The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.02.2009, 00:50
Wiecie, czasem Pawełek miał wtopy ale miał też dobre interwencje. Już bym nie przesadzał.
Np. tu http://www.youtube.com/watch?v=QTeKMR77WY0

I było parę innych. Ja tam wolę w niego wierzyć, a jak ściągniemy kogoś lepszego, to też nie będę płakał. Sęk w tym, że nie ma co załamywać rąk imo.

Na tego Silanpee bym się napalał. Polska jest znana ze świetnych bramkarzy i nie uwierzę, że wszyscy dobrzy grają już za granicą. Wystarczyłoby poszukać i nie trzeba by było wyrzucać dużych pieniędzy na jakiegoś Fina. Najfajniej by było kiedyś zobaczyć Dudka w Wiśle, ale biorąc pod uwagę jakie on pieniądze trzepie w Realu to jest totalna Utopia

Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez s1mone : 04.02.2009 o godz. 01:00.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.02.2009, 00:56
Nei ma 4 jesli wierzyc soccerway - przy 18 meczach rozegranych przez jego klub - w ilu gral nasz niedoszly napastnik ciezko stwierdzic, tez ciezko stwierdzic ile ma asyst , ale te szejki maja jakiegos kozaka co walnal juz 12 bramek - ogolnie jest 2 strzelcem zespolu na rowni z jakims pomocnikiem.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 04.02.2009 o godz. 00:58.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.02.2009, 11:56
Jeśli przyjdzie ten Silnapaa czy jakikolwiek inny bramkarz za 300k-400k € jak podają media to dla Pawełka będzie to oznaczało ławkę rezerwowych bo jeśli już wydajemy taką kwotę za jednego piłkarza to nie po to żeby był tylko zmiennikiem. Na pewno to byłaby dobra informacja bo Mariusz nie jest bramkarzem o umiejętnościach wystarczających na taki klub jak Wisła. To byłby chyba też nasz rekord transferowy na pozycji bramkarza.

Tak wielka krytyka pod adresem trenera bramkarzy Kazimierskiego w kontekście słabej formy Pawełka jaka się tu pojawia jest przesadzona. Nie chce mi się wierzyć, że trener bramkarzy może być przyczyną tylu takich błędów jakie w ostatniej rundzie czy w niedawnym sparingu z Szachtarem popełnił Pawełek. Zresztą wydaje mi się, że duża część osób, które twierdzą, że Kazimierski jest w tym przypadku całym złem wyrobiła sobie opinię na podstawie jednego artykułu z pewnego portalu o bardzo wątpliwej reputacji, który niedawno donosił o chęci wykupienia Wisły przez bliżej nieokreślonych Arabów...

Pamiętajmy, że Pawełek przyszedł do Wisły za ok. 500k złotych (ok 130k € w tamtych czasach). Był wtedy tylko wyróżniającym się bramkarzem (czyli średnim), przewidzianym jako zmiennik Majdana. Trudno było oczekiwać, żeby taki zawodnik stał się wybitną postacią na swojej pozycji w takim klubie jak Wisła.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 04.02.2009 o godz. 11:58.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 04.02.2009, 12:10
jeśli musicie juz pisać o Dudku w Wiśle to macie Temat Gdybym był Bednarzem
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.02.2009, 12:40
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Nei ma 4 jesli wierzyc soccerway - przy 18 meczach rozegranych przez jego klub - w ilu gral nasz niedoszly napastnik ciezko stwierdzic, tez ciezko stwierdzic ile ma asyst , ale te szejki maja jakiegos kozaka co walnal juz 12 bramek - ogolnie jest 2 strzelcem zespolu na rowni z jakims pomocnikiem.
Te 4 bramy walnął w jednym meczu. Ogółem ciężko o jakieś dobre statystyki z ligi Arabów. A ten co ma 12 to reprezentant Al-Shamrani, jeden z największych talentów w Arabii Saudyjskiej.
Raphael napisał(a):Wyświetl post
Tak wielka krytyka pod adresem trenera bramkarzy Kazimierskiego w kontekście słabej formy Pawełka jaka się tu pojawia jest przesadzona. Nie chce mi się wierzyć, że trener bramkarzy może być przyczyną tylu takich błędów jakie w ostatniej rundzie czy w niedawnym sparingu z Szachtarem popełnił Pawełek.
No nie, ale Pawełek tę słabą formę ma już kawał czasu. Każdemu zdarzają się "babole", ale nie z taką częstotliwością. Poza tym to nie tylko Pawełek - Juszczyk, Jarosiński - o żadnym nie można powiedzieć, żeby pewnie łapał piłkę. Cebanu też zrobił kilka głupich błędów w meczach o stawkę. Nikt nie zwala całej winy na Kazimierskiego, ale ewidentnie coś tu nie gra.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 04.02.2009 o godz. 12:45.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.02.2009, 12:50
lolek8 napisał(a):Wyświetl post
A tak swoją drogą to Nei gra teraz w Al Shabab Al Arabi Club, do którego przeszedł za 1 mln €. Co ciekawe w tym samym klubie gra Mohamed Kallon
Spojrzałem jeszcze jak tam sobie radzę inne "byłe cele transferowe" Wisły:
Diego Tristan- West Ham United- 5 meczów, 1 bramka (53 minuty gry)
Patrick Kluivert- koniec kariery- chyba nikt inny oprócz Wisły się nim nie interesował
Danijel Ljuboja- VfB Stuttgart- 7 meczów, 0 bramek (razem 132 minuty gry we wszystkich rozgrywkach)
Czyli co ?
Moze nie jest żle ,jak niektórzy wieszczą .
Był "płacz' po przebrzmiałych gwiazdach a jak się okazało ,to chyba dobrze że nie zawitali na Reymonta.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.02.2009, 13:27
kristos napisał(a):Wyświetl post
Czyli co ?
Moze nie jest żle ,jak niektórzy wieszczą .
Był "płacz' po przebrzmiałych gwiazdach a jak się okazało ,to chyba dobrze że nie zawitali na Reymonta.
Bardzo dobrze. Ja wiedziałem, ze to tak będzie wyglądać.
Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 05.02.2009, 11:59
Dziś przed południem pojawił się news że Adaszyński zrezygnował z funkcji kierownika druzyny. W newsie napisno że pojawił się wakat na tym stanowisku w Naszym Klubie. Jakiś czas temu pojawił się news że Rysiek Czerwiec został nowym kierownikiem drużyny. Z niewiadomych mi przyczyn nie napisano że pojawił się wakat na stanowisku scouta....piszę o tym ponieważ ucierpieć na tym może polityka transferowa Wisły Kraków....Jacek Bedarz Dyrektor Sportowy Wisły Kraków został pozbawiony swojego jedynego scouta na Europę Zachodnią, Południową,Wschodnią, Skandynawię i Afrykę że o krajowym podwórku nie wspomnę.

Ot co znaczy dla Kierownictwa Wisły scouting.........nie długo scoutem zostanie Pan Mietek albo inny Stosek który akurat ma nadmiar wolnego czasu....Żenada

Pozdrawiam
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
Philips_Zaspa
Member

Od: 03.2008

Stary 05.02.2009, 12:25
No to kolejny strzał w kolano w ramach polityki transferowej. Chociaż na szczęście, żaden klub w Polsce nie ma dobrego scoutingu. Nawet kupiecki Lech.
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !

Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 05.02.2009, 13:20
JohnnyH napisał(a):Wyświetl post
Dziś przed południem pojawił się news że Adaszyński zrezygnował z funkcji kierownika druzyny. W newsie napisno że pojawił się wakat na tym stanowisku w Naszym Klubie. Jakiś czas temu pojawił się news że Rysiek Czerwiec został nowym kierownikiem drużyny. Z niewiadomych mi przyczyn nie napisano że pojawił się wakat na stanowisku scouta....piszę o tym ponieważ ucierpieć na tym może polityka transferowa Wisły Kraków....Jacek Bedarz Dyrektor Sportowy Wisły Kraków został pozbawiony swojego jedynego scouta na Europę Zachodnią, Południową,Wschodnią, Skandynawię i Afrykę że o krajowym podwórku nie wspomnę.

Ot co znaczy dla Kierownictwa Wisły scouting.........nie długo scoutem zostanie Pan Mietek albo inny Stosek który akurat ma nadmiar wolnego czasu....Żenada

Pozdrawiam
A kogo to Rysiu sprowadził będąc naszym scoutem ,bo jakoś sobie nie mogę przypomnieć ?
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.02.2009, 13:21
Chcą wypożyczyć Fina?
http://wislaportal.pl/news.php?id=14732
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.02.2009, 13:35
A kogo to Rysiu sprowadził będąc naszym scoutem ,bo jakoś sobie nie mogę przypomnieć ?
Przecież scout nie jest odpowiedzialny za "sprowadzanie"
..
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 05.02.2009, 13:36
tofik napisał(a):Wyświetl post
Przecież scout nie jest odpowiedzialny za "sprowadzanie"
A rzeczywiście ,bystry jesteś .
To kogo znalazł ?
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.02.2009, 13:45
To kogo znalazł ?
Być może znalazł paru piłkarzy ale Wisła z różnych względów ich nie chciała
Tego się nigdy nie dowiemy
Chyba , że sie osobiście Pana Rysia spytasz
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 05.02.2009, 13:46
Patrząc na to co skauci Wisły znaleźli w ostatnich latach to nie ma chyba czego żałować.Największe sukcesy transferowe były gdy ktoś podsyłał CV brazylijczyka bez klubu.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 05.02.2009, 14:00
Czerwiec robi na 2 etaty czyli z kasą w klubie musi byc krucho
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 05.02.2009, 14:59
Chyba jest krucho, skoro chcą tylko wypożyczyć Silanpee
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Stary 05.02.2009, 16:51
To kogo znalazł ?
Pewnie kogoś z tajemnej listy zawodników do kupienia o której słyszymy przed każdym oknem transferowym

Trudno powiedzieć jakim scoutem był Rysio bo transferów u nas jak na lekarstwo a transfery Łobodzińskiego czy Garguły trudno uznać za sukces scouta Rysia.

Tak czy siak żenada jest pełna. Scouting Lecha jeśli chodzi o standardy europejskie to żadna rewelacja jednak przy naszym wygląda super profesjonalnie. Ale skoro w Wiśle przez ponad rok może nie być dyrektora sportowego to przecież scoutów w sumie wogóle być nie musi, w ostateczności można wziąć na taki stołek woźnego z pobliskiej podstawówki, zawsze chłop dorobi.

Przy takim zarządzaniu klubem nie ma sensu pisać o jakiejkolwiek polityce transferowej. W Wiśle rządzi przypadek...przyznam że zaczynam powoli współczuć Bednarzowi. Nie dość że nie ma kasy na transfery to mu jeszcze wyjmują scouta ze sztabu więc na tanich zawodników o talencie Błaszcza też może zapomnieć.

Pozdrawiam
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.02.2009, 17:05
JohnnyH napisał(a):Wyświetl post
Pewnie kogoś z tajemnej listy zawodników do kupienia o której słyszymy przed każdym oknem transferowym

Trudno powiedzieć jakim scoutem był Rysio bo transferów u nas jak na lekarstwo a transfery Łobodzińskiego czy Garguły trudno uznać za sukces scouta Rysia.

Tak czy siak żenada jest pełna. Scouting Lecha jeśli chodzi o standardy europejskie to żadna rewelacja jednak przy naszym wygląda super profesjonalnie. Ale skoro w Wiśle przez ponad rok może nie być dyrektora sportowego to przecież scoutów w sumie wogóle być nie musi, w ostateczności można wziąć na taki stołek woźnego z pobliskiej podstawówki, zawsze chłop dorobi.

Przy takim zarządzaniu klubem nie ma sensu pisać o jakiejkolwiek polityce transferowej. W Wiśle rządzi przypadek...przyznam że zaczynam powoli współczuć Bednarzowi. Nie dość że nie ma kasy na transfery to mu jeszcze wyjmują scouta ze sztabu więc na tanich zawodników o talencie Błaszcza też może zapomnieć.

Pozdrawiam
Według mnie nazywania Czerwca "scoutem" obraża tych którzy w rzeczywistości nimi są. Z tego co pamiętam to Czerwiec nie sprowadził nam dosłownie żadnego zawodnika i proszę nie pisać o tych których to Wisła testowała bo zdaję mi się, że wszyscy byli u nas tylko i wyłącznie ze względu na swych agentów. Mieliśmy/mamy takich skautów, że do musieli we dwóch oglądać kilka razy bramkarza z Promienia Opaleśnica i nadal nie byli pewni czy go na testy zaprosić, więc poprosili o pomoc Kazimierskiego. Dla mnie to była zwykła prowizorka, a nie skauting. Zwiedził sobie Czerwiec kilka krajów, przenocował w paru hotelach, oczywiście nie sprawdził się, to nasz zarząd zamiast się go pozbyć dała mu inne stanowisko, za jego nazwisko (fajnie się rymło).
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Stary 05.02.2009, 17:11
To każdy z tego forum byłby chyba skuteczniejszym scoutem.Ja sam bym znalazł chociaż 1 zawodnika który mógłby być przez Wisłę testowany.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 05.02.2009, 17:18
Podbijam, spokojnie mógłbym polecić Kazimierskiemu Bednarzowi dwóch bramkarzy nie gorszych od Słowaka i "Indonezyjskiego Jugola".
Scouting we Wiśle nie istnieje (u nas na osiedlowej A-klasie jest równorzędny) , chyba że skauci mają wąskie wytyczne :Ronaldinio i za darmo -_.
Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Stary 05.02.2009, 17:25
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
Według mnie nazywania Czerwca "scoutem" obraża tych którzy w rzeczywistości nimi są. Z tego co pamiętam to Czerwiec nie sprowadził nam dosłownie żadnego zawodnika i proszę nie pisać o tych których to Wisła testowała bo zdaję mi się, że wszyscy byli u nas tylko i wyłącznie ze względu na swych agentów. Mieliśmy/mamy takich skautów, że do musieli we dwóch oglądać kilka razy bramkarza z Promienia Opaleśnica i nadal nie byli pewni czy go na testy zaprosić, więc poprosili o pomoc Kazimierskiego. Dla mnie to była zwykła prowizorka, a nie skauting. Zwiedził sobie Czerwiec kilka krajów, przenocował w paru hotelach, oczywiście nie sprawdził się, to nasz zarząd zamiast się go pozbyć dała mu inne stanowisko, za jego nazwisko (fajnie się rymło).
Wiesz, ja bym tak nie szalał z negatywnymi ocenami Ryśka. Po pierwsze Rysiek wcale nie jest od sprowadzania zawodników do Wisły. Tą działką zajmuje się Bednarz. To jakich zawodników scout Ryszard Czerwiec rekomendował Jackowi Bednarzowi nie wiesz ani ja ani Ty (chyba że wiesz wtedy podziel się tą wiedzą i wtedy zgodzę się z Tobą lub nie). Wcale nie jest wykluczone że Czerwiec robił swoją robotę dobrze tylko ze względów wiadomych ($$$) szans na takie transfery nie było. Bednarz skąpi informacji na ten temat więc tak naprawde, trudno jest obiektywnie ocenić pracę Ryśka.

Pozdrawiam
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
antony1906
Junior Member

Stary 05.02.2009, 17:29
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Podbijam, spokojnie mógłbym polecić Kazimierskiemu Bednarzowi dwóch bramkarzy nie gorszych od Słowaka i "Indonezyjskiego Jugola".
Scouting we Wiśle nie istnieje (u nas na osiedlowej A-klasie jest równorzędny) , chyba że skauci mają wąskie wytyczne :Ronaldinio i za darmo -_.
Dobra tylko po co Wiśle skauting skoro nie mamy kasy ? Za dobrego gracza trzeba zapłacić i to nie mało, myślicie ze zrobimy skautingi i nagle kluby zaczną nam puszczać zawodników za grosze ? Sądzicie że we wszystkich klubach zarządzają idioci ? Tak wiem Lech wypatrzył, Stilicia, które teraz staję się punktem odniesienia większości waszych opinii. Prawda jest niestety brutalna bo Lech po prostu miał okazje, gdyby kontrakt nie kończył mu się za pół roku to Bośniacy krzyknęli by sobie za niego 2 mln euro i nie byłoby teraz tej gadki nad "super skautingiem Lecha". Gdyby Bednarz powiedział, że Marcelo wypatrzyli nasi skauci w Brazylii to byście się tak samo posrali ? Nie dysponując kwotami co najmniej 2 mln euro na jedno okienko, budowanie skatingu można sobie wsadzić za przeproszeniem w dupę.

Dajmy na to tak solidny klub jak Sparta Praga wysyła skautów na mecze Wisły i zobaczyli Małeckiego, wysyłają zapytanie do Wisły a my im odsyłamy cenę 2 mln euro. Czy wyłożyli by taką kasę ? Nie ma szans, tak samo jak podbijaliśmy do Varteksu o Brezovca, krzyknęli nam 2 mln euro czyli cena, której nie jesteśmy wstanie zapłacić.
Bez kasy tworzenie skautingu mija się z celem.
Ostatnio edytowane przez antony1906 : 05.02.2009 o godz. 17:40.
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Stary 05.02.2009, 17:42
W obliczu klapy transferowej kompletnie nie rozumiem rezygnacji z Juszczyka, który do lipca spokojnie mógłby zostać w klubie, a także wcześniejszego rozbratu z Paulistą, który w tym momencie przydałby się, widzać poczynania naszych skrzydłowych.

Po oglądnięciu flimiku z popisami nowego nabytku Beto można śmiało powiedzieć bez przesady że sprowadziliśmy drugiego Branko- wolnego jak żółw, wysokiego- niestety nie robiącego z tego żadnego użytku. Mieliśmy sprowadzić zawodników ofensywnych do pierwszego skladu a po tym co prezntuje ów Brazylijczyk bliżej mu do gry w rozgrywkach młodej ekstraklasy.

Zespół na dzień dzisiejszy zachowuje status quo, z zapowiadanych wzmocnień wyszła figa z makiem (tradycyjnie), a teraz jeszcze dochodzi fakt braku scouta na Polskę (Czerwiec kierownikiem)

Muszę zwerifikować wielkość budżetu, wcześniej piszac o kwocie 400 tys euro- nawet tego nie ma...

I tak w dniu dzisiejszym temat Fina umarł śmiercią naturalną- reprezentanta kraju chcemy wypożyczyć- Bednarz już prędzej Eskimosa ściągniesz niż tego bramkarza- nie można odmówić naszemu dyrektorowi poczucia humoru.

Skoro Czerwiec zostałł kierownikiem, proponuję aby również powierzyć mu funkcję dyrektora sportowego było by taniej...
Odpowiedz cytując
antony1906
Junior Member

Stary 05.02.2009, 17:54
prawnik napisał(a):
.....
Oceniasz Beto na podstawie filmiku, to jak ocenisz Brożka specjalisto ?
http://www.youtube.com/watch?v=pHXhzF3VJXw

Co będzie jeśli okaże się że Beto wypali ? Okaże się że ten sam Bednarz, który nic nie robi, ściąga kolejnego młodego zawodnika po Marcelo, Jirsaku, Diazie do pierwszego składu. Fakt Bednarz nie ustrzegł się błędu - Łobo. Nie wiem czy jest ktoś w Polsce kto zrobiłby z tego co miał coś lepszego. Dla mnie zrobiliśmy ogromny postęp w porównaniu do tego co zastał w klubie Jacek Bednarz. Trzeba Bednarzowi dać po prostu szanse którą dostał połowicznie.
Ostatnio edytowane przez antony1906 : 05.02.2009 o godz. 18:01.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.02.2009, 19:15
prawnik25 napisał(a):Wyświetl post

Po oglądnięciu flimiku z popisami nowego nabytku Beto można śmiało powiedzieć bez przesady że sprowadziliśmy drugiego Branko- wolnego jak żółw, wysokiego- niestety nie robiącego z tego żadnego użytku. Mieliśmy sprowadzić zawodników ofensywnych do pierwszego skladu a po tym co prezntuje ów Brazylijczyk bliżej mu do gry w rozgrywkach młodej ekstraklasy.
Ja bym jeszcze z oceną Beto sie wstrzymał.Bez sensu jest rokowanie i wydawanie JUZ jakichs oswiadczen czy bedzie naszym wzmocnieniem czy nie.Uche i Zuraw tez potrzebowali na wszytsko czasu.......

Cytat:
Zespół na dzień dzisiejszy zachowuje status quo, z zapowiadanych wzmocnień wyszła figa z makiem (tradycyjnie), a teraz jeszcze dochodzi fakt braku scouta na Polskę (Czerwiec kierownikiem)
Tu sie musze z toba zgodzic.Z oswiadczen wynikało ze potrzebujemy 3-4 klasowych zawodnikow i ich przyjscie zapowiadali Bednarz ze Skorżą.
Dzis wiemy ze jest wielka niewiadoma czyli Beto +szanse na wypozycznie Bramkarza a o reszcie to pewnie bajki były.

Odbija nam sie to ze nie prowadzimy prawdziwego scautingu ,tylko przyjmujemy oferty menadzerow chcacych wcisnac nam swoich kolejnych cienkich zawodnikow ,pokazuje to sprawa "selekcji" graczy na pozycje bramkarza.
Kpina i kompromitacja jak na Mistrza Polski.
Modle sie zeby z tego Sillanpy cos było,bo inaczej czeka nas runda z Super Mariem w bramce i palpitacje serca kiedy przeciwnik atakuje na naszą bramke
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 05.02.2009 o godz. 19:23.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.02.2009, 19:17
antony1906 napisał(a):Wyświetl post
Dajmy na to tak solidny klub jak Sparta Praga wysyła skautów na mecze Wisły i zobaczyli Małeckiego, wysyłają zapytanie do Wisły a my im odsyłamy cenę 2 mln euro. Czy wyłożyli by taką kasę ? Nie ma szans, tak samo jak podbijaliśmy do Varteksu o Brezovca, krzyknęli nam 2 mln euro czyli cena, której nie jesteśmy wstanie zapłacić.
Bez kasy tworzenie skautingu mija się z celem.
Hej, specjalisto: skauting nie polega na tym, że wysyłamy gościa na mecz Barcelony i niech on patrzy kto tam jest dobry i ma papiery na granie.
Skauting to posylanie gostka na boiska A-klasy i lig juniorskich, żeby tam sie rozglądał czy jakis młody chłopak za chwilę nie stanie się drugim Ronaldihno. To tworzenie siateczki moblinych "oglądaczy" ktorzy jeżdżą, choćby po całej Polsce i patrzą na dzieciaki grające choćby na asfalcie, czy ktos tam przypadkiem nie zapowiada się na supergrajka.

To, co podałeś za przykład to nie skauting, ale podkupowanie już w miare ukształtowanych piłkarzy

Przepraszam za truizmy
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.02.2009, 19:31
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Hej, specjalisto: skauting nie polega na tym, że wysyłamy gościa na mecz Barcelony i niech on patrzy kto tam jest dobry i ma papiery na granie.
Skauting to posylanie gostka na boiska A-klasy i lig juniorskich, żeby tam sie rozglądał czy jakis młody chłopak za chwilę nie stanie się drugim Ronaldihno. To tworzenie siateczki moblinych "oglądaczy" ktorzy jeżdżą, choćby po całej Polsce i patrzą na dzieciaki grające choćby na asfalcie, czy ktos tam przypadkiem nie zapowiada się na supergrajka.

To, co podałeś za przykład to nie skauting, ale podkupowanie już w miare ukształtowanych piłkarzy

Przepraszam za truizmy
A ktoś wie, czy ściągaliśmy jakichś młodych do drużyn juniorskich? Bo może wbrew pozorom Czerwiec swoją pracę wykonywał?

Jeśli chodzi o Silanpeę, to o ile sam się jakoś nie zaprze, to go na R22 nie zobaczymy. Prośba o wypożyczenie będzie się równała - cenie 400 tys. euro. Może Finom zmięknie rura, a może nie. Z tym, że znowu będziemy czekali do ostatnich dni na jakieś wzmocnienia, a później wiadomo, że to nie będą piłkarze tego kalibru, którzy by z miejsca się wkomponowali w zespół.
Ogółem na dziś nie ma już o czym rozmawiać, szukamy bramkarza i to będzie prawdopodobnie koniec wzmocnień w tej rundzie. Więc walczymy o mistrza, mamy 3 punkty straty, zespół przy wielkiej dozie szczęścia ma szansę na to mistrzostwo, ale niech nikt się później w zarządzie nie dziwi, jeśli parę głupich wpadek bramkarza i braki w ofensywie przekreślą nam nawet puchary (bo 3 zespoły najprawdopodobniej będą z nami walczyć). Na dziś dzień można w to mistrzostwo wierzyć, ale równie mocno trzeba wierzyć, żeby Brożka, Boguskiego, Diaza i Sobolewskiego omijały kontuzje, a Łobo, Beto lub Niedzielan wnosili jednak coś do gry.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 05.02.2009 o godz. 19:40.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.02.2009, 19:39
Ubiegles mnie
U nas niestety skauting to sztuka dla sztuki , ot zeby etat byl wykorzystany calkiem mozliwe ze zatrudnienie kilkunastu nawet ludzi ktorzy maja pojecie o pilce a ich zadaniem byloby cotygodniowe podroze po nizszych klasach rozgrywkowych u nas czy tez w Czechach i Slowacji bylo by tansze i co wazniejsze dalo by lepszy efekt, niz wiara w roznej masci menadzerow i zapraszanie na testy roznych obierzyswiatow.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.02.2009, 21:58
Wisła interesuje sie Słowackim bramkarzem Lubosem Hajduchem z Rużemberoku.194 cm i oczywiście kończy mu sie właśnie kontrakt wiec byłby za free

http://www2.90minut.pl/news/84/news848510.html

a tu jego interwencje http://www.youtube.com/watch?v=5jQ-ru82fBA
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.02.2009 o godz. 02:36.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów