The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ensar
Junior Member

Od: 01.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.02.2009, 19:12
http://ekstraklasa24.com/index.php?o...macje&Itemid=2
Oświadczenie klubu: będzie odwołanie...
Odpowiedz cytując
cuba libre
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.02.2009, 19:19
No to czas na Bełchatów i koleżanke z gorszej strony błoń!!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.02.2009, 20:59
W bajzlu Filipiaka musi być mokro pod tyłkami. Jak już wiadomo zatrzymany Andrzej B. wydatnie pomógł im w awansie, a i liczba kupionych meczów jest podobna jak w przypadku Jagi. Nie mogą więc chyba liczyć na taryfę ulgową i patronów. Czekamy.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 12.02.2009, 21:41
Mówi się trudno. Za korupcję musi być kara.

Życzę kibicom Jagi, by ich klub za dwa lata powrócił do piłkarskiej elity. Mogło spaść za korupcję Juve, to i Jaga sobie poradzi

PS. Fakt, myślę że w C. wiedzą co się szykuje - stąd taka determinacja Filipiaka by uratować się przed spadkiem. Bo gra w drugiej lidze to jednak o niebo lepiej, niż w trzeciej.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.02.2009, 21:53
Bufon144 napisał(a):Wyświetl post
strasznie szkoda Jagiiii..:((

szkoda to jest jak krowa w buroki wlezie, wtedy jest szkoda.
Kupowali/sprzedawali to kara musi być. Nie widze pod tym względem różnicy między Jagą, Amicą, Arką czy Zagłębiem. Kibicom owszem życzę szybkiego powrotu do Ekstraklasy, ale skoro klub kupował, to klub musi ponieść karę.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 12.02.2009, 21:58
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
W bajzlu Filipiaka musi być mokro pod tyłkami. Jak już wiadomo zatrzymany Andrzej B. wydatnie pomógł im w awansie, a i liczba kupionych meczów jest podobna jak w przypadku Jagi. Nie mogą więc chyba liczyć na taryfę ulgową i patronów. Czekamy.
I później będą Wydział Dyscypliny od antysemitów wyzywać
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez R33 : 12.02.2009 o godz. 21:59.
Odpowiedz cytując
Jeżyk
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.02.2009, 22:01
Cichy napisał(a):Wyświetl post
szkoda to jest jak krowa w buroki wlezie, wtedy jest szkoda.
Kupowali/sprzedawali to kara musi być. Nie widze pod tym względem różnicy między Jagą, Amicą, Arką czy Zagłębiem. Kibicom owszem życzę szybkiego powrotu do Ekstraklasy, ale skoro klub kupował, to klub musi ponieść karę.
A ktoś mówi, że mają nie ponieść kary?! Kolega tylko napisał, że szkoda Jagi. I to jest jego zdanie do którego ma prawo, więc oszczędz głupich tekstów o jakichś krowach... Mi też żal Jagi, bo życze im jak najlepiej, choć za korupcje jak najbardziej muszą odpowiedzieć. I mam nadzieję, że szybko wrócą na najwyższy szczebel.
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ !!!
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Stary 12.02.2009, 22:29
Jeżyk napisał(a):Wyświetl post
Kolega tylko napisał, że szkoda Jagi. I to jest jego zdanie do którego ma prawo, więc oszczędz głupich tekstów o jakichś krowach...
A powiedz, Salomonie, ja też mam do tego prawo? Bo jak mam, to tylko je wyrażam mówiąc, że mnie klubu, który, jak kilka innych, handlował tym czym ja się emocjonuję nie szkoda.
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 12.02.2009, 23:36
Dobre oświadczenie zarządu Jagi.
Jeśli podane tam fakty są prawdziwe, to w kontekście kary dla Podbeskidzia mają pewne szanse by uniknąć degradacji.
PZPN powinien brać pod uwagę skalę korupcji i dotychczasową linię orzecznictwa.

Oczywiście kara jakaś na pewno będzie bo być musi, z czym zresztą się w oświadczeniu zarząd zgadza, ale niekoniecznie od razu degradacja.

Widzewowi się udało, bo miał Bońka, ciekawe czy Jaga też ma odpowiednie poparcie.
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.02.2009, 23:44
Ciekawe jest oficjalne stanowisko Jagielloni... i jeżeli jest ono zgodne z prawdą to jest to bardzo ciekawy przypadek i uważam że Jagiellonia powinna się odwoływać. Bo zastanówmy... się czy jeżeli piłkarze sprzedają mecze... klub co oczywiste nie ma z tego tytułu żadnego pożytku... zarząd sam zgłasza się do prokuratury... Nie wykryto siatki korupcyjnej... a'la Arka czy Korona... To trzeba się zastanowić czy to powinno być akurat kara degradacji. Bo czy jesteście w stanie założyć... że w każdym klubie Ekstraklasy nie znalazło się 5 piłkarzy... którzy sami mogli sprzedać mecz (bez wiedzy innych, Lech w ten sposób sprzedał mecz dwóm drużynom). Ja uważam że w takim przypadku, oczywiście przy bardzo uważnym analizowaniu sprawy nie wiem czy nie powinno pomyśleć się o karzę indywidualnej. Ja na przykład zastanowiłbym się nad odjęciem 10 punktów i karą finansową w wyskości miliona złotych.

Ja pamiętam Jagiellonie z czasów drugiej ligi... i to była drużyna, która nie mogła się wybić... z tej II ligi, która grała dobrze... zawsze mierzyła w awans, a potem przegrywała końcówki.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.02.2009, 23:54
it napisał(a):Wyświetl post
Jeśli podane tam fakty są prawdziwe, to w kontekście kary dla Podbeskidzia mają pewne szanse by uniknąć degradacji.
Odnosnie Podbeskidzia, to nie wiem czemu Jaga sie akurat na ten przyklad powoluje. Podbeskidzie samo sie zgłosiło do PZPNu(Nie do prokuratury) z przyznaniem sie do korupcji w 6 meczach i zlozylo wniosek o samoukaranie. Ktory zostal rozpatrzony i karą bylo -6 pkt(w konsekwencji tego Podbeskidzie NIE awansowalo w zeszlym roku do Ekstraklasy) + 70 tys zł kary.

Ja za to chyba w Jadze takiego czegos nie widzialem, owszem z prokuraturą wspolpracowala ale nie byl to taki sam przypadek co wlasnie Podbeskidzia czy Piasta Gliwice(który dostal 100 tys zł kary + 10 pkt odjete przed sezonem [ktore rowniez zawarzylo na braku awansu do Ekstraklasy] )

I dla mnie powolywanie sie na ten przyklad jest troche dziwne, odmienna sytuacja i odmienna postawa.

No ale jak to sie mówi, tonacy brzytwy sie chwyta. Zobaczymy co z tego będzie.
Ostatnio edytowane przez killzone : 12.02.2009 o godz. 23:58.
Odpowiedz cytując
jagafandk
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 13.02.2009, 00:15
killzone napisał(a):Wyświetl post
Odnosnie Podbeskidzia, to nie wiem czemu Jaga sie akurat na ten przyklad powoluje. Podbeskidzie samo sie zgłosiło do PZPNu(Nie do prokuratury) z przyznaniem sie do korupcji w 6 meczach i zlozylo wniosek o samoukaranie. Ktory zostal rozpatrzony i karą bylo -6 pkt(w konsekwencji tego Podbeskidzie NIE awansowalo w zeszlym roku do Ekstraklasy) + 70 tys zł kary.

Ja za to chyba w Jadze takiego czegos nie widzialem, owszem z prokuraturą wspolpracowala ale nie byl to taki sam przypadek co wlasnie Podbeskidzia czy Piasta Gliwice(który dostal 100 tys zł kary + 10 pkt odjete przed sezonem [ktore rowniez zawarzylo na braku awansu do Ekstraklasy] )

I dla mnie powolywanie sie na ten przyklad jest troche dziwne, odmienna sytuacja i odmienna postawa.

No ale jak to sie mówi, tonacy brzytwy sie chwyta. Zobaczymy co z tego będzie.
Latwo Ci kolego mowic, bo nie jestes w naszej skorze. Dzialania korupcyjne dotyczyly dwoch meczow. Arka "tylko" poleciala za 40 spotkan. Druga sprawa to to, ze handlowanie odbywalo sie przeszlo 4 lata temu, a klub praktycznie nie uzyskal, a nawet stracil na handlowaniu.
Oczywiscie nie jestem obiektywny, bo kibicuje Jagiellonii, ale bez przesady panowie. Zaznaczam tez, ze nie utozsamiam sie z tym scierwem handlujacym, bo to cierpimy MY - Kibice.
Odpowiedz cytując
EMPI
Czasem nachodzi Cię...

Stary 13.02.2009, 00:32
Korupcja to korupcja. Kara się należy. Życzę kibicom Jagi szybkiego oczyszczenia atmosfery, odbudowania pozycji i powrotu do ekstraklasy... W przyszłym roku Frankowski będzie znowu królem strzelców I ligi...
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 13.02.2009, 11:48
jagafandk napisał(a):Wyświetl post
Druga sprawa to to, ze handlowanie odbywalo sie przeszlo 4 lata temu, a klub praktycznie nie uzyskal, a nawet stracil na handlowaniu.
A to nie jest tak, że zarzuty dotyczą także sezonu 2003/2004 gdzie byliście na koniec 2 punkty nad barazami o pozostanie w drugiej lidze?
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.02.2009, 13:08
Schizofrenia jakaś tutaj panuje. Albo ktoś jest za walką z korupcją poprzez relegowanie klubów do niższych klas rozgrywkowych, albo nie. Parę dni temu większość forum domagała się wywalenia Lecha z ligi za dwa sprzedane mecze, teraz jest płacz za Jagą za 4 czy 6 przekręconych spotkań. Gdzie tu logika? Albo jest się za degradacjami klubów, albo za abolicją, a większość kieruje się sympatiami i antypatiami. 'Cracovię wyrzucić, Jagi szkoda, niech się odwołuje.' Jeszcze raz się pytam, gdzie tu logika?
Odpowiedz cytując
jgw
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 13.02.2009, 13:17
Jeśli mają podstawy prawne do odwołania się to dlaczego mają tego nie robić? Wy też będziecie mieli prawo do odwołania jak Was zdegradują. Nikt tutaj nie jest przeciwko degradacji klubów tylko po prostu szkoda kibiców Jagi z wiadomych przyczyny.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 13.02.2009, 13:19
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Schizofrenia jakaś tutaj panuje. Albo ktoś jest za walką z korupcją poprzez relegowanie klubów do niższych klas rozgrywkowych, albo nie. Parę dni temu większość forum domagała się wywalenia Lecha z ligi za dwa sprzedane mecze, teraz jest płacz za Jagą za 4 czy 6 przekręconych spotkań. Gdzie tu logika? Albo jest się za degradacjami klubów, albo za abolicją, a większość kieruje się sympatiami i antypatiami. 'Cracovię wyrzucić, Jagi szkoda, niech się odwołuje.' Jeszcze raz się pytam, gdzie tu logika?
Padło na oczy od gazu kuchennego czy wszystkiemu winne zwichrowane emo po reksaferze

Poczytaj wypowiedzi Flame'a, Cichego, Flamengistę, Jeżyka, Coglina w tym temacie i na tej stronie.

A kogo nam szkoda to już nie Twoja rzecz.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.02.2009, 13:28
skttrbrain ktoś tutaj napisał ,że się Jagielonii nie należy degradacja ? Piszemy tylko,że szkoda kibiców, bo są oni jednymi z najlepszych w naszym kraju według mnie ! Naucz się interpretować tekst czytany to będziemy mogli podyskutować. Jeśli Jaga została zdegradowana to Cracovia i Amica też nie powinny uniknąć kary !Co z tego że 2 mecze ? Szczakowianke zdegradowali za jeden i to jeszcze bez dowodów.Waszych kibiców też by nam było szkoda ,gdybyście nie sprzedali klubu za pieniądze ,którymi "obracał" Fryzjer. Wracaj więc na swoje pyrowskie forum i nie "zaszczycaj" nas już swoją obecnością !
Odpowiedz cytując
Philips_Zaspa
Member

Od: 03.2008

Stary 13.02.2009, 16:05
Gość z Poznania zaczął wywody o schizofrenii specjalnie, gdy tylko zobaczył naszą aprobatę o degradacji cracovii .
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !

Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku.
Odpowiedz cytując
oderkowy
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 13.02.2009, 16:08
NA czasie

http://www.youtube.com/watch?v=mrN_GHXYtHY
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 13.02.2009, 16:19
Zajebiste I świetnie obrazuje sytuację
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.02.2009, 16:53
Flame napisał(a):Wyświetl post
Korupcja to korupcja. Kara się należy. Życzę kibicom Jagi szybkiego oczyszczenia atmosfery, odbudowania pozycji i powrotu do ekstraklasy... W przyszłym roku Frankowski będzie znowu królem strzelców I ligi...

Tez mi sie wydaje ze lepiej "odpokutowac" za swoje czyny -poddac sie degradacji i wrócić czystym do Ligi za rok czy dwa ,niz grac w niej z uniknieciem kary i miec za sobą smród przekretow i korupcjii .

Oczywiscie ze zawsze mozna sie za kuchenką schowac jak to pewne ludziki z Pyrlandii ale kazdy ma swoją hierarchie wartosci.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 13.02.2009, 17:27
(...)
Cóż, pozostaje mi sobie życzyć, bym za jakiś czas mógł żałować Ciebie i Twoich kolegów po szalu. Wtedy nie będziesz mnie podejrzewał o stronniczość

Swoją drogą - jak ulał pasuje tu zacytowanie klasyka Andrzeja L.: "uderz w stół a nożyce się otworzą".
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 13.02.2009, 19:13
Parę dni temu większość forum domagała się wywalenia Lecha z ligi za dwa sprzedane mecze, teraz jest płacz za Jagą za 4 czy 6 przekręconych spotkań. Gdzie tu logika?
ano tu, że kibice z Białegostoku jakiś honor mają i kontakty z nami dobre też.
może Cie zaskoczę, ale nie mamy do was szacunku.

ps. żeby nie było, Jadze się kara należy, tak jak każdemu klubowi za korupcję. i **** z tym czy kupował to piąty przodek po kądzieli.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.02.2009, 15:28
http://www.sport.pl/pilka/1,65063,62...ezkarnosc.html

niech mi to ktoś w jakiś racjonalny sposób wytłumaczy, bo chyba śnię na jawie..
czy Widzew Łódź oficjalnie wpłaca łapówkę do pzpn?!
no bo jak to inaczej rozumieć? my wam damy pieniądze w zamian za wycofanie wniosku sądowego... świat zwariował.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 19.02.2009, 20:19
Na razie sie powstrzymajcie od wyzwisk na kilkutysieczny tlum krzyczacy glosno "Piotrek eR" i wieszajacy transparenty z poparciem dla zlodzieja. Poczekajcie az wroca z meczu kibice Lecha i nam wyjasnia ze to "mniejszosc popiera Reissa" albo ze "przeciez wszyscy kradli wiec oni swojego zlodzieja popieraja bo dbal oich interesy".
Maja swoja ikone. Ale skoro klub nie istnieje to niech chociaz ikona pozostanie. Z braku jakijkolwiek innej niech ta ikona bedzie zlodziej. Z czyms sie trzeba utozsamiac. Wazne ze Legii nienawidzi i spiewa o tym glosno
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.02.2009, 21:03
Ciekawe czy na rozpoczecie ligi doczekamy się jeszcze jednego skorumpowanego klubu. Z wyliczenia wynika, że to już musi być ta ... właśnie, na którą czekamy
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 19.02.2009, 21:12
moze ty czekasz, ja czekam na mecze Wisły
co do kibiców z wielkopolski:->
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 19.02.2009, 22:10
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Na razie sie powstrzymajcie od wyzwisk na kilkutysieczny tlum krzyczacy glosno "Piotrek eR" i wieszajacy transparenty z poparciem dla zlodzieja. Poczekajcie az wroca z meczu kibice Lecha i nam wyjasnia ze to "mniejszosc popiera Reissa" albo ze "przeciez wszyscy kradli wiec oni swojego zlodzieja popieraja bo dbal oich interesy".
Maja swoja ikone. Ale skoro klub nie istnieje to niech chociaz ikona pozostanie. Z braku jakijkolwiek innej niech ta ikona bedzie zlodziej. Z czyms sie trzeba utozsamiac. Wazne ze Legii nienawidzi i spiewa o tym glosno
A ci nam cisną, że jesteśmy bez honoru. Banda hipokrytów
Odpowiedz cytując
no_beets
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 20.02.2009, 09:28
Gdybyście byli na meczu, wiedzielibyście, że nie wszyscy śpiewali słowa poparcia dla Piotra R. Chciałbym przypomnieć też Wam, że oskarżony jednak wcale nie przyznał się do sprzedawania meczy. Do czego się przyznał - nie wiem, Wy też nie wiecie. Ma prawo do obrony i do domniemania niewinności, choć czysty nie jest, o czym doskonale wiem. Nie będę pisał byście poczekali na wyrok, bo zapewne i po wyroku skazującym spora część kibiców będzie krzyczała jego imię, niestety.
---
Always do right. This will gratify some people and astonish the rest.
---
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów