|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
No i ruszamy z budową!
![]() 19 stycznia rozpoczną się wykopki, będą prowadzone dwie równoległe budowy, na każdej po 3 żurawie, w sumie 300 robotników. do początku kwietnia maja być gotowe fundamenty, do końca listopada stan surowy, do końca maja 2010 cały stadion wraz z dachem, elewacją i infrastrukturą. czeka nas jedna runda (wiosna 2010) poza Bułgarską 5/7. ![]()
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 09.01.2009 o godz. 11:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ale stadion będziecie mieli jeden z ładniejszych.
I w miarę szybko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cytat:
co do dachu na zagłębiu, poszukajcie AZ Akmaar na stadiony.net coś takiego jak tam ma być na zagłębiu.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 09.01.2009 o godz. 16:46.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Mnie tam najbardziej podoba się projekt Zagłębia. Nie wiem jak będzie na Lechu, ale w Krakowie to nie do końca się postarali...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ruszyliśmy!
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Kiedy dach zaczną robić nad tą drugą trybuną, za bramką?
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
W momencie kiedy wszystkie proste trybuny będą wybudowane, wtedy dach będzie kładziony na 3 trybunach na raz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Wizualnie wg mnie ta trybuna 3 piętrowa to tragedia. Budując to 3 piętro nie mogli jej bardziej oszpecić , to sie kupy nie trzyma, no ale to tylko moje zdanie
E: A co do stadiony Zagłębia, to zaryzykuje stwierdzenie , że to będzie najładniejszy z tych wszystkich polskich które się obecnie budują
Ostatnio edytowane przez Coach : 31.01.2009 o godz. 14:44.
![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
może się czepiam, ale ani trochę nie podoba mi się stadion Lecha. Ale to kwestia gustu.
a obiekt Zagłębia całkiem sympatyczny. Jak na ich potrzeby to rewelacja. I te strome trybuny też są ok. Tylko ten dach...nie wiem co to za moda robić takie prześwity. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
te szczeliny na Zagłębiu między trybuną a dachem będą jakoś zakryte?
jeśli nie to porażka, to samo jest na Lechu.. nie wspominam już o trybunie każdej innej, to się kupy nie trzyma. Nie wiem jak na Lechu ale na Zagłębiu z pewnością osoby siedzące / stojące na górze trybun będą się w****iać = wiatr, deszcz itp. Bałem się że to my będziemy mieć taki sobie stadion, ale jak porównuje go do prawie powstałego Zagłębia i jak to wygląda na Lechu to jestem uśmiechnięty.
Ostatnio edytowane przez element : 31.01.2009 o godz. 14:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Osobiście mi też się stadion Lecha nie podoba. Wolę bardziej symetryczne i spójne trybuny. Z zewnątrz będzie wyglądał dosyć nowocześnie ale wnętrze mnie nie przekonuje. Taka mała ciekawostka. Stadion w Lubinie ma się nazywać Dialog Arena.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Swoją drogą, teraz co drugi nowo wybudowany stadion ma w członie nazwę Arena. Patrząc ogólnie na nowe stadiony w Polsce(wybudowane/budowane) to trochę zostały one zchrzanione. Bo żaden stadion nie jest zarazem w pełni funkcjonalny i ładny (Legia, Lech, Wisła, Korona). Zobaczymy jak to będzie wyglądało w Gdańsku, Wrocławiu, Warszawie(narodowy). Szkoda, bo spora kasa poszła na te stadiony, więc można było oczekiwać czegoś lepszego (nawet rozsuwanych dachów, jak na naszą aurę to był by to pomysł w '10'- koszty większe, ale stadionów nie buduje się na 5 czy 10 lat, tylko na zdecydowanie dłużej)
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 31.01.2009 o godz. 14:58.
![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Na pewno stadion Lecha byłby ładniejszy, gdyby były symetryczny. Szczególnie ta 4 niższa trybuna psuje ogólne wrażenie.
A jak będą wyglądać ten i inne stadiony, przekonamy się na żywo już wkrótce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
sa jakies nowe zdj z lubina ?
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Są tylko z 20 grudnia nowszych nie ma.
http://stadiony.net/w_budowie/stadion_zaglebia_lubin ![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
Stadion byłby ładniejszy gdyby projektant miał mózg ale go niestety nie ma. Druga sprawa to taka, że stadion zaczął być przebudowywany jeszcze jak o euro nie walczyliśmy więc wtedy taka IV trybuna robiła ogromne wrażenie jak na polskie warunki. Trybuna II (ta obecna 3-piętrowa) też została "ynteligentnie" zaprojektowana co już można zobaczyć, choć przyznam, że widok na boisko z samej góry jest naprawde dobry. Chyba ze względu na dach ten poziom jest tak dziwnie zrobiony ale to tylko wiedzą projektant i jego wspólnicy od flaszki. Szczerze to chyba najlepszy stadion będzie miała Legia, 30K, dobre trybuny, wizualnie fajny, typowo piłkarski, tylko śmieszą race na wizualizacji, te same race, za które Walter robi wojne ![]() Stadiony w Gdańsku i w Wrocławiu kompletnie mi sie nie podobają, a ciekawi mnie w jaki sposób chcą go zapełniać po mistrzostwach, choć w przypadku Lechii wydaje się to bardziej prawdopodobne. A właśnie, Lechia tam będzie grała czy na obecnym? Zagłębie bardzo dobry stadion oszpeciła tym dachem a dokładniej tą przestrzenią, stadion na odludziu więc wiatry tam niezłe chyba są (?). Fajnie, że wogóle powstają stadiony, może to w jakiś sposób rozkęci rodzimą piłkę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Toruniu też trzymają tempo jak w Lubinie:
http://www.skyscrapercity.com/showpo...postcount=1311 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Trzeba obiektywnie przyznać że Lubin powinien być wzorem dla wielu klubów w Polsce mających ambicje grać w 1 czy 2 lidze. Ładny stadion wybudowany w błyskawicznym tempie za rozsądne pieniądze idealny na potrzeby takiego klubu jak Zagłębie. Bez zbędnego bajdurzenia podjęto decyzje o budowie stadionu, mija niewiele czasu i stadion stoi. Można oczywiście mówić że dach taki a siaki, że kreseczka przy Ę powinna być bardziej w prawo że to że tamto. Ale biorąc pod uwagę koszty, tempo inwestycji począwszy od podjęcia decyzji o budowie stadionu do dnia dzisiejszego i ogólne wrażenie patrząc na stadion należą się słowa uznania dla Lubina, mimo wszelkich mankamentów i niedociągnięć.
![]() The Apostasy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Poznaniu tez zatrudnili sprinterów do pracy. Ledwo zaczęli a już:
http://www.budowa.maroonpoint.com/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
prawie beda mieli stadion na dobry poczatek w 1 lidze.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
http://www.budowa.maroonpoint.com/m0109.htm
Zdiecia z 27.01.2009 i widak na trybune za bramka To u nas D i E sa blizej polozone i jest tyle placzu ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Telefonia_Dialog_S.A.
jeszcze odnośnie nowej nazwy stadionu Zagłębia Lubin- Dialog Arena. Cytat:
![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|