The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.01.2009, 08:25
http://www.krakow.naszemiasto.pl/wydarzenia/953701.html

Cytat:
Chcą urządzać legalne wyścigi w mieście

Mają dość ścigania się pod osłoną nocy, rozglądając się na wszystkie strony czy nie nadciąga policja. Grupa młodych kierowców szuka wsparcia miasta przy organizowaniu wyścigów samochodowych na 1/4 mili. Dziś odbywają się one nielegalnie na Rybitwach z pominięciem wszelkich zasad bezpieczeństwa.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
zolwik
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 29.01.2009, 09:06
Panowie. niech ktoś powie znacie ten samochód:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7649177
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 29.01.2009, 09:41
zolwik napisał(a):Wyświetl post
Panowie. niech ktoś powie znacie ten samochód:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7649177
Wg mnie bardzo podejrzany mały przebieg.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 29.01.2009, 11:51
http://autos.canada.com/community/logosquiz/index.html

No "cfaniacy" czy ktoś zrobi 50/50 ?

edit: ja na chińszczyźnie poległem plus kilka głupich błędów z pośpiechu
Ostatnio edytowane przez Kocur : 29.01.2009 o godz. 12:42.
Odpowiedz cytując
TSman
Banita

Od: 09.2006

Stary 29.01.2009, 12:09
45/50... niektore zabójczo trudne
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.01.2009, 12:39
45/50 fajna zabawa
Odpowiedz cytując
uher
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 29.01.2009, 13:48
47/50... chińskie syfy mnie pogrążyły.
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem.
Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata,
Żeby z Tobą zostać na calutkie lata....
Odpowiedz cytując
Arteka1906
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.01.2009, 16:27
49/50 bez pomocy neta
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.01.2009, 16:52
Pff, chińskie gówna psują wynik ;p 47/50
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.01.2009, 17:17
filtr powietrza do Golfa 4 mialby ktos zalatwic lub orientuje sie ktos gdzie najbardziej w Krakowie takie rzeczy oplaca sie kupic
dowiedzial sie tez ze jak jest zaj*** filtr to spalanie rzedu 2 litrow wiecej ... a to by sie zgadzalo
Ostatnio edytowane przez WiselkaMLP : 29.01.2009 o godz. 17:19.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Powodem były skargi młodych kibiców cracovii o prowokacje tych malowidel
cracovia 1906 krakow napisał(a):
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
adam09
Banita

Od: 03.2005

Stary 29.01.2009, 17:22
47/50 chinskie sucks
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.01.2009, 17:48
Ja mialem 48/50.

odpowiedzcie mi teraz na moje pytanie panowie i ide wcinac hamburgery. W moim autku od jakichs dwoch dni glowie sie nad tym co sie stalo. 3 opony dwie przednie i prawa tylna nie trzymaja powietrza. tzn po jenym dniu juz okolo 0,7 -1 atmosfery brakuje cisnienia. Jakby byly przebite to juz dawno bym na felgach jak Kuzaj jezdzil. Co to moze byc? Spotkaliscie sie z czyms takim.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.01.2009, 17:58
Często powoli schodzi jak wbijesz gwoździa i zatyka dziurę, ale żeby trzy naraz przebić to ciężko , jest jeszcze opcja z wentylami a raczej z tym ustroństwem w które wentyl się wkręca. Jedź do wulkanizatora a prawdę Ci powie
Odpowiedz cytując
spinnaker
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.01.2009, 19:04
Może skorodowane albo pokrzywione lekko felgi czy coś takiego ?
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.01.2009, 19:27
WiselkaMLP napisał(a):Wyświetl post
filtr powietrza do Golfa 4 mialby ktos zalatwic lub orientuje sie ktos gdzie najbardziej w Krakowie takie rzeczy oplaca sie kupic
dowiedzial sie tez ze jak jest zaj*** filtr to spalanie rzedu 2 litrow wiecej ... a to by sie zgadzalo
Zapytaj na Wielickiej po po prawej stronie jadąc od Limanowskiego/Nowohuckiej zaraz za wiaduktem. Jest tam nawet taki wyświetlacz, co pokazuje części i cenę. A jeśli interesuje Cię żeby ktoś załatwił, to popytam w firmie.
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 29.01.2009, 19:48
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Zapytaj na Wielickiej po po prawej stronie jadąc od Limanowskiego/Nowohuckiej zaraz za wiaduktem. Jest tam nawet taki wyświetlacz, co pokazuje części i cenę. A jeśli interesuje Cię żeby ktoś załatwił, to popytam w firmie.
wiem gdzie to bede musial sie przejechac tam ewentualnie tez sie mozesz popytac ... a potrzebne jakies dane n/t silnika ?
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
karmel1906
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.01.2009, 20:05
koyoot napisał(a):Wyświetl post
odpowiedzcie mi teraz na moje pytanie panowie i ide wcinac hamburgery. W moim autku od jakichs dwoch dni glowie sie nad tym co sie stalo. 3 opony dwie przednie i prawa tylna nie trzymaja powietrza. tzn po jenym dniu juz okolo 0,7 -1 atmosfery brakuje cisnienia. Jakby byly przebite to juz dawno bym na felgach jak Kuzaj jezdzil. Co to moze byc? Spotkaliscie sie z czyms takim.
koyoot, jako wulkanizator odpowiem Ci, ze moze to byc jakis gwozdz, sruba, ktora ciagle masz w oponie, wentylek, zarowno srodek, jak i moze byc pekniety u podstawy, lub jesli masz przyrdzewiale felgi, to powietrze moze uciekac pomiedzy felga a opona. W kazdym bądz razie nie polecam jazdy na oponach z nieodpowiednim cisnieniem, bardzo latwo uszkodzic sciane opony.
pozdro pincet.

quiz 47/50, choc przyznam szczerze, ze w paru przypadkach strzelalem.

EDIT
WiselkaMLP napisał(a):Wyświetl post
wiem gdzie to bede musial sie przejechac tam ewentualnie tez sie mozesz popytac ... a potrzebne jakies dane n/t silnika ?
tak bedą ci potrzebne, rok, pojemnosc, i chyba to tyle
Ostatnio edytowane przez karmel1906 : 29.01.2009 o godz. 20:08.

Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
Odpowiedz cytując
adam09
Banita

Stary 29.01.2009, 20:11
puszcza Ci przy łączeniu felgi z oponą
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 30.01.2009, 13:59
Miejmy nadzieje ze wkrotce zloty sie umocni bo paliwko drozeje niestety
Odpowiedz cytując
adam09
Banita

Stary 31.01.2009, 10:37
eee tam...gaz dalej trzyma cenę
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 31.01.2009, 13:29
Był taki dowcip na "bashu":

Jak widzę na allegro auto z silnikiem V8 i gazem to zastanawiam się dlaczego nie jest w rubryce uszkodzone

A tak w ogóle to bez jaj ... na Shellu pod M1 (najtańszy Shell w Krakowie) wczoraj ropa była po 3.50 - jak dla mnie może tak być przez kolejne 10 lat
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 31.01.2009, 13:37
adam09 napisał(a):Wyświetl post
eee tam...gaz dalej trzyma cenę
Na BP na Kapelance nawet dalej leci w dół.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 31.01.2009, 13:50
Jak dla mnie neich 95 trzyma sie i 3.80 ale niech to trwa caly czas a nie taki bajzel ze podwyzka o 1.20 i pozniej po neiwiadomo jakim czasie spadek

obnizylem dzisiaj cisnienie w kolach bo ciule jak zwykle dopompowac prawidlowo nie umieli filtr powietrza wymieniony i mam nadzieje ze teraz zima to 600km na baku spokojnie zrobi
Ostatnio edytowane przez WiselkaMLP : 31.01.2009 o godz. 13:54.
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Stary 01.02.2009, 19:53
Kierowcy- chłop wjechał mi w d*** wczoraj wieczorem, spisałem oświadczenie, (gdzie mam jego dane, imie nazwisko, nr ubezpieczenia, nr prawa jazdy, nr dowodu itd) napisał, że nie wyhamował i uderzył w STOJĄCE auto (moje), które następnie uderzyło w auto stojące przed nim (czyli mam rozbitą d*** i przód) i podobno jest tak, że tył poleci z ubezpieczenia tego goscia, a przód z mojego, bo nie zachowałem odpowiedniego odstępu od auta przede mną. Prawda to?
I druga sprawa, czy teraz ja mam iść z oświadczeniem go jego ubezpieczalni (generali) dać im to oświadczenie i czekać na wycenę, czy co?
A do tego co zrobić później- bezgotówkowo, gotówkowo?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 01.02.2009, 20:33
1. W polskim prawie ZAWSZE wina jest tego kto walnął z tyłu ale jeśli jest w oświadczeniu że stałeś i tego z przodu walnąłeś dlatego że dostałeś strzała w dupę to nie jest to Twoja wina ale koleś odpowiada za wszystkie rozbite auta.

3. Ja bym oświadczenie potwierdził najpierw w jakimkolwiek posterunku - pieczątka czy podpis żeby nikt tego nie kwestionował - a potem do ichniego ubezpieczyciela.

3. Obecnie 99,99% wycen jest bezgotówkowych.

4. Niektórzy to takie ciule że zmieniają zeznania mimo oświadczenia - więc czas jest ważny
Odpowiedz cytując
Miro
Senior Member

Stary 01.02.2009, 21:13
miba napisał(a):Wyświetl post
Kierowcy- chłop wjechał mi w d*** wczoraj wieczorem, spisałem oświadczenie, (gdzie mam jego dane, imie nazwisko, nr ubezpieczenia, nr prawa jazdy, nr dowodu itd) napisał, że nie wyhamował i uderzył w STOJĄCE auto (moje), które następnie uderzyło w auto stojące przed nim (czyli mam rozbitą d*** i przód) i podobno jest tak, że tył poleci z ubezpieczenia tego goscia, a przód z mojego, bo nie zachowałem odpowiedniego odstępu od auta przede mną. Prawda to?
I druga sprawa, czy teraz ja mam iść z oświadczeniem go jego ubezpieczalni (generali) dać im to oświadczenie i czekać na wycenę, czy co?
A do tego co zrobić później- bezgotówkowo, gotówkowo?
w przypadku gdyby przyjechała Policja na 100% wszystko poszłoby z ubezpeczenia tego co spowodował wypadek. Ty zachowałeś bezpieczną odległośc - przeciesz gdyby nie on nie uderzyłbyś samochodu przed sobą. Pisze to nauczony zeszłorocznym doświadczeniem. Uczestniczyłem w takim zdarzeniu jako kierowca samochodu pierwszego ;-). Wszystko poszło z ubezpieczenia kolesia który najechał na babkę stojąca za mną ....tylko że ja miałem policyjny opis zdarzenia.
Odpowiedz cytując
adam09
Banita

Stary 01.02.2009, 23:25
Przy dzwonach zasada jest taka:

Jeśli Twoja wina - unikać policji
Jeśli Kogoś wina - wzywać policje choćby się miało czekać 2 dni

Spisaliście oświadczenie wiec nie jest źle. Idziesz z tym do ubezpieczalni sprawcy i zgłaszasz szkodę.
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Stary 02.02.2009, 08:10
Mamy dwa identyczne oswiadczenia, oba potwierdzone podpisem świadka, więc źle być nie powinno, pytanie tylko czy te barany z Generali zechcą mi zajrzeć pod samochód i ocenić czy tam pod zderzakiem wszystko jest ok, czy zaproponują tylko kasę za zderzak nowy...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.02.2009, 14:26
Miro napisał(a):Wyświetl post
w przypadku gdyby przyjechała Policja na 100% wszystko poszłoby z ubezpeczenia tego co spowodował wypadek. Ty zachowałeś bezpieczną odległośc - przeciesz gdyby nie on nie uderzyłbyś samochodu przed sobą. Pisze to nauczony zeszłorocznym doświadczeniem. Uczestniczyłem w takim zdarzeniu jako kierowca samochodu pierwszego ;-). Wszystko poszło z ubezpieczenia kolesia który najechał na babkę stojąca za mną ....tylko że ja miałem policyjny opis zdarzenia.
tylko teoria...parę lat temu jadąc dostawczym merolem przywaliłem w gościa przed mostem dębnickim z taką siłą,że oprócz jego golfa dostała astra,i passat.we mnie z tyłu przydzwonił jeszcze mondeo.policja rzecz jasna przyjechała i rozmowa była krótka.kto ma uszkodzony przód ten jest winien.obronił się tylko passat.można się z tym nie zgodzić,ale jeżeli nie ma nikogo kto weźmie winę na siebie,to sprawa trafi do sądu.
miba w twoim przypadku jest o tyle dobrze,ze w oświadczeniu masz napisane "w stojące auto".jeżeli gość się tego nie wyprze,to generali nawet jeżeli będzie robić problemy,to gdy postraszych ich sądem powinni się poddać i cała robota pójdzie z oc sprawcy.jak masz jakiś zaprzyjaźniony zakład blacharski to powinieneś na tym jeszcze do przodu wyjść.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Miro
Senior Member

Stary 02.02.2009, 18:49
picasso napisał(a):Wyświetl post
tylko teoria...parę lat temu jadąc dostawczym merolem przywaliłem w gościa przed mostem dębnickim z taką siłą,że oprócz jego golfa dostała astra,i passat.we mnie z tyłu przydzwonił jeszcze mondeo.policja rzecz jasna przyjechała i rozmowa była krótka.kto ma uszkodzony przód ten jest winien.obronił się tylko passat.można się z tym nie zgodzić,ale jeżeli nie ma nikogo kto weźmie winę na siebie,to sprawa trafi do sądu.
miba w twoim przypadku jest o tyle dobrze,ze w oświadczeniu masz napisane "w stojące auto".jeżeli gość się tego nie wyprze,to generali nawet jeżeli będzie robić problemy,to gdy postraszych ich sądem powinni się poddać i cała robota pójdzie z oc sprawcy.jak masz jakiś zaprzyjaźniony zakład blacharski to powinieneś na tym jeszcze do przodu wyjść.
to niestety praktyka ;-), ..lipiec 2008 na Opolskiej .... z tym że tak jak napisałeś, bradzo istotnejest to żeby było napisane " w stojące auto".
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów