The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.01.2009, 18:09
Myślisz że Cupiał będzie w bezskończonośc ładował kase w Wisłe on jest biznesmanem i chce na swoim klubie zarabiać .Nie będzie pompował kasy skoro władaował tu już jej tyle że jakiś sukces międzynarodowy by sie przydał .
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.01.2009, 20:50
Dyskusję o Bednarzu przeniosłem tu. Za pomylenie tego tematu z tym są bany, podobnie - za obrażanie pracowników klubu. Krytyka(najlepiej merytoryczna), żarty - tak. Obrażanie, wyzwiska - nie.

Ostrzeżenia już były, więcej nie będzie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.01.2009 o godz. 21:12.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 31.01.2009, 22:23
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
I co to ma za zanczenie?Dla nas jesli chodzi o zakup,a raczej pozyskanie,bo przeciez nie kupujemy ,okienko juz sie skonczyło.
A to dla nas się w ogóle otwarło? Szkoda tylko Handersona, bo można by się Dawidowskiego pozbyć a jego pozyskać.
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 31.01.2009, 22:29
Proponuję zrobić kompilację Dawidowskiego na youtube...może ktoś go kupi...PhantomRanger...jak niby chciałbyś się go pozbyć...PZPN nie zezwolił na rozwiązanie kontraktu..
szkoda Handersona...a na jakiej podstawie...skrótów ze sparingów i zdjęć z treningów?
SZKODA to Kosowskiego... i tutaj należy podziękować RN...
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Stary 01.02.2009, 00:15
Nie ma co do Kosowskiego wracać bo to było rok temu i nic już sie z tym nie da zrobić.Do kiedy ma Dawid kontrakt? A Handerson może kiedyś...
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Stary 01.02.2009, 07:57
Dawid ma kontrakt do czerwca..ponoć
Odpowiedz cytując
Kamrat
Senior Member

Stary 01.02.2009, 09:34
A jest opcja przedłużenia kontraktu...?
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.02.2009, 10:16
krzysztofff napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze tylko bramkarz?

Wygląda na to, że Wisła w zimowej przerwie wzmocni się już tylko na jednej pozycji, bramkarza - czytamy w "Gazecie Krakowskiej".

Wisła ma trzech kandydatów na oku, a jednym z nich jest na pewno Henri Sillanpaa. Pozostałe nazwiska są owiane tajemnicą, choć według "Krakowskiej" za wszystkich trzeba zapłacić.

Przy Reymonta doszli bowiem podobno do wniosku, że testowanie kolejnych bramkarzy nie ma już sensu, i by ściągnąć klasowego golkipera trzeba po prostu sięgnąć do portfela.

autor: Michał

źródło: Gazeta Krakowska
Czy Bednarz jest slepy?kazdy dobrze wie ,ze jesli nie wzmocnimy sie sie minimum na pozycji srodkowego lewego pomocnika to powtorzy sie wiosna sprzed 2 lat!A moze bednarzowi na tym zalezy...jasne jest ,ze w dobie kryzysu nikt nie wyciagnie 2 czy 3 milionow euro na transfery,ale pozyskanie juz teraz Garguly czy znalezienie lewego pomocnika nie powinno byc problemem...po co byly te zapowiedzi?transferowy balon peka jak co roku i zawsze jest pusty...
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Stary 01.02.2009, 10:39
"środkowy lewy pomocnik" ciekawa pozycja...znowu lament i płacz...pewnie ..trzymajmy w kadrze sześćdziesięciu zawodników...kiedyś w Wiśle grali niemal sami wychowankowie..pampersy jak mawiał Wojciech Łazarek..na koszulkach widniał napis "unimil"...wtedy w Polsce się z nas śmiali...ale mi,tak jak wielu kibicom Białej Gwiazdy to nie przeszkadzało i wspieraliśmy drużunę..krzysztof jak potrzebujesz megagwiazd w skadzie to przerzuć się na Barcelonę...balon transferowy nadmuchują dziennikarze, kibice, tacy jak Ty na tym forum i po części działacze niepotrzebnie robiący nadzieję...ale to nie powód żeby wylewać morze łez..uważam, że personalnie Wisła ma jak nie najlepszy to jeden z najlepszych składów w lidzę, jednego z najlepszych trenerów...jak na polskie warunki powinniśmy rządzić i dzielić..a co do Europy...każdy tak tęskni za wejściem do ligi mistrzów..i po co?...żeby dostać pięć meczów po 0-3 i jeden zremisować?........artmedia, białorusini itd...co im dała liga mistrzów?..sam udział się nie liczy..trzeba coś tam ugrać....dla mnie pośmiewiskiem jest lech, który robi z siebie pseudo-reprezentację Jugosławi..każdy się nimi zachwyca, a prawda jest taka , że Wisła Kasperczaka, czy chociaż z jesieni tamtego sezonu spokojnie by sobie z nimi poradziła..i jeszcze na koniec do wszystkich lamentujących: FM zrobił Wam niesamowitą krzywdę..i ciekawe gdzie teraz byście byli gdyby do Wisły nigdy nie weszła Telefonika...
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 01.02.2009, 12:20
Ja bym się tak nie bał jeśli chodzi o politykę transferową Wisły, choć podzielam Waszą opinię i Wasze obawy, i też chciałbym żęby WIsła wzmocniła się znacznie, ale rozumiem też zadząd Wisły. Przecięż mamy teraz szeroką kadrę, po dwóch piłkarzy na każdą pozycję ( mniej więcej) : Pawełek ( Cebanu)- Baszczu ( SInglar), Głowacki, Marcelo (Cleber),Diaz ( PI.Brożek)- Mały ( Łobo), Sobol , Jirsak ( Cantoro), Zieniu ( Pepe) - Pa.Brożek ( Wtorek), Beto (Boguski). A są jeszcze przecież tacy zawodnicy jak Gołoś, Varga , Mączyński, Burliga ( chyba żę ostatni dwaj odejdą na wypożyczenie) za to pierwszych dwóch mozna traktować jako uzupełnienie kadry bo raczej nie wywalczą miejsca w pierwszej 11 , chyba o nikim nie zapomniałem , a i jeszcze nasz snajper Dawiodowski ( taki żart ) WIęc widzimy że mamy jak na Polskie warunki całkiem niezłą kadrę, nie wiem czy kiedyś mieliśmy mocniejszą ( zaznaczam że nie d\chodzi mi o pierwszą 11 tylko o całą kadrę) może tylko za czasów Kasperczaka, ale tamto to już przeszłość i musimy iść do przodu i gonić Europe ( zachodznią). Kązdy z Was krzyczy by wzmocnić Wisłę zawodnikami ofensywnymi, ok zgodzę sie z Wami ale przeciez nie mamy miejsca w kadrze, jakby ktoś odszedł , np. Niedzielan to wtedy możemy poszukać jakiegoś napastnika ale w tym problem , że piłkarze z których w Wiśle chętnie by zrezygnowano nie mają żadnych propozycji ( mam tu na myśli Niedzielana, Cantoro, chyba o nikim nie zapomniałe , acha jeszcze snajper Dawidowski ), no i jak nie mają propozycji to przeciez na siłę z nich nie zrezygnujemy a nawet to by było nie fer ( po przeciez Cantoro oddał Wisłe całe swoje serce- musimy w klubie szanować takich piłkarzy jak on ) , propozycje z innych klubów mieli natomiast Baszczu i Zieniu - ale to są piłkarze którzy ciągle walczą o pierwszy skład i wydaje mi się że dzięki trenerowi Skoży oni zostaną do lata u nas, bo trener cły czas podkreśliał że chciałby żeby oni zostali i pomogli drużynie w walce o tytuł. Myślę , że jakby odeszli to przyszli by na ich miejsca jacyś młodsi piłkarze ale oni od razu nie wejdą do pierwszego składu i nie zaczną grać na wysokim poziomie, a ściągnięcie dobrego skrzydłowego kosztuje. A Może Ćwielong zatrybi ? Przecież jest ot taki sam typ piłkarza jak BOguski i Małecki ( niski, zwinny, ambitny) liczę na niego, udało się Boguskiemu, udało się Małeckiemu, dlaczego jemu miałoby sie nie udać? Dam przykład Peszki - przecież on przyszedł do Lecha z drugoligowej ( wtedy) Wisły Płock i jak teraz gra wszyscy widzimy, Wilk tak samo. Dlaczego Ćwielong tak ma nie grać? A może pędzie jeszcze lepszy od tych dwóch? W naszej kadrze jest tylko miejsce dla bramkarza i środkowego pomocnika ( defensywnego) ponieważ narazie mamy w środku trzech pewnych ( Sobol, Jirsak, Cantoro) za pół roku przyjdzie Garguła więc nie ma sensu narazie ściągać ofensywnego, zakładam że za pół roku odejdzie Cantoro i zostanie nam tylko jeden defensywny , więc pozyskanie teraz jakiegoś " dobrego " defensywnego pomocnika byłoby jak najbardziej na miejscu. O bramkarzu chyba nie muszęr już mówić. Cebanu jest dobry i kiedyś będzie nr 1 w bramce Wisły ale jeszcze nie teraz, nie ma doświadczenia , musi się ograć na wypożyczeniu. Myślę że jak Wisła zakontraktuje jakiegoś "dobrego " bramkarza powinna dać zielone światło dla Cebanu i wtedy jego menager powinien poszukać klubu który wypożyczyłby Ilie na jakiś czas by ten mógł się ograć( najlepiej w Polskiej ekstraklasie).
Kolejnym powodem braku transferów jest napewno wysoki kurs euro, wszyscy wiemy dlaczego. Piłkarz który kosztuje mln. euro teraz kosztowałby Wisłę około 4 mln zł. a jeszcze niedawo ten sam piłkarz kosztował 3 mln. zł. Teraz jest przed nami bardzo ważna runda i myślę że powinni grać w naszym składzie piłkarze sprawdzeni uzupełnieni takimi piłkarzami jak właśnie Beto ( czyli świeża krew). Wracając do Baszcza i Zienia, ja zrobiłbym tak: Singlar podpisał kontrakt na rok z opcją przedłużenia o dwa lata więc w lecie nie musimu przedłużać z nim umowy a przecież też nie jest to najmłodszy piłkarz. Jest młodszy od Baszcza o dwa lata. NIech rywalizują ze sobą , zwyciężca bierze wszystko. Wisła prxzedłuża kontrak z tym który wygrał tą rywalizację a drugi ochodzi i na jego miejsce przychodzi młody , utalentowny " dobry" prawy obrońca. W przypadku Zienia z Ćwielongiem niech będzie tak samo. Jeśli natomiast chodzi o Mistrza Polski to rywalizacja będzie ciekawa i ciężka. Piłkarze Lech są młodzi i są na fali wznoszacej ( będą grać na wyższym poziomie niż to było jesienią) . Skład Legii wygląda najmocniej, jak jeszcze dojdzie Krzynówek ( oby nie ) to będą oni głównych kandydatem do tytułu. Oto przewidywany skład : MUcha- Deskarga,Astic,Choto, Kiełbowicz- Radović,Iwański, Jarzębowski,Roger,Krzynówek- Chinyamy :O normalnie masakra ale wierzę że to Wisłacy znów będą najlepsi. Wracając do transferów to myślę że mała ( może nie taka mała) rewolucja będzie w letnim okienku transferowym. Pewnie odejdą : Baszczu( albo Singlar), Cantoro, Zieniu,Niedzielan, Pa.Brożek ( chyba o nikimk nie zapomniałem ) natomiast jest już pewne że przyjdzie Garguła, możemy też pewnie liczyć na jednego darmowego piłkarza z Brazylii( od Hectora Peralty) , powinni przyjść również dwaj napastnicy ( jeden młody , utalentowany a drugi pewnie Żurawski ( Sikora) ) , przyjdą też pewnie jak wszystko dobrze pójdzie prawy obrońca i lewoskrzydłowy. Będziemy mieć wtedy kasę z Brożka, może z Błaszcza, może Euro będzie tańsze( liczę na to) i powinno być dobrze. No chyba że któryś z piłkarzy których wskazałem że odejdą dojdzie do wysokiej formy- to wtedy on zostanie. Tak więc jak radziłbym sie o transfery nie bać i mocno liczyć w tym okienku na przyjście naprawdę dobrego bramkarza i defensywnego pomocnika. Chyba powiedziałem wszystko co miałem do powiedzienia , jak czegoś zapomniałem to trudno, chbya że sobię p0rzypomnę to dopiszę . Wracając jeszcze do Dawidowskiego - nie myślcie że sie z niego naśmiewam, współczuję mu i wiem że jakbvy nie te kontuzje to teraz kibice Wisły by go na rękach nosili. No i przypomniało mi sie coś: Najbardziej nie podobają mi sie te obietnice : planujemy 4, 5 transferów, przyjdą do nas nowi piłkarze ofensywni, mamy pieniądze na konkretne transfery, nic nie wiem zebyśmy mieli czerwone świtatło na transfery, będą wzmocnienia, w tym okienku będą minimum 3 transfery do klubu piłkarzy którzy będą wzmocnieniami , itp. PO co to. Trener Skorża, Bednarz i Wilczek robią tylko nadzieję i smak kibicom Wisły a później jest wielkie rozczarowanie. Najlepiej żeby nic nie mówili a pierwszo zrobili te transfery. Jak już je zrobią to moga sie chwalić. Co do Pana Cupiała to żeby w piłce coś osiągnąć czasami trzeba zainwestować i mam nadzieję ,że właściciel naszego klubu również o tym wie. To chyba tyle
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.02.2009, 12:33
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Ja bym się tak nie bał jeśli chodzi o politykę transferową Wisły, choć podzielam Waszą opinię i Wasze obawy, i też chciałbym żęby WIsła wzmocniła się znacznie, ale rozumiem też zadząd Wisły. Przecięż mamy teraz szeroką kadrę, po dwóch piłkarzy na każdą pozycję ( mniej więcej) : Pawełek ( Cebanu)- Baszczu ( SInglar), Głowacki, Marcelo (Cleber),Diaz ( PI.Brożek)- Mały ( Łobo), Sobol , Jirsak ( Cantoro), Zieniu ( Pepe) - Pa.Brożek ( Wtorek), Beto (Boguski). A są jeszcze przecież tacy zawodnicy jak Gołoś, Varga , Mączyński, Burliga ( chyba żę ostatni dwaj odejdą na wypożyczenie) za to pierwszych dwóch mozna traktować jako uzupełnienie kadry bo raczej nie wywalczą miejsca w pierwszej 11 , chyba o nikim nie zapomniałem , a i jeszcze nasz snajper Dawiodowski ( taki żart ) WIęc widzimy że mamy jak na Polskie warunki całkiem niezłą kadrę, nie wiem czy kiedyś mieliśmy mocniejszą ( zaznaczam że nie d\chodzi mi o pierwszą 11 tylko o całą kadrę) może tylko za czasów Kasperczaka, ale tamto to już przeszłość i musimy iść do przodu i gonić Europe ( zachodznią). Kązdy z Was krzyczy by wzmocnić Wisłę zawodnikami ofensywnymi, ok zgodzę sie z Wami ale przeciez nie mamy miejsca w kadrze, jakby ktoś odszedł , np. Niedzielan to wtedy możemy poszukać jakiegoś napastnika ale w tym problem , że piłkarze z których w Wiśle chętnie by zrezygnowano nie mają żadnych propozycji ( mam tu na myśli Niedzielana, Cantoro, chyba o nikim nie zapomniałe , acha jeszcze snajper Dawidowski ), no i jak nie mają propozycji to przeciez na siłę z nich nie zrezygnujemy a nawet to by było nie fer ( po przeciez Cantoro oddał Wisłe całe swoje serce- musimy w klubie szanować takich piłkarzy jak on ) , propozycje z innych klubów mieli natomiast Baszczu i Zieniu - ale to są piłkarze którzy ciągle walczą o pierwszy skład i wydaje mi się że dzięki trenerowi Skoży oni zostaną do lata u nas, bo trener cły czas podkreśliał że chciałby żeby oni zostali i pomogli drużynie w walce o tytuł. Myślę , że jakby odeszli to przyszli by na ich miejsca jacyś młodsi piłkarze ale oni od razu nie wejdą do pierwszego składu i nie zaczną grać na wysokim poziomie, a ściągnięcie dobrego skrzydłowego kosztuje. A Może Ćwielong zatrybi ? Przecież jest ot taki sam typ piłkarza jak BOguski i Małecki ( niski, zwinny, ambitny) liczę na niego, udało się Boguskiemu, udało się Małeckiemu, dlaczego jemu miałoby sie nie udać? Dam przykład Peszki - przecież on przyszedł do Lecha z drugoligowej ( wtedy) Wisły Płock i jak teraz gra wszyscy widzimy, Wilk tak samo. Dlaczego Ćwielong tak ma nie grać? A może pędzie jeszcze lepszy od tych dwóch? W naszej kadrze jest tylko miejsce dla bramkarza i środkowego pomocnika ( defensywnego) ponieważ narazie mamy w środku trzech pewnych ( Sobol, Jirsak, Cantoro) za pół roku przyjdzie Garguła więc nie ma sensu narazie ściągać ofensywnego, zakładam że za pół roku odejdzie Cantoro i zostanie nam tylko jeden defensywny , więc pozyskanie teraz jakiegoś " dobrego " defensywnego pomocnika byłoby jak najbardziej na miejscu. O bramkarzu chyba nie muszęr już mówić. Cebanu jest dobry i kiedyś będzie nr 1 w bramce Wisły ale jeszcze nie teraz, nie ma doświadczenia , musi się ograć na wypożyczeniu. Myślę że jak Wisła zakontraktuje jakiegoś "dobrego " bramkarza powinna dać zielone światło dla Cebanu i wtedy jego menager powinien poszukać klubu który wypożyczyłby Ilie na jakiś czas by ten mógł się ograć( najlepiej w Polskiej ekstraklasie).
Kolejnym powodem braku transferów jest napewno wysoki kurs euro, wszyscy wiemy dlaczego. Piłkarz który kosztuje mln. euro teraz kosztowałby Wisłę około 4 mln zł. a jeszcze niedawo ten sam piłkarz kosztował 3 mln. zł. Teraz jest przed nami bardzo ważna runda i myślę że powinni grać w naszym składzie piłkarze sprawdzeni uzupełnieni takimi piłkarzami jak właśnie Beto ( czyli świeża krew). Wracając do Baszcza i Zienia, ja zrobiłbym tak: Singlar podpisał kontrakt na rok z opcją przedłużenia o dwa lata więc w lecie nie musimu przedłużać z nim umowy a przecież też nie jest to najmłodszy piłkarz. Jest młodszy od Baszcza o dwa lata. NIech rywalizują ze sobą , zwyciężca bierze wszystko. Wisła prxzedłuża kontrak z tym który wygrał tą rywalizację a drugi ochodzi i na jego miejsce przychodzi młody , utalentowny " dobry" prawy obrońca. W przypadku Zienia z Ćwielongiem niech będzie tak samo. Jeśli natomiast chodzi o Mistrza Polski to rywalizacja będzie ciekawa i ciężka. Piłkarze Lech są młodzi i są na fali wznoszacej ( będą grać na wyższym poziomie niż to było jesienią) . Skład Legii wygląda najmocniej, jak jeszcze dojdzie Krzynówek ( oby nie ) to będą oni głównych kandydatem do tytułu. Oto przewidywany skład : MUcha- Deskarga,Astic,Choto, Kiełbowicz- Radović,Iwański, Jarzębowski,Roger,Krzynówek- Chinyamy :O normalnie masakra ale wierzę że to Wisłacy znów będą najlepsi. Wracając do transferów to myślę że mała ( może nie taka mała) rewolucja będzie w letnim okienku transferowym. Pewnie odejdą : Baszczu( albo Singlar), Cantoro, Zieniu,Niedzielan, Pa.Brożek ( chyba o nikimk nie zapomniałem ) natomiast jest już pewne że przyjdzie Garguła, możemy też pewnie liczyć na jednego darmowego piłkarza z Brazylii( od Hectora Peralty) , powinni przyjść również dwaj napastnicy ( jeden młody , utalentowany a drugi pewnie Żurawski ( Sikora) ) , przyjdą też pewnie jak wszystko dobrze pójdzie prawy obrońca i lewoskrzydłowy. Będziemy mieć wtedy kasę z Brożka, może z Błaszcza, może Euro będzie tańsze( liczę na to) i powinno być dobrze. No chyba że któryś z piłkarzy których wskazałem że odejdą dojdzie do wysokiej formy- to wtedy on zostanie. Tak więc jak radziłbym sie o transfery nie bać i mocno liczyć w tym okienku na przyjście naprawdę dobrego bramkarza i defensywnego pomocnika. Chyba powiedziałem wszystko co miałem do powiedzienia , jak czegoś zapomniałem to trudno, chbya że sobię p0rzypomnę to dopiszę . Wracając jeszcze do Dawidowskiego - nie myślcie że sie z niego naśmiewam, współczuję mu i wiem że jakbvy nie te kontuzje to teraz kibice Wisły by go na rękach nosili. No i przypomniało mi sie coś: Najbardziej nie podobają mi sie te obietnice : planujemy 4, 5 transferów, przyjdą do nas nowi piłkarze ofensywni, mamy pieniądze na konkretne transfery, nic nie wiem zebyśmy mieli czerwone świtatło na transfery, będą wzmocnienia, w tym okienku będą minimum 3 transfery do klubu piłkarzy którzy będą wzmocnieniami , itp. PO co to. Trener Skorża, Bednarz i Wilczek robią tylko nadzieję i smak kibicom Wisły a później jest wielkie rozczarowanie. Najlepiej żeby nic nie mówili a pierwszo zrobili te transfery. Jak już je zrobią to moga sie chwalić. Co do Pana Cupiała to żeby w piłce coś osiągnąć czasami trzeba zainwestować i mam nadzieję ,że właściciel naszego klubu również o tym wie. To chyba tyle
i wlasnie pije do tych obietnic-bo po co one sa potrzebne?tylko wk....wiaja kibicow,lepiej powiedziec wprost nie ma kasy nie bedzie transferow a nie mydlic oczy...mamy druzyne ktora ma mierne szanse aby powalczyc z Legia i Lechem ale pozistaje jeszcze miejsce w pucharach i na tym trzeba sie skoncentrowac...

Pusiek napisał(a):Wyświetl post
"środkowy lewy pomocnik" ciekawa pozycja...znowu lament i płacz...pewnie ..trzymajmy w kadrze sześćdziesięciu zawodników...kiedyś w Wiśle grali niemal sami wychowankowie..pampersy jak mawiał Wojciech Łazarek..na koszulkach widniał napis "unimil"...wtedy w Polsce się z nas śmiali...ale mi,tak jak wielu kibicom Białej Gwiazdy to nie przeszkadzało i wspieraliśmy drużunę..krzysztof jak potrzebujesz megagwiazd w skadzie to przerzuć się na Barcelonę...balon transferowy nadmuchują dziennikarze, kibice, tacy jak Ty na tym forum i po części działacze niepotrzebnie robiący nadzieję...ale to nie powód żeby wylewać morze łez..uważam, że personalnie Wisła ma jak nie najlepszy to jeden z najlepszych składów w lidzę, jednego z najlepszych trenerów...jak na polskie warunki powinniśmy rządzić i dzielić..a co do Europy...każdy tak tęskni za wejściem do ligi mistrzów..i po co?...żeby dostać pięć meczów po 0-3 i jeden zremisować?........artmedia, białorusini itd...co im dała liga mistrzów?..sam udział się nie liczy..trzeba coś tam ugrać....dla mnie pośmiewiskiem jest lech, który robi z siebie pseudo-reprezentację Jugosławi..każdy się nimi zachwyca, a prawda jest taka , że Wisła Kasperczaka, czy chociaż z jesieni tamtego sezonu spokojnie by sobie z nimi poradziła..i jeszcze na koniec do wszystkich lamentujących: FM zrobił Wam niesamowitą krzywdę..i ciekawe gdzie teraz byście byli gdyby do Wisły nigdy nie weszła Telefonika...
i wtedy bylo fajnie bo nikt nic nie obiecywal ,patrzylismy z nadzieja na mlodych pilkarzy ,ktorzy sie rozwijali...a dzis obiecuje sie transfery 4-5,jak mowl w grudniu Bednarz a wyszlo pol(o ile w ogole tyle jest waert Beto)a na lewej pomocy gra 30 letni Zienczuk ktory biega wolniej niz moja mama ...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.02.2009 o godz. 16:35.
Odpowiedz cytując
Waldi69
Senior Member

Stary 01.02.2009, 13:00
Zaraz, zaraz, ale nie zapominajcie, że mamy od czerwca Gargułę, który na pewno będzie dużym wzmocnieniem. Beto myślę, że też się rozegra i przynajmniej będzie dobrym uzupełnieniem Brożka. Myślę że jeszcze jakiś bramkarz do nas trafi i nie będzie aż taka tragedia...A co do mistrza to wiele będzie zależeć od dyspozycji w pierwszych meczach a do tego będzie potrzebna zgrana ekipa.
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 01.02.2009, 13:30
Garguła, Beto - super. Ja nie oczekuje, ze wymienia cala jedenastke. Problem z Bednarzem jest inny. Jezeli nie przyjdzie tej zimy dobry bramkarz, to to bedzie kompromitacja Bednarza. I tyle w temacie.A juz tlumaczenie Bednarza, ze musial byc w Hiszpanii bo maja umowe, ze zawsze ktos z Kierownictwa musi byc.. A ja pytam po jaka cholere ? Prosze o wymienienie 1 malego plusika, 1 korzysci dla zawodnikow Wisly z takiego pobytu. Czy Bednarzowi placa za towarzystwo pilkarzom Wisly czy za poszukiwanie zawodnikow. Czy Dyrektorom Wisly placa za towarzyszenie zawodnikom czy za zarzadzanei klubem ?
Odpowiedz cytując
kozaczy1906
Junior Member

Stary 01.02.2009, 13:41
mam nadzieje ze wezna sie za szkolenie mlodziezy
i rozbudowy wpolpracy z zachodni dobrymi scotami beda trafiac zdolnui zagraniczni dobrzy zawodnicy na jakims poziomie
a mlodzi zawodnicy w chodzacy do skladu dawali by z siebie wszyhstko byli by wzmocnieniem dla kadry
i zamiast wydawac peniadze na slabych pilkarzy sciagani byli by tylko tacy ktozy byli by wzmocnieniem co myslicie
na ten temat
pamietacie wisle za kasperczaka mlodosc byla nasza sila i to ze sciagalismy utalentowanych graczy

co do bednarza robi co morze ma on przeciez ograniczone finanse trzeba go zroaumiec bo bez oparcia wladz klubu nic sam niezdziala ! w jesieni tylko ppowinien postarac o wzmocnienia

to by to inaczej troche wygladalo dobrze me marcelo sciagnal hociaz

Warto zadbać o czystość i przejrzystość języka. Dodatkowo po co nabijać 3 posty jeden pod drugim? Następnym razem dostaniesz czas na refleksję-w odosobnieniu
Ostatnio edytowane przez macyo : 01.02.2009 o godz. 14:05.
WISLA TO CALE NASZE ZYCIE
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.02.2009, 17:01
kozaczy1906 napisał(a):Wyświetl post
co do bednarza robi co morze ma on przeciez ograniczone finanse trzeba go zroaumiec bo bez oparcia wladz klubu nic sam niezdziala ! w jesieni tylko ppowinien postarac o wzmocnienia

to by to inaczej troche wygladalo dobrze me marcelo sciagnal hociaz
Fale?

A co do tego po co musiałbyć w Hiszpanii ktoś z kierownictwa, to może pomyślcie co jeżeli by coś wypadło np. Hotel by nie dotrzymał umowy i w terminie naszych treningów wynajęliby boisko załóżmy Cluj'owi ?

Co Skorża by do nich latał i załatwiał, czy może Brożek?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Stary 01.02.2009, 17:38
Oczywiście że musi być jakiś człowiek odpowiedzialny za to w klubie ale czy to musi być dyrektor sportowy?
Przecież on ma za zadanie sprowadzać zawodników ,negocjować z nimi to jak to niby robi przez te swoją komóre ktorą widać na każdym zdjęciu z nim?
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 01.02.2009, 17:43
martinius028 napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście że musi być jakiś człowiek odpowiedzialny za to w klubie ale czy to musi być dyrektor sportowy?
Przecież on ma za zadanie sprowadzać zawodników ,negocjować z nimi to jak to niby robi przez te swoją komóre ktorą widać na każdym zdjęciu z nim?
A powiedz mi, co by miał innego robić w Krakowie? Skoro były już zaklepane testy bramkarzy i tego Brazylijczyka, to właśnie lepiej, że był na miejscu, bo mógł na własne oczy zobaczyć, że Ci piłkarze się nie nadają. Natomiast o tych dwóch pozostałych bramkarzach mówił, że są na tyle długo obserwowani, że nie muszą już ich oglądać. W dobie internetu, telefonów komórkowych mógł równocześnie prowadzić negocjacje z tamtymi bramkarzami, jak i oglądać tych, których mieliśmy na testach.
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 01.02.2009, 18:19
http://sport.onet.pl/0,1248675,1908337,wiadomosc.html

Garguła nie grał w tym sparingu... może jest w drodze do Krakowa:]
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Stary 01.02.2009, 18:32
Ciekawe czemu nie grał...na stronach Gksu nie znalazłem żadnych informacji..przynajmniej narazie..
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.02.2009, 18:34
Ludzie nie piszcie takich rzeczy. Zaraz jakiś pismak przeczyta to i jutro w Przeglądzie będziemy mogli czytać że Garguła nie grał w sparingu bo był w drodze do Krakowa
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.02.2009, 18:35
Ja znalazłem jedno ciekawe zdanie:
Oprócz bardzo dobrej gry zespołu sztab szkoleniowy cieszy brak kontuzji czy groźniejszych urazów zawodników, którzy walczyli przeciwko zespołom słynącym z twardej i nieustępliwej gry.

Więc tu o uraz raczej nie chodzi...

Wiecie może czemu Gułą nie grał? Jakiś uraz?
Autor: GKSiarz, dnia 02/01/2009 o godz. 18:32

Garguła nie grał bo jest w samolocie do KrK.
Autor: ,.l;, dnia 02/01/2009 o godz. 19:50

I dobrze niech jedzie do Krakowa ;-) My sobie i tak damy radę i w meczu z Wisłą pokażemy gdzie Wisła jest w szeregu

Przyznajcie się, że to któryś z was
Ostatnio edytowane przez piter116 : 01.02.2009 o godz. 19:55.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.02.2009, 20:04
nigdy nie lubiałem Ulatowskiego, chociażby za to co mówił o Brożku gdy kiedyś stałem koło niego przy stadionie Wisły, ale to co robi teraz to już jest kompleks wobec Krakowa. Po co pajac mówił że Garguła powinien zostać żeby mu pomóc w zdobyciu miejsca pucharowego, jak teraz go nawet nie bierze do składu...
Odpowiedz cytując
antony1906
Junior Member

Stary 01.02.2009, 20:10
radekogi napisał(a):Wyświetl post
nigdy nie lubiałem Ulatowskiego, chociażby za to co mówił o Brożku gdy kiedyś stałem koło niego przy stadionie Wisły, ale to co robi teraz to już jest kompleks wobec Krakowa. Po co pajac mówił że Garguła powinien zostać żeby mu pomóc w zdobyciu miejsca pucharowego, jak teraz go nawet nie bierze do składu...
A Ty skąd wiesz jaka jest przyczyna tego, że nie gra, może jest przeziębiony ?
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 01.02.2009, 20:12
piter116, dalej jest jeszcze ciekawiej.

"Autor: ....., dnia 02/01/2009 o godz. 19:55
,.l; skąd takie info ?

Autor: GKSiarz, dnia 02/01/2009 o godz. 19:55
dzwoniłem do klub na podany nr na oficjalnej stronie. Zdzwonicie to się przekonacie."

oczywiscie nie ma szans zeby byle kto sobie zadzwonił i takie info uzyskał, wiec jesli by ktos nie zrozumiał, moj post ucina i tak jakies z dupy wziete spekulacje
Ostatnio edytowane przez tommiyacht : 01.02.2009 o godz. 20:14.
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 01.02.2009, 20:19
Przecież Guła na zgrupowanie pojechał Repry.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.02.2009, 20:20
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
piter116, dalej jest jeszcze ciekawiej.

"Autor: ....., dnia 02/01/2009 o godz. 19:55
,.l; skąd takie info ?

Autor: GKSiarz, dnia 02/01/2009 o godz. 19:55
dzwoniłem do klub na podany nr na oficjalnej stronie. Zdzwonicie to się przekonacie."

oczywiscie nie ma szans zeby byle kto sobie zadzwonił i takie info uzyskał, wiec jesli by ktos nie zrozumiał, moj post ucina i tak jakies z dupy wziete spekulacje
Pewnie bajkopisarz. Szczaq21 wszystko jasne. A miałem troszkę nadziei.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 01.02.2009 o godz. 20:25.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.02.2009, 20:24
szczaq21 napisał(a):Wyświetl post
Przecież Guła na zgrupowanie pojechał Repry.
Ten Pan ma rację

P.S Widzę że niektórzy już się podpalili
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.02.2009, 20:29
W samolocie go Krakowa lol. Może jeszcze prywatnym Jecie
..
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.02.2009, 20:44
A teraz coś dla rozweselenia towarzystwa ! Specjalnie dla tych ,którzy tak niedawno krzyczeli "brać Nowaka do Wisełki" !

Dawid Nowak już po raz trzeci z powodu kontuzji nie może uczestniczyć w zgrupowaniu reprezentacji. Tym razem wyeliminował go uraz pachwiny. W jego miejsce selekcjoner Leo Beenhakker zdecydował się zabrać do Portugalii Szymona Pawłowskiego

Tomasz "coś mnie boli" Dawidowski to przy nim okaz zdrowia !
Oczywiście trzeba współczuć chłopakowi ale nie aż tak aby wziąść go do Wisełki i opłacać kontrakt (napewno nie mały),podczas gdy on pół sezonu sie będzie leczył a drugie pół rehabilitował !

Może lepiej sie zainteresować tym drugim Panem ? Wiem , wiem.........to też już " przerabialiśmy"
Ostatnio edytowane przez matizaq : 01.02.2009 o godz. 20:52.
Odpowiedz cytując
M152T4L
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.02.2009, 22:29
Znalazłem świetnego bramkarza dla Wisełki. Nazywa się Sławomir Szmal. Nie taki drogi, ale za to niezawodny. Mówicie że on gra w piłkę ręczną? Peter Schmeichel też zaczynał od piłki ręcznej
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i
nad Krakowem zaświeci znów,
O jednym marzę o jednym wciąż śnię,
mistrzem będzie Wisełka na pewno to wiem!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów