|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Wiem że pesymizm, narzekanie i czarnowidztwo powinno być zakazane ale... Czy Ettien nie okaże się drugim Quadją , Ekwuemem i innymi tego typu grajkami?
W temacie konkurenta dla Pawełka, Silampa NIC nie pokazał , a druga bramka, eech..., jak tak to brać Słowaka , a podziękowałbym Kazimierskiemu bo "cusik mi się widzi" że nie jest on najwyższych lotów trenerem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
po pierwsze to Ouadja ! nie Q
A może będzie to w końcu nasz zbawienie..a a może nie podpiszą z nim umowy a może... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A tak sie fajnie zapowiadal poczatek okienka transferowego, Gargula mial dyrygowac od marca pomocą, Beto mial byc zbawieniem dla Brozka. A tu Gargula od lipca, o Beto Skorza mowi ze to melodia przyszlosci, ze jest w slabej formie fizycznej itp. Szopka z bramkarzem trwa nadal...
Mozecie mnie bic ale ja nie jestem zadowolony. Oby w czerwcu byl mistrz ![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
heheheh Ktos juz dodał ETTIENA do Składu Wisły na transfermarkt.de
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Podobno biorą kangura i bardzo dobrze....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=20248
Czyli wybór już padł ? Na bramkarza, który ma najgorsze referencje z całej 3 ... No nic życie pokaże. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo dobra decyzja, jeśli tylko jest prawdziwa.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Raczej był w Juventusi e a nie grał w Juventusie
życie oceni czy to była dobra decyzja. Miejmy nadzieję że tak. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=rwN993fCW24 Ettien z nr 7 widoczny w 2 akcjach od 1.55 min...
http://www.youtube.com/watch?v=Tseh-9dTz-w 1.55 świetne podanie http://www.youtube.com/watch?v=KndLfJqW-fE ettien strzela 1.23
Ostatnio edytowane przez Fernando Redondo : 15.02.2009 o godz. 14:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Wystarczą mi natomiast pewne dwie informacje by uznać, ze Fin jest fachowcem: - Silanpaa uplasował się w ścisłej czołówce najlepszych zawodników (nie bramkarzy!) ligi - Jest drugim bramkarzem kadry (a przegrać rywalizację o mijesce w bramce z Jaskalainenem to nie wstyd) I wybacz ale przekonują mnie one dużo bardziej niz 45 minut treningowego spotkania gdzieś na wiejskim boisku, gdzie chłop broni niemal prosto po przybyciu z lotniska... Dajmy spokój, ta prowizorka Wisły jest po prostu żałosna i szkoda jej komentować bo wstyd jak cholera. Czy jak kupowali od nas Dudkę, Błaszcza, Żurawia to ktokolwiek brał ich na jakieś śmieszne "testy" i zwracał po jednym nieudanym meczu? Nie, jeśli ktoś gra cały sezon na dobrym poziomie to normalny klub rozmawia z zawodnikiem, potem z klubem, dogaduje sie i podpisuje kontrakt. Ale u nas nowe obyczaje sie wprowadza. Co do "Kangura" zwróc lepiej uwage na to ILE grał, a nie GDZIE grał |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W obecnej sytuacji dużo lepszym pomysłem jest dać grać Pawełkowi i zatrudnić kangura na pół roku. Niech ma szanse. A w tym czasie szukać dalej. Bo po prostu nie znaleźliśmy i tyle... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Człowieka nie ocenia sie na podstawie jednego meczu,ale chyba na podstawie ostatnich miesięcy.... pozatym, jak Sillnpaagra w meczach to mozna sobie zobaczyć. Testy wg mnie mają znaczenie bardziej na treningu. Bo czy chcecie czy nie Hajducha czy Sillanpęę to w meczach mozna bło sobie naogladac sie do woli.Australijczyk to inna sprawa, bo jak nigdy nie grął, to pasowałoby zeby widzieć jak gra. Moim zdaniem na siłę udowodniono, ze róznica między dobrymi bramkarzami ale za kase, a wielką niewiadomoą za darmo nie jest taka duża by wiele wiecej płacić. Jak bedzie przekonamy sie już niedługo. Moze nasz sztab wypatrzył perełkę Druga sprawa: maił byc konkurent dla Pawełka, a pewnie zaraz usłyszymy, ze V... musi dostac troche czasu itp itd :/ ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Żartujesz prawda? Gdyby nie farfocle Pawełka bylibyśmy obecnie liderem naszej ligi... Chcesz, by na koniec sezonu okazało się, że kolejne błędy Mariusza kosztowały nas mistrzostwo Polski? Chyba nie muszę przypominać jak ważne to mistrzostwo w kontekście innej formuły eliminacji do LM. Kto w tym roku zgarnie mistrza może na lata uciec pozostałym ligowcom. Szansa na zagranie w LM jest w tym roku bardzo duża, a samo zaistnienie w LM będzie wiązało się z kosmicznymi jak na polskie warunki profitami.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No właśnie, a przegrać rywalizację z takim bramkarzem jak Boruc to nie wstyd
![]() ![]()
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto
![]() ...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę... W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund
Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hehe, no daj spokój, a który polski bramkarz w naszej kadrze jeszczenie bronił?
![]() U nas to przecież nawet drugoligowiec może się załapać (vide Cierzniak)... Pawełek zaliczał epizody w meczach o pietruszkę, w reprezentacji tworzonej przez graczy krajowych/dublerów. W normalnej sytuacji kazdy wymieni conajmniej kilku lepszych fachowców. Zwłaszcza obecnie, kiedy umówmy się, juz nawet w polskiej lidze Mariusz nie wyróżnia się NICZYM pozytywnym.
Ostatnio edytowane przez felipe : 15.02.2009 o godz. 14:42.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Dobrze ze bierzemy tego kangura, nie czesto sie zdarza zeby polski klub klepał gracza wielkiego Juventusu Turyn.
PS Podejrzewam ze on kosztowal BARDZO smieszne pieniadze. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
13 meczy przez 10 lat w tak znamienitych ekipach jak Hellas Verona, Carrarese i Ancona(w tym 2 przez ostatnie 4) - mi sie to we lbie nie miesci ale pewnie ograniczony jestem.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 15.02.2009 o godz. 14:47.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szczerze to Euro jest prawie po 5 złotych i chociażby dlatego boję sie transferu tego fina.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
No dokładnie. Ja jestem za zatrudnieniem jego agenta, skoro jest tak dobry, że załatwił mu kontrakt w Juve. Nie zapominajcie, że choćby w Milanie jest 4 bramkarzem Michał Miśkiewicz, tak więc samo dostanie się do takich klubów nie jest niczym wyjątkowym, gdy ma się dobrego agenta.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jakie wy głupoty o tym Pawełku piszecie to się w pale nie mieści, gość jest przyzwoitym bramkarzem, ma świetny refleks, dobrze gra na linii. Czasami miewa niepewne interwencje, ale do cholery, który bramkarz ich nie miewa?
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 15.02.2009 o godz. 15:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
farfocel z Gornikiem 2 punkty
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jeśli naszym bramkarzem zostanie Australijczyk, będzie to naprawdę zdumiewające. Ponoć Hajduch i Sillanpaa byli oglądani przez nasz sztab trenerski od dłuższego czasu i trenerzy byli pewni ich umiejętności. Przyjeżdża nie wiadomo skąd całkowice anonimowy grajek, gra w dwóch meczach (w których - z tego co można wywnioskować z filmików i relacji - nie ma tak naprawdę ani jednej interwencji znamionującej klasę), odbywa kilka treningów i okazauje się lepszy od pozostałych kandydatów? Po co w takim razie te całe obserwacje, jak nasz trener bramkarzy jest taki wspaniały, że po paru treningach jest w stanie zaobserwować wszystko co najlepsze u bramkarza... Szkoda słów.
Powiem jedno - najwięcej wiem o Hajduchu - to naprawdę solidny goalkeeper. Dużo lepszy niż Pawełek. Silllanpyy nie potrafię ocenić, nie wiem jak gra a po 45 minutach gry oceny mu wystawiać nie mam zamiaru. Kompletnym wynalazkiem jest Australijczyk, jego statystyki to jakiś dramat. Już nie wspomnę, że z Juventusem to on miał tyle wspólnego co niejaki Miśkiewicz z Milanem. No, ale przecież takie kluby ogórków nie biorą ![]() ps. farfocle z Legią, Lechem...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 15.02.2009 o godz. 15:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Pawełek zawalił:
z Lechem- 2 gole z Górnikiem- 1 gol z Legią- chyba mógł sie lepiej zachować w tych sytuacjach ze Sląskiem- 1 gol |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Facet rok nie grał, ale trenował przez cały czas z Levante B. nie siedział na dupie jak Niedzielan, do którego jest porównywany. Rozegrał tyle spotkań w Hiszpanii,że budzi respekt. Zapewne ma gigantyczne pojęcie o piłce, na takich facetach bazują klubu z Rosji, brać go jeśli jest w naszym zasięgu cenowym. Poza tym nie narzekajcie, na naszą ligę jest to mega postać.,
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
kangur jest najtańszy może nawet zgodzi sie na bardzo krótki kontrakt latem można ewentualnie wrócić do szukania bramkarzy takze do Fina i Słowaka
tak to widze i może to najlepsze wysjscie skoro Kazimierski nic nie wie |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|