|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Tzw. "polityka transferowa Wisły", to już od kilku lat zwykła kpina i nieustanne robienie idiotów z kibiców ciągłymi kłamstwami na taki, czy inny temat. Ostatnim aktem tej groteski jest przedłużanie kontraktu z Juszczykiem - po co to komu? Ani nie podnosi jakości pozycji w drużynie, ani rywalizacji w bramce. Klub znów wywala pieniądze w błoto.
Od dawna Wisła nie tylko nie rozwija się, ale cofa, systematycznie osłabiając skład. Sprowadzenie jednego Garguły tego niestety nie zmienia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
przedtem też nie był czas na inwestycje bo spłacaliśmy dług
teraz jest tzw. kryzys jak zwał tak zwał wiatr zawsze w oczy ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
widzieliscie, wreszcie transfermarkt zmienił wartosci rynkowe piłkarzy Wisły ;] Brozek 4.2 mln, Boguski 2mln, Jirsak niecaly 1mln
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Mam dobre wieści w sprawie Beto. Kontrakt jaki złożyło Palmeiras do federacji brazylijskiej jeszcze wczoraj miał status ativo czyli aktywny, dzisiaj ma już status encerrado czyli zakończony.
http://200.159.15.35/registro/registro.aspx?s=168343 ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Wczoraj była mowa o przedłużeniu kontraktu z Juszczykiem, dziś mamy wiadomość o testach
w Hiszpanii zawodnika grającego do tej pory w lidze indonezyjskiej- ja mam pytanie a kto będzie w rundzie wiosennej strzelał gole, asystował etc… Rozumiem, że nie ma w budżecie transferowym pieniędzy co jest dziwnie bo jakby nie patrzył mamy początek roku a my nawet nie zaczęliśmy wydawać a tak na dobrą sprawę nie ma czego wydać- Co do niespodzianki Bednarza dla kibiców, oczywistością dla mnie byłby transfer Żurawskiego tylko po co? Tym bardziej latem. Gdyby nie daj boże nie udało się awansować do pucharów zostalibyśmy na lodzie z dość wysokimi by nie powiedzieć astronomicznymi jak na warunki polskiego podwórka kontraktami dla Łobodzińskiego (mam nadzieję że przy najbliższej okazji pozbędziemy się go), Garguły, Żurawskiego (w razie czego) Cantoro!
Ostatnio edytowane przez prawnik25 : 16.01.2009 o godz. 17:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Sam jechałem po Zieńczuku za grę jesienią, ale kogo my mamy w jego miejsce pewnie zdolnego zawodnika z ME, albo przesunięcie powiedzmy Diaza z obrony i co to za polityka. Baszczyński grał całą rundę (z wyjątkami) w pierwszym składzie. Możliwe jest ich puszczenie tylko jeśli wcześniej sprowadzamy skrzydłowego gotowego do gry w 1 składzie i młodego bocznego obrońcę, ale nie wynalazek który może grać wszędzie i zastąpi ich obu. Sprzedaż Sobola za jakąkolwiek kasę to wg mnie skandal, to jest najlepszy polski def. pomocnik. Jeśli chcemy walczyć przynajmniej o podium to nie możemy pozbyć się żadnego z tych zawodników może że wcześniej na treningu pojawia się zawodnik z podpisanym kontraktem. Co do zawodników, którzy mają przyjść to na razie cisza jakiej dawno nie było, oby jedynym naszym transferem nie był Beto.
Wg mnie to jest temat do transferów do jak i z Wisły. |
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A co z tym Gargułą bo gdzieś pisali,że jak nie dojdą do porozumienia do końca tygodnia to nie przejdzie na 99%
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Co się tak podniecacie , dystansu trochę do tego wszystkiego .
Zainteresowanie to nie jest to samo co sprzedaż ,testy to nie to samo co kupno , sami sobie z tego doskonale sprawę zdajecie . Druga sprawa,wiadomo że "ostatnio" zakupów wielkich nie było ,ale po co się tak manierować przecież sami się dołujecie i napędzacie . Po co się takich bramkarzy testuje to ja też nie za bardzo rozumiem , można się pocieszyć że Wisła nie podpisywała z każdym testowanym kontraktu o ile sie nie sprawdzi.Testy niby nie zaszkodzą ale czy słabszy zastępca Pawełka jest nam tak bardzo potrzebny ? I jeśli już testujemy to dlaczego nie ma nikogo z pola ? Mało to młodych dobrze się zapowiadających piłkarzy ,czy choćby wyróżniających się w swoich słabszych ligach . Że się da ,pokazują także kluby słabsze i w naszej lidze . ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Taaak
Bednarz dostał zadanie rozwalenia Wisly. Stąd pozbywanie się (chociaż jeszcze niczego nie przesądzono) bezproduktywnego ostatnio Zieńczuka i niepohamowanego Baszczyńskiego. Ludzie, ochłońcie. Przecież podpisanie Garguły, sprowadzenie młodego napastnika z Brazylii świadczy o czymś zupełnie innym, o pewnym konkretnym planie przewietrzenia składu. Zgadzam się, że nie mamy tak do końca ich następców, ale możemy będziemy oceniac okienko transferowe po jego zakończeniu? Kiedy ostatnio nasz skład został poważnie czy w ogóle wzmocniony na samym początku okienka? Ja spokojnie czekam przynajmniej do połowy lutego |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
a za 2 tyg pozniej grac mecz ligowy powodzenia...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.01.2009 o godz. 19:12.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
dziękuję... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Niekiedy brak ruchów transferowych wychodzi z korzyścią dla klubu ;D Trzeba żyć nadzieją, że zaskoczą zawodnicy z ME. Jestem ciekaw jakby zagrał na prawej obronie Burliga. Ofensywnie chłopak jest naprawdę niezły więc może będąc zmiennikiem Singlara podszkoliłby się w defensywie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taaaa, widzieliśmy to zwłaszcza latem poprzedniego roku, czy przed zajęciem 8 miejsca w lidze. Albo, przed wyrzuceniem Petrescu, czy przed Valerengą.
Jak Wam się chce pisać takie durnoty, czy tłumaczyć beznadziejną politykę transferową naszego klubu? Już nie raz przerabialiśmy dokąd takie działania prowadzą... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Na razie nie ma co drzeć szat , szczególnie jeśli nie używa się uwag czysto merytorycznych
Ostatnio edytowane przez jachting : 16.01.2009 o godz. 18:50.
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mam dobre wieści w sprawie Beto. Kontrakt jaki złożyło Palmeiras do federacji brazylijskiej jeszcze wczoraj miał status ativo czyli aktywny, dzisiaj ma już status encerrado czyli zakończony. I ma rację. Tam jest zarejestrowany ten kontrakt , ale jednocześnie ma on oznaczenie: "zakończony". Dlaczego nie wierzysz koledze K4millo? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Dla mnie sukcesem tego okienka transferowego będzie JEŻELI NIE ODEJDĄ BROŻEK oraz BOGUSKI. Czy na obóz mają po za tym bramkarzem jechać jacyś inni testowani zawodnicy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
I znów co dla niektórych Bednarz jest łysym chu***
. Mamy Beto, Gargułę (co prawda od lipca, ale cieszy niezmiernie), okienko trwa. Wiemy jaki jest stosunek w klubie do pieniędzy, więc nie ma co oczekiwać transferów za kilkaset tysięcy euro co kilka tygodni. Chciałbym oczywiście aby Sobol został, ale gdy się trafi oferta nie do odrzucenia, to należy ją przyjąć. Radek również nie jest już piłkarzem perspektywicznym, latka lecą. Baszczu i Zieniu? Nie mam nic przeciwko aby zostali, ale nie będę opłakiwał gdy odejdą. Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ewentualna propozycja ze strony Besiktasu powinna zostać przyjęta. Na tej pozycji może grać Diaz, Cantoro, Jirsak, Głowa, Varga, Goły. Nawet nie ma potrzeby specjalnie kogoś szukać. Kryzys jest nie ma co wydawać. Ważne, żeby na kontrakty starczyło.
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2008
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5091
Jednak ten bramkarz to Serb i pewnie kolejny jakiś taki ja ci z zeszłego roku... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wolny zawodnik z ligi indonezyjskiej? Brzmi z deka....egzotycznie , to nasza Wisełka jest klubem o którym ktokolwiek , skądkolwiek usłyszy , zgłosi się i juz bierzemy go na testy?.......przyznam że nie rozumiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
rok temu też była mowa o ściagnieciu Serbskiego bramkarza ale z Crveny Zvezdy 35 letniego Randjelovica ale sprawa jakby ucichła.No ale skoro w Indonezji są lepsi to ok.
W sumie to Zdravkovic grał przy niezłej publice.Tu są fragmenty z udziałem jego druzyny w lidze Indonezyjskiej http://pl.youtube.com/watch?v=lWPF1V...eature=related
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.01.2009 o godz. 23:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Jezeli mamy zamiar testowac takich zawodnikow to szczerze powiedziawszy brak mi slow ... W tym klubie chyba jeszcze dlugo nic nie bedzie normalne ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Na ta chwile jak mówiłem wczesniej: nie kupilismy nikogo pozyskalismy jednego nowego gracza o nie znanych umiejetnosciach i niepewnym uczestnictwie w obozie. Wybacz,to juz chyba poprzednie okienko w porównaniu do tego (na ta chwile) biło na głowe,przynajmniej pod wzgledem tego co sie zapowiadało i co wydalismy. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Uważacie,że liga indonezyjska jest słaba,bo tak,czy może opieracie swój osąd na tym co oglądaliście,bądż regularnie oglądacie?Z ciekawości pytam?
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Dudu przyszedł z bodaj Indii, poziom ligi pewnie podobny co poziom ligii Indonezyjskiej. Mimo że w tamtej lidze był mega gwiazda (król strzelców) to się u nas nie przebił, na Węgrzech tez kariery nie robi, więc niby czemu ten bramkarz ma u nas zagrzac miejsce na stałe?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Niestety, ale sprowadzanie graczy o znanych nazwiskach to albo sprowadzanie gości na kompletnym zakręcie kariery(Svitlica, Tristan), albo sprowadzanie polskich graczy, którzy ostatni dobry mecz zagrali kilka lat temu(w przeciwnym wypadku szukali by sobie klubów w jakiejkolwiek lepiej płatnej lidze). Zostają też takie przypadki, jak Kryszałowicz, Gołoś i Łobodziński, których sam nie wiem jak i gdzie wpakować. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|