The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.02.2009, 00:22
Musze powiedziec, ze jestem pozytywnie zaskoczony tym co prezentuje Beto. Bednarz sprowadzil zawodnika dokladnie takiego jak potrzebowala Wisly do pary z Brozkiem. Czyli swietne zastawianie sie i odegranie bedac tylem do bramki. Jakby jeszcze okazalo sie, ze dobrze gra glowa to bylby ideal.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 04.02.2009, 00:33
no zobaczymy...miejmy nadzieję że okaże się wzmocnieniem. Ten filmik wygląda obiecująco, ponieważ był robiony na podstawie kilku treningów i 3 sparingów, a nie jak w przypadku innych filmikow z całej kariery
miał kilka ciekawych zagrań...takich typowo brazylijskich
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 04.02.2009, 00:33
no pewnie czyli jak Radovanovic.....

a czy Bednarz sprowadził zawodnika takiego jak potrzebowaliśmy to będziemy wstępnie oceniać po pięciu pierwszych meczach na wiosne....
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.02.2009, 00:40
Cos on taki troche wolny sie wydaje.Ale bardziej mnie martwi to ze w zadnym z tych sparingow koledzy nie stworzyli mu 100% sytuacji.
Jesli mialbym podsumowac poprzednia runde to mizeria jesli chodzi o konstruowanie akcji(czyli piszac w prost - cala pomoc w Wisle) wygladala najgorzej.Skrzydla nie istnialy - z lekkim przeblyskiem Malego na koncu rundy.Srodek w zasadzie tez nie istnial...No dobra moze troche za ostro....ale jesli nie bedzie prostopadlych pilek i dosrodkowan ,ktorych za wiele nie bylo....to nic nam Beto nie da.

ps nie zebym narzekał tyle ze martwie sie
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 04.02.2009 o godz. 00:43.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 04.02.2009, 07:32
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Cos on taki troche wolny sie wydaje.
..i lekko dziwna koordynacja ruchowa jak dla mnie.

Ale bedzie dobrze.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.02.2009, 10:22
No teraz jak mamy wysokiego napastnika to chłopaki będą mogli się wyżyć z wywalaniem piłki na aferę do przodu, co w rundzie jesiennej było naszym głównym pomysłem na grę. Czyli znów będziemy oglądać prawdopodobnie mizerię i wymęczone zwycięstwa, o ile zwycięstwa... Obym się mylił, ale wydaje mi się, że przy braku innych wzmocnień tak to będzie wyglądać.
Odpowiedz cytując
miki2006
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 04.02.2009, 12:00
element napisał(a):Wyświetl post

"Beto w akcji"
z tego filmiku wynika tylko tyle że ma duże zniżki w McD i KFC, wogóle wyglada jakby był bliżej końca kariery niż jego początku
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.02.2009, 12:07
Nie zauważyłem aby był jakiś specjalnie wolny. Dobrze gra tyłem do bramki, i widzi partnerów w ataku. Potrafi dwóch wziąść na siebie i odegrać piłę. I tak nieźle jak za takie pieniądze.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 04.02.2009, 12:08
Ciezko cos konkretnego powiedziec na podstawie tylko samego filmiku. Gosciu jest w miare wysoki i silny, ciekaw tylko jestem kto mu bedzie dosrodkowywal?
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 04.02.2009, 12:13
Wszystko zależy od tego ,czy Beto będzie chciał przystosować się do gry europejskiej.
Jeżeli podejdzie do sprawy ,tak jak Diaz to będziemy mieć z niego duży pożytek .
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.02.2009, 12:27
Jest dobrze, potrafi się zastawić, dać czas partnerom na wyjście na pozycje i celnie podać - to już uskuteczni nasz atak.
Ale również sporo pracy przed trenerami. Fizycznie nie wyglądał najlepiej, najważniejsze, że się nie posypał po ciężkich treningach i przepracował cały obóz. Na drugim mam nadzieję złapie trochę koordynacji i oczywiście strzeli jakąś bramkę.
..
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.02.2009, 12:58
Trener bramkarzy moze jedynie popracowac nad kondycja i sprawnoscia bo to sie trenuje zupelnie inaczej niz pilkarzy z pola.

Ale zaden trener nie nauczy bramkarza

1 lapac pilki- bo jak tego sie nie umie to sie juz nie nauczy, a jak sie ne umie lapac to trzeba umiec piastkowac

2 nie nauczy gry na przedpolu bo to trzeba miec juz w genach, bo na reakcje jest mniej niz 1 sek i to sie robi automatycznie, nie ma czasu na przemyslenia co mi trener powiedzial na treningu isc do pilki czy nie zucic sie czy poczekac

3 nie nauczy oceny odleglosci od pilki bo to trzeba sobie samemu wyuczyc zeby potem nie ladowac w bramce z pilka lub sie minac

Skad to wiem a no bo bylem bramkarzem i wiem jak to wyglada z perspektywy bramiki jak sie jest przecietnym nigdy nie bedzie sie najlepszym, mozna byc tylko bez formy i zaden trener tego nie zmieni.

Pawelek jest tylko dobrym bramkarzem ktory jest u progu swoich mozliwosci, takim solidnym rezerwowym ze jak bedzie musial wejsc na boisko trener i kibice nie nabawia sie zawalu serca przy kazdym lub prawiekazdym kontakcie z pilka.
,
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 04.02.2009, 13:25
Filmik jak filmik, widać, że potrafi się zastawić i takie tam, kilka ładnych zagrań technicznych, podania w tempo na dobieg... Ale to tylko filmik na youtubie. Poza tym kilku mistrzów treningów i sparingów to my już mieliśmy Poza tym uwagami, generalnie moje nastawienie do Beto jest umiarkowanie optymistyczne
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 04.02.2009, 14:47
Tylko pamietajmy, ze ktos taki jak F. Hoek czyli jeden z najlepszych trenerow bramkarzy na swiecie, cos w Pawelku dostrzegl i docenil jego umiejetnosci. Wiec jesli czlowiek o takim autorytecie uwaza, ze Mario to dobry bramkarz to calkiem serio nalezy przyjmowac watpliwosci co do kompetencji Kazimierskiego.
W Legii nie maja dobrych bramkarzy przypadkiem czy dzieki szczesciu jak ktos wczesniej pisal. To nie jest zbieg okolicznosci, bo takich po prostu nie ma aby rok w rok gral tam dobry goalkeeper. Maja swietnego trenera, K. Dowhania (jesli przekrecilem nazwisko to przepraszam), ktory oprocz warsztatu treningowego ma tez zapewne swietne oko do oceny potencjalu kandydatow do transferu, stad Legia sprowadza zawsze godnego nastepce poprzednika.
Ostatnio edytowane przez nesta : 04.02.2009 o godz. 14:50.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.02.2009, 15:02
Raphael napisał(a):Wyświetl post
Tak wielka krytyka pod adresem trenera bramkarzy Kazimierskiego w kontekście słabej formy Pawełka jaka się tu pojawia jest przesadzona. Nie chce mi się wierzyć, że trener bramkarzy może być przyczyną tylu takich błędów jakie w ostatniej rundzie czy w niedawnym sparingu z Szachtarem popełnił Pawełek. Zresztą wydaje mi się, że duża część osób, które twierdzą, że Kazimierski jest w tym przypadku całym złem wyrobiła sobie opinię na podstawie jednego artykułu z pewnego portalu o bardzo wątpliwej reputacji, który niedawno donosił o chęci wykupienia Wisły przez bliżej nieokreślonych Arabów...
Kiedy trenerem tutaj byl Stignaciu to Pawelek bronil calkiem dobrze. Kiedys nie bylo tutaj Kazimierskiego Cebanu przychodzil do nas jako mlody wielki talent, teraz Pawelek nie gra przyzwoicie a Cebanu jest tlyko mlody. Nie widac roznicy? Cos czuje ze nawet Stanislaw Pipka trener bramkarzy z Pioruna Wachock lepiej wytrenowalby Pawelka i Cebanu niz Kazimierski...

Zeby nie bylo off-topu a jednoczesnie nawiaze do mojej poprzendiej mysli. Kto by nie przyszedl i tak straci forme jak zobaczy gebe i metody treningowe pana Kazimierskiego...

Edit dwa: jeszcze jedno ja nie uwazam zeby Pawelek byl slabym bramkarzem bo gdy jest w formie jest jednym(MOIM zdaniem) z najlepszych bramkarzy naszej ligi.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 04.02.2009 o godz. 15:05.
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 04.02.2009, 18:09
Fajnie gdyby Beto ważył ze 110 kg mięsa Taki napastnik mi się marzy.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.02.2009, 18:14
eye63 napisał(a):Wyświetl post
(...)
W gruncie rzeczy chodzi mi o to, że nasze braki na pozycji bramkarza nie można tłumaczyć wyłącznie trenerem bramkarzy, brakiem szczęścia, brakiem równorzędnego konkurenta dla Pawełka czy czymkolwiek podobnym. Chcemy mieć solidnego bramkarza? Wyłóżmy konkretną sumę bo po testach tylu bezkontraktowych słabeuszy wygląda na to, że za darmo nikogo sensownego nie sprowadzimy.

Z tego co pamiętam zawsze z bramkarzami było u nas średnio bo jakoś przykładaliśmy mniejszą wagę do tej pozycji i zwykle staraliśmy się sprowadzać zawodników, za których nie trzeba było płacić. Być może wynikało to z ofensywnego stylu, z jakiego Wisła słynie od lat i przez to zwracania uwagi w mniejszym stopniu na tę pozycję, być może tylko z chęci oszczędzania (ostatnio ta druga opcja zapewne dominuje).

W każdym razie nasz skauting bramkarski raczej kuleje. Przez wiele lat nie udało nam się sprowadzić żadnego dobrego młodego bramkarza i wyszkolić go tak aby stał się silnym punktem drużyny. Korzystniej i taniej w dłuższej perspektywie będzie więc kupno bramkarza za konkretne pieniądze.

koyoot napisał(a):
(...)nie uwazam zeby Pawelek byl slabym bramkarzem bo gdy jest w formie jest jednym(MOIM zdaniem) z najlepszych bramkarzy naszej ligi.
Ja myśle podobnie. Pawełek jest jednym z lepszych bramkarzy w lidze ale zasób bramkarski w Ekstraklasie jest obecnie mocno przetrzebiony bo najlepsi zostali powykupywani przez kluby zagraniczne więc to nie jest żaden powód do chwały. Moim zdaniem w tej chwili jedynie Mucha prezentuje dobry poziom, być może też Przyrowski, choć temu ostatniemu też zdarzały się kompromitujące "babole" w przeszłości. Cała reszta (łącznie z Pawełkiem) to obecnie przeciętność więc jeśli chcemy w tym okienku wzmocnić tę pozycję to musimy zarzucić sieci zagranicą i liczyć się z pewnym wydatkiem.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 04.02.2009 o godz. 18:44.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.02.2009, 18:54
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Kiedy trenerem tutaj byl Stignaciu to Pawelek bronil calkiem dobrze. .
Panowie dajcie pass.Pawełek ani za okresu Stignacu,ani za Kazimerskiego nie bronił dobrze.Poza tym jak mozna powiedziec, że wtedy był dobry jak chyba wiekszosc czasu grał w bramce Dolha...Miał swoje przebłyski,ale zaraz zastepował je mega wtopami,których teraz jest coraz więcej.Dobrze to On wygladał na tle Odry i to nie zawsze,bo popatrzcie na 100 bramke Franka i sami ocencie...
Ps.Poza tym to chyba temat o transferach a nie o formie Pawełka.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 04.02.2009 o godz. 19:03.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.02.2009, 19:00
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Nie zauważyłem aby był jakiś specjalnie wolny. Dobrze gra tyłem do bramki, i widzi partnerów w ataku. Potrafi dwóch wziąść na siebie i odegrać piłę. I tak nieźle jak za takie pieniądze.
Gdyby był drugim Robihnio, to by do nas nie trafił, nawet gdybyśmy mieli pieniądze.
Zaległości treningowe wynikają prawdopodobnie z tego, ze jest to zawodnik po kontuzji.

A wszystko i tak zweryfikuje boisko, choć na pewno nie należy napalać się na niesamowity debiut - to się w przypadku graczy na tym poziomie, w dodatku sprowadzonych z innego kontynentu praktycznie nie zdarza. Ważne, żeby potrafił wypracować od czasu do czasu pozycję i odciążyć Brożka w ataku. O to, że będzie lepszy od Kmiecika jestem raczej spokojny, więc jakby nie było - wzmocnienie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
T-michal-S
Member

Od: 05.2007

Stary 04.02.2009, 19:01
Bez przesady 110 kg? moim skromnym zdaniem troszke za duzo . Mam nadzieje że Beto dobrze wkonponuje sie w styl gry jaki preferuje Wisełka. Choć kto wie jaki ten styl w tej rundzie p.Maciek wymyśli Wierze mocno w Beto ponieważ potrzebujemy takiego zawodnika i trzymam za niego kciuki.
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur . . ."

Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 04.02.2009, 19:08
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
Fajnie gdyby Beto ważył ze 110 kg mięsa Taki napastnik mi się marzy.
Z taką wagą mógłby spokojnie występować jako center w NBA, ale nie grać zawodowo w piłkę!
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 04.02.2009, 19:16
Jakby Beto ważył 110 kilo to mógłby być bokserem wagi ciężkiej nie piłkarzem.Griszka ty możesz mieć inne zdanie ale ja także uważam że Pawełek nie jest złym bramkarzem .Łobo i Boguski dzisiaj zagrają ciekawe czy coś pokarzą.
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 04.02.2009, 19:21
Z 110 kg żartowałem. Gdyby był postury jak Adriano z Interu, który jest dla mnie idealnym napastnikiem.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 04.02.2009, 20:22
Napastnik pokroju Adriano pewnie szybko by się zaprzyjaźnił z Dawidkiem i obroty w kasynach znów by wzrosły...
Radovanovic sporo ważył
szkoda, że nie był jak Ibrahimowic...dla mnie obok Luci Toniego ideał napastnika
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.02.2009, 21:01
Rafał strzelił gola. Paweł nie grał bo ma uraz ścięgna Achillesa :/ http://www2.90minut.pl/news/84/news847463.html
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 04.02.2009, 21:35
Jak słyszę - uraz ścięgna Achillesa to od razu mam Citkę przed oczami i to jak po tej kontuzji potoczyła się jego kariera..mam nadzieję, że u Pawła to nic poważnego, tak jak na zgrupowaniu w Hiszpanii
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.02.2009, 23:00
Ochalik bardzo fajny garniak, tylko na Boga, dlaczego ma rozpiętą marynarkę?
.
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.02.2009, 17:52
To Grabowska jest Jego żoną? Dobrze wiedzieć I poza tym Ochalik jest podobno aktorem,też dobrze wiedzieć
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 05.02.2009, 21:27
Cytat:
- Obiecuję, że będę walczył z całych sił, dawał z siebie wszystko, starał się zdobywać gole. Mam nadzieję, że dzięki mojemu zaangażowaniu w grę kibice będą ze mnie zadowoleni. Zapraszam na mecze Wisły! - powiedział nam napastnik Beto, który zimą wzmocnił Wisłę Kraków.

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...le,1255163,812
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów