The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakie filmy najbardziej lubicie oglądać?
Zdecydowanie nowości 216 34,18%
Stare klasyki - do nowości nie mam zaufania 35 5,54%
Raczej starsze,ale czasem i nowościami nie pogardze 201 31,80%
Obojętnie jakie - żeby tylko była okazja się piwka napić 88 13,92%
Jakie mi znajomi polecą 72 11,39%
Nie lubie oglądać filmów 20 3,16%
Głosujących: 632. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Amfre
Banita

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.02.2009, 20:34
obejrzyjcie sobie REC - zgroza
Odpowiedz cytując
emsi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.02.2009, 20:38
WzT napisał(a):Wyświetl post
"Sekretne okno" - Specyficzny film Davida Koeppa. Szybki zwrot akcji wprawia w osłupienie a bohater którego uważaliśmy za tego "dobrego" okazuję się mordercą.
Film trzeba od samego początku oglądać bardzo uważnie żeby zrozumieć jego cały aspekt.
Polecam !!!

Nie ma jak zepsuć komuś przyjemność oglądania :/

Amfre napisał(a):Wyświetl post
obejrzyjcie sobie REC - zgroza
Fantastyczna recenzja Harcerzyk rozpisałeś się tak, że nic tylko oglądać.
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.02.2009, 21:49
Obejrzałem ostatnio "The Bank Job" i śmiało mogę polecić. Dobry film, fajny angielski klimat. Ogólnie miłe 2 godzinki
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.02.2009, 22:00
potwierdzam, The Bank Job kawałek dobrego kina akcji.
świetny jak zwykle Statham.

zaraz się biorę do Aberdeen, po seansie powiem jak wrażenia

pewnie było już kilka razy pisane ale... dzisiaj znowu obejrzałem całą reżyserkę "Aniołów Apokalipsy" i jestem pod olbrzymim wrażeniem tego filmu, mimo, że reżyserkę oglądałem drugi raz, a krótszą wersję kilka razy.

"Vanishing Point" oryginalny, też klasyka, wstyd nie obejrzeć wręcz.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 03.02.2009 o godz. 22:09.
.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.02.2009, 23:31
emsi napisał(a):Wyświetl post
Nie ma jak zepsuć komuś przyjemność oglądania :/

.
hehe(sory ale nie moglem sie powstrzymac, choc wiem ze to smieszne nie jest.)

Pamietam jak na horrorowym forum ktos zapoadal wrazenia z filmu ,ktory dopiero do kin wchodzil, zaznaczajac ze chodzi o schizofrenie - malo go nie zatlukli

vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
"Vanishing Point" oryginalny, też klasyka, wstyd nie obejrzeć wręcz.
Jak znikajacy punkt to tez Death Proof....Ja wiem ze niektorych draznia te 'gadki o niczym', ktore wypelniaja 2/3 filmu ale dla mnie Tarantino to zdecydowanie bratnia dusza wiec o obiektywizm ciezko - gdzie to nie jest tak ze szmire made in Tarantino zarekomenduje jako rewelacje - tyle ze jak dla mnie to chyba jeden rezyser na swiecie ktory jak dotad szmiry nie stworzyl....uwielbiam to jego .......enie o niczym , ta żonglerkę stylami, klimatami i ten nieprawdopodobny montaż , gdzie kozaka na niego chyba jeszcze nie ma
Ogolnie polecam oba filmy goraco.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 04.02.2009 o godz. 01:11.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 04.02.2009, 08:40
co wspólnego mają "Znikający punkt" i "Death Proof" po za tym, że w obu filmach są samochody?

A Aberdeen polecam z całym przekonaniem. Ma kilka wad stricte technicznych typu zbyt duże różnice w głośności wypowiedzi poszczególnych bohaterów, dla "świeżego" widza problemem mogą być też akcenty i szybkość wypowiadania zdań przez tychże, niektóre sceny musiałem oglądać dwa razy, bo nie zrozumiałem dialogu, ale to głównie na początku filmu.

4 z plusikiem w sześciostopniowej skali, jak ktoś lubi taki typ filmów, niech ściąga.
.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 08.02.2009, 10:52
12.35 Polsat Król Kosza

pamietam jak wchodziło HBO do Polski i w promocji za frajer leciało, to czesto ten film puszczali i zawsze go oglądałem przyjemna komedyjka
Odpowiedz cytując
kosz.krakow
Banita

Od: 01.2009

Stary 08.02.2009, 10:59
koniecznie obejrzyjcie horror hiszpański

"REC", polecam
Odpowiedz cytując
emsi
Senior Member

Stary 08.02.2009, 11:21
kosz.krakow napisał(a):Wyświetl post

"REC", polecam
Dlaczego polecasz

Może byś cokolwiek napisał sensownego, bo takich postów to każdy jest w stanie nawalić po 1000.

Jak macie pisać w temacie filmowym to prośba ode mnie i nie tylko pewnie, żebyście jakos argumentowali to co polecacie bo tak to nie ma sensu i lepiej nie pisać nic.
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 15.02.2009, 12:34
Wielkim znawcą filmów nie jestem.
Ale ze swojej strony śmiało mogę polecić "Dr. Strangelove - How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb" Tytuł powala długością.
No ale do rzeczy.
Kubrick (chyba jeden z najlepszych reżyserów jaki wydał świat) idelanie przedstawia w krzywym zwierciadle wyścig zbrojeń i wzajemne zastraszanie się mocarstw bronią atomową. Sama gra aktorów, i absurdalizm sytuacji (zwłaszcza rozmowy). Jednak przez sporą dawkę humoru możemy dostrzec co nas czeka jeżeli wyścig zbrojeń nie przystopuje.
Już sam fakt, że został wyreżyserowany przez Kubricka, świadczy o tym, że to kawał dobrego kina i nikt nie pożałuje tych 100 minut na jego obejrzenie.
Na filmwebie film ma notę 8,39 na 10, co jest wg mnie idealnym przykładem jak obniżył się poziom jakości na ich portalu.
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.02.2009, 12:44
Polecicie jakieś komedyjki w stylu American Pie , Wieczny Student?
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 15.02.2009, 12:49
Eurotrip?

123456789
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 15.02.2009, 14:55
kosz.krakow napisał(a):Wyświetl post

"REC", polecam
Tak z ciekawosci, co Ci sie podobalo w tym filmie ? Bo ja osobiscie wiekszego syfu nie widzialem.
Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.02.2009, 15:07
mic napisał(a):Wyświetl post
Tak z ciekawosci, co Ci sie podobalo w tym filmie ? Bo ja osobiscie wiekszego syfu nie widzialem.
Na pewno oglądałeś tego REC'a?
Ten film trzeba oglądać w ciemnym kinie z grupą ludzi, którzy przy każdym momencie gdzie serce podchodzi ci do mózgu krzyczą: "O kurr...", "Ja pierd...". Po za tym, ogromnym plusem filmu jest to, że nie podłożono dubbingu - hiszpański język do klimatu pasuje jak żaden inny. Ja plusów po filmie widziałem wiele, myślałem o nich m.in. w trakcie kolejnych bezsennych nocy POLECAM!

+ piękna pani dziennikarz
Powód: +
Ostatnio edytowane przez marcinarsenal : 15.02.2009 o godz. 15:08.
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem."
The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol."
29.05.85
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.02.2009, 15:08
co prawda pytanie nie do mnie ale wydaje mi się że określanie tego filmu mianem syfu to dość duże nadużycie.
Film jest dobry. A jeszcze jak się go obejrzy wieczorem i przy dobrym nagłosnienu to naprawde można się pozytywnie pobać.

No ale wiadomo jednemu się spodoba drugiemu nie.
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 15.02.2009, 16:21
Ja odrabiam zaległości filmowe i obejrzałem:

-Slumdog - 8,5/10 . Bardzo dobry film Nie wiem, ja ogólnie uwielbiam filmy Boyla, może dlatego. Muzyka świetna, ładne zdjęcia i montaż. Troszkę naciągana historia, jeżeli chodzi o sam fakt nagrywania Milionerów, ale kto wie jak to jest w Indiach - Polecam.
-Shooter - 7/10 - Dostałby 8 gdyby nie końcówka,(UWAGA SPOILER: Chodzi mi o to, jak się z tego wywinął w 3 sekundy ...) Poza tym kawałek dobrego kina akcji. Zdjęcia bez rewelacji, poza ładnymi krajobrazami. Montaż podobnie. Natomiast nieźle zagrany
-Cleaner - 6,5/10 - Jak wyżej - zawiodłem się na końcówce. Natomiast dobrze zagrany, ładny montaż, ładne zdjęcia. Historia na początku wydawała się lepszą niż stała się na końcu... Tzn. fajny pomysł, ale się zjeb....
-Idealny facet dla mojej dziewczyny - 5/10 - Nudy, prolewacki, antyklerykalny, lesbijski itp. czyli kontrowersyjność na maksa. Niektóre żarty na poziomie dna rowu mariańskiego. Do Testosteronu się nie umywa niestety. Jakby wyjąć z filmu połowę, tzn. te dobre żarty, te dobre sceny itd. to byłby niezły, stąd 5/10.
-Spotkanie - 8/10 - fajny film. Ale to jest film z gatunku 'ambitnego kina' Czyli akcji za dużo nie ma, podobnie za dużo scenerii itp. Jest za to bardzo hmm... ciężko to określić. Ciepły? Pouczający... Trzeba takie filmy lubić. Nie dla częstych bywalców Multiplexów, zjadaczy popcornu i fanów Spidermana itd. Dla bywalców Kina pod Baranami - polecam
-Sezon na Misia II - 7/10 - faaajny Polecam. Można sę pośmiać, odmóżdżyć itp.
-Max Payne - 6/10 - Jakby rozpatrywać ten film, jako coś zupełnie innego niż gra, to super. Natomiast ma on tak na prawdę nie wiele wspólnego z grą i jej świetną fabułą. Ładne zdjęcia, montaż, historia wciąga. Choć te narkotyczne jazdy już trochę przegięte Dla osób, które nie są fanatykami gry: polecam, z braku laku

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 15.02.2009, 16:26
laurence napisał(a):Wyświetl post
co prawda pytanie nie do mnie ale wydaje mi się że określanie tego filmu mianem syfu to dość duże nadużycie.
Film jest dobry. A jeszcze jak się go obejrzy wieczorem i przy dobrym nagłosnienu to naprawde można się pozytywnie pobać.

No ale wiadomo jednemu się spodoba drugiemu nie.
No z tym "syfem" to troche przesadzilem, jednak dla mnie film byl bardzo kiepski. Co prawda "efekty" byly dobre, mozna bylo sie pare razy wystraszyc (ogladalem w domu na plazmie 52' i na 7.1) jednak cala fabula byla fatalna. Ogladalem go z 5 osobami i zadnej sie ten film nie podobal. Praktycznie film o niczym, lataja po domu, pare zombie, troche krwi i koniec.
Ostatnio edytowane przez mic : 15.02.2009 o godz. 16:28.
Odpowiedz cytując
godzilla
Senior Member

Stary 15.02.2009, 16:44
Bitwa o Irak, warte obejrzenia szczegolnie przy w obecnej sytuacji oskarżenia polskich żolnierzy o zbrodnie wojenna, wyciagnięcie wnioskow jak pociagni sa Polscy a Amerykanscy zonierze do odpowiedzialnosci karnej za zabójstwa na misjach
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 15.02.2009, 16:59

Az sie boje zapytac jakie filmy wd Ciebie nie sa syfem.

Wiec z mojej strony jeszcze wiekszy syf czyli

The Chaser

http://www.filmweb.pl/f471852/Choogyeogja,2008

Jak dla mnie absolutna rewelacja.Emsi pewnie widzial , jesli nie to szybko musisz to nadrobic
Kiedys byla tu rozmowa na temat filmu Gruz 200 i z tego co pamietam to 7 kotow i pan premier bardzo pozytywnie sie o nim wypowiadali - musicie wiec panowie ogladnac i to bo choc wszystko tu jest inne(zamiast Rosji mamy tu Koree i jej klimaty) , to ciezar tego filmu jest podobny jak nie wiekszy.

Bardzo rzadko jest tak ze film sie konczy a ja jeszcze go przezywam.Tak bylo po tym filmie.Przejechal po mnie.
Zwolennicy akcji moga byc lekko znuzeni bo film rozpedza sie by potem zdecydowanie zwolnic i uderzyć dopiero pod koniec ale jak dla mnie to atut a nie wada.

Pozycja obowiazkowa, nawet dla tych ktorzy nie przepadaja za azjatyckim kinem.
Warto jeszcze wspomniec ze rezyser, ktory takze napisal scenariusz, jest debiutantem na obu polach - a film jest tak dopracowany pod obydwoma wzgledami ze az trudno w to uwierzyc.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Stary 15.02.2009, 17:40
Moze ktos polecic film RocknRolla ? widzial ktos ? jakas opinia ?
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 15.02.2009, 18:45
ibbuti nie zgodzę się.
jestem fanem gry, po każdym formacie instaluję ją zaraz po Vice City, a mimo to film był dla mnie bombowy. A narkotyczne jazdy miodzio

po za tym, super komiksowe ujęcia.

(widziałeś scenę po napisach? ;> )
.
Odpowiedz cytując
emsi
Senior Member

Stary 15.02.2009, 18:57
Mi ostatnio bardzo podobał się Into The Wild, film o poszukiwaniu wolności rozrachunku ze swoim dotychczasowym życiem, o podróży bo chyba ona jest jednym z głównych bohaterów. Film niespieszny nienadmierny w słowach, nie efekciarski, nie próbujący na siłę się przypodobać mimo to wielki.

Gorąco polecam jeśli ktoś szuka w kinie chwili wyciszenia, dla mnie to były magiczne dwie godziny seansu.

1q2 przyznaje się bez bicia Chasera jeszcze nie widziałem ale tyle świetnych opinii od osób które cenię za gust filmowy że aż grzech w najbliższym czasie nie zobaczyć

A co do zawodów filmowych to Tajne przez poufne braci Cpoen, ich wcześniejsze To nie kraj dla starych ludzi jest dla mnie filmem wielkim, natomiast tajne przez poufne to jeden wielki bełkot starający się być zabawny i po prostu bełkotliwy. Jedyna postać która dla mnie się broni to ta grana przez Brada Pitta nie polecam, lepiej obejrzeć po raz kolejny Fargo, Big Lebowskiego czy każdy inny starszy film braci.

No i koniecznie do kina na Inglorious Bastards
Ostatnio edytowane przez emsi : 15.02.2009 o godz. 19:08.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 15.02.2009, 19:15
A pamiętacie SZEREGOWIEC RYAN? Klasyka... <lol>
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 15.02.2009, 22:21
ibbuti nie zgodzę się.
jestem fanem gry, po każdym formacie instaluję ją zaraz po Vice City, a mimo to film był dla mnie bombowy. A narkotyczne jazdy miodzio

po za tym, super komiksowe ujęcia.

(widziałeś scenę po napisach? ;> )
Widziałem Mi zabrakło trochę smaczków z gry, jakoś tak za szybko to się dzieję. Tylko z dwa razy bullet time był... Noo ale z drugiej strony jakby miałobyć wszystko to film trwałby łooohohohooho

Inglorious B. - trailer rozwalił mi system, a Pitt gra w nim rewelacyjnie wręcz Idę na premierę Tylko, że chyba to sierpnia trzeba czekać, co nie?
Odpowiedz cytując
puchaty1906
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 15.02.2009, 23:17
lodecki napisał(a):Wyświetl post
Moze ktos polecic film RocknRolla ? widzial ktos ? jakas opinia ?
Widziałem ten film, nic specjalnego, jak dla mnie 6/10, nie przebił Snatch'a, ale dużo lepszy od Revolver, mówiąc tu o poprzednich filmach tego reżysera. Ciekawi mnie kiedy Ritchie zrobi jakiś film nie o gangsterach...
"Dla mnie Wisła to koledzy z którymi piję, jeżdżę na mecze i którzy się za mną wstawią, a nie jakiś 11 grajków z boiska..." by M....r
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 16.02.2009, 09:47
emsi napisał(a):Wyświetl post
Mi ostatnio bardzo podobał się Into The Wild, film o poszukiwaniu wolności rozrachunku ze swoim dotychczasowym życiem, o podróży bo chyba ona jest jednym z głównych bohaterów. Film niespieszny nienadmierny w słowach, nie efekciarski, nie próbujący na siłę się przypodobać mimo to wielki.
(..........)
Film ciekawy. Szkoda jednak że bez happy endu. Muzyka rewelacja. Ukazanie relacji pomiędzy starszym panem a głównym bohaterem, choć krótka to bardzo treściwa.
I przede wszystkim świetne widoki.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2009, 15:11
co wspólnego mają "Znikający punkt" i "Death Proof" po za tym, że w obu filmach są samochody?
Wiecej niz Ci sie wydaje;p
Pojawiaja sie odniesienia w dialogach do tego filmu ,jesli mnie pamiec nie myli to i samochod ktory testuja panie w DP jest dokladnie tym samym autem, ktorym porusza sie Kowalski w Znikajacym Punkcie.Poscigi tez sa stylizowane m.in na te ze znikajacego punktu.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
1986
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.02.2009, 14:20
Madagaskar 2 - Fajny, można się pośmiać choć oczekiwałem troszku więcej humoru , 1 chyba jednak ciut lepsza , ale nie jest źle.

In Bruges ( Najpierw strzelaj, potem zwiedzaj )- wynudziłem się strasznie , pomysł na film może i ciekawy ale mi jakoś do gustu nie przypadł p.s Polski tytuł to chyba jakiś żart .... Nie polecam
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW

TYLKO WISŁA
Anty Jude
Odpowiedz cytując
.:MEDALIK:.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.02.2009, 17:07
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
Film ciekawy. Szkoda jednak że bez happy endu. Muzyka rewelacja. Ukazanie relacji pomiędzy starszym panem a głównym bohaterem, choć krótka to bardzo treściwa.
I przede wszystkim świetne widoki.
Na przyszłość prosiłbym bez takich.
Nie mam recepty na jutro, nie umiem pomóc ludziom, cholerny samolub, nie wierze więcej w ludzkość. Nie narzekam, mój świat jest ułożony, wiem co mam, wiem co chce, wiem co muszę zrobić.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 20.02.2009, 23:11
1986 napisał(a):Wyświetl post
Madagaskar 2 - Fajny, można się pośmiać choć oczekiwałem troszku więcej humoru , 1 chyba jednak ciut lepsza , ale nie jest źle.
Dokladnie, 1 była zrobiona bardziej z "jajem".
I takie pytanko, może ktoś polecić jakiś horror idący w najbliższym czasie w tv?

Edit: dzieki emsi. Już się bałem że dasz wszystko z HBO (akurat tego kanału nie mam neistety), ale na szczęście dużo jest na innych kanałach więc z pewnością coś obejrzę. Jeszcze raz dziekuwa :]
Powód: dziekuweczka
Ostatnio edytowane przez Arkas : 21.02.2009 o godz. 17:08.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów