The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2009, 16:51
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
wydaje mi sie ze rozgrywanie tylu meczy w Primera Diison nie zrobilo go slabiakiem okolo 300 w ch... duzo
Nie wiem czy połowa tego choćby była w Primera Division. Większość zapewne w Segunda Division. Warto wam przypomnieć, że w Legii jest obecnie były, czołowy piłkarz Levante, który był tam kapitanem, Descarga się nazywa. W Segunda Division poza tym nawet Arru dawał sobię jakoś radę. Poza tym ciekawe jest, że w lato był u nas zawodnik o imieniu Etienn.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.02.2009, 16:52
Tutaj dla potwierdzenia moich wcześniejszych słów :

matizaq napisał(a):Wyświetl post
13.01.2009, 19:59
Tak przeglądając sobie z nudów znaną tu wszystkim stronkę znalazłem dość ciekawe wiadomości. Nawet nie wiedziałem , że niektórzy piłkarze o wysokiej klasie ( którzy zapewne byliby gwiazdami naszej ekstraklasy )
nadal nie mają pracodawcy :

Raczej mało realne :
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ah/profil.html
Ale tutaj już jak najbardziej :
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ko/profil.html
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...is/profil.html
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...la/profil.html
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ja/profil.html
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...en/profil.html

Jeśli Panu Bednarzowi udałoby sie zakontraktować ,któregoś z tych piłkarzy to naprawde chyliłbym przed nim czoła !
Może mnie wezmą na scauta?!!!
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 13.02.2009, 16:58
Tutaj dla potwierdzenia moich wcześniejszych słów :

Może mnie wezmą na scauta?!!!
Przy tych tysiącach propozycji w temacie "Gdybym byl Bednarzem" bylo oczywiste, ze ktos kiedys trafi

A co do sylwetki zawodnika to wyglada naprawde niezle. 11 lat w Hiszpani w klubie, ktory balansuje miedzy 1sza a 2ga liga. Zastanawia mnie tylko to, ze w sumie nieanonimowy zawodnik (w dodatku 30sto letni) godzi sie na testy i w nich uczestniczy.
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Stary 13.02.2009, 16:59
Podobno umie grać na def. pomocy też.

Cytat:
Pomocnik Levante - Felix Ettien nie może narzekać na brak zainteresowania ze strony innych klubów. W swoich składach widzieliby go trenerzy zespołów nie tylko z Hiszpanii.

Pochodzący z Wybrzeża Kości Słoniowej zawodnik znalazł się na celowniku Newcastle i Fulham, a już wcześniej obserwowali go wysłannicy Villarrealu i Olympique Marsylia. Piłkarzowi za niecały rok kończy się kontrakt i najbliższe okno transferowe może być dla działaczy beniaminka ostatnią okazją do zarobienia na nim pieniędzy.

Agent Ettiena nie wymienia z nazwy żadnego zespołu, ale potwierdza, iż chętnych do zatrudnienia jego klienta nie brakuje także w Anglii i Francji. Sam zawodnik zapewnia, że priorytetem jest dla niego pozostanie w Levante, w którym występuje od roku 1997. Z pewnością wiele będzie zależało od tego jak ekipa z Walencji zaprezentuje się w tym sezonie. Jeśli podopieczni Juana Ramona Lopeza Caro zakwalifikują się do europejskich pucharów, wtedy szanse na pozostanie Ettiena staną się dużo większe.
z 2006 roku, widocznie musiał jakąś kontuzję, załamanie psychiczne, albo spadek formy mieć
Ostatnio edytowane przez Fernando Redondo : 13.02.2009 o godz. 17:01.
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.02.2009, 16:59
powinni ci za to karnet na runde jesienna zasponsorowac
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 13.02.2009, 17:04
Według tego co wiem , to gość nie ma klubu. Widziałem go gdy grał jeszcze w Primiera Division i jest niezły. Jak na polską lige to zajebiste umiejętności techniczne, szybki , zwrotny, niezły drybling. Niestety ma słaby strzał i czasami gra chaotycznie.Można powiedzieć ,że to taki Diaz ,ale drugiej strony boiska. Może grać na prawej obronie, pomocy a nawet jako defensywny pomocnik.Jeśli grałby na takim poziomie jak wtedy gdy go widywałem w lidze hiszpańskiej to brać go odrazu !
Odpowiedz cytując
michalo28
Member

Od: 08.2004

Stary 13.02.2009, 17:08
Zawodnik na pewno klasy europejskiej. Myślę, że właśnie takiego szukamy ;]
Odpowiedz cytując
antony1906
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 13.02.2009, 17:10
Cytat:

Felix Ettien, jedna z rewelacji tegoroczych rozgrywek w lidze hispzańskiej, ma zamiar pokazać się z dobrej strony w dzisiejszym meczu z Realem Madryt. Zawodnikowi przyjdzie grać przeciwko Roberto Carlosowi, do którego ma spory szcunek.

"Roberto Carlos to jeden z najlepszych zawodników na swojej pozycji. Muszę zagrać naprawdę dobrze aby zespół mial ze mnie pożytek."

Piłkarz niedawno przedłużył kontrakt z Levante do 2007 roku, jednak stwierdza, że to nie zamyka mu drogi do odejścia wcześniej.

"Ludzie, którzy o tym decydują muszą zdawać sobie z pewnych rzeczy sprawe i wiedzą jaki poziom prezentuje. Jeśli stanę przed możliwością gry w dużym klubie na pewno do tego się ustosunkuję jednak teraz muszę dalej pracować i grać swoje aby iść dalej ścieżką, która mnie doprowadziła do tego co osiągnąłem."
Jedno co jest pewne coś musiało się stać w jego życiu, bo był to zawodnik któremu powodziło się bardzo dobrze. Trzeba podkreślić że zawodnik nie jest tematem do podśmie.....k bo nazwisko i osiągnięcia budzą respekt.

edit:
Opinie po angielski fanów Deportivo na temat tego zawodnika:
http://www.deportivo-la-coruna.com/f...hp?t-2240.html

Coś jest podobno nie tak z wytrzymałością.
Ostatnio edytowane przez antony1906 : 13.02.2009 o godz. 17:18.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 13.02.2009, 17:11
lodecki napisał(a):Wyświetl post
powinni ci za to karnet na runde jesienna zasponsorowac
Nie obraziłbym się

Póki co to jestem skuteczniejszy od wszystkich scautów Wisły. Ma ktos e-maila Pana Bednarza ? Może mu podeśle kilka propozycji.

P.S Teraz wyczytałem na wikipedii ,że jego agent zniknął i zostawił go w Lewante bez żadnych pieniędzy. Ettien jednak sobie poradził ,ale
został oskarżony o umyślne zarażanie AIDS ! Tak bynajmniej zrozumiałem :(mogę się mylić)

Moje zródła :
http://en.wikipedia.org/wiki/Felix_Dja_Ettien
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/foot...ca/4019643.stm
Ostatnio edytowane przez matizaq : 13.02.2009 o godz. 17:21.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 13.02.2009, 17:23
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=20217
Czy mi sie wydaje, czy na tym zdjeciu jest taki troche za bardzo dokarmiony?

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/foot...ca/4019643.stm

Tutaj jego historia zycia po angielsku. Trafil do Levante w 97 po udanych dla siebie mistrzostwach swiata U20. Na poczatku mial wielkie problemy bo agent uciekl z kasa, nie znal hiszpanskiego, trener i koledzy go nie za bardzo lubili, byl oskarzany o posiadanie AIDS albo malarii :o
Ostatecznie wywalczyl sobie miejsce w podstawowym skladzie i stal sie silnym punktem zespolu. W 2004 roku rywalizowal z Eto'o o miano najlepszego Afrykanczyka w La Liga.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.02.2009, 17:27
No nie powiem wreszczie jakis "konkretny " pilkarz a nie ogorek nam sie trafil.

Liczba meczow ,i wycena robia wrazenienie,ale jest gdzies napewno jakis haczyk ....jak pisze antony 1906

Cytat:
Cos musi byc,zawodnikeim w 2006 roku interseowaly sie m,in Newcastle i MUSIAL byc jakis "ukryty" powod ,ktory wtedy go skreslil.

Trzeba wiec uwazac.........
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Stary 13.02.2009, 17:33
No dobra. Wszystko fajnie. To super grajek tylko że na pozycję prawego pomocnika mamy Łobodzinskiego, Małeckiego, Boguskiego... Chyba że koleś umie grać na pozycji środkowego pomocnika lub będziemy go wystawiać na obronie a pożegnamy Baszcza.
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 13.02.2009, 17:34
Może to będzie taki nasz Cinijama;p..(sorki za pisownie i tak bym dobrze nie napisał)......silny, szybki...może bardziej skuteczny
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 13.02.2009, 17:35
Są dwa wyjścia :

1.Opchnąć komuś Łobodzińskiego
2. Opchnąć komuś Baszcza

Chyba jednak wolałbym go na prawej obronie!
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.02.2009, 17:35
antony1906 napisał(a):Wyświetl post
Przypuszczam,ze to coś nie tak i tak bedzie wystarczajace na nasza ligę ...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 13.02.2009, 17:37
Pusiek napisał(a):Wyświetl post
Może to będzie taki nasz Cinijama;p..(sorki za pisownie i tak bym dobrze nie napisał)......silny, szybki...może bardziej skuteczny
Takeshure to jest napastnik, silny wielki napastnik
a to jest szybsza wersja Murzyńskiego Łobo
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

został oskarżony o umyślne zarażanie AIDS ! Tak bynajmniej zrozumiałem :(mogę się mylić)
Nieee! Doświadczył rasistowskich zachowań i gdy złapał słabszą formę plotkowano, że to dlatego, że ma AIDS.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Fernando Redondo napisał(a):Wyświetl post
No dobra. Wszystko fajnie. To super grajek tylko że na pozycję prawego pomocnika mamy Łobodzinskiego, Małeckiego, Boguskiego... Chyba że koleś umie grać na pozycji środkowego pomocnika lub będziemy go wystawiać na obronie a pożegnamy Baszcza.
Z tego co wyczytałem to własnie jest srodkowym ofensywnym pomocnikiem a moze równiez grac na prawym skrzydle.

Cyt.Felix Dja Etienn przyjechał na testy do Wisły Kraków. Niemal 30-letni zawodnik pochodzi z Wybrzeża Kości Słoniowej, jest ofensywnym pomocnikiem, może również grać na prawej stronie pomocy.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.02.2009, 17:38
Tak szczerze mowiac nie rozumiem po co te testy...

Co moga one wykazac ? Ze jest obecnie bez formy fizycznej. No i co z tego ? Po 1-2 miesiacach bedzie juz przygotowany. I czy ma to byc przeszkoda w jego zatrudnieniu ? Testy w tym przypadku nie ocenia jego umiejetnosci, bo wiadomo co mniej wiecej potrafi lub przynajmniej, ze cos potrafi. A ryzykuje sie niepotrzebnie tym, ze podkupi go inny klub.
Odpowiedz cytując
darekolsztyn
Banita

Od: 01.2007

Stary 13.02.2009, 17:38
Boguski nie gra na tej pozycji , Łobodziński jest bez formy i zostaje sam Małecki. Akurat skrzydłowi są nam potrzebni. Niech go Skorża oceni
pozdro
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 13.02.2009, 17:45
Nasza redakcja juz uzupełniła informacje o zawodniku. Są także filmiki itd. Myśle że już coś o nim wiemy. Zobaczymy co na jego temat powie nasz trener.W końcu to od niego oceny zależy czy wogóle będziemy z nim negocjować.
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Stary 13.02.2009, 17:46
Cv tego goscia jak na polska lige wyglada super,ale tak jak ktos wyzej napisal jakies ale musi byc.Chociaz mozna go wziasc na pol roku i sprawdzic. Sorki za brak polskich znakow.
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 13.02.2009, 17:49
jesli jest w tym jakis haczyk to i tak ten haczyk pozwolilby mu byc gwiazda naszej ligi. haczykiem musialby byc brak jednej nogi by sie gosc nie nadawal jednak do naszej druzyny.
tylko ze, czy jestemy mu w stanie zaproponowac kontrakt ktory by go satysfakcjonowal?
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Stary 13.02.2009, 17:49
Dla mnie jeżeli umie grać w środku pola to brać. Jak tylko na skrzydle to ew. na obronę go brać.
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.02.2009, 17:50
Dla mnie jeżeli umie grać w środku pola to brać. Jak tylko na skrzydle to ew. na obronę go brać.
a skrzydla mamy wystarczajace?
ja wlasnie powiedzialbym ze jezeli umie grac na skrzydle...to na skrzydlo go brac
Odpowiedz cytując
Sloth
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.02.2009, 17:55
Wreszcie jakas dobra wiadomość dotycząca całych tych często bezmyślnych i przypadkowych testów.

Ten reprezentant Wybrzeża Kości Słoniowej (nieważne, że były) to z pewnością znacznie wyższa półka niż jakikolwiek inny testowany przez Wisłę w ostatnich latach zawodnik. Jego dorobek pokazuje, że nawet w marnej formie, na naszą ligę i nasz zespół będzie istotnym wzmocnieniem składu.

Niektórzy narzekają, że pewnie jest jakieś "ale", że coś z nim musi być nie tak. Oczywiście, na pewno jest w chwili jakiegoś kryzysu formy. Coś złego musiało sie zdarzyć w jego karierze, że w ogóle rozpatruje grę u nas. Ale to nic, bo nawet gość w wielkim dołku, z taką przeszłością i tak prędzej czy później będzie gwiazdą w naszej lidze. Poza tym wiadomo, że nikt klasowy, z podobnymi czy jeszcze lepszymi referencjami, wobec którego nie byłoby żadnego "ale", dziś do nas nie trafi - nie za darmo, nie w momencie, w ktorym na potęgę oszczędzamy w dobie ogólnego kryzysu.

Ja jestem w każdym razie na tak wobec tej kandnydatury i wierzę, że uda sie pozyskać tego zawodnika. Bardzo potrzebujemy nowych pomocników.
Ostatnio edytowane przez Sloth : 13.02.2009 o godz. 17:58.
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 13.02.2009, 18:00
To moze byc taka lepsza wersja Jaska Paulisty, nie mialbym nic przeciwko zeby do nas przyszedl, zwlaszcza ze nasze skrzydla sa jakie sa :]
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 13.02.2009, 18:06
Niech mnie tylko nasz wielce szanowny sztab szkoleniowy nie rozśmiesza i nie wydziwia z testami - na prawym skrzydle mamy takiego magika jak Łobo! Właśnie jemu trzeba było do jasnej cholery rok temu testy robić, a nie Etienn-owi! Widziałem jak gra wielokrotnie, na naszą ligę byłby to absolutny hit! Jedyne co u niego trzeba by sprawdzić to zdrówko - i mam nadzieję, że mówimy w kwestii tego piłkarza o testach medycznych a nie czysto piłkarskich.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.02.2009, 18:09
Marzy mi sie taki nasz Derek Boateng, ktory w Beitarze dzielil i rzadzil w srodku pola. Nawet z wygladu podobny
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 13.02.2009, 18:10
Ja dostrzegam potrzebę przeprowadzenia tak testów medycznych jak i sportowych. Tym bardziej, że w ostatnim czasie miał problemy ze znalezieniem klubu co powinno być bardzo poważnym ostrzeżeniem dla Bednarza.
Jeśli ktoś sądzi, że można tego faceta brać w ciemno i płacić mu zapewne niemały kontrakt to ja mogę odpowiedzieć jednym słowem: Descarga.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów