The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.02.2009, 15:03
Nie zdziwie sie jak Sillanpaa w koncu bedzie mial dosc zachowania Wisly i po prostu sam zrezygnuje z transferu. To pilkarz o uznanej renomie w swoim kraju, reprezentant, a jest traktowany jak jakis junior. Nie dosc, ze byl juz na testach i przez balagan w Wisle nie pociagnieto wtedy tematu dalej to sciaga sie go po raz kolejny i wcale nie aby podpisac umowe, ale na... kolejne testy. A final bedzie zapewne taki, ze kluby i tak nie dojda do porozumienia w kwestii ceny i znow bedzie wracal do domu z niczym. Jak zwykle traktowanie ludzi w Wisle odbywa sie w pelnej klasie.
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.02.2009, 15:43
A nuż Boguś sypnie groszem na tego bramkarza
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
Philips_Zaspa
Member

Od: 03.2008

Stary 03.02.2009, 15:51
Z tymi pieniędzmi to jak ze śniegiem. Niby się zanosi, a i tak nie sypie. A co do potencjalnego bramkarza z Finlandii, to czy mnie pamięć nie myli, czy temat Sillanpy ciągnie się od zeszłego okna transferowego?
Jeśli chodzi o transfer bramkarza, to jest to inna półka. Niby jest ich mniej, niby mniejsze ryzyko pomyłki, a jednak trudno kogoś dobrego wypatrzeć. Ameryki nie odkryję, jeśli powiem, że Pawełkowi trzeba dodać konkurenta na jego miejsce. Nie widziałem w akcji Sillanpy ( są gdzieś filmy z jego udziałem na bramce ? ) więc bazuję na opiniach przeczytanych, nie wyrobionych przez siebie
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !

Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku.
Odpowiedz cytując
vilgefortis
Member

Od: 05.2005

Stary 03.02.2009, 15:56
Z tym szkoleniem bramkarzy - wystarczy spojrzeć kto jest za to odpowiedzialny w Legii, a kto u nas. My mamy Kazimierskiego balangowicza siwego, o którym można powiedzieć że... jest trenerem bramkarzy.
Legia ma Dowhania, który może się pochwalić wychowaniem takich postaci jak Kowalewski, Boruc, Fabiański czy Mucha. Zresztą, zapraszam do lektury - http://www.bramkarze.pl/index.php?ids=news&idn=441
Co do Kazimierskiego - był bramkarzem, nawet niezłym, ale NIC więcej
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 03.02.2009, 16:03
Nawiązując do tematu o Silanpy..
Czy ktoś go widział ewentualnie w akcji i może przekazać jakiekolwiek informacje na temat stylu bronienia,ewentualnie słabych, mocnych stron?
Z góry dziękuję.
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.02.2009, 16:32
vilgefortis napisał(a):Wyświetl post
Z tym szkoleniem bramkarzy - wystarczy spojrzeć kto jest za to odpowiedzialny w Legii, a kto u nas. My mamy Kazimierskiego balangowicza siwego, o którym można powiedzieć że... jest trenerem bramkarzy.
Czyli o co tu do cholery chodzi bo ja na prawde nie kumam.
O naszym trenerze bramkarzy w zasadzie nic nie moge powiedziec. - Powolujac sie na opinie tu padajace, oraz w mediach , moge wywnioskowac ze jest on uwazany za bardzo kiepskiego trenera.Ile w tym prawdy , cholera go wie, jednak jedno co mozna stwierdzic to to ze wyniki osiagane przez naszych goalkeeperow go nie bronia a wrecz odwrotnie.

I przechdzac do sedna.Co on nadal robi w naszym klubie?Czemu nikt z ludzi znajacych sie na swoim fachu(Skorza, Bednarz) nie reaguje?

Pusiek napisał(a):Wyświetl post
Nawiązując do tematu o Silanpy..
Czy ktoś go widział ewentualnie w akcji i może przekazać jakiekolwiek informacje na temat stylu bronienia,ewentualnie słabych, mocnych stron?
Z góry dziękuję.
Ja tylko moge statystykami z 2 ost lat zapodac.
Broni w Vaasa PS - slabeusz z 1 ligi.
2007 - 35 goli w 26 meczach.
2008 - 29 goli w 26
Niewiele to mowi , choc jesli tylko patrzec w tabele ostatniego sezonu to druzyny bedace wyzej od Vaasy potracily o wiele wiecej bramek, nie mowiac juz o zespolach nizej sklasyfikowanych.

Jak dla mnie( gdzie nie potrzebujemy terminatora a jedynie solidnego bramakrza) fakt ze caly czas gra w 1 skladzie+ jak na slaby zespol - puszcza malo goli(a wiadomo ze roboty musi miec co niemiara)+ ze ociera sie o reprezentacje ,ktora robi postepy - daje na prawde calkiem ciekawe referencje.
Cena tez nie jest wygorowana , no ale za bardzo bym sie nie napalal.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 03.02.2009 o godz. 16:48.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 03.02.2009, 16:42
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Czyli o co tu do cholery chodzi bo ja na prawde nie kumam.
O naszym trenerze bramkarzy w zasadzie nic nie moge powiedziec. - Powolujac sie na opinie tu padajace, oraz w mediach , moge wywnioskowac ze jest on uwazany za bardzo kiepskiego trenera.Ile w tym prawdy , cholera go wie, jednak jedno co mozna stwierdzic to to ze wyniki osiagane przez naszych goalkeeperow go nie bronia a wrecz odwrotnie.

I przechdzac do sedna.Co on nadal robi w naszym klubie?Czemu nikt z ludzi znajacych sie na swoim fachu(Skorza, Bednarz) nie reaguje?
bo to jest człowiek ,który przyszedł z rekomendacji M.Skorży a Bednarz to pewnie jego kolega z czasów legijnych....
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Karlos
Senior Member

Stary 03.02.2009, 16:47
oki ja Wiem jakie Henri ma Silne a Jakiem mocne strony poniewaz moj wujek jest Dziennikarzem w finlandii i nieco orientuje sie w tych sprawach Mocne Strony To : ustawianie się refleks \ dobra gra na przedpolu, gra na linii a Slabe Strony to psychika technika slabe i niecelne podania nerwowe od czasu do czasu mecze w ktorych potrafi puscic po 4 bramki pod brzuchem ;p
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.02.2009, 16:54
Prawie jak bym o Pawelku czytal
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.02.2009, 16:58
jeśli to prawda, to będą się nawzajem z Pawełkiem wspierali - założą Klub Anonimowego Puszczaka (nie chciałem napisać: Puszczalskiego )
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 03.02.2009, 16:59
Prawie jak bym o Pawelku czytal
A kiedy Pawełek dobrze grał na przedpolu ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.02.2009, 17:00
kristos napisał(a):Wyświetl post
A kiedy Pawełek dobrze grał na przedpolu ?
Dlatego napisalem 'prawie' - przedpole zdecydowanie nie pasuje.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.02.2009, 17:01

Dokładnie to samo co ongiś tacy specjaliści jak Hubert Praski czy Prezes Heler. Kosi bułę do kieszeni. Dostał posadkę i wcale nie musi się starać bo Boguś jak się w****i w końcu kiedyś na Pawełka to za partactwo Kazimierskiego zapłaci Skorża a nie Pan Jacek (on pośrednio ale kto o tym będzie wiedział). W moim mniemaniu ten trener spaprałby nawet Buffona. Wystarczy sobie przypomnieć jak bronił Pawełek przed przyjściem Kazimierskiego do Wisły. Wg mnie bardzo przyzwoicie. W tym samym czasiePan Jacek szlifował talent Przyrowskiego który przed jego przyjściem rozgrywał świetne mecze w lidze. Dla mnie wniosek jest prosty. Jacek Kazimierski jest marnym trenerem i tyle. Wiem również że nikt go nie odpali ponieważ nalezy do sztabu Skorży od wielu lat i Maciek mu niestety ufa. Dlatego też wydaje mi się że jesteśmy skazani na tego Pana.

I jeszcze jeden cytat z artykułu o Dowhaniu z Legii.

Cytat:
50-letni szkoleniowiec prowadził Piotra Wojdygę w Polonii, gdy ta zdobywała w 1998 roku wicemistrzostwo Polski, następnie Macieja Szczęsnego i Mariusza Liberdę w mistrzowskim sezonie 1999/2000. W Legii - Wojciecha Kowalewskiego, Radostina Stanewa i Artura Boruca - mistrzów z 2002 r. Teraz pracuje z Łukaszem Fabiańskim.
Artykuł jest z kwietnia 2006. Od tamtego czasu zajmuje się Janem Muchą.

Dla mnie miarą jakości trenera są jego wychowankowie lub progres jaki zrobili zawodnicy pod jego okiem. Dowhań ma się kim pochwalić. A kim się może pochwalić Jacek Kazimierski Forma Pawełka nie jest przypadkiem i najmniej obwiniałbym tu samego zawodnika.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez JohnnyH : 03.02.2009 o godz. 17:04.
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.02.2009, 17:02
Fin gdyby był naprawdę dobry już dawno znalazłby zatrudnienie, w którymś zespole na Wyspach. Akurat rynek skandynawski jest pod tym względem najbardziej penetrowanym przez tamtejsze kluby.

Tak więc w sprawie transferu do Wisły Fina rodzi się pytanie, kto go wskazał jako potencjalne wzmocnienie- Kazimierski? jak tak to nic z tego nie będzie

Po drugie musimy pozyskać bramkarza ogranego w pucharach, gdy sami chcemy coś w nich wygrywać a bez doświadczonego w bojach GK nie ma co tam szukać co my (klub) powinien doskonale wiedzieć z autopsji.

Na drugim obozie przygotowawczym znów mają testować zawodników, byle tylko nie pokroju tego Brazylijczyka co ostatnio- w tym momencie takie testy są niepotrzebne.

Problem jest ze skrzydłowymi bo zarówno Łobo jak i Zieńczuk słabo radzą sobie w przygotowaniach i jak już to do gry w tej formacji jest najwięcej pretensji- nie chciałbym by tytuł mistrzowski został przegrany przez fakt braku realnych wzmocniej na skrzydłach- Co pokazała ta dwójka w meczu z Lechem czy Legią?...
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Stary 03.02.2009, 17:04
na Legia to i oni starczyli, nie wiem czy pamiętasz jakie sytuacje marnował Paweł Brożek, Jirsak, Diaz? 2:5 to byłby wtedy sprawiedliwy wynik.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.02.2009, 17:05
prawnik25 napisał(a):Wyświetl post
Fin gdyby był naprawdę dobry już dawno znalazłby zatrudnienie, w którymś zespole na Wyspach. Akurat rynek skandynawski jest pod tym względem najbardziej penetrowanym przez tamtejsze kluby.
No wlasnie konczac temat z mojej storny(bo za bardzo sie rozgadalem - dziwi mnie nawet nie to ze z wysp nikt sie nie zglosil, ale ze i w Finlandii nie ma na niego chetnych bo ta Vaasa to nawet nie sredniak a w lidze jest kilka ciekawych zespolow(Tampere - ktore nie tak dawno wyeliminowalo CSKA Sofie z eleminacji do LM , HJK Helsinki ,Haka, czy Honka)
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Karlos
Senior Member

Stary 03.02.2009, 17:07
Chlopaki a Przypomnijcie jak Pawelek Bronil na poczatku w Wisle Bardzo Dobrze a Ze w tym sezonie obnizka formy no coz zdarza sie tak jak w Przypadku Zienia ;/ a Moge Wam zagwarantowac ze Henri Bedzie Dobrym Bramkarzem W Wisle Bo jego Samymy Marzeniem jest Gra w Barwach Wisly to wiem Moj wujek Mial z nim Wywiad . Kto Jest za Henrim Bo ja Jestem za Nim
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Stary 03.02.2009, 17:14
Dzięki za info o Silanpie.tak jak już ktoś tutaj zauważył:
czytając Jego charakterystykę mam nieodparte wrażenie, że czytam o Pawełku...
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
Karlos
Senior Member

Stary 03.02.2009, 17:23
No Ja Jestem Tego Samego Zdania Ze Sa to Bramkarze Klasy Zblizonej Jednak Wiekszy Plus Bym Postawil Przy Silanpie ;_)
Powód: a Ja KoChAm mOjĄ mAmĘ cO Ma oCzY jAk aTrAmEnT ... pRoŚbA (pOdKrEśLoNa wĘżYkIeM) zE sTrOnY mOdErAtOrÓw - pisz po polsku !!!
Ostatnio edytowane przez Adasss : 03.02.2009 o godz. 18:42.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Stary 03.02.2009, 17:25
To samo mi sie nasuwa .Normalnie jakby Pawełek swoje dane personalne i całkowicie ten sam opis a podobno mieliśmy mieć na oku bramkarza o innych walorach niż ci których mamy w klubie.

No nic zobaczymy w jakiej jest formie ten fin jakprzyjedzie w piątek i zagra w sobote w tym sparingu bo tak na ślepo nie ma co wyrokować.
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.02.2009, 17:59
martinius028 napisał(a):Wyświetl post
To samo mi sie nasuwa .Normalnie jakby Pawełek swoje dane personalne i całkowicie ten sam opis a podobno mieliśmy mieć na oku bramkarza o innych walorach niż ci których mamy w klubie.

No nic zobaczymy w jakiej jest formie ten fin jakprzyjedzie w piątek i zagra w sobote w tym sparingu bo tak na ślepo nie ma co wyrokować.
Wzimowych warunkach bramkarz z skandynawskiego klimatu powinien się sprawdzic bez problemów .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.02.2009, 18:00
Karlos napisał(a):Wyświetl post
Chlopaki a Przypomnijcie jak Pawelek Bronil na poczatku w Wisle Bardzo Dobrze
No cóż... niektorzy już wtedy widzieli, że jest kiepskim bramkarzem, a niektorym zdawało się, że broni bardzo dobrze.

ps.
Nienawidzę maniery rozpoczynania wielką literą każdego (prawie) slowa w zdaniu
Brakuje jeszcze: o booshe!
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Stary 03.02.2009, 18:35
FraMat daj już spokój co ? Tyle razy było już na tym forum powiedziane o naszych obecnych bramkarzach że to robi sie już nudne.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 03.02.2009, 20:46
Co za różnica czy lepszy czy gorszy - po pół roku dzięki treningowi otrzymamy Pawełka nr 2
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Stary 03.02.2009, 20:48
http://www.sport.pl/sport/1,78980,62...bramkarza.html

Czyli realnie- dysponujemy budżetem na poziomie 400 tys euro na całe okienko, skoro jedyne pieniądze mają iść na bramkarza-cudownie, a gdzie wyparowała forsa na Nei'a?

Z tego co widać budżet mamy płynny i to jest nawet gorsze od pustego de facto skarbca..
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 03.02.2009, 20:56
Widze, żę straszne zarzuty kierowane są pod adres trenera Kazimierskiego. Ktoś mógłby mi wskazać błędy jakie popełnia w swojej pracy? Czy po prostu zwalacie wine na trenera bramkarzy.... bo tak?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.02.2009, 21:42
a gdzie wyparowała forsa na Nei'a?
Nie slyszalem zebysmy wzieli jakas forse za Neia

A na serio to gdyby byla forsa to bylby i Nei.Swoja droga to ciekawe czy on tam nie wiadomo gdzie strzela cos.

Bylo 5 lat grubych , teraz jest 5 lat chudych.Zycie. I trza se jakos radzic.Niech Skorza przygotuje dobrze tych co mamy i niech oni pokażą ze umieja sobie radzic z presja.
Z mistrzem moze byc ciezko ale uefe to oni powinni ugrac.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
vilgefortis
Member

Od: 05.2005

Stary 03.02.2009, 21:44
Fredzio, powiem krótko :

- przegrywamy mecze po błędach bramkarza
- bramkarz nie umie wygrać nam meczu
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 03.02.2009, 21:54
http://www.sport.pl/sport/1,78980,62...bramkarza.html

Czyli realnie- dysponujemy budżetem na poziomie 400 tys euro na całe okienko, skoro jedyne pieniądze mają iść na bramkarza-cudownie, a gdzie wyparowała forsa na Nei'a?

Z tego co widać budżet mamy płynny i to jest nawet gorsze od pustego de facto skarbca..
dorzuć się
zarób tak z 1 mln ojro i kup kogoś albo zapłać pensje Silnaapy czy Neia
czy kogokolwiek innego

a najlepiej zrobisz mistrzu jak przestaniesz już tu jojczeć bo się niedobrze robi od czytania tych wypocin
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
lolek8
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 04.02.2009, 00:12
A tak swoją drogą to Nei gra teraz w Al Shabab Al Arabi Club, do którego przeszedł za 1 mln €. Co ciekawe w tym samym klubie gra Mohamed Kallon
Spojrzałem jeszcze jak tam sobie radzę inne "byłe cele transferowe" Wisły:
Diego Tristan- West Ham United- 5 meczów, 1 bramka (53 minuty gry)
Patrick Kluivert- koniec kariery- chyba nikt inny oprócz Wisły się nim nie interesował
Danijel Ljuboja- VfB Stuttgart- 7 meczów, 0 bramek (razem 132 minuty gry we wszystkich rozgrywkach)
Ostatnio edytowane przez lolek8 : 04.02.2009 o godz. 00:19.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów