The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
GenerałTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.01.2009, 11:09
Dziewiętnastoletni Brazylijczyk Handerson Lacerda Lyra Baptista będzie testowany przez Wisłę Kraków w najbliższych dniach - poinformowała oficjalna strona klubu wisla.krakow.pl.
Handerson urodził się 29 grudnia 1989 roku, jest lewonożny i może grać jako ofensywny pomocnik lub skrzydłowy. Ostatnio występował w Legião FC, a obecnie jest wolnym zawodnikiem.

Brazylijczyk będzie ćwiczyć z "Białą Gwiazdą" przez kilka najbliższych dni. W tym czasie sztab szkoleniowy Wisły sprawdzi jego przydatność do zespołu.

Ciekawe kto to znowu jest. Za darmo ? Pewnie cień prawdziwego piłkarza
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 19.01.2009, 11:13
To ten co kiedys gral w Sevilli?
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 19.01.2009, 11:41
Napewno nie, ale przynajmniej tyle ze mlody jest, to moze akurat cos z niego bedzie
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.01.2009, 11:47
Ciekawe który to:
http://spb.fotologs.net/photo/59/31/...60154816_f.jpg

Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 19.01.2009, 11:50
na oficjalnej jest zdjęcie
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 19.01.2009, 11:55
Przynajmniej Brożek teraz zostaje http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...celony,1245394
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 19.01.2009, 13:55
GenerałTSW napisał(a):Wyświetl post
Dziewiętnastoletni Brazylijczyk Handerson Lacerda Lyra Baptista będzie testowany przez Wisłę Kraków (...)

Po to są testy, żeby sztab szkoleniowy go sprawdził. A nuż okaże sie to strzałem w dziesiątkę
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.01.2009, 14:16
Ktos wie co z Burligą? Był w kadrze podanej na wyjazd do Olivy, a dzisiaj czytam, że pojechał na testy do Chorzowa...
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
Biuro Prasowe
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 19.01.2009, 14:30
Sopranos napisał(a):Wyświetl post
Ktos wie co z Burligą? Był w kadrze podanej na wyjazd do Olivy, a dzisiaj czytam, że pojechał na testy do Chorzowa...
"Bury" vel "Beton" jest na obozie Wisły Kraków w Olivie.

Pozdrowienia z Hiszpanii;-)
Biuro Prasowe Wisły Kraków
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.01.2009, 14:45
Kolejny raz duża część forum robi sobie nadzieje ,że może tym razem uda się nam dostać jakąś namaistkę piłkarza podczas testowania . O ile mnie pamięc nie myli oprócz Diaza , kótry był już wcześneij wstepnie obserowany to "na dziko" nie było żadnego udanego piłkarza (czy był jakiś wogóle ? ) .
Pamiętam ,że mieliśmy zakontraktowac piłkarza Da Silva (jesli się mylę poprawcie) , ale przeszedł do Randers , które w tamtej chwili było na pozycji spadkowej.To pokazuje jaka jest nasza skutecznośc , wiec ja bym sie za bardzo nie nastawaił na dobrego grajka. Jakby się jednak okazało ,że ten Luiz Aleksandro da Silva Mauro .... jest graczem wartym zakontraktowania ,to uznaje oficjalnie ,że cuda w naszym klubie sie zdarzają
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Stary 19.01.2009, 15:04
Jest jedna mala roznica, poprzednio testowani zawodnicy to byli juz w pelni uksztaltowani pilkarze w wieku 27+ lat, ktorzy nic nie osiagneli, a tutaj mamy 19sto latka, stad nadzieja ze moze jeszcze nikt sie na nim nie poznal, tak jak bylo w przypadku Blaszcza
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.01.2009, 15:06
ci testowani piłkarze to też chyba są albo wcześniej obserwowani, albo przez kogoś polecani? Jak dla mnie przykład Juniora właśnie o tym świadczy, że jest jakas wstępna preselekcja - zanim ktoś na testy przyjedzie to pion sportowy ma jakieś pojęcie, kogo będzie testował.
Swoją drogą Biuro Prasowe mogłoby coś na ten temat napisać - oczywiście bez wchodzenia w szczegóły i tajemnice... jeśli nie można
Hello, Biuro Prasowe....
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 19.01.2009, 15:16
GenerałTSW napisał(a):Wyświetl post
Dziewiętnastoletni Brazylijczyk Handerson Lacerda Lyra Baptista będzie testowany przez Wisłę Kraków w najbliższych dniach - poinformowała oficjalna strona klubu wisla.krakow.pl.
Handerson urodził się 29 grudnia 1989 roku, jest lewonożny i może grać jako ofensywny pomocnik lub skrzydłowy. Ostatnio występował w Legião FC, a obecnie jest wolnym zawodnikiem.

Brazylijczyk będzie ćwiczyć z "Białą Gwiazdą" przez kilka najbliższych dni. W tym czasie sztab szkoleniowy Wisły sprawdzi jego przydatność do zespołu.

Dwa lata temu moi znajomi Brazylijczycy pytali pół żartem-pół serio czy nie załatwiłbym testów w Wiśle dla ich znajomego. Chłopak ponoć świetny, tylko klubu nie miał. Chodziło o możliwość trenowania z zespołem, wymagania nie były zbyt duże.

Jak czytam takie wiadomości jak dzisiejsza, dochodzę do wniosku że ktoś jednak nie miał żadnych oporów. Ja potraktowałem tamtą propozycję jako żart, teraz ktoś jednak nie żartuje. A szkoda, bo wiadomość nadaje się na prima aprilis.

Trzecia liga brazylijska... Jasne, Błaszczykowski też przyszedł do nas na testy i to z IV ligi. Cuda się zdarzają. Podobnie jak szóstki w totku.

Bednarzowi proponuję kupić los w kolekturze, podobne szanse na wygraną. A mniejszy stres dla kibiców
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Stary 19.01.2009, 15:18
mnie ta wiadomosc ani ziębi ani grzeje. Po to sa testy... jak gosc jest drewniakiem to go odeśla i po problemie.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 19.01.2009, 15:21
Ok, w takim razie zaproponuj by Wisła ciebie przetestowała. Masz takie same referencje jak Handerson, a nawet lepsze bo na forum jesteś od prawie 5 lat.

Szanujmy się trochę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 19.01.2009, 15:29
A moze bedzie dobry? Badzmy optymistami.
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Stary 19.01.2009, 15:33
To całe Ligao w którym grał Handerson to jest klub z ich Serie C , czyli nasza 3. liga. Ktoś wcześniej wspominał ,że miże to być Błaszczykowski bis . Właśnie dlatego pisałem ,że cud jakto cud jest mozliwy ale ma to do siebie ,że nei za często sie zdarza. Tak więc czy piłkarz z serie C który nie jest potencjalnym Błaszczykowskim się nadaje ? Wg. mnie nie bardzo tak jak nie bardzo nadaje sie nie stary bramkarz(może nowy Fabiański czy inna Mucha...) z Inodenzji i już nie patrze czy z I , II czy X ligi indonezyjskiej.
Tak jak napsiał flamengista szanujmy się troche . Wbrew pozorom jakość i poziom danej ligii w dosć duzym stopniu determinuje umiejętności zawodników i vice versa .
Odpowiedz cytując
cola
Banita

Od: 09.2008

Stary 19.01.2009, 15:34
Panowie wy to jestescie najwieksze płaczki w calym necie .. nie ma takiej drugiej strony..... co by nie gadac o glupotach to powiem ze Brazylijska liga jest o wiele bardziej wyszkola pod wzgledem technicznym niz nasza .. wiec nei patrzyl bym czy to trzecia czy osma
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Stary 19.01.2009, 15:43
Najzabawniejsze jest to ze niedawno duza czesc forum plakala ze nie szukamy zadnych mlodych zawodnikow w nizszych ligach. Jak teraz przyjechal mlody chlopak na testy to znowu placza ze sie nie szanujemy... Ludzie zdecydujcie sie czego wkoncu chcecie... Zreszta ja nie wiem w czym jest taki problem, gosc bedzie slaby to pojedzie do domu i nikt nic nie straci, a nuz stanie sie cud i okaze sie drugim Blaszczem?
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
cola
Banita

Od: 09.2008

Stary 19.01.2009, 15:45
i wtedy jak sie stanie Błaszcem to będziecie lizać Bednarza i pisać : och zaraz jak o nim usłyszałem to chciałem żeby u nas grał
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 19.01.2009, 15:55
Indie (Dudu), gosciu z Indonezji, teraz brazylijczyk z 3 ligi. Niedawno sie smialismy jak ktos napisal ze nastepny bedzie eskimos :/
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 19.01.2009, 15:59
Nie dramatyzujmy z powodu takich testow... Co szkodzi sprawdzic chlopaka ?

Gdyby np. kibice Chealse prezentowali podejscie kilku osob to musieliby sie pociac, ze przyjechal do nich Korzym z 2 czy 3 ligi polskiej na testy... To samo w Liverpoolu jak byl tam ten mlody obronca z Wisly, tez trenowal nawet z 1 druzyna. Tak wiec spokojnie...

Na pewno wole sie przyjrzec 19 latkowi z Brazylii o kim ktos tam powiedzial, ze umie grac w pilke, bo nawet jesli nie prezentuje super formy juz teraz to moze sie okazac, ze ma jakis potencjal i mozna go zostawic za grosze w ME jako material na przyszlosc niz bramkarzowi z ligi Indonezyjskiej.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 19.01.2009, 16:01
wester napisał(a):Wyświetl post
Uwierz mi jest bardzo duża różnica pomiędzy szukaniem, a braniem zawodników podesłanych przez menadżerów. Mieliśmy kiedyś jakiegoś młodego Argentyńczyka na testach, to było już za czasów Skorży niestety okazał się tak słaby, że nie dali mu nawet w sparingu zagrać z tego co pamiętam.
I co się stało ?
Klub się rozleciał ? Ktoś umarł ? Czy dostał zawału serca ?
Gorzej było by ,jakby facet okazał się dobry a my sobie go odpuściliśmy .
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.01.2009, 16:02
Dobrze, że testujemy zawodników a nuż się coś trafi, bo potrzeba wzmocnić konkurencję w pomocy szczególnie zawodnikami dobrze wyszkolonymi technicznie i z dobrą prędkością, a taktyki to się wcześniej czy później nauczy. Lepsza to też wiadomość niż że nikt już nie przyjdzie do końca okienka. Ja jednak bardziej cieszyłbym się z testów młodych polskich zawodników, ale mam nadzieję że to się dzieje w ME. Mam nadzieje że nie nastawiliśmy się za mocno na rynek brazylijski.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 19.01.2009, 16:03
ten testowany Brazylijczyk grał w lidze stanowej a ta klasa rozgrywek w Kraju Kawy kojarzy mi sie z Antosiem Ptakiem i jego cudownym pomysłem na zespół piłkarski.
Jak już ściagac Brazylijczyka to chodziaż takiego co siedzi na ławce w pierwszej lidze bo o ofensywnych zawodnikach z pierwszych jedenastek to nie mamy co marzyc
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.01.2009, 16:08
Przeciez testowanie zawodnika to zecz normalna w kazdym klubie na swiecie. To nie jest tak ze jak sobie ktos zadzwoni do klubu to odrazu go biora na testy.
Trafil sie jeden Blaszczykowski czemu mialby sie nie trafic drugi.

Ile bylo placzu na jesieni ze Wisla nie szuka zawodnikow po nizszych ligach, jest to zle ludzie troche opamietania
,
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Stary 19.01.2009, 16:51
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ok, w takim razie zaproponuj by Wisła ciebie przetestowała. Masz takie same referencje jak Handerson, a nawet lepsze bo na forum jesteś od prawie 5 lat.

Szanujmy się trochę.
no dobra masz racje z tm szacunkiem, ale bez przesady nie ma co dramatyzowac. gość bedzie ogórasem to pojedzie do domu i tyle.

co do moich referencji to 5 lat na forum > 3 liga brazylijska (?)
Odpowiedz cytując
Miac
Junior Member

Od: 02.2004

Stary 19.01.2009, 16:52
Niestety taka jest wieloletnia polityka transferowa Wisły.
"Większe" nazwiska (Niedzielan, Matusiak, Garguła) przychodzą do nas pod warunkiem że za darmo tj. ze swoją kartą na ręku. Reszta to... testowane wynalazki - czasem nawet, jak na naszą miarę, udane.
Tak chyba niestety musi być w klubach bez pieniędzy (jak Wisła). Niestety oznacza to, że każdy sukces lokalny to kwestia przypadku a sukces prawdziwy (międzynarodowy) jest nieosiągalny. Ot poemocjonujemy się walką w lidze bez znaczenia. Może nawet dokopiemy jakiemuś średniakowi europejskiemu na wczesnym etapie pucharów.
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 19.01.2009, 17:28
Jeżeli ten Brazylijczyk ma być piłkarzem o którym Skorża mówił wczoraj, na temat wzmocnień lewej pomocy to ja przepraszam i wychodzę z pociągu o nazwie Wisła mistrzem polski A.D. 2009 r. szkoda czasu i wstydu, którego moglibyśmy sobie oszczędzić. Wiadomo że odchodzą Baszczyński i Zieńczuk a próby ich zastąpienia tego typu anonimowymi zawodnikami są kpiną działaczy ze wszystkich kibiców klubu bez wyjątku.

To są półśrodki na których działamy od kliku sezonów, co chce po sobie zostawić Cupiał- chce być drugim Ptakiem w polskiej piłce czy ma ambicje przebicia tego ostatniego a już naprawdę niewiele mu brakuje.

Co pozostało z zapewnień Skorży po grudniowej rozmowie z B.Cupiałem, po której na spotkaniu z kibicami trener tryskał humorem- można mieć wątpliwości czy było to szczere z jego strony

Jedno już jest pewne nie obronimy tytułu mistrzowskiego przy takiej wspólpracy dyrektora sportowego i RN- nie wyciągamy wniosków z lekcji 8 miejsca w lidze 2 lata temu a to jest grzech pierworodny...

Do tej pory śmiałem się ze słów Bednarza że interesują nas wszyscy zawodnicy choćby Eskimosi- dzisiejszego dnia te słowa nabierają nowego wymiaru..

A nam pozostaje czekeć, mam taką nadzieję że również kibice i struktury w których działają sympatycy tego zasłużonego klubu wystosują w odpowiednim czasie stosowne oświadczenie jakiekolwiek ono by nie było bo tak dalej działać się nie da przy tym sposobie zarządzania
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Stary 19.01.2009, 17:35
Masz racje Bednarz jest zainteresowany wszystkimi piłkarzami byle byli tylko za darmo!!!!!!!!

Co do Skorży to nie sądzę aby był nieszczery tylko uwierzył w zapewnienia Cupiała ze pieniądze bedą a ich niema i co on może?!?!?

Na mistrzostwo zawsze są szanse i nie można przestać w to wierzyć! Nawet gdybyśmy to mieli osiągnąć bez Zieńczuka, Baszczyńskiego i Sobolewskiego!!!!!

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów