The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
miba
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.02.2009, 13:22
Wiem, wiem dlatego kazalem tak napisac
Nawet swiadka mam wiec poszlo git, tyle, że w Generali koło ronda Mogilskiego szkodę mi gość wycenił na... 2000zł brutto :O
A same zderzaki (bez malowania) to 740 i 730zł, do tego plasticzki, atrapy, listewki i za części robi się ponad 2000zł... :/
Więc chyba będę to musiał bezgotówkowo zrobić i nie zarobię na tym ani złotówki...
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 03.02.2009, 13:52
Za jakiś czas zamierzam zmienić autko i zastanawiam się nad taka opcją: Peugeot 206 czy Opel Astra II. Jakieś rady (mowa o konkretach a nie że kolegi wujek... ). Właściciele obecni byli tych marek niech się wypowiedzą.
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Stary 04.02.2009, 15:03
I znów pytanie do zmotoryzowanych i znających się na rzeczy:

Byłem w Generali, wycenili mi wszystko na 2011zł :O
Pojechałem do Bełtowskiego na serwis i zapytałem o ceny części...
GENERALI |VW BELTOWSKI
Zderzak P: 350zl | 780zl
Zderzak T: 340zl | 750zl
Listwa T: 100zl | 250zl
Listwy P: 150zl | 300zl
Oslona P: 100zl | 300zl
Oslona T: 100zl | 300zl
Plastiki: 100zl | 200zl

plus robocizna ale to pewnie w podobnej kwocie...

Pytanie jest CO TERAZ?

Jak moge sprawdzic ceny tych elementow i jak pokazac ubezpieczalni, ze lecą w ch**?
Mialem plan coś zarobić na tej stłuczce, ale jak widzę za gotówkę, którą proponują nawet na 0 nie wyjdę.
Ma ktos mozliwosc sprawdzenia mi tych cen wg tego ich systemu AUDATEX?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 04.02.2009, 15:33
Bełtowski podaje ceny za nowe części a ubezpieczyciel zawsze oblicza amortyzację - zderzak 5 letni jest wart 20% ceny nowego itp. itd.

Najlepiej w tym momencie bezgotówkowo zrobić u Bełtowskiego chyba że ubezpieczyciel sam wskaże zakład
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Stary 04.02.2009, 16:28
No ale k.... autko ma 0,5 roku x_X
Aktualny model, bezwypadek itd.
Za zaproponowane pieniadze nawet na allegro nie ma tych czesci... :/
Powód: blad
Ostatnio edytowane przez miba : 04.02.2009 o godz. 18:02.
Odpowiedz cytując
macyo
Kangoo supersonic

Od: 08.2003

Stary 04.02.2009, 16:35
Mojego ojca w czasie ostatnich dwa miesięcy dwa razy poobijali. Wycena szkody dokonana przez przedstawicieli ubezpieczycieli zawsze byłą jednakowa-koszt naprawy przekracza wartość aut .. Nawet jak to był tylko wgięty zderzak . Poszedł do znajomego, który ponaprawiał co się dało z używek/ponaciągał co się dało i tak zarobiliśmy na tym. Polecam tę samą ścieżkę.
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Stary 04.02.2009, 18:01
Tak, tylko w tym wszystkim jest jedno ale, zrobię z uzywek, ponaciągam, to mi przy sprzedazy gosc powie, ze bog wie jak roztrzaskane bylo i bedzie lipa...
A tak, skoro ubezpieczalnia chce placic wiecej- niech placi :]
Chca bulic 6000zl za robote w ASO VW, prosze bardzo ich problem
Odpowiedz cytując
uher
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 04.02.2009, 20:36
Coś to kręcisz.. mając nowe auto, czyli na 100% z ac/oc.. oddajesz je do dealera u którego je kupowałeś i bezgotówkowo je robi. Na dodatek potem ubiegasz się o odszkodowanie z tytułu utraty wartości pojazdu spowodowanej wypadkiem. Jeżeli auto jest nowe - na gwarancji, to nie da rady go naprawiać poza serwisem, więc coś źle piszesz.

Można w tym wypadku zarobić na ubitych elementach .. wystarczy klepnąć i na allegro.. o ile do ekspertyzy nie wezmą.
Ostatnio edytowane przez uher : 04.02.2009 o godz. 20:43.
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem.
Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata,
Żeby z Tobą zostać na calutkie lata....
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.02.2009, 20:52
co sadzicie o Hondzie Civic coupe gen. 5 z silniczkiem 1.6 ?

oplaca sie to jeszcze kupowac ? od razu mowie ze ialby to byc moj pierwszy samochod
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
Stolik
Member

Od: 12.2003

Stary 05.02.2009, 23:22
zolwik napisał(a):Wyświetl post
Panowie. niech ktoś powie znacie ten samochód:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7649177
wbrew obiegowej opinni samochód świetny, mam taki coupe rocznik 1990 wiec auto pelnoletnie, w znakomitym stanie silnik 1.8 115 koni. lubi szybko jeździć Zdecydowanie polecam takie autko tylko bardzo trudno znaleść w dobrym stanie Moje do 2002 roku bylo serwisowane w aso. Ktoś mial wątpliwosci co do przebiegu, jest możliwy mój ma 156000 km i wiem ze jest autentyczny (znam dobrze jego historię)

Zawsze lepsze auto z duszą a ten model ją ma, chodz marzy mi sie seria 6 oczywiscie ta klasyczna z manualem oj coś pieknego

PS: Wiem ze to autko "troszke" pali (min 10l/100km) ale gaz toż to profanacja i mordowanie tego auta.
pozdrawiam i życze owocnych poszukiwań
Ostatnio edytowane przez Stolik : 05.02.2009 o godz. 23:25.
!!WISŁA KRAKÓW!!
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 05.02.2009, 23:38
miba napisał(a):Wyświetl post
No ale k.... autko ma 0,5 roku x_X
Aktualny model, bezwypadek itd.
Za zaproponowane pieniadze nawet na allegro nie ma tych czesci... :/
Ja p... Kto robi nowe auto za gotówkę?
Odstawiasz do salonu jak pisał Uher, oni robia kosztorys i do ubezpieczalni leci.

"Miałem plan zarobić na stłuczce". Co za kraj...
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.02.2009, 09:05
Cytat:
chodz marzy mi sie seria 6 oczywiscie ta klasyczna z manualem
Tak, ale obowiązkowo z jedynką do tyłu... Coś pięknego
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
Odpowiedz cytując
TSman
Banita

Od: 09.2006

Stary 06.02.2009, 22:12
witam panie i panowie jestem swiezym kierowca i chce kupic autko narazie zeby szlifowac swoje umiejetnosci. Moge wydac do 2000zł na samochód, nie mam stalego dochodu bo jeszcze sie ucze
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 06.02.2009, 22:30
TSman, za tą kasę kupisz cienkasa, w niezłym stanie.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 08.02.2009, 01:36
Panowie - jakie kable rozruchowe są do diesla ? 200 amperów wystarczą czy lepiej 300 albo 400 kupić ?
U mnie odpukać wszystko ok ale tak na wszelki wypadek bym sobie kupił.
Odpowiedz cytując
skrzynia1906
Member

Od: 01.2008

Stary 08.02.2009, 02:21
Panowie mam takie pytanie.... Bo zamierzam kupic Skylina R34 i przyjechac nim do Polski i teraz moje pytanie...Nie jestem pewien ale beda jakies problemy z zarejstrowaniem go i drugie jesli tak to pewno by trza bylo przekladac kiere nie orientujecie sie jaki koszt by byl tego i czy mozna cos takiego zrobic w Krk
Ostatnio edytowane przez skrzynia1906 : 08.02.2009 o godz. 02:33.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.02.2009, 03:19
Kiedyś kumpel przekładał kiere w Passacie i wyszło mu coś koło 4 tysięcy. Razem z tymi światłami, pedałami itp.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 08.02.2009, 09:17
Przekładki kosztują od 2,5 tys. i trzeba znaleść na prawdę dobrego fachowca.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.02.2009, 09:26
Cena robocizny to jedno ale dochodzi koszt i dostępność części które w przypadku nietypowego auta nie będą tanie (deska rozdzielcza, pedały, przekładnia kierownicza, czasami trzeba mieć też podszybie)
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 08.02.2009, 11:18
TSman napisał(a):Wyświetl post
witam panie i panowie jestem swiezym kierowca i chce kupic autko narazie zeby szlifowac swoje umiejetnosci. Moge wydac do 2000zł na samochód, nie mam stalego dochodu bo jeszcze sie ucze
Jeśli chcesz kupić auto do 2000 aby szlifować umiejętności za tą cenę możesz kupić jakiegoś Cinquecento 900 bo z 700 nawet nie ma się co bawić.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 08.02.2009, 11:26
Skoda Octavia 1.9 TDi (2006) 110KM - miasto: 5.2, trasa: 3.8
Seat Ibiza 1.4 TDi (2002) 75KM - miasto: 5.5, trasa: 4.2
-------------------------------------------------------------------------------
Fiat Cinquecento 1.2 16V 86KM - miasto: 7, trasa: 5.5
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Stary 08.02.2009, 11:46
Co do polo- kupione zagranicą, zarejestrowane, wiec bylo taniej niz "nowka" w Polsce (btw w Polsce bogata zachodnia wersja wyposazenia jest praktycznie nie do dostania :O)
No ale do rzeczy:
W Auto Special powiedziano mi, ze kosztorys, ktory przygotuja po zostawieniu auta do naprawy jest wysylany do ubezpieczyciela i on MOZE sie z tym nie zgodzic i wtedy roznice w naprawie musze pokryc z wlasnej kieszeni, dlatego troche sie tego obawiam, co tez z tym bedzie.

BTW:
Dzis na trasie Polóweczką spalilem 3,9l/100km 8)
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 08.02.2009, 12:13
skrzynia1906 napisał(a):Wyświetl post
Panowie mam takie pytanie.... Bo zamierzam kupic Skylina R34 i przyjechac nim do Polski i teraz moje pytanie...Nie jestem pewien ale beda jakies problemy z zarejstrowaniem go i drugie jesli tak to pewno by trza bylo przekladac kiere nie orientujecie sie jaki koszt by byl tego i czy mozna cos takiego zrobic w Krk
Ciężka sprawa. Dostępność części do tego auta w Polsce jest prawie żadna. Pamiętaj, że potrzebna jest deska, światła, wycieraczki, pedały, kolumna i wiele innych. Do tego dochodzi robocizna, która w przypadku Skyline'a nie będzie tania. Musisz tez mieć odpowiednie badania techniczne, które de facto można załatwić. Swego czasu na allegro reklamował się pewien magik, który przekładał ponoć "w pełni profesjonalnie" Skyline'y. Wydaję mi się jednak, że jak chcesz użytkować to auto w Polsce napotkasz sporo problemów, pamiętaj że to nie perpetuum mobile i czasem trzeba coś wymienić i tu też da się we znaki dostępność części, swoje też musi spalić (a gaz raczej odpada ). Co jeszcze... Te auta do UK przypływają z Japonii i często są autami po prostu zajeżdżonymi w kraju kwitnącej wiśni. Jako ciekawostkę w kwestii przeróbek powiem Ci, że rok temu znajomy przekładał Volvo S60 i znalezienie części oraz warsztatu nie stanowiło problemu, a sam koszt wyniósł 6tys. zł. Mimo to nie obeszło się bez pewnych niedoróbek czy problemów po całej operacji.

Jak chcesz japońskiego ścigacza, to proponuję Toyotę Suprę. Ale trzeba się liczyć z kosztem ponad 50tys. zł, a w porywach nawet do 100tys. Oczywiście mowa o wersji 3.0 BiTurbo 330KM.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 08.02.2009 o godz. 12:18.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 08.02.2009, 12:27
Ja tylko dodam że jak ktoś ma cierpliwość to zarejestruje auto bez przekładki w Polsce

Słyszałem już o takich przypadkach - bo powołujesz się na przepisy unijne według których auto z kierownicą po prawej stronie przechodzi normalne badania techniczne jak każde inne - w Niemczech, Francji - jest tego sporo na drogach.

Inna sprawa że jeżdżąc takim po naszych drogach dostajesz sporą dawkę adrenaliny - zwłaszcza przy wyprzedzaniu

ps. ktoś wie jak jest z tymi kablami co pisałem wyżej ?
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 08.02.2009, 12:34
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Inna sprawa że jeżdżąc takim po naszych drogach dostajesz sporą dawkę adrenaliny - zwłaszcza przy wyprzedzaniu
Chyba że się ma pilota ogarniętego. Kumpel zarejestrował Punto, z kierą po prawej stronie, które kupił w Anglii za 150 funtów i jeździ nim do dziś.

Przeważnie kable rozruchowe kupujesz takie ile masz Ah w aku, choć na słabszych też odpalisz. Myśle, że 400 spokojnie dadzą radę.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 08.02.2009, 12:39
Ja tylko dodam że jak ktoś ma cierpliwość to zarejestruje auto bez przekładki w Polsce
Można, można. A w powyższym przypadku można jako auto bardzo rzadkie i niedostępne w innej opcji.

Jazda z pilotem. Ale widziałem też kombinację z kamerką na lewym lusterku

400A i będzie dobrze. Koszt około 35zł.
Odpowiedz cytując
skrzynia1906
Member

Od: 01.2008

Stary 08.02.2009, 13:00
hehe Dzieki wielkie tzn moje stanowisko co do tego jest takie ze ja bym nie chcial przekladac kiery bo chcialbym zostawic wszystko oryginal ale jesli mozna by bylo zarejstrowac go bez przekladki to humor mi sie polepszyl czesci do tego auta to musialbym sprowadzac z Ang Irl albo najlepiej oryginal z Japonii....a co do Supry to myslalem nad nia ale w Polsce tak jak napisales wydatek rzedu 50 tys a skyline w Irl np 2.5 litra Non Turbo 250 km kosztuje juz od 7 tys euro A po drugie Skylina to moje marzenie ale z ta kamerka to juz tez myslalem hehehe
Ostatnio edytowane przez skrzynia1906 : 08.02.2009 o godz. 13:10.
Odpowiedz cytując
Miro
Senior Member

Stary 08.02.2009, 13:16
troszkę z inne beczki ;-)...

Muszę założyć do Skody Felicji (1.3MPI) gaz. Kilka pytań:
- jaki to musi być rodzaj (typ) instalacji gazowej?
- ile mnie to może mniej więcej kosztować?
- które warsztaty samochodowe polecacie?
- ile pali gazu taki samochodzik po założeniu instalacji?

Jeżeli chodzi o motoryzacje to jestem zupełnym "lajkonikiem " więc jakby ktoś miał podobne doświadczenia to proszę o pomoc.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 08.02.2009, 13:39
Miro napisał(a):Wyświetl post
troszkę z inne beczki ;-)...

Muszę założyć do Skody Felicji (1.3MPI) gaz. Kilka pytań:
- jaki to musi być rodzaj (typ) instalacji gazowej?
- ile mnie to może mniej więcej kosztować?
- które warsztaty samochodowe polecacie?
- ile pali gazu taki samochodzik po założeniu instalacji?

Jeżeli chodzi o motoryzacje to jestem zupełnym "lajkonikiem " więc jakby ktoś miał podobne doświadczenia to proszę o pomoc.
Gaz do 1.3? ...
Raczej będzie to II generacja. Ile może to kosztować? Powyżej 1500zł. Warsztaty: Fugazi ul. Lindego, Red-Line ul. Walerego Sławka, Pegaz ul. Na dołach. Z reguły auto pali 1-2 litra więcej gazu niż w analogicznym momencie beznzyny. Zimą może to być ciut więcej.
Odpowiedz cytując
Radwi
Socios Wisła Kraków

Stary 08.02.2009, 14:07
witam, nie orientujecie się ile może wyjść wyklepanie wgniecenia wielkości pięści na nadkolu, ewentualne zaszpachlowanie i pomalowanie w vw polo 2000r? moze jakis dobry serwis w Krk możecie polecić żeby nie było zbyt drogo, pzdr
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów