosowskiego i jedna Zewłakowa.
Odpowiedz cytując
Silvestro
Senior Member

Stary 21.02.2009, 16:00
Skończyło się na 4 : 0. Brawo Kosa Tydzień temu Apoel wygrał na wyjeździe z Apollonem i po dzisiejszej wygranej jest nadal liderem.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.02.2009, 16:01
lucekj napisał(a):Wyświetl post
no fajne, fajne, trzeba wygwizdać tego gościa jak przyjedzie na R22, nie wiem jak niektorzy moga nie meic urazu do "szczura, ktory uciekł z tonącego okrętu" i ściemnial, ze dzieci potrzebuja slonecznej Hiszpanii, a za chwile skok na wyspy....
Ja jestem zdania, że Franek zrobił wystarczająco dużo dla naszego klubu i miał prawo odejść za granice. Tak samo zrobili wszyscy czołowi piłkarze Wisły: Kosowski, Uche, Zurawski, Szymkowiak i wielu innych. Tak samo zrobią Brozek i Boguski. A zasługi tych dwóch ostatnich są nieporównywalnie mniejsze niż Frankowskiego. W każdym meczu Wisły i reprezentacji oraz w każdym wywiadzie który udzielał Franek, byłem dumny, że ten człowiek jest lub był piłkarzem mojego ukochanego klubu. Dlatego, kiedy Jagiellonia przyjedzie na Reymonta i będzie wymawiane nazwisko Frankowskiego, to wstanę i będę bił brawo. Do tego też zachęcam wszystkich kibiców. Nigdy nie zapomnę ile radości swoimi golami sprawiał nam ten piłkarz i myślę, że każdy się zgodzi ze mną, żę pan Tomek dał nam więcej powodów do dumy, niż do wstydu...
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 21.02.2009, 16:21
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Ja jestem zdania, że Franek zrobił wystarczająco dużo dla naszego klubu i miał prawo odejść za granice. Tak samo zrobili wszyscy czołowi piłkarze Wisły: Kosowski, Uche, Zurawski, Szymkowiak i wielu innych. Tak samo zrobią Brozek i Boguski. A zasługi tych dwóch ostatnich są nieporównywalnie mniejsze niż Frankowskiego. W każdym meczu Wisły i reprezentacji oraz w każdym wywiadzie który udzielał Franek, byłem dumny, że ten człowiek jest lub był piłkarzem mojego ukochanego klubu. Dlatego, kiedy Jagiellonia przyjedzie na Reymonta i będzie wymawiane nazwisko Frankowskiego, to wstanę i będę bił brawo. Do tego też zachęcam wszystkich kibiców. Nigdy nie zapomnę ile radości swoimi golami sprawiał nam ten piłkarz i myślę, że każdy się zgodzi ze mną, żę pan Tomek dał nam więcej powodów do dumy, niż do wstydu...
Czlowieku, jezeli nie wiesz to przeczytaj wczesniejsze posty, bo nie chodzi o to ze odszedl z Wisly. Chodzi o styl w jakim to zrobil.
Odpowiedz cytując
Nitrox
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.02.2009, 16:25
mic napisał(a):Wyświetl post
Czlowieku, jezeli nie wiesz to przeczytaj wczesniejsze posty, bo nie chodzi o to ze odszedl z Wisly. Chodzi o styl w jakim to zrobil.

Mimo tego w jakim stylu odszedł od Nas Frankowski, szacunek mu sie należy!! !! Szczerze to popieram kolege Fredzia.

Odpowiedz cytując
jgw
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 21.02.2009, 16:29
Nie zaczynajcie.. Proszę Was
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 21.02.2009, 16:30
Tak samo zrobili wszyscy czołowi piłkarze Wisły: Zurawski, Szymkowiak i wielu innych.
I ktoś miał do nich jakieś pretensje? nie.

Cytat:
Tak samo zrobią Brozek i Boguski.

I ktoś będzie miał do nich pretensje? nie. Jeszcze zostaną wynagrodzeni przez kibiców w postaci prezentów za czas spędzony w Wiśle.

Nikt nie ma pretensji o to że Tomasz F. odszedł. Chodzi o to w jakim stylu i momencie to zrobił.

Uciekł jak szczur, w chwili kiedy drużyna włącznie z kibicami go potrzebowała. Tak się zachowuje kapitan?
Jaki on dał przykład reszcie a przede wszystkim młodym piłkarzom?
nie wspomnę o kibicach, którzy stali za nim murem. Wypiął się na nich i na Wisłę.

Szacunek za to że strzelił kilka bramek? od tego jest napastnik żeby je strzelał i nic to wspólnego z szacunkiem nie ma. Chyba że bramkarz zostanie królem strzelców. To pełen respekt dla niego.
Ostatnio edytowane przez element : 21.02.2009 o godz. 16:38.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.02.2009, 16:33
Moderatorzy powinni przeglądnąć temat, wybrać mądre wypowiedzi za i przeciw, stworzyć jakiś minitemat - Frankowski: legenda czy kawał ch...? Włożyć tam ze 10 postów i podsyłać link wszystkim, którzy wciąż na nowo rozpoczynają tę dyskusję. Pewne wątki na tym forum zyskały już niemal miano powracających toposów literackich.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 21.02.2009, 16:58
A ja proponuje każdemu kto znowu zacznie temat-wojnę pt. 'Franek to szmata'/'Franek to legenda' dawać bana. Tyle razy to było wałkowane że aż się rzygać chce. A i tak nikt nikogo nie przekona.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 21.02.2009, 17:06
element napisał(a):Wyświetl post
I ktoś miał do nich jakieś pretensje? nie.

I ktoś będzie miał do nich pretensje? nie. Jeszcze zostaną wynagrodzeni przez kibiców w postaci prezentów za czas spędzony w Wiśle.

Nikt nie ma pretensji o to że Tomasz F. odszedł. Chodzi o to w jakim stylu i momencie to zrobił.

Uciekł jak szczur, w chwili kiedy drużyna włącznie z kibicami go potrzebowała. Tak się zachowuje kapitan?
nie wspomnę o kibicach, którzy stali za nim murem. Wypiął się na nich i na Wisłę.

Szacunek za to że strzelił kilka bramek? od tego jest napastnik żeby je strzelał i nic to wspólnego z szacunkiem nie ma. Chyba że bramkarz zostanie królem strzelców. To pełen respekt dla niego.
W każdym przypadku transferu z klubu odchodził piłkarz, którego był Wiśle potrzebny. Chyba nie powiesz, że kiedy odchodzili wspominani przeze mnie Kosa, Szymek, Zuraw, Gora, Kalu to druzyna ich nie potrzebowala? Tak wiec to argument ze
Cytat:
uciekł jak szczur, w chwili kiedy drużyna włącznie z kibicami go potrzebowała
nie jest argumentem, bo dotyczy tez Kosy, Zurawia i innych.
Cytat:
Tak się zachowuje kapitan?
Tak, przykładem jest Maciej Żurawski.
Cytat:
Według mnie to on dostał ten przykład od wspomnianych przez nas piłkarzy i po prostu kontynuowal.
Naturalną koleją rzeczy jest, że wyróżniający się piłkarz odchodzi do lepszego/bogatszego klubu.
Cytat:
nie wspomnę o kibicach, którzy stali za nim murem.
I tu też, przeciez każdy z tych piłkarzy cieszył się zaufaniem kibiców i był ich ulubieńcem.

Dlatego proszę o jakiś argument który dotyczy tylko Franka, bo jeśli Franek był taki potrzebny to klub przecież nie musiał go sprzedawać. Widocznie zarząd uznał, że zawodnik nie jest na tyle potrzebny i go sprzedał. Franek miał obowiązujący kontrakt, dlatego do jego odejścia potrzebna była wola zarówno klubu jak i jego. To dotyczy każdego transferu. O ucieczce z drużyny można mówic tylko w przypadku Uche.
Ostatnio edytowane przez FredzIo : 21.02.2009 o godz. 17:40.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 21.02.2009, 18:43
O ucieczce z drużyny można mówic tylko w przypadku Uche.
Nie chce mi się wszystkiego komentować, możesz zerknąć parę stron wcześniej wszystko jest wyjaśnione i opisane.Odniosę się tylko do cytatu powyżej; Uche nie dopłacił do swojego transferu aby odejść z Wisły.Pomijam już bajki o chorobie jego dzieci czy też jak cięzko za jego pensję w Wisle było utrzymac rodzinę.
Odpowiedz cytując
tannhauser
Member

Od: 07.2003

Stary 21.02.2009, 22:04
Pogrzeb piłkarza Wisły Janusza Krupińskiego.
Uroczystości pogrzebowe rozpoczną się na cmentarzu Rakowickim we wtorek, 24 lutego 2009 roku o godz. 12.20
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 22.02.2009, 07:24
Dalibyście już spokój i sobie z Frankiem i Frankowi. Ile można klepać to samo .
Niech sobie fajnie gra, niech ładne brameczki strzela, byle nie Wisełce.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 22.02.2009, 11:41
Skrót meczu APOELu w którym Kosa strzelił 2 gole i został wybrany graczem meczu, większość akcji była zapoczątkowana przez niego. Popatrzcie jaki przegląd pola i jakie prostopadłe podania i dośrodkowania on ma ...

http://www.esl2006.com/~ellas/2008-2...s.kai.Goal.wmv

Takiego goscia stracic :/ z Błaszczykowskim najlepszy skrzydłowy, choc troche o innej charakterystyce. Ale ile mozna żałować ? Tak czy siak polecam skrót.

Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.02.2009, 17:31
88 minuta meczu Larissy z Arisem. Wynik 1-1.
Żurawski strzelił gola z karnego.
Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 22.02.2009, 17:40
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Skrót meczu APOELu w którym Kosa strzelił 2 gole i został wybrany graczem meczu, większość akcji była zapoczątkowana przez niego. Popatrzcie jaki przegląd pola i jakie prostopadłe podania i dośrodkowania on ma ...

http://www.esl2006.com/~ellas/2008-2009/Football/32%20-%20APOEL%20-%20atromitos%204-0/APOEL%20-%20atromitos%204-0.23iAgwnistiki.21-02-09.Faseis.kai.Goal.wmv

Takiego goscia stracic :/ z Błaszczykowskim najlepszy skrzydłowy, choc troche o innej charakterystyce. Ale ile mozna żałować ? Tak czy siak polecam skrót.
w takiej słabej lidze to nawet Łobodziński byłby Bogiem.

zobacz na trybuny.. całe puste.. a gdyby poziom ligi był wysoki to i zainteresowanie by było.. domyślam się, że zespół Kosy coś znaczy, a reszta to ogórki do bicia..
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 22.02.2009, 18:18
HanysKce napisał(a):Wyświetl post

zobacz na trybuny.. całe puste.. a gdyby poziom ligi był wysoki to i zainteresowanie by było.. domyślam się, że zespół Kosy coś znaczy, a reszta to ogórki do bicia..
Pewnie dlatego że tacy słabi mieli swój zespół w lidze mistrzów
Kolego, świat idzie do przodu, tylko my stoimy w miejscu. Jasne że nie jest to liga angielska ale jeśli ktoś twierdzi że ta liga jest słabsza od polskiej to prawdopodobnie przespał 2 ostatnie lata.
Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 22.02.2009, 18:21
mieli zespół w LM, ale właśnie jeden, (1) a reszta to dno i 3 metry mułu..
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 22.02.2009, 18:24
HanysKce napisał(a):Wyświetl post

Zgodze się z Rob_Zombie.
Nie wiem czy ta liga cypryjska jest taka słaba. Piszesz ze mieli jedna drune w lm, my nie mielismy zadnej od x lat. Pieniadze placa wieksze, stadiony maja lepsze, zaplecze treningowe maja lepsze. W takim razie w czym nasza liga jest lepsza.
Czasy kiedy Wisła łoiła Omonie Nikozje(wówczas mistrza Cypru) minęły bezpowrotnie. Polska liga stała w miejscu, a tamci sie rozwijają.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 22.02.2009, 21:26
Omonia, APOEL, Anorthosis, AEL Limassol to zespoły tak jak u nas Wisła, Legia, Lech i GKS (?). Powiedziałbym, że lepsze, są tam tacy piłkarze ... nie jednego chciałoby sie wyciągnąć do nas, ale no niestety u nich zarobki nie na 150-200k euro sie kształtuja tylko 400-500. Te zespoly bardzo ładnie walczyły w LM i UEFA. Jak Kosa szaleje na Cyprze, to u nas by nie szalał ? A szalałby a do tego wystarczy popatrzeć jak podaje, ile widzi, jak sie zachowuje że to piłkarz wyższej klasy. Kto tego nie widział to naprawde musi być ślepy. Zaakimatyzował się tam super i życze mistrzostwa. Oni tez bazuja na graczach darmowych a jak ładnie graja ?

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów