|
|||||||
| Wisła Kraków - inne dyscypliny Na tym oto forum można dyskutować na temat sekcji Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków, takich jak siatkówka kobiet, koszykówka kobiet i mężczyzn, judo, boks, gimnastyka, strzelectwo itp... |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
napred zvezda leeee!
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Dziś o godzinie 16:00 nasze koszykarki zmierzą się z najsłabszym przeciwnikiem grającym w FINALE PUCHARU POLSKI W GDYNII z zespołem z Pruszkowa.
W ten sposób, rozpoczynamy 3 dniowy turniej, którego zwycięzca zdobędzie Puchar Polski. Oczywiście obrońcą tytułu jest zespół Lotosu Gdynia. Mecze odbywają się w nowej hali Lotosu w Gdyni. Ciekawe jak nasze zawodniczki odnajdą się w meczu z dziećmi z Pruszkowa, które z tego co pamiętam w lidzę pokonał zespół Wisły II McArthur. Na Wisłe (lub Pruszków) bedzie czekać zwycięzca konfrontacji Leszno-Gorzów... Oby naszym Paniom, w grze o stawkę w końcu zaczęło się układać i zaczęły wygrywać, bo na chwilę obecną to każdy mecz idzie nam jak po grudzie... KLUCZEM DO ZWYCIĘSTW BĘDZIE NASZA POSTAWA W OBRONIE. ![]()
PNU '06
|
|
|
|
napred zvezda leeee!
Offline |
|
|
Nasze koszykarki pokonały w Pucharze Polski Lidera Pruszków 99-52 i chyba najmniejszym nakładem sił przeszły do półfinału,gdzie jutro o 16 zmierzą się z AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.
I tak naprawdę to jutrzejszy mecz pokaże siłe naszego zespołu w walce o wyższą stawkę. ![]()
PNU '06
|
|
|
|
napred zvezda leeee!
Offline |
|
|
Po pierwszej połowie meczu o finał PP nasze koszykarki prowadzą z AZS Gorzow 9 pkt. Trzymajmy za nasze koszykarki!
![]()
PNU '06
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Dowiedziałem się sam... jakby ktoś nie wiedział.
Jutro na hali. Wisła Kraków - KS Piaseczno 18...
Ostatnio edytowane przez Kurt : 13.02.2009 o godz. 22:41.
![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
napred zvezda leeee!
Offline |
|
|
Dziś o 18:30 nasz koszykarki rozegraja finalowe spotkanie o Puchar Polski z Lotosem Gdynia.
Chyba wszyscy jesteśmy ciekawi postawy naszych dziewczyn w meczu z pierwszorzędnym rywalem do MP. Oby nasze dziewczyny zagrały tak samo dobrze jak w meczu z Gorzowem...
Ostatnio edytowane przez Invisible : 14.02.2009 o godz. 13:30.
![]()
PNU '06
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po pierwszej kwarcie wygrywamy 27:14. Dobra skuteczność przy rzutach za 3pkt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Denerwujący jest tylko komentarz Łabędzia, który ewidentnie kibicuje Gdyni. Połowa 3 kwarty, 49:24.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Zwariować można z tymi komentatorami...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak nasza przewaga zmalała do 13pkt to Łabędz prawie orgazm miał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jaki nerw w ostatniej kwarcie.
Taka przewaga.. i prawie do remisu Lotos doszedł. Bałem się najgorszego. WISŁA PANY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Niepotrzebna nerwówka pod koniec, ale na szczęście mamy Skerę
![]() MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Śmiech mnie ogarnia jak słyszę Łabędź-i śpiew komentatora , co on , zapalony kibic Gdyni musi się nacierpieć chwaląc i gratulując zwycięst Wiślaczkom .
Żal że nie ma bardziej neutralnego , a z drugiej strony dobrze mu tak. Generalnie mam wrażenie że Lotos po kilku bolesnych porażkach o mistrza " oklapł" sportowo , nieważne , nie Nasz problem. Brawo WISŁA , brawo Skera, Puchar jest NASZ.... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Gratulacje!!
ps: sluchając komentarza miałem wrażenie że gra reprezentacja Polski(Lotos) z jakimś "wrogiem"...masakra... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jako że byłem obecny na meczu opiszę kilkoma słowami.
Przez pierwszą połowe meczu wszystko sie układało po myśli Wiślaczek. Szybko objęte prowadzenie i wysokie prowadzenie po drugiej kwarty. Lotos w drugiej połowie zaryzykował wysokim kryciem co przyniosło efekt i Dogoniły bodajże na 3 min przed końcem meczu na 3 punkty.Ale końcówka znakomita i zasłózony Puchar. Tak jak wszyscy mówiłą. Skera zagrała wyśmienity mecz. Na Plus także zawodniczki z numerem 15. Pochwały także dla trenera który dwoił i troił sie przy lini bocznej. ![]()
KONFIDENCI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Fotogaleria z wczorajszego meczu finałowego:
EVENTIM CUP FINAŁ: Lotos Gdynia - Wisła Kraków 61-72 Zdjęcia z wcześniejszych spotkań wrzucę później ![]() Generalnie wczoraj Wiślaczki zagrały jedno z lepszych spotkań w tym sezonie. Mam nadzieje ze to dobry prognostyk przed zblizającymi sie play-offami ![]() |
|
|
|
napred zvezda leeee!
Offline |
|
|
W kóncu, w kóncu, w końcu... Nasz Panie udowodniły jak wielki potencjał drzemie w naszej drużynie. Finał Pucharu Polski w końcu przełamał niefart i nie zawsze poważne podejście naszych zawodniczek do meczu.
Wierze, że to przełom, który doprowadzi nas do kolejnego (najważniejszego) trofeum w tym sezonie. To co powiedział po meczu trener Zapolski, że bardzo dobrze funkcjonowała obrona kombinowana, ktora nie pozwoliła Gdyniankom na rozwinięcie skrzydeł. Obrona to klucz do naszej dobrej gry i zwycięstw. Wielkie brawa dla całej drużyny, ale przede wszystkim dla Skery, która w końcu zagrała świetne zawody (pierwsze w tym sezonie). Umiejętnie sterowała grą, dawała świetne asysty,a przy okazji dorzuciła swoje punkty. SKERO PROSIMY O WIĘCEJ TAKICH SPOTKAŃ W PLAY-OFFach! Bardzo równo gra Ewelina, Candice i Dominique (ktora w końcu również się obudziła). Na uwage zasługuje bardzo dobra postawa Doris i w końcu niezły mecz Slobodanki. Moim zdaniem najlepsze co mógł zrobić trener Zapolski i co zrobił to trzymanie na ławce Chamique, która jeszcze nie gra na 100% w obronie, co bylo najważniejszym elementem zwycięstwa z Lotosem. Nie potrzebna nerwówka w końcu spotkania, ale cóż takie sa kobiety,a Lotos również udowodnił, że to będzie kolejna ciężka przeprawa w walce o MP. Brawo, brawo,brawo!!! ![]()
PNU '06
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kibice krzyknijmy na najblizszym meczu Wojciech Zapolski najlepszym trenerem Polski, wydaje mi sie ze zasłużył. Co wy na to? Wisła Pany
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie zasłużył.....
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Pół Polski śmieje sie z " Najlepszego Polskiego Trenera - Pijusa " ...
Jak długo Panie Mięta będziesz Pan tolerować pijaństwo i brak profesjonalizmu ?! Gołym okiem widać że dziewczyny go olewają ! Czy chcesz Pan w play-offach powtórki z Leszna ?! |
|
|
|
napred zvezda leeee!
Offline |
|
A może znasz najlepszego następce dla Zapolskiego, co? Szersza rozmowa na ten temat nie ma większego sensu (zapraszam na priv). Nasza drużyna miała słabszy okres, to fakt. Sam byłem w Lesznie i widziałem co się tam działo. Ciebie chyba tam nie było, nie mam racji? Jak się tylko naszym dziewczynom chce powalczyć, to wygrac można z każdym... udowodniły to w Pucharze Polski. Moim zdaniem powtórki z Leszna do końca sezonu już nie będzie.
Ostatnio edytowane przez Invisible : 17.02.2009 o godz. 09:06.
![]()
PNU '06
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zdjęcia z meczu Wisła Kraków - Cukierki Odra Brzeg >>>TUTAJ<<<
http://wisla.blogspot.com/2009/02/ko...erki-odra.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Druga porcja zdjec z wczorajszego meczu: Wisła -Cukierki Odra Brzeg
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
kiedy nastepny mecz na reymonta?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W nastepny piatek, 6.03 - godziny nie pamietam
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak więc, mecz 6.03
Powód: sorry nie wiedziałem
Ostatnio edytowane przez adi23 : 23.02.2009 o godz. 18:41.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Nieaktualne. Mecz tak jak psiał Roger - w piątek, 6-tego. ![]()
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."
Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie! |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
napred zvezda leeee!
Offline |
|
|
Pytasz się czemu... a jaki widziałeś sens trzymania w zespole zawodniczki, która pobiera bardzo wysoką pensję,a która nie może grać z powodu kontuzji i leczenie tejże kontuzji?
W ostatnich spotkaniach Chamique akbo grała bardzo niewiele i bardzo przeciętnie, albo wcale. Myśle, że pod kontem oszczędności klub zrobił dobrze. Moim zdaniem duży wpływ na tą całą sytuacje miała postawa samej zawodniczki, która wyraziła zgodę na takie rozwiązanie i chwała jej za to. Niestety po raz kolejny osoby, które zajmują się angażem zawodniczek w naszym klubie strzeliły z tym transferem nieco jak kulą w płot...ale przecież wszyscy znają się świetnie na koszykówce,w klubie z takimi tradycjami żeńskiej koszykówki. Mimo wszystko - Chamique wielkie dzięki za gre w naszych barwach. ![]()
PNU '06
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|