|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Tylko mi tu nie zaczynać z Pawłowskimi i Nowakami, po bany polecą... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ale często ma awarie i szybko zdziera gumy.
![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów, O jednym marzę o jednym wciąż śnię, mistrzem będzie Wisełka na pewno to wiem!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Skoro tak, to ja bym zapytał o Małysza.
Fakt, że już niemłody, ale po pierwsze to urodzony Wiślak, a po drugie mógłby być nieoceniony w polu karnym naszym i przeciwnika... ma świetny wyskok... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Ne, ja bym do ataku wystawił pudziana i panią Agatę Wróbel, gra ciałem miodzio
A na obronę Leppera i ew. kogoś jeszcze z samoobrony ![]() Co do polityki transferowej - królestwo za bramkarza! Sezon się jeszcze nie zaczął a Pawełek już sobie sam bramki strzela :X |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
he, he polityka transferowaq Wisły. Ekipa na następną rundę:
Szmal ...... - Pudzian - A.Wróbel - ....... Kubica - Lepper -.......-....... Małysz - ....... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
przybastujcie bo sypnie bananami
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Pomysły super ale myślę że już wystarczy
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Szczerze to Sikora przypomina mi Frankowskiego i chciałbym żeby zagrał w Wiśle a nie w Polonii.
Trzeba przyznać że ma niezłą konkurencję w Murcii: Daniel Aquino, Despotovic. Sikora jest tam 4/5 napastnikiem. A Murcia jest na 15 miejscu ![]()
Ostatnio edytowane przez Raporter : 02.02.2009 o godz. 16:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cytat:
(Wisła Kraków) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Baszczu w Gazeta.pl napisał(a):
PS. Mam nadzieje, że właściciel jutro przeczyta i "zareaguje". Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez czesiu : 02.02.2009 o godz. 21:59.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
wlasnie na tvp info byl wywiad z mackiem skorza i mowil ze mozemy sie spodziewac bramkarza wiec chyba jest cos na rzeczy ze tak mowi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
nasz problem polega na tym iz od LAT,NIEPAMIETNYCH CZASÓW nie potrafimy wychowac solidnego bramkarza. kolejny test? tranasfer? - problem wróci jak bumerang.
Polska wychowała wspaniałych bramkarzy,ostatnie lata dobitnie to pokazuja,niestety,Wisła w tym temacie nie moze poszczycic sie niczym,wczoraj,dziś i jutro . |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Chyba zawsze tak było że Wisła miała dobrych zawodników ofensywnych a bramkarzy zawsze byli nie na takim poziomie jak reszta drużyny ciekawe z czego to wynika ?Bo przecież i bramkarze sie zmieniają i trenerzy bramkazy więc gdzie tkwi błąd?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Problem z bramkarzami Wisły jest prosty. Wisła jest zawsze faworytem, zawsze atakuje. Zdarza się, że taki bramkarz przez 90 minut nie ma nic do roboty. Czasem jakaś interwencja, 1, 2, może 3 w meczu. Bramkarz nie ma tej pewności siebie, czucia piłki, czasem musi czekać przez 30-40minut na jakąkolwiek interwencje itd. Myślicie, że dlaczego Dolha był gwiazdą w sezonie, w którym zajęliśmy 8 miejsce?
Bo nasza defensywa była jak szer szwajcarski i miał okazję się wykazać. Podejrzewam, że jakby w tym sezonie nasza defensywa wyglądała kiepsko, to Mariusza możnaby chwalić. A tak, mało interwencji, a każdy błąd jest wypominany przez długi czas, bo nie bardzo jest okazja się wykazać i zmazać plamę. Acha i nie myślcie, że bronie Mariusza. W końcu jednak trochę tych błędów mu się nazbierało Ale porównując ich ilość np do ostatnich meczy Boruca to wcale nie oceniałbym Pawełka jako fatalnego goalkeepera Ogólnie chodzi mi o to, że dopóki Wisła będzie grała tak dobrze z tyłu jak teraz to sądzę, że żaden bramkarz nie zyska u nas statutu gwiazdy - chyba, że za nazwisko ![]() Pozdrowionka
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.02.2009 o godz. 23:27.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
My to w ogole nie mamy szczescia do bramkarzy , gdzie jest to o tyle wina klubu ze u nas bramkarz zawsze byl traktowany troche po macoszemu i odkad pamietam to chyba jedyny za ktorego cos zaplacilismy to byl wlasnie Pawelek.
Nie da sie ukryc ze przydalby sie ktos kto nie robil by wielkiego szalu ale tez nie robilby wprost koszmarnych bledow. Ale coz jest jak jest - wiosna najpewniej bedzie z Mariuszem na bramce i to jest w zasadzie takie jego byc albo nie byc. Wszystko jest w jego rekach ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
W Wiśle w ostatnich latach bronili:
Sarnat, Wierzchowski,Trabalik, Hughes, Piekutowski, Majdan, Pawełek w tym czasie w Legii: Szamotulski, Kowalewski, Stanew, Boruc, Fabiański, Mucha. Gołym okiem widać różnicę jakości tych bramkarzy...może tylko Majdan w najlepszym okresie mógłby się równać do tych z Legii. Czyli tak jak powiedział 1q2..nie mamy szczęścia do bramkarzy; bo taki Wierzchowski czy Pawełek przychodzili do Wisły jako talenty a jednak ich w pełni nie potwierdzili. Mam nadzieję, że następny bramkarz zapewni stabilizację w wiślackiej bramce i nie będę musiał drżeć przy każdym strzale rywala z dystansu lub dośrodkowaniu. Zgadzam się z teorią, że znalezienie bramkarza przed wiosną to priorytet..i szczerze; nie chciałbym by to był Silanpaa..nie znam go i nigdy o nim nie słyszałem,poza testowaniem go przez nas. Niestety Wisła to już nie ta sama drużyna co za Henia czy z poprzedniej jesieni. Jak w meczu stracimy bramkę lub dwie to już nie strzelimy trzech czy czterech jak to kiedyś bywało.. tak więc proszę i apeluję (do działaczy, łysego, RN czy Bogusia C.) o DOBREGO bramkarza.
Ostatnio edytowane przez Pusiek : 03.02.2009 o godz. 08:01.
![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ktoś tam napisał: Problem z bramkarzami Wisły jest prosty. Wisła jest zawsze faworytem, zawsze atakuje. Zdarza się, że taki bramkarz przez 90 minut nie ma nic do roboty. Czasem jakaś interwencja, 1, 2, może 3 w meczu.
jasne odkryta kolejna Ameryka Wisła zawsze atakuje Legia zawsze się broni, w związku z tym my mamy Pawełka oni Muchę, myśmy mieli np. Majdana a oni Borubara proste, jasne genialne i gówno prawda ps. nie ma takiego kogoś jak Hughes no chyba że chodzi o trenera MC jest HUGUES ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szczescie do bramkarzy? Niezle wytlumaczenie
![]() A moze po prostu mamy slabe szkolenie bramkarskie w klubie. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
No tak..zapomniałem o Dolhy i Szczęsnym, który z resztą grał i w Wiśle i w Legii...
Dolha bramkarzem był świetnym, ale jak zakończył przygodę z Wisłą, wszyscy wiemy........ i jak potem bronił... Nam by się przydał bramkarz na lata.. mógłby od razu przyjść z nowym trenerem bramkarzy. PS. trenerem był Stignaciu? (czy jakoś tak) ![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak na razie ,to nie ty o tym decydujesz i całe szczęście.
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To,że na pewno nie wiesz tego o czym piszesz z taką pewnością.
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
http://www.futbol.pl/index_2501.php?...05987&from=142
To już wiemy kto ma być zastępcą dla Baszcza.Łobo albo Boguski na skrzydle pewnie zagrają.
Ostatnio edytowane przez martinius028 : 03.02.2009 o godz. 14:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|