The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.02.2009, 01:36
buters87 napisał(a):Wyświetl post
myslenie ci nie wychodzi jednak... komu jak komu ale Skorży powinno zależeć na lepsym bramkarzu niż Mariusz, jesli chciał by mu tyłek ratowac to by powiedział, że mamy świetnych bramkarzy i ich trenera i niebyło by mowy oposzukiwaniu bramkarza <sciana>
Jeśli chodzi o myslenie no to cóż ....nie każdy może być bustersem.
Ale co do meritum: Skorży zależy nie tyle na bramkarzu lepszym niż Mariusz co raczej na tym aby on sam zaczął lepiej bronić. Doskonale pamiętam jego wywiad w Canal+ po zakończeniu rundy jesiennej. Powiedział bardzo wyraźnie że uważa Pawełka za bardzo dobrego bramkarza który nieco się opuścił ze wzgledu na to że brakowało mu w klubie konkurencji. Powiedział też wówczas bardzo jednoznacznie że jego zdaniem najlepszym sposobem naprawienia tej sytuacji nie będzie kupowanie drogiego bramkarza który Pawełka zastąpi ale sprowadzenie mu jako konkurenta polskego bramkarza który jako konkurencja będzie zmuszał go do lepszej pracy (wtedy mówiło sie o Bąku z Lechii).
Jeśli przyjąć ten tok rozumowania to Nalepa pasowałby do tej koncepcji a Hajduch raczej nie (to raczej on byłby pierwszym bramkarzem).
Zgodnie z tą teorią trener wierzy w Mariusza a jego błędy tłumaczy nie tyle brakiem umiejetności co brakiem solidnej konkurencji.
Mam nadzieję że w świetle tych wyjaśnień moja poczatkowa teza może się wydać nieco bardziej zrozumiała.
Odpowiedz cytując
Manieczkin335
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 10.02.2009, 09:28
Moim zdaniem Wisła zdecydowała się na Lubosa Hajducha!!Po do tej pory nie pojawił sie żaden testowany bramkarz( serb trenował jeszcze przed wyjazdem) i nic nie wskazuje , że się pojawi.Dzisiaj na oficjalnej stronie powinna pojawić się , że Lubos naszym zawodnikiem!!!
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 10.02.2009, 13:19
To już nie jest śmieszne. To się zaczyna robić żałosne.

Mistrz 40 milionowego kraju w samym środku Europy z ambicjami sięgającymi Ligi Mistrzów a nie może dobrego bramkarza znaleźć. (czytaj: nie rozumie, że za dobrego bramkarza trzeba zapłacić).

Które to numerki będą? 15 i 16? W ciągu dwóch lat. No pięknie po prostu.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 10.02.2009, 13:25
Moim zdaniem chodzi o wysokość kontraktu słowaka. Widocznie dużo sobie życzy a my chcemy znaleźć nie następcę tylko zastępcę dla złotego Pawełka.:(
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 10.02.2009, 13:35
Fernando Redondo napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem chodzi o wysokość kontraktu słowaka. Widocznie dużo sobie życzy a my chcemy znaleźć nie następcę tylko zastępcę dla złotego Pawełka.:(
O to idzie za każdym razem, kiedy klub rzuca przeciek do prasy, norma.

Martwi tylko to, że nawet z takim pawełkopodnym (mam na myśli umiejętności) bramkarzem z górskiej mieściny klub targuje się publicznie. A i tak w najlepszym wypadku Kazimierski wydobędzie z chłopa to, co najśmieszniejsze.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.02.2009, 15:17
I dobrze. Nalepa to kaleka, do czego on Skorży potrzebny ? Trzeba działać w sprawie Hajducha, bądź Silaanpy. Wzmocnić tę pozycję i nie przeciągać tematu.

Zastanawia mnie, pewnie jak i wszystkich co było tematem rozmowy z Don Bogusławem. Czy to był monolog w stylu: "Oczekuję mistrzostwa Polski, a najlepiej jeszcze pucharu, a jak nie to się żegnamy", czy jakaś konstruktywa dyskusja na temat obecnej sytuacji w klubie.
..
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 10.02.2009, 15:33
Nie wiem o co chodzi z tymi bramkarzami..w końcu skończy się tak, że Hajduch, Silanpaa i inni nas oleją i zostanie Mario, Ilie i junior na rundę wiosenną..
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.02.2009, 17:39
Sadzilem ze po tym jak dogadalismy sie ze Slowakami co do Hajducha skonczy sie smiech calej Polski dotyczacy naboru bramkarza w naszzm klubie,a raczej instrukcja jak tego nie robic.

No coz jak widac nasze popisy beda trwac nadal ,niedlugo niebedzie bramkarza ktory na testach u nas by u nas niebyl.
Pod ziemie idzie sie zapasc,jak klub kombinuje zamiast RAZ A PORZADNIE podejsc do tej sprawy,bo mam wrazenie ze to co sie dzieje to jakas dobra komedia.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 10.02.2009 o godz. 17:42.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wojtass_19
Junior Member

Stary 10.02.2009, 17:53
No dokładnie, też nie potrzebnie łudziłem się że w końcu podpiszemy jakiegos porządnego bramkarza. Nie zdziwiłbym się, jakby Słowacy się rozmyślili i odprawili nas z kwitkiem. Przecież to jest nie poważne, najpierw ugadujemy kontrakt, a później jak już jest wszystko zaklepane, decydujemy się na testy innych graczy. Mamy na wyciągnięcie ręki bramkarza, który spokojnie wygryzłby Pawełka to oczywiście musimy dalej testować jakiś ogórków z myślą, żę znajdą bramkarza o klase lepszego od Hajducha. Ludzie nikogo lepszego nie znajdziemy za free albo za niewielkie pięniądze jak w przypadku Hajducha 150-200 tys, chcą klasowego bramkarza ? to niestety ale trzeba liczyć się z wyłożeniem tych 500tys-1mln
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Stary 10.02.2009, 17:55
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Sadzilem ze po tym jak dogadalismy sie ze Slowakami co do Hajducha skonczy sie smiech calej Polski dotyczacy naboru bramkarza w naszzm klubie,a raczej instrukcja jak tego nie robic.

No coz jak widac nasze popisy beda trwac nadal ,niedlugo niebedzie bramkarza ktory na testach u nas by u nas niebyl.
Pod ziemie idzie sie zapasc,jak klub kombinuje zamiast RAZ A PORZADNIE podejsc do tej sprawy,bo mam wrazenie ze to co sie dzieje to jakas dobra komedia.

Raczej kiepska komedia- najgorsze, że w tym wszystkim nie są ważne umiejętności czysto piłkarskie vel aktualna dyspozycja, a to kto z nich będzie najtańszy. To samo dzieje się zresztą na innych pozycjach - po sezonie zobaczycie za Baszcza nikt za pieniądze nie przyjdzie bo jest omen omen darmowy Singlar.

Ciekawe kiedy skończy się cierpliwość Skorży i robienie przez niego dobrej miny do złej gry, oby wcześniej niż ta ze strony Cupiała rozsierdzonego ewentualnymi słabymi wynikami zespolu w tym sezonie.

Nie wiem po co właściwie trener rozmawia w obecnej sytuacji z właścicielem - o dobry wynik na koniec maja będzie piekielnie trudno bez wzmocnień i o tym wiedzą wszyscy zwłaszcza że konkurencja nie śpi- symptomatyczne jest to ze drugie z kolei okienko zimowe a my skupiamy się odpowiednio wcześniej na Krzynówku (3 miesiące) teraz bramkarzu- a gdzie skrzydłowi, ofensywni pomocnicy, napastnicy etc. Hajduch z całym szacunkiem nie zdobędzie miastrzostwa polski w pojedynkę bez odpowiedniej siły ognia. Nie chcę myśleć co stałoby się w przypadku braku Brożka- klęska!
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.02.2009, 21:00
Jutro w godzinach popołudniowych na zgrupowaniu Wisły pojawi się kolejny testowany bramkarz. Jak udało nam się dowiedzieć będzie nim Jess Vanstrattan, Australijczyk będący niegdyś zawodnikiem Juventusu Turyn.

Prawdopodobnie nie zdąży już na jutrzejszy popołudniowy trening, ale Maciej Skorża zamierza sprawdzić go w sobotnim meczu sparingowym z Odense BK.

Od siebie dodam że chłopina ma 26 lat i 191 cm był w składzie Juve nie tak dawno bo w sezonie 07/08
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 10.02.2009 o godz. 21:03.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.02.2009, 21:04

Jess Vanstrattan

Takie info:
Jess Vanstrattan urodził się 19 lipca 1982 roku w Gosford. Ten australijski bramkarz, który w 2000 roku trafił do Verony rozegrał zaledwie 10 oficjalnych spotkań zanim trafił do Juventusu w 2007 roku. Jego transferowi do turyńskiego zespołu towarzyszyły olbrzymie zawirowania. Vanstrattan odszedł z Verony w czerwcu 2007 roku, kiedy to poprosił o rozwiązanie kontraktu. Twierdził wtedy, że musi wrócić do kraju i rozwiązać problemy osobiste. Władze Gialloblu zgodziły się na takie rozwiązanie, jednak byli wściekli, gdy 25-latek powrócił po kilku tygodniach do Włoch i od razu podpisał kontrakt z Juventusem. Lega Calcio przychyliła się do protestu trzecioligowego zespołu i zawodnik musiał wrócić do byłego klubu. Jednak 2 tygodnie później Juventus już oficjalnie wypożyczył tego mierzącego 192 cm bramkarza.

kur*@a co to ma byc?;/
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 10.02.2009 o godz. 21:08.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
TEDAN
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 10.02.2009, 21:05
Cytat:
Jess Vanstrattan urodził się 19 lipca 1982 roku w Gosford. Ten australijski bramkarz, który w 2000 roku trafił do Verony rozegrał zaledwie 10 oficjalnych spotkań zanim trafił do Juventusu w 2007 roku. Jego transferowi do turyńskiego zespołu towarzyszyły olbrzymie zawirowania. Vanstrattan odszedł z Verony w czerwcu 2007 roku, kiedy to poprosił o rozwiązanie kontraktu. Twierdził wtedy, że musi wrócić do kraju i rozwiązać problemy osobiste. Władze Gialloblu zgodziły się na takie rozwiązanie, jednak byli wściekli, gdy 25-latek powrócił po kilku tygodniach do Włoch i od razu podpisał kontrakt z Juventusem. Lega Calcio przychyliła się do protestu trzecioligowego zespołu i zawodnik musiał wrócić do byłego klubu. Jednak 2 tygodnie później Juventus już oficjalnie wypożyczył tego mierzącego 192 cm bramkarza.
Ja już dziękuje takimu piłkarzowi typu Dolha/Kokoszka/Uche
Tak pozatym w ciągu 9 sezonów na zawodowych boiskach rozegrał ... 10 oficjalnych meczy
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Stary 10.02.2009, 21:14
Indie, Indonezja, Australia...podejrzewam, że nawet MU nie ma takiej "sieci" skautów.
Naprawdę nie wiem czemu nie podpisujemy tego Słowaka..
Chyba faktycznie nie ma pieniędzy na transfer :/
No nic..wypada cierpliwe czekać.
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 10.02.2009, 21:21
3 liga a Juventus,kuszące
Jeśli uznają że jest coś warty,zawsze można podpisać dłuższy kontrakt .
Ludzie też się zmieniają,dojrzewają ....
W każdym razie dla sztabu nie jest to najważniejsze , trzeba sprawdzić chłopaka

eye63 zdecydowały chyba nieco inne czynniki i okoliczności ,rozumiem że oni poruszają sie w dostępnych granicach.
Czytałeś chyba ostatnie informacje,doniesienia na ich temat ?
Na koniec tej zabawy będzie można to jakoś podsumować i ocenić
Ostatnio edytowane przez jachting : 10.02.2009 o godz. 21:39.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.02.2009, 21:24
Albo mi się wydaje, albo mając na wyciągnięcie ręki dwóch bramkarzy, którzy zdaje się wywalczyliby sobie miejsce w pierwszej "11", ktoś w klubie na siłę chce sprowadzić bramkarza gorszego od Pawełka. Ja rozumiem, że ktoś wierzy w jego umiejętności, że to osobiście podobno fajny gość, że podreperował ego tym fanatycznym itd. Ale to zakrawa na kpinę i jasne ferowanie gościa, któremu nie szuka się równorzędnego (albo i lepszego) partnera do walki o miejsce w składzie, lecz gościa, który ma go zmobilizować do porządnego bronienia? Ok, w porządku, tylko żeby nie skończyło się na tym, że jeśli i jeden i drugi nie będą ratować tyłka zespołowi w ważnych momentach, to Skorża za to beknie.
Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.02.2009, 21:52
Pusiek napisał(a):Wyświetl post
Indie, Indonezja, Australia...podejrzewam, że nawet MU nie ma takiej "sieci" skautów.
Naprawdę nie wiem czemu nie podpisujemy tego Słowaka..
Chyba faktycznie nie ma pieniędzy na transfer :/
No nic..wypada cierpliwe czekać.
A są w ogóle pieniądze na jakikolwiek gotówkowy transfer? Bo na razie to wygląda tak, że jeśli dogadaliśmy się z Sillanpaą to znowu cena wystawiona przez jego klub jest za wysoka, potem znowu Hajduch nie wiadomo czy za duży kontrakt chce i nie ma kasy czy jakieś inne widzi mi się. Na taki klub jak Wisła nie przystoi, taka błazenada. Jednym z fundamentów zespołu jest bramkarz, a na takim fundamencie jak mamy w tej chwili to żadnego Sears Tower nie zbudujemy, jedynie co to Szkieletor. Potrzebujemy doświadczonego,ogranego na przestrzeni 2-3 ostatnich sezonów, z w miarę dobrymi warunkami fizycznymi, dobrego bramkarza. Tylko czy to nie za dużo, za darmo?
Odpowiedz cytując
Waldi69
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.02.2009, 21:59
Coś mam wielką obawę że zostaniemy tylko z Pawełkiem i Cebanu...Za dużo przebieramy w tych bramkarzach. Myślę że jak Hajduch może wzmocnić przynajmniej konkurencje to warto go ściągnąć i podpisac 2 letni kontrakt. A na samą myśl o tym Włochu to mi ciargi przechodzą. Przypomina mi się Angelo Hugues...
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Stary 10.02.2009, 22:02
Z naszymi finansami musi być naprawdę tragicznie, 2 bardzo dobrych bramkarzy, już zatwierdzonych przez sztab szkoleniowy nie przyjdą bo w klubie nie ma sumy, umówmy się jak na mistrza kraju, śmiesznej. Nie rozumiem tego Cupiała, on naprawdę nie może 400tys € dać na kogoś kto naprawdę może nam pomóc zdoby MP. Nie chciał sprzedać Kicie Wisły pod pretekstem że chce wciąż budować wielką Wisłę a teraz nie chce dać naprawdę śmiesznej kwoty na dobrego bramkarza....

BTW:Jak Hajduch pójdzie do 2 ligo duńskiej(czy tam norweskiej) to będzie dowcip roku...
Odpowiedz cytując
dzamp
Member

Od: 08.2006

Stary 10.02.2009, 22:15
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,t...wiadomosc.html - trochę nie w temacie, ale w takiej sytuacji, jeśli PGE rzeczywiście chcę się wycofać to warto by było jeszcze raz podjąć próbę sprowadzenia Garguły już teraz.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.02.2009, 22:33
Proximus napisał(a):Wyświetl post
Z naszymi finansami musi być naprawdę tragicznie, 2 bardzo dobrych bramkarzy,
Chciałbym wiedzieć w ilu(i jakich, jeżeli to nie sprawi problemu)meczach widziałeś tych bramkarzy?

Pamiętam pokemoniadę po tym, jak Wisła nie chciała zapłacić gotówki za Ćwielonga, wówczas "bardzo perspektywicznego piłkarza" wg. niektórych. Przyszedł za długi, jak na razie pogłoski o jego "perspektywiczności" okazały się mocno przesadzone. Teraz kilku "juniorów" grzeje się z powodu dwóch bramkarzy, których w życiu na oczy nie widzieli. Jak na razie ośmieszacie się głównie wy.

Skoro Skorża chce testować, to widać żaden z nich nie rzucił go na kolana.

I wierz mi albo nie, ale gdyby faktycznie byli tacy dobrzy, to nie przychodziliby do polskiej ligi w tym wieku.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.02.2009, 22:37
Który to już bramkarz testowany przez Skorżę ?
Zdravkovic, Ilizi, Lanza, Adilovic, Kurto, Bieniek, Basic, Sillanpaa, Cebanu, Malkowski...
Kogoś pominąłem?
Ostatnio edytowane przez piter116 : 10.02.2009 o godz. 22:42.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Stary 10.02.2009, 22:57
Wiecie jak to sie skończy ? Pawełek będzie numerem 1 Cebanu 2 a Kurto zostanie podpisany i będzie grał w ME.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 10.02.2009, 22:57
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym wiedzieć w ilu(i jakich, jeżeli to nie sprawi problemu)meczach widziałeś tych bramkarzy?
Skoro Skorża chce testować, to widać żaden z nich nie rzucił go na kolana.
I wierz mi albo nie, ale gdyby faktycznie byli tacy dobrzy, to nie przychodziliby do polskiej ligi w tym wieku.
"Szukamy" tego bramkarza od lata jak nie dłużej i robimy wszystko żeby nie znaleźć...
No bez jaj że nie można znaleźć gościa na poziomie Pawełka przez przeszło pół roku (od lipca 2008 lekko licząc...)
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.02.2009, 23:18
arti napisał(a):Wyświetl post
No bez jaj że nie można znaleźć gościa na poziomie Pawełka przez przeszło pół roku (od lipca 2008 lekko licząc...)
Za Pawełka zapłaciliśmy gotówką.
Menedżerem nie jestem, więc nie wiem, czy można ściągnąć bramkarza zbliżonej klasy za darmo.
Taki Dolha miał dobry tylko jeden sezon, wcześniej przegrywał rywalizację z rzeczonym Pawełkiem, a później - wszyscy chyba pamiętamy. Można powiedzieć o nim wszystko, tylko nie to, że ma mocną psychikę.

O wcześniejszych bramkarzach pisać nie będę, tylko Majdan coś sobą prezentował.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.02.2009 o godz. 23:22.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.02.2009, 23:52
Juz nawet mi sie nie chce smiac z naszej polityki transferowej...

Najciekawiej bedzie jak testowani, co chyba wiadome, znow okaza sie niewypalami, a Hajduch zniecierpliwiony postawa Wisly, zrezygnuje z transferu albo przejdzie do innego klubu. To bedzie jakze symboliczne i trafne podsumowanie rozdzialu pt: "Wisla kupuje bramkarza".
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.02.2009, 00:19
nesta napisał(a):Wyświetl post
Juz nawet mi sie nie chce smiac z naszej polityki transferowej...

.

Mi tez sie juz smiac nie chce,ale to co teraz sie dzieje w zadnym razie nie nazwal bym POLITYKĄ TRANSFEROWĄ.

Samo to pojecie z definicjii oznacza dzialnie zamierzone ,prowadzone do jakiegos celu ,i oznaczania gromadzenie srodków do tego celu prowadzacych.

U nas nie ma ani działania-tzn jest ale przypadkowe
ani srodkow na to skoro -zalujemy 250 tys na jakiegos Slowaka.

Nie prowadzimy wiec zadnej polityki,tylko prowizorke ,na zasadzie byle było.

Smutne ale prawdziwe.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.02.2009, 00:29
Mielismy jednego dobrego bramkarza - Dolhę, jednego niezłego - Majdana, 2 przeciętnych Sarnata i Pawełka, a reszta to było dno. Tak można podsumować politykę transferowa na pozycji bramkarza w ostatnich latach Wisły. Wiele razy przegralismy własnie przez brak klasowego bramkarza, ale niestety Cupiał i spółka nie wyciągają wniosków i dalej szukają igły w stogu siana.

Bramkarze z Australii zli nie są, ale nie sądze, aby ten prezentował się lepiej niż Pawełek. Co do Słowaka, wydaje się być bramkarzem podobnej klasy co Mario, a może nawet i lepszym. Dlatego też żenujące jest dogadanie sie z nim w sprawie kontraktu i poczekanie z tydzień aby przetestować kolejnych bramkarzy. Czy tak się zachowuję poważny klub? Ciekawe jakby Bednarz się poczuł, gdyby Cupiał się z nim dogadał w sprawie kontraktu, wszystko ustalił i nagle flirtował z Mielcarskim...
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.02.2009, 00:48
Mi tez sie juz smiac nie chce,ale to co teraz sie dzieje w zadnym razie nie nazwal bym POLITYKĄ TRANSFEROWĄ.

Samo to pojecie z definicjii oznacza dzialnie zamierzone ,prowadzone do jakiegos celu ,i oznaczania gromadzenie srodków do tego celu prowadzacych.

U nas nie ma ani działania-tzn jest ale przypadkowe
ani srodkow na to skoro -zalujemy 250 tys na jakiegos Slowaka.

Smutne ale prawdziwe.
Możecie gadać, że jestem przesadnym optymistą ale uważam, że Bednarz nie jest taki tępy jak się zdaję. Pracuje gość u nas już półtora roku i dobrze mu idzie, co okienko to coś fajnego. W ostatnim było tylko trochę gorzej, ale w sprawie Nei'a z Arabami szans nie mieliśmy. Udało się ściągnąć Singlara i Marcelo, były próby co do Romeu, co też nie jest aż takim złym wynikiem dyrektora sportowego.Bednarz doskonale wie co robi, ściąga te "piłkarskie inwalidy" raczej tak dla odwrócenia uwagi mediów od spraw którymi się zajmuje. Sądzę, że skoro mamy pozyskać skrzydłowego, bramkarza i defensywnego pomocnika to z pewnością w tym okienku dojdzie do nas bramkarz i ktoś jeszcze. Przecież "Łysy" wie, że brak sukcesów transferowych=utrata pracy, tak więc zapierdala ile tylko może, bo jak wszyscy wiemy Pan Cupiał jest wymagający. Poczekajmy spokojnie do końca okienka, wtedy nawet ceny będą niższe, bo piłkarze którzy chcą zmienić klub będą musieli wybrać nas, ze względu na zamknięte okienko na "zachodzie". Tak więc trochę logiki i cierpliwości.
Odpowiedz cytując
pj.patryk
Member

Od: 09.2006

Stary 11.02.2009, 01:07
Smutne ale prawdziwe.
A jak inaczej prowadzić politykę transferową skoro nie ma pieniędzy na nowych graczy.
Niestety, smutne, ale prawdziwe. Wielkich transferów nie ma się co spodziewać, może trafi się jakiś drugi Marcelo czy Singlar. Na więcej nie ma co liczyć.

A jeśli już rzeczywiście nie uda nam się sprowadzić żadnego nowego bramkarza to dałbym więcej szans Cebanu, bo mam wrażenie, że na razie to on się tylko u nas marnuje.

I na miejscu klubu zacząłbym szukać młodych zdolnych chłopaków z niższych, naszych rodzimych, lig. Bo co szkodzi kupić za grosze jakichś dwóch, trzech głodnych sukcesów kopaczy i dać im szanse. Wole takich z których a nóż coś wyrośnie niż widzieć, z całym szacunkiem dla Dawidowskiego, kogoś kto lata świetności ma już za sobą a zabiera tylko miejsce w składzie.

to tyle..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów