The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
z daleka
Banita

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2009, 18:43
relacje z tego spotkania mozna przeczytac na FORUM WL
i moze z ITI masz racje bo CWKS LEGIA WARSZAWA GRA W OKRĘGÓWCE ale jedziecie tylko Lechowi bo Lech jest na fali a jakby był na dole tabeli to nikt by na pewno tak nie szczekał
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 20.02.2009, 18:44
z daleka napisał(a):Wyświetl post
Wsparcie od kibiców dla Reissa to jest coś czego wasi kopacze nie poczuja nigdy tacy jesteście mali (według was wielcy) i Reiss na spotkaniu które sam zorganizował sam na sam z kibicami 160 osób z WL powiedział patrzac w oczy ze ze sprzedawaniem meczy nie ma nic wspólnego a ta nagonka , to tylko i wiłacznie pomówienia majace na celu przystopować Lecha rozwój, I maja prawo mu wiezyc I GO WSPIERAC NA CO WAS NIEBĘDZI STAĆ NIGDY i zal mi waszych kopaczy w tym momęcie
Mi też żal Ciebie, że sadzisz byki ortograficzne, które nie powinny przytrafiać się dzieciakom w wieku 8 lat. Poczekajmy na to, co zdziała prokuratura, będziemy mądrzejsi i zobaczymy, czy dalej będziecie wspierać Pieska Reksia A nuż przypadkiem udowodnią coś waszej "LEGENDZIE"...
Odpowiedz cytując
Philips_Zaspa
Member

Od: 03.2008

Stary 20.02.2009, 18:47
piszę pierwszy raz ale czytam was od dawna i powiem
A ja ci powiem: jesteś debil. Wiesz, zabierają tu głos na tym forum kibice z Warszawy, ale robią to w sposób bardziej kulturalny i wnoszący coś do rozmowy. A ty tylko się ośmieszasz, a obrazek pod nickiem ( vide twarz piłkarza ) pasuje do dwojego ilorazu inteligencji. Mówimy tu o Lechu, bo: jedyni graja z Polski w UEFA i są tematem nr 1 a propos afery korupcyjnej.
Powód: Złe zdiagnozowanie zboczenia " z daleka "
Ostatnio edytowane przez Philips_Zaspa : 20.02.2009 o godz. 18:53.
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !

Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku.
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Wsparcie od kibiców dla Reissa to jest coś czego wasi kopacze nie poczuja nigdy tacy jesteście mali (według was wielcy) i Reiss na spotkaniu które sam zorganizował sam na sam z kibicami 160 osób z WL powiedział patrzac w oczy ze ze sprzedawaniem meczy nie ma nic wspólnego a ta nagonka , to tylko i wiłacznie pomówienia majace na celu przystopować Lecha rozwój, I maja prawo mu wiezyc I GO WSPIERAC NA CO WAS NIEBĘDZI STAĆ NIGDY i zal mi waszych kopaczy w tym momęcie
Tak samo patrząc kibicom w oczy robił ich w ch..ja i strzelał bramki ,które wczęsniej kupił i opłakiwał mecze ,które sprzedał.Tak w okolicznościach gdy wszyscy czyt. gazety, PZPN itd. by Amice po d....ie całowali napewno chcą przystopować jej rozwój........Co do kibiców to sie nie wypowiadaj tylko powiedz jaką Legia miała w tamtej rundzie frekwencje ? Kto robił zadymy na Wilnie ? Ale mi waszych piłkarzy nie żal....... Taki klub wybrali......
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

haha ale Ty smieszny jestes koles xD to raczej Wy macie kompleks wielkosci druzyna ktora przez lata walczyla o Intertoto teraz okazuje sie rodzynkiem wsrod ligowej szazyzny bo...po pol sezonu jest liderem z deka smieszne i nie nie podwazaj wielkosci Wisly ktora co roku walczy o najwyższe cele Mezo z Poznania
Ostatnio edytowane przez DominoForza : 20.02.2009 o godz. 18:51.
.....
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.02.2009, 18:51
Skąd nagle taka moda i gorliwość w podsumowywaniu każdego o innych poglądach kompleksami? To raz.
Dwa: Jaki Lech, to do ch*** pana wciąż ten sam poziom co Wisła?! Bo chyba nie Lech Poznań. No chyba, że to "wciąż" ktoś zaczął odliczać pół roku temu. Moim skromnym zdaniem głupio jednak przeciwstawiać przeszło dekadzie skromne pół roku. Może za pół roku jeśli się nie dobiorą Lechowi do tyłka będzie można napisać, że Lech to już ten sam poziom co Wisła.

Z daleka:
Zanim się coś napisze, to wypada przeglądnąć regulamin. Tam jest wzmianka w jakim wieku dozwolone jest pisanie na forum

A tak w ogóle to nie jesteś przebierańcem z Poznania ;>?
Odpowiedz cytując
Kris 155
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 20.02.2009, 19:34
Po pierwsze to jest temat o aktualnych osiągnięciach polskich klubów. Po drugie kibic Wisły napisał, że Lech odjechał innym w lidze, a ktoś to zanegował. Wystarczy czytać ze zrozumieniem. Marszałku udajesz kogoś honorowego, a obrażasz ludzi. Nie chcesz kibicom Lecha podawać ręki, mimo ze nikt cię o to nie prosi. Coś mi się wydaje, że po prostu popisujesz się. W Polsce obowiązuje poza tym domniemanie niewinności, więc skąd biorą się wasze wyroki? Czy ktoś zaprzecza ,że Wisła w ostatnich kilku latach dominowała w lidze? Widocznie waszym sposobem jest tylko ubliżanie. Dotyczy to jedynie niektórych forumowiczów, bo inni potrafią obiektywnie ocenić występy Lecha w PUEFA.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.02.2009, 20:13
sq napisał(a):Wyświetl post
To forum jest drugie w Polsce gdzie tak dużo mądrych rzeczy można poczytać o Lechu.
Nie minęły jeszcze 24h od meczu a już ponad 80 postów w temacie... Fajnie cieszy taka popularność
(dla porównania na dwoch największych forach (L) postów od 0 (zera) do 20)

A odnośnie meczu: typowe jakoś ostatnio że zabierają się do roboty jak mają bramkę w plecy. Na rewanż wraca Peszko, ustawienie będzie bardziej ofensywne i będzie albo wysoka porażka bo dostaną kilka bombek z kontry, albo skromna wygrana.
I nadal twierdzę że Lech nie ma bramkarza..
Czy do was cymbały z Pyrlandii nie dociera, że forum na którym się udzielacie gościnnie jest największym forum klubowym w Polsce, gdzie aktywnie udziela się więcej osób niż na forach Legii i Amicy razem wziętych? Sprawdź sobie wyniki ostatnich badań sondażowych o tym jaka drużyna klubowa ma największą ilość kibiców w Polsce, a może zrozumiesz dlaczego tak wiele osób tu pisze i dlaczego tak wiele postów jest o waszym meczu. Temat ma tytuł "Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn", więc logika wskazuje, że o tym się tu będzie pisało. Gdyby grała Legia czy Widzew postów byłby tyle samo, albo nawet więcej, bo to drużyny utytułowane i godne szacunku.
:/
Odpowiedz cytując
ewcia
Wyjazd Rzecz Święta!

Od: 11.2002

Stary 20.02.2009, 20:22
Czystka w tym temacie ok. 15 godziny była, trochę niektórych ponosi.

Koledzy wyzywający się od cymbałów nie zagalopujcie się.
Ostatnio edytowane przez ewcia : 20.02.2009 o godz. 21:29.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.02.2009, 21:20
irman napisał(a):Wyświetl post
Czy do was cymbały z Pyrlandii nie dociera, że forum na którym się udzielacie gościnnie jest największym forum klubowym w Polsce, gdzie aktywnie udziela się więcej osób niż na forach Legii i Amicy razem wziętych? Sprawdź sobie wyniki ostatnich badań sondażowych o tym jaka drużyna klubowa ma największą ilość kibiców w Polsce, a może zrozumiesz dlaczego tak wiele osób tu pisze i dlaczego tak wiele postów jest o waszym meczu. Temat ma tytuł "Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn", więc logika wskazuje, że o tym się tu będzie pisało. Gdyby grała Legia czy Widzew postów byłby tyle samo, albo nawet więcej, bo to drużyny utytułowane i godne szacunku.
czy do ciebie cymbale nie dociera że te posty w temacie który ma tytuł "Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn" w większości kompletnie nie dotyczą tematu i powinny być w Hyde Parku w temacie który ma tytuł "Leczymy kompleksy i nienawiść" albo na onecie? Logika wskazuje o czym tu powinno się pisać, prawda?
Napisz coś konstruktywnego, co wniesie coś do dyskusji NA TEMAT, a ty nawet cytując mnie nie odniesiesz się do drugiej części mego postu tylko ujadasz.
Odpowiedz cytując
Philips_Zaspa
Member

Stary 20.02.2009, 21:28
Dobry pomysł. Załóżmy temat: " Leczmy kompleksy u Poznaniaków ". Wiesz, wielu wam by się to przydało i na dobre wyszło/

Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku.
Odpowiedz cytując
Posen
Junior Member

Stary 20.02.2009, 21:29
Na siłe próbujecie wcisnąc nam, że to my mamy kompleksy, a tak na serio czytając ten temat cały czas się śmieje z waszych. Poprostu jesteście śmieszni tym swoim gadaniem. Powiem jedno: Raz się umówcie, a potem możecie coś mowic na Lecha... A wracajac do Reissa to prawda jest taka ze ja mu tam wierze i jeszcze sie przekonacie o tym ze jest nie winny. A jak tak sie juz stanie to jestem ciekaw, który będzie miał na tyle odwagi żeby odszczekac te swoje słowa...
P.S.
Żeby zrobic wam radoche z powodu tego ze mamy kompleksy napisze jedno: Jestem ciekaw co mowicie jak jedzie "lodówa". "Patrz nasi przyjechali!"?
Jak rozliczacie nas za amice to nie zapominajcie o swojej historii!!!

Nikt nicka nie zmieniał, a bez Wisły życ mogę...
Wszedłem tu bo wyczytałem na naszym forum, że podbno niezła beka jest w tym temacie to sobie poczytałem ostatnie strony i powiem Tobie, że mieli rację.
A tak pozatym to jeżeli nie interesuje Ciebie Lech to poco oglądasz jego mecze? Jeżeli doping to samo lalala to czemu go słuchasz? Zajmij się lepiej swoją Wisła...
Ostatnio edytowane przez ewcia : 20.02.2009 o godz. 21:54.
Odpowiedz cytując
Philips_Zaspa
Member

Stary 20.02.2009, 21:34
I co? Zmieniłeś już nick? Wiesz, TO JEST FORUM WISŁY, a Ty widać bez Wisły żyć nie możesz. Widać masz przez głupich koleszków wyprany mózg, co ci wmawiają, że Reiss taki a siaki.

Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 20.02.2009, 21:46
Posen napisał(a):Wyświetl post
Na siłe próbujecie wcisnąc nam, że to my mamy kompleksy, a tak na serio czytając ten temat cały czas się śmieje z waszych. Poprostu jesteście śmieszni tym swoim gadaniem. Powiem jedno: Raz się umówcie, a potem możecie coś mowic na Lecha... A wracajac do Reissa to prawda jest taka ze ja mu tam wierze i jeszcze sie przekonacie o tym ze jest nie winny. A jak tak sie juz stanie to jestem ciekaw, który będzie miał na tyle odwagi żeby odszczekac te swoje słowa...
P.S.
Nie zapominamy. 1906. S****ysynów nazywamy po imieniu a bohaterów jak Reyman czcimy.
Niektórzy w naszej lidze ze s****ieli robią bohaterów, taka różnica.

Cytat:
Żeby zrobic wam radoche z powodu tego ze mamy kompleksy napisze jedno: Jestem ciekaw co mowicie jak jedzie "lodówa". "Patrz nasi przyjechali!"?
Nie, mówimy "patrz, lodówa jak z amiki".
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Stary 20.02.2009, 21:47
P.S.
No nie znowu Ty ... "z daleka"
bełkot powraca . Czy można zbanować kogoś za to że: 1)jest z Poznania 2)Wygłasza z dupy wzięte opinie i obniża poziom forum
Jeśli tak to byłbym wdzięczny
Odpowiedz cytując
ewcia
Wyjazd Rzecz Święta!

Stary 20.02.2009, 21:52
"z daleka" pisał z Warszawy, Posen pisze z Poznania.
Za pierwsze banów raczej nie ma, za drugie owszem.

Naprawdę was podziwiam Panowie, że wam się chce
Ale jak już się chce to trzymać się tematu.
Ostatnio edytowane przez ewcia : 20.02.2009 o godz. 22:18.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 20.02.2009, 22:12
Posen ,ale też nie uogólniaj ,głosy jednak są różne .
Poza tym to forum ma swoją specyfikę ,część wiślaków jest zdecydowanie bardziej krytyczne w stosunku do Wisły,co mnie osobiście często drażni .Inni znowu podchodzą fundamentalnie do niektórych spraw,w imię zasad,jednak podszyte nastrojami,konfrontacyjne muszą stać się toksyczne.Ale to ludzki i Watykanowi nie jest obce ,co nie znaczy że Jezus by to pochwalał . Ludzie też są w różnym wieku ,sporo dzieciaków tu pisze , nie jest to napewno reprezentatywne .
Naprawdę niema czym się przejmować .

Co nie zmienia faktu,że Wisełka jest najlepsza
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
no_beets
Junior Member

Stary 20.02.2009, 22:28
ewcia napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę was podziwiam Panowie, że wam się chce
Że komu się chce? Ja naprawde Was ludzie nie rozumiem... Za to opiszę historię fana piłki nożnej, chcecie to skasujcie.

Zawsze kibicowałem Lechowi. Od początku lat 90-tych, gdy przechodzili chwile wzniesień, później upadków. Ale nie o tym. Później była dominacja Waszego klubu, Wisły. Można było się pieklić, ale trudno było nie uznać, że nie macie konkurencji. Reprezentację Polski wyobrażałem sobie tak, że większość wychodzi z Wisły (za czasów Żurawskiego, który był dla mnie najlepszym polskim piłkarzem długie lata, Frankowskiego, Szymkowiaka, Krzynówka...). Myślałem wtedy, że taka ekipa jest nie do zatrzymania. Jednak zarówno w reprezentacji jak i w europejskich pucharach była zawsze posucha. Nie tak do końca, zawsze jakieś początkowe sukcesy, ale później realia kopały w zad. Jednak z zapartym tchem zawsze oglądałem polskie drużyny w pucharach. Głównie Wisłę, bo zdominowaliście piłkę w naszym pięknym kraju. Przeżywałem porażki tak samo jak w meczach reprezentacji.

Tak ze dwa czy trzy lata temu wszystko się odmieniło. Ja nabrałem sceptycyzmu, a wtedy moje przewidywania zaczęły się sprawdzać. Minęły kolejne lata, a polska piłka nożna zaczęła mnie na nowo nastrajać pozytywnie, budzić nadzieje. I nadszedł w końcu obecny sezon. To że Lech wiedzie prym, nieznaczny jak sami wiecie, to kwestia przypadku. To co się zmieniło, to wyrównanie ligi. I nie było to równanie w dół, jak jeszcze 4 lata temu. Lech trafił w transfery, ale tak naprawde to wszystkie drużyny z czołówki Ekstraklasy poczyniły postępy.

I to jest właśnie klucz do sukcesu. Trudno było Wiśle odnosić sukcesy w Europie, gdy tylko kilka meczów ligowych w sezonie musieliście się naprawde starać, pozostałe to spacerki. A teraz zaczęło być inaczej. Teraz nie tylko trzy czy cztery drużyny z czołówki się liczą, trzeba uważać też na ambitnych z niższych pozycji. Każdy mecz może być niespodzianką, a z pewnością każdy jest grą o najwyższą stawkę, bo w tym sezonie walka będzie trwała do ostatniej kolejki.

Od dwudziestu lat role w Europie są podzielone, dominują ligi angielska, włoska i hiszpańska, zaraz za nimi niemiecka i francuska. Ale Portugalia, Ukraina i Rosja zdążyły już pokazać, że taki układ nie jest wieczny, że jest miejsce dla innych. I Polska ma szansę dołączyć do tych wielkich, którzy między sobą rozgrywają pojedynki o najwyższe trofea. Ale nie da się tego zrobić bez lokalnego współzawodnictwa. A teraz jest odpowiedni czas - do Ekstraklasy trafia coraz więcej pieniędzy, wszyscy są głodni sukcesu. Jednak by sukces przyszedł, nie może być tak, że wyjście z grupy PUEFA lub awans do fazy grupowej LM raz na pięć lat uważa się za wielki wyczyn. To musi się stać standardem, musimy co roku istnieć na footballowej mapie Europy.

A ten cel jest blisko. Jednak smutnym byłoby, gdyby powtórzyła się sytuacja z ostatniej dekady. Żeby jedna drużyna, nieważne Wisła, Legia, Lech czy jakaś inna, zdominowała ligę na wiele sezonów. Musi być zawsze walka i konkurencja, musi się dopracować mentalność, która oczekuje sukcesów, nie tylko dobrej gry. Ostatnie czego bym chciał to dominacja mojego klubu w lidze. Cieszę się każdym zwycięstwem, ale tym bardziej o ile trudniej przyjdzie. Kto wie, może nawet uda się zapełnić na powrót trybuny wszystkich klubów... Co roku musi walczyć o mistrza 4-5 zespołów nie dwa, czując za sobą oddech kolejnych, głodnych zwycięstw i czekających na swój czas.

Prawdopodobnie za wcześnie jest na wielki sukces. Gra Lecha wczoraj została przez media uznana za sukces, ale to przecież drużyna ze środka Serie A. Kto wie, może za rok sukcesem będzie dla nas zwycięstwo w dwumeczu z uznaną europejską marką, nie remis u siebie ze średniakiem z mocnej ligi. Tak czy inaczej - proszę o doping. Mecz rewanżowy za sześć dni. Jeśli nie z sympatii, to choćby dla punktów w rankingu. Dzięki waleczności naszych piłkarzy wczoraj na konto poszedł kolejny punkt. W meczach pucharowych Wisła zawsze miała mój doping, nie tylko z rozsądku, ale i z serca. Kto wie, może za rok trzy polskie drużyny będą startowały na tym etapie rozgrywek. Czego wszystkim nam życzę, przy udziale olbrzymich emocji

Pozdrawiam
---
Always do right. This will gratify some people and astonish the rest.
---
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.02.2009, 22:37
czy do ciebie cymbale nie dociera że te posty w temacie który ma tytuł "Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn" w większości kompletnie nie dotyczą tematu i powinny być w Hyde Parku w temacie który ma tytuł "Leczymy kompleksy i nienawiść" albo na onecie? Logika wskazuje o czym tu powinno się pisać, prawda?
Napisz coś konstruktywnego, co wniesie coś do dyskusji NA TEMAT, a ty nawet cytując mnie nie odniesiesz się do drugiej części mego postu tylko ujadasz.
A do czego mam się odnosić? Do smętnych wynurzeń o tym, że Peszko wraca w rewanżu? Co mnie to obchodzi? Kompleksy leczysz koleś Ty licząc skrupulatnie ile postów napisano na tym forum na temat wczorajszego meczu.

Dla mnie nie ma problemów w przyznaniu, że drużyna, która na potrzeby marketingowe nazywana jest Lechem, a na potrzeby postępowań korupcyjnych Amicą, jest obecnie najlepiej grającym zespołem w Polsce. Pisałem o tym wielokrotnie w ostatnim czasie. Nie wpieprzam się jednak na wasze forum i nie napinam ilością postów na ten czy inny temat, bo to jest właśnie klasyczny przykład napinania i pisania kompletnie od rzeczy.
:/
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 20.02.2009, 23:13
Ludzie co Wy tu wypisujecie, az wstyd, ze dajecie sie wciagac w gadki z kibicami Amiki.....

Wronki maja 3 punktowa przewaga pierwszy raz od nastu lat i dostali szajby, podobnie jak wiekszość "poloczków" w kraju i na obczyźnie.

ŁKS, Polonia, Zagłębie, bylo już kilka "jednorazowych" strzałów którzy się napinali jak Amica teraz i co? i są albo zdegradowani albo grają piach i nędzę.

Można dyskutowac jeśli Amica byłaby w czołówce od kilku lat a nie po paru meczach...

To jest podobnie jak z polusami w Chciago. Przyjadą z wiochy gdzie nie stać było ich na papierosy i piwo, popracowali kilka miechów na budowie, od kopa zapodali fryzurke "na jeża" lub "obskubana kura
" tudzież "czuper", pochodzili na solarium i wielkich panów zgrywają.

albo drugi przykład studenciak, który całe życie klepał bide dostał ciut lepszą robotę niż średnie płace krajowe i to samo: Cień klub, szaliczek zawiązany na krawat, płaszczyk w zimie, czuperek, poczyta "logo" gdzie była recenzja prestiżowych gadżetów i w komisie chce oglądać Motorolę R1 Aure, która kosztuje 6,5 tys zł a w keiszeni ma nokie 3110 z styraną baterią i Pana uczonego udaje... a prawda jest taka ze jest śmeisznym stworzeniem, ktore w realnym zyciu wzielo marną pożyczkę lub kredyt, cichaczem zakrada się do banku i prosi obsługe o rozbicie ostatniej raty, która wynosi !!! 1000zł..... a chlop ogląda telefon za 6.5 klocka i w Cieniu lansuje się na nowoczesnego i modnego chłopca.... takie realia, podobnie z Amica- i jej kibicami z Poznania...

nie warto....

reasumując:
ludzie, którzy nigdy nie zaznali słodyczy, całe życie to wielka gorycz,gdy nagle dostają słoneczny dzień od losu i tracą głowę i tożsamość!
Ostatnio edytowane przez lucekj : 20.02.2009 o godz. 23:28.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.02.2009, 00:43
To jakas paranoja.....

Wchodzą tu kibice Amiki ,i jeszce sie dziwią ze gadamy o grze ich zespolu w temacie "Europejskie Puchary w wykonaniu Poslich druzyn"

Nonsens......

Jakie kompleksy,wobec kogo .....wobec Amiki

Jakies kompleksy to ja moge miec odnoscie Barcelony albo Arsenalu ale nie wobec klubu bez honoru jakim jest Amika Poznan.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 21.02.2009, 10:26
... A wracajac do Reissa to prawda jest taka ze ja mu tam wierze i jeszcze sie przekonacie o tym ze jest nie winny. A jak tak sie juz stanie to jestem ciekaw, który będzie miał na tyle odwagi żeby odszczekac te swoje słowa...
mam nadzieję, że podobnej odwagi cywilnej mogę się spodziewać po Tobie, jeśli tą winę jednak mu udowodnią...

a tego jestem pewny...zresztą...sam się przyznał
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 21.02.2009, 10:42
My geniuszu ****y nazywamy ****ami niezaleznie od tego co osiagneli dla Wisly (przyklad Kapka). Wy ****y nazywacie legendami. W dodatku legendami klubu ktory nie istnieje.

Ktos tam sie pieklil ze u nas wpisow duzo a na Legii malo. To zobacz cale forum Legii, ile tam sie "dzieje". Jest kaplica i tyle. Fakt ze duzo ludzi tutaj niepotrzebnie pisze rozne bzdury ale na wasze kretynizmy ze "mamy kompleksy" itd ciezko jest niektorym nie zareagowac.

Ktos inny pisal ze u was sie o Wisle nie pisze. Wasz wspanialy przywodca od cateringu wspominal Wisle pare razy przy okazji waszych wyjazdow. Podbijal do nas w momencie gdy grala repra w Szczecinie i nie chcielismy puscic pilkarzy na sparing bo mielismy wtedy puchar na glowie. (nota bene zycie dopoisalo zabawny rozdzial rok pozniej gdzie nie chcieliscie puszczac wlasnych pilkarzy na "nedzny sparing kadry" - kali urkasc dobrze, kalemu ukrasc zle )
Na naszym forum teksty o Lechu znajdziesz tylko w tematach ktore go w jakis sposob dotycza. Na waszym Wisla jest rowniez tam gdzie jej byc nie powinno.

Kompleks Lecha to moze miec Stilon Gorzow, a nie my. Wbijcie to sobie do ziemniaczanych łbów ze was zwyczajnie nie lubimy za ta wasza ohydna hipokryzje, ktorej przykladow daliscie tyle ze nawet pisac sie nie chce.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 21.02.2009 o godz. 11:23.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.02.2009, 14:21
Cytat:
Reiss na spotkaniu które sam zorganizował sam na sam z kibicami 160 osób z WL powiedział patrzac w oczy ze ze sprzedawaniem meczy nie ma nic wspólnego a ta nagonka , to tylko i wiłacznie pomówienia majace na celu przystopować Lecha rozwój,
Trafił swój na swego...
Cytat:
A wracajac do Reissa to prawda jest taka ze ja mu tam wierze i jeszcze sie przekonacie o tym ze jest nie winny.
A ołtarzyk w domu masz? Niech wam Paetz załatwi beatyfikacje dla niego... Biedny niszczony przez system człowiek, bohater Pyrlandii, zasłużony dla kraju... Specjalnie skompromitowany przez komunistyczny spisek krakowsko-warszawski ku upadkowi wielkiej Pyrlandii... Ale Pyrlandia się nie da Pyrlandia wciąż wierzy w swojego bohatera... On nie mógłby zdradzić swojego Kolejorza, przecież on nie mógł być sk****nem...

Zastanawiam się nad jednym czy jesteście aż tak naiwni i głupi czy tylko takich udajecie... w zasmuceniu daną sytuacją... tzw. mechanizm wyparcia o którym któryś z Waszych kolegów wcześniej pisał.
Ostatnio edytowane przez Kurt : 21.02.2009 o godz. 14:23.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 21.02.2009, 15:01
Szczerze mówiąc ,GUANO mnie obchodzi wielkopolskie bożyszcze kibiców , ale tekściki jaki to on niewinny i pomówiony mnie osłabiają .

Wynika z tej jego (wstępnej) spowiedzi , że ci wrocławscy dyletanci nie wiedzą co czynią , a w sumie to biorą udział w jakimś spisku , zawiązanym tylko i wyłącznie przeciwko wielkopolanom i ich wspaniałym klubom .

Tyle tylko że jeśli go oskarżają o haniebne kupczenie sportem i miłością kibiców , a on grając w (istniejącym wtedy jeszcze) Lechu twierdzi że meczy tego klubu nie sprzedawał , to ja " nie kumam".
Sprzedawał mecze rywali?
Może grzybami handlował ?
To jakiś kawał , wiara w naiwność , schizofrenia, a może bezczelne kłamstwo dla chwilowego wyciszenia powstałej wokoło ich klubu wrzawy .?

Edit: Temat raczej do "afery w polskiej piłce" a nie europejskie puchary....
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 21.02.2009 o godz. 15:04.
Odpowiedz cytując
Kris 155
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 21.02.2009, 15:37
Hipokryzją to wy jesteście przesiąknięci. Zamiast o meczu mówicie jedynie kto był lepszy przez ostatnie 10 lat. Widocznie czujecie się gorsi skoro ciągle to przytaczacie. Tak naprawdę dyskusję tę sami rozpoczęliście od oskarżeń, a winę zrzucacie na innych. Jak tak nie lubicie Lecha to czemu oglądacie jego mecze? Chyba, że jesteście też kibicami Udinese, a nie tylko Wisły? Ocenianie wyników sportowych to jedno, a ciągłe puszenia się to drugie. Atakujecie media, ze dużo o nas piszą, ale jak o was pisali i piszą to jest dobrze. Wyluzujcie trochę, zajmijcie się kibicowaniem swojej drużynie, a nie robieniem wiochy.
Odpowiedz cytując
tomaszek67
Member

Od: 01.2009

Stary 21.02.2009, 15:46
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Szczerze mówiąc ,GUANO mnie obchodzi wielkopolskie bożyszcze kibiców , ale tekściki jaki to on niewinny i pomówiony mnie osłabiają .

Wynika z tej jego (wstępnej) spowiedzi , że ci wrocławscy dyletanci nie wiedzą co czynią , a w sumie to biorą udział w jakimś spisku , zawiązanym tylko i wyłącznie przeciwko wielkopolanom i ich wspaniałym klubom .

Tyle tylko że jeśli go oskarżają o haniebne kupczenie sportem i miłością kibiców , a on grając w (istniejącym wtedy jeszcze) Lechu twierdzi że meczy tego klubu nie sprzedawał , to ja " nie kumam".
Sprzedawał mecze rywali?
Może grzybami handlował ?
To jakiś kawał , wiara w naiwność , schizofrenia, a może bezczelne kłamstwo dla chwilowego wyciszenia powstałej wokoło ich klubu wrzawy .?

Znasz konkretne zarzuty prokuratury? Wiesz jaki był jego dokładny udział i skąd? Pytam się, czy to wiesz i skąd, a nie czy ci się tak wydaje. Ja wiem, że jest oskarżony o udział w aferze korupcyjnej. Ale jakie konkretne zarzuty mu postawiono - tego nie wiem. Więc nie pisz o "haniebnym kupczeniu sportem", jeśli nie wiesz dokładnie jakie ma zarzuty. Domniemam jego niewinność, dopóki nie zostanie nie zapadnie wyrok Sądu, Sądu - a nie twój, dziennikarzy czy kogokolwiek innego.

Powód: request o przeniesienie do afery w polskich piłce
Ostatnio edytowane przez tomaszek67 : 21.02.2009 o godz. 16:01.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.02.2009, 18:05
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
)))
Nie nam uderzylo do glowy 10 lat, tylko Wam 5 miesiecy
Nie liczcie wszytskich wasza nedzna miara, bo nikomu do lba sodowa nie wali jak wam.

Wez sie chlopie nie wypuszczaj z "sukcesami" z lat 80 i 90. Od Zaglebia Lubin rozni was ilosc mieszkancow miasta okalajacego stadion.

Po za tym jestescie z 2006 roku, wiec nie wiem o jakich latach 80 i 90 piszesz.
Że niby jesteście w jednym szeregu z Legią? A to ciekawe..bo będąc wiernym Twojemu spojrzeniu w przeszłość, to sukcesy Wisły to czasy zamierzchłe (chociażby1949 i 1950 - Wy byliście MP, My byliśmy na podium), jeden wyskok ówczesnego GTSu w 1978 roku oraz ostatnie dziesięciolecie dzięki jednemu możnemu człowiekowi. Więc koło Legii to się nie stawiaj, bo w Twoim rozumieniu do jej topowości jest Wam tak daleko jak i nam. Albo jesteś konsekwentny i na chwilę obecna stawiasz Wisłę na równi i z Legią i z Lechem, bo tak to na dzisiaj wygląda, albo patrzysz w przeszłość i tam obok Legii, Górnika i Ruchu Wisły nijak nie ma, tak jak i Lecha zresztą też.

Porównanie Lecha do Zagłębia to skrajna głupota, myślę że i Ty sam na tyle jesteś mądry, żeby to zobaczyć.

Jesli komuś coś uderzyło do głowy, to najlepiej da się to widzieć na tym forum. Od czasu, kiedy skończyliście ligę na 8. miejscu plewi się tutaj kiwanie głową z politowaniem na resztę oraz pogląd o wiecznym uciemiężenie przez wszystko i wszystkich. I przekonanie o własnej wyjątkowości, z niczego zresztą nie wypływające.
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 21.02.2009 o godz. 18:08.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.02.2009, 18:16
Wiślak1994 napisał(a):Wyświetl post
Tak samo patrząc kibicom w oczy robił ich w ch..ja i strzelał bramki ,które wczęsniej kupił i opłakiwał mecze ,które sprzedał.Tak w okolicznościach gdy wszyscy czyt. gazety, PZPN itd. by Amice po d....ie całowali napewno chcą przystopować jej rozwój........Co do kibiców to sie nie wypowiadaj tylko powiedz jaką Legia miała w tamtej rundzie frekwencje ? Kto robił zadymy na Wilnie ? Ale mi waszych piłkarzy nie żal....... Taki klub wybrali......
Dziecko..wiesz jakie ma zarzuty? Nie wiesz, bo prokuratura nie podała. Na spotkaniu padła jasna deklaracja - "Nie sprzedałem meczu'. O kupowanie nawet nie jest oskarżony. Skończy się pewnie na zarzucie przyjęcia kasy, motywacji do wygranej z Polkowicami. I tyle. Moralnie to czyste nie jest, ale też ślepy zobaczyłby różnicę z handlowaniem meczami.

Rozumiem że w wieku 15 lat można błądzić, ale taki Marszałek jak i wielu tutaj jest starszy, a jakoś z tego nie wyrósł i dalej tworzy sobie w głowie historię Reissa-sprzedawczyka.
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Stary 21.02.2009, 18:20
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Że niby jesteście w jednym szeregu z Legią? A to ciekawe..bo będąc wiernym Twojemu spojrzeniu w przeszłość, to sukcesy Wisły to czasy zamierzchłe (chociażby1949 i 1950 - Wy byliście MP, My byliśmy na podium), jeden wyskok ówczesnego GTSu w 1978 roku oraz ostatnie dziesięciolecie dzięki jednemu możnemu człowiekowi. Więc koło Legii to się nie stawiaj, bo w Twoim rozumieniu do jej topowości jest Wam tak daleko jak i nam. Albo jesteś konsekwentny i na chwilę obecna stawiasz Wisłę na równi i z Legią i z Lechem, bo tak to na dzisiaj wygląda, albo patrzysz w przeszłość i tam obok Legii, Górnika i Ruchu Wisły nijak nie ma, tak jak i Lecha zresztą też.

Porównanie Lecha do Zagłębia to skrajna głupota, myślę że i Ty sam na tyle jesteś mądry, żeby to zobaczyć.

Jesli komuś coś uderzyło do głowy, to najlepiej da się to widzieć na tym forum. Od czasu, kiedy skończyliście ligę na 8. miejscu plewi się tutaj kiwanie głową z politowaniem na resztę oraz pogląd o wiecznym uciemiężenie przez wszystko i wszystkich. I przekonanie o własnej wyjątkowości, z niczego zresztą nie wypływające.

I co to ma do występów Amici w Pucharze UEFA Czy ty umiesz czytać Albo zmień temat (chociaż niewiem czy jest taki pt. "Proszę ,doceńcie moją Amice" ) albo kulturalnie opuść to forum i nie "zaszczycaj" nas wiecej swą obecnością.

Dziękuje i pozdrawiam !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów