|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Właśnie dlatego Polimex dał najniższą cenę w przetargu bo pracuje jedna koparka. Z punktu widzenia zarządzającego firmą budowlaną, z punktu widzenia kosztów robocizny, amortyzacji itd - co jest lepsze - praca 1 koparki przez 5 dni (i jednego operatora) czy praca 10 koparek (i 10 operatorów) przez 1 dzień? Co zrobisz z tymi 10-cioma operatorami po tym pierwszym dniu pracy? - wyślesz na urlop?, zwolnisz ich?, wyślesz na chorobowe? Bo przecież przynajmniej tych dziewięciu już nie będzie potrzebnych. Oni byli tylko po to aby zaspokoić żądze jednego anonimowego internauty, któremu ulżyło bo w jeden dzień wykonano wykopy pod fundamenty. To nic, że później nic na budowie się nie będzie działo bo zbrojarze w warsztacie też potrzebują 2-óch tygodni aby wykonać zbrojenie płyty fund. i je dowieźć na budowe. A może wg ciebie powinno się również ściągnąć 200-stu zbrojarzy z całej Małopolski. Dla tylu osób by wystarczał faktycznie jeden dzień... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Widzę że już zdążyliście sobie napsuć krwi przeglądając ten temat, ja tu wchodzę raz na parę miesięcy i powiedziałem co mnie bulwersuje.
leszcz, wiesz co jest lepsze? Nie płacenie za opóźnienia w pracy, jeśli jedna koparka wystarczy to spoko. A operatorów kopary nie wysłał bym na chorobowe tylko zatrudnił bym ich na zlecenie jak to się robi w innych gałęziach przemysłu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Zaprawdę powiadam wam - spokojnie
To dopiero 2 dzień robót ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
ja tam do budowy tego sektora mam tylko jedno zastrzeżenie : tylko jedna kamerka ustawiona tak, że niewiele widać. Gdyby tak jeszcze dorzucili na D i E po jednej, mielibyśmy piękne widoki z boku
![]() A co do tempa - po mojemu ruszyli dobrze z koksem. Jak jeszcze przyjdzie montaż elementów prefabrykowanych to co dzień będzie rosło w oczach. A później "wyhamują", to znaczy zacznie się wykończeniówka. Tak już na każdej budowie jest ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Jezu, drugi dzień pracują a tu już widzę "expertów" co najchętniej by poszli operatorowi koparki do dupy nakopac ,że sam robi , krótko i się wolno rusza.
Panowie komputerowi budowlańcy ,front robót będzie się z każdym dniem rozkręcał i to bardzo szybko, zapewniam , a jak ktoś chce się wykazać lub dowartościować , sugeruję złożyć CV w Polimexie , a może was przyjmą i powalczycie z łopatą albo młotem. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez leszcz : 06.02.2009 o godz. 16:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
ja tam proponuje nie oglądać kamerki, zdj itp na razie..
za jakiś czas podejdę pod budowę i wtedy będę miał tą przyjemność zobaczyć jakiś większy etap prac.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Z tego co widze dzisiaj na budowie nie pracują ? Szkoda bo pamiętam że przy budowie D i E pracowali też w soboty
![]()
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Cieszy mnie panowie ze pogpda nam sie wyrabia i bd im sie lzej pracowalo
Jeszcze troche a C bd nam roslo w oczach i serce bd nam sie radowalo ![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Co do skromnej ilości sprzętu itd. powiem tak: podwykonawcą robót ziemnych jest Trans-Ziem, a więc ta sama firma, która zajmowała się wyburzaniem C. Polimex ma termin, którego musi dotrzymać, a więc tym samym ma zaplanowaną budowę na każdym etapie, również jeśli chodzi o roboty ziemne. A te z kolei są bardzo proste, zwłaszcza że jest już ścianka szczelinowa więc nie ma obaw, że pojawią jakieś niespodzianki w ziemi czy też napływ wód gruntowych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
CO do ilosci sprzetu i robotnikow najwieksza ich ilosc bedzie sie przewijala zapewne w srodkowej fazie inwestycji.Bo przeciez wlasnie w ten sposob uklada sie harmonogram zatrudnienia
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie, wiadomo że najpierw trzeba wykopać pod ławy, fundamenty , słupy , pale czy co tam ma być , robią to maszyny, wywrotki, ew. inżynierowie i geodeci, nikt więcej nie jest tam potrzebny (chyba żeby przeszkadzać) .
A jak skończą kopać i niwelować zacznie się właściwa robota , ciesielska i betoniarska, wtedy na placu będzie mrowie ludzi. Każdy choć trochę zorientowany w budownictwie dobrze to wie, to samo było z E i D . Trochę cierpliwości, i cieszmy sie że to naprawdę się zaczęło ,jest kasa , wykonawca ,bo jak słyszę że "ci zza błoń "będą musieli dorzucić 80 mln., a u nich się nic jeszcze nie rozpoczęło i kryzys u bram, to cieniutko ich widzę i "zadyma pewna". |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
http://zaglebie-tv.pl/zaglebie/clip/...aglebia-lubin/. Tak tylko aby ukazać jak szybko idą sprawy gdy stadion buduje się od podstaw, gdy są pieniądze i gdy są chęci z każdej strony. Bez urazu. Ps. Jestem kibice piłki kopanej, nie Zagłębia. Pozdro
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Jeśli dobrze się orientuje to z pośród budowanych w Polsce stadionów a na pewno jeśli chodzi o stadion Lecha i Legii to tylko na Wiśle zbudowano wcześniej ściankę szczelinową. Czy to z powodu gruntu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Z całym szacunkiem dla tego stadionu w Lubinie, ale według mnie to taka sama szybka prowizorka jak w Kielcach. Zwróccie uwagę na identyczne jak w Kielcach zadaszenie, wiatr hula i komary kasają.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ogolnie to chodzi o wysokosc wody gruntowe, jej zwierciadlo widocznie jest na wysokim poziomie ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
szukałem i nie znalazłem... Macie jakieś dane odnośnie szczegółowego lub nawet ogólnego harmonogramu prac ? Chciałbym się dowiedzieć do kiedy będą trwały roboty ziemne, fundamentowanie itd.. ![]()
Runner
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Fajne meczyki będą w ekstraklasie jak będą w niej takie stadiony jak nasz, Legii, Lechii, Śląska, Lecha, Kielc, Lubina czy nawet Bełchatowa... a potem Łodzi, Gdynii, Craxy, Odry
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Tak jak powiedział gooro chodzi o wysokość wód gruntowych oraz o to by nie zaburzać stosunków wodnych pod Parkiem Jordana. Druga kwestia, to zabezpieczenie ul. Reymana przed osuwaniem się ziemi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bo na takie 70 tys miasteczko jak Lubin taki stadionik starczy. Ma chyba 15 tys pojemnosci,wiekszy im niepotrzebny .. No i to tempo budowy,.......ja sie tam nieznam ale widac ze chyba budowany naprostszym/najtanszym kosztem wiec cudow techniki to bym sie po nim niespodziewał. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W porównaniu z tym czymś , co mieli to kosmos, estetycznie lata świetlne różnicy , tak prędzej zachęcą kibiców do przyjścia, kasę jak na razie mają .
Przynajmniej nie wstyd tego w tv pokazywać , a strome trybuny , zadaszone i z dobrym widokiem na murawę to też plus dla widowiska. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
tylko, że oni budują stadion z prefabrykatów - gotowe elementy przyjeżdżają i tylko zmontować - na tak dużą trybunę jaką jest nasza C nie da się tak robić więc trzeba wszystko zalewać betonem na miejscu i dla tego tak długo to trwa.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Dokladnie Rafalek ma racje oni robia to z Prefabrykatow i dlatego tak szybko im to idzie...ale widac ze ten stadion jest jak najtanszym kosztem zadnej fasady tylko gole trybuny noi warto dodac ze krzeselka maja skladan a to jest spory komfort
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
My też na C będziemy mieć składane krzesełka
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
No Wiem ale mam nadzieje ze zrobia tak jak w Poznaniu tzn oni jak skoncza budowac stadion to wymienia wszsytkie na skladane
Krzesełka na widowni. Wszystkie miejsca na widowniach projektuje się jako siedzące – będą to krzesełka kubełkowe i składane, wykonane z tworzywa sztucznego, niepalne, na własnej konstrukcji stalowej. Ich wykończenie będzie zróżnicowane. Miejsca na trybunach będą ponumerowane, anatomicznie ukształtowane i trwale przytwierdzone do konstrukcji. Dla widzów - plastykowe, a dla VIP-ów, prasy , komentatorów TV - wyściełane, dla loży prezydenckiej - specjalne wyściełane. Krzesełka będą montowane na trybunie w taki sposób, aby uzyskać prawidłową widoczność i zachować przewyższenie minimum 12 cm. Takie info sie pojawilo....Mam tylko nadzieje ze na Wisle zrobia tak samo....a tak przy okazjii jak chcecie miec aktualne zdjecia z prac na roznych stadionach to polecam strone www.stadiony.net i na forum sie buuduje ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
No wątpi żeby na D po rozbudowie stadionu od nowa matowali składane krzesełka
![]() A tak w ogóle to jak dlamnie na D nie powino byc wcale krzesełek tylko tak jak jest np w Dortmundzie barierki i to wszystko i tak na D nikt nie siedzi. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|