The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kris 155
Junior Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.02.2009, 16:09
Tak więc gadanie o czystości Wisły jest mitem, jak potwiedził Artoro Qr2nów. Ten Lech jest jedunie kontynuatorem prawnym Amici. To jest to samo, kiedy ktoś sprzedaje jeden klub a kupuje drugi. Czyst biznes. Najgorzej szukać dziury w całym. Wypowiedź naszego prawnika znam i wynika z niej jedynie to, że Lech nie odpowiada za czyny starego Lecha , tylko tyle. Pusiek zazdrościcie tego, że nie jesteście na topie. Na forum Wisły ciągle piszecie o Lechu, u nas o Was się nie psze tak często.

Fajnie się z Wami pisze, ale muszę kończyć. Do zobaczenia jutro.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.02.2009, 16:23
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Tak był przywiązany, że pojechał aż do Krakowa negocjować kontrakt na dwa fronty. I jak Pyry dały mu lepszy, to wrócił jako "wierna barwom" ikona klubu.

Dobre żarty.
Człowieku, dziś Reiss sam dał Ci powód, żeby jeździć po nim jak po łysej kobyle, ale nie przeinaczaj faktów w bezczelny sposób, do uwiarygodnienia swojej teorii. Kiedy Reiss dostał propozycję Wisły, Lech nie wypłacał mu pensji od poł roku. Ta propozycja i rozmowy użyte były jedynie jako presja wobec zarządu Lecha, by wypłacił mu należności. Podpisał z nami kontrakt na dużo gorszych warunkach niż te, które mu sami proponowaliście. Zresztą rusz głową i pomyśl, jak Lech mógł zaproponować mu lepszą kasę niż będąca na świeczniku Wisła? Było o tym mówione nawet wtedy. A Ty udajesz głupiego. Czy tego chcesz, czy nie, Reiss jako jedyny chyba piłkarz ligowy pośród tych pierwszoplanowych, był lojalny wobec swojego klubu, który znaczy dla niego znacznie więcej, niż firma płacąca mu za grę.
Szkoda, że cała 'magia Reissa', którą sobie w Poznaniu sam stworzył i która była fajnym, przyciągającym do klubu młodych chłopaków magnesem, zostaje zniweczona w taki sposób. Chciałem, żeby po zawieszeniu w na kołek Reiss był kimś w klubie, by dalej przyciągał. Dzisiaj, jeśli zarzuty okażą się prawdziwe, sam wykreśla siebie z historii mojego klubu, z miejsca, które wydawałoby się jeszcze wczoraj należne, obok największych legend Kolejorza.

Po raz wtóry się pytam, abstrahując od kar dla klubów, kiedy wreszcie sądy i PZPN ukażą LUDZI. Bo to, że taki Ujek gra w ekstraklasie, że Wdowczyk jest nadal w polskiej piłce, to jest plucie kibicom w twarz.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.02.2009, 16:30
A najwieksza kpina to jest jak trzeba pochwalic sie swoimi osiagnieciami to prezentuje sie zdobycze i trofea Lecha z calej jego historii, natomiast jak wiatr zawieje juz inaczej to wtedy okazuje sie, ze Lech istnieje tylko kilka lat... Po prostu jaja jak berety
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Stary 02.02.2009, 16:35
skttrbrain
A jaki jest Twój klub?
WKP Lech Poznań
KKS Lech Poznań
czy
Amica Wronki?
Bo Reiss ponoć jest przywiązany do Lecha..ale Wy to Amica..to już sam nie wiem..
Hertha Berlin, Dusiburg i coś na G Furth to też Lech?
Do nich też był przywiązany?
Może dla Herthy grał za friko?
Dla mnie piłkarzem przywiązanym do barw klubowych był Jacek Zieliński w Legii..
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.02.2009, 16:35
nesta napisał(a):Wyświetl post
A najwieksza kpina to jest jak trzeba pochwalic sie swoimi osiagnieciami to prezentuje sie zdobycze i trofea Lecha z calej jego historii, natomiast jak wiatr zawieje juz inaczej to wtedy okazuje sie, ze Lech istnieje tylko kilka lat... Po prostu jaja jak berety
I właśnie przez taki twory jak ten w Poznaniu ta liga jest omijana szerokim łukiem przez poważny kapitał. W zasadzie kim oni są? miałem racje pisząc o nich Amica. Szkoda czasu na ten klubik.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 02.02.2009 o godz. 16:41.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 02.02.2009, 16:44

Czego Piotrek szukał na mapie? Mi się wydaje że szukał Wronek. Bo pewnie będzie chciał tam siedzieć blisko do Poznania przecież będzie miał.
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.02.2009, 16:45
Bez orzekania o winie czy też niewinności wszystkim obrońcom ikon i tym podobnym zjawiskom chciałem powiedziec że nie wcale ich nie żałuje jeśli tylko sa winni to robili swoje prace w wielkich pieniadzach oszukujac nas wszystkich , mieli dośc czasu zeby się publicznie do tego przyznac ale brakło im zwyłej odwagi lub jaj poczekamy kto następny .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.02.2009, 17:07
Pusiek
co za ironia, hahaha, pękam ze śmiechu. Dziś pewnie Twój najszczęśliwszy dzień w życiu, bo nie dość że Reissa udupiono, to pewnie i Lech oberwie. Cóż, nie mam zamiaru Ci go zakłócać, w końcu nie wiadomo, kiedy zdarzy Ci się kolejny równie miły.

Lech to Lech, i żaden KRS o tym nie decyduje. Poza tym, ja będę mówił swoje, paru z Was swoje, i tak do niczego to nie zaprowadzi, więc darujmy sobie po raz setny uwielbiamy na tym forum temat czy Lech to Amika.
Jak dla mnie, eot.
Odpowiedz cytując
Kowal!
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 02.02.2009, 17:13
Reiss jest sprawdzą największego transferu w zimowym okienku transferowym , z Poznania do Wrocławia

pozatym przestańcie się w końcu dziwić, ciężko to znaleźć kogoś nieumoczonego. A takich typów jak Baniak, czy Ujek to po samych mordach można poznać. A po wypowiedziach sadzić dożywocia ...

oto Rzeczywistość.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.02.2009, 17:19
No wlasnie...Roznica miedzy Reissem a reszta jest taka ze na niego cos maja a na nich narazie nie.

skttrbrain -Dla Ciebie Lech moze byc Lechem, dla mnie tak samo ale jesli w swietle prawa ta fuzja spowoduje ze nie poniesiecie konsekwencji bo gracie na licencji Amiki to bedzie to jawne s****ysynstwo.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Stary 02.02.2009, 17:21
skttrbain i tu się mylisz...bardziej bym się cieszył jakby chodziło o kogoś z Legii..do Lecha nic specjalnie nie mam, może przez sympatię do Frania Smudy,
ale denerwuje mnie lament kwiatu polskiego dziennikarstwa( Kołtoń) nad tym jaki to Lech jest wspaniały, cudny itd...
chciałbym teraz zobaczyć miny tych ludzi i usłyszeć ich opinie.
W mediach po Wiśle jeździ się równo (Chicago Trophy, nagłośniony mecz PE na Cracovii, za czasów Henia - nie puszczanie piłkarzy na nic niewarte mecze towarzyskie kadry czy w końcu rzekoma przychylność sędziów)..
Lech jest cacy..Wisła beee..
Dlatego teraz czekam na niedzielny Cafe futbol i nie ukrywam, że będę miał lekką satysfakcję..
co do samego Reissa, piłkarzem (jak na wymiar europejski) raczej był przeciętnym co pokazały jego wojaże po Europie...
a jeśli Lech to Lech..jak piszesz...to powinien ponosić konsekwencje za swoje błędy...
Wisła, Legia, Łks, Olimpia Poznań, Korona, Widzew, Zagłębie , Łęczna, Kszo...itd,itp juz poniosły...
przydałoby się teraz prosić o konsekwencje i spuszczenie Was do drugiej ligi.
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 02.02.2009, 17:28
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Człowieku, dziś Reiss sam dał Ci powód, żeby jeździć po nim jak po łysej kobyle, ale nie przeinaczaj faktów w bezczelny sposób, do uwiarygodnienia swojej teorii. Kiedy Reiss dostał propozycję Wisły, Lech nie wypłacał mu pensji od poł roku. Ta propozycja i rozmowy użyte były jedynie jako presja wobec zarządu Lecha, by wypłacił mu należności.
Po co mam kopać leżącego? Ja nawet Reissa lubiłem - taki sympatyczny, nawet wygadany piłkarz, do tego zawsze uśmiechnięty. Ale śmieszy mnie, że robi się z niego bożyszcze Poznania. Widać w Warszawie mają lepszą perspektywę - Aco Vukovic zrobił to samo co Reiss, wrócił do Legii ale serc Legionistów nigdy nie odzyskał.

BTW: Bardzo specyficzny sposób na okazywanie wierności barwom klubowym. Jadę do głównego rywala na krajowym podwórku, udaję że podpisuję z nimi kontrakt - po to, by mi wypłacili zaległe pieniądze.

Przecież tym samym przyznałeś mi właśnie rację

Podpisał z nami kontrakt na dużo gorszych warunkach niż te, które mu sami proponowaliście. Zresztą rusz głową i pomyśl, jak Lech mógł zaproponować mu lepszą kasę niż będąca na świeczniku Wisła? Było o tym mówione nawet wtedy.
Słowem Matka Teresa z Kalkuty. Sama dobroć, zaraz dowiem się że Reiss współfinansował Lecha.

Ja nawet głową nie muszę ruszać, bo pamiętam jak było. Reiss dostał owszem niski kontrakt w Lechu + sponsorski, dodatkowy kontrakt od jednego ze sponsorów (czy nie był to Remes?). W rezultacie wyszedł na swoje, bo Wisła też nie oferowała mu złotych gór.

Szkoda, że cała 'magia Reissa', którą sobie w Poznaniu sam stworzył i która była fajnym, przyciągającym do klubu młodych chłopaków magnesem, zostaje zniweczona w taki sposób. Chciałem, żeby po zawieszeniu w na kołek Reiss był kimś w klubie, by dalej przyciągał. Dzisiaj, jeśli zarzuty okażą się prawdziwe, sam wykreśla siebie z historii mojego klubu, z miejsca, które wydawałoby się jeszcze wczoraj należne, obok największych legend Kolejorza.
Szkoda mi, że ktoś jeszcze wierzy w takie pierdoły. Ja od historii z Tomaszem Frankowskim jestem dużo mądrzejszy. I chyba nie tylko ja, a połowa uczestników wiślackiego forum. No, ale widać każdy potrzebuje dostać taki przykry pstryczek w nos osobno, nie da się nauczyć na doświadczeniach kibiców innych klubów
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.02.2009, 17:40
Mnie w sprawie korupcji w Lechu, zastanawia jeszcze jedno.

Cytat:
- Obecny Lech Poznań nie ma nic wspólnego z Lechem sprzed lat, więc nie może zostać ukarany za jego winy. Obecny Lech zajmuje miejsce Amiki, od Lecha kupił tylko herb, historię, nazwę i stadion. Już w czerwcu dostałem zapewnienie z PZPN, że nie będziemy degradowani za dawne czyny Lecha - mówił w Radiu Merkury wiceprezes Arkadiusz Kasprzak.
Jak to mozliwe, ze juz w czerwcu ubieglego roku, PZPN pokusil sie o takie zapewnienie ? Po pierwsze kwestia zniesienia badz utrzymania abolicji miala sie rozstrzygnac dopiero w przyszlosci. Po drugie PZPN nie mial i nadal nie ma pojecia, jakimi dowodami dysponuje prokuratura zarowno w sprawie starego Lecha jak i w sprawie Amiki. Wiec na jakiej podstawie wydano takie zapewnienie ?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.02.2009, 17:44
od Lecha kupił tylko herb, historię, nazwę i stadion. -

Ciekawy zakup - historie kupili a grzechow historii juz nie
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.02.2009, 17:44
http://www.weszlo.com/news/2249
Lech w sezonie 2003/04. Trochę inne spojrzenie...
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 02.02.2009, 17:46
Czytam to wszystko i ...nie nadążam . Jest na forum jakiś wielkopolanin?

Jak sie w końcu nazywa wasz klub ,. kiedy powstał , jaką ma historię , jak odnosicie sie do nowych "Przygód Reksia" ? Może jakiś list otwarty , manifestacyjka, wiec pod stadionem, paczki do więźnia?.
W końcu "szlachectwo" zobowiązuje.
Wasi bossowie ustami rzeczników, prawników odżegnuja się od "bycia Lechem" , nic już z tego nie kumam.

Przychodzicie na Bułgarską i kibicujecie obcej drużynie? FC Fryzjer? ,ale oni nie powstali w 1922 , mistrza NIGDY nie zdobyli , kilka PP (niektóre ukradzione) !.
Przypominam Wam tylko casus Pogoni-Ptok! , Zawiszy , czy ostatnio Śląska Wrocław.
Rozumiem ich kibiców i pojęcie honoru. Szacunek.

Korupcja we Wiśle ?, pewnie była (1993) , tyle że My jako jedyni rozliczyliśmy i ukarali łapówkarzy , za co wyśmiewała Nas cała Polska .
Wiecie że jako Lech jesteście ? bankrutem (finansowym) a jako Amika bankrutem moralnym.
Nie zazdroszczę.

Czekam na reakcję Kołtonia i jego grupy wsparcia, na pewno coś błyskotliwego wymyślą.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 02.02.2009, 17:47
Zwykłe s****ysyństwo ze strony Lecha, a może raczej - Amiki.
Ta cała żałosna gra w stylu "jesteśmy Amicą", itd - dla mnie jawna kompromitacja.
Cieszę się, że szczekającego kundelka wreszcie przymknęli, mam nadzieję, że rozliczą się nie tylko z przeszłością tego typka, ale i innych amikowych sprzedawczyków.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 02.02.2009, 17:56
Szanowni kibice i prezesi klubu piłkarskiego z Poznania. Określcie się jakim klubem jesteście i czego chcecie. Jeśli wasi prawnicy będą udowadniać, że nie jesteście dawnym Lechem Poznań a nowym Lechem na licencji Amici, jak to wygląda z wcześniejszych i dzisiejszych oświadczeń waszego klubu, to prokuratura powinna w trybie natychmiastowym zbadać sprawę Amici Wronki, której współzałożycielem był oprócz Rutkowskiego, niejaki przestępca Fryzjer, co już samo przez się stawia taką konieczność w prokuraturze i w PZPN. Ale wtedy niezależnie od wyników tego przeczesania Amici, PZPN powinien uznać dawny Lech Poznań za klub zlikwidowany w 2006 roku i obecny Lech na licencji Amici, nie może być kontynuatorem czy spadkobiercą, nie tylko czarnych stron dawnego Lecha Poznań, ale także tych jasnych, takich jak jakiekolwiek tytuły i osiągnięcia dawnego Lecha oraz jakakolwiek jego tradycja, wraz z datą założenia, tego zlikwidowanego w 2006 roku klubu.

Bez żadnej napinki, samoistnie nasunęło mi się pytanie do Was - jakim klubem chcecie być i czego po nim oczekujecie ?. Bo nie można zjeść ciasteczka i mieć to samo ciasteczko. Musicie wybrać, który klub i która tradycja jest Wam bliższa - ta sprzed 2006 roku czy ta po 2006 roku ? Dla mnie jako starego kibica, podpowiedź dla Was jest prosta i bezdyskusyjna. Tradycja to rzecz święta, nawet kosztem chwilowego upadku, jeśli tym bardziej uzasadnionego tak prawnie, jak i moralnie ( z punktu widzenia takiego kibica jak ja, dla którego kupczenie 80 letnią tradycją, nie jest akceptowalne, nawet przez sekundę) . Zabierzcie w tej sprawie głos, bo zanim się obudzicie, wasz nowy właściciel Amici i były przyjaciel przestępcy Fryzjera, wtopi was w taki kanał, że pogrzebiecie przez jego chytrość, nie tylko wasz stary klub, ale i ten nowy. On broni swojej kasy a nie waszej tradycji i tylko się przed Wami zastawia, niby walką w dobrej wierze dla waszego klubu. Musicie się wznieść na wyżyny waszego jestestwa i dokonać samooczyszczenia za stare grzechy, aby odnaleźć prawidłową drogę w tym gąszczu przestępców polskiej piłki, z których przywódcami, także i Wasz nowy właściciel rozpoczynał,waszą nową tradycję z Amicą Wronki w roku 1992, jeśli się nie opamiętacie i odrzucicie swoją 80 letnią tradycję.

Inne kluby poddały się dobrowolnej karze i poszły na ugodę z prokuraturą oraz PZPN a i tak zapłaciły karę najwyższą, w postaci degradacji. I nie ważne, czy był to klub państwowy, jak Zagłębie, czy prywatny, jak Arka czy Korona, gdzie właściciele umoczyli nie mniej kasy, od waszego Rutkowskiego, nawet może biedniejszego w rankingach biznesu, niż oni. Jeśli i Wy jednak będziecie szli dalej w zaparte, to pomijając już sprawę waszego honoru, innego niż kibiców wrocławskich czy innych klubów nie sprzedających swojej tradycji, prokurator powinien wejść teraz do PZPN i zapytać, kto wydał w czerwcu ubiegłego roku, zapewnienie wiceprezesowi Lecha na licencji Amici, Arkadiuszowi Kasprzakowi, że klub ten nie będzie płacił za grzechy starego Lecha Poznań ale za to tradycje i trofea będzie mógł sobie wykupić i je używać ? Skąd ktoś w PZPN mógł wiedzieć co prokuratura ma na dawnego Lecha Poznań i Amicę Wronki lub jakie stanowisko w tej sprawie zajmie nowe PZPN ( degradacja jak wszystkie inne kluby korupcyjne czy inna kara lub prawa do dawnej tradycji klubu , ale brak prawa do kar za korupcje tego klubu ) ? To jest sedno korupcji w Polsce i bardzo ważne jest, kto z PZPN wydał Kasprzakowi takie zapewnienie, bez przewidzianych w takich przypadkach orzeczeń stosownych gremiów w PZPN, upoważnionych do oficjalnego stanowiska w tej sprawie a nie zakulisowego zapewniania o nietykalności za przestępstwa , co samo w sobie powinno już podlegać karze. Te słowa Kasprzak wypowiedział osobiście w radio Merkury, jak cytuje Eustachy i nie może się wyprzeć, że prasa przekręciła jego słowa. Pora aby dziennikarze i prokuratorzy, postanowili pociągnąć ten wątek sprawy, gdyż w/g mnie jest to kwintesencja korupcji w polskiej piłce u jej władz w PZPN i w klubie z Poznania.
Ostatnio edytowane przez kot : 02.02.2009 o godz. 23:18.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 02.02.2009, 18:42
Dziwia mnie te głosy kibiców Lecha,które bronią Reissa,bo jesli te info o ustawianiu meczu sie potwierdzi ,to gdybysmy mieli normalny PZPN i lige ,to i klub przez Reissa by polecial do ligi nizej.
Odpowiedz cytując
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2007

Stary 02.02.2009, 18:57
Pusiek
co za ironia, hahaha, pękam ze śmiechu. Dziś pewnie Twój najszczęśliwszy dzień w życiu, bo nie dość że Reissa udupiono, to pewnie i Lech oberwie. Cóż, nie mam zamiaru Ci go zakłócać, w końcu nie wiadomo, kiedy zdarzy Ci się kolejny równie miły.

Lech to Lech, i żaden KRS o tym nie decyduje. Poza tym, ja będę mówił swoje, paru z Was swoje, i tak do niczego to nie zaprowadzi, więc darujmy sobie po raz setny uwielbiamy na tym forum temat czy Lech to Amika.
Jak dla mnie, eot.
Dokładnie dziś jest szczęśliwy dzień, prawnik klubu oficjalnie przyznał że nie macie już historii i tradycji no chyba tą z Wronek, to czego wypierało się przez tyle miesięcy fani Lecha/Amici okazało się gorzką pigułą, którą dziś przełknęli internetowi napinacze. Mam nadzieję że nie tylko WKP oberwie za ten pamiętny niby kupiony PP ale i Amica która za czasów Fryzjera w magiczny sposób awansowała szybko do ekstraklasy. Należy się wam jak nic.

Balonik już jest przesadnych rozmiarów i powoli się rozrywa, ciekawe czy do końca sezonu się rozerwie, nie podważam pozycji Lecha/Amicy czy jak wam tam bo jest dziś bezsprzecznie najlepiej grającą drużyną, potrafię to przynać i nie mam z tym problemów. To Wy kibice z Poznania macie problem z dialogiem, nie podoba się tu to jest wp.pl, onet, interia....tam Was jest pełno, będziesz miał z kim rozmawiac.

P.S wysłałem ci priva żebyś nie musiał już tu zaglądać.....
Odpowiedz cytując
ByQ
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 02.02.2009, 18:57
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 02.02.2009, 18:59
Ja naprawdę widząć dwulicowość działaczy z Poznania zastanawiam się kiedy tylko usłyszę (gdy okaze się, że jednak "Piotr R. nadal będzie ikona" przestaie się opłacać), że właściwie to "Pan Piotr R. w naszym klubie nigdy nie grał." ...
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.02.2009, 19:35
Przyznam się że ta cała sprawa czy Lech kupował czy nie szczerze mówiąc mnie nie interesuje, nie dotyczy Nas, ani zawodnika który z Wisła był związany. Ale z jednego mam satysfakcję, to czego kibice Lecha(jednak jak się okazuje Amici) wypierali się, dziś potwierdzili działacze tego klubu, jednak Lech to Amica. A tyle się rzucali że się ich Amicą nazywa. Po drugie postać samego pana R. człowiek który w ostatnim czasie miał najwięcej do powiedzenia (to on chciał dać Wiśle walkowera za przełożenie spotkania z Górnikiem kiedy graliśmy w Stanach na turnieju). To on się wypowiadał że za korupcję trzeba karać, a jak się okazuje sam jest w nią zamieszany.
I jeszcze tak w odwołaniu do Wisły. Gdyby Wisła była zamieszana w korupcję to to by był pierwszy klub którym by się zajęto, ponieważ przez ostatnie lata najczęściej przeszkadał Legi w zdobyciu mistrzostwa. Bo jak się okazuje głośno o korupcji Zagłębia czy Lecha zrobiło się wtedy gdy te drużyny znajdowały/znajdują się na czele. Zresztą jak to powiedział Petrescu w Wiśle sędziów nie częstowano nawet wodą. I myślę że za to też trzeba podziękować Cupiałowi bo gdyby nie on to i my z korupcją moglibyśmy mieć dziś doczynienia.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 02.02.2009, 19:47
Uderz w stół a nożyce się odezwą... Dziwne że akurat najwięcej wywiadów na temat tępienia korupcji udzielały osoby w nią zamieszane np. Grzegorz G. , Wit Ż. czy Piotr R.

Dobra , nie me co gdybać zobaczymy jak się sprawa ułoży , już nie mogę się doczekać jutra i wyjaśnień Reissa w swoim stylu , pewnie powie że on tylko polewał kolegom jako oni dzielili kasę
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 02.02.2009, 20:49
Pan Piotr R. Pokazał nam swoje plecy hahaaha
Nie zaplakalbym jakby zdegradowali lecha ;]
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.02.2009, 20:50
OpEnTaNy napisał(a):Wyświetl post
Pan Piotr R. Pokazał nam swoje plecy hahaaha
Nie zaplakalbym jakby zdegradowali lecha ;]
Lecha już nie ma.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 02.02.2009, 21:09
ciekawe, czy jak Reiss dostanie już prawomocny wyrok, to czy coś na tej fladze się zmieni

http://pl.youtube.com/watch?v=ERL__0K0tKE a to na rozluznienie. ''Czysta gra'' Liber
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 02.02.2009, 21:10
Tak szczerze to zapinanie w te kajdanki jest niepotrzebne. Niech się śledczy lepiej na konkretach skupią a nie na otoczce. Dwóch chłopa prowadzi piłkarza pod ramię. Dobrze,ze AT go nie przyprowadziło. Groteska. Koniec końców facet dostanie i tak wyrok w zawieszeniu. Kasę, którą zarobił nikt mu nie odbierze,tak jak pozostałym chłopcom. Amica dalej będzie zwana Lechem, lub odwrotnie w zależności od sytuacji. Legia nadal będzie windowała ceny biletów, w Bundeslidze są tańsze!. My będziemy nadal snuć plany mocarstwowe w oparciu o darmowych zawodników, Leo będzie powoływał jakiś bliżej nie znanych kopaczy z Górnika Zabrze, a Lato nadal będzie prezesem. I tak dzień za dniem,mozolnie zmierzamy coraz dalej od dna, które już dawno przebiliśmy. A jak ustawiali tak ustawiają. Za duże pieniądze aby z tym zerwać.

Niedawno coś ciekawego widziałem, nie wiem czy czytaliście. Kolejarz jest jeden Stróże, inny sprzedał się za garść srebrników
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 02.02.2009 o godz. 21:13.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 02.02.2009, 21:14
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
ciekawe, czy jak Reiss dostanie już prawomocny wyrok, to czy coś na tej fladze się zmieni

http://pl.youtube.com/watch?v=ERL__0K0tKE a to na rozluznienie. ''Czysta gra'' Liber
W obecnej chwili to powinno byc:

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 02.02.2009, 21:20
A tak na marginesie ciekawe czemuż to tylko jedno miejsce po Piotrze.R jest jeszcze wolne? Przecież Lech już nie istnieje.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów