The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Svartis
Senior Member

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.01.2009, 20:58
runner napisał(a):Wyświetl post
We wtorek polsko-greckie konsorcjum pod przewodnictwem firmy Mostostal Warszawa S.A. wygrało przetarg na budowę stadionu we Wrocławiu.

Link z info :
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...2-tys-kibicow/

Mam nadzieje, że gdy dojdzie do realizacji Naszego stadionu, wszystko będzie odbywało się sprawnie bez opóźnień.
Mają do zrealizowania w takim razie 2 duże obiekty w podobnym czasie. Oby panowali nad podwykonawcami.
Z tego co pamiętam to Mostostal Warszawa buduje jeszcze w tym momencie stadion Legi. W szczytowym okresie ma tam pracować 600 pracowników jednocześnie.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 22.01.2009, 21:01
Tylko że w Warszawie, Wrocławiu i Krakowie wieksząść prac z pewnością będą wykonywać podwykonawcy. Więc pracowników nie powinno zabraknąć.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 22.01.2009, 21:07
barthok napisał(a):Wyświetl post
Pewnie że przeszkadzają naklejane w tak bezmyślny sposób gdzie popadnie. Czemu nie potrafimy uszanować własnego stadionu? Vlepki szybko się niszczą i stają się nie estetyczne. To samo z "fanatykami" stojących na krzesełkach, rozbijanymi pleksy itd itp. BTW ciekawe jak prezentuje się stan toalet na E..

to zaprojektuj ścianę do naklejania vlepek ,żeby wszystko było ok

vlepki be ,kibice be , zostań przed telewizorem będzie ci najlepiej
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 22.01.2009, 21:22
To jest Nasz stadion i chyba nie musimy go jeszcze dodatkowo oznaczać wlepkami. Dla mnie też nie jest to estetyczne.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 22.01.2009, 21:31
Zwolennicy przyklejania wlepek i bazgrania spreyami niech najpierw wyobklejają u siebie w domu łazienkę , kibel, szafki w kuchni lub nawet ekran telewizora , wtedy szacowna mamusia lub tatuś wyjaśnią im swój pogląd( na pewno pozytywny i tolerancyjny) na ten mądry proceder.

Sporą powierzchnią jest też zapewne własne czoło, tam też możecie spokojnie sobie kilka "walnąć" .
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Stary 22.01.2009, 21:38
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Zwolennicy przyklejania wlepek i bazgrania spreyami niech najpierw wyobklejają u siebie w domu łazienkę , kibel, szafki w kuchni lub nawet ekran telewizora , wtedy szacowna mamusia lub tatuś wyjaśnią im swój pogląd( na pewno pozytywny i tolerancyjny) na ten mądry proceder.

Sporą powierzchnią jest też zapewne własne czoło, tam też możecie spokojnie sobie kilka "walnąć" .
zgadza się vlepki mam na szafkach ,spreyami tez próbowałem bazgrać ale niestety talentu nie mam :(

moja mamusia i tatuś do dzisiaj nie wyjaśnili mi ich poglądu ,mam złych rodziców ?;(

proponuje następnym razem zamiast .......ić na necie powiedz komuś w twarz żeby nie naklejał vlepki na krzesełku bo ci się później na nim źle siedzi i nieestetycznie wygląda i w ogóle jest be

własne czoło mam na tyle ładne że nie muszę nic na nim naklejać...

a i fany w sumie też po **** wywieszamy,przecież to nasz stadion więc nie musimy go oznaczać ,a jeszcze przeszkadzają w oglądaniu meczu !
Ostatnio edytowane przez South : 22.01.2009 o godz. 21:42.
Odpowiedz cytując
barthok
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.01.2009, 21:53
Najlepiej wyrwijmy wszystkie krzesełka - po co nam one przecież jesteśmy "fanatykami", łazienki z ciepłą wodą też nie są nam potrzebne w końcu wystarcza nam drzewko/toitoi... fany/wrzuty są ESTETYCZNE i raczej upiększają trybunę/ścianę. Może Tobie brud, smród i ubóstwo nie przeszkadza ale mi tak.
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 22.01.2009, 21:56
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Tylko że w Warszawie, Wrocławiu i Krakowie wieksząść prac z pewnością będą wykonywać podwykonawcy. Więc pracowników nie powinno zabraknąć.
hmmm...a co przepraszam ma MOSTOSTAL WARSZAWA SA do POLIMEX MOSTOSTAL SA...oprócz słowa MOSTOSTAL w nazwie...myślcie trochę.
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Stary 22.01.2009, 22:03
barthok napisał(a):Wyświetl post
Najlepiej wyrwijmy wszystkie krzesełka - po co nam one przecież jesteśmy "fanatykami", łazienki z ciepłą wodą też nie są nam potrzebne w końcu wystarcza nam drzewko/toitoi... fany/wrzuty są ESTETYCZNE i raczej upiększają trybunę/ścianę. Może Tobie brud, smród i ubóstwo nie przeszkadza ale mi tak.

ze skrajnosci w skrajność,nigdzie nie napisałem żeby wyrywać krzesełka ,po prostu mi te vlepki nie przeszkadzają w niczym,o łazienkach tez nigdzie nie pisałem ale skoro poruszasz ten temat ,to wcześniej ludzie chodzili na mecze i nie mieli takich wygód jak czyste łazienki i nie narzekali ,zreszta teraz też na większosci stadionów ,a zwłaszcza sektorów gosci tego nie ma a jednak ludzie jeżdza i stoja w nich

oczwyscie brud i smród ,mi przeszkadza ,fajnie że są teraz takie łazienki i komfort ale przypierdalanie sie do vlepek to lekka przesada

jak już szukacie na siłe jakiego problemu,to problemem są pleksy które rzeczywiście przeszkadzają (i to dosyc bardzo bo widziałem gościa który sobie łapę na niej rozwalił bo maja ostro rogi) i w oglądaniu meczu i w aktywnym kibicowaniu...
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.01.2009, 22:15
South napisał(a):Wyświetl post
ze skrajnosci w skrajność,nigdzie nie napisałem żeby wyrywać krzesełka ,po prostu mi te vlepki nie przeszkadzają w niczym,o łazienkach tez nigdzie nie pisałem ale skoro poruszasz ten temat ,to wcześniej ludzie chodzili na mecze i nie mieli takich wygód jak czyste łazienki i nie narzekali ,zreszta teraz też na większosci stadionów ,a zwłaszcza sektorów gosci tego nie ma a jednak ludzie jeżdza i stoja w nich.

W X wieku nawet nie było ciepłej wody i prądu i żyli
telefonów i internetu, ale my teraz mamy XXI i staramy sie o EURO
Odpowiedz cytując
barthok
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.01.2009, 22:16
Mi też nie przeszkadzają na tyle żebym zaczął się z wszystkimi awanturować, mówię tylko że z czasem staje się to co raz brzydsze..
Mamy XXIw i tylko należy ubolewać że łazienki, zadaszone krzesełko to luksus na naszych stadionach.
Pewnie nasz stadion nie jest idealny, ale taki już będzie przez najbliższe kilkadziesiąt lat i dlatego strasznie mnie denerwuje jak jest dewastowany przez własnych kibiców..
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 22.01.2009, 23:25
south
ja tylko grzecznie , aczkolwiek z lekką doza ironii zasugerowałem istotom myślącym (sorry jeśli sie pomyliłem) że błędne jest niszczenie własnego (naszego wspólnego) stadionu.
Dotyczy to także stania na krzesełkach, kopania po nich , bazgrania i szczania po stadionie poza kiblem.
Nie jest to żadne kibicowanie tylko czysta bezmyślnośc i głupota.

Chodzę na E3 i nie raz zwracałem uwage różnym "najwierniejszym" zeby nie "syfili" własnego gniazda.
Przeważnie skutkowało, i miałem poparcie wiekszości kibiców (fanatyków też).

Jak komuś przeszkadzają toalety i czystośc zawsze może iśc w krzaki do parku.
Chcemy miec stadion i Euro to poziom wypadałoby trzymać.

Dawno temu ludzie biegali z maczugami , nie oznacza to ze dzisiaj tez jest to normą.(chociaż, kto wie.)
Odpowiedz cytując
www.rallyonline.prv.pl
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.01.2009, 09:39
Dokładnie mamy stadion który dopiero powstaje ma on nam służyć na długie lata, ma być zadbany i estetyczny. Takie naklejanie wlepek powoduje to że przychodzi gość widzi wlepke i mysli "aa ja se też nakleje" itd itd z czasem staje sie to bardzo nie estetyczne. mielismy ladne szyby przy wejściach na trybuny aa teraz wiekszość jest poobklejana ii do tego to jest bądz co bądz trudne do usunięcia. Zmierzam do tego że widząc iż jedna osoba nie dba o takowe dobro pociąga to że przychodzi druga i też tego nie szanuje aa z czasem jak to wszystko stanie sie jeszcze bardzie poobklejane ktos wapdnie na pomysl np ze sprayem a pozniej to juz tylko zaczyna się niszczenie bo jak jest troche zniszczone to można "dokończyć" wrwrww

A kolega "south" niech sobie obkleja kazde miejsce w domu na swoim ciele i nawet w tyłku ale nie na "naszym wspólnym stadionie"!
Odpowiedz cytując
kosz.krakow
Banita

Od: 01.2009

Stary 23.01.2009, 10:38
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357...50_mln_zl.html
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 23.01.2009, 10:46
Żeby to w końcu przyklepali i do roboty.
Podejzewam jednak że w trakcie robór wykonawca "wynajdzie" 100 powodów na 100 dodatkowych (niespodziewanych ale nieuniknionych) kosztów i cena wzrośnie wyżej od tej Budimexu .

Mam nadzieje że nie będzie scenariusza jak z "Giriszem" i "turecką budową szybkiego tramwaju....

Mam nadzieję że się mylę ale ,.. to Polska właśnie...
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 23.01.2009, 10:54
Jakby ktoś miał info na temat wyniku arbitrażu to pisać od razu. To dzisiaj najważniejszy temat w tym temacie
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 23.01.2009, 11:04
O 15 ma być rozpatrzony protest.

http://www.uzp.gov.pl/krajowa-izba-o...opy_of_wokanda
Odpowiedz cytując
manisnh
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.01.2009, 12:04
Same kobiety w komisji
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 23.01.2009, 15:51
odwołanie budmiexu ODDALONE
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 23.01.2009, 15:52
WIadomo na 100%?
Jak tak to wreszcie dobra wiadomośc , do roboty!
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.01.2009, 16:10
Wspaniałe info na koniec tygodnia
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 23.01.2009, 16:16
No to teraz pora na wyjaśnienie paru kwestii: gdzie gramy, co z oświetleniem , karnetami?.
I najważniejsze kiedy zobaczymy maszyny i robotników na R22.? W realu.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.01.2009, 16:22
Ciezarowki powinny wjechac pn/wt. Wiosne gramy napewno u siebie. AB i Vipow przenosza na E, VIPow na trybune gosci (pewnie dlatego ze klatkami sie wejdzie do okraglaka) a zwyklych kibicow na E4 i chyba E3. Karnetow bylo sprzedanych ok 7-8tys, wiec max po ok 2 tys biletow zostanie, o ile wiecej karnetow nie bedzie wykupione
Odpowiedz cytując
marco94
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 23.01.2009, 17:16
Jak podpiszą umowę na stadion to będzie kapitalnie.
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 23.01.2009, 17:27
a gości gdzie niby dadzą nie będzie miejsc dla przyjezdnych?
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
wojteq_NH
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 23.01.2009, 17:30
oczywiście, że nie ... może najlepij oddajmy im całe E? a może D? ... pomyślunku troszeczke chociaż.
:twisted: Good things come to those who wait... :twisted:
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.01.2009, 18:18
super wiadomość !!! Budowę czas zacząć !!!

Heh, taka dygresja, pewnie z drugim przetargiem też nie odpuszczą i cała zabawa
z odwołaniami będzie identyczna przy drugiej trybunie. Może zróbmy sondę...drobny żarcik.

od pn - nowe fotki jak zaczną prace
Runner

Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.01.2009, 18:26
sprawiedliwość istnieje!! to pewnie pod koniec miesiąca ruszą pierwsze prace
przyznam, że od zakonczenia budowy okrąglaka brakowało mi informacji i zdjęć i całej tej otoczki związanej z budową...i teraz nareszcie te piekne chwile powrócą
What's new?

Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 23.01.2009, 18:40
Myślę że nikt się nie obrazi jak dam linka do kamerki (wiem wiem że była,chce przypomnieć) bo warta w miarę tego(obecnie niezła mgiełka http://www.krakow.pl/kamera/wisla/
Ah nie mogę się doczekać tej trybunki,będzie potężna
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.01.2009, 19:22
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
sprawiedliwość istnieje!! to pewnie pod koniec miesiąca ruszą pierwsze prace
przyznam, że od zakonczenia budowy okrąglaka brakowało mi informacji i zdjęć i całej tej otoczki związanej z budową...i teraz nareszcie te piekne chwile powrócą
piszecie ludzie na forum a wiadomosci nie czytacie, byl na glownej news w ktorym jakis gosc sie wypowiadal ze jak bedzie odrzucone odwolanie to w pn podpisza umowe i odrazu sprzet bedzie mogl wjechac
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów