|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
hehe wjedzie sprzęt i co będzie robił?
![]()
WISŁA CHECKS
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
STOP KRAKOWSKIM NOŻOWNIKOM ! - kurde nie mogłem się powstrzymać
![]() A tak apropo jest jakiś harmonogram prac dostępny publicznie ? ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Oprotestowanie drugiego przetargu, przynajmniej do tej fazy, do której odbyło się to teraz nie będzie zagrażać jakimkolwiek terminom. Zanim będą mogły być zaczęte prace nad budową nowej trybuny to przecież najpierw będzie musiała być zbużona stara i zbudowane fundamenty. A zanim się to stanie to przetarg już dawno będzie rozstrzygnięty. Liczę na Polimex, żeby znów zagrać na nosie bx-dx-owi.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
firma ktora wygrala przetarg na nowe c wygrala tez przetarg na nowe ai b
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
W poniedziałek umowa na nową trybunę!
Urząd Zamówień Publicznych zatwierdził decyzję władz Krakowa, które rozstrzygnęły przetarg na budowę nowej wschodniej trybuny stadionu Wisły na korzyść firmy Polimex-Mostostal. W poniedziałek nastąpi więc podpisanie umowy. Za przebudowę stadionu odpowiedzialny jest Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu. Jednostka najpierw unieważniła jeden z przetargów na nową wschodnią trybunę, a w drugim - po tym jak uzyskała lepsze ceny - wybrała jako wykonawcę Polimex. Firma podała cenę 144 mln zł. Tę decyzję zaskarżył Budimex-Dromex, który zajmuje się na razie budową trybun północnej i południowej. UZP protest odrzuciło w piątek po południu. - W poniedziałek podpisujemy z Polimeksem umowę. Zaś w środę podamy rozstrzygnięcie przetargu na drugą trybunę - zapewnia Jacek Bartlewicz, rzecznik ZIKiT. W tym drugim przetargu najtańszą ofertę również złożył Polimex. Jeśli jego oferta spełni formalne warunki, będzie budował też trybunę zachodnią. Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
Ostatnio edytowane przez Przemo12 : 24.01.2009 o godz. 09:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Na stronie SKWK przy informacji o rostrzygnięciu odwołania, jest tez podane, że sektor dla kibiców gości ma sie znajdować na trybunie wschodniej i ma mieć 1919 miejsc pojemności. Do tej pory zawsze podawano że sektor ten będzie na E, tylko z przeciwnej strony niż obecnie. Może coś przegapiłem ale kiedy zmieniono decyzje o lokalizacji tego sektora?. Pewnie będzie sie on znajdował w narożniku przylegającym do E.
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Sektor dla gości będzie w narożniku między C a E. Narożnik będzie połączony tylko z C.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nigdy nikt nie podawał, że będzie z drugiej strony E.
Sektor gości - jak zauważył mój przedmówca - będzie zlokalizowany w narożniku między E i dawnym C, wejścia (4 podwójne kołowroty) będzie miał od strony 3ego Maja, powstanie także przy nim parking. ![]()
WISŁA CHECKS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Mako, dannato - dzieki za odpowiedzi, teraz już wszystko wiem.
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Mam nadzieje że sie spręzą, bo już czekam na to by znów zasiąść gdzieś w środkowo-dolnych rejonach C6
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mam czas do polowy 2010, moze choc na jedna runde uzbieram ;-)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na razie to trzeba sie martwić żeby sobie "zaklepać" miejsce na obecnym stadionie , bo jesienią karnet miałem "po układach" i na wiosnę różnie może być.
A podejrzewam że sprzeda się wszystko. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
No i co panowie dzis rusza budowa czy jutro bo wiem ze dzis mieli podpisać umowę
![]() Taki stadion powstał w Hoffenheim kosztował 60Milionów EURO pojemnosc 35K http://www.welt.de/sport/fussball/ar...h-reicher.html
Ostatnio edytowane przez Bobic : 26.01.2009 o godz. 11:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
jakbyśmy mieli polskiego Billa Gatesa, pełno miejsca na wiosce to też byśmy mieli taki stadion...
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Czyli ich stadion kosztowal okolo 265 mln zlotych. A wiecie ile nasz?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
gdzie teee maszynnyyy?
Polimex, gdzieeee teeee maszyyyny ![]() ps. mam nadzieję że pracownicy Budimexu nominalnie pracujący na zapleczu D nie będą podkładać świń kolegom na budowie innej trybuny ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
http://www.krakow.pl/kamera/wisla/ odrazu link do kamerki jak by ktoś nie miał, i pasowałoby aby ją umieścieli może na D, by było widać rozbiórke.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Jestem pewny, że z biegiem lat kasa w polskiej piłce będzie coraz większa to i przebudowa okaże się konieczna, albo nowy się postawi.![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zupełnie nie wiem czym się podniecacie, przecięty stadion zupełnie. Właśnie taki sobie za parędziesiąt milionów euro.
![]()
WISŁA CHECKS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
![]()
BTW Czy ktoś ma informacje nt dzisiejszego spotkania mającego zakończyć się podpisaniem umowy na trybunę C ?
Ostatnio edytowane przez barthok : 26.01.2009 o godz. 20:26.
|
||
|
|
Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
To co plac Budimeksu robił przed trybuną D przez rok
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie, nie było przetargu na D, na razie jeszcze nic nie wiadomo.
![]()
WISŁA CHECKS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak tam , dzieje sie coś na R22, zaczęła się jakaś robota? Jeśli nie to kiedy "wchodzą"?
Zakichana kamerka u mnie nie działa. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Mi kamerka działa ale nic nie widać zeby cos robili
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak zostanie podpisana umowa to i prace ruszą. Cierpliwości.
![]()
WISŁA CHECKS
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|