|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nie wiem czy połowa tego choćby była w Primera Division. Większość zapewne w Segunda Division. Warto wam przypomnieć, że w Legii jest obecnie były, czołowy piłkarz Levante, który był tam kapitanem, Descarga się nazywa. W Segunda Division poza tym nawet Arru dawał sobię jakoś radę. Poza tym ciekawe jest, że w lato był u nas zawodnik o imieniu Etienn.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Tutaj dla potwierdzenia moich wcześniejszych słów :
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
A co do sylwetki zawodnika to wyglada naprawde niezle. 11 lat w Hiszpani w klubie, ktory balansuje miedzy 1sza a 2ga liga. Zastanawia mnie tylko to, ze w sumie nieanonimowy zawodnik (w dodatku 30sto letni) godzi sie na testy i w nich uczestniczy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podobno umie grać na def. pomocy też.
Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez Fernando Redondo : 13.02.2009 o godz. 17:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
powinni ci za to karnet na runde jesienna zasponsorowac
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Według tego co wiem , to gość nie ma klubu. Widziałem go gdy grał jeszcze w Primiera Division i jest niezły. Jak na polską lige to zajebiste umiejętności techniczne, szybki , zwrotny, niezły drybling. Niestety ma słaby strzał i czasami gra chaotycznie.Można powiedzieć ,że to taki Diaz ,ale drugiej strony boiska. Może grać na prawej obronie, pomocy a nawet jako defensywny pomocnik.Jeśli grałby na takim poziomie jak wtedy gdy go widywałem w lidze hiszpańskiej to brać go odrazu !
|
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Zawodnik na pewno klasy europejskiej. Myślę, że właśnie takiego szukamy ;]
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Cytat:
edit: Opinie po angielski fanów Deportivo na temat tego zawodnika: http://www.deportivo-la-coruna.com/f...hp?t-2240.html Coś jest podobno nie tak z wytrzymałością.
Ostatnio edytowane przez antony1906 : 13.02.2009 o godz. 17:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie obraziłbym się
![]() Póki co to jestem skuteczniejszy od wszystkich scautów Wisły. Ma ktos e-maila Pana Bednarza ? Może mu podeśle kilka propozycji. P.S Teraz wyczytałem na wikipedii ,że jego agent zniknął i zostawił go w Lewante bez żadnych pieniędzy. Ettien jednak sobie poradził ,ale został oskarżony o umyślne zarażanie AIDS ! Tak bynajmniej zrozumiałem :(mogę się mylić) Moje zródła : http://en.wikipedia.org/wiki/Felix_Dja_Ettien http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/foot...ca/4019643.stm
Ostatnio edytowane przez matizaq : 13.02.2009 o godz. 17:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=20217
Czy mi sie wydaje, czy na tym zdjeciu jest taki troche za bardzo dokarmiony? http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/foot...ca/4019643.stm Tutaj jego historia zycia po angielsku. Trafil do Levante w 97 po udanych dla siebie mistrzostwach swiata U20. Na poczatku mial wielkie problemy bo agent uciekl z kasa, nie znal hiszpanskiego, trener i koledzy go nie za bardzo lubili, byl oskarzany o posiadanie AIDS albo malarii :o Ostatecznie wywalczyl sobie miejsce w podstawowym skladzie i stal sie silnym punktem zespolu. W 2004 roku rywalizowal z Eto'o o miano najlepszego Afrykanczyka w La Liga. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No nie powiem wreszczie jakis "konkretny " pilkarz a nie ogorek nam sie trafil.
Liczba meczow ,i wycena robia wrazenienie,ale jest gdzies napewno jakis haczyk ....jak pisze antony 1906 Cytat:
Trzeba wiec uwazac......... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No dobra. Wszystko fajnie. To super grajek tylko że na pozycję prawego pomocnika mamy Łobodzinskiego, Małeckiego, Boguskiego... Chyba że koleś umie grać na pozycji środkowego pomocnika lub będziemy go wystawiać na obronie a pożegnamy Baszcza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Może to będzie taki nasz Cinijama;p..(sorki za pisownie i tak bym dobrze nie napisał)......silny, szybki...może bardziej skuteczny
![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Są dwa wyjścia :
1.Opchnąć komuś Łobodzińskiego 2. Opchnąć komuś Baszcza Chyba jednak wolałbym go na prawej obronie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Przypuszczam,ze to coś nie tak i tak bedzie wystarczajace na nasza ligę ...
![]() ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
a to jest szybsza wersja Murzyńskiego Łobo ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Cyt.Felix Dja Etienn przyjechał na testy do Wisły Kraków. Niemal 30-letni zawodnik pochodzi z Wybrzeża Kości Słoniowej, jest ofensywnym pomocnikiem, może również grać na prawej stronie pomocy. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tak szczerze mowiac nie rozumiem po co te testy...
Co moga one wykazac ? Ze jest obecnie bez formy fizycznej. No i co z tego ? Po 1-2 miesiacach bedzie juz przygotowany. I czy ma to byc przeszkoda w jego zatrudnieniu ? Testy w tym przypadku nie ocenia jego umiejetnosci, bo wiadomo co mniej wiecej potrafi lub przynajmniej, ze cos potrafi. A ryzykuje sie niepotrzebnie tym, ze podkupi go inny klub. |
|
|
|
Banita
Od: 01.2007
Offline |
|
pozdro |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nasza redakcja juz uzupełniła informacje o zawodniku. Są także filmiki itd. Myśle że już coś o nim wiemy. Zobaczymy co na jego temat powie nasz trener.W końcu to od niego oceny zależy czy wogóle będziemy z nim negocjować.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cv tego goscia jak na polska lige wyglada super,ale tak jak ktos wyzej napisal jakies ale musi byc.Chociaz mozna go wziasc na pol roku i sprawdzic. Sorki za brak polskich znakow.
![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
jesli jest w tym jakis haczyk to i tak ten haczyk pozwolilby mu byc gwiazda naszej ligi. haczykiem musialby byc brak jednej nogi by sie gosc nie nadawal jednak do naszej druzyny.
tylko ze, czy jestemy mu w stanie zaproponowac kontrakt ktory by go satysfakcjonowal? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla mnie jeżeli umie grać w środku pola to brać. Jak tylko na skrzydle to ew. na obronę go brać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
ja wlasnie powiedzialbym ze jezeli umie grac na skrzydle...to na skrzydlo go brac ![]()
http://www.lolowisko.republika.pl/ !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wreszcie jakas dobra wiadomość dotycząca całych tych często bezmyślnych i przypadkowych testów.
Ten reprezentant Wybrzeża Kości Słoniowej (nieważne, że były) to z pewnością znacznie wyższa półka niż jakikolwiek inny testowany przez Wisłę w ostatnich latach zawodnik. Jego dorobek pokazuje, że nawet w marnej formie, na naszą ligę i nasz zespół będzie istotnym wzmocnieniem składu. Niektórzy narzekają, że pewnie jest jakieś "ale", że coś z nim musi być nie tak. Oczywiście, na pewno jest w chwili jakiegoś kryzysu formy. Coś złego musiało sie zdarzyć w jego karierze, że w ogóle rozpatruje grę u nas. Ale to nic, bo nawet gość w wielkim dołku, z taką przeszłością i tak prędzej czy później będzie gwiazdą w naszej lidze. Poza tym wiadomo, że nikt klasowy, z podobnymi czy jeszcze lepszymi referencjami, wobec którego nie byłoby żadnego "ale", dziś do nas nie trafi - nie za darmo, nie w momencie, w ktorym na potęgę oszczędzamy w dobie ogólnego kryzysu. Ja jestem w każdym razie na tak wobec tej kandnydatury i wierzę, że uda sie pozyskać tego zawodnika. Bardzo potrzebujemy nowych pomocników.
Ostatnio edytowane przez Sloth : 13.02.2009 o godz. 17:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
To moze byc taka lepsza wersja Jaska Paulisty, nie mialbym nic przeciwko zeby do nas przyszedl, zwlaszcza ze nasze skrzydla sa jakie sa :]
![]() "WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER" THE WHITE STAR DIVISION
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Niech mnie tylko nasz wielce szanowny sztab szkoleniowy nie rozśmiesza i nie wydziwia z testami - na prawym skrzydle mamy takiego magika jak Łobo! Właśnie jemu trzeba było do jasnej cholery rok temu testy robić, a nie Etienn-owi! Widziałem jak gra wielokrotnie, na naszą ligę byłby to absolutny hit! Jedyne co u niego trzeba by sprawdzić to zdrówko - i mam nadzieję, że mówimy w kwestii tego piłkarza o testach medycznych a nie czysto piłkarskich.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Ja dostrzegam potrzebę przeprowadzenia tak testów medycznych jak i sportowych. Tym bardziej, że w ostatnim czasie miał problemy ze znalezieniem klubu co powinno być bardzo poważnym ostrzeżeniem dla Bednarza.
Jeśli ktoś sądzi, że można tego faceta brać w ciemno i płacić mu zapewne niemały kontrakt to ja mogę odpowiedzieć jednym słowem: Descarga. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|