The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.02.2009, 14:09
Ettien będzie dobrym rozwiązaniem przy braku Garguły.

Czy Wisła nie może postarać się o lepszego trenera bramkarzy ?
1. Pawełek za Kazimierskiego jest daleki od swojej szczytowej formy, gra często niepewnie.
2. Cebanu jako zapowiedz dużego talentu, nawet nie jest brany jako zastępca Pawełka.
A kiedy ma się rozwijać jak nie teraz.
3. Brak zdecydowanej decyzji co do transferu..

Ja wiem ze trener Skorża ma swoją zaufany sztab szkoleniowy ale to wszystko nie do końca
wygląda kryształowo czysto.
1. Sprawa Blachy jako asystenta..bez komentarza
2. Obecność młodego Janasa - rewanż wobec starego Janasa za swoje szkolenie u niego kiedyś
3. Zamieszanie z kierownikami drużyny ... dwóch już zwolniono, żal odejścia Koniecznego
4. Skauting ... jest w ogóle teraz jakiś ?
5. Trener Kazimierski. czy doprowadził któregoś z bramkarzy do stabilnej równej formy ?
Runner

Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.02.2009, 14:14
Szczerze mówiąc, to myslę że Ettien nie będzie stawiał wysokich wymagań finansowych. Chłopak chce napewno pojechać na finały MŚ w RPA, a w momencie gdy nie gra, znacznie sobie ogranicza takie możliwości. Dlatego teżpewnie potraktuje Wisłę jako szanse na odbudowanie się i za rok czmychnie za granicę. Fakt faktem, że jak będzie w dobrej formie to będziemy mieli skrzydłowego klasy Kuby czy Kosy.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 16.02.2009, 14:45
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Wojtek_Lok co Ty piszesz na onecie juz nam db marketing robia
Grał dziewięćlat w Hiszpanii, może trafić do Wisły
Proszę, proszę, nie wiedziałem, że onet będzie robił reklamę Wiśle.
W takim razie wkrótce zyska status mega gwiazdy.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.02.2009, 15:19
runner napisał(a):Wyświetl post
Czy Wisła nie może postarać się o lepszego trenera bramkarzy ?
Dobre pytanie. Bo można kupować ukształtowanych bramkarzy, ale jak się ma złych trenerów to i dobrego bramkarza zepsują (Liverpool za czasów Dudka). Z kolei można kupować Pawełków i robić z nich świetnych fachowców.

Ja się dziwię, że jeszcze nikt nie wpadł na to, by Dowhaniowi z Legii zaproponować kontrakt. 100 tys. € rocznie to byłyby dla niego kosmiczne pieniądze. A jakikolwiek klub - nie tylko Wisła - miałby szybki zwrot z takiej inwestycji.

Ale u nas ceni się zawodników, nie trenerów. Maciej Skorża jest chyba i tak ewenementem w polskiej piłce, bo ma wśród trenerów najwyższy kontrakt.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.02.2009, 15:35
Wątpie by Dowhań przyszedł do nas za jakiekolwiek pieniądze. Zapewne chce pracować tylko w Warszawie, skoro podobno odrzucił ofertę pracy w Arsenalu. Świetny fachowiec i pieniądze niewiele dla niego znaczą.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.02.2009, 15:36
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Ale u nas ceni się zawodników, nie trenerów. Maciej Skorża jest chyba i tak ewenementem w polskiej piłce, bo ma wśród trenerów najwyższy kontrakt.
Ale problem jest chyba nie w braku kandydatow, tylko w tym ze nasz trener bramkarzy jest znajomym Macka i on nie widzi potrzeby by mu podziekowac za wspolprace.
Czyli albo mamy doczynienia z jakims chorym ukladem miedzy nimi albo Skorza uwaza ze Kazimierski dobrze wykonuje swoja prace.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 16.02.2009, 15:53
KuLwIk napisał(a):Wyświetl post
Wątpie by Dowhań przyszedł do nas za jakiekolwiek pieniądze. Zapewne chce pracować tylko w Warszawie, skoro podobno odrzucił ofertę pracy w Arsenalu. Świetny fachowiec i pieniądze niewiele dla niego znaczą.
Chyba sam nie wierzysz w to co mówisz. Nie wierz w bzdury pisane przez gazety. Nie ma takich piłkarzy i trenerów dla których pieniądze nic nie znaczą. Dowhań gdyby dostał dużo lepszą oferte natychmiast by sie zgodził. Tak samo byloby u nas ze Skorza, tak bedzie z Pawlem Brozkiem i Rafalem Boguskim. W dzisiejszych czasach nie ma czegos takiego jak milosc do klubu, ani miasta...
Nie wiem czy postawa naszych bramkarzy to wina trenera, czy moze ich samych. Tez jestem zdania, ze Kazimierski jest kumplem Skorzy. Tez nie kopnalbym swojego kumpla w dupe...
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.02.2009, 15:55
Dlaczego za żadne pieniądze ma nie przyjść? Szul jakoś nie miał skrupułów aby pojść do Legii gdy Wisła rozwiązała z nim umowę. Trzeba by mu dać dużo kasy to na pewno przyjdzie.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.02.2009, 16:06
Może faktycznie by przyszedł, jeśli dostałby dobrą ofertę. To, że chcieli go w Londynie nie uważałbym tak do końca za bzdurę. W końcuu to pod jego okiem dorastali m.in Boruc, Fiabiański, czy Kowalewski. A teraz dobrze broni Mucha.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.02.2009, 16:14
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Tez jestem zdania, ze Kazimierski jest kumplem Skorzy. Tez nie kopnalbym swojego kumpla w dupe...
Tyle ze taka polityka moze skoczyc sie tym ze obaj dostana kopa - gdzie ja nie przesadzam tego czy wina stoi po stronie bramkarzy czy trenera - jest na niego nagonka, kazdy to widzi ale czy uzasadniona? - ja z nim wodki nie pilem , dzointow nie palilem, na treniengi nie chodze, nawet nie mam pojecia jak ma wygladac profesjonalny trening bramkarza....dlatego ciezko mi cos tu konstruktywnego napisac.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 16.02.2009, 16:32
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Tyle ze taka polityka moze skoczyc sie tym ze obaj dostana kopa - gdzie ja nie przesadzam tego czy wina stoi po stronie bramkarzy czy trenera - jest na niego nagonka, kazdy to widzi ale czy uzasadniona? - ja z nim wodki nie pilem , dzointow nie palilem, na treniengi nie chodze, nawet nie mam pojecia jak ma wygladac profesjonalny trening bramkarza....dlatego ciezko mi cos tu konstruktywnego napisac.
Tak samo jest w moim przypadku i sie z Toba w 100% . Najgorsze jest jednak to, że większość tych co robią tą nagonke ma taką samą wiedze na ten temat jak Ty i ja.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.02.2009, 16:48
nesta napisał(a):Wyświetl post
Haha czyli wykrakalem 2 dni temu... ze jak juz sie dogadaja z Finem i jego klubem to z niego zrezygnuja, bo nie spodoba im sie jego forma sportowa.

Maly cyrk. Facet po kilkunastu godzinach podrozy, pierwszy raz gra z nowym zespolem po jednym treningu i wszystko to przekresla caly jego dorobek, to ze gral w kadrze Finlandii, zostal tam uznawany najlepszym bramkarzem ligi, i ma generalnie dobra opinie... Chyba po prostu ten nieudany mecz wykorzystano jako pretekst aby nie wydawac pieniedzy i podpisac darmowego bramkarza.
http://www.weszlo.com/news/2365 Może czasami piszą bzdety, ale z niektórymi artami cięzko się nie zgodzić...To chyba podsumowuje kwestię wyboru zawodników w polskich klubach.
..
Odpowiedz cytując
Jeremi
Member

Od: 02.2006

Stary 16.02.2009, 16:49
FredzIo pełna zgoda !!!Cała afera jest przesadzona i zaimprowizowana przez pismaków.
Ci co najbardziej ujadają na tym forum ... dali się podpuścić jak dzieciaki.
jeremi
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.02.2009, 16:59
Nie sposób się nie zgodzić.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.02.2009, 17:20
Jeśli to prawda z tym, że Jess Vanstrattan będzie u nas "grał" to ja chcę z powrotem Juszczyka. Koleś ma skończone 26 lat i zagrał w swojej dotychczasowej karierze w klubach 13 (słownie trzynaście!) ligowych spotkań. Rozumiem mógł nie poradzić sobie w Juventusie, ale Verona - 8 meczów, Carrarese - 1 mecz,
Ancona - 1. Mogłem go nie widzieć na żywo, ale patrząc na przebieg jego kariery można mieć 99% pewność, że będzie to wielki niewypał.

"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.02.2009, 17:35
Wiecie o ile jest lepszy ten Vanstrattan od Hajducha czy Sinlaapy?o 200 tys euro....po prostu nie ma zadnej kasy na transfery wiec trzeba brac co nie gryzie i nie spie....la na drzewo....
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 16.02.2009, 17:43
Kryzys gospodarczy się nasila, złotówka szybuje w dół.1,5 roku bez porządnego stadionu. Pewno szastajmy pieniędzmi, po co szukać oszczędności. Mało nam jeszcze Dawidowskich ?
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.02.2009, 17:43
i znowu staropolskie przysłowie płynie w Wiśle

..jak sie nie ma tego co sie lubi, to sie lubi co sie ma
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 16.02.2009, 17:44
Spokojnie, jakby ten Vanstrattan byl takim leszczem to by zostal odeslany w cholere jak poprzedni bramkarze. A ze tak sie nie stalo to widocznie jakis poziom jednak prezentuje. A ze malo gral? Dla mnie to on moze nawet po raz pierwszy w zyciu stac na bramce, nie obchodzi mnie co wczesniej porabial, byle by u nas sie dobrze spisywal.

Zreszta z wieksza ciekawoscia przygladam sie Ettienowi, gosc wydaje sie troszke zaniedbany kondycyjnie, widac ze troszke brzuszka wychodowal, ale jesli porzdnie popracuje przez jakies 2-3 tygodnie to naprawde moze stac sie motorem napedowym w srodku pola, o ile wogole go zakontraktujemy. Co ciekawe widac wyraznie ze Cantoro powoli idzie w odstawke co mnie bardzo cieszy
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.02.2009, 17:45
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
Kryzys gospodarczy się nasila, złotówka szybuje w dół.1,5 roku bez porządnego stadionu. Pewno szastajmy pieniędzmi, po co szukać oszczędności. Mało nam jeszcze Dawidowskich ?
O naiwny, myślisz, że ktoś tutaj w ogóle kojarzy te fakty ze sobą? chyba tylko jednostki.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Johnny B
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.02.2009, 17:52
Dlatego w lecie kiedy to Euro stało na poziomie cos 3,15 oferowaliśmy za Nei takie duże pieniądze.
Kryzys gospodarczy dotyka wszyskich a przy kursie Euro dodatkowo sens kupowania kogoś jest ekonomicznie niekorzystny.
Dlatego były te długie negocjacje o Sillanpę czy niepowodzenie w sprawie Garguły(wypożyczenia)

Jestem ciekaw jak zawodnik pokroju Dja Ettiena, co prawda nie grający od maja trafil do nas aukrat na testy.
To może być bardzo udana transkacja dla nas przy opcji, że Mauro odejdzie najpóźniej w grudniu.
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł
XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx
http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search=
Banjo Boy is godlike >.<
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 16.02.2009, 17:53
Mozna na ten transfer spojrzec inaczej. Silanpaa zawalil mecz w ktorym dostal szanse, troche lepiej zaprezentowal sie Hajduch, ale tez bez rewelacji. Za to Vanstrattan od razu złapał kontakt z drużyną, zintegrował się. Zaowocowało to pewnością siebie w grze. W każdym sparingu w którym dostał szanse spisywał się bez zarzutu. Aklimatyzacja będzie bardzo szybka, jeśli już się nie zakończyła. To przemawia na korzyść 'Kangura'. Te 13 meczów w karierze przemawia na jego niekorzyść.
Ja ufam naszemu sztabowi szkoleniowemu i liczę, że w pierwszym meczu na wiosnę skład naszej drużyny będzie wyglądał tak: 'Vastrattan - [...]'
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.02.2009, 17:54
Masz rację... jednak coś musi być nie tak... Skoro Cebanu to taki talent to jak to możliwe, ze nie może wygryźć Pawełka, baa przegrywał z jeszcze słabszym Juszczykiem... A wracając do Mariusza to dobrze pamiętamy czas kiedy bronił na prawde dobrze... Więc coś jest nie tak pytanie tylko co?...
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 16.02.2009, 17:55
Ludzie poczekajmy może z cenami kogokolwiek bo wszystko trzeba oceniać przez pryzma ligi.Co z tego że po sparingu powiemy że tn czy tamten jest słaby jak w lidze zagra dobrze czy jak trenerzy odpowiednio zawodników przygotuje?Przecież teraz są tylko przygotowania jeśli by po przez sparingi patrzeć to Ćwielong był by naszym najważniejszym napastnikiem bo najwięcej bramek strzelił.Dlatego radze poczekać do startu rundy wiosennej.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 16.02.2009, 17:56
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
O naiwny, myślisz, że ktoś tutaj w ogóle kojarzy te fakty ze sobą? chyba tylko jednostki.
Panowie kogo to obchodzi. Liczy sie tylko nagonka na Bednarza i Cupiala!!!!!!!!!!

W koncu ktos kto patrzy trzezwo na ta sytuacje...
Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 16.02.2009, 18:11
Jeśli tacy grajkowie jak Brzęczek, Hajto czy Mila wracają do polskiej ligi i graja pierwsze skrzypce to Etienne powinien na nasza ligę być gwiazdą wielkiego formatu po takim ograniu w lidze hiszpańskiej...jesli jest zdrowy to powinni go wziąśc bez dwóch zdań
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.02.2009, 18:11
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
liczę, że w pierwszym meczu na wiosnę skład naszej drużyny będzie wyglądał tak: 'Vastrattan - [...]'
Na to bym akurat zbytnio nie liczyl.
Sprawa chyba wyglada tak ze akurat jakos udalo sie klubowi 'wyszarpnac' te 200 czy 300 tys ojro na bramkarza - tyle ze jednak doszli do wniosku(slusznie czy nie - ciezko powiedziec jak i ciezko powiedzic czy bylo to wrozenie z fusow - czyt. z jednego sparingu , czy tez obydwu juz wczesniej rzetelnie ogladano) ze ani Slowak ani Fin nie gwarantuja tego ze beda lepsi od Pawelka a wiec nie ma sensu ryzykowac pieniadzem , ktorego jak wiemy jest bardzo malo , bo wyrzucenie kilkuset tys euro i wkopanie sie w kolejnego przecietnego zawodnika na kilka lat, moglo by pociagnac katastrofalne skutki dla tych, ktorzy ten transfer przeprowadzali i ktorzy go zaakceptowali - czyli krotko mowiac calego sztabu trenerskiego , oraz Lysego.

A kangur? - kangur najpewniej kosztuje grosze(prowizja dla menago) i do tego pewnie wymagania placowe ma takze minimalne w porownaniu do w/w dwojki.Kontrakt na pol roku - wiec tu tez ryzyko jest zadne....pozostaje tylko pytanie czy on potrafi bronic i czy w przypadku gdy Pawelek nadal bedzie prezentowal fatalna forme , bedzie w stanie stanac miedzy slupkami i bronic przyzwoicie.

CV ma najgorsze jakie w zyciu widzialemale wieki temu gral tam niby w jakiejs młodzieżówce....Nie chce mi sie wierzyc ze jesli mialby jakis umiejetnosci to tak by sie jego kariera potoczyla, z drugiej strony nie chce mi sie wierzyc by nasi trenerzy byli takimi ignorantami, by zatrudniac totalne beztalecie....i tu tez jestem w kropce

Ogolnie czas pokaze, choc moze by tez tak ze Mariusz wespnie sie na wyzyny wlasnego masochizmu i kangur nie powacha trawy, wpisujac do swojego CV kolejny klub z bilansem meczy - 0

ps najgorszy by byl taki wariant ze Pawelek broni slabo, kangur jest jeszcze slabszy wiec broni...Pawelek.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.02.2009 o godz. 18:14.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.02.2009, 19:17
a moze... naprawde wszystko bylo dogadane z Finem jednak Ettien ma takei przeblyski ze warto przyoszczedzic na transferze bramkarza (bierzemy najtanszego patrz Kangura) zeby miec kase na wyjadacza z Primera Div.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.02.2009, 19:22
Edo napisał(a):Wyświetl post
Jeśli tacy grajkowie jak Brzęczek, Hajto czy Mila wracają do polskiej ligi i graja pierwsze skrzypce to Etienne powinien na nasza ligę być gwiazdą wielkiego formatu po takim ograniu w lidze hiszpańskiej...jesli jest zdrowy to powinni go wziąśc bez dwóch zdań
I tak podejrzewam, ze Skorzy sie cos nie spodoba...
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 16.02.2009, 19:24
Cytat:
Na poranny trening z Wisłą, Sillanpaa wyszedł po czterech godzinach snu i siedemnastu godzinach podróży. Odbył krótki trening z drużyną, a po południu wystąpił w sparingu z Odense. Efekt był opłakany. Puścił trzy gole, przy dwóch z nich popełnił wyraźne błędy. - Mam jednak nadzieję, że sprawa mojego transferu do Krakowa nie będzie zależeć tylko od tego występu - ocenił grobowym głosem po spotkaniu.

- Wziąłby pan takiego bramkarza? - pytał wczoraj retorycznie Maciej Skorża.
Cos Macius wybredny sie zrobil
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów