The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Luissss81
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2009, 10:51
mic napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, jak czytam Wasze posty to niektorym ostro bije.
a co Ty panie eye63 widziales? Pare linijek z relacji tekstowej i juz sie podnieciles, ze przyszlo zbawienie Wisly ?
Co szkodzi zaryzykowac ? Matusiak, Niedzielan itd...
Jak tak będziemy myśleć i to nie trener będzie decydował kogo chce to dalej będziemy tam gdzie jesteśmy teraz w szarej d.....e
WISŁA TO MY
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 18.02.2009, 10:52
a co Ty panie eye63 widziales?
Moze On i nie widział,ale tak samo od 4 lat nie widzi sie u nas jakiegos konkretnego wzmocnienia w ofensywie.
Nikt z klubu nie powie ,ze z braku kasy,tylko z jakis dziwnych zbiegów okoliczności(a to za drogi,a to wizy,a to za słaby).Za chwile pojawija sie obroncy tej tezy tu na forum i tak w kółko.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 18.02.2009, 11:23
a co Ty panie eye63 widziales? Pare linijek z relacji tekstowej i juz sie podnieciles, ze przyszlo zbawienie Wisly ?
Co szkodzi zaryzykowac ? Matusiak, Niedzielan itd...
Nie wiem jak Ty, ale ja sobie konia przed monitorem nie walę Panie mic.
Obejrzyj sobie dogranie Etienna i wskaż mi kto u nas takie piłki zagrywa, chyba tylko Jirsak potrafi, ale często z tego nie korzysta.
Znowu też gadka o "zbawieniach", chłopie na piłkarza, który byłby zbawieniem dla Wisły nas nie stać, teraz okazuje się że na darmowego gościa również kręcimy nosem, ale jak ktoś kocha Cantoro w obecnej formie to jego sprawa.

I przecież to nie Skorża powiedział, że widzi go w zespole. Jemu też mam nie ufać?

Zrozum też wreszcie, że każdy piłkarz który może coś wnieść do tego zespołu jest na wagę złota, bo w przeciwnym wypadku nie będzie nikogo kto w tej walce o mistrza pomoże. A ofensywnych pomocników u nas przecież od groma.

I kolejna sprawa co Ci ten Matusiak narobił? Posiedział pół roku, nie sprawdził się, poszedł i tyle. Ale założę się, że gdyby się sprawdził, to pierwszy byś się podniecał przed monitorem, jaki to on super.

A poza tym jak już czytasz, to czytaj te posty uważnie - mi tam ten Ettien powiewa, ale w sytuacji, gdy sprowadzą Gargułę już teraz lub sprowadzą za niego piłkarza o sprawdzonych umiejętnościach, który wzmocni nas z przodu. Wierzysz, że kogoś takiego sprowadzą?

A reszta tak jak Griszka napisał.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 18.02.2009 o godz. 11:26.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.02.2009, 11:36
eye63 napisał(a):Wyświetl post

I kolejna sprawa co Ci ten Matusiak narobił? Posiedział pół roku, nie sprawdził się, poszedł i tyle. .
sporo kosztowało Wisełke jego posiedzenie.O wiele za dużo.Nie wiem czy za te jego półroczną pensje co miał w Wiśle nie dałoby sie wtedy ze Znicza ściagnąc Lewandowskiego jak był do kupienia

Co do Ettiena to chłop pewnie przeliczył te złotówki jakie może w Wiśle zarobic na Euro po obecnym kursie i zrezygnował z gry przy R22
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.02.2009 o godz. 11:40.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 18.02.2009, 11:38
Nie wiem jak Ty, ale ja sobie konia przed monitorem nie walę Panie mic.
Ja nie wnikam co robisz a co nie, rob co chcesz, pisze tylko co mozna odczuc po reakcjach niektorych

Obejrzyj sobie dogranie Etienna i wskaż mi kto u nas takie piłki zagrywa, chyba tylko Jirsak potrafi, ale często z tego nie korzysta.
Obejrzalem i co ? mecz trwa 90 minut, w trakcie meczu Ettien mial kontakt z pilka pewnie z minimum 10 razy, raz sie przewrocil, raz bez problemow odebrali mu obroncy itd. Jeden mecz to nie jest podstawa do oceniania, czy ktos jest dobry czy nie. Idac Twoim tokiem rozumowania Jirsak powinien grac minimum w Realu, bo strzelil dwie "swiatowe" bramki w tamtym sezonie. Ponadto, jezeli Ettien mialby byc wzmocnieniem to transfer od razu bylby zaklepany, a sam Skorza wypowiada sie dosc niechetnie. (ostatni wywiad)

Znowu też gadka o "zbawieniach", chłopie na piłkarza, który byłby zbawieniem dla Wisły nas nie stać, teraz okazuje się że na darmowego gościa również kręcimy nosem, ale jak ktoś kocha Cantoro w obecnej formie to jego sprawa.
Dokladnie, kazdy powinien to przeczytac a nie piac z zachwytu nad Ettienem. Nie twierdze ze jest zly, moze byc wzmocnieniem a moze nie, ani ja, ani Ty, ani nikt inny nie widzial go w akcji, wiec nie rozumiem tego forumowego poruszenia ze nie podpisali. Przeczytaj co pisales na wypowiedz Wilczka. Ostatnio tak wszyscy piali z zachwytu jak przychodzil Lobo, najwieksze wzmocnienie itd, a po sezonie to to co ? Najgorszy transfer, po co go sciagali ...

I przecież to nie Skorża powiedział, że widzi go w zespole. Jemu też mam nie ufać?
Zrozum też wreszcie, że każdy piłkarz który może coś wnieść do tego zespołu jest na wagę złota, bo w przeciwnym wypadku nie będzie nikogo kto w tej walce o mistrza pomoże. A ofensywnych pomocników u nas przecież od groma.

I kolejna sprawa co Ci ten Matusiak narobił? Posiedział pół roku, nie sprawdził się, poszedł i tyle. Ale założę się, że gdyby się sprawdził, to pierwszy byś się podniecał przed monitorem, jaki to on super.
Co mi narobil ? Bral pieniadze, ktore moglyby isc na transfery. Moze nie z samego Matusiaka, ale doszlaby kasa "z Niedzielana" i juz mozna kogos sensownego kupic.

A poza tym jak już czytasz, to czytaj te posty uważnie - mi tam ten Ettien powiewa, ale w sytuacji, gdy sprowadzą Gargułę już teraz lub sprowadzą za niego piłkarza o sprawdzonych umiejętnościach, który wzmocni nas z przodu. Wierzysz, że kogoś takiego sprowadzą?
Kolego, chyba sam przeczytaj swoje posty jak to prawie placzesz ze nie podpisali (narazie) Ettiena. Wielkie oburzenie bo Wilczek powiedzial ze nie widzi go w zespole.

Ale w dalszym ciagu sie pytam, dla Ciebie jest takie wzmocnienie bo zagral jedna dobra pilke do pilkarza asystujacego ?

A reszta tak jak Griszka napisał.
Jasne, wezmy go od razu bo jest zawodnikiem ofensywnym.

Zrozumialbym Wasze podejscie jezeli widzielibyscie chociaz jeden mecz z nim. A tak to macie chociaz jakies podstawy zeby twierdzic ze sie nadaje czy tez nie ?
Ostatnio edytowane przez mic : 18.02.2009 o godz. 11:50.
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Od: 02.2009

Stary 18.02.2009, 12:04
Widzę ,że tutaj zażarta dyskusja się toczy : Kto winien ? Dlaczego tak a nie inaczej ? Co robi Bednarz ?.......
Niestety prawda jest taka ,że było wiadomo odrazu jak to się skończy . Zawodnik z kartą na ręku , nie chce dużo kasy, wysokie umiejętności,trener Skorża go chce .................. Czego chcieć więcej ? Wydawałoby sie ,że na dniach gość zostanie naszym zawodnikiem. Niestety jest jeden mały problem - Zarząd chce aby zawodnicy grali za grosze , a najlepiej zeby jeszce zapłacili za możliwość reprezętowania naszych barw ! Jakie są tłumaczenia zarządu ? Gościu musi uzyskać pozwolenie na pracę ! Ciekawe ..........przecież on ma hiszpańskie obywatelstwo ! Widać ,że nawet tego nie sprawdzili ! Za niedługo zapewne zobaczymy Ettiena w barwach jakiegoś zespolu z Ukrainy, Rosjii itd. Myślicie ,że zawodnik z taką klasą będzie czekał w nieskończoność aż Wisła sie zdecyduje ?

Dziwią mnie tu opinie co ,niektórych ,że sie nie opłaca go brać ,że za stary,że tyle czasu nikt go nie chciał......zrozumcie -umiejętności piłkarskich się nie traci ! Można co najwyżej stracić kondycje fizyczną ! Wszystko idzie nadrobić ! Myslicie ,że jak zaczynały takie ligi jak rosyjska, ukraińska, rumuńska...... Odrazu chcieli tam tacy dobrzy gracze przychodzić ? Rodzimi piłkarze nagle zaczęli lepiej grać ? Wszystko zaczęło się od pozyskiwania właśnie takich graczy jak Ettien ! Choćby grali oni na takim samym poziomie jak inni gracze to warto ich pozyskać. Dlaczego ? Bo mogą posłużyć młodszym piłkarzom doświadczeniem , nauczyć ich czegoś...... Tworzą po prostu renomę ligi ! Wszyscy sie zachwycali w tym sezonie Ligi mistrzów Anathorisem Famagusta ! na czym opiera sie ich siła ? Cypryjczycy nagle zaczęli świetnię grać ?Nic z tych rzeczy ! Czołowymi zawodnikami są : Dellas -33 lata, Savio -35 lat czy Bardon -33 lata a więc gracze o podobnym życiorysie jak Ettien a nawet starsi ! Ktoś im wypomina wiek ? Nawet w Uzbekistanie poszli tym tropemi i pozyskali Rivaldo , za nim pójdą następni! Nalezy tylko czekać ,aż za parę lat będziemy dostawać baty z tamtejszymi drużynami. A jest to nieuniknione dopóki polityka polskich klubów (nie tylko Wisły) sie nie zmieni !
Ostatnio edytowane przez Wiślak1994 : 18.02.2009 o godz. 13:03.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 18.02.2009, 12:11
Ja nie wnikam co robisz a co nie, rob co chcesz, pisze tylko co mozna odczuc po reakcjach niektorych
To daruj sobie te odczucia albo zatrzymaj je dla siebie i trzymaj się tematu.

Obejrzalem i co ? mecz trwa 90 minut, w trakcie meczu Ettien mial kontakt z pilka pewnie z minimum 10 razy, raz sie przewrocil, raz bez problemow odebrali mu obroncy itd. Jeden mecz to nie jest podstawa do oceniania, czy ktos jest dobry czy nie. Idac Twoim tokiem rozumowania Jirsak powinien grac minimum w Realu, bo strzelil dwie "swiatowe" bramki w tamtym sezonie. Ponadto, jezeli Ettien mialby byc wzmocnieniem to transfer od razu bylby zaklepany, a sam Skorza wypowiada sie dosc niechetnie. (ostatni wywiad)
Tzn. który ostatni wywiad? Jeśli video, to przepraszam, ale nie mam możliwości obejrzenia go na tę chwilę.
No pewnie, że jeden mecz to nie podstawa do oceniania, tylko dlaczego Wilczek go ocenia? Kim on jest, jaki ma wykładnik, żeby oceniać piłkarza - grał w piłkę, jest mistrzem scoutingu, byłym trenerem?
Ja dobrze wiem ile trzeba obserwować piłkarza i że każdemu zdarzają się lepsze/gorsze mecze, ale u nas się tego nie robi, bo nie ma scoutingu i trzeba wróżyć z fusów.
Wilczek na podstawie jednego meczu mógł stwierdzić, że koleś nie powala, a ja stwierdzam, że jednak potencjał do gry to on ma. A czy ma to się dopiero okaże lub nie.

Dokladnie, kazdy powinien to przeczytac a nie piac z zachwytu nad Ettienem
Ja nad Etiennem nie pieję z zachwytu, mówię, że to solidny grajek, który może się nam bardzo przydać.

Co mi narobil ? Bral pieniadze, ktore moglyby isc na transfery. Moze nie z samego Matusiaka, ale doszlaby kasa "z Niedzielana" i juz mozna kogos sensownego kupic.
Taa... i kogo byśmy kupili ? No rzuć jednym nazwiskiem piłkarza, który nie byłby za drogi, nie chciałby za wysokiego kontraktu, zgodziłby się na motywacyjny, za którego wyłożylibyśmy te powiedzmy 500 tys. euro.
Co Ty od niedawna obserwujesz naszą "politykę"?

Kolego, chyba sam przeczytaj swoje posty jak to prawie placzesz ze nie podpisali (narazie) Ettiena. Wielkie oburzenie bo Wilczek powiedzial ze nie widzi go w zespole.
Po pierwsze, to "na razie". Po drugie, dlaczego czepiam się Wilczka - powyżej. Po trzecie, nie płaczę, a tym bardziej nie bezpośrednio o Etienna, tylko stwierdzam, że ktoś taki jak ofensywny pomocnik na tę rundę przydałby się nam bardzo. Wolałbym Gargułę, a jeszcze bardziej wolałbym Xavi'ego. Ale jeden za drogi, a drugi to SF. Dlatego realnie patrząc na to czy chcemy mieć w drużynie ofensywnego pomocnika, który cokolwiek potrafi (a to już więcej niż Hendersony i Laliny itd.) - w przeciwieństwie do tego, że nie będzie nikogo - odpowiadam, że widzę Etienna w Wiśle

Ale w dalszym ciagu sie pytam, dla Ciebie jest takie wzmocnienie bo zagral jedna dobra pilke do pilkarza asystujacego ?
Ogółem to powinienem od razu skierować Cię do przedszkola na szukanie odpowiedzi, ale ok - uważam, że gość, który 10 lat grał w Hiszpanii, w swojej karierze kilka razy grał z największymi i nie wypadał słabo; z miejsca pojęcie o piłce musi mieć. Miał to udowodnić w sparingu i jak na rok przerwy (w ogóle grałeś kiedyś poważniej w piłkę, nawet amatorsko?) potrafił taką choćby jedną dobrą piłkę zagrać (a zagrał pewnie więcej, tzn. że potencjał wciąż ma). Nigdy nie wiadomo czy wypali, czy odbudujemy go fizycznie, ale moim zdaniem warto zaryzykować. Wiem, że Twoim nie, no bo w końcu oszczędzimy kasę, która pójdzie na transfer naprawdę dobrego zawodnika .
Ostatnio edytowane przez eye63 : 18.02.2009 o godz. 12:14.
Odpowiedz cytując
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 18.02.2009, 12:22
Matusiakowi placil heerenveen wiec prosze was, nie przeprzcie takich glupot.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 18.02.2009, 12:23
tylko_na_kilka_dni napisał(a):Wyświetl post
Matusiakowi placil heerenveen wiec prosze was, nie przeprzcie takich glupot.
Nic z tych rzeczy.
: )

Matusiak sie LASKAWIE zgodzil na nizszy kontrakt u nas. a w Belchatowie to w ogole za darmo chcial grac.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 18.02.2009, 12:25
Jest pytanie; czy Etienn chce grać solidnie ,czy też "odrywać kupony" od swojej dotychczasowej kariery ?
Grać dobrze na pewno potrafi i tu nie ma żadnych wątpliwości ,ale trzeba tak skonstruować kontrakt by potem nie żałować.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 18.02.2009, 12:30
To daruj sobie te odczucia albo zatrzymaj je dla siebie i trzymaj się tematu.

Sorry kolego, ale to Ty wyskakujesz z jakims waleniem konia . A nie wydaje mi sie zeby to bylo tematem, btw, do ktorego ja caly czas nawiazuje
Tzn. który ostatni wywiad? Jeśli video, to przepraszam, ale nie mam możliwości obejrzenia go na tę chwilę.
No pewnie, że jeden mecz to nie podstawa do oceniania, tylko dlaczego Wilczek go ocenia? Kim on jest, jaki ma wykładnik, żeby oceniać piłkarza - grał w piłkę, jest mistrzem scoutingu, byłym trenerem?
Ja dobrze wiem ile trzeba obserwować piłkarza i że każdemu zdarzają się lepsze/gorsze mecze, ale u nas się tego nie robi, bo nie ma scoutingu i trzeba wróżyć z fusów.
Wilczek na podstawie jednego meczu mógł stwierdzić, że koleś nie powala, a ja stwierdzam, że jednak potencjał do gry to on ma. A czy ma to się dopiero okaże lub nie.
Ale Wilczek jest w klubie, pelni taka funkcje ze wszystkie informacje przez niego przechodza i jest z nimi na bierzaco. To nie jest opinia Wilczka jako osoby, ale Wilczka jako przedstawiciela Wisly. Jest w scislym kontakcie ze Skorza i innymi trenerami, wiec wie "ciut" wiecej na temat tego zawodnika niz Ty.
Ja nad Etiennem nie pieję z zachwytu, mówię, że to solidny grajek, który może się nam bardzo przydać.
Moze, moze nie. W dodatku niewiadomo jak bedzie wygladac jego przyszlosc, moze jednak trafi do Wisly.

Taa... i kogo byśmy kupili ? No rzuć jednym nazwiskiem piłkarza, który nie byłby za drogi, nie chciałby za wysokiego kontraktu, zgodziłby się na motywacyjny, za którego wyłożylibyśmy te powiedzmy 500 tys. euro.
Co Ty od niedawna obserwujesz naszą "politykę"?
Np post AYALI wyzej.
W dodatku co to ja manager jestem jakis, ze mam Ci nazwiskami rzucac ? Nie uwazasz ze im bardziej znane nazwisko tym wieksza kwota ? A np Stilica z Lecha ktos znal przed transferem ? I myslisz ze wydali na niego miliony ?
Innym sposobem jest zainwestowanie w mlodych zawodnikow z ME, lub w polepszenie dla nich bazy treningowej i szkolki. Bo to ze mamy uzdolniona mlodziez to chyba kazdy wie, trzeba tylko nad nia popracowac.

Ogółem to powinienem od razu skierować Cię do przedszkola na szukanie odpowiedzi,

juz brakuje argumentow ze atakujesz mnie osobiscie ?
ale ok - uważam, że gość, który 10 lat grał w Hiszpanii, w swojej karierze kilka razy grał z największymi i nie wypadał słabo; z miejsca pojęcie o piłce musi mieć. Miał to udowodnić w sparingu i jak na rok przerwy (w ogóle grałeś kiedyś poważniej w piłkę, nawet amatorsko?) potrafił taką choćby jedną dobrą piłkę zagrać (a zagrał pewnie więcej, tzn. że potencjał wciąż ma). Nigdy nie wiadomo czy wypali, czy odbudujemy go fizycznie, ale moim zdaniem warto zaryzykować. Wiem, że Twoim nie, no bo w końcu oszczędzimy kasę, która pójdzie na transfer naprawdę dobrego zawodnika .
Tak, gralem w pilke przez 14 lat i robie to nadal.
No i co z tego ze gral przez iles lat za granica ? Takim tokiem rozumowania to np Kryszal u nas powinien zdobyc krola strzelcow.

I napisz mi w koncu, gdzie ja pisze ze Ettien to bedzie/nie bedzie wzmocnienie ? Pisze tylko zeby sie nim tak nie podniecac jakby niewiadomo kim byl. A to jaki ma umiejetnosci to zaufam sztabowi trenerskiemu, bo wybacz, ale Ty masz zbyt niska widze zeby oceniac jakakolwiek przydatnosc zawodnika
Ostatnio edytowane przez mic : 18.02.2009 o godz. 12:46.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.02.2009, 12:31
Przepraszam, przepraszam - a gdzie jest napisane, że nie chcemy wiząć tego zawodnika? Jest napisane, że nie wraca do Krakowa, a to nie jest równoznaczne z tym, że z niego rezygnujemy. Być może jest tak, że faktycznie teraz będą załatwiać jakieś papiery i za kilka dni Ettien przyjedzie do Krakowa, przejdzie badania i zostanie naszym zawodnikiem. To są na razie wasze domysły, że Wisła z niego zrezygnowała...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Stary 18.02.2009, 12:48
AYALA napisał(a):Wyświetl post
pewnie poszło o pieniądze.W takim Levante pewnie miał kontrakty na poziomie 500-600 tyś Euro a Bednarz zaproponował mu 20% tego i jeszcze motywacyjny i zwyczajnie facet spakował sie i szuka gdzie indziej szczęścia.
Bzdury piszesz. Descarga, kapitan Levante przeszedł do Legii między innymi z powodu lepszych warunków finansowych, co oznacza, że czołowy zawodnik klubu z Walencji zarabiał tam mniej niż 250 tys euro. Nie sądzę żeby Ettien zarabiał w Levante więcej niż Descarga. Wręcz przeciwnie, Ettien miał tam podobno osobne sztućce, więc nie sądzę by oferowali mu Bóg wie jak wysoki kontrakt. Poza tym finansowo Levante to poziom GKSu Bełchatów, więc 500-600 tys euro to zarabia tam 3 najlepiej zarabiających zawodników łącznie.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 18.02.2009, 13:05
rafalek - nie wiem jak inni, ale ja się ustosunkowuje tylko i wyłącznie do wypowiedzi prezesa.

[QUOTE=mic;676410]Sorry kolego, ale to Ty wyskakujesz z jakims waleniem konia . A nie wydaje mi sie zeby to bylo tematem, btw, do ktorego ja caly czas nawiazuje
Ty pierwszy wyskoczyłeś z podniecaniem, więc ja tylko ująłem to w trochę mniej kulturalną metaforę .
Ale Wilczek jest w klubie, pelni taka funkcje ze wszystkie informacje przez niego przechodza i jest z nimi na bierzaco. To nie jest opinia Wilczka jako osoby, ale Wilczka jako przedstawiciela Wisly. Jest w scislym kontakcie ze Skorza i innymi trenerami, wiec wie "ciut" wiecej na temat tego zawodnika niz Ty.
Czyli Wilczek powiedział, że jest to oficjalne stanowisko Wisły, a nie jego palnięta bzdura zaraz po meczu?
Moze, moze nie.
A tutaj jest główna kość niezgody między nami, bo Ty uważasz, że to co mamy nam wystarczy, ja uważam, że taki Etienn by się przydał.
W dodatku co to ja manager jestem jakis, ze mam Ci nazwiskami rzucac ? Nie uwazasz ze im bardziej znane nazwisko tym wieksza kwota ? A np Stilica z Lecha ktos znal przed transferem ? I myslisz ze wydali na niego miliony ?
Innym sposobem jest zainwestowanie w mlodych zawodnikow z ME, lub w polepszenie dla nich bazy treningowej i szkolki. Bo to ze mamy uzdolniona mlodziez to chyba kazdy wie, trzeba tylko nad nia popracowac.
Chłopie ale ogarnij się, to że potrzebna jest baza, że dobrze inwestować w młodych, że trzeba to, że trzeba tamto, było tu wałkowane od kilku lat. Każdy wie jak powinno być, ale klub tego nie robi i nie zrobi - rozumiesz? Nie widzisz tego, że jeśli oszczędzisz na takim Etiennie to wcale nie pójdzie na coś innego, na szkółkę, na bazę, na cokolwiek? Nawet na transfery, bo myślisz, że rzucą tę kasę w takim razie na sprowadzenie Garguły już teraz? Pewnie, że im większe nazwisko tym więcej trzeba zapłacić, ale ja proszę o jakiekolwiek nazwisko, nie musi być wielkie. Myślisz, że my wydamy 600 tys. euro na no name'a z Bośni?
juz brakuje argumentow ze atakujesz mnie osobiscie ?
Argumentów nie brakuje, tylko zadałeś tak dziecinne pytanie, że dla szacunku dla samego siebie wypadałoby je olać ciepłym strumieniem.
Tak, gralem w pilke przez 14 lat i robie to nadal.
No i co z tego ze gral przez iles lat za granica ? Takim tokiem rozumowania to np Kryszal u nas powinien zdobyc krola strzelcow.
A to, że ma doświadczenie. Że w piłkę grać potrafi, bo jak grasz tyle i o tym nie wiesz, to lepiej poproś trenera, żeby Ci wytłumaczył pewne kwestie. Za czyjś tok rozumowania się nie zabieraj, bo Cię jego właściwie odczytanie najzwyczajniej przerasta (bez uszczypliwości, bardzo poważnie mówię). A co do Kryszałowicza (zachowując rozsądne granice porównania), to po powrocie w Amice nie grał chyba źle nie?
I napisz mi w koncu, gdzie ja pisze ze Ettien to bedzie/nie bedzie wzmocnienie ? Pisze tylko zeby sie nim tak nie podniecac jakby niewiadomo kim byl. A to jaki ma umiejetnosci to zaufam sztabowi trenerskiemu, bo wybacz, ale Ty masz zbyt niska widze zeby oceniac jakakolwiek przydatnosc zawodnika
Ale to tylko Twoje urojenia, że ktoś się nim podnieca, jakby niewiadomo kim był. Stwierdzenie, że to solidny gracz od mówienia, że mamy Diego - to chyba jednak subtelna różnica prawda? I na koniec, moja wiedza, to moja wiedza - zgadzam się jest znikoma w porównaniu ze sztabem trenerskim, ale sztab trenerski oficjalnego stanowiska nie zajął - Skorża odbywa dużo rozmów z menedżerem itd. Więc sugeruj się tym, a nie durną wypowiedzią prezesunia, której tak bardzo bronisz.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 18.02.2009 o godz. 13:10.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 18.02.2009, 13:10
eye63 napisał(a):
A tutaj jest główna kość niezgody między nami, bo Ty uważasz, że to co mamy nam wystarczy, ja uważam, że taki Etienn by się przydał.
Gdzie tak napisalem ? Wybacz, ale zanim mi na cos odpiszesz, to przeczytaj pare razy to co ja napisalem

PS. Podniecenie kojarzy Ci sie tylko z "waleniem konia"?
Ostatnio edytowane przez mic : 18.02.2009 o godz. 13:13.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 18.02.2009, 13:32
Gdzie tak napisalem ? Wybacz, ale zanim mi na cos odpiszesz, to przeczytaj pare razy to co ja napisalem

PS. Podniecenie kojarzy Ci sie tylko z "waleniem konia"?
Nie, nie tylko. Ogółem zostaw już to i skup się na merytoryce. Napisałeś, że nie warto ryzykować z Etiennem prawda? Prawda, bo przywoływałeś Niedzielana i Matusiaka. Nie napisałeś, że to co mamy wystarcza, ale - jednocześnie chyba nie jesteś tak naiwny, żeby wierzyć, że ktoś za zaoszczędzone na tym piłkarzu pieniądze do nas przyjdzie prawda? Czyli opcja jest taka - albo ryzykujemy z WKS-em, albo pozostawiamy skład bez zmian. Z pierwszej się wycofałeś, więc - albo jesteś naiwny, albo poprzez żarliwą obronę wypowiedzi Wilczka, pragniesz by skład pozostał bez zmian.
Żebyś dobrze zrozumiał, nie interesuje mnie to czy w szerszej perspektywie uważasz, że potrzebni nam są piłkarze - od początku dyskutujemy tylko i wyłącznie o pochodnych wypowiedzi Wilczka.

PS. Wybacz, ale Twoje posty nie są warte tego by je po kilka razy czytać, naucz się myśleć logicznie i argumentować, bądź kpić - jak Framat, Flamaster, 7 kotów (jeśli chodzi o ten wątek) itd. to może ktoś się na to zdecyduje.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.02.2009, 13:34
Witam ,

Chciałbym parę słów o Ettien'ie. Przede wszystkim dzieje się to co zawsze kiedy większość tego forum kolektywnie obwieści chórem "świetny zawodnik brać go , na pewno się nam przyda", a mianowicie zaczyna się kręcenie nosem przez włodarzy i na to musimy wszyscy brać poprawkę. Ich głos jest decydujący. W sensie sportowym taki gość jak Felix , o takim doświadczeniu ligowym, solidnych umiejętnościach piłkarskich na pewno by wzmocnił nasz skład. Zaległości fizyczne łatwo nadrobi , poza tym wszyscy wiemy ,że liga hiszpańska kształtuje "troszeczkę" inne nawyki i podejście do pracy niż polska.

Teraz pojawia się aspekt finansowy. Jeżeli teraz Wilczek mówi o jakiś przeszkodach formalnych , o tym że nie rzucił na kolana swoją grą były reprezentant WKS , to moim zdaniem aspekt finansowy już o sobie dał znać i są po pierwszej rundzie negocjacyjnej pytanie czy będą następne.

Dla nas najkorzystniejszy i do zaakceptowania byłby taki model :
- kontrakt dla Ettiena na pół roku z opcją przedłużenia na następne 1,5 roku
- zarobki za rok mniej więcej 150-160 tysięcy euro
- oczywiście kontrakt motywacyjny /połowa gwarantowana ,połowa w zależności od ilości występów/

Tymczasem najbardziej prawdopodobne żądania zawodnika będą takie :
- kontrakt na rok z opcją przedłużenia na następne 2 lat.
- zarobki roczne na poziomie 220 -250 tys. euro (w negocjacjach menadżer pewnie zacznie od 280-320 tyś. euro na rok).
- brak kontraktu motywacyjnego

Biorąc pod uwagę obecny kurs euro (a naszym zawodnikom płacimy w euro) , oczekiwania finansowe potencjalnego zawodnika Dja Ettiena oraz fakt ,że za 4 miesiące dołączy do nas Garguła z bardzo wysokim kontraktem (w euro) odpowiedzcie sobie na pytanie czy Dja Ettien zagra w Wiśle czy nie? A Sobol niby już zdrowy...

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=20222 na podstawie tego wywiadu też można pewne wnioski wyciągnąć
-
Ostatnio edytowane przez Bronex : 18.02.2009 o godz. 13:53.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.02.2009, 13:37
Proponuje nie panikować z tym euro.
Jak było dramatycznie słabe, to też nasi nie szastali kasą.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 18.02.2009, 13:41
Nie, nie tylko. Ogółem zostaw już to i skup się na merytoryce. Napisałeś, że nie warto ryzykować z Etiennem prawda? Prawda, bo przywoływałeś Niedzielana i Matusiaka. Nie napisałeś, że to co mamy wystarcza, ale - jednocześnie chyba nie jesteś tak naiwny, żeby wierzyć, że ktoś za zaoszczędzone na tym piłkarzu pieniądze do nas przyjdzie prawda? Czyli opcja jest taka - albo ryzykujemy z WKS-em, albo pozostawiamy skład bez zmian. Z pierwszej się wycofałeś, więc - albo jesteś naiwny, albo poprzez żarliwą obronę wypowiedzi Wilczka, pragniesz by skład pozostał bez zmian.
Żebyś dobrze zrozumiał, nie interesuje mnie to czy w szerszej perspektywie uważasz, że potrzebni nam są piłkarze - od początku dyskutujemy tylko i wyłącznie o pochodnych wypowiedzi Wilczka.

PS. Wybacz, ale Twoje posty nie są warte tego by je po kilka razy czytać, naucz się myśleć logicznie i argumentować, bądź kpić - jak Framat, Flamaster, 7 kotów (jeśli chodzi o ten wątek) itd. to może ktoś się na to zdecyduje.
Nie, nie napisalem nigdzie ze nie warto ryzykowac z Ettienem, napisalem tylko ze widze tylko jak wszyscy sie podniecaja, a niewiadomo co z niego bedzie, a potem moze bedzie tylko placz. A to troche duza roznica.
O zaoszczedzonych pieniadzach wypowiadalem sie w stosunku do Matusiaka z perspektywy czasu. Przychodzil bez formy, bez gry, a dostal dosc duzy kontrakt. Podobnie jak Ettien - MOZE ale nie musi byc wzmocnieniem.

Co do myslenia logicznie, to wlasnie caly czas to robie, a nie jak Ty -gdy brakuje logicznych argumentow - obrazam.
Widzisz, rownie dobrze moge identycznie odpisac Tobie, bo po co dyskutowac z kims kto mi wylatuje z tekstem niczym dzieciak z podstawowki.

I nie dyskutuje tylko o wypowiedzi Wilczka, ale m.in o Twoim oburzeniu bo "nie wiadomo czy Wisla podpisze"
Ostatnio edytowane przez mic : 18.02.2009 o godz. 13:45.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.02.2009, 13:44
O Gargule wiosną możemy już definitywnie zapomnieć :
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

Miałem małą nadzieję na pozytywny finał tych negocjacji.
Informację tę podała także oficjalna strona GKS.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 18.02.2009 o godz. 13:50.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 18.02.2009, 13:53
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Witam ,

Chciałbym parę słów o Ettien'ie. Przede wszystkim dzieje się to co zawsze kiedy większość tego forum kolektywnie obwieści chórem "świetny zawodnik brać go , na pewno się nam przyda", a mianowicie zaczyna się kręcenie nosem przez włodarzy i na to musimy wszyscy brać poprawkę. Ich głos jest decydujący. W sensie sportowym taki gość jak Felix , o takim doświadczeniu ligowym, solidnych umiejętnościach piłkarskich na pewno by wzmocnił nasz skład. Zaległości fizyczne łatwo nadrobi , poza tym wszyscy wiemy ,że liga hiszpańska kształtuje "troszeczkę" inne nawyki i podejście do pracy niż polska.

Teraz pojawia się aspekt finansowy. Jeżeli teraz Wilczek mówi o jakiś przeszkodach formalnych , o tym że nie rzucił na kolana swoją grą były reprezentant WKS , to moim zdaniem aspekt finansowy już o sobie dał znać i są po pierwszej rundzie negocjacyjnej pytanie czy będą następne.

Dla nas najkorzystniejszy i do zaakceptowania byłby taki model :
- kontrakt dla Ettiena na pół roku z opcją przedłużenia na następne 1,5 roku
- zarobki za rok mniej więcej 150-160 tysięcy euro
- oczywiście kontrakt motywacyjny /połowa gwarantowana ,połowa w zależności od ilości występów/

Tymczasem najbardziej prawdopodobne żądania zawodnika będą takie :
- kontrakt na rok z opcją przedłużenia na następne 2 lat.
- zarobki roczne na poziomie 220 -250 tys. euro (w negocjacjach menadżer pewnie zacznie od 280-320 tyś. euro na rok).
- brak kontraktu motywacyjnego

Biorąc pod uwagę obecny kurs euro (a naszym zawodnikom płacimy w euro) , oczekiwania finansowe potencjalnego zawodnika Dja Ettiena oraz fakt ,że za 4 miesiące dołączy do nas Garguła z bardzo wysokim kontraktem (w euro) odpowiedzcie sobie na pytanie czy Dja Ettien zagra w Wiśle czy nie? A Sobol niby już zdrowy...

-
I to tyle w temacie. Bardzo rozsądne podsumowanie zagadnienie. Jeśli śniady łyknie nasze waunki będzie grał w Wiśle. Jeśli nie niech szuka dalej. Oferta przedstawiona powżej jest uczciwa i na miarę naszych (kryzysowych) możliwości. Gdybyśmy dawali więcej było by to ze szkodą dla klubu.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 18.02.2009 o godz. 14:03.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 18.02.2009, 14:11
jasne jak euro stało bardzno nisko, to też jakoś nie kwapili sie by ściągnąc kogoś dobrego..
teraz trafia nam sie dobry zawodnik który moze grac na skrzydle ale co tam przecież szkoda pieniedzy
a nikt nie bierze pod uwagę, że mimo wszystko możemy zyskac marketingowo z tego transferu
niestesty ale my sie cofamy a nie idziemy na przód..

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 18.02.2009, 14:13
Nie, nie napisalem nigdzie ze nie warto ryzykowac z Ettienem, napisalem tylko ze widze tylko jak wszyscy sie podniecaja, a niewiadomo co z niego bedzie, a potem moze bedzie tylko placz. A to troche duza roznica.
O zaoszczedzonych pieniadzach wypowiadalem sie w stosunku do Matusiaka z perspektywy czasu. Przychodzil bez formy, bez gry, a dostal dosc duzy kontrakt. Podobnie jak Ettien - MOZE ale nie musi byc wzmocnieniem.
Pozwolisz, że się wtrącę do Waszej dyskusji.
Myślę, że nie tyle wszyscy się podniecają, tylko jak widzą w orbicie Wisły zdrowego gościa z fajnym cv, a nie kolesia z Indonezji czy którejś ligi stanowej Brazylii to chcieliby żeby doszedł bo daje nadzieję na progres drużyny, a nie tylko na uzupełnienie ławki rezerwowych (jak Beto i Ćwielong). Może będzie klops, ale na chłopski rozum dokonania faceta dają dość sporą nadzieję.
Bo niby MP nam się marzy, a działania ku temu niezbyt widać, a skład niebogaty.
A Skorża uciął temat Feliksa bo pewnie szlag go trafia, że znów Go zrobiono w konia i doskonale widzi, że może być cienko z tym teamem.
Odpowiedz cytując
fugiell
Member

Od: 12.2008

Stary 18.02.2009, 14:26
arti napisał(a):Wyświetl post
A Skorża uciął temat Feliksa bo pewnie szlag go trafia, że znów Go zrobiono w konia i doskonale widzi, że może być cienko z tym teamem.
Nie rozumiem, skad wiesz, ze Skorża tak bardzo chce tego zawodnika.. ? Ja nigdzie nie czytalem aby Skorza staral sie dac do zrozumienia ze bardzo mu na nim zalezy...
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 18.02.2009, 14:32
a po co ma dawac znac, że mu zależy jak i tak nie sprowadzą mu tego zawodnika..

Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 18.02.2009, 14:38
Trochę z innej beczki:

Pamiętacie zapewne obrońcę Jagi: Brazylijczyka Rodneya. Niektórzy proponowali nawet na tym forum jego transfer do Wisły. Nie wiem jakim cudem ale chłop trafił do Herty Berlin i jest tam podstawowym zawodnikiem (po meczu z Bayernem trener Herty nie mógł się go nachwalić). Sprawa jest ciekawa o tyle że:

1. Grając w lidze polskiej nie był jakimś specjalnym asem (był ok ale bez rewelacji; moim zdaniem taki np: Marcelo jest znacznie lepszy). A jednak chłop radzi sobie w czołowym klubie bundesligi.
2. Wychodzi na to że nawet w naszej lidze można znaleźć perełki.
Odpowiedz cytując
fugiell
Member

Stary 18.02.2009, 14:39
no coz, jak nie bedzie dawac znac to napewno nie sprowadza Poprostu sami nie wiemy co On o tym mysli, a jego zdanie jest chyba decydujace Mysle, ze bez jego zdecydowanego "tak" tego transferu nie bedzie
Ostatnio edytowane przez fugiell : 18.02.2009 o godz. 14:42.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 18.02.2009, 14:42
nie wiem czy nie zauwżyłeś ale ostanio w naszym klubie panuje tendencja trener swoje a zarząd swoje..
ja osobiście bym chciał Felixa widziec w naszym klubie i śmiem twierdzic, że byłby to dla nas dobry krok : )

Odpowiedz cytując
fugiell
Member

Stary 18.02.2009, 14:48
Ja wiem ze Skorza swoje, Bednarz swoje a Zarzad pewnie jeszcze cos innego Ja nie widzac Felixa na oczy, patrzac jedynie na marny filmik i czytajac jego CV tez bym go brał. Poprostu ciezko oceniac cos czego sie na oczy nie widzialo
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 18.02.2009, 14:48
fugiell napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem, skad wiesz, ze Skorża tak bardzo chce tego zawodnika.. ? Ja nigdzie nie czytalem aby Skorza staral sie dac do zrozumienia ze bardzo mu na nim zalezy...
CYTAT:
"Skorża, który podczas pobytu w Esteponie bezpośrednio kontaktował się z menedżerem Ettiena, dzisiejszego wieczoru prowadził z nim kilkakrotnie długie rozmowy. Konsultował się również telefonicznie z dyrektorem sportowym, Jackiem Bednarzem"

Myślisz, że rozmowy były o Ettienie czy może MS np. zakochał się w tym menago i wyznawał mu swoje uczucia przez telefon?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów