|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
http://www.pilka.pl/zawodnik,felix-dja,ettien
według tej strony Ettien ma 41 lat. Może dlatego nie było klubu który by go zatrudnił ![]() I ciekawi mnie jak to sie stało, że jest on bez klubu skoro w 2006 roku podpisał kontrakt do 2011. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jeżeli to jest tylko prawda, gośc nie jest kulawy albo coś, dobrze zagra jutro w spraingu to go brać natychmiast - może z Tomašem Jiršakiem tworzyć zabójczy duet środkowych pomocników, a jakby się jeszcze udało Gargułę ściągnąc na wiosnę to już w ogóle
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobra dobra panowie zeby nie okazalo sie ze Ettien okaze sie dobrym ale to bedzie koniec transferow...
Silanpaa, Gargula(byc moze jeszcze teraz, ale lepiej nie zapeszac) i Ettien ktory mimo 30 lat na karku to wyszkoleniem technicznym przebijal wielu pilkarzy ktorzy tutaj wystepowali. Przypomina mi Uche pod wzgledem umiejetnosci tlyko troszke szybszy od niego. Teraz tylko lewoskrzydlowy i ja jestem naprawde szczesliwym czlowiekiem na ziemi... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?news_id=5258 ciąg dalszy serialu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Bogowie. Tyle stron tekstu, tylu ekspertów i w znaczącej większości wypisywanie głupot.
To może wytłumaczmy, co stało się w Levante. Klub Levante był ofiarą tragicznego zarządzania, został koszmarnie zadłużony i w efekcie latem roku 2008 klub de facto zbankrutował. Większość zawodników rozwiązało kontrakty z winy klubu. Ale problemy piłkarzy Levante były poważne już rok wcześniej. Klub będąc w tragicznej sytuacji finansowej nie płacił zawodnikom i zapewniał warunki do treningu gorsze niż np. w ŁKS-ie. Piłkarze mieli zaimprowizowaną( bez prawdziwych przyrządów) siłownię w jakiejś klitce, a posiłki klubowe dla oszczędności odbywały się w... McDonaldzie. To wszystko spowodowało, że wielu czołowych piłkarzy Levante odmówiło treningów już w trakcie rundy jesiennej sezonu 2007/2008, co więcej część piłkarzy zwyczajnie uciekła z klubu, jednakże z nadal ważnymi kontraktami nie mogli podjąć pracy w innym klubie. Piłkarze którzy w klubie pozostali również strajkowali, m.in. nie chcieli rozegrać spotkania z Realem Madryt( nie pamiętam, czy spotkanie ostatecznie doszło do skutku). Efektem tego wszystkiego były tragiczne wyniki sportowe klubu i zajęcie ostatniej lokaty w tabeli. Właśnie z takiego klubu przyszedł Descarga i to w pełni tłumaczy czemu nie może dojść do formy. Po prostu jest to zawodnik diablo zaniedbany i podobnie musi się przedstawiać sytuacja Ettiena i dlatego testy tego zawodnika są konieczne. Każdy kto twierdzi inaczej zwyczajnie nie zna się na piłce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?news_id=5258
Jacek niczym guru... Widziałem go ostatnio na Armii Krajowej po sparingu ze słowakami.. albo jest przepity, albo przepalony...kumpel z Bydgoszczy, z którym szedłem, nie mógł uwierzyć, że to trener bramkarzy Wisły Kraków ![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mysle ze to juz ostatni gwizdek na dopięcie trasferów, decyzja o zatrudnieniu bramkarza powinna sie rozstrzygnąc w najblizszych dniach. Osobiscie jestem ciekaw tego pana z Levante...swoje lata ma, ale wydaje mi sie ( o ile wszystko sie dobrze potoczy) ze moze byc wzmocnieniem
![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
CV porównując z ostatnio testowanymi graczami wręcz imponujące.Zwłaszcza te 25 meczów w kadrze WKS.Tylko niestety to co pisze Uran jest prawdą a fakt że jak dobrze wyczytałem był testowany w OFI Kreta i oblał? nie napawa optymizmem.Jeżeli natomiast jest chociażby w przyzwoitej formie fizycznej,zdrowy i w naszym zasiegu finansowym to ja jestem jak najbardziej na tak.
A tak na marginesie to Boateng już nie gra w Beitarze tylko w FC Koeln. |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cytat:
z tymi bramkarzami to już żenada. niech przyjdzie Silanpaa, pokaże się, jak nie to Hajduch i skończmy już z tym.
Ostatnio edytowane przez Gucio25 : 13.02.2009 o godz. 21:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Gdy czytam wywiad z Kazimierskim zamieszczony na stronie oficjalnej to.....cierpnie mi skóra. Wrażenie jest takie że nad tematem wybór bramkarza nikt nie panuje. Trener bramkarzy (czyli jako rozumiem główny decydent w tej sprawie) mówi że od poczatku wiedział że Australijczyk jest słaby (bo szuka klubu), Hajducha którego ma pod nosem widział pierwszy raz dopiero w ostatnim sparingu i nie potrafi na jego temat powiedzieć nic wiecej ponad to co widział w tym meczu, Fina trzeba testować. Za co on kurna bierze kasę? Za to że psuje Pawełka?
Nie chciałbym spekulować ale wygląda na to że Kazimierski prowadzi jakąś wojenkę z Bednarzem (trudno powiedzieć gdzie w tym wszystkim sytuuje się Skorża). Obyśmy tylko nie beknęli za konflikty obu panów w nadchodzącej rundzie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakby przyszedł Fin i ten Ettien to okienko transferowe można by uznać za w miarę udane. Szkoda tylko że do tej pory Ćwielong wydaje się być większym wzmcocnieniem niż Beto...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ettien to prawy pomocnik a ta pozycja jest całkiem nieźle obsadzona w Wiśle (Boguski,Łobo,Mały).No ale jakby miał grac jak inny ciemnoskóry prawy pomocnik co kiedyś był w Wiśle Kalu Uche to jestem jak najbardziej za !!!
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.02.2009 o godz. 22:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
a ja się akurat z tego ciesze, bo może ktoś w końcu zrozumie że sprowadzanie jakiś wynalazków Bóg wie skąd nie ma sensu, lepiej dać szanse jakiemuś Polakowi .
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ważne jest żeby wszystko równoważyć. Do drużyny powoli wprowadza się młodych chłopaków jak Chrapek czy Leszczak. Na razie to są tylko testy więc nic jescze przesządzony więc poczekajmy będzie kontrakt będzie można dyskutować o formie Ettiena.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O tym kto bedzie wzmocnieniem,a kto nie to pokaze runda wiosenna,a nie czyjes widzimisie
![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Niestety ale poziom absurdu jesli chodzi o bramkarza, przekroczyl granice, ktorej wydaje sie ze przekroczyc nie mozna. Co do pierwszego cytatu - jasne , to czy Fin czy Slowak sa lepsi od Pawelka - ani po statystykach, ani po skrotach ktore byly wrzucane, ani tym bardziej po 1 sparingu stwierdzic nie mozna. I tu przechodzimy do drugiego cytatu - ja co prawda nie widze najmniejszego sensu sprawdzania przynajmniej polowy bramkarzy , ktorych 'testowalismy' ,bo wystarczy zobaczyc gdzie i ile grali a raczej, to ze w ogole praktycznie nie grali, zeby wyrobic sobie o nich opinie - ale ok.Bierzemy takiego cholera wi kogo , kto jest niby za darmo , trza go sprawdzic na zywo bo innej mozliwosci by sie przekonac ze jest slaby - nie ma. Jednak jesli chodzi o Fina i Slowaka to przeciez jest to jakies gigantycznie nieporozumienie by uzalezniac ich transfer od jakiegos nic niewaznego jednego sparingu. Obaj graja w podstawowych skladach 1 ligowych europejskich klubow - ja juz pomijam ze bylo kupe czasu by ich poogladac na zywo(bo jak wiadomo bramkarza szukamy od przynajmniej pol roku) ,ale przeciez do cholery jasnej chyba nie ma problemu by zdobyc plyty DVD z calymi meczami z ostatniej rundy czy nawet calego sezonu ,tak jednego bramkarza jak i drugiego. Usiasc - stracic te 2, 3 , 4 czy 5 dni i je po prostu dokladnie przegladnac.Przeciez wtedy trener posiada pelna wiedze co do wszystkiego co dany bramkarz prezentuje. Po obserwacji jedno meczowej a z tego linka http://www.wisla.krakow.pl/art.php?news_id=5258 wynika ze nikomu w klubie nie chcialo sie niczego ogladac, to jest zwykla zenada do kwadratu a nie profesjonalne podejscie do tematu. Jak czytam jeszcze takiego kwiatka ktory pojawil sie po sparingu Slowaka " W bramce Ružomberoka dość pewnie spisywał się Ľuboš Hajdúch. - Jego postawę w dzisiejszym sparingu uważam za pozytywną. Zastanawiamy się jednak, czy nie popełnił błędu przy bramce dla nas. Na materiale wideo zobaczymy, czy nie powinien wyjść do dośrodkowania Małeckiego. Przyznam również, że bardzo ładnie obronił w drugiej połowie strzał głową Małeckiego. Pierwsze wrażenie jest więc pozytywne. Teraz wszystko zależy od Jacka Bednarza. to choc ze mnie w miare spokojny czlowiek, to normalnie we mnie gotuje. Ja .......e....oni zamiast sprawdzic jak bronil Slowak w lidze, beda sobie powtarzac na video jedna sytuacje ze sparingu czy aby nie popelnil bledu i debatowac o tym - rozumiem ze uzalezniajac od tego czy warto go kupic czy nie. Ja wiem ze nasz klub(jak i wszystkie w naszej lidze) zawsze byl troche ułomny, jesli chodzi o profesjonalne podejscie do biznesu jakim jest pilka nozna, ale przyznam sie bez bicia ze ten cyrk i ta totalna amatorszczyzna, jesli chodzi o zakup bramkarza ,jak dla mnie - nie ma po prostu precedensu. Wytyczylismy zupelnie nowe standardy i nie chodzi mi tu oczywiscie o kwestie finansowe. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Mam bardzo podobne odczucia - to jest jakaś porażka. Czy tylko mnie zdawało się, że ktoś w klubie mówił (Bednarz?), iż mają bramkarza z którym mogą podpisać kontrakt bez testów, gdyż od dłuższego czasu go obserwują? Myślałem, że tu idzie o Hajducha a teraz z wywiadu dowiaduje się, że szanowny pan Kazimierski go na oczy w meczu pierwszy raz widzi... Podobnie jeśli chodzi o Sillanpee - interesujemy się nim od pół roku i w tym czasie nikt nie pofatygował się zobaczyć go w akcji w meczu ligowym
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 14.02.2009 o godz. 00:06.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Do Hajducha zapewne zaczeto miec watpliwosci po nie do konca udanym meczu z Wisla. Tylko, ze przeciez chyba po to obserwuje sie kogos kilka miesiecy zeby miec generalna opinie na temat jego umiejetnosci, ktora nie bylaby zalezna od jego super meczu w Krakowie czy tez od slabszej dyspozycji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dobra, co do tego murzyna, którego mamy zamiar testować - jeżeli faktycznie nie dogadał się z Energie Cottbus w kwestiach finansowych, to z nami też się nie dogada.
Ja wiem, że tu zaraz wpadnie nesta i zacznie nam udowadniać, że powinniśmy mu dać nawet i milion euro jeżeli sobie tego zażyczy, ale... Sugeruję nie grzać się specjalnie tą informacją. A tak w ogóle, to gość ma za dobre CV, żeby przychodzić na testy do jakiejkolwiek drużyny polskiej ekstraklasy. Coś jest ewidentnie nie tak. No chyba, że jest on kolejną - po Darku Dudce - ofiarą kryzysu finansowego. nesta napisał(a):
Tak tylko gdybam sobie, ale wygląda na to, że to po negocjacjach(a raczej nie po meczu)entuzjazm co do sprowadzenia Słowaka znacznie zmalał.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.02.2009 o godz. 00:26.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
A z drugiej strony przepłacamy za polskich zawodników pieniądze, choćby ostatnio Garguła, który w formie z ostatnich dwóch lat nie jest wart 350 tys euro rocznie, ostatnie spotkania w reprezentacji to pokazały Dziwne jest to parcie na to co polskie Łobodziński, Graguła, Niedzielan- za takie pieniądze można by spokojnie sprowadzić zawodników średniej klasy potrafiących grać w piłkę itd... Zobaczcie na czolowe kluby rumuńskie, bułgarskie, ukraińskie...
Ostatnio edytowane przez prawnik25 : 14.02.2009 o godz. 01:16.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tyle ze jak pisalem wczesniej - gdyby to wynikalo z gruntownej obserwacji - ja nie mam nic przeciwko by ani Fin ani Slowak nas nie zasilil , bo nie potrzeba nam kolejnego zawodnika z wysokim kontraktem , ktory nie spelni oczekiwan - tyle ze wyglada na to ze to kolejne kupowanie kota w worku gdzie 1 sparing ma decydowac czy ktos sie nadaje czy nie. W przypadku tego Ettiena to akurat golym okiem widac ze to takie last minute - propozycja ktora pojaiwla sie 'znikad'.Papiery do gry ma - nic tylko dac mu szanse w sparingu, na kilku treniengach i moze , moze uda nam sie za niewielki pieniadz pozyskac na prawde bardzo wartosciowego gracza a moze to podobna 'okazja' , jaka przerobili Legionisci.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 14.02.2009 o godz. 01:37.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
zamiast oferowac zawodnikom wysokie jak na polskie warunki kontrakty , to częśc tych pieniedzy powinno sie przeznaczyc na transfery gotówkowe wyróżniajacych sie grajków.Zawodnicy za free są zazwyczaj w nie najwyższej formie,często po bardzo poważnych kontuzjach (Wtorek,Matusiak) a kontrakty maja bardzo wysokie.Już sie nie chce pastwic nad Bednarzem dlaczego nie kupił w lecie Lewandowskiego ale takimi zawodnikami w formie ( nawet w 1 lidze grajacymi) powinna sie Biała Gwiazda wzmacniac.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.02.2009 o godz. 04:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja niedawno wspominałem żebyśmy pozyskali kogoś z Wybrzeża Kości Słoniowej bo to świetni technicznie piłkarze, afrykańska Brazylia. Oby się sprawdziło bo czuję że po wystawieniu tego Ettiena w środku pomocy moglibyśmy znowu grać bardzo widowiskowo.
Zebrałem mały wywiad i sądzę że Ettien pewnie będzie chciał coś na naszym poziomie płacowym. Jeżeli się zgodzi na motywację to myślę ze jest szansa. Oczywiście może być to zwykły chwyt marketingowy. Najpierw testy znanego gracza, a potem smieszna oferta. Później powiedzą że był dobry ale nie ta półka płacowa ![]()
Ostatnio edytowane przez Fernando Redondo : 14.02.2009 o godz. 07:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Pogadal Skorza z Bossem i cos sie ruszylo...
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|