The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.01.2009, 01:34
flamengista napisał(a):Wyświetl post
No proszę, co za niespodzianka. A jakie oburzenie było na forum, jak napisałem o tym by się szanować. Zawodnikowi pewnie zapłaciliśmy za bilety, hotel, może i ubezpieczenie... Wyszło jak nic kilkanaście tysięcy złotych. Wyrzucone w błoto.

Testować to sobie można zawodnika, który ma jakiekolwiek referencje. W IV lidze brazylijskiej grają kelnerzy, kucharze i bębniarze ze szkół samby.
Warto testować zawsze, a nóż się trafi perełka. Wspomnę Błaszczykowskiego, który do nas przechodził z 3 bądź 4 ligi. Także już nie przesadzajmy. 95% klubów na świecie testuje gro anonimowych kopaczy, bo to się po prostu opłaca. Wystarczy, że jeden na 50 wypali.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.01.2009, 10:04
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,62...edzielana.html
Bednarza strach obleciał czy co? Nie wiem nad czym tu się zastanawiać? Jeśli Henry nie ściemnia to zaistniała okazja odzyskania ze 400 kilo E. Dla mnie takie postępowanie Bednarza jest nie zrozumiałe...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.01.2009, 12:15
A co tobie sie wydaje, ze to Bednarz o wszystkich transferach decyduje...
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.01.2009, 12:53
przeciez to jest bajka już widze jak Kapserczak mówi do gazety KULAWY Niedzielan zreszta jak taki kulawy to po co go chcieli?
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 30.01.2009, 13:31
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Bednarza strach obleciał czy co? Nie wiem nad czym tu się zastanawiać? Jeśli Henry nie ściemnia to zaistniała okazja odzyskania ze 400 kilo E. Dla mnie takie postępowanie Bednarza jest nie zrozumiałe...
A to niby Bednarz ustawia ceny zawodnikow?
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 30.01.2009, 13:59
Zapraszam na oficjalną stronę naszego klubu Domagamy się przeprosin od Kasperczaka.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.01.2009, 14:50
czesiu napisał(a):Wyświetl post
pewnie Górnik dawał ze 30 % tego co chce Wisła za Niedzielana i stąd całe zamieszanie.W słowa Henia o kulawym nie wierze.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 30.01.2009, 15:44
Jest oficjalna reakcja klubu to najważniejsze. A to czy Wtorek jest kulawy czy nie to już nie jest Heńka sprawa, więc niech nie pitoli, tylko niech odszczekuje farmazony. On czy PS nie ważne.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.01.2009, 15:52
Nie chce mi sie werzyc ze to sa slowa Henka. Znajac zycie to pismaki wcisnely mu te slowa zeby zrobic afere jak to Wisla jest nie uczciwa.
Jutro Henie da dementi ze to wszystko wyrwane z kontekstu a pismaki ze tak bylo i za tydzien wszystko ucichnie a smrod pozostanie, wszak o to chodzilo
,
Odpowiedz cytując
antony1906
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 30.01.2009, 16:03
Ja sądzę że słowa Kasperczaka mogą być prawdą, on jest na tym samym poziomie układania zdań co Lenczyk, też często wygaduje bzdury.
Odpowiedz cytując
palon
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 30.01.2009, 16:33
antony1906 napisał(a):Wyświetl post
Ja sądzę że słowa Kasperczaka mogą być prawdą, on jest na tym samym poziomie układania zdań co Lenczyk, też często wygaduje bzdury.
Przypomnij mi bzdury wygadywane przez Lenczyka, proszę.
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.01.2009, 21:45
Skorygujcie mnie jeśli się mylę ale czy to nie jest tak że do północy dnia jutrzejszego (31 styczeń) zamyka się okienko transferowe w ligach zachodnioeuropejskich? Sprawa jest o tyle istotna że po tej dacie nie będzie aktualny transfer Baszcza i Zienia do Grecji (na to chyba grał JB). W ich transfer na Wschód (Rosja, Ukraina,Chiny) gdzie okienko zamyka się później nie bardzo jakoś wierzę.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 30.01.2009, 21:47
Masz rację! Jutrzejszy dzień będzie bardzo emocjonujący .
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Stary 30.01.2009, 21:51
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Skorygujcie mnie jeśli się mylę ale czy to nie jest tak że do północy dnia jutrzejszego (31 styczeń) zamyka się okienko transferowe w ligach zachodnioeuropejskich? Sprawa jest o tyle istotna że po tej dacie nie będzie aktualny transfer Baszcza i Zienia do Grecji (na to chyba grał JB). W ich transfer na Wschód (Rosja, Ukraina,Chiny) gdzie okienko zamyka się później nie bardzo jakoś wierzę.
Zgadza się z tym, że Baszczyński czy też Zieńczuk mogą rozwiązać kontrakt z Wislą za porozumieniem stron, wykupując cześć swojego kontraktu. Po drugie to że Baszczu i Zieniu narazie zostają jest spowodowane tym że nie ma pieniedzy na ich następców, bez tego Skorża nie podjąłby się realizacji celów, jednym słowem jesteśmy (piłkarze) zakładnikami braku środków finansowych, ale osobiście uważam na 90% Marcin odejdzie jeszcze w tym okienku..
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Stary 30.01.2009, 22:04
Nie sądze żeby Baszczowi tak bardzo zależało żeby Wisłe opuścić już teraz.Myśle że dogra swój kontrakt do końca i wtedy dopiero odejdzie.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.01.2009, 22:19
prawnik25 napisał(a):Wyświetl post
Zgadza się z tym, że Baszczyński czy też Zieńczuk mogą rozwiązać kontrakt z Wislą za porozumieniem stron, wykupując cześć swojego kontraktu. Po drugie to że Baszczu i Zieniu narazie zostają jest spowodowane tym że nie ma pieniedzy na ich następców, bez tego Skorża nie podjąłby się realizacji celów, jednym słowem jesteśmy (piłkarze) zakładnikami braku środków finansowych, ale osobiście uważam na 90% Marcin odejdzie jeszcze w tym okienku..
Nie jestem ekspertem ale wydaje mi się że nawet po ewentualnym rozwiązaniu kontraktu (jeśli będzie to miało miejsce po 31 stycznia) żaden z wymienionej dwójki nie będzie mógł podpisać kontraktu z klubem z Europy Zachodniej. Dlatego nie miałoby chyba z ich punktu widzenia sensu rozwiązywanie kontraktu po tej dacie.
Z wywiadu z JB wnioskuję że w przypadku ich transferu istnieją jakieś opcje rezerwowe. Preferencją sztabu jest jednak to aby pozostali w klubie (być może dlatego że ewentualni następcy są słabsi). Sprawa jednak jak zawsze rozbija się o kasę.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Stary 30.01.2009, 22:26
Nie ma kasy to zastępcy raczej nie będą wzmocnieniami.Choć z Marcelo nam sie udało moze teraz też podobną akcje szykujemy.Mam nadzieje że Bednarz nas zaskoczy na plus bo nie wyobrażam sobie sytuacji że oni odchodzą a nikt nie przychodzi w ich miejsce .To byłoby poprostu bez sensu i z szkodą dla klubu.
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.01.2009, 22:35
O ile się orientuję, to ze względu na fakt, że 31. wypada w sobotę, okienko zamyka się 2 lutego.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 30.01.2009, 23:00
Aalcman napisał(a):Wyświetl post
O ile się orientuję, to ze względu na fakt, że 31. wypada w sobotę, okienko zamyka się 2 lutego.
I co to ma za zanczenie?Dla nas jesli chodzi o zakup,a raczej pozyskanie,bo przeciez nie kupujemy ,okienko juz sie skonczyło.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.01.2009, 23:23
PS jak zwykle coś wymyślił... zaczęło brakować tematów...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 31.01.2009, 14:26
Jeszcze tylko bramkarz?

Wygląda na to, że Wisła w zimowej przerwie wzmocni się już tylko na jednej pozycji, bramkarza - czytamy w "Gazecie Krakowskiej".

Wisła ma trzech kandydatów na oku, a jednym z nich jest na pewno Henri Sillanpaa. Pozostałe nazwiska są owiane tajemnicą, choć według "Krakowskiej" za wszystkich trzeba zapłacić.

Przy Reymonta doszli bowiem podobno do wniosku, że testowanie kolejnych bramkarzy nie ma już sensu, i by ściągnąć klasowego golkipera trzeba po prostu sięgnąć do portfela.

autor: Michał

źródło: Gazeta Krakowska
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 31.01.2009, 14:28
A w naszej lidze okienko nie trwa do końca lutego przypadkiem? Zawsze tak było, że mieliśmy zimowe miesiąc dłużej, coś się zmieniło?
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 31.01.2009, 14:33
Tak trwa do końca lutego. Jest reforma rozgrywek europejskich i my zamiast się konkretnie wzmocnić i wykorzystać to reformę dla rozwoju klubu wolimy testować ogórków. Mam nadzieję jednak że w pucharach zagramy.
Odpowiedz cytując
Szofer
Senior Member

Stary 31.01.2009, 15:53
Pan Cupial kocha Wisłę... miłością ojcowska
ojciec syna nie sprzeda czy nie wyrzeknie się, ale z drugiej strony ile można na niego w kółko łożyć
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Stary 31.01.2009, 16:06
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Dlugofalowo pomyslimy jak awansujemy do LM. Krzynowek teraz bardziej pomoze Legii w wejsciu do LM niz Gargula od lata nam.
A z czym chcesz awansować a raczej z kim?... Z sezonu na sezon dysponując gorszym składem...
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Stary 31.01.2009, 16:42
Nie no pewnie posprowadzajmy Krzynówka ,Żurawskiego itp. Wiem na chwile obecną będą to wzmocnienia ale za 2 czy 3 sezony będziemy mieli szukać dla nich zastępców?To jest nieopłacalne bo po tych 2 sezonach będą mieć 34 lata więc nie sądze by ktoś chciał ich kupić.
Możecie mieć inne zdanie ale ja też wole młodych chłopaków którzy mogą sie jeszcze rozwinąć niż kolesi po 30.
Nie wiem czemu ale wielu osobom na tym forum nie pasują ci zawodnicy jakich mamy w kadrze zespołu i koniecznie szukają jakiegoś znanego nazwiska aby nas zasilić(moim zdaniem to bezsenu bo trzepa patrzeć długoterminowo a nie już szybko bo nie będzie pucharów.)I co jak nie będzie? Za 2 sezony ci kolesie którzy u nas są i mają dwadzieścia kilka lat będą miali więcej doświadczenia i bedą mogli rywalizować w pucharach.
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 31.01.2009, 17:06
Wszystkich błędów nie powielamy... trenerzy nie zmieniają się jak rękawiczki...poza tym skład jest chyba mimo wszystko mocniejszy...co nie zmienia faktu, że przed wiosną optymistą to ja nie jestem...
Odpowiedz cytując
leo.w.starski
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 31.01.2009, 17:36
Wywoływanie histerii z powodu niezaoferowania "kosmicznego " jak na polskie warunki kontraktu Krzynówkowi
graniczy z paranoją.Chyba lepiej byłoby już przeznaczyć te pieniądze na "wykupienie' Garguły.
O ile pamiętam , Boguski świetnie grał na lewej pomocy w GKS.Może warto byłoby podążyć tym tropem.
PS. Pasmo sukcesów transferowych Trzeciaka rzeczywiście zapiera dech. Mnie zwłaszcza zaimponował błyskawicznym transferem Wawrzyniaka do PAO, i hiszpańskim zaciągiem.Na jego tle Bednarz to dyletant.
Ten ma na koncie same niewypały - Junior, Marcelo , Jirsak - no i Beto o którym już wiadomo że będzie niewypałem. (za słaby w FM-mie).Ilość bredni wypisywanych na tym forum powoli osiąga stan krytyczny............
Gdzie twa korona amiko z Poznania , gdzie twoje mistrzostwo , pyro zaje..........ana
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 31.01.2009, 17:41
leo.w.starski napisał(a):Wyświetl post
Wywoływanie histerii z powodu niezaoferowania "kosmicznego " jak na polskie warunki kontraktu Krzynówkowi
graniczy z paranoją.Chyba lepiej byłoby już przeznaczyć te pieniądze na "wykupienie' Garguły.
Broń Boze nie mam na mysli Krzynówka.Najbardziej zależało mi na Gargule w tym okienku.Taka ta polityka nasza jest,teraz bedziemy miec dwóch napastników,którym nie bedzie miał kto dobrze dogrywac(Jirsak-sami sie nakrecamy,ze jest taki dobry,chyba z braku jakiegokolwiek ofensywnego),a po lecie jak Brozek odejdzie,to bedziemy miec rozgrywajccego,który nie bedzie miał komu zagrywac....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 31.01.2009, 17:49
leo.w.starski napisał(a):Wyświetl post
Wywoływanie histerii z powodu niezaoferowania "kosmicznego " jak na polskie warunki kontraktu Krzynówkowi graniczy z paranoją.
Noo jasne, przecież bardzo możliwa sytuacja, w której Krzynowek będzie dobrze grał i strzelał gole dla Legii, ostatecznie odbierając Wiśle tytuł mistrzowski, to powod do dumy, a nie krytyki... A drugim powodem do dumy jest to, że zamiast Krzynówka dalej będziemy musieli oglądać popisy Zieńczuka na lewym skrzydle, wyrażane w zeszłym roku o ile dobrze pamiętam imponującym bilansem 0 goli, 1 asysta... - tak, to przecież dowód niesamowitego geniuszu Bednarza i RN

Aha i rozumiem, że w takim razie cały zarząd Legii i ITI to paranoicy, skoro są gotowi dać mu ten kontrakt. No można i tak

Cytat:
Pasmo sukcesów transferowych Trzeciaka rzeczywiście zapiera dech. Mnie zwłaszcza zaimponował błyskawicznym transferem Wawrzyniaka do PAO, i hiszpańskim zaciągiem.Na jego tle Bednarz to dyletant.
Zgoda, pasmo sukcesów transferowych Trzeciaka rzeczywiście jest tragiczne. Ale widać, że w przeciwieństwie do naszych "zarządców" umie wyciągać z przeszłości wnioski i uczyć się na błędach.

Ale tu przecież nie chodzi o Trzeciaka, czy ocenianie Bednarza przez pryzmat jego osiągnieć. Czy nam sie to podoba, czy nie, ewentualne sprowadzenie Krzynowka będzie hitem tego okna transferowego. A nas sam pojedyńczy Beto nie zbawi.

Cytat:
Ilość bredni wypisywanych na tym forum powoli osiąga stan krytyczny............
Tak, za każdym razem widząc Twoje wpisy odnoszę dokładnie takie same wrażenie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów