The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.02.2009, 12:32
Wiem że pesymizm, narzekanie i czarnowidztwo powinno być zakazane ale... Czy Ettien nie okaże się drugim Quadją , Ekwuemem i innymi tego typu grajkami?

W temacie konkurenta dla Pawełka, Silampa NIC nie pokazał , a druga bramka, eech..., jak tak to brać Słowaka , a podziękowałbym Kazimierskiemu bo "cusik mi się widzi" że nie jest on najwyższych lotów trenerem.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.02.2009, 12:34
po pierwsze to Ouadja ! nie Q

A może będzie to w końcu nasz zbawienie..a
a może nie podpiszą z nim umowy

a może...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 15.02.2009, 12:50
A tak sie fajnie zapowiadal poczatek okienka transferowego, Gargula mial dyrygowac od marca pomocą, Beto mial byc zbawieniem dla Brozka. A tu Gargula od lipca, o Beto Skorza mowi ze to melodia przyszlosci, ze jest w slabej formie fizycznej itp. Szopka z bramkarzem trwa nadal...
Mozecie mnie bic ale ja nie jestem zadowolony.
Oby w czerwcu byl mistrz
Odpowiedz cytując
Ciumba
Member

Od: 11.2007

Stary 15.02.2009, 13:14
heheheh Ktos juz dodał ETTIENA do Składu Wisły na transfermarkt.de
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.02.2009, 13:19
Podobno biorą kangura i bardzo dobrze....
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 15.02.2009, 13:20
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=20248
Czyli wybór już padł ? Na bramkarza, który ma najgorsze referencje z całej 3 ... No nic życie pokaże.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 15.02.2009, 13:20
Bardzo dobra decyzja, jeśli tylko jest prawdziwa.

Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 15.02.2009, 13:27
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=20248
Czyli wybór już padł ? Na bramkarza, który ma najgorsze referencje z całej 3 ... No nic życie pokaże.
A kto to jest do cholery Silanpaa, czy Hajduch. Ludzie, media nam wylansowały te dwa nazwiska przez jakiś czas. Tamten grał w Juventusie, a tam byle kogo nie biorą. Jest z nich najmłodszy i w bezpośrednim porównaniu z tym najdroższym wyszedł dużo lepiej. Jasne lepiej wydać na kogoś lepszego 400 tysięcy euro bo "ma lepsze referencje". Tamten jest zawodnikiem o wolnym kontrakcie i nie gra gorzej od tego za którego trzeba przepłacić na dzień dzisiejszy. Jeżeli oglądacie na bieżąco ligę fińską, czy słowacką to przepraszam. Wtedy macie zapewne rację bo ja tych lig nie oglądam.
Odpowiedz cytując
jgw
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 15.02.2009, 13:34
Raczej był w Juventusi e a nie grał w Juventusie życie oceni czy to była dobra decyzja. Miejmy nadzieję że tak.
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Stary 15.02.2009, 13:45
http://www.youtube.com/watch?v=rwN993fCW24 Ettien z nr 7 widoczny w 2 akcjach od 1.55 min...
http://www.youtube.com/watch?v=Tseh-9dTz-w 1.55 świetne podanie
http://www.youtube.com/watch?v=KndLfJqW-fE ettien strzela 1.23
Ostatnio edytowane przez Fernando Redondo : 15.02.2009 o godz. 14:05.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.02.2009, 13:57
eMTe napisał(a):Wyświetl post
A kto to jest do cholery Silanpaa, czy Hajduch. Ludzie, media nam wylansowały te dwa nazwiska przez jakiś czas. Tamten grał w Juventusie, a tam byle kogo nie biorą. Jest z nich najmłodszy i w bezpośrednim porównaniu z tym najdroższym wyszedł dużo lepiej. Jasne lepiej wydać na kogoś lepszego 400 tysięcy euro bo "ma lepsze referencje". Tamten jest zawodnikiem o wolnym kontrakcie i nie gra gorzej od tego za którego trzeba przepłacić na dzień dzisiejszy. Jeżeli oglądacie na bieżąco ligę fińską, czy słowacką to przepraszam. Wtedy macie zapewne rację bo ja tych lig nie oglądam.
NIe oglądam ligi fińskiej, przyznaję...
Wystarczą mi natomiast pewne dwie informacje by uznać, ze Fin jest fachowcem:
- Silanpaa uplasował się w ścisłej czołówce najlepszych zawodników (nie bramkarzy!) ligi
- Jest drugim bramkarzem kadry (a przegrać rywalizację o mijesce w bramce z Jaskalainenem to nie wstyd)

I wybacz ale przekonują mnie one dużo bardziej niz 45 minut treningowego spotkania gdzieś na wiejskim boisku, gdzie chłop broni niemal prosto po przybyciu z lotniska... Dajmy spokój, ta prowizorka Wisły jest po prostu żałosna i szkoda jej komentować bo wstyd jak cholera.
Czy jak kupowali od nas Dudkę, Błaszcza, Żurawia to ktokolwiek brał ich na jakieś śmieszne "testy" i zwracał po jednym nieudanym meczu? Nie, jeśli ktoś gra cały sezon na dobrym poziomie to normalny klub rozmawia z zawodnikiem, potem z klubem, dogaduje sie i podpisuje kontrakt. Ale u nas nowe obyczaje sie wprowadza.

Co do "Kangura" zwróc lepiej uwage na to ILE grał, a nie GDZIE grał
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 15.02.2009, 13:58
Ciumba napisał(a):Wyświetl post
heheheh Ktos juz dodał ETTIENA do Składu Wisły na transfermarkt.de
Co najlepsze wg.nich jest wart 2,6mln ojro Zawsze śmieszyła mnie ta stronka
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Stary 15.02.2009, 14:18
felipe napisał(a):Wyświetl post
- Silanpaa uplasował się w ścisłej czołówce najlepszych zawodników (nie bramkarzy!) ligi
- Jest drugim bramkarzem kadry (a przegrać rywalizację o mijesce w bramce z Jaskalainenem to nie wstyd)

I wybacz ale przekonują mnie one dużo bardziej niz 45 minut treningowego spotkania gdzieś na wiejskim boisku, gdzie chłop broni niemal prosto po przybyciu z lotniska... Dajmy spokój, ta prowizorka Wisły jest po prostu żałosna i szkoda jej komentować bo wstyd jak cholera.
Czy jak kupowali od nas Dudkę, Błaszcza, Żurawia to ktokolwiek brał ich na jakieś śmieszne "testy" i zwracał po jednym nieudanym meczu? Nie, jeśli ktoś gra cały sezon na dobrym poziomie to normalny klub rozmawia z zawodnikiem, potem z klubem, dogaduje sie i podpisuje kontrakt. Ale u nas nowe obyczaje sie wprowadza.

Zgadzam sie w stu procentach. Tylko niech nikt pozniej nie placze ze Vastrattan czy jak mu tam jest cienki.
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Stary 15.02.2009, 14:20
airborne4009 napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam sie w stu procentach. Tylko niech nikt pozniej nie placze ze Vastrattan czy jak mu tam jest cienki.
zamiast bredzić zadaj sobie trud i obejrzyj skróty meczów na stronie klubu fina. Zobaczymy czy się nim tak zachwycisz.

W obecnej sytuacji dużo lepszym pomysłem jest dać grać Pawełkowi i zatrudnić kangura na pół roku. Niech ma szanse. A w tym czasie szukać dalej. Bo po prostu nie znaleźliśmy i tyle...
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 15.02.2009, 14:21

mam podobne zdanie.
Człowieka nie ocenia sie na podstawie jednego meczu,ale chyba na podstawie ostatnich miesięcy....
pozatym, jak Sillnpaagra w meczach to mozna sobie zobaczyć. Testy wg mnie mają znaczenie bardziej na treningu. Bo czy chcecie czy nie Hajducha czy Sillanpęę to w meczach mozna bło sobie naogladac sie do woli.

Australijczyk to inna sprawa, bo jak nigdy nie grął, to pasowałoby zeby widzieć jak gra.
Moim zdaniem na siłę udowodniono, ze róznica między dobrymi bramkarzami ale za kase, a wielką niewiadomoą za darmo nie jest taka duża by wiele wiecej płacić.
Jak bedzie przekonamy sie już niedługo. Moze nasz sztab wypatrzył perełkę

Druga sprawa: maił byc konkurent dla Pawełka, a pewnie zaraz usłyszymy, ze V... musi dostac troche czasu itp itd :/
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 15.02.2009, 14:25
Pawełek też kiedys grał w kadrze ....
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 15.02.2009, 14:28
Fernando Redondo napisał(a):Wyświetl post
W obecnej sytuacji dużo lepszym pomysłem jest dać grać Pawełkowi i zatrudnić kangura na pół roku. Niech ma szanse. A w tym czasie szukać dalej. Bo po prostu nie znaleźliśmy i tyle...
Żartujesz prawda? Gdyby nie farfocle Pawełka bylibyśmy obecnie liderem naszej ligi... Chcesz, by na koniec sezonu okazało się, że kolejne błędy Mariusza kosztowały nas mistrzostwo Polski? Chyba nie muszę przypominać jak ważne to mistrzostwo w kontekście innej formuły eliminacji do LM. Kto w tym roku zgarnie mistrza może na lata uciec pozostałym ligowcom. Szansa na zagranie w LM jest w tym roku bardzo duża, a samo zaistnienie w LM będzie wiązało się z kosmicznymi jak na polskie warunki profitami.
Odpowiedz cytując
bigi333
Senior Member

Stary 15.02.2009, 14:29
ultr4 napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, a przegrać rywalizację z takim bramkarzem jak Boruc to nie wstyd
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto

...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę...

KLIKAJ TUTAJ CODZIENNIE
W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund

Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 15.02.2009, 14:36
Cytat:
Żartujesz prawda? Gdyby nie farfocle Pawełka bylibyśmy obecnie liderem naszej ligi... Chcesz, by na koniec sezonu okazało się, że kolejne błędy Mariusza kosztowały nas mistrzostwo Polski? Chyba nie muszę przypominać jak ważne to mistrzostwo w kontekście innej formuły eliminacji do LM. Kto w tym roku zgarnie mistrza może na lata uciec pozostałym ligowcom. Szansa na zagranie w LM jest w tym roku bardzo duża, a samo zaistnienie w LM będzie wiązało się z kosmicznymi jak na polskie warunki profitami.
Jakby nasi napastnicy wykorzystywali te sytuacje które mieli nikt nawet nie zwracał by uwagi na błędy bramkarza.Więc uważam że prtzede wszystkim trzeba z napastnikami popracować nad skutecznością.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 15.02.2009, 14:40
ultr4 napisał(a):Wyświetl post
Hehe, no daj spokój, a który polski bramkarz w naszej kadrze jeszczenie bronił?
U nas to przecież nawet drugoligowiec może się załapać (vide Cierzniak)...

Pawełek zaliczał epizody w meczach o pietruszkę, w reprezentacji tworzonej przez graczy krajowych/dublerów. W normalnej sytuacji kazdy wymieni conajmniej kilku lepszych fachowców. Zwłaszcza obecnie, kiedy umówmy się, juz nawet w polskiej lidze Mariusz nie wyróżnia się NICZYM pozytywnym.
Ostatnio edytowane przez felipe : 15.02.2009 o godz. 14:42.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 15.02.2009, 14:44
Dobrze ze bierzemy tego kangura, nie czesto sie zdarza zeby polski klub klepał gracza wielkiego Juventusu Turyn.
PS Podejrzewam ze on kosztowal BARDZO smieszne pieniadze.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.02.2009, 14:45
13 meczy przez 10 lat w tak znamienitych ekipach jak Hellas Verona, Carrarese i Ancona(w tym 2 przez ostatnie 4) - mi sie to we lbie nie miesci ale pewnie ograniczony jestem.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 15.02.2009 o godz. 14:47.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Stary 15.02.2009, 14:51
szczerze to Euro jest prawie po 5 złotych i chociażby dlatego boję sie transferu tego fina.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.02.2009, 14:51
1q2 napisał(a):Wyświetl post
13 meczy przez 10 lat w tak znamienitych ekipach jak Hellas Verona, Carrarese i Ancona(w tym 2 przez ostatnie 4) - mi sie to we lbie nie miesci ale pewnie ograniczony jestem.
No dokładnie. Ja jestem za zatrudnieniem jego agenta, skoro jest tak dobry, że załatwił mu kontrakt w Juve. Nie zapominajcie, że choćby w Milanie jest 4 bramkarzem Michał Miśkiewicz, tak więc samo dostanie się do takich klubów nie jest niczym wyjątkowym, gdy ma się dobrego agenta.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 15.02.2009, 14:55
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Żartujesz prawda? Gdyby nie farfocle Pawełka bylibyśmy obecnie liderem naszej ligi...
A więc jeden farfocel ze Śląskiem kosztował nas jakieś 4 punkty? Ciekawe...

Jakie wy głupoty o tym Pawełku piszecie to się w pale nie mieści, gość jest przyzwoitym bramkarzem, ma świetny refleks, dobrze gra na linii. Czasami miewa niepewne interwencje, ale do cholery, który bramkarz ich nie miewa?
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 15.02.2009 o godz. 15:04.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.02.2009, 14:59
farfocel z Gornikiem 2 punkty
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 15.02.2009, 15:04
Jeśli naszym bramkarzem zostanie Australijczyk, będzie to naprawdę zdumiewające. Ponoć Hajduch i Sillanpaa byli oglądani przez nasz sztab trenerski od dłuższego czasu i trenerzy byli pewni ich umiejętności. Przyjeżdża nie wiadomo skąd całkowice anonimowy grajek, gra w dwóch meczach (w których - z tego co można wywnioskować z filmików i relacji - nie ma tak naprawdę ani jednej interwencji znamionującej klasę), odbywa kilka treningów i okazauje się lepszy od pozostałych kandydatów? Po co w takim razie te całe obserwacje, jak nasz trener bramkarzy jest taki wspaniały, że po paru treningach jest w stanie zaobserwować wszystko co najlepsze u bramkarza... Szkoda słów.

Powiem jedno - najwięcej wiem o Hajduchu - to naprawdę solidny goalkeeper. Dużo lepszy niż Pawełek. Silllanpyy nie potrafię ocenić, nie wiem jak gra a po 45 minutach gry oceny mu wystawiać nie mam zamiaru. Kompletnym wynalazkiem jest Australijczyk, jego statystyki to jakiś dramat. Już nie wspomnę, że z Juventusem to on miał tyle wspólnego co niejaki Miśkiewicz z Milanem. No, ale przecież takie kluby ogórków nie biorą

ps. farfocle z Legią, Lechem...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 15.02.2009 o godz. 15:09.
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.02.2009, 15:12
Pawełek zawalił:
z Lechem- 2 gole
z Górnikiem- 1 gol
z Legią- chyba mógł sie lepiej zachować w tych sytuacjach
ze Sląskiem- 1 gol
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.02.2009, 15:14
Facet rok nie grał, ale trenował przez cały czas z Levante B. nie siedział na dupie jak Niedzielan, do którego jest porównywany. Rozegrał tyle spotkań w Hiszpanii,że budzi respekt. Zapewne ma gigantyczne pojęcie o piłce, na takich facetach bazują klubu z Rosji, brać go jeśli jest w naszym zasięgu cenowym. Poza tym nie narzekajcie, na naszą ligę jest to mega postać.,
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 15.02.2009, 15:18
kangur jest najtańszy może nawet zgodzi sie na bardzo krótki kontrakt latem można ewentualnie wrócić do szukania bramkarzy takze do Fina i Słowaka tak to widze i może to najlepsze wysjscie skoro Kazimierski nic nie wie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów