The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wiślak1994
Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2009, 11:28
janko04 napisał(a):Wyświetl post
Lech jest na fali napewno teraz ogromną presje będzie czuć, wiedza ze wygrac lige mogą i bedą za bardzo chcieli.
No właśnie będą bardzo chcieli i patrząc realnie mają na to największe szanse . Mają chyba najlepszą kadrę i przy odpowiednie mobilizacji może być naprawdę ciężko z nimi wygrać...

Legia teraz ma tylko Pawlusinskiego ( jego czy pomylilem) Chinyame uraz barku, Grzelak kontuzja, Obrona, Komorowskiego kupili i Ostrowskiego, dla mnie Legia do Ogrania jest spokojnie, gorzej z tym Lechem.
Tak tylko zauważ ,że Legia grała tylko z jednym napastnikiem(Chinyama) już w tej rundzie a sobie radziła.
Ich gra w głównej mierze sie opiera na pomocnikach ( Iwański, Roger,Rybus teraz pewnie dojdzie Jarzębowski). Podzielam jednak twoje zdanie ,że Legia jest jak najbardziej do ogrania..... Zresztą była do ogrania już jesienią.

P.S To nie Pawlusiński tylko Paluchowski

My (nie)mamy bramakrza dobrego, ale z drugiej strony gdyby przyszedl inny trener bramkarzy to Pawełek może by zaczął grać dobrze ?
Może tak ?! Może nie !? Nie ma co gdybać .... Póki co Pan Kazimierski dobrze sie trzyma na stanowisku i nie zanosi się na zmiany w sztabie szkoleniowym !

Nie narzekajmy ! A od Bednarza sie odczepcie. Ciekawe co wy byscie zrobili nie majac funduszy na transfery. Łatwo osądzać innych jak sie nie jest na ich miejsc
Ja nie narzekam . Ja "uprawiam" konstruktywną krytykę i nie dotyczy ona absolutnie Pana Bednarza. Zdaję sobie sprawę z tego jaka jest sytuacja klub w tym momencie i że na teransfery nie mamy co liczyć......
Szanuję Pana Cupiała za to co zrobił dla Wisły ale być może czas się pożegnać ? Dla dobra klubu..........

Ja nie liczę w tym sezonie na mistrza ! Wolę być mile zaskoczonym niż rozczarowanym....
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 20.02.2009, 11:51
Wiślak 1994 - weź kup rower , odkręć koło i jeb**j się w czoło!Nikt normalny nie przebudowuje drużyny w połowie ligi , można co najwyżej uzupełnić ale nie zmieniać połowy składu..Faktycznie , przydałby się nam lepszy bramkarz bo Pawełek nie czuje konkurencji i wie że i tak i tak będzie bronił..Doszedł Gołoś , Ćwielong , Beto...Poczekajmy do końca sezonu..Poza tym , tracimy tylko 3 punkty do Lecha i Legii , a w 1 kolejce grają odpowiednio z GKS-em i Polonią - 2 mecze na wyjeździe..
A z tym odejściem Cupiała to już przesadziłeś...Gdyby nie On to nie wiadomo gdzie byśmy teraz byli..
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Od: 02.2009

Stary 20.02.2009, 12:04
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
Wiślak 1994 - weź kup rower , odkręć koło i jeb**j się w czoło!Nikt normalny nie przebudowuje drużyny w połowie ligi , można co najwyżej uzupełnić ale nie zmieniać połowy składu..Faktycznie , przydałby się nam lepszy bramkarz bo Pawełek nie czuje konkurencji i wie że i tak i tak będzie bronił..Doszedł Gołoś , Ćwielong , Beto...Poczekajmy do końca sezonu..Poza tym , tracimy tylko 3 punkty do Lecha i Legii , a w 1 kolejce grają odpowiednio z GKS-em i Polonią - 2 mecze na wyjeździe..
A z tym odejściem Cupiała to już przesadziłeś...Gdyby nie On to nie wiadomo gdzie byśmy teraz byli..
Gdzie ja napisałem o tym ,żeby przebudować drużynę ?Ja piszę o zwyczajnych wzmocnieniach czyt.2-3 piłkarzy ,którzy odrazu stanowiliby o sile zespołu. Jakoś te "wzmocnienia" mnie nie przekonują no ale czego się spodziewać jak na transfery wydaliśmy okrągłe 0 złotych..... Co z tego że Lech i Legia już w pierwszej kolejce będa grać z GKS i Polonia.........My tez kiedyś z nimi zagramy i nie ma to różnicy kiedy.
W moim wcześniejszym poście już napisałem ,że jestem wdzięczny Panu Cupiałowi za to co zrobił dla Wisły...
Ale skoro nie ma już ochoty "bawić" się w piłkę na wysokim poziomie to może warto dać szansę komu innemu ... O ile ktoś taki się znajdzie, z podobnym zapałem jak Pan Cupiał kilka lat temu.
Oczywiście poczekam do końca sezonu , ale tak jak mówię : Nie nalezy sie nastawiać na mistrza.

P.S Twoje pierwsze zdanie świadczy tylko i wyłącznie o twojej kulturze. Nie będę się z tobą wdawał w jakieś przepychanki i nie zapytam : Ile masz lat....? Udam ,że tego nie widziałem...
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 20.02.2009, 12:51
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
P.S. Popatrz na inne zespoły z czołówki i powiedz mi , czy wzmocniły się bardziej od Nas...
zdecydowanie nie mamy najmniejszych szans co innego rozwalić jakiś Beitar czy wygrać z Barceloną a co innego zmierzyć sie potężna Amicą czy wielka Legią że juz o drugim gigancie z Warszawy nie wspomnę , nie mamy szans

ale krąży druga wersja że mamy jakieś 25% szans na obrone tytułu a wszystko będzie przede wszystkim zależało od trafienia z formą potem od jakości piłkarskiej a na trzecim miejscu od szczescia czwarty element jakim byla korupcja raczej odpada toteż możemy sie mniej obawiać Dysko-Polo i Amiki
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.02.2009, 13:02
trzeba mocno kibicowac lechowi z udinesse, jesli przejdzie do nastepnej rundy nie zdobedzie majstra, koncowke sezonu bedzie mial slabiutka
smuda jakos zawsze poczatki rundy ma slabe, co jest dla nas duza szansa

wisla juz nikogo nie kupi, ciekawi mnie sprawa ettiena, kto tu namieszal, my czy jego menago
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.02.2009, 13:08
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
trzeba mocno kibicowac lechowi z udinesse, jesli przejdzie do nastepnej rundy nie zdobedzie majstra, koncowke sezonu bedzie mial slabiutka
smuda jakos zawsze poczatki rundy ma slabe, co jest dla nas duza szansa

wisla juz nikogo nie kupi, ciekawi mnie sprawa ettiena, kto tu namieszal, my czy jego menago
najbardziej to ta wiadomość namieszala nam w głowach.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 20.02.2009, 13:17
Mają najlepszą kadrę teraz. Nie zapominaj o tym ,że to my musimy ich "gonić" a nie oni nas.

No nie powiedziałbym że mają taką mocną kadrę..Brakuje Peszki i Franz ma problem...
Tracimy tylko 3 pkt , to kwestia jednego meczu
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.02.2009, 13:34
O czym Wy dyskutujecie jak nie ma czegoś takiego jak Lech.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
tomaszek67
Member

Od: 01.2009

Stary 20.02.2009, 13:40
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
rozmawiamy o Amice Poznań, myślałem, że się domyślisz.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.02.2009, 13:42
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
zdecydowanie nie mamy najmniejszych szans co innego rozwalić jakiś Beitar czy wygrać z Barceloną a co innego zmierzyć sie potężna Amicą czy wielka Legią że juz o drugim gigancie z Warszawy nie wspomnę , nie mamy szans
A co innego remisować z ŁKS-em i dostać w dupę od Śląska i Ruchu. Każdy kij ma dwa końce.
Ale racja - nie ma co wyrokować, dopiero liga da nam odpowiedź gdzie będziemy - podejrzewam, że dzięki Skorży i w miarę niezłemu składowi, jesteśmy w stanie walczyć o mistrza, forma raczej będzie stabilna (na stałym poziomie) i dorobek z jesieni powinniśmy powtórzyć. Problem pojawi się jednak, jeśli Legii lub Lechowi wystrzeli runda życia (a i ciułaczom z Polonii też nie musi źle iść) - wtedy będzie raczej posprzątane.
Kolejna sprawa, transfery - zrealizowaliśmy 0,6 na 3 priorytety, więc ktoś z zadania się nie wywiązał.
Wątek Cupiała - będę powtarzał do znudzenia, Cupiał nie dał (prawie - o tym zaraz) nic z własnej kieszeni, Cupiał pożyczył. Można to w pewnym sensie nazwać inwestycją, ale nie jest to potocznie rozumiana inwestycja w futbol, która zakłada włożenie kasy i brak zwrotu (np. jeśli chodzi o kwestię transferów). Tutaj kochamy się jak bracia, ale liczymy się jak wiadomo kto. Prawdą jest, że bez Cupiała nie mielibyśmy jednego z najwspanialszych okresów w naszym klubie, ale z drugiej strony, teraz ta "dobroć" ściąga nas bardzo w dół.

Wreszcie co do kwestii finansowania - wiecie co z mienia wejście Bet-at-home do Wisły Kraków? Nic nie zmienia. To co do tej pory kładł Cupiał (i to jest to co dawał a nie musiał) - jako reklama na koszulkach Telefoniki, co nota bene wracało do niego w postaci odsetek od długu wobec TF, zostało przerzucone na BAH. Teraz po prostu BAH będzie spłacał nasze odsetki i kawałek długu względem TF. Żadnych dodatkowych pieniędzy od Cupiała na transfery nie ma, a my jedziemy na kasie jaką Wisła sama zarabia - czyli bilety, prawa tv, sponsorzy itd., no i wreszcie kluczowo - sprzedaż zawodników.

I teraz całkiem realne jest to o czym mówi Bednarz - kasy na nic nie ma, trzeba "doczekać" zbudowania stadionu przez miasto, korzystać z upustu jakie nam daje - czyli milion za wynajem, w zamian za reklamę na stadionie. Finalnie spłacenia długu, co pozwoli nam wyjść na prostą, czyli wreszcie zacząć się rozwijać. Pytanie teraz brzmi, czy rzeczywiście w klubie jest taki mózg, który przez te najbliższe lata przeprowadzi Wisłę właściwie bez szwanku, czyli drużynę która walczy o najwyższe cele w lidze i pokazuje się w pucharach, tak aby się nie okazało, że na 30 tysięczny stadion będzie przychodzić 5 tys., bo w Ekstraklasie gramy o miejsca od 6 do 8.

Jeszcze co do Ettiena - Bednarz chyba się zdradził, że raczej to my nie chcemy gościa, a Skorża to w sumie ratował sytuację z tym menago. Ale tak na zdrowy chłopski rozum, to wydaje mi się, że wina leży po obu stronach. Bo założę się, patrząc na cyrki z innymi zawodnikami, że Skorża mógł się umawiać na 150 tys. euro kontraktu z menago, podobnie Bednarz, ale pisnąć o tym, że jest to motywacyjny, to raczyli pewnie jak już z menago byli dogadani. Wobec czego menago przysłał ofertę 150/150 i ja się mu nie dziwię. Oczywiście to tylko teoria, bo może wcale, jak ktoś wskazywał, nawet nie myśleliśmy o podpisywaniu gościa, w każdym razie - nie ma go i nie będzie, trzeba dołączyć go do grupy Tristanów, Neiów itd. i zapomnieć.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.02.2009, 15:18
Wyparcie - Usunięcie ze świadomości lub utrzymywanie poza świadomością myśli, wyobrażeń i wspomnień, które są bolesne lub budzą lęk.

Tak widzę Twój stan ducha Marszałku.
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.02.2009, 15:38
Hipokryzja (od gr. hypokrisis, udawanie) – zachowanie lub sposób myślenia i działania charakteryzujący się niespójnością stosowanych zasad moralnych.

tak widze wiekszosc kibiców "Lecha"
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.02.2009, 16:52
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Wyparcie - Usunięcie ze świadomości lub utrzymywanie poza świadomością myśli, wyobrażeń i wspomnień, które są bolesne lub budzą lęk.

Hahaha

Dobrze ze użyłes słowa WYPARCIE

Wyparcie sie własnej przeszłosci,lata ci gdzie taki termin koło ucha?
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 20.02.2009, 18:09
Cytat:
Nad najstarszym działającym dziś stołecznym klubem piłkarskim ciemne chmury zaczęły zbierać się pod koniec ubiegłego roku. Okazało się bowiem, że miasto chce podwyższyć czynsz za dzierżawę stadionu przy Konwiktorskiej z 60 tys. zł do 360 tys. zł rocznie.

- Jeśli stracimy głównego sponsora, znajdziemy się w dramatycznej sytuacji. Wciąż wierzę, że pani prezydent się opamięta - przekonywał wczoraj pod stadionem Jerzy Piekarzewski, honorowy prezes KS Polonia.

Główny sponsor piłkarskiej Polonii to J.W. Construction, potentat na rynku deweloperskim. Ta firma właśnie wycofała się ze sponsorowania pierwszoligowej drużyny siatkarzy Politechniki Warszawskiej.

- Jest kryzys, więc muszę oszczędzać. Jeśli podwyżka czynszu Polonii będzie tak duża, to nie wiem, czy nie wycofam się również ze wspierania piłki nożnej - mówi nam Józef Wojciechowski, prezes J.W. Construction i właściciel piłkarskiej Polonii.
http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,9....html?skad=rss

Jak to dobrze, że Cupiał nie jest żadnym hochsztaplerem
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.02.2009, 19:20
Legioniści "załatwili" nam Gargułę:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Philips_Zaspa
Member

Od: 03.2008

Stary 20.02.2009, 19:23
Poczekaj na więcej informacji o kontuzji. To że usztywniają kolano, to nie zawsze znaczy najgorsze.
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !

Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku.
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 21.02.2009, 10:44
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,63..._stadionu.html

Serialu ciąg dalszy. Najbardziej podoba mi się fragment
"Zaczniemy od tych kierujących dopingiem. To oni w pierwszej kolejności odpowiadają za obelgi pod adresem właścicieli - mówi Ostrowski"

Walka trwa.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 21.02.2009, 11:08
był taki kawał o milicjancie i papudze, która wołała na niego : ej niebieski a później mu nawrzucała. Po wcirach za to leciała tekstem : niebieski! .... już ty wiesz co!

Podobne zabawy polecą w Warszawie, trzymam zakład

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 21.02.2009, 11:08
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post

Zastanów się nad swoim stanem ducha.

Znów to samo, piszesz a nie wiesz za bardzo o czym. Kto ma budzić we mnie lęk? Amika?Lech?wytłumacz mi. Jakież to traumatyczne przeżycie, te klubiki mogły u mnie wywołać? Jedyne co mi przychodzi na myśl, to awans Amiki do I ligi w pamiętnym II ligowym sezonie. Wszyscy widzieli, wiedzieli. Ucz się ucz, bo to historia Twego klubu. Poza tym co do tego czy Lech czy Amica...nie miej do mnie pretensji, jak tylko opiera się na dokumentach sądowych(prezentowanych na forum) oraz na tym co mówił wasz prawnik, rozstrzygając jednoznacznie czyście Lech czy Amica. Więc czemu te pretensje do mnie są kierowane?

Jak Kot napisał w jednym z postów. Wy w Poznaniu macie jeden problem. Macie problemy z nazewnictwem oraz jednoznaczną oceną tego co białe i czarne. Kurewstwo nazywacie miłością. Wasz problem. Jesteście idealnym przykładem moralności Kalego.

Liczę na to,ze zostaniecie objęci ostracyzmem podczas meczów ligowych zbliżającej się rundy.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 21.02.2009 o godz. 11:32.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.02.2009, 12:06
mam pytanie, jak to jest, że w pewnym mieście na P. w meczu o randze kontynentalnej na boisku są płaty śniegu, a w pewnym mieście na K. na towarzyskim meczu z Ogórkami murawa jest doprowadzona do najlepszego możliwego stanu?
.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 21.02.2009, 12:35
Cytat:
W piątek wszedł w życie zakaz finansowania klubów sportowych przez spółki z udziałem Skarbu Państwa - informuje Przegląd Sportowy.

Spółki z udziałem Skarbu Państwa są zmuszone do zaprzestania finansowania klubów sportowych, jeżeli nie ma dowodów, że działalność ta przynosi wymierne korzyści marketingowe i wizerunkowe.

Jednak nawet gdy spółce uda się udowodnić, że sponsorowanie klubu daje wymierne korzyści, ujemny ogólny bilans spółki na koniec roku oznacza konieczność sprzedaży udziałów w klubach.

Oznacza to, że GKS Bełchatów i Zagłębie Lubin niemal na pewno nie będą już finansowane przez miejscowe koncerny.

Zarządzenie nie obowiązuje spółek, które są własnością lokalnych samorządów.
http://sport.wp.pl/kat,1719,wid,1087...l?ticaid=178b5

Ciekawe czy ten uraz Garguły to kontuzja czy "kontuzja".
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.02.2009, 12:47
Krissu napisał(a):Wyświetl post
http://sport.wp.pl/kat,1719,wid,1087...l?ticaid=178b5

Ciekawe czy ten uraz Garguły to kontuzja czy "kontuzja".
http://www.gks.net.pl/gksnet/index.p...1782&Itemid=39
PGE zostaje w Bełchatowie
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 21.02.2009, 12:55
piter116 napisał(a):Wyświetl post
http://www.gks.net.pl/gksnet/index.p...1782&Itemid=39
PGE zostaje w Bełchatowie

Cytat:
Rozporządzenie sprzed tygodnia wprowadza jedną zasadniczą zmianę: do końca 2009 roku spółki skarbu państwa muszą pozbyć się udziałów w klubach sportowych. To komplikuje sytuację GKS-u Bełchatów. - Sportowa spółka akcyjna w całości należy do kopalni węgla brunatnego - informuje Jacek Kaczorowski, dyrektor KWB "Bełchatów".

Inaczej jest w PGE Skrze - właścicielem 100 proc. akcji spółki jest stowarzyszenie. - Dlatego nie musimy dokonywać żadnych przekształceń - twierdzi Piechocki.
0123456789
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 21.02.2009, 12:56
Ale tam pisze ze pozostaje ze Skrą to na 100%, a z GKS jeszcze nie wiadomo
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 21.02.2009, 14:18
Powiem szczerze ze sytuacja na Lazinkowskiej siegnela absurdu. Zamiast probowac sie dogadywac to dzialacze(w ogole co to za slowo: "działacze"? ) probuja :uchować" kibica poprzez mowienie mu co moze a co nie mowic. Ja osobiscie nie identyfikowalbym sie z taka druzyna i dalbym sobie siana. Zaczalnym chodzic na sporty gdzie Legia to rzeczywiscie Legia. Bo napychac kabze temu dziadowi Walterowi to woda na młyn. Jak bedzie po 2-3 tysie na meczu to sie moze nauczy BARAN JEDEN!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 22.02.2009, 14:30
Co do Legijnego zakazu:

1. Ciekawe, co by zrobił Cupiał, gdyby na Wiśle leciały bluzgi o Tele-fonice czy n/t jego osoby. Pewnie też by mu się nie podobało...

2. Właściciel klubu ma pełne prawo decydować, kto na stadion wchodzi, a komu tego zabronić. Jeśli Walter z Wejchertem uznają, że na stadion Legii wstęp jest tylko w marynarce i krawacie - to nie ma sprawy. Albo kibic się dostosuje, albo nie wejdzie.

3. Natomiast zupełnie osobną kwestią jest:
a) realność tego zakazu - jak zacznie skandować 3 tys. osób, to przecież wszystkich zakaz nie obejmie
b) sensowność tego zakazu - tego typu obostrzenia mogą zadziałać na kibiców Legii niczym płachta na byka

Specom z zarządu Legii zalecam lekturę Cialdiniego i krótki kurs psychologii społecznej, zanim wymyślą kolejne głupstwo.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 22.02.2009, 14:48
flamengista napisał(a):Wyświetl post
2. Właściciel klubu ma pełne prawo decydować, kto na stadion wchodzi, a komu tego zabronić. Jeśli Walter z Wejchertem uznają, że na stadion Legii wstęp jest tylko w marynarce i krawacie - to nie ma sprawy. Albo kibic się dostosuje, albo nie wejdzie.
Niestety mylisz się.

Stadion Legii jest stadionem miejskim, który klub wynajmuje i właściciel klubu nie może powiedzieć "tego wpuszczę a tego nie".
Odpowiedz cytując
Clapham
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 22.02.2009, 14:52
Czyli jak ktos wynajmie stadion na koncert to tez nie bedzie mial nic do powiedzenia a propos kogo wpuscic, nie wpuscic albo wyprosic?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 22.02.2009, 14:53
Jak wynajmuje, znaczy się placi za to,że może na nim grać to chyba logiczne,że decyduje kto i co. No chyba,że płaci a miasto i tak może decydować na równi z tym co płaci. Jak to w tym kraju w praktyce wyglada?
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 22.02.2009, 14:55
Kupujesz bilet to wchodzisz.
Chyba, że nie spełniasz warunków regulaminu w stylu jesteś naprany jak dzika świnia albo coś w ten deseń. To wszystko jest zapisane w ustawie o imprezach masowych, ale taka sytuacja, że nie wpuszczą Cię, bo np nie podoba im się twój krawat, koszulka albo uznają Cię za "potencjalnego sprawcę" nie ma prawa zaistnieć.
A jak powiedzą,że pstrokatość zwisu meskiego może draznić dżentelmentów druzyny przyjezdnej?
lub będzie przeszkadzał kolor w realizacji transmisji. Kamera nie będzie go lapac
To wtedy kaplica.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 22.02.2009 o godz. 14:59.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów