The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krzysiek92
Senior Member

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.01.2009, 21:41
Maciejo napisał(a):Wyświetl post
gdzie mogę znaleźć filmik przedstawiający taniec nowozelandzkich rugbistów, tzn Haka, w wykonaniu hmm któryś z polskich chuliganów?

http://pl.youtube.com/watch?v=D5rbEE...eature=related od 45sec...
Odpowiedz cytując
Kordel
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 23.01.2009, 21:59
Czy jest możliwość ogladania Cyfry na dwóch tv?Potrzeba 2 dekoderów,anten?Jak to można zrobic,albo co jest potrzebne do tego
Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi.K.Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Nitrox
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.01.2009, 22:02
Kordel napisał(a):Wyświetl post
Czy jest możliwość ogladania Cyfry na dwóch tv?Potrzeba 2 dekoderów,anten?Jak to można zrobic,albo co jest potrzebne do tego

Jasne że jest taka mozliwosc. Z tego co widzialem u mojego znajomego, to napewno musisz miec dwa dekodery i jest chyba jaka specjalana karta która rozdziela sygnał na dekodery.
Ostatnio edytowane przez Nitrox : 23.01.2009 o godz. 22:53.

Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 23.01.2009, 22:27
Takie pytanko, w nocy taxówka bierze więcej za km czy tak samo
I jak zamawiam ją z pobrzeży Krakowa to płacę też za jej przyjazd ( tzn ile km musiała zrobic zanim dojechała do mnie?)
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.01.2009, 22:53
Kordel napisał(a):Wyświetl post

poczytaj w tym samym wątku: http://www.wislakrakow.com/forum/sho...359#post651359

Zależy czy na dwóch TV chcesz oglądac to samo, czy na każdym coś innego
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 23.01.2009, 23:03
Arkas napisał(a):Wyświetl post
I jak zamawiam ją z pobrzeży Krakowa to płacę też za jej przyjazd ( tzn ile km musiała zrobic zanim dojechała do mnie?)
Oczywiście, że więcej płaci się nocą. I to sporo więcej. A co do dojazdu to zależy czy jesteś już w strefie 2 czy nie. Jak w 2 to chyba bierze za dojazd (na 100% ne wiem, co chwila to zmieniają)
Odpowiedz cytując
Ni_Ma
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 23.01.2009, 23:04
Arkas napisał(a):Wyświetl post

tak biora więcej - w nocy to jest chyba II taryfa. Za dojazd taxi nic nie płacisz.
"..jest radość zwycięstwa i jest radość życia, hymn spod jeszcze sztywnych od rapiera palców, kary za warcholstwo, spory o zdobycze, wszystko jest - dopóki jest o co walczyć.."
Odpowiedz cytując
rafiABG
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 23.01.2009, 23:27
cóż to się dzieje,jeśli wchodze na strone facebook.pl i gdy klikam na pole rejestracji,żadna literka z klawiatury nie wyskakuje mi ? na pozostalych stronach,gadu itp klawiarura dziala normalnie

Odpowiedz cytując
żuraw_9
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 24.01.2009, 00:23
Z góry uprzedam, ze jestem zielony w tych sprawach. Dostalem stary komputer z zainstalowanym Windowsem 98 ale chce wgrac XP. Wiem,ze komp jest w miare dobry i spokojnie moge na nim XP-eka instalowac. Teraz pytanie do Was, czy moglibyscie mnie wytlumaczyc w miare jasno co dalej robic? Tzn glownie chodzi czy na 98 instalowac od razu XP z plytki, czy trzeba jakos odinstalowac 98? Nie wiem, nie znam sie, dlatego prosze o pomoc.

Z gory dzieki.
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur,i nad Krakowem zaświeci znów.O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem."

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.01.2009, 00:39
robisz 'uruchom ponownie' , od razu jak tylko sie zresetuje i pojawi sie pierwszy czarny ekran cisniesz na del , wchodzisz do biosa - znajdujesz opcje 'boot from'(moze troche inaczej sie zwac) - ustawiasz by najpierw startowal z CD/DVD a nie z dysku.

Wkladasz plytke z windowsem, zapisujesz zmiany w biosie i czekasz az powinno sie pojawic ze jesli chcesz startowac z CD/DVD to masz nacisnac byle jaki klawisz - wciskasz i powinien wystartowac instalator windowsa - pozniej postepujesz zgodnie z instrukcjami.Dajesz ze chcesz by instalowal nowy system, wybierasz partycje C - formatujesz ja (na szybko) i wsjo - windows sie instaluje.

niby skomplikowane ale najprostrzy sposob - jakby co to pytaj jeszcze

potrzebne Ci beda jeszcze sterowniki do plyty glownej(powinny byc na plytce cd) - ktore zainstalujesz juz po tym jak skonczy sie instalacja Xpka , oraz byc moze potrzebne beda stery do grafy.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 24.01.2009 o godz. 00:42.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
gackos
Senior Member

Stary 24.01.2009, 08:56
Orientuje się ktoś może czy jest w pobliżu centrum jakiś ploter, który byłby czynny w niedzielę i w jakich godzinach? A jeśli nie to gdziekolwiek w Krakowie. Dzieki z góry za odpowiedź.
Odpowiedz cytując
Arteka1906
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.01.2009, 10:21
jezeli ustawie komputer w stan wstrzymania to beda mi sie nadal sciagac filmy z jakiegos tam programu
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 24.01.2009, 10:45
Arteka1906 napisał(a):Wyświetl post
jezeli ustawie komputer w stan wstrzymania to beda mi sie nadal sciagac filmy z jakiegos tam programu
wstrzymanie systemu powoduje zatrzymanie wentyla na procku wiec w tym czasie komp raczej nic nie poczyni tyle tylko ze w kazdej chwili bedzie gotowy do uruchomienia
Pozdro Arteka1906
.....
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 24.01.2009, 11:25
Odtwarzacz mp3 Pentagram Vanquish R nie widzi mp3. Kiedy wgrywa się z komputera jest dobrze, potem jak się odłączy mp3 od kompa to nie ma piosenek. Próbowałem już wielu rzeczy. Robiłem katalogi,lu wgrywałem bez katalogów, formatowałem pamięć. Nic nie pomogło.Spotkał się ktoś z takim problemem?

Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.01.2009, 11:32
Cześć. Potrzebuje starych zdjęć Krakowa i jego zabytków oraz ważnych miejsc?
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 24.01.2009, 11:39
Czy film Jumper był pokazywany na canal+?
I
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.01.2009, 11:46
Zna się ktoś na telewizorach LCD?
Bo mam mozliwosc kupna TV Panasonic TH42PY8 (?) za ok 2500zl, ale nie wiem czy nie lepiej cos drozszego wybrac, ewentualnie czy taki telewizor jest faktycznie sensowny, czy nie okaze sie badziewiem jakims....
Ewentualnie moze ktos moze polecic cos podobnego (42 cale i wiecej, full HD), badz lepszego?
prosilbym o prv znawcow tematu
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 24.01.2009, 11:55
jurukuru napisał(a):Wyświetl post
Cześć. Potrzebuje starych zdjęć Krakowa i jego zabytków oraz ważnych miejsc?
czesc.Zobacz na ta stronke www.google.pl
.....
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.01.2009, 12:04
miba napisał(a):Wyświetl post
Bo mam mozliwosc kupna TV Panasonic TH42PY8 (?) za ok 2500zl, ale nie wiem czy nie lepiej cos drozszego wybrac, ewentualnie czy taki telewizor jest faktycznie sensowny, czy nie okaze sie badziewiem jakims....
Ewentualnie moze ktos moze polecic cos podobnego (42 cale i wiecej, full HD), badz lepszego?
po co walić kase w FullHD? no chyba ze bedziesz od teraz filmy na BlueRayu ogladal tylko..
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
TSman
Banita

Od: 09.2006

Stary 24.01.2009, 12:56
witam mam pewien problem... posiadam cyfrówke Panasonic Lumix FS3, który upadł na ziemie mając wysuniety obiektyw. Obiektyw się jakby wgiął w aparat, ja go wyprostowałem, wyglada ok ale jest jeden problem:
1. zamazany obraz
2. obiektyw nie chowa się do końca
3. przy zoomie (+) w pewnym punkcie wyskakuje error i aparat sie wylacza.

i teraz moje pytanie: co mogło się zepsuć i jakie sa srednie koszta naprawy?
Odpowiedz cytując
Arteka1906
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.01.2009, 14:02
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
wstrzymanie systemu powoduje zatrzymanie wentyla na procku wiec w tym czasie komp raczej nic nie poczyni tyle tylko ze w kazdej chwili bedzie gotowy do uruchomienia
Pozdro Arteka1906
dzieki, slonko
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 24.01.2009, 14:13
miba napisał(a):Wyświetl post
medyk napisał(a):Wyświetl post
po co walić kase w FullHD? no chyba ze bedziesz od teraz filmy na BlueRayu ogladal tylko..
Może pod TV satelitarną? Tak Cyfra+ jaki N,czy Polsat cyfrowy takie rzeczy oferują. Jeśli kupować nowy TV to jak najbardziej full HD. LCD wypadają teraz znacznie lepiej niż plazmy, ponieważ nie mają już problemów z generowaniem czerni. Na co zwracać uwagę przy kupnie? Na pewno na kontrast. W modelu który podałeś kontrast wynosi 20 000:1 czyli jest bardzo dobry. Drugą bardzo ważną rzeczą jest czas reakcji matrycy. Standardem jest to 8 ms, jeśli jest więcej to szukaj czegoś innego. Tego paramatru akurat się nie doszukałem, więc nie wiem ile ma ten Panasonic. Kupując TV nie można się kierować tylko paramtrami, trzeba ten TV zobaczyć na własne oczy. LCD mają coś takiego jak smużenie.Każdy LCD to ma. Im droższy tym jest to mniej zaważalne. Kolejny element to estetyka. Jeśli komuś zależy na wyglądzie zewnętrznym to Panasonic wypada blado, tutaj poleciłbym jakiegoś Samsunga albo Philipsa. Tyle na temt TV. Osobna kwestia jest wielkość pokoju. Jeśli pokuj nie jest zbyt duży to kupienie TV 42 cale, osiagnie efekt odwrotny od zamierzonego. Poprostu źle się będzie ogladało. Ja mam 32 cale, małypokój (20m kw.) i naprawde najlepiej się oglada siedząc na korytarzu...

Ostatnia najważniejsza rzecz. Jeśli podałeś dobrze nazwę czyli ( Panasonic TH42PY8) to jest to Plazma a nie LCD. Chyba, że są lcd i plazmy o tym samym oznaczeniu w co wątpię. Jeśli jest to plazma tosie nie orientuje jakie tam powinny być parametry żeby było dobrze.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 24.01.2009 o godz. 14:20.

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 24.01.2009, 16:56
mam problem,

przypadkowo ściągnąłem aktualizacje do windowsa nie oryginalnego...i przyszło mi powiadomienie że padłem ofiarą fałszywego oprogramowania

czy mogą być jakieś tego konsekwencje, czy mogę dalej używać tego windowsa
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 24.01.2009, 17:05
możesz, ale będzie Ci to cały czas wyświetlało i apelowało do twojego honoru

Możesz cofnąć zmiany przez "Przywracanie systemu" - powróć do punktu z przed (czy sprzed? ) instalacji aktualizacji...

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 24.01.2009, 17:13
FraMat napisał(a):Wyświetl post

Możesz cofnąć zmiany przez "Przywracanie systemu" - powróć do punktu z przed (czy sprzed? ) instalacji aktualizacji...
dzięki wielkie,

a gdzie jest ta opcja w panelu sterowania
Odpowiedz cytując
Galileo
Banita

Od: 11.2008

Stary 24.01.2009, 17:24
w narzędziach systemowych...
Odpowiedz cytując
Żmijka

Stary 24.01.2009, 17:27
FraMat napisał(a):Wyświetl post

Sprzed ;-)
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 24.01.2009, 17:32
i problem z głowy

Odpowiedz cytując
Żmijka

Stary 24.01.2009, 18:13
Czternastka.
Odpowiedz cytując
matt1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 24.01.2009, 18:30
jurukuru napisał(a):Wyświetl post
czternastka to tramwaj czy autobus?

właśnie, w Galerii Krakowskiej nie ma żadnego sklepu z pamiątkami Wiślackimi tego typu jak np. w Carrefurze w Czyżynach ?
tranwaj, w GK nie ma stoiska z pamiątkami
na wyjazdach byłeś ilu?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów