The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.01.2009, 16:01
Tzw. "polityka transferowa Wisły", to już od kilku lat zwykła kpina i nieustanne robienie idiotów z kibiców ciągłymi kłamstwami na taki, czy inny temat. Ostatnim aktem tej groteski jest przedłużanie kontraktu z Juszczykiem - po co to komu? Ani nie podnosi jakości pozycji w drużynie, ani rywalizacji w bramce. Klub znów wywala pieniądze w błoto.

Od dawna Wisła nie tylko nie rozwija się, ale cofa, systematycznie osłabiając skład. Sprowadzenie jednego Garguły tego niestety nie zmienia.
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.01.2009, 16:02
lazy napisał(a):Wyświetl post

Proszę zejdźcie na ziemie - to nie jest czas do inwestycji - także w piłkarzy

pzdr
przedtem też nie był czas na inwestycje bo spłacaliśmy dług
teraz jest tzw. kryzys

jak zwał tak zwał
wiatr zawsze w oczy
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.01.2009, 16:54
widzieliscie, wreszcie transfermarkt zmienił wartosci rynkowe piłkarzy Wisły ;] Brozek 4.2 mln, Boguski 2mln, Jirsak niecaly 1mln

Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 16.01.2009, 17:12
Mam dobre wieści w sprawie Beto. Kontrakt jaki złożyło Palmeiras do federacji brazylijskiej jeszcze wczoraj miał status ativo czyli aktywny, dzisiaj ma już status encerrado czyli zakończony.

http://200.159.15.35/registro/registro.aspx?s=168343
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 16.01.2009, 17:14
Wczoraj była mowa o przedłużeniu kontraktu z Juszczykiem, dziś mamy wiadomość o testach
w Hiszpanii zawodnika grającego do tej pory w lidze indonezyjskiej- ja mam pytanie a kto będzie w rundzie wiosennej strzelał gole, asystował etc…

Rozumiem, że nie ma w budżecie transferowym pieniędzy co jest dziwnie bo jakby nie patrzył mamy początek roku a my nawet nie zaczęliśmy wydawać a tak na dobrą sprawę nie ma czego wydać- Co do niespodzianki Bednarza dla kibiców, oczywistością dla mnie byłby transfer Żurawskiego tylko po co? Tym bardziej latem.

Gdyby nie daj boże nie udało się awansować do pucharów zostalibyśmy na lodzie z dość wysokimi by nie powiedzieć astronomicznymi jak na warunki polskiego podwórka kontraktami dla Łobodzińskiego (mam nadzieję że przy najbliższej okazji pozbędziemy się go), Garguły, Żurawskiego (w razie czego) Cantoro!
Ostatnio edytowane przez prawnik25 : 16.01.2009 o godz. 17:17.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 16.01.2009, 17:17
Sam jechałem po Zieńczuku za grę jesienią, ale kogo my mamy w jego miejsce pewnie zdolnego zawodnika z ME, albo przesunięcie powiedzmy Diaza z obrony i co to za polityka. Baszczyński grał całą rundę (z wyjątkami) w pierwszym składzie. Możliwe jest ich puszczenie tylko jeśli wcześniej sprowadzamy skrzydłowego gotowego do gry w 1 składzie i młodego bocznego obrońcę, ale nie wynalazek który może grać wszędzie i zastąpi ich obu. Sprzedaż Sobola za jakąkolwiek kasę to wg mnie skandal, to jest najlepszy polski def. pomocnik. Jeśli chcemy walczyć przynajmniej o podium to nie możemy pozbyć się żadnego z tych zawodników może że wcześniej na treningu pojawia się zawodnik z podpisanym kontraktem. Co do zawodników, którzy mają przyjść to na razie cisza jakiej dawno nie było, oby jedynym naszym transferem nie był Beto.

Wg mnie to jest temat do transferów do jak i z Wisły.
Odpowiedz cytując
Ciumba
Member

Od: 11.2007

Stary 16.01.2009, 17:34
A co z tym Gargułą bo gdzieś pisali,że jak nie dojdą do porozumienia do końca tygodnia to nie przejdzie na 99%
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.01.2009, 17:40
Co się tak podniecacie , dystansu trochę do tego wszystkiego .
Zainteresowanie to nie jest to samo co sprzedaż ,testy to nie to samo co kupno , sami sobie z tego doskonale sprawę zdajecie .

Druga sprawa,wiadomo że "ostatnio" zakupów wielkich nie było ,ale po co się tak manierować przecież sami się dołujecie i napędzacie .

Po co się takich bramkarzy testuje to ja też nie za bardzo rozumiem , można się pocieszyć że Wisła nie podpisywała z każdym testowanym kontraktu o ile sie nie sprawdzi.Testy niby nie zaszkodzą ale czy słabszy zastępca Pawełka jest nam tak bardzo potrzebny ?
I jeśli już testujemy to dlaczego nie ma nikogo z pola ? Mało to młodych dobrze się zapowiadających piłkarzy ,czy choćby wyróżniających się w swoich słabszych ligach . Że się da ,pokazują także kluby słabsze i w naszej lidze .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.01.2009, 17:57
Taaak
Bednarz dostał zadanie rozwalenia Wisly.
Stąd pozbywanie się (chociaż jeszcze niczego nie przesądzono) bezproduktywnego ostatnio Zieńczuka i niepohamowanego Baszczyńskiego.
Ludzie, ochłońcie.
Przecież podpisanie Garguły, sprowadzenie młodego napastnika z Brazylii świadczy o czymś zupełnie innym, o pewnym konkretnym planie przewietrzenia składu. Zgadzam się, że nie mamy tak do końca ich następców, ale możemy będziemy oceniac okienko transferowe po jego zakończeniu?
Kiedy ostatnio nasz skład został poważnie czy w ogóle wzmocniony na samym początku okienka?
Ja spokojnie czekam przynajmniej do połowy lutego
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 16.01.2009, 17:57
matti123 napisał(a):Wyświetl post
Sam jechałem po Zieńczuku za grę jesienią, ale kogo my mamy w jego miejsce pewnie zdolnego zawodnika z ME, albo przesunięcie powiedzmy Diaza z obrony i co to za polityka. Baszczyński grał całą rundę (z wyjątkami) w pierwszym składzie. Możliwe jest ich puszczenie tylko jeśli wcześniej sprowadzamy skrzydłowego gotowego do gry w 1 składzie i młodego bocznego obrońcę, ale nie wynalazek który może grać wszędzie i zastąpi ich obu. Sprzedaż Sobola za jakąkolwiek kasę to wg mnie skandal, to jest najlepszy polski def. pomocnik. Jeśli chcemy walczyć przynajmniej o podium to nie możemy pozbyć się żadnego z tych zawodników może że wcześniej na treningu pojawia się zawodnik z podpisanym kontraktem. Co do zawodników, którzy mają przyjść to na razie cisza jakiej dawno nie było, oby jedynym naszym transferem nie był Beto.

Wg mnie to jest temat do transferów do jak i z Wisły.
100% racji

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Taaak
Stąd pozbywanie się (chociaż jeszcze niczego nie przesądzono) bezproduktywnego ostatnio Zieńczuka i niepohamowanego Baszczyńskiego.
Ludzie, ochłońcie.
Przecież podpisanie Garguły, sprowadzenie młodego napastnika z Brazylii świadczy o czymś zupełnie innym, o pewnym konkretnym planie przewietrzenia składu. Zgadzam się, że nie mamy tak do końca ich następców, ale możemy będziemy oceniac okienko transferowe po jego zakończeniu?
Kiedy ostatnio nasz skład został poważnie czy w ogóle wzmocniony na samym początku okienka?
i co Ty do połowy lutego chcesz zawodników sprowadzac?
a za 2 tyg pozniej grac mecz ligowy
powodzenia...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.01.2009 o godz. 19:12.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 16.01.2009, 18:09
John1906 napisał(a):Wyświetl post
i co Ty do połowy lutego chcesz zawodników sprowadzac?
a za 2 tyg pozniej grac mecz ligowy
powodzenia...
Nie ja, Bednarz...
dziękuję...

Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 16.01.2009, 18:15
Nie ja, Bednarz...
dziękuję...
nie sądze... jak ktoś przyjdzie jeszcze to przed 2 obozem w Hiszpanii w co osobiście wątpie...no ale zobaczymy...
Odpowiedz cytując
wolek1986
Member

Stary 16.01.2009, 18:28
Niekiedy brak ruchów transferowych wychodzi z korzyścią dla klubu ;D Trzeba żyć nadzieją, że zaskoczą zawodnicy z ME. Jestem ciekaw jakby zagrał na prawej obronie Burliga. Ofensywnie chłopak jest naprawdę niezły więc może będąc zmiennikiem Singlara podszkoliłby się w defensywie Może warto jednak pozbyć się Baszcza i Zienia. Jeśli nominalnym lewym pomocnikiem byłby Boguski a jego zmiennikiem Ćwieląg. Na prawej pomocy grałby zmiennie Małecki i Łobodziński. Środek pomocy na teraz: Sobol, Varga, Cantoro, Jirsak, Gołoś, Mączyński a latem dojdzie Garguła. Środek obrony Głowacki, Cleber, Marcelo no i któryś z ME, Lewa obrona Diaz, Piotr Brożek. Atak: Brożek, Beto, Niedzielan, Leszczak. Jedynie Bramkarze mnie niepokoją bo jeśli dzięki Bogu nie podpisze kontraktu Juszczyk to w najgorszym wypadku mamy: Pawełek, Cebanu, Jarosiński. Nie bądźmy pesymistami Będzie dobrze
Odpowiedz cytując
seta
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 16.01.2009, 18:37
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Mam dobre wieści w sprawie Beto. Kontrakt jaki złożyło Palmeiras do federacji brazylijskiej jeszcze wczoraj miał status ativo czyli aktywny, dzisiaj ma już status encerrado czyli zakończony.

http://200.159.15.35/registro/registro.aspx?s=168343
zna się ktoś na ichnim języku, bo po mojemu wychodzi iż szanowny pan Beto ma kontrak z Palmeiras od 01.01.2009 do 31.12.2009
Lepiej siedizeć cicho i wyglądać na idiotę, niż powiedzieć jedno słowo i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Stary 16.01.2009, 18:40
wolek1986 napisał(a):Wyświetl post
Niekiedy brak ruchów transferowych wychodzi z korzyścią dla klubu ;D
Taaaa, widzieliśmy to zwłaszcza latem poprzedniego roku, czy przed zajęciem 8 miejsca w lidze. Albo, przed wyrzuceniem Petrescu, czy przed Valerengą.

Jak Wam się chce pisać takie durnoty, czy tłumaczyć beznadziejną politykę transferową naszego klubu? Już nie raz przerabialiśmy dokąd takie działania prowadzą...
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.01.2009, 18:41
John1906 napisał(a):Wyświetl post
nie sądze... jak ktoś przyjdzie jeszcze to przed 2 obozem w Hiszpanii w co osobiście wątpie...no ale zobaczymy...
Poczekamy zobaczymy,Bednarz konsultuje się z Skorżą ,trochę wątpliwe że nie mając żadnych ruchów transferowych do dyspozycji pozbywaliby się zawodników którzy mogą się przydać w walce o mistrzostwo .
Na razie nie ma co drzeć szat , szczególnie jeśli nie używa się uwag czysto merytorycznych
Ostatnio edytowane przez jachting : 16.01.2009 o godz. 18:50.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.01.2009, 19:00
Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post
Taaaa, widzieliśmy to zwłaszcza latem poprzedniego roku, czy przed zajęciem 8 miejsca w lidze. Albo, przed wyrzuceniem Petrescu, czy przed Valerengą.

Jak Wam się chce pisać takie durnoty, czy tłumaczyć beznadziejną politykę transferową naszego klubu? Już nie raz przerabialiśmy dokąd takie działania prowadzą...
A ja mysle ze jest troche w tym racji - lepiej nikogo nie kupic niz kupic 'zlom' a bez pieniedzy ktorych ewidentnie w klubie nie ma, pole manewru jest bardzo ograniczone.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 16.01.2009, 19:16
seta napisał(a):Wyświetl post
zna się ktoś na ichnim języku, bo po mojemu wychodzi iż szanowny pan Beto ma kontrak z Palmeiras od 01.01.2009 do 31.12.2009
K4millo napisał(a):

I ma rację.
Tam jest zarejestrowany ten kontrakt , ale jednocześnie ma on oznaczenie: "zakończony".
Dlaczego nie wierzysz koledze K4millo?

Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 16.01.2009, 19:17
Dla mnie sukcesem tego okienka transferowego będzie JEŻELI NIE ODEJDĄ BROŻEK oraz BOGUSKI. Czy na obóz mają po za tym bramkarzem jechać jacyś inni testowani zawodnicy?
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.01.2009, 20:56
I znów co dla niektórych Bednarz jest łysym chu*** Wrzućcie na luz, będzie dobrze . Mamy Beto, Gargułę (co prawda od lipca, ale cieszy niezmiernie), okienko trwa. Wiemy jaki jest stosunek w klubie do pieniędzy, więc nie ma co oczekiwać transferów za kilkaset tysięcy euro co kilka tygodni.
Chciałbym oczywiście aby Sobol został, ale gdy się trafi oferta nie do odrzucenia, to należy ją przyjąć. Radek również nie jest już piłkarzem perspektywicznym, latka lecą. Baszczu i Zieniu? Nie mam nic przeciwko aby zostali, ale nie będę opłakiwał gdy odejdą.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.01.2009, 21:46
Ewentualna propozycja ze strony Besiktasu powinna zostać przyjęta. Na tej pozycji może grać Diaz, Cantoro, Jirsak, Głowa, Varga, Goły. Nawet nie ma potrzeby specjalnie kogoś szukać. Kryzys jest nie ma co wydawać. Ważne, żeby na kontrakty starczyło.
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Od: 12.2008

Stary 16.01.2009, 21:57
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5091

Jednak ten bramkarz to Serb i pewnie kolejny jakiś taki ja ci z zeszłego roku...
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 16.01.2009, 22:03
Wolny zawodnik z ligi indonezyjskiej? Brzmi z deka....egzotycznie , to nasza Wisełka jest klubem o którym ktokolwiek , skądkolwiek usłyszy , zgłosi się i juz bierzemy go na testy?.......przyznam że nie rozumiem.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.01.2009, 22:12
rok temu też była mowa o ściagnieciu Serbskiego bramkarza ale z Crveny Zvezdy 35 letniego Randjelovica ale sprawa jakby ucichła.No ale skoro w Indonezji są lepsi to ok.
W sumie to Zdravkovic grał przy niezłej publice.Tu są fragmenty z udziałem jego druzyny w lidze Indonezyjskiej
http://pl.youtube.com/watch?v=lWPF1V...eature=related
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.01.2009 o godz. 23:08.
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 16.01.2009, 22:46
Jezeli mamy zamiar testowac takich zawodnikow to szczerze powiedziawszy brak mi slow ... W tym klubie chyba jeszcze dlugo nic nie bedzie normalne ...
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 16.01.2009, 22:59
Tak jak wcześniej pisałem testujemy teraz bramkarzy tylko po to żeby pokazać że coś robimy w tej kwesti. Jesteśmy pewnie po słowie z tym Finem i w lipcu do nas przyjdzie.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 16.01.2009, 23:13
Taaak
Ludzie, ochłońcie.
Zawsze ceniłem Twoje wypowiedzi,ale o jakich Ty wzmocnieniasz mowisz?Bo jak na razie to poza powrotem z wypozyczeń i niewiadomym Beto,to nie ma zadnych ruchów,a te to raczej nazwałbym...no sam nie wiem ,ale napewno nie wzmocnieniem.
Na ta chwile jak mówiłem wczesniej:
nie kupilismy nikogo
pozyskalismy jednego nowego gracza o nie znanych umiejetnosciach i niepewnym uczestnictwie w obozie.

Wybacz,to juz chyba poprzednie okienko w porównaniu do tego (na ta chwile) biło na głowe,przynajmniej pod wzgledem tego co sie zapowiadało i co wydalismy.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.01.2009, 23:27
Uważacie,że liga indonezyjska jest słaba,bo tak,czy może opieracie swój osąd na tym co oglądaliście,bądż regularnie oglądacie?Z ciekawości pytam?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.01.2009, 23:36
Dudu przyszedł z bodaj Indii, poziom ligi pewnie podobny co poziom ligii Indonezyjskiej. Mimo że w tamtej lidze był mega gwiazda (król strzelców) to się u nas nie przebił, na Węgrzech tez kariery nie robi, więc niby czemu ten bramkarz ma u nas zagrzac miejsce na stałe?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.01.2009, 23:43
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
nie kupilismy nikogo
pozyskalismy jednego nowego gracza o nie znanych umiejetnosciach i niepewnym uczestnictwie w obozie.
Gdyby to był gracz z ligi brazylijskiej o znanych umiejętnościach, to byłby on poza zasięgiem nie tylko naszym, ale wszystkich pozostałych zespołów naszej Ekstraklasy. Jak już pisałem - spośród wszystkich sprowadzanych przez nas ostatnio napastników gość ma i tak najlepsze referencje.

Niestety, ale sprowadzanie graczy o znanych nazwiskach to albo sprowadzanie gości na kompletnym zakręcie kariery(Svitlica, Tristan), albo sprowadzanie polskich graczy, którzy ostatni dobry mecz zagrali kilka lat temu(w przeciwnym wypadku szukali by sobie klubów w jakiejkolwiek lepiej płatnej lidze). Zostają też takie przypadki, jak Kryszałowicz, Gołoś i Łobodziński, których sam nie wiem jak i gdzie wpakować.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów