The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
leszcz
Junior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2009, 13:04
MicK napisał(a):Wyświetl post
Na budownictwie znam się tyle co z zadań matematyki, oraz z paru przedmiotów na uczelnii które można pokrewnie zastosować do zasobów ludzkich, i jak patrzę teraz na kamerkę to mi się w głowie nie mieści, czemu pracuje tylko jedna koparka? jedna koparka będzie wykonywać przez tydzień pracę którą zrobiło by 8 koparek w jeden dzień...
jedna koparka jest w krakowie? trzy w małopolsce? nie, na wstępie masz zaoszczędzone 6 dni.

Wiem, to Polska jest.
Nie, to nie Polska jest. Tak jest na całym cywilizowanym świecie. Sam się przyznajesz, że mało znasz się na budownictwie (a wię na technologi robót bud. i ich finansowaniu również).
Właśnie dlatego Polimex dał najniższą cenę w przetargu bo pracuje jedna koparka. Z punktu widzenia zarządzającego firmą budowlaną, z punktu widzenia kosztów robocizny, amortyzacji itd - co jest lepsze - praca 1 koparki przez 5 dni (i jednego operatora) czy praca 10 koparek (i 10 operatorów) przez 1 dzień?
Co zrobisz z tymi 10-cioma operatorami po tym pierwszym dniu pracy? - wyślesz na urlop?, zwolnisz ich?, wyślesz na chorobowe? Bo przecież przynajmniej tych dziewięciu już nie będzie potrzebnych. Oni byli tylko po to aby zaspokoić żądze jednego anonimowego internauty, któremu ulżyło bo w jeden dzień wykonano wykopy pod fundamenty. To nic, że później nic na budowie się nie będzie działo bo zbrojarze w warsztacie też potrzebują 2-óch tygodni aby wykonać zbrojenie płyty fund. i je dowieźć na budowe. A może wg ciebie powinno się również ściągnąć 200-stu zbrojarzy z całej Małopolski. Dla tylu osób by wystarczał faktycznie jeden dzień...
Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.02.2009, 13:48
Widzę że już zdążyliście sobie napsuć krwi przeglądając ten temat, ja tu wchodzę raz na parę miesięcy i powiedziałem co mnie bulwersuje.
leszcz, wiesz co jest lepsze? Nie płacenie za opóźnienia w pracy, jeśli jedna koparka wystarczy to spoko.
A operatorów kopary nie wysłał bym na chorobowe tylko zatrudnił bym ich na zlecenie jak to się robi w innych gałęziach przemysłu.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 06.02.2009, 13:56
Zaprawdę powiadam wam - spokojnie To dopiero 2 dzień robót
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.02.2009, 13:57
Stadion Legii robi ta sama firma co nasz stadion. Jak będę tak zapierdalać jak w Warszawie to jestem spokojny że do grudnia zdążą.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.02.2009, 14:30
ja tam do budowy tego sektora mam tylko jedno zastrzeżenie : tylko jedna kamerka ustawiona tak, że niewiele widać. Gdyby tak jeszcze dorzucili na D i E po jednej, mielibyśmy piękne widoki z boku

A co do tempa - po mojemu ruszyli dobrze z koksem. Jak jeszcze przyjdzie montaż elementów prefabrykowanych to co dzień będzie rosło w oczach.
A później "wyhamują", to znaczy zacznie się wykończeniówka. Tak już na każdej budowie jest

Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 06.02.2009, 14:34
Jezu, drugi dzień pracują a tu już widzę "expertów" co najchętniej by poszli operatorowi koparki do dupy nakopac ,że sam robi , krótko i się wolno rusza.
Panowie komputerowi budowlańcy ,front robót będzie się z każdym dniem rozkręcał i to bardzo szybko, zapewniam , a jak ktoś chce się wykazać lub dowartościować , sugeruję złożyć CV w Polimexie , a może was przyjmą i powalczycie z łopatą albo młotem.
Odpowiedz cytując
leszcz
Junior Member

Stary 06.02.2009, 16:18
MicK napisał(a):Wyświetl post
A operatorów kopary nie wysłał bym na chorobowe tylko zatrudnił bym ich na zlecenie jak to się robi w innych gałęziach przemysłu.
Owszem możnaby tak zrobić. Tylko najpierw trzeba by tylu znaleźć tych peratorów, chętnych do pracy od takiego a nie innego terminu i za taką a nie inną stawkę. I tu jest problem. Pomimo wszechogarniającego kryzysu , w branży budowlanej bezrobocia nie ma (no może po za mieszkaniówką) i prawdopodobnie jeszcze dłuugo nie będzie.
Ostatnio edytowane przez leszcz : 06.02.2009 o godz. 16:21.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 06.02.2009, 16:36
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Jezu, drugi dzień pracują a tu już widzę "expertów" co najchętniej by poszli operatorowi koparki do dupy nakopac ,że sam robi , krótko i się wolno rusza.
Panowie komputerowi budowlańcy ,front robót będzie się z każdym dniem rozkręcał i to bardzo szybko, zapewniam , a jak ktoś chce się wykazać lub dowartościować , sugeruję złożyć CV w Polimexie , a może was przyjmą i powalczycie z łopatą albo młotem.
Bo to jest własnie polska mentalność, dużo mieć w gębie, duzo napinki, a sam chuja zrobi...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 06.02.2009, 16:56
ja tam proponuje nie oglądać kamerki, zdj itp na razie..
za jakiś czas podejdę pod budowę i wtedy będę miał tą przyjemność zobaczyć jakiś większy etap prac..
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 07.02.2009, 09:19
Z tego co widze dzisiaj na budowie nie pracują ? Szkoda bo pamiętam że przy budowie D i E pracowali też w soboty
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.02.2009, 09:57
Cieszy mnie panowie ze pogpda nam sie wyrabia i bd im sie lzej pracowalo ziemia ottajala wiec lyzka koparki bd wchodzila jak w maslo

Jeszcze troche a C bd nam roslo w oczach i serce bd nam sie radowalo
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 07.02.2009, 10:57
WISŁA 1906 NH napisał(a):Wyświetl post
Z tego co widze dzisiaj na budowie nie pracują ? Szkoda bo pamiętam że przy budowie D i E pracowali też w soboty
Na kamerce widać, że jakiś sprzęt jeździ po budowie. Wygląda jak traktor. I w sumie by się zgadzało bo wczoraj i w czwartek też był na budowie.

Co do skromnej ilości sprzętu itd. powiem tak: podwykonawcą robót ziemnych jest Trans-Ziem, a więc ta sama firma, która zajmowała się wyburzaniem C. Polimex ma termin, którego musi dotrzymać, a więc tym samym ma zaplanowaną budowę na każdym etapie, również jeśli chodzi o roboty ziemne. A te z kolei są bardzo proste, zwłaszcza że jest już ścianka szczelinowa więc nie ma obaw, że pojawią jakieś niespodzianki w ziemi czy też napływ wód gruntowych.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.02.2009, 11:17
CO do ilosci sprzetu i robotnikow najwieksza ich ilosc bedzie sie przewijala zapewne w srodkowej fazie inwestycji.Bo przeciez wlasnie w ten sposob uklada sie harmonogram zatrudnienia
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 07.02.2009, 11:47
Panowie, wiadomo że najpierw trzeba wykopać pod ławy, fundamenty , słupy , pale czy co tam ma być , robią to maszyny, wywrotki, ew. inżynierowie i geodeci, nikt więcej nie jest tam potrzebny (chyba żeby przeszkadzać) .
A jak skończą kopać i niwelować zacznie się właściwa robota , ciesielska i betoniarska, wtedy na placu będzie mrowie ludzi.
Każdy choć trochę zorientowany w budownictwie dobrze to wie, to samo było z E i D .
Trochę cierpliwości, i cieszmy sie że to naprawdę się zaczęło ,jest kasa , wykonawca ,bo jak słyszę że "ci zza błoń "będą musieli dorzucić 80 mln., a u nich się nic jeszcze nie rozpoczęło i kryzys u bram, to cieniutko ich widzę i "zadyma pewna".
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 07.02.2009, 14:19
http://sport.wp.pl/kat,37154,title,T...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
coolio1985
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 07.02.2009, 18:14
http://zaglebie-tv.pl/zaglebie/clip/...aglebia-lubin/. Tak tylko aby ukazać jak szybko idą sprawy gdy stadion buduje się od podstaw, gdy są pieniądze i gdy są chęci z każdej strony. Bez urazu. Ps. Jestem kibice piłki kopanej, nie Zagłębia. Pozdro
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.02.2009, 23:07
Jeśli dobrze się orientuje to z pośród budowanych w Polsce stadionów a na pewno jeśli chodzi o stadion Lecha i Legii to tylko na Wiśle zbudowano wcześniej ściankę szczelinową. Czy to z powodu gruntu
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.02.2009, 23:14
coolio1985 napisał(a):Wyświetl post
http://zaglebie-tv.pl/zaglebie/clip/...aglebia-lubin/. Tak tylko aby ukazać jak szybko idą sprawy gdy stadion buduje się od podstaw, gdy są pieniądze i gdy są chęci z każdej strony. Bez urazu. Ps. Jestem kibice piłki kopanej, nie Zagłębia. Pozdro
Całkiem ładny ten stadion Zagłębia. Pokazują jak w Polsce można fajnie i szybko wybudować stadion piłkarski. Orientujecie się kiedy zaczęli budowę ?
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.02.2009, 23:27
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Całkiem ładny ten stadion Zagłębia. Pokazują jak w Polsce można fajnie i szybko wybudować stadion piłkarski. Orientujecie się kiedy zaczęli budowę ?
Z całym szacunkiem dla tego stadionu w Lubinie, ale według mnie to taka sama szybka prowizorka jak w Kielcach. Zwróccie uwagę na identyczne jak w Kielcach zadaszenie, wiatr hula i komary kasają.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 07.02.2009, 23:40
Pero napisał(a):Wyświetl post
Jeśli dobrze się orientuje to z pośród budowanych w Polsce stadionów a na pewno jeśli chodzi o stadion Lecha i Legii to tylko na Wiśle zbudowano wcześniej ściankę szczelinową. Czy to z powodu gruntu

Ogolnie to chodzi o wysokosc wody gruntowe, jej zwierciadlo widocznie jest na wysokim poziomie
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.02.2009, 11:33
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Ogolnie to chodzi o wysokosc wody gruntowe, jej zwierciadlo widocznie jest na wysokim poziomie
dziś tzn. w niedzielę (rano) przebiegałem obok stadionu, była podpięta pompa, więc jest coś na rzeczy..

szukałem i nie znalazłem... Macie jakieś dane odnośnie szczegółowego lub nawet ogólnego
harmonogramu prac ? Chciałbym się dowiedzieć do kiedy będą trwały roboty ziemne, fundamentowanie itd..
Runner

Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.02.2009, 12:22
Fajne meczyki będą w ekstraklasie jak będą w niej takie stadiony jak nasz, Legii, Lechii, Śląska, Lecha, Kielc, Lubina czy nawet Bełchatowa... a potem Łodzi, Gdynii, Craxy, Odry
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 08.02.2009, 12:26
Pero napisał(a):Wyświetl post
Tak jak powiedział gooro chodzi o wysokość wód gruntowych oraz o to by nie zaburzać stosunków wodnych pod Parkiem Jordana. Druga kwestia, to zabezpieczenie ul. Reymana przed osuwaniem się ziemi.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 08.02.2009, 12:39
podszywacz napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem dla tego stadionu w Lubinie, ale według mnie to taka sama szybka prowizorka jak w Kielcach. Zwróccie uwagę na identyczne jak w Kielcach zadaszenie, wiatr hula i komary kasają.

Bo na takie 70 tys miasteczko jak Lubin taki stadionik starczy.

Ma chyba 15 tys pojemnosci,wiekszy im niepotrzebny ..

No i to tempo budowy,.......ja sie tam nieznam ale widac ze chyba budowany naprostszym/najtanszym kosztem wiec cudow techniki to bym sie po nim niespodziewał.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 08.02.2009, 12:44
W porównaniu z tym czymś , co mieli to kosmos, estetycznie lata świetlne różnicy , tak prędzej zachęcą kibiców do przyjścia, kasę jak na razie mają .
Przynajmniej nie wstyd tego w tv pokazywać , a strome trybuny , zadaszone i z dobrym widokiem na murawę to też plus dla widowiska.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.02.2009, 12:48
tylko, że oni budują stadion z prefabrykatów - gotowe elementy przyjeżdżają i tylko zmontować - na tak dużą trybunę jaką jest nasza C nie da się tak robić więc trzeba wszystko zalewać betonem na miejscu i dla tego tak długo to trwa.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
skrzynia1906
Member

Od: 01.2008

Stary 08.02.2009, 13:04
Dokladnie Rafalek ma racje oni robia to z Prefabrykatow i dlatego tak szybko im to idzie...ale widac ze ten stadion jest jak najtanszym kosztem zadnej fasady tylko gole trybuny noi warto dodac ze krzeselka maja skladan a to jest spory komfort
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.02.2009, 13:08
My też na C będziemy mieć składane krzesełka
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
skrzynia1906
Member

Od: 01.2008

Stary 08.02.2009, 13:14
No Wiem ale mam nadzieje ze zrobia tak jak w Poznaniu tzn oni jak skoncza budowac stadion to wymienia wszsytkie na skladane

Krzesełka na widowni.
Wszystkie miejsca na widowniach projektuje się jako siedzące – będą to krzesełka kubełkowe i składane, wykonane z tworzywa sztucznego, niepalne, na własnej konstrukcji stalowej. Ich wykończenie będzie zróżnicowane. Miejsca na trybunach będą ponumerowane, anatomicznie ukształtowane i trwale przytwierdzone do konstrukcji. Dla widzów - plastykowe, a dla VIP-ów, prasy , komentatorów TV - wyściełane, dla loży prezydenckiej - specjalne wyściełane. Krzesełka będą montowane na trybunie w taki sposób, aby uzyskać prawidłową widoczność i zachować przewyższenie minimum 12 cm.

Takie info sie pojawilo....Mam tylko nadzieje ze na Wisle zrobia tak samo....a tak przy okazjii jak chcecie miec aktualne zdjecia z prac na roznych stadionach to polecam strone www.stadiony.net i na forum sie buuduje
Odpowiedz cytując
Bobic
Banita

Stary 08.02.2009, 13:18
No wątpi żeby na D po rozbudowie stadionu od nowa matowali składane krzesełka
A tak w ogóle to jak dlamnie na D nie powino byc wcale krzesełek tylko tak jak jest np w Dortmundzie barierki i to wszystko i tak na D nikt nie siedzi.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów