|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Nie winiłbym Bednarza (jak co poniektórzy).
Jego zadaniem jest szukanie graczy za free. Więc robi co może...i wg mnie robi to ok. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Jego zadaniem wcale nie jest szukanie zawodników "za free" tylko prawdziwych wzmocnień !!!!
![]() ![]() ![]() JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jego zadaniem jest szukanie wzmocnień za "fee"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
nie ma się co emocjonować, myślę że trzeba się oswoić bo pewnie jeszcze kilku graczy takich wpadnie na testy w tym okienku. pewnie chłopaka hector polecił ...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Bardzo dobrze że testujemy, ale takich piłkarzy powinno być co najmniej pięciu z różnych lig z referencjami albo obserwowanymi i to od pierwszego treningu w Krakowie .
http://www.jagiellonia.net/index.php...lnosci&id=3085 Jaga ciekawego zawodnika kupuje( ?) ,głównie takich powinniśmy sprawdzać . Choć nie można popadać w absurd ,bo przykladowo gdybyśmy tak wybrzydzali taki Kuba by do nas nigdy nie trafił . PS . Już nie wspominając o młodej ekstraklasie .
Ostatnio edytowane przez jachting : 19.01.2009 o godz. 18:21.
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
"Sieć scoutingu" Wisły szybko się rozrasta, a świadczy o tym sprowadzenie serbomacedonczyka (blizej nie wiadomo) z ligi indonezyjskiej oraz młodego gwiazdora 3-ligowych boisk w Brazylii.
Żenada |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
moze przestanmy narzekac, jaki to ogor do nas na testy przyjezdza, bo nikt z nas go nie widzial. po to pryjezdza, zeby sztabmogl zobaczyc czy to cienias, czy moze cos z niego bedzie.
pada tutaj przykald Kuby,ale przypomnijcie sobie jako kto do nas przychodzil Kalu Uche, czy Mauro. ciekaw jestem czy pialisc z zachwytu kiedy oni po raz pierwszy pojawili sie w Wisle. poczekajmy, zobaczymy, jak bedize cienki to wroci do faveli kopac pilke ze swoimi kumplami ![]()
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś
El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż Tylko Wisła TS!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na bogackiego, wy naprawdę nie widzicie nic złego w tym że jakiś kompletny Gall Anonim przyjeżdża na testy na zgrupowanie przedsezonowe pierwszej drużyny klubu która walczy o mistrzostwo w swoim kraju
Nie no, nie wierzę. A Nesta z tym porównaniem do Chelsea już mnie całkiem rozbroił. Renomowane europejskie kluby testują takich młodych ,owszem, ale z druzyną rezerw, z zapleczem pierwszej drużyny, juniorami,młodzikami etc. Poza tym testują takich chłopaków kilkudziesięciu rocznie, do tego dochodzą wyłapani przez scouting itd. Może się ten chłopak okaże przydatny może nie. Ale styl w jakim to się odbywa powoduje że mój ukochany klub jest wydany na pośmiewisko po raz kolejny, do czego my aspirujemy że mamy w klubie taką szopkę, do czego ja się pytam?! Ja współczuję szczerze Bednarzowi. Może nie jest póki co orłem piłkarskiego managementu, ale też warunki pracy ma nie do pozazdroszczenia, więc działa jak desperat... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
żeby wyhaczyc przyzwoitego grajka na testach, to trzebaby zaprosic/zwerbowac na nie z dziesiątki kopaczy aby chociaż statystycznie miec szanse na grajka pokroju chociaż 1/2 Kuby, że cos z tego odsiewu zostanie wartego uwagi. no ale czas, czas i jeszcze raz czas. nie mamy go.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
przestańcie płakać, bo z waszych płaczy na tym forum już pół Polski się śmieje.
Bednarz jest jednym z najlepszych dyrektórów sportowych jaki nam się trafił. W każdym okienku za jego kadencji pojawiała się jakaś niespodzianka. Ma związane ręce jeśli chodzi o wydawanie pieniędzy z budżetu klubu i działa w sposób przemyślany, przygotowany. Nie jestesmy "renomowanym klubem europejskim" jak wielu z nas by chcialo, a w co niestety wielu wierzy. Nie stać nas na testowanie kilkudziesięciu młodych graczy na potrzeby Młodej Ekstraklasy przez kilka miesięcy. Nie stać nas na super rozwiniętą siatkę skautów, bo nie jestesmy w gronie "najbogatszych klubow europejskich", ba nie jestesmy w gronie średniaków. Stać nas na zawężony obszar poszukiwań i zawężoną grupę piłkarzy. Ja, osobiście wolę takie rozsądne szukanie za niewielkie pieniądze niż wydawanie kilakset tysięcy euro tylko po to, żeby dołączył do nas średniowartościowy kopacz z polskiej ligi (patrz przykład Górnika). Jesli tylko w kazdym okienku miałby do nas przyjść jeden piłkarz klasy Marcelo czy Diaza, jestem za. Uważam, że dobrze przepracowany okres przygotowawczy sprawi, że będziemy liczyli sie w walce o MP jako jeden z najpoważniejszych kandydatow do tego trofeum. Marzenia o LM na razie i tak trzeba odłożyć. Wisła musi rozwijać się tak, aby budżet mógł co sezon wzrastać, aby konstruowano zespół z graczy żądnych sukcesu, niewypalonych, lub dających poprzez swój profesjonalizm gwarancję walki do samego końca o nawyższe cele. Zasady w klubie są jasne - nie wydajemy dzis ponad stan, planujemy sensowny rozwój, wietrzymy skład. Jeśli za te pieniądze, które dzis ma do dyspozycji Bednarz nie stworzymy Chelsea nic się nie stanie... prawda? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Pytanie czy Zieńczuk 10 lat temu załapałby się do 1 ligi brazylijskiej
? Wątpię... W sumie to zaistniał dopier 2 lata przed przyjściem do Wisełki.A jeżeli chodzi o zawodników lewonożnych to takich jest mało i zawsze warto się takiemu przyjżeć. Przypominam wam gdzie Zibi Boniek znalazł Napoleoniego I co wielu z was widziałoby go w Wiśle![]() Oficjalka miała coś napisać na temat Beto i tego Babptisty po wieczornym treningu ale się coś nie kwapią... A teraz konkret... Jakbym miał stawiać na jakąś 11 żelazną która miałaby walczyć o mistrza to byłoby to tak: Silanpaa- Singlar Głowacki Marcelo/Cleber Pi.Brożek- Łobodziński/Małecki Sobolewski Diaz Zieńczuk- Boguski Brożek Taka dobrze przygotowana 11 jest moim zdaniem optymalna. Skorża powinien szybko zdecydować się na taką taktykę i już nie kombinować tak jak jesienią, tylko zgrywać drużynę bo mamy za dużo do stracenia. W żadnym wypadku Diaz na lewej pomocy. Jego optymalna pozycja to lewy defensywny pomocnik. W meczach ze słabszymi u siebie może grać Beto jeżeli się sprawdzi(i wtedy np. Boguski na lewej pomocy) i Jirsak. Reszta na końcówki... Cantoro do składu tylko w razie kontuzji Sobola lub Diaza bo jest od nich naprawdę dużo słabszy...
Ostatnio edytowane przez Raporter : 19.01.2009 o godz. 20:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Podpisuję się pod tym obiema rękami! Ludzie czy wy nie rozumiecie że Wisła nie jest na tyle bogatym klubem żeby w każdym okienku po 2 ml € na wzmocnienia. NIE!!! Taki klub jak nasz właśnie musi wynajdować graczy darmowych. A wy powinniście się cieszyć że Łysy przynajmniej ściąga darmowych grajków klasy Marcelo czy Diaza(no prawie darmowych). A poza tym okienko w Polsce kończy się 28 lutego! Jakiekolwiek kupowanie(mam nadzieję) zacznie się w lutym bo wtedy ubędzie konkurencja ze stron klubów zagranicznych. Nie dociera do was że Bednarz ma mocno związane ręce i musi działać z tym co ma. A wy nie potraficie docenić że mimo wszystkich przeciwności losu on ściąga do nas właśnie Marcelo, Beto czy Diaza(Niedzielan dopóki) nie złapał kontuzji też byl udanym transferem:ZA DARMO!).
A poza powyższym tekstem wleję w wasze serca trochę nadziei. Skoro usiedli do rozmów z BOT-em a potem chcieli je kontynuować to znaczy że dysponują pewnymi funduszami, i najprawopodobniej czekają na odpowiedniego grajka. To tyle w tym temacie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Wolę miec niewielkie wymagania, które przystają do rzeczywistości futbolowej polskiej niż nierealne wymagania z Księżyca. Cupiał mógłby "pożyczyć" Wiśle nawet 10 razy tyle kasy co do tej pory - ale w aktualnych uwarunkowaniach prowadzenia klubu pilki nożnej w Polsce spowodowałoby to tak naprawdę szybkie ogłoszenie upadłości - brak możliwości spłacenia długu i ryzyko strat na dużych transferach. Klub z bieżącego budżetu mógłby wydać dużo więcej na transfery i wynagrodzenia markowych piłkarzy, ale skonczyłoby się to deficytem niemożliwym do zapełnienia bo nikt nie zagwarantuje wejścia do LM i odniesienia tam chocby dwóch czy trzech zwycięstw o wyjściu z grupy nawet nie wspominając, co dopiero dac może jakieś sensowne pieniądze równoważące wydatki na "gwiazdki" Ten balonik rozwoju trzeba pompować z duzym wyczuciem - i tu Bednarz spisuje sie dobrze ps. sorry jeśli nadaje się to bardziej do "Nibylandii...", ale musimy zdac sobie sprawę, że wyciagac będziemy tylko to, co można wyciagnąć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Zgadzam się z moim przedmówcą (Proximus) z większością rzeczy o których mówił ale nigdy nie zrozumiem dlaczego Wisła i wspaniały P. Bednarz nie potrafi znaleźć dobrze rokujących młodych chłopaków,a w szczególności polaków. Wszystkie większe polskie kluby+ zagraniczne wyszukują lepsze i gorsze talenty u nas w kraju a Wisła ma poważny przestój od kilku lat...nie ma piłkarzy który przyszliby do naszej szkółki w wieku 15 czy 16 lat i powoli rozwijali się pod okiem naszego sztabu szkoleniowego. Nie chciałbym się spotkać z argumentem że mamy za słabych trenerów bo to świadczyłoby tylko o niekompetencji dyrekcji klubu, która zatrudnia byłe gwiazdy zespołu i na pewno płaci im za to nie małe pieniądze.
![]() ![]() ![]() JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!! |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Z każdym dniem przybywa pojebów w tym temacie. FraMat wytrzymaj jeszcze chwilę w tym topicu, bo nadchodzi armagedon.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Tutaj macie anegdotki, numer dwa z dedykacją dla Was. gigant - armageddon wstrzymany do momentu, aż dostaniemy prerogatywy do banowanie za robienie nam skrajnego obciachu na naszym własnym forum. Poprzednim razem poszło o Kosowskiego, teraz też w końcu się doigrają. Wielka afera, bo chcą jakiegoś gracza testować.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.01.2009 o godz. 21:04.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Dla mnie już samo namówienie Marcelo do tego, aby przeszedł do naszej ligi uważam za naprawdę duży majstersztyk. Tak więc pod tym względem Bednarz ma u mnie plusa. Także to, że testują jakiegoś młodego Brazylijczyka specjalnie mnie nie martwi. Nie sprawdzi się to do domu. Goście robią co mogą,a wy ich jeszcze wyśmiewacie. Kogo chcecie żeby tutaj sprowadzali? Nie ma kasy, więc tak a nie inaczej to wygląda. Uważam, że są na tyle odpowiedzialni, że byle leszcza nie podpiszą. Jedyne co mam za złe Bednarzowi to to ,że wydał tyle gotówki na Gargułę. Widać ,ze facet działa z głową, ale tutaj się nie popisał. Przepłacił. Niemniej i tak mu ufam i wierze,że jego transfery będą solidne. A, że mu bardzo trudno kogoś kupić to inna sprawa. Kasy brak, klub bez sukcesów w Europie, takich jak my to są tysiące, zaplecza treningowego brak, liga przaśna...dużo by wymieniać. Tak więc trzymajcie za Bednarza kciuki żeby mu się udawało, a nie plujcie dla samego plucia.
P.S. Niektorych postów czytać się wręcz nie da. Z całym szacunkiem ale FraMat nie dasz rady zaraz polegniesz, wielu przez Tobą stąpało tą scieżką ale rady nie dało.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Sam jestem nie do końca przekonany o klasie Garguły, ale powtarzenie tego samego w kółko ? To co powieszo Jirsaku, 700k eurasów i jeszcze kontrakt to grubo bańka pękła. Gość się nie łapie do składu i co tu owijać w bawełnę gra na ten moment jak pipa. Dlatego to wg mnie jest największy minus Bednarza jak do tej pory. Jak już Bednarz sprowadza tych darmowych to niech się tego trzyma i robi to rozważnie. Bo 2 razy wydał i 2 razy wtopa.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wolfy,nie dam Ci tej przyjemności. Skoro wolność słowa na tym forum ma być ograniczona to wypada mi podziękować wszystkim forumowiczom za prowadzone dotychczas z nimi dyskusje. Adios P.S. Życzę sobie jak i wam wszystkim byśmy się doczekali zdrowej organizacji i polityki klubu, idących za tym sensownych transferów i Mistrza Polski 2009 |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
nie lubię gdybać ale gdyby
Bednarz miał takie środki jakie kiedyś Smuda czy Heniek to sprowadziłby tu naprawdę fajnych grajków, jestem o tym przekonany... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Ja rowniez jestem za tym ze lepiej zeby przychodzili do nas tacy pilkarze jak Diaz czy marcelo za darmo. Przypominam ze nikt beto nie widzial do tej pory, tak samo bylo z Diazem i wspomnianym tutaj Marcelo i oby bylo z nim tak samo jak z ta dwojka pilkarzy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
, pozatym nie sposob mu odmowic w tej kwestii racji.Takie narzekactwo to jest powielanie wszystkiego co tu bylo pisane rok, dwa, czy trzy lata temu. Piszesz o zdrowej polityce klubu ale po prostu Wisla przechodzi taki etap ze na polityke ekspansyjna po prostu nie ma kasy. Teraz jest czas Lecha, po czesci Legii(ktora tez niezle wtopila w zeszlym roku) - my jedyne co mozemy robic, to utrzymywac ten stan rzeczy i to Lysy stara sie robic - raz lepiej raz gorzej. Zareczam Cie ze nawet wolfy chcialby konkretnych transferow - wiekszego budzetu , sieci skautow z prawdziwego zdarzenia , szkolki pilkarskiej itp ale po prostu nie ma na to najmniejszych szans przy tym wlascicielu a pozyskanie nowego , ktory bylby w stanie zainwestowac na to wszystko o czym pisalem, nie jest wcale takie proste. Jestes na forum od poczatku , mozliwe ze pamietasz czasy przedCupialowe ,wiec jesli teraz jest tak masakrycznie zle to nie znajdziesz slowa by okreslic to jak bylo wczesniej. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/0,1248675,1900437,wiadomosc.html
jeśli GKS uzna, że w następnym roku będzie naszym rywalem w walce o mistrza(lub ogólnie, wysokie cele) mogą wywinąć z Gargułą podobny numer. W GKSie juz nie raz pokazali, ze jest tam kilku idiotów więc jest to nawet dość prawdopodobne. Pół roku bez grania i mamy po zawodniku. Może lepiej jednak spróbować się dogadać w kwestii transferu już dziś?
Ostatnio edytowane przez zordon : 20.01.2009 o godz. 11:46.
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Czy ktoś może wie dlaczego zregyzgnowano z pozyskania Bąka z Lechii? No żesz ****a nóż mi się w kieszeni otwiera jak widzę że do pozyskania za groszę był super bramkarz młody utalentowany na którym klub mógł zarobić tymczasem testują jakiś ogórków z Indochin. DLACZEGO!!!!! Kto za to odpowiada?!! Panie Boze widzisz a nie grzmisz! Czy Cupiał nie ma oczu?! Kim są jego doradcy?!!? A bednarz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
pozdrawiam ![]()
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::.. ... i nie zmienia sie nic!! |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Widzisz zordon, caly problem polega na tym ze Belchatow ma kasy od groma, im nie zalezy zeby dostac 50, 200 czy 700 tys. euro, oni chca pokazac ze ten WIEJSKI klubik moze postawic sie najwiekszym w lidze. Na szczescie zywot takich wynalazkow (Amica, Groklyn) jest bardzo krotki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Ja sobie dałem spokój z komentowaniem "Polityki transferowej Wisły" bo bardziej przypomina mi to kręcenie bata z wiadomego materiału niż profesjonalne zarządzaniem klubem. Wychodzi na to że trzeba poczekać na koniec okna transferowego i zobaczyć jaki jest stan posiadania Wisły Kraków na dzień 27 lutego. Śmiać mi się chcę z niektórych co odsądzają od czci i wiary Bednarza bo nie sprowadza do Wisły świetnych (najlepiej drogich zawodników). W Wiśle Kraków nie ma kasy na transfery do Klubu i jest to fakt. Letnie okno transferowe i deklaracja Wilczka że jak nie przejdziemy Beitaru to nic się nie stanie nie pozostawiają chyba żadnych złudzeń. W Wiśle Kraków nie ma nawet porządnej siatki scoutów (tak jak w Lechu - oczywiście biorąc pod uwagę polskie realia) więc nie można mieć do niego pretensji że nie wyławia perełek z 3 i 4 ligi. Myślę że przy takiej organizacji klubu nawet Peter Kenyon nie miałby dużo lepszych wyników. No i na koniec. Komentowanie doniesień prasowych (a do tego tak defacto służy ten temat) jak dla mnie jest czystą stratą czasu i ma więcej wspólnego z wróżeniem z fusów i marzeniami "co by było gdybym trafił 6 w totka" niż z rzeczywistością. Polecam artykuł do którego linka zamieszczam poniżej.....ot i cała prawda o tworzeniu mitów przez dziennikarzy i menadzerów. http://www.weszlo.com/news/2142 Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez JohnnyH : 20.01.2009 o godz. 12:48.
![]()
Żuraw my personal Jesus
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Odkąd pamiętam ,to z Twoich postów ciągle można było się dowiedzieć jaki w Wiśle jest DraMat a tu nagle taka odmiana... ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Maciuś napisał(a):
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=19964
Oczywiście Wisła ma plan awaryjny w przypadku jego odejścia. Jeśli "Baszczu" ostatecznie odejdzie, to w jego miejsce zostanie sprowadzony nowy zawodnik, który stanowiłby konkurencję dla Petera Singlara. juz widze ten plan awaryjny...przyjedzie na testy zawodnik z 3 ligi brazylijskiej |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|