The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2009, 00:44
Małe pytanko- czy z tyłu koszulki pozostanie logo konsorcjum deweloperskiego SALWATOR?
Odpowiedz cytując
sndr
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 20.02.2009, 08:00
rasel1906 napisał(a):Wyświetl post
Małe pytanko- czy z tyłu koszulki pozostanie logo konsorcjum deweloperskiego SALWATOR?
Oczywiście. Salwator nadal jest naszym sponsorem, chyba głównym. Technicznym jest Umbro a strategicznym od wczoraj Bet-at-home.
Odpowiedz cytując
pawlos33
Member

Od: 01.2009

Stary 21.02.2009, 11:19
Wiadomo już, od kiedy zaczyna się sprzedaż nowych koszulek meczowych? Pozdro
Ostatnio edytowane przez pawlos33 : 21.02.2009 o godz. 13:40.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 21.02.2009, 13:16
pawlos33 napisał(a):Wyświetl post
sprzedasz
Ręce opadają.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.02.2009, 13:23
sndr napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście. Salwator nadal jest naszym sponsorem, chyba głównym. Technicznym jest Umbro a strategicznym od wczoraj Bet-at-home.
Głównym sponsorem jest Telefonika Kable S.A
Odpowiedz cytując
latarnik
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.02.2009, 13:28
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
głównym jest Salwator
WISŁA KRAKÓW

Odpowiedz cytując
pawlos33
Member

Od: 01.2009

Stary 21.02.2009, 13:36
Bartosz napisał(a):Wyświetl post
Ręce opadają.
Widzę, że wkrada się duch onetowego forum.

P.S - z tego co się dowiedziałem, to koszulki meczowe z nowym sponsorem będą dostępne pod koniec następnego tygodnia. Cena 200 zł
Ostatnio edytowane przez pawlos33 : 21.02.2009 o godz. 13:39.
Odpowiedz cytując
sndr
Socios Wisła Kraków

Stary 21.02.2009, 14:12
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Tele-Fonika jest sponsorem generalnym
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.02.2009, 22:31
Ma ktoś jakieś info jak będzie wyglądało logo żywca czy innego Piwka na naszych koszulkach z tytułu sponsora rozgrywek ?
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.02.2009, 23:43
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Ma ktoś jakieś info jak będzie wyglądało logo żywca czy innego Piwka na naszych koszulkach z tytułu sponsora rozgrywek ?
No jak nie wiadomo jeszcze kto będzie sponosrem rozgrywek to jak mamy wiedzieć jak będzie wyglądało logo sponsora tytularnego ligi. Sam sobie wymyśl jak bedzie wyglądało.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.02.2009, 23:55
Żywiec SA został sponsorem i mam nadzieje że nie będzie trzeba jego loga mieć na koszulkach Co za dużo, to nie zdrowo.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.02.2009, 00:03
Teraz mamy Żywiec Ekstraklasa?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.02.2009, 00:14
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Żywiec SA został sponsorem i mam nadzieje że nie będzie trzeba jego loga mieć na koszulkach Co za dużo, to nie zdrowo.
Z tego co mi się zdaje nie ma jeszcze żadnego oficjalnego newsa w tej sprawie. Podaj więc źródło tej Twojej informacji.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 24.02.2009, 11:39
matthewG napisał(a):Wyświetl post
Z tego co mi się zdaje nie ma jeszcze żadnego oficjalnego newsa w tej sprawie. Podaj więc źródło tej Twojej informacji.
OFICJALNEzaprosznie na konferencję
Odpowiedz cytując
lord damien
Senior Member

Stary 06.05.2009, 17:44
Wie ktoś czy w przyszłym sezonie będą nowe koszulki?(chodzi mi os sponsora tecnicznego i wygląd) chce kupić koszulkę i nie wiem czy za miesiąc nie będzie nieaktualna
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.05.2009, 17:48
lord damien napisał(a):Wyświetl post
Wie ktoś czy w przyszłym sezonie będą nowe koszulki?(chodzi mi os sponsora tecnicznego i wygląd) chce kupić koszulkę i nie wiem czy za miesiąc nie będzie nieaktualna
Raczej na pewno sie nic nie zmieni, ale tego nikt Ci nie zagwarantuje.Ja kupuje za kazdym razem jak sie zmieni,uzbierala mi sie juz spora kolekcja
,
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.05.2009, 21:37
lord damien napisał(a):Wyświetl post
Krój strojów zmienia się przeważnie co dwa lata, a że obecne koszulki są dużo ładniejsze od poprzednich Umbro to raczej nie prędko będą zmieniać. Brakuje tylko białej gwiazdy do szczęścia zamiast loga SA.
Odpowiedz cytując
Wojus
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 07.05.2009, 19:20
Dokładnie Obecne koszulki sa chyba najlepsze sposrod poprzednich...
Ślask Lechia Unia
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 20.05.2009, 08:34
Zgadzam się z przedmówcami. Obecny krój koszulek jest sam w sobie ładny, a w mojej opinii po zastąpieniu obrzydliwego loga TF Kable ładnym logiem obecnego sponsora koszulki prezentują się znakomicie.

Absolutnym faworytem dla mnie pozostają jednak koszulki z sezonu 2005/06, kiedy nie dosyć, że mieliśmy na piersi Białą Gwiazdę jak przystało, to jeszcze napis Tyskie ładnie się komponował z koszulką w dość ciemnym odcieniu czerwonego, co także mi się podobało. ( http://wislakrakow.com/www/picture/2...fe190ec8e9.jpg )

Podobnie bardzo lubiłem czcionkę na plecach z tamtych strojów, przypadł mi do gustu ten siatkowy numer i nazwisko po łuku w białym polu. ; - ) ( http://i.wp.pl/a/f/jpeg/18829/sobolewski_470.jpeg )

Patrząc jednak z perspektywy tego, jak z biegiem czasu zmieniają się szablony strojów produkowane rokrocznie przez Nike, mój gust podpowiada mi że zmiana producenta strojów na Umbro wyszło nam na dobre.

Nike jeszcze kilka lat temu było wyznacznikiem piłkarskiej mody, ich charakterystyczne szablony (vide wspomniany wyżej z białą obwódką) tworzyły razem rozpoznawalne linie kolekcji sportowych (najbardziej zapadło mi w pamięć EURO 2004 gdzie sporo drużyn grało w szablonie "z obwódką"). Tymczasem nowsze produkcje Nike to jedna wielka kaszana jeśli chodzi o powielany szablon, no chyba że indywidualnie robione stroje dla każdej drużyny, na co chyba nie moglibyśmy liczyć tak jak w przypadku klubów typu PSG, MU, Celticu czy Arsenalu.

Inna sprawa, że nasz nowy sponsor techniczny, firma Umbro, nie traktuje nas tak jak mogłaby to robić. Sprawa podobnie jak u Nike'a rozbija się o szablon strojów. Jak chyba doskonale pamiętacie, klub wprowadził Umbro w roku 2006, a pierwsze stroje dla Wisły były uszyte wg szablonu z charakterystycznymi krzyżami św. Jerzego na ramionach. Szablon nie pierwszej świeżości - reprezentacja Anglii używała krzyże już rok wcześniej w eliminacjach do MŚ 2006. W wypadku Wisły sprawa wygląda o tyle dziwnie, że mieliśmy dwa krzyże na ramionach wchodzące pod pachy, a nie jak w wypadku np. ŁKSu Łódź czy FK Teplice, jeden krzyż wcinający się w pierś. ( http://www.lkslodz.com.pl/img/galeria/3/1.jpg ). Tak więc prawdopodobnie dostaliśmy nie tylko szablon nieaktualny, ale i też w ogóle nieużywany przez inne drużyny reprezentujące Umbro.
Szablon koszulek zeszłorocznych, które głównie zapadły w pamięć dzięki zdobyciu w nich upragnionego mistrza... nie różnił się niczym od poprzednich. (http://iv.pl/images/a6jnixhdrsso8o5ppu8.jpg) Uzyskano jedynie efekt optycznej różnicy po usunięciu małej reklamy TF Kable pod znaczkiem producenta i zastąpienie położonego wysoko pod piersią napisu Tyskie na znacznie obniżone logo TF. Zamiast wyróżniającej się Gwiazdy na koszulkach znowu zagościło logo SSA.

Nie zmieniło się także liternictwo. Charakterystyczne, obłe numerki i symetrycznie wykrzywione literki były rozpoznawalną częścią strojów Wisły. Oprócz nas stosował je ŁKS oraz Korona, też korzystające z usług angielskiej firmy. ( http://www.wislaportal.pl/photo/J08/top/salwator.jpg )

Nowy sezon przyniósł nowe zmiany. Panowało ogólne poruszenie w oczekiwaniu na nowe koszulki Wisły. Hucznie zaprezentowano nowe koszulki, wg nowego kroju, z symboliczną gwiazdką na ramieniu i wzorkami wzdłuż nich. Wszystko to opakowano w ładną marketingową otoczkę i wypuszczono do sprzedaży.

Problem jednak w tym, że Umbro, w trosce o dobro klienta, puściło Wiśle... zeszłoroczny, stary szablon. W sezonie 2007/08 (kiedy Wisła grała z grubymi krzyżami), stosował je przykładowo angielski West Ham United ( http://www.colours-of-football.com/c...ham_1_0708.gif ) czy grecki Atromitos Ateny, który w tym samym sezonie... spadł do II ligi. ( http://img406.imageshack.us/img406/9162/38658713wp3.jpg , http://img204.imageshack.us/img204/4685/51424101xd6.jpg ) Wychodzi więc na to, że angielska firma bardziej ceni sobie greckiego słabeusza niż mistrza Polski, dając istotnie nowy szablon tym pierwszym, a tych drugich zadowalając zeszłorocznym, którego niestety prawdopodobnie nikt w Europie oprócz nas nie używa.

Nie jesteśmy jednak gorsi - od trzech lat w nieprzerwanie tym samym szablonie gra ŁKS Łódź... dwa lata z przeterminowanymi szablonami wytrzymała Korona, która po spadku do I ligi zmieniła dostarczyciela trykotów na duński Hummel.

Pytanie: czego się możemy spodziewać wobec takiej polityki Umbro? Ano tego, że jeśli w przyszłym sezonie podjęta zostanie decyzja o zmianie strojów (chyba że dalej będziemy grać we wzorze A.D. 2007), to najprawdopodobniej będziemy grać w mojej skromnej opinii ślicznym wzorze z paskami przecinającymi ramiona.

http://img105.imageshack.us/img105/1851/homest2.png - tegoroczny Lyon
http://img519.imageshack.us/img519/1...1518c79op5.jpg - tegoroczna Szwecja
http://www.rangersloyal.co.uk/images...-home-0809.jpg - tegoroczni Rangers
Odpowiedz cytując
Robinho
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.05.2009, 17:43

Nowe stroje Hearts na sezon 09/10

Obecne trykoty podobają mi się, choć nie wiedziałem, że Umbro dał nam zeszłoroczny model. Jak dla mnie takie działania są karygodne. Angielska firma wykazuje się ogromnym brakiem profesjonalizmu, nie traktując rynku polskiego na równi choćby z Grekami. Swoją drogą normą w klubie pokroju Wisły powinno być, to że z nowym sezonem powinny pojawiać się nowe stroje. Tak jest na zachodzie, nie tylko w klubach z najwyższej półki. Dziwi mnie, że zarząd nie potrafi wymusić na Umbro realizowania kontraktu, bo zapewne był w nim zapis, że Wisła otrzymywać będzie stroje "wyposażone" w najnowocześniejsze technologie itp, a jak wiadomo z każdym rokiem Nike, Adidas, czy Umbro reklamują swoje produkty przekazując światu jakie to one nie są nowoczesne i wykonane z kosmicznych i unikalnych technologii.

Odpowiedz cytując
UH f B
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 28.05.2009, 17:58
Robinho napisał(a):Wyświetl post

Obecne trykoty podobają mi się, choć nie wiedziałem, że Umbro dał nam zeszłoroczny model. Jak dla mnie takie działania są karygodne. Angielska firma wykazuje się ogromnym brakiem profesjonalizmu, nie traktując rynku polskiego na równi choćby z Grekami. Swoją drogą normą w klubie pokroju Wisły powinno być, to że z nowym sezonem powinny pojawiać się nowe stroje. Tak jest na zachodzie, nie tylko w klubach z najwyższej półki. Dziwi mnie, że zarząd nie potrafi wymusić na Umbro realizowania kontraktu, bo zapewne był w nim zapis, że Wisła otrzymywać będzie stroje "wyposażone" w najnowocześniejsze technologie itp, a jak wiadomo z każdym rokiem Nike, Adidas, czy Umbro reklamują swoje produkty przekazując światu jakie to one nie są nowoczesne i wykonane z kosmicznych i unikalnych technologii.
przeczytaj sobie wywiad, w najnowszym numerze FORZA WISŁA, z gościem z marketingu to uzyskasz odpowiedzi na kilka Twoich pytań
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 28.05.2009, 18:01
Robinho napisał(a):Wyświetl post

Ja te stroje z linku ktory podales sa ladniejsze od naszych to sorry ale gustu to Ty wogole nie masz
,
Odpowiedz cytując
Robinho
Senior Member

Stary 28.05.2009, 18:39
Nigdzie nie napisałem, że stroje Hearts mi się podobają! Co więcej na początku zaznaczyłem, że obecne stroje podobają mi się. Chciałem tylko zwrócić uwagę na problem przytoczony przez Wattsa, o niepoważnym traktowaniu Wisły przez Umbro.

Proszę czytaj ze zrozumieniem.

Pozdrawiam

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 28.05.2009, 18:44
A co masz na mysli stwierdzajac ze Umbro traktuje Wisle nie powaznie.
Bo co mamy gwiazde na ramieniu? bo Wisla nie ma seryjnych koszulek tylko zaprojektowane dla nas.

NIe wiem o co Ci chodzi
,
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 28.05.2009, 18:48
Cytat:
bo Wisla nie ma seryjnych koszulek tylko zaprojektowane dla nas.
jest kompletnie odwrotnie. odsyłam do mojego postu na poprzedniej stronie. : - )
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 28.05.2009, 19:02
Watts napisał(a):Wyświetl post
jest kompletnie odwrotnie. odsyłam do mojego postu na poprzedniej stronie. : - )
Piszesz w tamtym poscie smuty takie ze glowa boli.

Piszesz ze Tyskie sie ladnie komponowalo, ale Tyskie juz nie jest sponsorem wec co dla Twojego dobrego samopoczucia bedziemy za free trzymac logo.

Logo Telefoniki Ci sie nie podoba ale takie logo ma sponsor i nic na to nie poradzisz, mi sie Bet-at-home nie podoba ale takie jest zycie.Placa kase to niech bedzie jakie chce nic mi do logo sponsora.

Biala gwiazda na piersi to nie byl wymysl Umbro czy Nike tylko naszego zarzadu wiec nie wiem po co te smutki z tego powodu.

Na wzor koszulek ma tez Wisla a ze ktos w klubie nie ma dobrego gustu to inna sprawa, bo ja nie kupuje ubran w sklepie ze wzgledu na cene czy marke tylko wyglad i ja sie w nich czuje.
,
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 28.05.2009, 19:11
Zacznijmy w ogóle od tego że mój post nie atakuje ani krytykuje niczego. Tytuł tematu brzmi "Stroje meczowe Wisły Kraków", więc napisałem co mi się w strojach w ostatnich latach podobało, a co nie i jak jest. Więc ten agresywny ton odstaw na bok, bo ja nikogo nie krytykuję, nie atakuję polityki marketingowej klubu, itd. itp., tylko opisuję swoje odczucia.

saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Piszesz w tamtym poscie smuty takie ze glowa boli.

Piszesz ze Tyskie sie ladnie komponowalo, ale Tyskie juz nie jest sponsorem wec co dla Twojego dobrego samopoczucia bedziemy za free trzymac logo.
No bo się ładnie komponowało i kropka. Czy ja gdziekolwiek napisałem że "no dawać Tyskie, bo każda koszulka bez nich to gówno!"?

Cytat:
Logo Telefoniki Ci sie nie podoba ale takie logo ma sponsor i nic na to nie poradzisz, mi sie Bet-at-home nie podoba ale takie jest zycie.Placa kase to niech bedzie jakie chce nic mi do logo sponsora.
Rozumiem. Ale ja nigdzie nie napisałem, że sponsor ma być dobierany pod względem ładnego wyglądu na koszulce Zauważyłem tylko optyczną różnicę między logiem TF a logiem BAH

Cytat:
Biala gwiazda na piersi to nie byl wymysl Umbro czy Nike tylko naszego zarzadu wiec nie wiem po co te smutki z tego powodu.
Nie jestem tępy i nie tłumacz mi tego, bo to doskonale wiem.

Cytat:
Na wzor koszulek ma tez Wisla a ze ktos w klubie nie ma dobrego gustu to inna sprawa, bo ja nie kupuje ubran w sklepie ze wzgledu na cene czy marke tylko wyglad i ja sie w nich czuje.
No nie ma problemu, ja nie piszę że obecny wzór jest do dupy, wręcz przeciwnie, bardzo mi się podoba. Ale chodzi mi o to żeby tu nie było przed każdą prezentacją stroju zbiorowego orgazmu, skoro Umbro daje Anglikom, Grekom i reszcie Europy nowy szablon, a nam z wielką pompą rzuca stary.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 28.05.2009, 19:18
Wiec generalnie o co Ci chodzi, piszesz tylko po to zeby sobie popisac? MI to generalnie lotto kolo dupy w jakim szablonie bedziemy grac byle koszulka byla ladna
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 28.05.2009 o godz. 19:22.
,
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.05.2009, 21:42
A prawda jest taka, że obecne koszulki są ładne i o niebo ładniejsze od tego gówna, które będzie miało Hearts. Jednak najbardziej zadowolony byłbym kiedy powróciłyby koszulki Nike z lat 2002/2003 z białą gwiazdą na piersi i nic więcej nie potrzeba by było mi do pełni szczęścia. Liczy się tylko prostota, a nie jakieś fikuśne wzory.
Odpowiedz cytując
Robinho
Senior Member

Stary 28.05.2009, 22:04
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
A co masz na mysli stwierdzajac ze Umbro traktuje Wisle nie powaznie.
Bo co mamy gwiazde na ramieniu? bo Wisla nie ma seryjnych koszulek tylko zaprojektowane dla nas.

NIe wiem o co Ci chodzi
Mam na myśli to, co zresztą już wspomniałem iż Umbto jak się okazuje nie dostarcza nam swoich najnowszych produktów, moim zdaniem jest to odrobinę nieuczciwe, gdyż gdybym ja kierował taką firmą dołożyłbym starań, by mistrz jakiegoś kraju z którym podpisałem umowę, reklamował moje najnowsze produkty, a nie stare modele.

Uważam, że drużyna reprezentująca jakiś kraj na arenie międzynarodowej nie powinna odstawać od innych w kwestii nowości modelu. W tym roku zapewne nie zostaną zmienione stroje. Może to i dobrze, gdyż prezentują się ładnie, jednak widz z Europy widząc, że Nasz Mistrz gra w strojach sprzed dwóch latach może podejść do Naszej drużyny z lekkim uprzedzeniem.

Pozdrawiam i ponawiam prośbę, czytaj ze zrozumieniem, nie ma co kontynouwać tego tematu.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów