The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2009, 21:08
mic napisał(a):Wyświetl post
I niech mi ktos powie ze oni nie maja cholernego szczescia
nie maja, mecz był na remis. udinese strzeliło gole po Włosku czyli od tak sobie, a Lech najpierw grął po polsku (z teog Murawskiego to nic nie będzie...prawdziwa Amicowa mentalnosc, jak nasze gwiazdory...)
a potem zasłuzenie strzelili gole

są dobrzy, możemy sie pocieszac, że do maja dalekooo :(
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.02.2009, 21:13
szorstki napisał(a):Wyświetl post
Jak nie kibicuje tej Amice na żadnym polu to tym razem wolałbym, żeby przeszli Udinese. Raz, że nie lubię tych makaronów ;/ a dwa, że awansując dalej Smuda będzie ubabrany na trzech frontach.Wtedy między 7 marca a 7 kwietnia oprócz ligi dostanie porcje pucharów: dwa z nami w PP i dwa w UEFA. Nie ma bata, żeby gdzieś nie umoczyli... A skoro Smuda mówi, że nowi to melodia przyszłości to ja mu wierzę
Łapiąc trzy sroki naraz zwykle ma sie tylko trochę pierza...
Z tym może być różnie, bo mecze w ekstraklasie i PP to będą spacerki dla nich (z obecną Wisłą także), jeśli oczywiście znajdą motywację na polską liga bo z tym może być różnie. Piłkarsko z tym składem i względnie dobrą robotą Smudy odlecieli całej stawce.
the end
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.02.2009, 21:14
sebi napisał(a):Wyświetl post
a co nam przyjdzie z tego sponsora
przecież będzie jak zawsze, nawet złotówka z tych pieniędzy nie pójdzie na transfery, wiec jak dla mnie Wisla może grac z bez żadnego sponsora na koszulce bo i tak nikt nie wie co się z tą kasą dzieje (w tym wypadku prawdopodobnie 2mln. na rok).
Ale co to ma do rzeczy? Chyba kolega nie zrozumiał

Albo im gratulujemy albo krytykujemy (merytorycznie!) albo olewamy.
Napinka tylko osmiesza jej autorów, bo w czym my aktualnie jestesmy lepsi ? Smutne ale chyba prawdziwe...
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.02.2009, 21:20
Ja się pierwszy raz nieco orzywilem przy ich meczu .
Tak w ogóle to życzę im zwycięstwa dla dobra Polskiej piłki .
Nie wierzę w to że oni mogą zdominować tą ligę,jest to niemal niemożliwe .
Widzę tylko pozytywy, głupio byłoby się zresztą przejmować czymś na co nie mam wpływu ,a sam Lech jawi mi się bardzo mały przy Wisełce .
I ch.... mnie obchodzi co kto sobie myśli na temat , to nie zmienia faktu że kocham tylko Wisłe .

Właśnie się zastanawiam ,jak duże znaczenie miały warunki i przystosowanie,my się lepiej adaptujemy w takich warunkach ,po prostu jesteśmy lepiej przystosowani.Znaczy glównie to czas robi swoje a oni są tu raptem 2 dni .
Ale z drugiej strony te bramki stracone przez Lecha były frajerskie ,nie weszli w ten mecz odpowiednio skoncentrowali ,po czym musieli gonić na "wariata",ten impuls akurat odpowiednio zadziałał ,a w innym przypadku wcale nie musiało być lepiej .
W każdym razie widać że Lech jest raczej świeży ,niema problemów z piłką,przy dobrej grze i odrobinie szczęścia awansują do następnej rundy .

Czy powinniśmy się bać ?
Wisełka jest oczywiście najlepsza,charakter też swój ma ,Lech wydaje się mieć przewagę w ofensywie.
Oby Ćwieląg i Beto wnieśli nową jakość do naszej gry

A ten zawodnik ktory odpada udinese przez kartkę ,to jakiś kluczowy ?
Z drugiej strony chyba ktoryś wraca po kontuzji .

W Lech w następnym meczu będzie mógł wystąpić Peszko
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.02.2009, 21:21
Ciekawe, czy tak samo dobrze będą grać w lidze. Bo to co pokazują w pucharze, to rzeczywiście jest imponujące.
Odjechali reszcie stawki, a przecież nie mają nadzwyczaj silnego składu. Arboleda nie jest lepszy od Clebera, Wilk i Peszko od Bouskiego i Małego, a Rengifo od Brożka. Ale jednak nam zabrakło jednej, może dwóch postaci w ofensywie. Dzisiaj taki Stilic, to piłkarz, który robił różnice na boisku. U nas nie ma nikogo takiego ;/

Pomimo tego na Wisłę nie ma ch... i mistrza nikt łatwo nie odda
..
Odpowiedz cytując
tomaszek67
Member

Od: 01.2009

Stary 19.02.2009, 21:25
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Piłkarsko z tym składem i względnie dobrą robotą Smudy odlecieli całej stawce.
poczekajmy do ligi i zobaczymy. Wielu z was widziało Udinese przed meczem jako zwycięzcę tego meczu, wielu z was widzi teraz Lecha jako zespół wybitnie lepszy od reszty. A ja wam mówię, poczekajcie, bo nie wiecie jak zagrają przeciwko Wiśle, Legii czy Piastowi Gliwice.
I jak każdy z zespołów zagra przeciwko Lechowi.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.02.2009, 21:59
Naprawdę wstyd mi za większość piszących tu posty. I wkoło tylko Amica Amica Amica. Mnie tam już ten dowcip o Lecho-Amice, czy Grodzisko-Poloni już nie bawią. Można się było pośmiać, ale dalsze pisanie tego w co 2gim poście i śmianie się z bardzo dobrego meczu i udawanie że zagrali słabo, albo że rywal słaby, w kontekście naszych ostatnich wyników, jest tylko dowodem wturnego debilizmu u części z piszących na tym forum. Można było by to wytłumaczyć w wypadku 12 latów, przechodzących kryzys dojżewania, leczących swoje kompleksy, jednak wszystko wskazuje na to że starsi koledzy nioe są wcale lepsi.

A o samym meczu:
Lech okazał się być świetnie przygotowany do spodkania pod względem fizycznym, i taktycznym czego nie zmienia 10 minut zagudienia na początku II częsci gry. Słabo za to wygladała forma strzelecka, a przedewszystkim zgranie i zwykłe czucie gry. 80% podań krótkich była niedokładna i jedyne co pozwalało jLechowi stwarzać jakieś akcje to wysokie umiejętności indywidualne CAŁEJ 11 z wyjątkiem Turiny (który dla mnie jest bramkarzem znacznie gorszym od pawełka. Jeszcze nie widziałem jego dobrego meczu w którym nie wykonywał by żadnych idotycznych i panicznych ruchów). Słabiej niż wiosną prezentował się Murawski i Rengifo.
Natomiast Lewandowski !! - w zeszłej rundzie kiedy wszyscy nad nim piali z zachwytu, on wedłóg mnie grał bardzo przeciętnie zwykle czasem jedną akcją pokazując swój ogromny potencjał. Ogólnie medai bardziej patrzyłu na jego wiek niż wlaściwą przydatnosc w meczach. Wszyscy dziwili sie czemu Rengifo gra w pierwszym składzie a Lewandowski grzał ławę. A był po prostu od niego znacznie mniej produktywny - po prostu gorszy. Natomiast dziś prezentował się wyśmienicie, jak dla mnie obok Injacia i Arboledy (a także Bandrowskiego, ale on grął tylko końcówke) był najlepszy na boisku z Lechitów.

Ogólnie Lech zagrał dobry mecz, ale nie wybitny Włosi tez sie trochę oszczędzali (brak Di Natale i Floro Floresa) ale ci co byli na boisku widać było ze dawali z siebie wszystko (zarówno Lechici i Udine). Dla Lecha szkoda że rewanż jest już za tydzień. Gdyby mieli więcej czasu ich szanse na awans oceniał bym na wysokie 40%. A tak to awans bedzie sprawą wybitnie trudną.

Na koniec o LEchu w kontekście walki o mistrzostwo, niestety wydaje się że Smuda drugi raz z Żedu kapitalnie rzygotował zespół pod względem kondycyjnym i sprawnościowym, jak drużyne ominą kontuzje (jak jesienią) i zespól zgra się, to żeczywiście jest zdecydowanym faworytem do mistrzostwa w tym roku. Choć ciekawe czy wystarczy im sił i motywacji do walki na 3 frontach. My za to mamy słabą kadrę, która jeszcze nam się osłabiła (Baszczu - ktry gra juz z przymusu) i nie mamy tego powera, tego entuzjazmu zawodników, fali na której Lech buduje swoje wyniki. O ile Skorża nie uczyni z nami jakiegoś cudu, a wszyscy nasi piłkarze nie zaczną grac na 150% swoich możliwości, to ciężko wróżyć nam inny scenariusz na runde wiosenną, niż wymęczanie każdych 3 punktów w bólach ze słabeuszami jak to miało miejsce na jesieni. Gorzej z klubami z czołówki które zdaja się mieć przewage sportową nad nami - ostatnie wyniki z Legią, i Lechem to potwierdzają, nawet śląsk jak akurat maił zwyżke formy nas zlał aż miło. Od dawna nie graliśmy w lidze w innej roli niż faworyt. Chyba przyjdzie nam sobie przypomnieć jak to kiedyś wyglądało. Pierwszą próbkę porównania z Lechem da nam mecz PP.

I nie piszcie żałosnych odpowiedzi typu: "Jak ci się tak w Poznaniu podoba to spier.... tam"

Ja z bycia za Wisłą nie zrezygnuje nawet w wypadku spadku z ligi, nie zaczne też być szalikowcem Lecha, choćby i Wygrali ten PUEFA. Oceniam jednak fakty a te są takie że Lech wyprzedza nas teraz w tabeli, sportowo, i organizacyjnie. Mam nadzieje że Skorża dobrze wykorzystał okres przygotowawczy i drużyna będzie silna wiosną, a przedewszystkim będzie grała z chęcią do gry i ambicją. Chciałem jescze napisać że mam nadzieję że gdyby Skorży udało się wywalczyć w hetroiczny sposób ten tytuł w tym roku, nie zostanie to zmarnowane, i sukces ten nie zostanie zaprzepaszczony przez działania zarządu i innych decydentów, jednak przypomniałem sobie że to samo mówiłęm po zeszłorocznym mistrzostwie i każdym poprzednim i poprawiając się już nie mam takich złudnych nadzieji. Teraz wystarczy mi żeby następny mecz był niezły.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 19.02.2009, 22:05
Ziemniakoidzi po awansie przeżyją apogeum ekstazy choć trzeba im przyznać ,że Amika gra teraz całkiem przyzwoitą piłeczkę.... Ciepłe swetry ,kalesony, szaliki i czapki krepowały trochę zawodników Udinese ,do tego ten padający śnieg ich trochę deprymował. W rewanżu Włosi powinni całkiem spokojnie wygrać dwa ,trzy do zera. Remis w dzisiejszym meczu na pewno bardzo krzywdzący dla Włochów ponieważ Amika w każdym elemencie prezentowała się znacznie gorzej od nich. Choć trzeba oddać ,że wielu zawodników drużyny ze stolicy Wielkopolski grało całkiem przyzwoicie.

PS. Te modły na cześć Piotra R. w wykonaniu kibiców Amiki żałosne. Albo są tak prymitywni , albo tak obłudni ,żeby nie potępiać co gorsza wspierać oszusta ,który za garść dolarów sprzedał się i ich Szymańskiemu ze Świtu. Wstyd , poziom upokorzenia równy publicznemu obnażeniu się w autobusie MPK w godzinach szczytu.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 19.02.2009 o godz. 22:11.
Odpowiedz cytując
LuKiTS89
Senior Member

Stary 19.02.2009, 22:11
Jeśli chodzi o tego Lecha całego ja się cieszę z Roberta Lewandowskiego.Mimo młodego wieku nie odbija mu szajba widac że gra genialnie te jego podania dryblingi są na światowym poziomie i nie ma się co oszukiwac czy jest dobry czy zły, bo wyrasta nam po Kubie Błaszczykowskim piłkarz który oby tylko nie doznał żadnej kontuzji poważnej będzie mógł grac w którymś z silnych klubów w Europie. My mieliśmy swojego Kube tak oni teraz mają Lewandowskiego.Jesli chodzi o tego zawodnika życzę mu jak najlepiej, żeby w reprezentacji wspólnie z Kubą Pawłem Brożkiem Rafałem Boguskim Gancarczykami ze Śląska i innymi młodymi piłkarzami stworzyli pakę na MŚ lub Euro

Jeśli chodzi o samą grę Lecha to walczyli do końca to trzeba przyznac ale jak takie błędy się popełnia w obronie to wielkich szans im nie wróżę....
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.02.2009, 22:33
Angmir napisał(a):Wyświetl post
(...)niestety wydaje się że Smuda drugi raz z Żedu kapitalnie rzygotował(...);
(...) kryzys dojżewania,(...)
innych chcesz uczyć ,żeby CI nie odp. jak debile , debilnymi postami a błędy walisz jak małolat. Jeśli byłyby to jakieś 2rzedne mistakes to pół biedy ale stary daj spokój z tym co jest powyżej.
A teraz do meritum sprawy. Nie chce być złośliwy ale w 2 i 4 akapicie to piejesz z zachwytu i jako "starszy kolega" Ty przeginasz w 2 stronę. Nie sadze że cala 11 Lecha jest wspaniałą (oprócz turiny jak napisałęs) . Chyba deprecjonujesz troche siłe naszej 11 , ja wiem że Lech jest pierwsazy , jak sam przyznałem zagrał dobry mecz ,ale na Boga Lech to nie ultra-gwiazdy-z-wielkopolski-kótre-niszcza-wszystkich . Czy taktyznie zagrali wspaniale ...można sie spierac , wg. mnie to byłwesoły football kótry z wyrafinowana taktyka nie miał wiele wspólnego , a że okazał sie skuteczny , dobrze dla nich. Kondycyjne wytrzymali zgoda ,ale chyba to normalne ,że teraz trzeba być na gazie .
A nie mamy powera? Skąd wiesz rozmawiałes z zawodnikami , ze sztabem. Zakłądam ,że nie. Mamy mocna , ograna 11 więc nie widze potrzeby podkreslania ,że Lech to faworyt bla bla bla... opórcz Wisły jest jeszcze Legia , któa znajac ich nieobliczalnośc moze namieszac (tj. w koncu oni sa przed nami ..póki co ).
Te porazki które wymieniłeś .... to prawda ale mieliśmy potknięcie z ruchem czy to oznacza ze bedziemy bili się o miejsca 11-16 Trzeba podejśc do tego z pewnym dystansem , mamy 3pkt. straty do Lecha.. to jest nic w naszej chimerycznej lidze . Nawet jak nie daj Boże przegramy z Lechem a reszta pkt. jak przytomnie napsiałes... zostanie wymeczona ze słabeuszami nie ma sie o co martwić.
Przedostatnie zdanie z 4 akapitu... też tak myśle w nestepnym sezonie będzie srodek tabeli a w 2012 to bedzie II liga . Ja zauważam ,ze jesteśmy faworytem we wszystkich meczach (z wyjątkiem Meczu z Legia w Wawie ) . Z ostatnim akapitem sie zgadzam w 100%
Odpowiedz cytując
1986
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.02.2009, 22:36
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę wstyd mi za większość piszących tu posty. I wkoło tylko Amica Amica Amica. Mnie tam już ten dowcip o Lecho-Amice, czy Grodzisko-Poloni już nie bawią. Można się było pośmiać, ale dalsze pisanie tego w co 2gim poście i śmianie się z bardzo dobrego meczu i udawanie że zagrali słabo, albo że rywal słaby, w kontekście naszych ostatnich wyników, jest tylko dowodem wturnego debilizmu u części z piszących na tym forum. Można było by to wytłumaczyć w wypadku 12 latów, przechodzących kryzys dojżewania, leczących swoje kompleksy, jednak wszystko wskazuje na to że starsi koledzy nioe są wcale lepsi.
Jaki do cholery dowcip , w przypadku tych dwóch klubików jest to najprawdziwsza prawda.

Co do rewanżu szans nie mają żadnych, bałem się że wygrają przypadkowo i tam będą murować bramkę ale na szczęście tak się nie stało. Włosi jak to włosi poczuli się pewnie i to się zemściło. W rewanżu spokojne 3-0.

Runda się nie zaczęła a wy już lamentujecie jakie to w nim szanse mamy i jak to niby jesteśmy do niej fizycznie/psychicznie przygotowani....
Ostatnio edytowane przez 1986 : 19.02.2009 o godz. 22:39.
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW

TYLKO WISŁA
Anty Jude
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.02.2009, 22:37
tofik napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, czy tak samo dobrze będą grać w lidze. Bo to co pokazują w pucharze, to rzeczywiście jest imponujące.
Odjechali reszcie stawki, a przecież nie mają nadzwyczaj silnego składu. Arboleda nie jest lepszy od Clebera, Wilk i Peszko od Bouskiego i Małego, a Rengifo od Brożka. Ale jednak nam zabrakło jednej, może dwóch postaci w ofensywie. Dzisiaj taki Stilic, to piłkarz, który robił różnice na boisku. U nas nie ma nikogo takiego ;/
Naprawdę w to wierzysz? Jeżeli wszystko rozbija się tylko o jednego piłkarza, to znaczy, że mamy dennego trenera, bo przepaść jeśli chodzi o jakość gry między nami a nimi jest ogromna.

Amicy tak jak chyba każdy Wiślak, nie toleruję i nie życzę im niczego dobrego. Muszę im jednak przyznać, że mają niesamowity charakter. Ktoś porównywał ten mecz do naszego meczu z Lazio, ja widzę podstawową różnicę. W Krakowie po stracie drugiej bramki drużyna poszła w rozsypkę i nie było żadnej koncepcji na dobranie się makaronom do dupy. Amica tymczasem, po chwilowym szoku, wzięła się w garść i dała radę. Takie coś bardzo rzadko zdarza się polskim drużynom, dlatego uznanie dla Smudy i reszty Kuchenkorza.

Do tej pory miałem nadzieję, że Amica, tradycyjnie dla Smudy, fatalnie zacznie wiosnę i coś uda się ugrać. Dzięki konieczności wcześniejszego przygotowania formy, Franz nie zrobił chyba swojego tradycyjnego błędu, dlatego na wiosnę optymistycznie nie patrzę.

Aha. Tradycyjne pozdrowienia dla Łysego za Lewandowskiego. Kawał dobrej roboty.
:/
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 19.02.2009, 23:28
tofik napisał(a):Wyświetl post
Odjechali reszcie stawki, a przecież nie mają nadzwyczaj silnego składu.
Odjechali?

Mają tyle samo punktów co Legia, punkt więcej od Polonii, trzy od nas. Po jednej kolejce moga być poza pucharami...

To takie przypomnie, bo widzę, że niektórym odbija...
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Tak jeden zawodnik potrafi zrobić różnicę i to sporą. Patrząc np na nasz zespół z tym samym trenerem a na boisku z Kosowskim i bez niego. Każda akcja z tych groźnych był Stilic z podaniem, przy golu również, na drugiego on wrzucił. Dla mnie prezentuje on klase przynajmniej o poziom wyższą niż reszta zespołu Lecha.
A jak dla mnie Stilić kompletnie nie widoczny do 60-70 minuty. Później gdy Włosi zaczęli się tradycyjnie opier@#, pokazał parę dobrych piłek...

Co do postawy Lecha - rzeczywiście brawa za charakter, ale pamiętajmy że coś takiego z Niemcami czy Anglikami by nie przeszło... Włosi po strzeleniu drugiej bramki, i mając w kieszeni awans przestali grać...
Ddf
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.02.2009, 00:17
Konrad - latwo jest postawic teze ze makaronom sie nie chcialo ale ja nie wiem czy czasem znow nie zaklinasz rzeczywistosci.
Pamietam jak pol roku temu nasmiewales sie z ludzi co pisali ze bedzie ciezko - przypominajac to nascie punktow z ubieglego sezonu.
Teraz znow próbujesz zbagatelizowac sytuacje ,ze to niby tylko 3 punkty.
Tak to sa tylko 3 punkty ale jesli patrzyc na sile ofensywna nasza i Amiki ,w sensie nie kto ma kogo w skladzie, tylko jak to w jednej i drugiej druzynie wyglada , to zdecydowanie bardziej prawdopodobnym jest to ze ta roznica sie bedzie zwiekszac, zamiast zmniejszac.

Oni sa w gazie i nie zdziwie sie jak beda rozbijac przeciwnikow, tak jak my w sezonie gdzie tez znakomicie nam szlo w pucharach.

A my?
Ja wiem ze komentowanie sparingow jest ryzykowne ale z naprawde rzetelnych relacji tekstowych wynika ze nadal brakuje nam pary z przodu a zamiast kombinacyjnej gry, dominuje chaos.

Mam nadzieje ze sie myle ale jakbym mial postawic do kogo bedzie nalezala ta runda, to niestety postawilbym na Amice.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 20.02.2009, 00:47
Ja uważam jak już pisałem że był to impuls ,który wywołał odpowiednią reakcję,przez co Lech wszedł w dobre obroty .
Bramki które stracili też były raczej frajerskie ,wynikały ze słabego wejścia w mecz,braku koncentracji .

Z drugiej strony trzeba pamiętać że grali na własnym terenie,nie wiadomo też na ile ich przewaga wynikała z aury,warunków
Nie są w każdym razie bez szans , co by nie mówić te Udinese specjalnie nie zachwyca .

Cytat:
Pamietam jak pol roku temu nasmiewales sie z ludzi co pisali ze bedzie ciezko - przypominajac to nascie punktow z ubieglego sezonu.
nie sądzę aby bagatelizował całkowicie zagrożenia ,pamiętam zaś posty które lokowały Wisłe w środku tabeli .

Ja osobiście wysoko cenie siłę Wisły,można mieć jednak uzasadnioną nadzieje że w ofensywie też będzie lepiej . Mam swoje obawy ,ale cóż chyba już nic nie pozostaje jak bycie dobrej myśli .
Ostatnio edytowane przez jachting : 20.02.2009 o godz. 00:51.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
no_beets
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 20.02.2009, 10:00
Szok, kilka stron postów na temat Lecha, a ponoć Was nie obchodzimy. Po pierwszych dwóch stronach już miałem stracić resztki szacunku do kibiców Wisły - sama napinka i nienawiść (ale przynajmniej się pośmiałem). Jednak później już bardziej merytoryczne posty się znalazły. Mimo wszystko zagońcie moderatorów do roboty

Podziękowania dla tych kibiców Wisły, którzy wczoraj nam kibicowali.

A co do ligi to mocno przesadzacie, Lech daleko nie uciekł, to wciąż ta sama klasa co Wisła czy Legia. Gdyby było inaczej, to wczoraj schodziłbym z trybun śpiewając o zwycięstwie, a nie ciesząc się z wybronionego w końcówce remisu.
---
Always do right. This will gratify some people and astonish the rest.
---
Odpowiedz cytując
kadziolek1906
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.02.2009, 10:13
Ma ktoś link z bramkami ?

Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.02.2009, 10:23
kadziolek1906 napisał(a):Wyświetl post
Ma ktoś link z bramkami ?

raczej slabo z bramkami... szanowne tvp usuwa bramki z youtube...
i chca zeby im abonament placic ... a takiego wala jak Polska cala
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 20.02.2009, 10:37
Lech jest w niezłej formie i śmiem twierdzić, że gdyby murawa nie była zaśnieżona to kolejorz cieszyłby się dzisiaj ze zwycięstwa. Mieli wczoraj naprawde dużo pecha jeśliby wspomnieć samobójczą bramkę Arboledy, i sytuacje z słupkami i poprzeczkami, ale na szczęscie się nie zrazili i doprowadzili do remisu. Niestety musze to napisać, ale mentalnie piłkarze Lecha są lepsi od tej Wisły z rundy jesiennej, umiejętności nie będe oceniał. Nie mogę się już doczekać pierwszego mecz przy Reymonta 4 marca z Lechem
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
tomaszek67
Member

Od: 01.2009

Stary 20.02.2009, 10:40
@kadziolek http://ebramki.pl/view,lech-poznan-u...o-22,3992.html
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 20.02.2009, 10:46
no_beets napisał(a):Wyświetl post
Szok, kilka stron postów na temat Lecha, a ponoć Was nie obchodzimy. Po pierwszych dwóch stronach już miałem stracić resztki szacunku do kibiców Wisły - sama napinka i nienawiść (ale przynajmniej się pośmiałem). Jednak później już bardziej merytoryczne posty się znalazły. Mimo wszystko zagońcie moderatorów do roboty

Podziękowania dla tych kibiców Wisły, którzy wczoraj nam kibicowali.

A co do ligi to mocno przesadzacie, Lech daleko nie uciekł, to wciąż ta sama klasa co Wisła czy Legia. Gdyby było inaczej, to wczoraj schodziłbym z trybun śpiewając o zwycięstwie, a nie ciesząc się z wybronionego w końcówce remisu.
Bo taka jest idea tego tematu(ale pewnie z czytaniem u Ciebie kiepsko),a to że akurat Wy jesteście w tym roku w pucharach to o Was piszemy takie to skomplikowane
A co do szacunku to sobie go trać,ja (choć pewnie znajdzie sie 80%na tym forum) go nie mam,nie mam do Was ani 1%szacunku za to że wypieracie sie swojej przeszlosci i wstydzicie sie jej o Amico Wronki a nie o wszechpotężny kolejorzu
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Stary 20.02.2009, 10:56
Kris54 napisał(a):Wyświetl post
Odniosłem wrażenie że przy bramce Rengifo był spalony.. Ale oczywiście nie ma teraz jak tego sprawdzic :(
Też takie na początku odniosłem wrażenie, wiec przeanalizowałem dokładnie akcje !

Jak widać Rengifo jest na równi z obrońcą . Jak dla mnie spalonego nie było.....
Interpretacje są jednak rózne, niektórzy sędziowie może by odgwizdali !
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.02.2009, 11:13
większej różnicy w umiejętnościach czysto piłkarskich nie było widac.Zobaczymy jak to bedzie w rewanżu przy idealnych warunkach atmosferycznych.Troche na prawym skrzydle brakowało tego nieobliczalnego Peszki.Podobał mi sie też Turina, ma facet refleks.Troche zawiódł Lewandowski.
Wydaje mi sie że na dzień dzisiejszy ciężko bedzie zatrzymac Lecha w drodze do mistrzostwa.Smuda jakby nie patrzac to fachowiec, pamietam jak pod jego wodzą Biała Gwiazda wygrała lige z rekordową w historii polskiej piłki przewagą 17 punktów nad drugim Widzewem.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.02.2009 o godz. 11:22.
Odpowiedz cytując
nowy_piotrek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 20.02.2009, 12:07
kerim napisał(a):Wyświetl post
to jest na równi ?
patrz na pilke, nie na pozycje zawodnikow. Jak dla mnie Rengifo jest na rowni z pilka, z duchem gry akcja puszczona, bramka prawidlowa.

Życie bym dał, za krakowską Wisłę...
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Stary 20.02.2009, 12:08
kerim napisał(a):Wyświetl post
to jest na równi ?
To jest pozorne wrażenie , zalezy z jakiego kąta popatrzysz.........Uwierz mi był mniej więcej na równi.( popatrz na odległość ich przednich nóg od pola bramkowego)
Ale tak jak mówię : Różni są sędziowie. Bułgar akurat nie miał wątpliwości.
Odpowiedz cytując
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.02.2009, 12:11
Tak to jest na równi, punktem odniesienia niech jest linia 5 metrów. Rengifo na spalonym nie jest. Powiedziałbym nawet, że bliżej bramki jest ten obrońca w wyższej części obrazka.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.02.2009, 12:13
AYALA napisał(a):Wyświetl post
większej różnicy w umiejętnościach czysto piłkarskich nie było widac.Zobaczymy jak to bedzie w rewanżu przy idealnych warunkach atmosferycznych.Troche na prawym skrzydle brakowało tego nieobliczalnego Peszki.Podobał mi sie też Turina, ma facet refleks.Troche zawiódł Lewandowski.
Wydaje mi sie że na dzień dzisiejszy ciężko bedzie zatrzymac Lecha w drodze do mistrzostwa.Smuda jakby nie patrzac to fachowiec, pamietam jak pod jego wodzą Biała Gwiazda wygrała lige z rekordową w historii polskiej piłki przewagą 17 punktów nad drugim Widzewem.
A przypominasz sobie jaki szpital mieliśmy juz w następnym sezonie?
Widać że Lech jest przygotowany znakomicie pod wzgledem kondycyjnym. Tyle tylko że ceną za to (a dokładnie za trening interwałowy) będą prawdopodobnie kontuzje które posypią się w Lechu w drugiej połowie roku. Ale w rundzie wiosennej będzie ich bardzo ciężko dziabnąć. Są faworytem do mistrzostwa.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.02.2009, 12:17
Zieniu17 napisał(a):Wyświetl post
Lech jest w niezłej formie i śmiem twierdzić, że gdyby murawa nie była zaśnieżona to kolejorz cieszyłby się dzisiaj ze zwycięstwa. Mieli wczoraj naprawde dużo pecha jeśliby wspomnieć samobójczą bramkę Arboledy, i sytuacje z słupkami i poprzeczkami, ale na szczęscie się nie zrazili i doprowadzili do remisu. Niestety musze to napisać, ale mentalnie piłkarze Lecha są lepsi od tej Wisły z rundy jesiennej, umiejętności nie będe oceniał. Nie mogę się już doczekać pierwszego mecz przy Reymonta 4 marca z Lechem
nie zgadzam się, to raczej Udinese więcej straciło na złej murawie. Przekonasz sie w rewanżu. Gra piłką była zdecydowanie po stronie gości.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 20.02.2009, 12:21
no_beets napisał(a):Wyświetl post
... Lech daleko nie uciekł, to wciąż ta sama klasa co Wisła czy Legia. ....
WCIAZ ta sama klasa co Wisla i Legia.

Mocne deklaracje to podstawa!
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Stary 20.02.2009, 12:33
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
WCIAZ ta sama klasa co Wisla i Legia.

Mocne deklaracje to podstawa!
Dobre!
Nie przypominam sobie kiedy Lech był drużyną o takiej samej klasie jak Wisła czy Legia ......
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów