The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.01.2009, 19:48
martinius028 napisał(a):Wyświetl post
ale załużmy że Mario czasem wchodzi na to forum i co widzi?Co drugi post o tym że mamy słabego bramkarza i nam lige zawala.
Chyba nie zrozumiałam,, Mamy nie wyrażać na forum swoich opinii, bo może zawodnicy czytają? Hehehehe . Dobre . Nikt im tu wchodzić nie każe.
Natomiast popieram coś takiego: Przez internet wyrażaj tyle, ile powiedziałbyś danej osobie w oczy.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 30.01.2009, 19:50
Ja sie z elementem zgadzam oni wiedzą że jest potrzebny bramkarz i nie widze sensu powtarzania tego w kółko.A jak zawodnik nasz który pewnie będzie grał także wiosną w pierwszym składzie wejdzie tu i przeczyta że praktycznie ibce go już skreślili to sie może tylko załamać.

Nie chodzi o to żeby nie wyrażać swoich opinii ale o to w jaki sposób sie to robi.Nie wiem czemu ale wiele osób na tym forum uczepi sie jednego tematu i go drąży np. sprawa Łobodzińskiego czy Pawełka.

Jak na wiosne na przykład taki Łobo będzie grał i miał wyniki to wiadome że wtedy nic nikt nie powie.Dajmy im czas o to tylko prosze.
Ostatnio edytowane przez martinius028 : 30.01.2009 o godz. 19:54.
Odpowiedz cytując
palon
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 30.01.2009, 20:04
martinius028 napisał(a):Wyświetl post
Jak na wiosne na przykład taki Łobo będzie grał i miał wyniki to wiadome że wtedy nic nikt nie powie.Dajmy im czas o to tylko prosze.
A Tomaszkowi Ruletce też mamy dać czas?
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 30.01.2009, 20:15
palon napisał(a):Wyświetl post
A Tomaszkowi Ruletce też mamy dać czas?
Tak! On jest młody i perspektywiczny i ma to "coś".
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 30.01.2009, 20:17
Ja tylko skomentowałem jego wyczyny ze sparingu z Brasov. Z Szachtarem ponoć wiatr mu przeszkadzał. Jest to temat, w którym można pisać opinie o naszych piłkarzach i taką wyrażam..a z Pawełkiem to nie jest to , że OSTATNIO nie grał najlepiej. Według mnie cała runda u niego leżała...choćby wspomnę "wypluwanie" przed siebie co drugiego strzału z Beitarem w Jerozolimie. Poza tym , może to szczegół, ale w meczu z Szachtarem Mariusz grał w bluzie z kapturem. Powiem szczerze, że na meczu pierwszy raz coś takiego widziałem. Może to nic, ale dla mnie jest to brak poważnego podejścia do meczu (mimo , że sparing) albo wyluzowywanie się na siłę. Może się czepiam, ale taką mam opinię. Co do wspierania Mariusza na meczach, zawsze będę oklaskiwał jego dobre interwencje, a po puszczonych golach będę śpiewał: "Nic się nie stało, Wisełko nic się nie stało..." bo mimo wszystko Mariusz jest piłkarzem Wisły , a Wisłę wspierać trzeba. Za to na forum będę pisał o nim to co uważam, co nie znaczy, że nie chciałbym żeby miał rundę życia..Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 30.01.2009, 21:10
Tak szczerze mi się Mario w bramce bardzo ale to bardzo podobał aż do pewnego momentu. Wcześniej już się ludzie na niego zasadzali, że za daleko wychodził itd, ale mi się to bardzo podobało i pasował do stylu w jakim grała Wisła.

Mimo wszystko ostatnie pół roku miał o wiele słabsze, ale nie stawiałbym na niego krzyżyka jak co niektórzy. Ja go pamiętam z wielu meczy, gdzie jego gra na przedpolu sprawiała, że przeciwnicy rzadko wykorzystywali długie piłki pod kontry i Wisła mniej bramek traciła.

Ostatnio gra słabiej i też jego pewność siebie napewno spadła przez co już nie robi tego co na początku a szkoda. A założę się, że my mu w odnalezieniu tej pewności wogóle nie pomagamy.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Stary 30.01.2009, 21:16
Co jest z tym całym Vargą?Niby mamy piłkarza a ja go jakoś nigdy nie zapamiętałem ?Wiem że na wypożyczeniu był i że często łapie kontuzje ale co to za gość ?Dla mnie jest on bardzo anonimowy .Jak wy go postrzegacie?
Odpowiedz cytując
Scorpion7ABG
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.01.2009, 21:18
Varga to taki drugi Dawidek Niby jest a tak w rzeczywistości go nie ma, pojawia się i znika
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 30.01.2009, 21:22
Za Dana Varga coś tam grał. Pamiętam bodajże jeden mecz ligowy i chyba to nawet były derby z Cracovią, w którym się wyróżniał. Miał tylko taki problem, że grał defensywnego pomocnika, a wtedy Wisła miała zarówno Cantoro, jak i Sobola i jeszcze Dudkę to sobie dużo nie pograł
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 30.01.2009, 22:34
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Tak! On jest młody i perspektywiczny i ma to "coś".
Kartę stałego klienta we wszystkich małopolskich kasynach?
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 31.01.2009, 09:52
pietruch napisał(a):Wyświetl post
Kartę stałego klienta we wszystkich małopolskich kasynach?
A tego nie wiem ale ma potencjał do wygrywania, nie ważne w co.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 31.01.2009, 10:05
Varga ? Nawet gdzies w jakims pucharze chyba pograł za Okuki (?).

Odpowiedz cytując
Lukas_ts
Junior Member

Od: 10.2008

Stary 31.01.2009, 10:19
Varga zagrał z Nancy w fazie grupowej Pucharu UEFA i z tego co pamiętam wyleciał w tym meczu z boiska. Ale kilka dni wcześniej zagrał bardzo dobre spotkanie w meczu derbowym, wygranym przez Wisłę 3-0.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 01.02.2009, 00:00
Pusiek napisał(a):Wyświetl post
Po oglądaniu skrótu sparingu z Brasov....:
-rzut rożny dla rywala...Mariusz Pawełek wypuszcza piłkę z rąk...

chwilę później

-Mariusz Pawełek wpada do bramki...

Królestwo za bramkarza...z Trabalika można było chociaż się pośmiać, Hughes - pierwszy Francuz w naszej lidze, Radzio miał ładną żonę...a przy Pawełku tylko się płakać chce...
Mario psy umie jeszcze łapać )
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 01.02.2009, 00:10
...oj wiem , że ryzykuję bana...ale hycle są chyba po drugiej stronie błoń....żart...joke..dobranoc
Odpowiedz cytując
pawex1
Junior Member

Stary 01.02.2009, 12:04
Tatuaże..Kto chce posłuchać, co na temat tatuażu Patryka Małeckiego, mają do powiedzenia Wojewódzki i Figurski zapraszam tutaj
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 01.02.2009, 22:11
antony1906 napisał(a):Wyświetl post
A redakcja TWSD to po co tam pojechała, żeby sugerować Bednarzowi co ma robić z Baszczyńskim i Zieńczukiem i nagrywać to przez 10 min ? On doskonale to wie, nie musicie próbować być mądrzejsi od niego. O Burlige to już nikt tam nie zapyta, to nie Baszczyńskiemu robią krzywdę tylko Burlidze panowie.
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Tez tego nie kumam - spodziewalem sie konkretnego wywiadu a dostalem cos w rodzaju rozmowy dyrektora sportowego z adwokatami Baszcza i Zienia.
Żadne pytanie nie jest zadane, by kogokolwiek pouczać, reprezentować zawodnika itp... Myślę natomiast, że zadane pytania reprezentowały wątpliwości wielu kibiców Wisły. Pytania są od tego, żeby na nie odpowiadać i tak też uczynił Jacek Bednarz. Burliga natomiast na skrzywdzonego na zgrupowaniu nie wyglądał...
Odpowiedz cytując
Krolik
Senior Member

Stary 02.02.2009, 14:24
HIiiiiii Cos O "Małym" :

http://www.11.pl/wideo/biskup_a_wisla_krakow/
Jak długo na Wawelu .............

Od: 09.2006

Stary 02.02.2009, 14:45
Krolik napisał(a):Wyświetl post
HIiiiiii Cos O "Małym" :

http://www.11.pl/wideo/biskup_a_wisla_krakow/
Leże, kwicze, i nie wiem co jeszcze Padłem, po prostu padłem I ta babeczka która się dusi ze śmiechu
Odpowiedz cytując
Krolik
Senior Member

Stary 02.02.2009, 19:42
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Leże, kwicze, i nie wiem co jeszcze Padłem, po prostu padłem I ta babeczka która się dusi ze śmiechu

HHahahha

" Czy jak bedzie adoracja tego tatuazu ,czy pani sie do nas dolaczy....."

I w ty momencie sekretarka Wisly nie wytrzymala i zaaaajebisty brecht wydala z siebie :_)
Jak długo na Wawelu .............

Od: 07.2006

Stary 02.02.2009, 21:29
w wywiadzie dla Dziennika Polskiego Skorża mówi że Beto to melodia przyszłości.To po co go ściagano ? Takich już było wielu co mieli byc wielkimi nadziejami za jakiś czas a jednak nie wypalili.Wisła potrzebuje partnera dla Brożka na wczoraj a nie za rok czy dwa.
Pan Skorża chwali też Gołosia i uważa że Konrad może pomóc wiosną.Oby !!! Licze na jego dobrą gre w pomocy na skrzydle
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.02.2009 o godz. 21:32.
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.02.2009, 22:03
http://pl.youtube.com/watch?v=FaEH-C..._wisla_krakow/
a widzieliście to?
Odpowiedz cytując
hudinho
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.02.2009, 22:21
no to jak juz jedziemy z WOjewodzkim i Figurskim to jeszce jedna scenka odnośnie Małego
http://pl.youtube.com/watch?v=kx0o6V...eature=related

miażdzy wszystkie poprzednie;p
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 02.02.2009, 23:43
Ja chcialbym napisac dwa slowa w kwestii Marcina Baszczynskiego...

Otoz nie rozumiem dlaczego robi sie z niego takiego meczennika. To jasne, ze nalezy mu sie szacunek za lata spedzone w Wisle, ale rozpatrywanie tego w kategorii, ze on "tyle zrobil dla klubu", a klub mu nie pozwala odejsc jest dla mnie nie na miejscu. To nie byla jego łaska, charytatywne dzialanie, ze tu gral, za ktore klub jest mu teraz cos winien. Transakcja zostala rozliczona, jego gra w zamian za duze pieniadze. Z jakiej racji ma dostac cos nadprogramowo, co moze z jakis wzgledow nie oplaca sie klubowi ? Wisla przez te lata placila mu ogromne w skali kraju zarobki wiec jest z nim kwita. I trzeba miec tupet zeby jeszcze narzekac na swoj los bedac w takim polozeniu. Widac ta fabryka Petrescu nikogo nie nauczyla niczego...
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 03.02.2009, 00:08
Ja rozumiem troskę wielu kibiców o losy zasłużonych piłkarzy, takich jak Baszczyński, czy nawet Zieńczuk, ale musimy na te sprawę spojrzeć z każdej strony medalu. Zobaczcie jak postępują inne kluby w podobnych przypadkach. Czy zasłużonemu dla klubu Bełchatów, Gargule, zewolono na przejście do Wisły, mimo, że ten nawet podpisał już kontrakt z Wislą ? Nie. Nawet wymiana na trzech podstawowych piłkarzy Wisły nie wchodziła w grę, no poza dość dużym odstępnym za te raptem kilka miesięcy. Zobaczcie co zaś zrobiła grecka Larissa. Żurawiowi też kończy się kontrakt za pól roku podobno, jak sam Maciek twierdzi a jednak, nie pozwolono mu przejść do Wisły, nawet za wymianę za odpowiadającego im i potrzebnego Baszcza. Jak na warunki greckie, kwota 100 tys €, to nie była kwota zaporowa ze strony Wisły a oni i tak nie chcieli jej zapłacić. O Zieniu już nie wspomnę, czy jest wart choćby przysłowiowej setki, jak na warunki lig zagranicznych.

Dlatego się zapytam - czemu akurat Wisła czy Cupiał, mają postępować inaczej, niż wszystkie inne kluby ? Już Grecy witali Baszcza i być może Zienia za darmo i twierdzili, że przez pół roku będą grać z Żurawiem i dopiero potem pozwolą łaskawie przejść Żurawiowi do Wisły, jeśli nadal będą tego chciały strony ( już poza Grekami oczywiście ). Baszczu i Zieniu muszą zrozumieć, że to nie tylko " paskudny Cupiał " tak postępuje, ale wszyscy inni też i nie można od niego wymagać, że akurat wyjątkowo on ma być dobrodusznym idiotą, za przeproszeniem. Tak Zieniu, jak i Baszczu mogą się jeszcze Wiśle przydać przez pól roku, jeśli nowe umowy z Wisłą im nie odpowiadają i nie będą chcieli zostać dłużej. To chyba tyle w temacie. Takie jest życie, nie tylko w Wiśle, jak widać i nie ma co grozić Cupiałowi, bo kamieniami to on piłkarzom nie płaci i nikomu nic nie zalega. A Grecy jakby chcieli ich naprawdę, to by Baszcza czy Zienia, już teraz podpisali na lato, tak jak zrobiła to Wisła z Gargułą.
Ostatnio edytowane przez kot : 03.02.2009 o godz. 00:14.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 03.02.2009, 00:37
Sytuacja z Baszczem i Zieniem trochę niejasna wyszła. Dlatego wydaje mi się, że jak nie znamy wszystkich faktów, a tylko te medialne to nie powinniśmy wyroków ferować.

Niemniej jednak jesteśmy na forum więc trochę pogdybać można

Jeśli Wisła wydała komunikat oficjalny, że puści Baszcza i Zienia za 100tyś euro to nie powinna podbijać ceny jak się jakieś kluby zgłosiły. Bo piłkarz też człowiek i pewnie trochę napalił się już na tą Grecję. W końca słońce przez cały rok plus super pensja to niezła karta przetargowa.

Z drugiej jednak strony pamiętajmy, że klub musi myśleć także (nie chcę mówić, że głównie) o finansach i jeśli jest możliwość to oczywistą sprawą jest, że cenę za zawodnika chce podbijać. No ale podbijać i sprzedać drożej, a podbić i wogóle nie podchodzić do negocjacji to niejasna sprawa. Bo w takim razie po co wydano komunikat, że Baszcza spokojnie możemy sprzedać? W jakim świetle stawia to cały nasz klub? Jak tak częściej będzie to tymi oświadczeniami i komunikatami działacze innych klubów nie będą na serio brać. A chyba nie o to władzom chodziło
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.02.2009, 10:41
Baszczu myśli, że jak w wywiadzie podenerwuje trochę Cupiała to jutro korzystnie odejdzie.... rozwiążą z nim kontrakt, może wypłacą odszkodowanie i jako wolny kopacz znajdzie zatrudnienie za lepszą kasę....
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.02.2009, 15:48
Baszczu juz gra 'pod siebie' i w sumie nie ma sie czego dziwic.Czeka go w zasadzie ostatni w miare konketny kontrakt to chcialby sie jakos ustawic.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
SB
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 03.02.2009, 22:24
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Baszczu juz gra 'pod siebie' i w sumie nie ma sie czego dziwic.Czeka go w zasadzie ostatni w miare konketny kontrakt to chcialby sie jakos ustawic.
a jeśli chce sie ustawić to musi dobrze prezentować się na wiosnę i to nas powinno głównie cieszyć i interesować...
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 03.02.2009, 23:56

"Beto w akcji"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów