|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Musze powiedziec, ze jestem pozytywnie zaskoczony tym co prezentuje Beto. Bednarz sprowadzil zawodnika dokladnie takiego jak potrzebowala Wisly do pary z Brozkiem. Czyli swietne zastawianie sie i odegranie bedac tylem do bramki. Jakby jeszcze okazalo sie, ze dobrze gra glowa to bylby ideal.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
no zobaczymy...miejmy nadzieję że okaże się wzmocnieniem. Ten filmik wygląda obiecująco, ponieważ był robiony na podstawie kilku treningów i 3 sparingów, a nie jak w przypadku innych filmikow z całej kariery
miał kilka ciekawych zagrań...takich typowo brazylijskich ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
no pewnie czyli jak Radovanovic.....
a czy Bednarz sprowadził zawodnika takiego jak potrzebowaliśmy to będziemy wstępnie oceniać po pięciu pierwszych meczach na wiosne.... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Cos on taki troche wolny sie wydaje.Ale bardziej mnie martwi to ze w zadnym z tych sparingow koledzy nie stworzyli mu 100% sytuacji.
Jesli mialbym podsumowac poprzednia runde to mizeria jesli chodzi o konstruowanie akcji(czyli piszac w prost - cala pomoc w Wisle) wygladala najgorzej.Skrzydla nie istnialy - z lekkim przeblyskiem Malego na koncu rundy.Srodek w zasadzie tez nie istnial...No dobra moze troche za ostro ....ale jesli nie bedzie prostopadlych pilek i dosrodkowan ,ktorych za wiele nie bylo....to nic nam Beto nie da.ps nie zebym narzekał tyle ze martwie sie
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 04.02.2009 o godz. 00:43.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
No teraz jak mamy wysokiego napastnika to chłopaki będą mogli się wyżyć z wywalaniem piłki na aferę do przodu, co w rundzie jesiennej było naszym głównym pomysłem na grę. Czyli znów będziemy oglądać prawdopodobnie mizerię i wymęczone zwycięstwa, o ile zwycięstwa... Obym się mylił, ale wydaje mi się, że przy braku innych wzmocnień tak to będzie wyglądać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
z tego filmiku wynika tylko tyle że ma duże zniżki w McD i KFC, wogóle wyglada jakby był bliżej końca kariery niż jego początku
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie zauważyłem aby był jakiś specjalnie wolny. Dobrze gra tyłem do bramki, i widzi partnerów w ataku. Potrafi dwóch wziąść na siebie i odegrać piłę. I tak nieźle jak za takie pieniądze.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ciezko cos konkretnego powiedziec na podstawie tylko samego filmiku. Gosciu jest w miare wysoki i silny, ciekaw tylko jestem kto mu bedzie dosrodkowywal?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszystko zależy od tego ,czy Beto będzie chciał przystosować się do gry europejskiej.
Jeżeli podejdzie do sprawy ,tak jak Diaz to będziemy mieć z niego duży pożytek . ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jest dobrze, potrafi się zastawić, dać czas partnerom na wyjście na pozycje i celnie podać - to już uskuteczni nasz atak.
Ale również sporo pracy przed trenerami. Fizycznie nie wyglądał najlepiej, najważniejsze, że się nie posypał po ciężkich treningach i przepracował cały obóz. Na drugim mam nadzieję złapie trochę koordynacji i oczywiście strzeli jakąś bramkę. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Trener bramkarzy moze jedynie popracowac nad kondycja i sprawnoscia bo to sie trenuje zupelnie inaczej niz pilkarzy z pola.
Ale zaden trener nie nauczy bramkarza 1 lapac pilki- bo jak tego sie nie umie to sie juz nie nauczy, a jak sie ne umie lapac to trzeba umiec piastkowac 2 nie nauczy gry na przedpolu bo to trzeba miec juz w genach, bo na reakcje jest mniej niz 1 sek i to sie robi automatycznie, nie ma czasu na przemyslenia co mi trener powiedzial na treningu isc do pilki czy nie zucic sie czy poczekac 3 nie nauczy oceny odleglosci od pilki bo to trzeba sobie samemu wyuczyc zeby potem nie ladowac w bramce z pilka lub sie minac Skad to wiem a no bo bylem bramkarzem i wiem jak to wyglada z perspektywy bramiki jak sie jest przecietnym nigdy nie bedzie sie najlepszym, mozna byc tylko bez formy i zaden trener tego nie zmieni. Pawelek jest tylko dobrym bramkarzem ktory jest u progu swoich mozliwosci, takim solidnym rezerwowym ze jak bedzie musial wejsc na boisko trener i kibice nie nabawia sie zawalu serca przy kazdym lub prawiekazdym kontakcie z pilka. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Filmik jak filmik, widać, że potrafi się zastawić i takie tam, kilka ładnych zagrań technicznych, podania w tempo na dobieg... Ale to tylko filmik na youtubie. Poza tym kilku mistrzów treningów i sparingów to my już mieliśmy
Poza tym uwagami, generalnie moje nastawienie do Beto jest umiarkowanie optymistyczne ![]() ![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko pamietajmy, ze ktos taki jak F. Hoek czyli jeden z najlepszych trenerow bramkarzy na swiecie, cos w Pawelku dostrzegl i docenil jego umiejetnosci. Wiec jesli czlowiek o takim autorytecie uwaza, ze Mario to dobry bramkarz to calkiem serio nalezy przyjmowac watpliwosci co do kompetencji Kazimierskiego.
W Legii nie maja dobrych bramkarzy przypadkiem czy dzieki szczesciu jak ktos wczesniej pisal. To nie jest zbieg okolicznosci, bo takich po prostu nie ma aby rok w rok gral tam dobry goalkeeper. Maja swietnego trenera, K. Dowhania (jesli przekrecilem nazwisko to przepraszam), ktory oprocz warsztatu treningowego ma tez zapewne swietne oko do oceny potencjalu kandydatow do transferu, stad Legia sprowadza zawsze godnego nastepce poprzednika.
Ostatnio edytowane przez nesta : 04.02.2009 o godz. 14:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Zeby nie bylo off-topu a jednoczesnie nawiaze do mojej poprzendiej mysli. Kto by nie przyszedl i tak straci forme jak zobaczy gebe i metody treningowe pana Kazimierskiego... Edit dwa: jeszcze jedno ja nie uwazam zeby Pawelek byl slabym bramkarzem bo gdy jest w formie jest jednym(MOIM zdaniem) z najlepszych bramkarzy naszej ligi.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 04.02.2009 o godz. 15:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Fajnie gdyby Beto ważył ze 110 kg mięsa
Taki napastnik mi się marzy.![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
W gruncie rzeczy chodzi mi o to, że nasze braki na pozycji bramkarza nie można tłumaczyć wyłącznie trenerem bramkarzy, brakiem szczęścia, brakiem równorzędnego konkurenta dla Pawełka czy czymkolwiek podobnym. Chcemy mieć solidnego bramkarza? Wyłóżmy konkretną sumę bo po testach tylu bezkontraktowych słabeuszy wygląda na to, że za darmo nikogo sensownego nie sprowadzimy.
Z tego co pamiętam zawsze z bramkarzami było u nas średnio bo jakoś przykładaliśmy mniejszą wagę do tej pozycji i zwykle staraliśmy się sprowadzać zawodników, za których nie trzeba było płacić. Być może wynikało to z ofensywnego stylu, z jakiego Wisła słynie od lat i przez to zwracania uwagi w mniejszym stopniu na tę pozycję, być może tylko z chęci oszczędzania (ostatnio ta druga opcja zapewne dominuje). W każdym razie nasz skauting bramkarski raczej kuleje. Przez wiele lat nie udało nam się sprowadzić żadnego dobrego młodego bramkarza i wyszkolić go tak aby stał się silnym punktem drużyny. Korzystniej i taniej w dłuższej perspektywie będzie więc kupno bramkarza za konkretne pieniądze. koyoot napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Raphael : 04.02.2009 o godz. 18:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Panowie dajcie pass.Pawełek ani za okresu Stignacu,ani za Kazimerskiego nie bronił dobrze.Poza tym jak mozna powiedziec, że wtedy był dobry jak chyba wiekszosc czasu grał w bramce Dolha...Miał swoje przebłyski,ale zaraz zastepował je mega wtopami,których teraz jest coraz więcej.Dobrze to On wygladał na tle Odry i to nie zawsze,bo popatrzcie na 100 bramke Franka i sami ocencie...
Ps.Poza tym to chyba temat o transferach a nie o formie Pawełka.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 04.02.2009 o godz. 19:03.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Zaległości treningowe wynikają prawdopodobnie z tego, ze jest to zawodnik po kontuzji. A wszystko i tak zweryfikuje boisko, choć na pewno nie należy napalać się na niesamowity debiut - to się w przypadku graczy na tym poziomie, w dodatku sprowadzonych z innego kontynentu praktycznie nie zdarza. Ważne, żeby potrafił wypracować od czasu do czasu pozycję i odciążyć Brożka w ataku. O to, że będzie lepszy od Kmiecika jestem raczej spokojny, więc jakby nie było - wzmocnienie. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Bez przesady
110 kg? moim skromnym zdaniem troszke za duzo . Mam nadzieje że Beto dobrze wkonponuje sie w styl gry jaki preferuje Wisełka. Choć kto wie jaki ten styl w tej rundzie p.Maciek wymyśli Wierze mocno w Beto ponieważ potrzebujemy takiego zawodnika i trzymam za niego kciuki.![]()
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur . . ."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Jakby Beto ważył 110 kilo to mógłby być bokserem wagi ciężkiej nie piłkarzem.Griszka ty możesz mieć inne zdanie ale ja także uważam że Pawełek nie jest złym bramkarzem .Łobo i Boguski dzisiaj zagrają ciekawe czy coś pokarzą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Z 110 kg żartowałem. Gdyby był postury jak Adriano z Interu, który jest dla mnie idealnym napastnikiem.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Napastnik pokroju Adriano pewnie szybko by się zaprzyjaźnił z Dawidkiem i obroty w kasynach znów by wzrosły...
Radovanovic sporo ważył ![]() szkoda, że nie był jak Ibrahimowic ...dla mnie obok Luci Toniego ideał napastnika![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Rafał strzelił gola. Paweł nie grał bo ma uraz ścięgna Achillesa :/ http://www2.90minut.pl/news/84/news847463.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Jak słyszę - uraz ścięgna Achillesa to od razu mam Citkę przed oczami i to jak po tej kontuzji potoczyła się jego kariera..mam nadzieję, że u Pawła to nic poważnego, tak jak na zgrupowaniu w Hiszpanii
![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ochalik bardzo fajny garniak, tylko na Boga, dlaczego ma rozpiętą marynarkę?
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
To Grabowska jest Jego żoną? Dobrze wiedzieć
I poza tym Ochalik jest podobno aktorem,też dobrze wiedzieć![]() ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...le,1255163,812 |
|
|